Malacia trots op droomdebuut in De Kuip: ‘Totaal geen spanning gehad’

Donderdag, 7 december 2017 om 15:55

Met achttien jaar en 111 dagen mag Tyrell Malacia zich de jongste Feyenoord ooit in de Champions League noemen. Door blessures van Ridgeciano Haps en Miquel Nelom deed Giovanni van Bronckhorst een beroep op de talentvolle linksback, die zich tegen Napoli (2-1) goed staande hield. Na afloop kreeg het talent complimenten van de coach en een dag later kijkt de debutant terug op zijn droomdebuut in De Kuip.

"We hebben die jongen teruggehaald van de Onder-19, gisteren trainde hij met ons mee en vandaag hoorde hij dat hij zou spelen", zei Van Bronckhorst na de zege op Napoli tegenover Veronica. "Het is een eigen jongen. Hij voelt dat ook in De Kuip, want het hele publiek steunt hem. Ik moet zeggen dat hij het fantastisch heeft gedaan." Malacia had stiekem al het vermoeden dat hij in de basis zou mogen starten. “Je ziet jongens wegvallen en dan weet je dat er misschien een kans voor jou komt. Dan hoor je van de trainer dat je mag starten, in de Champions League, en winnen we ook nog eens. Fantastisch, het had niet mooier gekund.”

Op de clubwebsite kijkt de linkervleugelverdediger met een goed gevoel terug op zijn debuut. “Vooraf heb ik hetzelfde gedaan als altijd: rustig muziek geluisterd op mijn kamer. Ik heb totaal geen spanning gehad”, aldus Malacia. “Tijdens de wedstrijd probeerde ik erin te komen door simpel te spelen, daarna probeerde ik mijn draai te vinden. Het begin was redelijk, daarna pakte ik het goed op en zag je dat het heel lekker ging. De trainer zei me dat ik mijn eigen ding moest doen, met lef spelen. Dat heb ik geprobeerd.”

“Ik ben vanmorgen goed wakker geworden, met een lekker gevoel”, vervolgt hij. “Op weg naar de club besefte ik pas écht hoe bijzonder het was. Een mooi moment. De trainer was heel tevreden, dat heeft hij me na afloop ook persoonlijk gezegd. Nu moet ik doorpakken, hard blijven werken, goed trainen en dan zien we wel weer verder.”


Poll

Tyrell Malacia gaat uitgroeien tot een vaste waarde in Feyenoord 1


Gerelateerd

28 reacties (laatste reactie door ronniebee)

Deed het voortreffelijk. Is toch niet niks, debuteren in de CL tegen een ploeg als Napoli. Was rustig aan de bal en zat er af en toe goed tussen. Hopelijk kan hij zich goed ontwikkelen de komende tijd, want onze vriend Nelom is niet veel.

7 december 2017 om 16:22

Is niet veel dan ben je nog heek voorzichtig in je bewoording. Her is een ramp om Nelom op het veld te zien lopen. Heeft mij veel trauma's bezorgt en ik denk ook heel veel andere feyenoorders. Zo snel mogelijk de laan uit, in de winter naar Fc Oss sturen of Telstar

7 december 2017 om 16:27

Ja, ik ben ook een zeer voorzichtig persoon. Zelden zo'n domme voetballer gezien als Nelom, maakt echt constant rare keuzes en kan daarnaast ook gewoon niet voetballen.

7 december 2017 om 20:00

Ik denk dat spelers die hun debuut maken juist extra krachten hebben. Meestal spelen ze hun eerste paar wedstrijden het best.

Vooral zijn trap viel mij op. Wat een voorzetten gaf deze jongen.

Voor een debuut speelde hij prima, maar de onervarenheid was af en toe wel te zien. Geeft niet, komt er wel. Wat mij vooral positief opviel, waren de bizar scherpe voorzetten met links. Die vielen constant op de goede plek in de 16. Dit in combinatie met zn snelheid en felheid zijn wel de basisingrediënten voor een goede back.

Fantastische wedstrijd om te debuteren natuurlijk en hij deed het erg goed. Zoals hij al zegt, was het in het begin 'simpel' en zag je nog wat zenuwen, maar heeft het vertrouwen in hem van Gio echt terugbetaald. Stond in de jeugd altijd al bekend als één van de grotere talenten en de toekomstig linksback van Feyenoord, dus mooi dat we hem nu aan het werk hebben mogen zien.

7 december 2017 om 16:32

Ik dacht wel dat Malacia zou spelen. Feyenoord o19 had nog een belangrijke wedstrijd, terwijl die van Feyenoord sportief nergens om ging (maar financieel wel). Als je hem dan overhevelt kan je hem net zo goed omstellen. Het slechtste scenario is dat hij door het ijs zakt. En dan? Dat deed Diks ook.

Hij kende een erg sterk debuut, nu is het zaak het vast te houden. Een vaste basisplaats zal nog even lastig zijn als Haps straks terug is, maar een unieke kans om zich te ontwikkelen. Hopelijk deze zomer een mooie club voor Nelom, en we hebben weer twee talentvolle linksbacks.

Uiteindelijk toch nog een aardig gevoel over gehouden na de Champions League, terwijl ik daar na de eerste wedstrijd en ook wel de tweede toch niet meer aan dacht. Tegen Shaktar twee aardige potten gezien, we waren minder, maar niet zoals de eerste twee wedstrijden. Tegen Manchester City uit een sterke pot, helaas net geen punt en tegen Napoli gewoon gepakt waar je recht op hebt. Met tien man nog winnen, ja, we kunnen met opgeheven hoofd het toernooi verlaten. Vandaag soms schaterend even het live meepraten en de voorbeschouwing terug gelezen. Wat een doemdenken, wat een dramatisch gehuil, en dat van leden die niets met Feyenoord hebben. Bedankt voor jullie medeleven, we zijn toch niet het lachertje van Europa geworden, hopelijk doet het jullie ook deugd.

7 december 2017 om 18:03

Joh nu ben ik eigenlijk wel altijd realistisch. Maar om nu te zeggen dat ze het aardig hebben gedaan.. heb je herhalingen gekeken uit de succesjaren? Dit was toch gewoon drama. Ze scoren de 2-1 in echt de aller allerlaatste minuten van het hele championsleauge seizoen weliswaar met 10 man maar dan zeggen dat je met opgeheven hoofd het toernooi mag verlaten. Ik vind het nogal een pijnlijk avontuur voor Feyenoord. Helaas want ik zie ze liever winnen tegen buitenlandse ploegen. Uiteindelijk hebben we daar allemaal wat aan.

7 december 2017 om 18:14

Viel wel mee. Er was geen Feyenoordfan die dacht we de tweede ronde zouden halen. Europa League was al lastig zat. Dat bleek ook wel. City verliest gisteren voor het eerst in 20 wedstrijden en domineert de Premier League. Napoli doet mee om de titel in Italie. Schachtar verslaat die ploegen allebei. Was gewoon een zware groep. En dat met een verbouwd team met veel blessures. Ik denk dat je oordeel wat ongenuanceerd is.

7 december 2017 om 18:23

Dat het een moeilijke pot was daar is geen twijfel over mogelijk. Alleen je hebt wel echt op de broek gekregen, had zelf meer verwacht en gehoopt eigenlijk wel. Dat betekend dus dat ik Feyenoord beter vind dat ik ze heb zien spelen. Niet dat ze verschrikkelijk slecht hebben gespeeld alleen het kon wel echt een stuk beter naar mijn idee. Een team zijn natuurlijk niet alleen de 11 die op het veld staan. De wissels hebben ook te vaak te weinig gebracht. Mag nu ook wel hopen dat Jones eruit gaat al heeft gio gezegd dat hij straks weer basis staat. Denk zelf dat met Vermeer je misschien wel een puntje extra had gehaald.

7 december 2017 om 18:27

Zie nu dat ik in mijn eerste bericht heb gezegd dat het drama was. Dit moest natuurlijk zijn de eerste 2 wedstrijden. Excuus ik begrijp de verwarring

Doe mij toch maar Nelom, nelom heeft naar mijn inziens veel meer uitstraling als dit omhooggevallen backje die eigenlijk ook al te oud is om het predikaat talent nog te mogen dragen.

7 december 2017 om 17:03

Tja, als je met 18 jaar geen talent meer bent, dan ben jij met 23 jaar al een seniele zeurkous ben ik bang.

7 december 2017 om 17:09

Jij snapt er geen ruk van succes !!

7 december 2017 om 17:11

Doe mij toch maar Baardgrasmus, Baard heeft naar mijn inziens veel meer uit uitstraling als dit omhooggevallen lid, die eigenlijk ook al te veel onzin heeft verkondigd om het predikaat reagerend lid nog te mogen dragen.

Lekker dat flesje azijn.

7 december 2017 om 17:18

Hier sluit ik mij helemaal bij aan .

7 december 2017 om 19:48

Dus Nelom heeft gewoon een account op vz onder de naam tissanaonthemic?

Dat kan niet anders, ik kan namelijk geen verklaring vinden voor waarom iemand zoiets zou zeggen.

Nelom had al jaren geleden Feyenoord moeten verlaten. Vraag me af of hij überhaupt het predicaat Eredivisie-niveau waardig is.

Je gunt niemand een blessure, echter bleef daarom wel Nelom uit de basis. Anders had Gio hem gisteren niet laten spelen en dat vind ik jammer. Wij zien allemaal dat Nelom tekort komt als linksback voor Feyenoord. Om hem de JL in te schrijven gaat mij te ver, maar het niveau wat Feyenoord na moet en wil streven heeft hij niet. De coach moet dan eens lef tonen om een talent te proberen als je eerste keus wegvalt en dan niet standaard voor zijn vervanger kiezen om dat je dat eigenlijk altijd doet. Ik ga ervan uit da zowel Gio als v Geel ook zien dat Nelom het niet gaat worden en dat ze op die positie door moeten gaan selecteren. Blij dat er dus wel degelijk een beter alternatief is, zolang Haps geblesseerd is.

Is dit dan ein-de-lijk het eind van Nelom bij Feyenoord? Laten we het hopen! Al had dat natuurlijk al veel eerder moeten gebeuren. Is ook wel sneu dat zowel Kongolo als Haps zo enorm blessure gevoelig is, waardoor Nelom zoveel aan spelen toe is gekomen.

7 december 2017 om 17:36

Tja, als we Nelom niet hadden, wie had er dan moeten spelen? Ik weet dat hij niet de gedroomde linksback is, maar een speler die al zo lang reserve is en zonder morren op de bank gaat zitten is ook een groot goed vind ik. Hij zal goed in de groep liggen, klaagt niet en we hebben geen andere linksback hoeven kopen tot deze zomer. Hij zal nu ook weer een stapje terugdoen, wellicht de derde linksback worden. Ik gun hem wel een mooie transfer deze zomer, laat hem nog maar even cashen ergens over de grens.

Even om te relativeren, we hadden twee jaar terug bijna Dijks gekocht. Godzijdank troefde Ajax ons af. Had Dijks Kongolo in de weg gezeten, had Ajax misschien nu Haps gehad, hadden we niet zo veel verdiend aan Kongolo en hadden we meer uitgegeven aan Dijks. Daar denk ik altijd aan als ik Nelom weer een rotbal zie geven. En dan ben ik het zo vergeten.

7 december 2017 om 19:14

Het is meer een verwijt naar Feyenoord toe dan dan Nelom. Nelom mist gewoon kwaliteit, maar op zijn inzet en houding is inderdaad weinig aan te merken. Echter, vind dat een club als Feyenoord moet streven naar betere spelers dan Nelom, zelfs als het slechts een back-up is. Vind trouwens sowieso dat de back posities veelal onder de maat zijn bij de nederlandse topclubs (veltman, Dijks, Nelom, Brenet, Diks).

Neem aan dat hij 2e keus zal worden achter Haps. Feyenoord o-19 blijkt een best sterke lichting te hebben, want die bachatoui lijkt me ook een speler met een hoge potentie. Haps vind ik toch wel een van de meest constante spelers van Feyenoord, echt een klasse aankoop imo. Het is maar hopen dat Haps nog een seizoen blijft en excelleert zodat hij voor een mooi prijsje een stap hogerop kan en hopen dat deze knul zich blijft ontwikkelen want dan hou je nog wel is wat over qua kosten.

Het blijft mooi dat (misschien door omstandigheden) er voor gekozen wordt de volgende speler op te stellen en niet het elftal om te gooien. Daar heb je toch een opleiding voor. Dit was toch 1 van de sterke punten van Ajax maar hier is toch ook al langere tijd niets meer van te zien.

Beetje Drenthe achtig gastje ofniet

7 december 2017 om 22:58

Dat was mijn 1e ingeving gisterenavond ook in het stadion. Zelfde type, zelfde bravoure. Hoop dat hij wel leert van Royston en bij Feyenoord blijft totdat hij echt een stabiele speler is.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Kevin DiksVerdediger10
Ridgeciano HapsVerdediger10
Jeremiah St. JusteVerdediger10
Eric BotteghinVerdediger10
Karim El AhmadiMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

3 fans
Verdediger, 19 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 17 augustus
Real Madrid gaat Internazionale aanklagen bij het CAS. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren