Vraagtekens bij keuzes Cocu: ‘Wat heeft Ramselaar misdaan?’

Dinsdag, 12 december 2017 om 14:14

Bart Ramselaar maakte vorig jaar zomer de overstap van FC Utrecht naar PSV en hoewel hij een heel aardig seizoen draaide, is hij in het huidige voetbaljaar ver verwijderd van een basisplaats. De 21-jarige Ramselaar deed dit seizoen twaalf keer mee in de Eredivisie, maar mocht slechts één keer aan het startsignaal verschijnen.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Krijgt Bart Ramselaar te weinig kansen bij PSV?


Gerelateerd

49 reacties (laatste reactie door mt87)

Ik heb bij Ramselaar het gevoel dat hij te veel balverlies lijdt en dat hij daarom vaker voor de 'veilige' optie kiest (breed of terug). Het is een prima invaller en ik ben blij dat we hem erbij hebben maar ik denk dat het niet meer dan logisch is dat hij geen basisplaats krijgt ten behoeven van Van Ginkel, Hendrix en Perreiro.

12 december 2017 om 14:30

Van Ginkel is gehuurd en misschien een optie om Ramselaar op die positie te zetten aangezien Van Ginkel weg is na dit seizoen

12 december 2017 om 15:43

Van Ginkel is 3 keer zo goed en ook aanvoerder.

12 december 2017 om 16:04

Wil je dat ik hierop serieus reageer? Zoals Asroma8 al aangeeft is Marco van Ginkel onze aanvoerder en is hij inderdaad 3 keer zo goed. Ik begrijp dat jij en Ramselaar aan de lange termijn denken maar Ramselaar moet simpelweg zijn kans afwachten.

Volgend seizoen is Van Ginkel waarschijnlijk weg en krijgt Ramselaar de kans op zich te bewijzen tegenover spelers van jong PSV en een eventuele aankoop die ik wel verwacht.

12 december 2017 om 16:05

Ik vind Van Ginkel een onwaardige aanvoerder. Neemt zijn ploeg totaal niet op sleeptouw en heeft ook geen leiderschap in zich. Bij PSV is niet echt een leider op het veld.

12 december 2017 om 16:11

Vraag me af of ik met mensen aan het discussieren ben die elke wedstrijd van PSV kijken? Van Ginkel is juist een van de weinige die PSV op sleeptouw neemt als het even minder gaat. Verder zie ik in Ramselaar echt geen leider, eerder een volger.

Ik denk dat Ramselaar genoeg kwaliteiten heeft voor Psv, ik vind het een goede speler, maar hij heeft een stabiele basis naast zich nodig. Hem inpassen op nummer 10 zoals Harrie1610 aangeeft kan een optie zijn, maar daarvoor vind ik Perreiro persoonlijk te goed om daar weg te halen.

12 december 2017 om 17:10

Omdat hij meer kans krijgt... voor niets krijgt hij de kans niet bij Chelsea.

Van Ginkel was tegen Ajax nergens... ook is PSV met van Ginkel in de basis in het Europees vroeg uitgeschakeld.

Dus geef Ramselaar de kans.

12 december 2017 om 17:26

Ik kijk Psv elke week en zie dat van Ginkel in een hele matige vorm steekt. In een ander topic opperde ik al dat hij voor mij eerder voor een wissel in aanmerking komt dan Pereiro. Hij schiet af en toe een penalty erin, maar qua veldspel is het 3x niks. Verdedigend laat hij ook vaak genoeg steken vallen, waardoor Hendrix vaak in zijn eentje staat.

12 december 2017 om 17:50

Giodinho 7 ben het volledig met je eens ja dat is zo van ginkel volgend jaar weg daarvoor ramselaar kan hij zich bewijzen en pereiro laat soms leuke dingen zien maar lang niet elke wedstijd gewoon verkopen volgend jaar

12 december 2017 om 15:04

Ramselaar zou je juist het vertrouwen moeten geven. Hij heeft loopvrmogen, kan voorin ook wat toevoegen en is altijd in beweging. Enige nadeel bij hem is inderdaad dat Pereiro en Ginkel momenteel gewoon beter zijn.

12 december 2017 om 16:01

Ik zou hem op dit moment toch wel op de plek van Pereiro willen zien eigenlijk. Diet laat al weken helemaal niks meer zien, en bij hem valt dat nog extra op omdat hij er ook geen extra arbeid in stopt qua kilometers maken. Ramselaar op 10 tegen Groningen lijkt me geen rare keuze.
Hele beweeglijke speler die goed in de combinatie is. Enige nadeel van hem is dat hij soms op te veel plekken tegelijk wil zijn, wat dat betreft dus het tegenovergestelde van Pereiro.

12 december 2017 om 16:22

En jij vind Perreiro de pannen van het dak spelen man wat vindt ik die slecht zeg. Snap ook niet dat hij niet de voorkeur krijgt boven Perreiro

Ramselaar is een beetje aan het zwemmen bij Psv. Sinds zijn komst lijkt hij 10cm gekrompen te zijn ten opzichte van zijn tijd bij Utrecht. Speelt zonder vertrouwen en voegt weinig toe, behalve extra chaos op een toch al ietwat chaotisch middenveld. Dat is ook een kritiekpuntje op Cocu trouwens, als er meer lijn in hebben spelers meer houvast.

12 december 2017 om 14:38

Gevalletje PSV en Utrecht zit gewoon een heel groot verschil tussen.

12 december 2017 om 15:05

Mertens en Strootman vergeten? Ik vond Ramselaar trouwens tegen Bayern thuis vorig seizoen juist 1 van de betere, zo niet, de beste PSV speler. Je merkt dat de kwaliteiten aanwezig zijn, hij moet alleen meer het vertrouwen krijgen, want kan me geen jeugdspeler bedenken die momenteel meer potentie heeft.

12 december 2017 om 15:17

Gevalletje open deuren intrappen..
Tuurlijk zit er tussen de #1 en de # 6 veel verschil.
Maar ik hoorde de PSV-fans niet zeuren toen ze Strootman en Mertens overnamen voor een droppie..

12 december 2017 om 16:03

Waarom zou daar over gezeurd moeten worden dan? Bij de ene speler pakt het beter uit dan voor de andere. Ramselaar komt er nog wel, heb wel vertrouwen in die jongen.

12 december 2017 om 16:04

Je spreekt jezelf wel erg tegen. Cocu hanteert vanaf de eerste wedstrijd 1 lijn in de opstelling van PSV. Juist als hij nu Ramselaar erin gaat zetten krijgen spelers die basis staan geen houvast meer.

12 december 2017 om 17:52

Heb het niet over de opstelling, maar over de positionele invulling; de rol- en taakverdeling in het veld. Daar zit weinig gedachte achter bij Psv. Dat we zo hoog staan komt puur door individuele kwaliteit, maar ik zou toch ook graag wat lijn in het spel zien. Dat is alles.

Hij word ook niet op zn plek gezet. Elke keer maar op de vleugels. Denk niet dat daar zn kracht ligt

klopt, hij komt tijdens zijn inval beurten altijd onzeker over. Jammer want vorig seizoen heeft hij toch een redelijk seizoen gedraaid (totdat Cocu hem als vleugelspeler opstelde). In vorm is het echt een genot om te kijken, loopt makkelijk tussen de linies in!

Ik begreep deze transfer niet omdat het een type Adam Maher was en Adam Maher was al bij Psv. Begrijp me niet verkeerd ik vond Ramselaar bij Utrecht zeer goed en wist dat hij een volgende stap zou maken. Ik vind het ontzettend zonde dat hij hetzelfde meemaakt als Maher. Kan een PSV-volger meer helderheid geven over de situatie Ramselaar? Was hij zo slecht?

12 december 2017 om 16:02

Mager is een creatieve dribbelaar en Ramselar een lopende middenvelder met diepgang (zonder bal). Behalve hun lengte zijn er meer verschillen dan overeenkomsten. Snap je vergelijking dan ook totaal niet. Ramselaar heeft vooral de pech dat Van Ginkel op zijn plek staat. Die speel je er niet zomaar uit.

12 december 2017 om 16:45

Eerst zeg je dat Ramselaar een lopende middenvelder met diepgang is zonder bal en dan geef je aan dat hij op de plek Van Ginkel speelt. Van Ginkel is juist een creatieve middenvelder die het spel verdeeld. Je weet niet waar je over praat.

13 december 2017 om 05:20

Het enige wat van Ginkel tot nu toe gedaan heeft is de ruimte in lopen en doelpunten maken. Doet hij goed en het leek dit seizoen eindelijk helemaal te werken nu hij een nr 10 voor zich heeft staan ipv dat hij één vd twee aanvallendere middenvelders was, maar dat is de laatste weken toch weer afgenomen, helaas. Kan er dan ook niet omheen dat de man gewoon een box-to-box speler is en verre van een spelverdeler

Ramselaar laat het gewoon niet zien. Tijdens invalbeurten is hij wat flets en is zijn meerwaarde gewoon niet duidelijk.
Die bekerwedstrijd tegen Volendam kreeg hij een kans in de basis en toen was hij echt zo ongelooflijk slecht dat het pijn aan mijn ogen deed. Juist zo'n kans moet je dan pakken maar die heeft hij volledig laten lopen. Opzich logisch dat Cocu hem daarna niet veel meer gebruikt.

Scheelt natuurlijk ook dat je niet Europees speelt waardoor je vaker met dezelfde 11 start en weinig wisselt.

Het probleem met Ramselaar op dit moment is dat hij wedstrijdritme mist. Hij lijkt hier meer last van te hebben dan anderen. De keren dat hij in heeft mogen vallen speelde hij niet best.

12 december 2017 om 15:07

Hij heeft gewoon pech dat Pereiro en Ginkel momenteel fit zijn.

Ramselaar is in principe niet te slecht voor psv. Daar ligt het echt niet aan. Hendrix en van ginkel zijn gewoon beter. Van ginkel is aanvoerder en zeer belangrijk en hendrix speelt echt zijn beste seizoen en mag van mij volgend seizoen aanvoerder worden. Ik denk dat ramselaar volgend jaar basis mag staan als van ginkel weg is.

Ik vind persoonlijk dat Ramselaar ook te weinig brengt, maar het slaat wel nergens op om met Luckassen op het middenveld te spelen. Ik snapte best dat Cocu het middenveld wilde versterken tegen Ajax, maar dan stel je Ramselaar op als extra man op het middenveld en laat je Pereiro gewoon op 10 staan en dan met 2 spitsen.

“ramselaar is een loper. Hij kan behoorlijk creëren, kan de aanval van de tegenstander breken en kan bijsluiten in de counter”,

Die rol heeft Van Ginkel al, dus hij moet pas op de plaats te maken voor een huurling.

Die jongen zal ook wel spijt hebben van z'n overstap.

Is totaal niet doorgegroeid bij PSv dit seizoen mede door een gebrek aan minuten en vertrouwen. Als hij nu zijn ouwe cluppie in de Domstad ziet spelen, had hij daar perfect tussen gepast en meer bagage gewonnen.

Maar ja, hij kan altijd op hangende pootjes terugkeren...

Tsja, dat krijg je met zo'n laffe trainer die niet wil voetballen, maar counteren, lopen en bikkelen, fysiek en 'betrouwbaarheid en degelijkheid' voorop heeft staan.

Ramselaar is gemaakt voor de combinatie, voor in kort en goed combinatiespel, en tussen de linies spelen, driehoekjes etc. Komt dan ook alleen echt tot zijn recht in een team dat echt wil voetballen, en dat veelal over de grond, en met goed aanvallend combinatiespel.

Ramselaar heeft gewoon de verkeerde keuze gemaakt qua club, past daar niet.

Ramselaar is helemaal geen loper, kan juist een verbinder zijn met zijn snelle wenden en keren, en goede korte passing en handigheid in de kleine ruimte.

12 december 2017 om 15:45

Wat een onzin. PSV domineert in 90% van de wedstrijden. Daarnaast is Ramselaar toch echt wel een loper. Geeft ook weer aan dat je amper wedstrijden van PSV kijkt.

12 december 2017 om 16:23

Hij wordt misschien ingezet als een loper, maar dat is hij niet, alleen al aan zijn bouw zie je dat al, wordt dus niet naar zijn kracht gebruikt. PSV domineert helemaal niet, en als het dat al doet is het niet met goed aanvallend combinatiespel.

Ze kunnen er toch maar 10 opstellen? Het is een kwestie van keuzes. Misschien traint hij niet zo goed. Van het niet spelen wordt hij alleen maar minder.

Onvoorstelbaar! Een nederlaag en ze beginnen al aan de stoelpoten van Cocu te zagen. Hij zal toch wel kunnen inschatten welke spelers het beste zijn. Hij hanteert in ieder geval geen Zwabberbeleid, dus weet ook Ramselaar waar hij aan toe is. Hij is reserve-middenvelder. Lijkt me duidelijk dat Hendrikx, van Ginkel en Perreiro de voorkeur genieten. Misschien wordt volgend jaar wel zijn seizoen.

Ramselaar is een overschat dravertje met te weinig rendement. Daarom stelt Cocu hem ook niet op. Hij werkt hard, doet zijn uiterste best, maar het resulteert in zo weinig. Tevens heeft PSV tot afgelopen weekend 13 van de 14 wedstrijden gewonnen en was er op basis van de resultaten dus niet echt aanleiding om Ramselaar in het elftal te positioneren ten op zichte van zijn concurrenten op het middenveld van Ginkel, Hendrix en Pereiro.

12 december 2017 om 16:22

Daar onderschat je hem toch wel mee. Ramselaar deed het vorig seizoen niet heel onaardig hij kan inderdaad hard rennen en veel meters maken maar aan de bal is hij echt wel sterk. Hij heeft nu inderdaad de pech dat PSV vrijwel alles wint dus er geen enkele reden is om hem erin te zetten.

Ik vond hem vorig seizoen voor de winterstop de enige die een voldoende haalde. Toen kwam Van Ginkel en is hij er, in mijn ogen dus onterecht, door Cocu uitgehaald. Nu is er geen vertrouwen en wedstrijdritme maar ik denk nog steeds dat hij zeker niet minder is dan Hendrix en aan een ongemotiveerde Perreiro hebben ze ook niks.

12 december 2017 om 17:06

Mee eens, maar de ongemotiveerde Pereiro is ook een resultaat van hoe Cocu hem behandelde. Pereiro scoort er 2 in Amsterdam, maar krijgt daarna nog geen basisplaats. Pereiro speelde in zijn begintijd bij PSV veel beter dan nu. Ik kan een hele rij talentvolle spelers opnoemen die niet beter of zelfs slechter zijn gaan presteren onder Cocu.

Cocu zou Ramselaar eens op zijn positie moeten opstellen, rechtshalf en niet steeds linksvoor. Dan kan je hem net zo goed op doel zetten. Heb je er ook niets aan.

12 december 2017 om 17:04

Dus dat. Op middenveld is hij altijd zeer nuttig.

Gwn een matige speler. Heb deze transfer nooit begrepen ze hoopte een nieuwe strootman binnen te halen.

Helemaal mee eens. Ramselaar liet hele mooie een aanvallende dingen zien. Toen moest ie een paar keer linkeraanvaller staan en laat dat niet zijn positie zijn. Ramselaar geeft altijd 120, heeft een goede techniek en is doelgericht. Gebruik die jongen gewoon goed en je hebt een parel voor de toekomst. Waarom hebben ze hem gehaald? Hij presteerde gewoon goed en dan nu geen kansen krijgen. Echt zo klaar met Cocu.

Luckassen op het middenveld vond ik een hersenspinsel die niet bij Cocu past. Er zijn tientallen andere derby’s, klassiekers en topwedstrijden geweest waarbij een ‘defensief aangeschreven’ team extra zekerheid wilde op het middenveld met een verdediger erbij en alle keren (dat ik meekeek) ging het faliekant mist, omdat de ‘voetballende team’ natuurlijk niet naïef is. Met Ramselaar had PSV het beter gedaan, vooral voetballend gezien misschien meer in te brengen gehad.

Nou nemen jullie labyad en nemen wij Ramselaar terug! Zou ik niet erg vinden:-)

Meer dan welkom terug bij Utrecht.... Een jongen die vertrouwen en op de goeie positie gezet moet worden. PSV moet er snel mee aan de slag. Kopen en niet opstellen is ook wat zonde geld..... Zeker voor een juweeltje als Ramselaar.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Jeroen ZoetKeeper10
Joshua BrenetVerdediger10
Daniel SchwaabVerdediger10
Santiago AriasVerdediger10
Jordy de WijsVerdediger10
Jorrit HendrixMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

24 fans
Middenvelder, 22 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 PSV 0 0 0 0
2017/2018 PSV 31 1 2 0
2016/2017 PSV 27 5 1 0
2016/2017 FC Utrecht 2 1 0 0
2015/2016 FC Utrecht 37 5 3 0
Laatste voetbalnieuws

PSV doet goede zaken: ‘Ik zie gelijkenissen met Luka Modric’

PSV leek lange tijd in zee te gaan met Mexicaans international Erick Gutiérrez, maar besloot het uiteindelijk toch dichterbij huis te zoeken door Ryan Thomas voor drie miljoen euro op te...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 18 augustus
Roberto Carlos gaat mogelijk aan de slag in Lissabon. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren