Ronaldo bewierookt concurrent: 'Hij kan de Ballon d'Or in de toekomst winnen'

Donderdag, 7 december 2017 om

Cristiano Ronaldo sleepte donderdagavond in Parijs zijn vijfde Ballon d’Or in zijn carrière in de wacht. De Portugese superster van Real Madrid won de individuele prijs eerder ook al in 2008, 2013, 2014 en 2016 en had in zijn dankwoord mooie woorden over voor onder anderen Neymar, die als derde eindigde in de verkiezing.

"Ik ben erg gelukkig, het is een fantastisch moment in mijn loopbaan", begon Ronaldo zijn speech. "Ik heb hier lang op gewacht. Het is een geweldig jaar geweest. We hebben de Champions League en de Spaanse landstitel gewonnen en ik was de topscorer in de Champions League. Bij zulke verkiezingen helpt het als je met je club prijzen wint. Ik moet mijn teamgenoten van Real Madrid en de Portugese ploeg bedanken, zij zijn erg belangrijk voor me geweest."

Ronaldo eindigde in de verkiezing voor Lionel Messi van Barcelona en Neymar van Paris Saint-Germain. "Ik wil competitief zijn op het hoogste niveau. Messi doet zijn best voor zijn team en ik doe mijn best voor Real Madrid", aldus de linksbuiten. Ronaldo dicht Neymar een succesvolle toekomst toe. "Hij kan de Ballon d’Or in de toekomst winnen. Hij is voor een reden als derde geëindigd, na Messi en mijzelf."


Poll

Wint Neymar de Ballon d'Or binnen vijf jaar?


Gerelateerd

44 reacties (laatste reactie door modricmagic)

Dit gaat niet meer om de beste speler, maar om wie de CL wint. Als roma de CL weet te winnen dan zal Dzeko wel de goudenbal winnen. Ronaldo de beste speler noemen of vergelijken met Messi en andere grootheden is een schande voor het voetbal

7 december 2017 om 23:20

Dat CR7 de prijs wint, is geen ramp. Het criterium is namelijk de prijs met de meeste prijzen in 1 seizoen en heeft gescoord in de halve finale en finale. Los hiervan....weten wij allemaal dat als we straks over 30 jaar 60+ zijn allemaal praten over Messi als de beste voetballer allertijden. Net zoals vele ouderen dat vandaag de dag zeggen over Pele.

7 december 2017 om 23:31

Dit is zijn standpunt! Hoezo dan gelijk een zure verliezer. Ik maak jou toch ook niet uit voor een volslagen idioot omdat je Ronaldo een terechte winnaar vindt? Stay cool! Beide heren verrijking voor de sport, dan denk je soms terug aan 2011 etc. en dan heb je soms toch te weinig genoten.

8 december 2017 om 09:14

Als Messi de WK wint, zou je zomaar gelijk kunnen hebben. Maar dat zal niet gebeuren. Ronaldo is sowieso bekender dan Messi en heeft me bekendere records verbroken zoals de meeste goals in de CL. Over zoveel jaar zal Ronaldo de persoon zijn in jou verhaal.

7 december 2017 om 21:46

Tja..wellicht is Ronaldo gewoon beter dan Messi? Ronaldo heeft nu meer individuele prijzen dan Messi. Messi kan een uitzonderlijk niveau halen maar deed dat vorig jaar en het jaar ervoor helaas niet. Dit seizoen is hij weer geweldig bezig maar we zullen zien of hij zijn ploeg tegen de topclubs kan dragen. Ik persoonlijk twijfel er niet aan. Ook moet je niet vergeten dat Messi zijn hele carrière al bij een topclub speelt en van 2009-2012 zelfs bij een van de beste ploegen ooit. Ronaldo daarentegen was geweldig bij United, kwam naar Real, hielp de club weer terug naar de absolute top EN heeft zich opgewerkt naar een van de grootste legendes die de club ooit heeft gekend. Het niveau dat hij al een kleine 10 jaar haalt is gewoon van de zotte. Iedereen heeft zijn voorkeur.

7 december 2017 om 22:52

Meer individuele prijzen? Waar is je bron? Je doet net alsof Real Madrid een kutteam had 10 jaar geleden, maar toen hadden ze ook gewoon een geweldig team. Er was toen 1 club gewoon geweldig en dat was Barca. Vanaf 2004 tot 2013 was Barcelona gewoon geweldig

7 december 2017 om 23:13

Oh 10 jaar geleden hadden ze zeker een minder dan geweldig team. Vanaf pellegrini zijn tijd bij Real begonnen ze echt topspelers te kopen en vanaf Mourinho zijn tijd deden ze echt mee met de Europese top. En ik meen dat het nu 28 om 25 is in Ronaldo zijn voordeel als het over individuele prijzen gaat. Kan je zelf ook opzoeken.

8 december 2017 om 00:08

Achja Messi is ook 2,5 jaar jonger dus ik zie hem er wel bovenuit komen. Anyways Ronaldo heeft hem wel verdient. Overall was Messi een stuk beter dit jaar qua spel, maar Ronaldo stond er gewoon wanneer het moest met goals en heeft de belangrijkste prijzen gewonnen. Aldus een Messi fan

Het staat nu idd 28 - 25 in het voordeel voor Ronaldo. Messi heeft wel meer clubprijzen 31 - 25 in het voordeel van die kleine. Persoonlijk vind ik dat Messi meer invloed heeft op het spel. Qua voetbal bezit hij veel meer vaardigheden dan Ronaldo. Ronaldo is qua fysiek gebied weer beter.

8 december 2017 om 00:19

Dat zou heel goed kunnen! Ik hoop dat ze allebei nog wat jaartjes op top niveau blijven presteren want die wauw momenten wil ik nog niet kwijtraken!

8 december 2017 om 10:25

Gerd Muller was ook beter dan Cruijff toch? Deze gouden bal is niet onterecht, maar dat Real en Ronaldo fans zichzelf hebben wijsgemaakt dat Ronaldo in de buurt komt van de voetballer Messi is lachwekkend.

8 december 2017 om 14:43

Ronaldo staat op dit moment maast Messi feitelijk. Misschisn volgend jaar niet maar nu wel, deal with it.

7 december 2017 om 21:50

Voetbalfans zoals jij zijn een schande voor het voetbal. Zodra je de cl wint, win je de gouden bal. Juist, zoals Sneijder m kreeg in 2010? Waar was je toen? Ronaldo is beter dan Messi, calma.

7 december 2017 om 21:50

Sommige mensen doen net of Ronaldo bij bal op 't dak speelt, wat droevig zeg.

Het is echt een geweldenaar en mag best vergeleken worden met Messi.

7 december 2017 om 21:59

Ik ben het aardig met je eens want als iemand de CL wint dan maak je al 70/75% kans om de ballon dor te winnen individueel is messi beter maar het is een teamsport en het draait er om wat je met je team presteert en dit jaar was dat real madrid duidelijk. Dus aan de andere kant ook wel verdient voor ronaldo.

7 december 2017 om 22:03

Stop eens met janken. Daarnaast gaat dit al sinds 2010 nergens meer om, anders had Iniesta of Xavi ipv messi maar ja daar horen we jou natuurlijk niets over zeggen.

7 december 2017 om 23:23

Dat Sneijder of Xavi of Iniesta de ballon d'Or niet kregen is juist om de reden dat de ballon d'Or nu nergens over gaat. Toen ging de prijs juist naar xe beste voerballer van het jaar, zoals het hoor ten juist niet naar degene die de meeste prijzen won. Deze voorbeelden lees ik steeds vaker, maar kijk de wedstrijden van die periode terug, Messi was en is nog altijd de beste voetballer.

7 december 2017 om 22:16

haha hou toch op man. Dikke onzin dit. Pure Messi fanboy weer hoor. Jij denkt dat Journalisten, Aanvoerders en Coaches er geen reet van snappen zeker? Die hebben meer verstand dan jouw en kiezen toch echt voor Ronaldo zoals bijv Robben die zeker wel is voor Messi heeft gekozen in de voorgaande jaren. Feliciteer hem kan je dat ook doen? Of is je haat groter? Want ik feliciteer Messi als hij iets wint en schrijf niet zulke onzin op.

8 december 2017 om 08:22

Het feit dat jij mensen feliciteert die jou niet kennen en jou bericht al helemaal niet lezen, vind ik al grote onzin waar je zelf aan mee doet...

9 december 2017 om 22:15

Maakt dat wat uit dan? Ik doe het op zo'n manier en doe niet alsof niemand dat doet.

7 december 2017 om 23:11

Ronaldo en Messi kunnen alleen onderscheiden worden met prijzen, anders is het moeilijk te kiezen. Vandaar dat het lijkt dat de prijzen winnaars de Ballon Dor winnen. Je kan fan zijn van Messi, maar als je elke wedstrijd van Ronaldo kijkt dan zie je in waarom Ronaldo zo geweldig is. Het klopt dat zijn fenomenale dribbels ten einde zijn, maar dit weet hij zelf ook en heeft zich zodanig aangepast dat hij zonder dribbels alsnog zijn team op sleeptouw kan dragen tegen kleine clubs of de absolute top clubs. Maar dit kan je enkel weten als je elke wedstrijd van hem kijkt en niet alleen afentoe een wedstrijdje mee pikt. Ronaldo behoort ongetwijfeld tot de allerbeste voetballers allertijden. Wie de echte nr1 is, is en zal altijd een mening blijven. Feit blijft, Ronaldo is een speler met kwaliteiten van ONGEKEND niveau!

8 december 2017 om 10:48

@ Lapaisa ik ga me toch echt afvragen of je wel het allemaal wel goed ziet. Ronaldo probeert nog steeds te dribbelen en no look passes te geven. die man is een winnaar dat siert hem heeft zijn beste tijden gehad maar op dit moment is hij niet beter dan Inzaghi op zijn beste dagen. in de CL wilt het nu nog wel lukken dmv penalty's en intikkers maar in Spanje hebben ze hem door. hij speelt dramatisch zoals heel madrid op dit moment. Dat hij afgelopen wedstridj tegen Dortmund begon zegt genoeg over hoe hij op dit moment hij in zijn vel zit. De beste man moet goals maken en weer vertrouwen krijgen en ja hij blijft er nu nog vrij kalm onder maar ik vraag me af als zij dalijk City treffen of PSG denk dat het dan snel over is. maar nogmaals is niet erg hij is al ouder, maar dat hij deze prijs wint is natuurlijk grote onzin maar het is geen onzin als je gewonnen prijzen daar aan koppelt.

8 december 2017 om 00:02

Daarom won Sneijder hem in 2010..

8 december 2017 om 00:35

Zolang Messi en Ronaldo blijven spelen blijven zij die prijs winnen en genomineerd worden. Is eenmaal zo

8 december 2017 om 08:20

Kluivert09

Jij bent een schande voor het voetbal door Ronaldo zo te verloochenen. Welke anderre grootheden hebben zulke impact gehad op het voetbal zoals Ronaldo en ook Messi voor zo een lange periode?

Weet iemand waar je kunt vinden hoeveel procent op ronaldo, messi en neymar hebben gestemd?

7 december 2017 om 21:48

Op de site van FIFA volgensmij?

7 december 2017 om 23:35

Fifa is gescheiden met France Football, ik denk op de site van die laatste.

Flamezzz waar ben je ? Ronaldo zou zijn teamgenoten niet in het zonnetje zetten, zichzelf voldaan aankijken en weet ik het wat nog meer. Zeker nergens te bekennen in dit topic he. Alles wat niet in je beeld van hem past vermijden als de pest. Stay classy jongen!

Ik zie Kevin de Bruyne als een grote kandidaat volgend jaar.
Vind hem weergaloos tot nu toe dit seizoen en een genot om naar te kijken.

7 december 2017 om 22:14

Het gaat volgens mij over een kalenderjaar en niet over een seizoen.

Dus op basis van zijn prestaties deze eerste seizoenshelft zal hij geen punten scoren, enkel als hij deze lijn na de jaarwisseling weet door te trekken.

7 december 2017 om 22:22

Dan slaat het helemaal nergens op, want kalender jaar dan was Ronaldo al helemaal de beste niet.

7 december 2017 om 22:29

Tja zo gaat dat wel hé tegenwoordig want zo stemmen aanvoerders, coaches en Journalisten nou eenmaal dat prestaties gekoppeld moeten zijn aan prijzen. Leuk dat Messi een goed niveau haalt maar daar haalt hij niet veel rendement uit qua prijzen wat nu eenmaal zo is.

7 december 2017 om 23:21

Niet dat ik me in Messi vs Ronaldo wil mengen, maar op basis daarvan is Sneijder in 2010 keihard bestolen door Messi. Een treble met inter en wk finale met Nederland, hij was het hart van 2 redelijke ploegen en leidde ze naar wereldglorie. Dit zit me bijna net zo dwars als de Ovrebo robbery tegen Barca in 2009.

8 december 2017 om 06:36

Bon Jovi, Ronaldo heeft nochtans niets laten zien in het tweede seizoenshelft van 2017.. als de Bruyne dit gewoon tot aan de zomer zou voort zetten dan verdient hij het.

7 december 2017 om 22:18

Als hij iets met City kan winnen dan levert het wel iets op. Doet het nu fantastisch maar laat dat is op het einde van het seizoen zien en natuurlijk moet dat wat opleveren want daar gaat het tegenwoordig om prestaties koppelen met iets tastbaars.

7 december 2017 om 23:06

Tsja dan vraag is of die journalisten het winnen van de PL als prijs groot genoeg vinden. Verwacht van niet, Ballon d'or lijkt laatste jaren meer op een 'champions League Mvp' -prijs en zie city die dit jaar nog niet winnen, al kunnen ze ver komen

7 december 2017 om 23:14

Als city de CL wint zal volgens de logica van hoe het nu werkt idd De Bruyne zijn.... Als barca CL wint Messi en als Real CL wint Ronaldo.... deze prijs is meer voor de topspeler van het team met de meeste prijzen dan voor de beste speler van dat jaar.... niet echt serieus te nemen dus helaas....

8 december 2017 om 09:21

Al wint de bruyne de CL en het WK, de prijs zal gaan naar Messi of Ronaldo. Waarom? Deze 2 zijn de absolute top, hier bestaan geen meningsverschillen over. De reden waarom deze 2 winnen op prijzen is omdat deze 2 niet met feiten te onderscheiden, ze zijn beiden geweldig en alleen je eigen voorkeur is de doorslaggever. Aangezien stemmen gebaseerd moet zijn op feiten (iig das het doel) kunnen alleen prijzen bij deze 2 de doorslag geven. Dus die prijs is wel degelijk serieus te nemen. Dalijk als messi en ronaldo stoppen heb je wsl weer elk jaar een nieuwe winnaar

8 december 2017 om 10:31

Hoezo bestaan daar geen mening verschillen over? Messi is de beste voetballer ooit, Ronaldo een geweldige doelpuntenmaker. Messi heeft meer dribbels, meer passes, meer keypasses, meer assists. Het is overduidelijk de betere voetballer. Prima om hem dit jaar aan Ronnie te geven op basis van de CL, maar over wie de beste voetballer is bestaan echt geen twijfels.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Real Madrid

4224 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Barcelona1211
3.Alavés103
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
Karim BenzemaAanvaller325
IscoMiddenvelder307
CasemiroMiddenvelder305
MarceloVerdediger282
Raphaël VaraneVerdediger270
Voor de complete selectie: Clubpagina Real Madrid.

3763 fans
Aanvaller, 33 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Juventus 4 2 0 0
2017/2018 Real Madrid 27 26 1 0
2016/2017 Real Madrid 29 25 4 0
2015/2016 Real Madrid 36 35 3 0
2014/2015 Real Madrid 35 48 5 1

In de wandelgangen

Zondag 23 september
Tottenham Hotspur mengt zich in de strijd om David Neres. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren