Napoli wint weer niet en vergeet te profiteren van puntverlies concurrenten

Napoli heeft zondag niet weten te profiteren van de remises van de concurrenten. Waar Juventus en Internazionale zaterdag doelpuntloos tegen elkaar gelijkspeelden en AS Roma zondag ook een 0-0 eindstand moest accepteren tegen Chievo, was de ploeg van Maurizio Sarri niet effectief tegen Fiorentina, waardoor Internazionale nog steeds aan kop gaat in de Serie A.

Na een sterke start van i Partenopei zonder groot gevaar was het Fiorentina die de wedstrijd verrassend in handen nam. Giovanni Simeone leek zijn ploeg na tien minuten al op voorsprong te zetten, maar zijn doelpunt werd wegens buitenspel afgekeurd. José Manuel Reina moest bij tijd en wijle kordaat ingrijpen, zoals bij een schot van Marco Benassi. Napoli, dat zonder de geblesseerden Lorenzo Insigne, Arek Milik en Faouzi Ghoulam moest aantreden, mocht blij zijn met de 0-0 ruststand.

De thuisploeg probeerde in de tweede helft aanspraak te maken op de overwinning, maar Fiorentina bleef overeind. Een hachelijk moment voor doelman Marco Sportiello na bijna een uur spelen bij een knal van Piotr Zielinski, maar de sluitpost kreeg onder meer hulp van het aluminium. Daarna wisten ook Dries Mertens en José Callejon enkele grote mogelijkheden niet meer te benutten. Door het gelijkspel heeft Napoli drie opeenvolgende duels niet weten te winnen; de wedstrijden tegen Feyenoord en Juventus gingen verloren.

Verwacht jij dat Napoli landskampioen wordt?