Eredivisie is plek in CL-groepsfase ondanks zeges ook voor 2019 kwijt

Vrijdag, 8 december 2017 om

Feyenoord en Vitesse wonnen hun laatste twee Europese wedstrijden van respectievelijk Napoli en OGC Nice, maar die goede resultaten helpen Nederland niet verder op de coëfficiëntenlijst van de UEFA. Net als volgend jaar, zal de Eredivisie-kampioen van 2019 ook voorrondes moeten spelen om de groepsfase van de Champions League te bereiken.

Oostenrijk en Zwitserland, dat met FC Basel ook nog een ijzer in het vuur heeft, blijven Nederland namelijk dankzij hun Europese prestaties voor, waardoor de kampioen van de Eredivisie op zijn laatst in de derde van de vier voorrondes van het miljardenbal instroomt. In het slechtste geval kan Nederland nog twee plaatsen zakken, aangezien Viktoria Pilzen en AEK Athene nog Europees actief zijn. Als Tsjechië en Griekenland langszij komen, moet de kampioen in 2019 al in de tweede voorronde instromen.

Net als voor de plaatsing voor de Champions League, heeft de dertiende positie op de coëfficiëntenlijst ook invloed op het moment waarop de bekerwinnaar instroomt in de Europa League. Dit seizoen mocht Vitesse zich nog meteen in de groepsfase melden, maar in 2019 moeten er twee voorrondes gespeeld worden voordat het hoofdtoernooi bereikt kan worden.

Met de uitschakeling van Feyenoord en Vitesse komt er voor Nederland een einde aan een van de slechtste Europese jaren ooit. 27 landen veroverden dit seizoen meer Europese punten dan de clubs uit de Eredivisie, waaronder Macedonië, Wit-Rusland en Cyprus. Door de overwinningen van de regerend landskampioen en de bekerwinnaar blijft Nederland wel Moldavië, Albanië en Polen voor.


Poll

Denk jij dat Nederland volgend seizoen de weg naar boven weer in gaat zetten?


Gerelateerd

79 reacties (laatste reactie door justdutch101)

Nou Locadia ik hoop dat je jezelf nou wel kan motiveren voor de voorrondes tegen toppers als Atleti, Arsenal, Sevilla etc. etc. Ff zonder dollen als het zo door gaat zien we de komende 5 jaar(of meer) geen Nederlande ploeg meer in de groepsfase.

8 december 2017 om 07:17

Ten eerste hoeven de teams die jij noemt nooit meer voorronde te spelen omdat de top 4 landen 4 directe plekken krijgen. Ten tweede speelt de kampioen in de Champions route waardoor we alleen de kampioenen uit de kleine landen tegenkomen. Ik denk dus dat de voorronde eenvoudig overleefd gaat worden.

8 december 2017 om 07:31

Ik dacht ook dat PSV en Ajax eenvoudig de voorronde tegen respectievelijk osijek en rosenborg zouden overleven. Niks bleek minder waar.

8 december 2017 om 10:32

In de CL is Locadia wel gemotiveerd dus word elke tegenstander opgerold

8 december 2017 om 13:42

De ploegen,die Ajax en PSV uitschakelden voor de EL zijn reeds uitgeschakeld .dus de voorrondes gaan een hels karwei worden.kom eens onder die steen vandaan.

8 december 2017 om 07:37

Uh die teams tref je sowieso niet in de kapioenen route. Bovendien is de top 4 van spanje, engeland en italie automatisch geplaatst.. kortom, goed verhaal 👍🏻

8 december 2017 om 09:27

Alsof Arsenal ooit de top 4 gaan halen, stonden vorig seizoen gewoon 5e en hebben voorrondes moeten spelen. Tevens heeft Sevilla ook voorrondes gespeeld en staan ze momenteel op positie 5, het is dus nog maar de vraag of ze überhaupt de top 4 in komen. Kortom get your facts straight✌

8 december 2017 om 09:34

Je luistert niet Youngeagle. De topcompetities krijgen 4 vaste plekken, dus spelen geen voorrondes meer. De kampioen van Nederland gaat naar de kampioenskant van de voorrondes en ook de nummer twee krijgt het iets gemakkelijker omdat de nummer vier van de topcompetitie niet meer meedoen met de voorrondes. Voor beide teams zal het nog steeds een hele kluif worden om zich over twee rondes te kwalificeren.

8 december 2017 om 10:38

Nee, you get your facts straight guy. Eng, Spa, Dui en Ita krijgen 4 startbewijzen voor de groepsfase.

Er hoeven geen voorrondes meer gespeeld te worden door clubs uit die landen. Als Arsenal niet de top 4 haalt gaan ze de Europa League in.

8 december 2017 om 09:17

Moet je nagaan dat ons land op de eeuwige ranklijst op de 5e plek staat qua Europese prijzen. En dan doen tegenwoordig nietzeggende landen als Zwitserland en Oostenrijk het gewoon beter dan ons ook. Schandalig.

8 december 2017 om 09:27

Zij durven wel te vernieuwen en leven niet in het verleden.. Zij durven topsport te bedrijven en in te springen op nieuwe ontwikkelingen in de sport, waar in de Nederland besloten wordt door de oude garde (binnen de bond, clubs en op tv) dat dit niet nodig is en we vooral weer terug moeten naar voetbal uit de jaren ‘70...

8 december 2017 om 09:44

Prijzen die vroeger gehaald zijn zeggen nu niets meer. Toen was het voetbal nog eerlijk en ging het sportieve voor het financiele.

8 december 2017 om 09:53

Het financiele ging altijd al voor het sportieve, niet voor niets hebben de rijkste clubs in Nederland de meeste titels.

8 december 2017 om 10:29

Onzin Yoeri. Ook zij spelen geen rol van betekenis. De financiële verschillen met de top zijn niet meer te overbruggen. Ook globalisering en technologische ontwikkeling helpen niet mee uiteraard.

8 december 2017 om 12:28

Geen rol van betekenis misschien....maar presteren wel beter dan Nl...
Heeft hij wellicht toch een punt?

8 december 2017 om 13:10

Over onzin gesproken... FC Basel heeft zich voor de volgende ronde van de Champions League geplaatst met 4 overwinningen. En het is niet de eerste keer de laatste 5-6 jaar dat ze daar in lukken.

Ik hoop dat we er toch een beetje van hebben genoten, want dit was het voorlopig! Voordat de eredivisieploegen op volle sterke zijn is het ongeveer oktober!

Helaas was dit te verwachten na zo’n bedroevend jaar in Europa. Het wordt dus maar hoog tijd dat we de Europa league serieus gaan nemen en dan kijk ik vooral op dit moment naar Ajax en PSV. Ook leren de spelers op die manier met een vol programma om te gaan, want dat zullen ze wel moeten als ze mee willen komen ja een transfer. Hopelijk komen we hier weer bovenop door goed beleid te gaan voeren. Jammer genoeg komt de UEFA ons niet tegemoet, want de keuze om een extra team van de 4 grote landen toe te laten vond ik ronduit belachelijk. Het toernooi van de kampioenen slaat nergens op. Kunt het beter de money league gaan noemen, waarbij de topfuncties binnen de UEFA de absolute winnaars zijn...

8 december 2017 om 07:19

Volgens mij wordt de EL al een behoorlijke tijd serieus genomen in NL.

8 december 2017 om 07:23

Kijk dan lekker vooral naar PSV. Die hebben het in het verleden wel vaker laten lopen.... dan was de competitie zogenaamd belangrijker....

8 december 2017 om 11:05

Dat is 1 keer gebeurt. Ajax liet het ook lopen in een groep waar Molde groepswinnaar werd.

8 december 2017 om 07:40

Ga niet over ajax beginnen. Die hebben zich geen een punt kunnen voorbereiden op die wedstrijden en waren meer bezig met andere zaken. En na de finale kunnen deze spelers zich echt wel opladen voor de europa league.

8 december 2017 om 07:44

Ja joh, kijk even naar Ajax zeg. Vorig seizoen finalist waarbij ze elke wedstrijd erop klapten. Dit seizoen een zeer slechte voorbereiding gehad waarbij ze het vooral tegen Nike echt niet slecht hebben gedaan.

8 december 2017 om 08:26

Thuiswedstrijd erop klapte dan he. Uit wedstrijden werden gewoon "genoeg" verloren. Thuis met 4-1 winnen, uit met 3-1 verliezen (bij wijze van).

8 december 2017 om 15:30

Nou doen jullie het even na volgend jaar in de EL dan? Mag je voor mijn part alle uitwedstrijden verliezen maar wel de finale halen. Er komt geen team in buurt van de punten die Ajax voor NL heeft binnen gesleept. PSV en AZ samen komen ongeveer op evenveel geloof ik en Feyenoord heeft al helemaal amper iets bijgedragen.

8 december 2017 om 07:45

Tuurlijk, Ajax haalde vorig jaar nog de finale doordat ze de EL niet serieus namen. Ajax heeft de afgelopen veruit de meeste punten voor NL binnengehaald.

8 december 2017 om 09:09

Gewoon blijven teren op oude resultaten. Ajax was ruk dit jaar (dus niet het vorige), wees dan ook zo eerlijk als Eerlijkepsvfan en steek mede de hand in eigen boezem. Die verontwaardiging altijd als Ajax genoemd wordt. Kinderlijk niveau, als het slecht was, was het gewoon slecht.

8 december 2017 om 09:41

Natuurlijk moet Ajax en iedere ajacied kritisch op zijn eigen club zijn. Het moet volgend jaar echt beter in Europa. Maar het is niet chique om als PSV-supporters kritiek te hebben op Ajax. Volgens mij stond ajax nog geen half jaar geleden in de finale van diezelfde Europa league. We praten niet over decennia geleden. Daarbij zijn er gezien de moeilijke seizoenstart dit jaar nog wel wat verzachtende omstandigheden. Het heeft ieg niets met niet serieus nemen te maken. Daarvan is wel sprake als je zoals PSV in het verleden (en Feyenoord laatst nog) spelers rust gaat geven in Europa voor de competitie

8 december 2017 om 09:44

Heeft hele andere oorzaak. En dat psv een keer slecht is kan. Maar in nederland teren we maar op twee clubs. Dat zijn ajax en psv en als az europees speelt doen ze het ook altijd wel goed. Maar de rest is gewoon altijd slecht. Nu ben je pineut door twee teams die een keer niet hun niveau halen. Door oorzaak van ajax is te begrijpen die van psv snap ik niks van maar kan gebeuren.

8 december 2017 om 09:45

De jaren ervoor overwinterde Ajax niet, ondanks matige tegenstanders.

Feyenoord won die cup als eerste Nederlandse ploeg, dan is het alleen maar mooi dat ze ook als laatste mee mochten doen. En afscheid nemen met een winst. Dag champions league, dit was je laatste Nederlandse deelnemer.

8 december 2017 om 07:21

Ik hoor iedereen behoorlijk dramatisch doen terwijl ik de kans 80% schat dat we volgend jaar gewoon weer meedoen aan de groepsfase.

8 december 2017 om 07:24

Na de voorrondes afgelopen jaar verwacht ik niets meer op dat vlak. Champions league kwamen we ook zelden door, En dat kwam echt niet door enorm sterke tegenstanders.

8 december 2017 om 08:09

De voorrondes zijn nu wel anders, daar vallen de top 4 landen nu uit.

8 december 2017 om 08:29

Teams uit die landen hebben we de afgelopen elf jaar slechts 2 keer getroffen in de voorronde, Twente tegen Arsenal en PSV tegen Ac Milan. En misschien Nice, als je Frankrijk nu als vierde land zou beschouwen. Voor de rest vlogen we eruit tegen Tukse, Tsjechische, Deense, Russische, Oekraïense, Portugese en Oostenrijkse teams.

8 december 2017 om 07:27

Sentimentele nonsens dit. De kwalificatieroute die de kampioen in de voorbereiding moet afleggen is namelijk volslagen anders dan de route die de nummer twee moest afleggen afgelopen jaren. De kampioen komt in de kampioenspoule uit tegen kampioenen uit andere, veelal mindere, landen. Een route waarin de Bulgaarse kampioen, de Israëlische kampioen en ook de Wit-Russische kampioen zich al geplaatst hebben, Celtic plaatst zich ook veelvuldig volgens deze route. Laten we nou niet doen of dit voor de Nederlandse clubs onhaalbaar is.

8 december 2017 om 08:26

Oké, dus de grote landen zijn eruit in onze voorronde? Dan zijn we al geplaatst zeker, want die grote landen stonden ons elk jaar weer in de weg. Toch?

2006/2007 Ajax vloog eruit tegen Kopenhagen
2007/2008 Ajax vloog eruit tegen Slavia Praag
2008/2009 Twente verloor van Arsenal
2009/2010 Twente verloor van Sporting
2010/2011 Ajax plaatst zich ten koste van Paok en Dinamo Kiev
2011/2012 Twente vloog eruit tegen Benfica
2012/2013 Feyenoord vloog eruit tegen Dinamo Kiev
2013/2014 PSV strandt op AC Milan
2014/2015 Feyenoord strandt op Besiktas
2015/2016 Ajax strandt op Rapid Wien
2016/2017 Ajax strandt op Rostov
2017/2018 Ajax strandt op Nice

Hiervan tel ik alleen Arsenal (die Twente lootte omdat ze in Europa laag geklasseerd waren) en AC Milan. Daarnaast hebben we verloren uit teams uit Denemarken, Tsjechië, Portugal, Oekraïne, Turkije, Oostenrijk, Rusland en Frankrijk. Het lijkt me meer dan voorbarig om te denken dat we er nu wel doorheen komen.

Natuurlijk, tegen de Bulgaarse op Wit-Russische kampioen hebben we een kans, maar even zo makkelijk loot je de kampioen uit Denemarken, Zwitserland, Oostenrijk of Tsjechië. En dat bleek telkens een onneembare horde. Misschien is het vanaf volgend jaar anders en verslaan we die landen wel, maar de afgelopen 11 seizoenen is er weinig reden om daar in te geloven lijkt me.

8 december 2017 om 08:49

Ik reageerde op je sentimentele stukje dat dit de laatste Nederlandse CL deelnemer ooit was. Dat lijkt mij echt extreem voorbarig, dat is nergens op gebaseerd. Dat we " ons " wel even kwalificeren stel ik dan ook nergens. WEL dat we nu meer kans maken dan voorheen.

Als ik het zo even snel zie zijn enkel Osijek, Rosenborg, Praag en Rapid echte wanprestatie de rest is/was minimaal gelijkwaardig. Ook Rostov bijv., die maakte het elke ploeg lastig vorig seizoen.

8 december 2017 om 09:12

Nou heb ik mij niet heel erg verdiept in de nieuwe opzet, maar als er meer landen uit de top 4 geplaatst zijn voor de CL, dan zijn er dus ook teams tot voorrondes veroordeeld die nu al direct geplaatst waren?

Even snel rekenen, van de 32 zijn er al 16 direct geplaatst. Dat zijn Spanje, Engeland, Italiã« en Duitsland die elk vier teams direct in het hoofdtoernooi mag afleveren.
Nog 16 plekken over. Twee directe startplaatsen voor Frankrijk en Rusland, maakt 12 plekken. Een directe plek voor Portugal, Oekraã¯ne, Belgiã« en Turkije maakt 8.
Dan is de Champions League houder geplaatst, en de Europa League winnaar, nog 6 plekken ter verdelen.
Dan zitten wij dus in de voorlaatste voorronde Champions route, samen met Griekenland en zitten in de laatste voorronde Tsjechiã« en Zwitserland. Dus als ik het goed begrijp kunnen we de kampioenen uit Oostenrijk, Zwitserland, Griekenland, Tsjechiã«, Kroatiã« en alle landen daaronder treffen. Dus Celtic, of Apoel, Bate Borisov of Rosenborg kan ook. En we moeten twee rondes overleven als ik het goed begrijp. Nou, ik moet het nog maar zien. Zeker gezien onze kwetsbare positie vlak voor de transferdeadline juist wanneer die voorrondes zijn. Bovendien zitten tussen die clubs ook de nodige teams die al in competitie zijn, wellicht niet de zwaarste maar wel meer wedstrijdritme. Volgens mij Ierland, Zweden, Noorwegen die sowieso een zomercompetitie hebben.

8 december 2017 om 09:40

Landen als Griekenland en Zwitserland vaardigen jaarlijks hun kampioen rechtsreeks af. Die komen wij niet tegen.


Het zal zeker niet makkelijk gaan, maar ik ga er van uit dat de Nederlandse ploegen een geplaatste status hebben bij de lotingen waardoor je de sterkere kampioenen ontloopt. Natuurlijk is het geen garantie op kwalificatie maar de kans op twee ploegen lijkt mij nu groter dan voorheen. De afgelopen jaren was kwalificatie bijna een utopie geworden via het kwalificatiesysteem.

8 december 2017 om 09:51

Hmm, misschien kijk ik niet goed, maar volgens mij zijn Griekenland en Zwitserland niet verzekerd van een direct startbewijs. Ik zie daar alleen Portugal, Oekraïne, België en Turkije bij staan. Dat zou ook beter kloppen qua startbewijzen (4x4 uit toplanden, 2x2 uit 5 en 6, plus titelhouders (CL en EL) plus die vier maakt 26, dus 6 plaatsen uit de voorrondes.

1-4 vier directe startplaatsen
5 en 6 twee directe startplaatsen
7,8,9,10 één directe startplaats

Zo zie ik het voorbeeld. En dan mogen de nummers 5 tot en met 15 nog een extra team in de voorrondes plaatsen.

Echt jammer dat we voortaan tot de voorrondes veroordeeld zijn. Al denk ik dat onze kampioen die voorrondes zonder al te veel problemen overleefd kun je altijd verrast worden door zo een vervelend Oostblok ploegje ofzo. Volgend jaar moeten we echt punten gaan pakken met zijn allen en dat gaat mijn club hopelijk ook doen na de blamage van dit seizoen (PSV)

8 december 2017 om 07:21

De voorrondes van de EL worden door de topclubs al niet makkelijk overleefd, laat staan bij dr CL.

8 december 2017 om 09:23

Je kan het ook positief bekijken. Voor de toeschouwers zijn er nu (meer en) eerder europese wedstrijden te bekijken!

je sterkhouders niet meer verkopen aan Buitenlandse clubs. zo kan je verder bouwen, telkens als je op volle sterkte bent mogen ze nog vanuit andere landen nog spelers kopen terwijl hier in Nederland competitie al begonnen is. Eerst aan jezelf denken. ongelooflijk dit!!!!!

Nederland hoort nu echt bij de mini voetballanden. In Europa hebben ze niks te zoeken.

8 december 2017 om 08:38

Doen we al 10 jaar hoor, en dit verhaal hoorde ik ook al eind jaren 90. De term Mickey Mouse competitie bestaat ook al van voor de laatste Champions League en Uefa Cup winst. In de Champions League hebben we inderdaad niets te zoeken, in de Europa League zouden de topclubs nog wel kunnen overwinteren.

Weet iemand eigenlijk hoeveel plekken er uberhaupt nog open zijn in de cl volgend jaar? Daar 12 plekken al gevuld zijn met de top 4 van eng, spa, ita en je dan nog een shitload aan landen hebt waarvan de kampioen sowieso geplaatst is en er ook vaak nog een nummer 2 bij komt.... dus om hoeveel play-off plekken gaat het?

8 december 2017 om 08:07

16 plaatsen voor de vier grote landen idd, daarbij nog 6 andere kampioenen en 2 nummers twee, plus de EL winnaar en CL winnaar.

Er zijn zes tickets te winnen via de kwalificatie, 4 door kampioenen van landen buiten de top tien, en 2 door de ‘nummers twee-route’.

8 december 2017 om 10:38

Cheers!

Denk niet dat iemand hier een traan om zou moeten laten. In de Champions League heeft Nederland niets te zoeken, de Europa League is de competitie waarin de Nederlandse topclubs thuis horen, Het land ging uit zijn dak toen PSV incidenteel de achtste finale (waar hebben we het over?!) haalde. Vraag 100 Ajaxfans wat ze liever zien: de kansloze exercities tegen Real Madrid en Dortmund, of de spectaculaire wedstrijden tegen Lyon en Schalke. Het antwoord laat zich raden.

8 december 2017 om 08:10

Het ironische is dan weer wel dat PSV die 8e finale op een haartje na niet won, die ene bal op de paal van Locadia.

Op zich is de situatie nu vrij duidelijk: in de huidige opzet kan zowel onze kampioen als de nummer 2 alleen terug omhoog door andere kleine landen te verslaan. We kunnen geen grote landen meer loten.

Alle ploegen hebben er een potje van gemaakt dus we moeten er gezamenlijk ook weer uitkomen. Misschien moeten de clubs beter gaan evalueren en zelfs met elkaar praten om ons voetbal weer in de lift te krijgen? Wat er nu gebeurt is geen toeval. Dit is een negatief proces wat al jaren duurt.

8 december 2017 om 11:08

Belangrijkste is ook dat Psv, Ajax en Feyenoord hun selectie vroeg op orde hebben voor de voorrondes. Het gaat daar continu fout als er tegen ingespeelde ploegen word gespeeld.

8 december 2017 om 11:08

Belangrijkste is ook dat Psv, Ajax en Feyenoord hun selectie vroeg op orde hebben voor de voorrondes. Het gaat daar continu fout als er tegen ingespeelde ploegen word gespeeld.

Zat eraan te komen. Vorig seizoen deed ajax heel knap maar PAV belabberd, met 2 punten terwijl Rostov in hun poule zat. Nemen we PSV in de voorrondes EL dit seizoen ook nog mee. Nu deden wij het belabberd, maar als je kijkt naar Shaktar die City verslaat en Napoli die eerste stond en nu 2de staat in de serie A dan kun je gewoon stellen dat niemand had hoeven verwachten dat je daarboven eindigt. Hadden ook van Shaktar kunnen winnen en gelijkspelen tegen City als we volwassener waren geweest, wat nu gewoon afgestraft werd. We waren gewoon stukken minder dan die 3, op elk oppervlakte. Verwachten dat spelers die niet eens veel in de Europe League speelden gelijk even City en Shaktar laten zien hoe je voetbalt is achteraf gewoon naief. Vitesse is een van de meest onstabiele subtoppers in NL. Utrecht deed het fantastisch tegen die russen en had de pech om hun tegen te komen in de voorrondes, zij zouden Osijek wel hebben verslagen en hoge ogen hebben gegooid in EL. Een beetke pech dus dit seizoen. Ook dat, met alle respect, Ajax dan met hun hoofd bij Nouri zit. Je kan misschien Feyenoord en Vitesse verwijten dat ze meer gevecht moeten geven maar dat is gewoon hoever we zijn gezakt. Ik verwijt PSV, die een tijd geleden het nig zo knap deed, het meest als ik naar 2 afgelopen seizoenen keek.

8 december 2017 om 08:42

Ik moet mijn autocorrectie weer aan gaan zetten volgens mij haha

8 december 2017 om 11:04

Er is maar een club die je iets kan verwijten en dat is Feyenoord. Ze staan maar liefst 33 plaatsen achter op PSV en 45 op Ajax.

8 december 2017 om 23:23

Leg eens uit waarom je dan Feyenoord meer kan verwijten? Wij hebben ook vele jaren niet eens Europees gehaald, Kun je Vitesse ook meer verwijten omdat ze nog weer zoveel achter Feyenoord staan? Juist van PSV mag je dan wel verwachten dat ze vorig jaar een keer van Rostov winnen en dat ze Osijek verslaan.

Zonde, maar wel te verwachten. Had liever gezien dat Feyenoord de CL had gewonnen dit jaar en de ticket veilig had gesteld, maar ach een Nederlandse club de CL winnen is toch volstrekt onmogelijk, dus voortaan lekker in de europa league aanmodderen.

Verklaar me voor gek, maar vanaf volgend jaar kan de weg naar boven worden ingezet. Het aantal punten wordt door minder teams gedeeld en Ajax en PSV zullen meerdere voorrondes spelen waarin veel punten te verdelen zijn. PSV volgt de Champions Route en treft kampioenen van bijvoorbeeld Kroatie en Slovenie terwijl Ajax die tweede voorronde en derde voorronde (tenzij weer een Nice) moet kunnen overleven. Met goed aankoopbeleid geloof ik daar echt in. Feyenoord en AZ moeten in de EL dan de voorrondes overleven en opeens regent het dan al punten. Laat staan met zeges in de hoofdtoernooien.

8 december 2017 om 09:27

Kunnen we niet de kampioenen uit Oostenrijk, Grienkenland, Zwitserland en Tsjechië treffen? Ik probeer die nieuwe opzet te begrijpen, maar valt nog niet mee. Ik tel zes startplaatsen die via de voorronde te behalen zijn, en dan vermoed ik drie voor de kampioenen en drie voor de niet kampioenen (is dat ook zo?).
En in de niet kampioenen route zou Ajax (al verwacht ik zelf Feyenoord dit jaar als tweede) de nummer 3 uit Rusland en Frankrijk kunnen treffen, of de nummer twee uit Portugal, Oekraïne, België, Oostenrijk, Zwitserland, Turkije, Tsjechië of Griekenland. Dat kan dus Galatasaray/fenerbahce zijn, Basel of Young Boys, Red Bull Salzburg of Rapid Wien, Benfica/porto of Sporting, Zenit of een ander Russisch team, nou goed. Ik zie daar toch best wel lastige teams tussen.

8 december 2017 om 10:16

Daar gaat het dus al fout, ik zie Feyenoord en Ajax niet zomaar die voorrondes overleven. Zo goed zijn ze nu ook weer niet...

We hebben toch niks te zoeken in de CL ,verlopig is de EL het best voor het ned. voetbal om punten te behalen en over 2 jaar weer in de CL terug te keren.

Nederlandse clubs moeten zich eerst maar eens kwalificeren wil het de weg naar boven in zetten.

Het is leuk dat je als club kampioen wint of de beker, maar meer dan 2 wedstrijden Europees voetbal heb je nog niet. Mocht psv kampioen worden, dan heeft het ook weinig zin om te gaan schreeuwen dat je champions league hebt. Kom eerst die voorronde maar eens door. idem dit voor de bekerwinnaar.

Ik ben benieuwd wanneer ze de naam gaan aanpassen van Champions League naar Money League. Immers is het overgrote deel van de deelnemers in de groepsfase geen kampioen in hun land geworden. Dat is toch een farce c.q. een "verkrachting van de naam".
Misschien moeten ze voor het WK ook landen uit Aziã«,oceaniã«, Noord- en Midden Amerika en Afrika ook een poulefase laten spelen tussen de Europese en Zuid-Amerikaanse landen. Als een WK 32 landen telt, dan mag je blij zijn wanneer er 4 landen niet uit Europa of Zuid-Amerika komen.
Misschien moeten de organisatoren zich eens achter de oren krabben over de opzet van de CL.

Chl....letterlijk vertaald, kampioenen league. 5 Engelse clubs in de volgende ronde. Zijn die allemaal kampioen geworden? Echt lachwekkend. Draait alleen maar om geld. En 'gelukkig' worden de rijke clubs alleen maar rijker. Goed voor het voetbal dit....die Uefa is toc een grote grap

8 december 2017 om 11:12

Denk je dat de Uefa dit serieus kan stoppen. Het enige wat je zal krijgen wanneer de CL een kampioenen league wordt is een toernooi waar een hoop minder belangstelling voor is dan kijken mensen nog liever naar wedstrijden uit de Bundesliga of Premier league. De enige manier waarop de CL dan nog interessant zou zijn is als er een sjeik miljoenen in Ajax of PSV bijvoorbeeld pompt nou daar zitten wij in Nederland ook niet echt op te wachten. Dit is totaal niet lachwekkend maar gewoon terecht. Nederland is gewoon te klein met 17 miljoen inwoners daardoor kunnen die buitenlandse clubs gewoon meer televisiegeld opstrijken.

Ik dacht dat het de Champions League was. Volgens mij is meer dan de helft geen Championship!!!
Waarom laten we ons een minderwaardigheidscomplex aan praten door al die beter wetende journalisten. Elke kampioen hoort thuis in de Champions League. Aan vullen met ....... mag.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV1518
2.Ajax1313
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Kevin DiksVerdediger10
Ridgeciano HapsVerdediger10
Jeremiah St. JusteVerdediger10
Eric BotteghinVerdediger10
Karim El AhmadiMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

In de wandelgangen

Zondag 23 september
Tottenham Hotspur mengt zich in de strijd om David Neres. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren