Cristiano Ronaldo wint Ballon d'Or en schaart zich naast Lionel Messi

Donderdag, 7 december 2017 om

Cristiano Ronaldo heeft donderdag zijn vijfde Ballon d'Or in de wacht gesleept. De aanvaller van Real Madrid nam de trofee in Parijs, vlak bij de Eiffeltoren, in ontvangst. De Portugees versloeg bij de individuele voetbalverkiezing onder meer Lionel Messi en komt door de winst op gelijke hoogte met de Argentijn, die reeds vijf Ballon d'Ors in zijn bezit had.

Ronaldo kende bij Real Madrid een uitstekend seizoen: de aanvaller werd samen met de Koninklijke landskampioen en mocht voor de tweede maal op rij de Champions League omhoog houden. France Football, die sinds twee jaar zonder medewerking van de FIFA het evenement organiseert, had in oktober de lijst van genomineerden bekendgemaakt.

Onder meer Neymar, Paolo Dybala, Robert Lewandowski, Kevin De Bruyne, Eden Hazard, Isco, Gianluigi Buffon, David de Gea, Edinson Cavani en Kylian Mbappé waren genomineerd: in totaal maakten dertig voetballers kans op de prijs. Dat Ronaldo de uiteindelijke winnaar is geworden, is geen verrassing. De Portugees was met zijn doelpunten en assists cruciaal in het succes van Real het afgelopen seizoen.

De 147-voudig international, die met Portugal zich wist te kwalificeren voor het WK in Rusland volgend jaar zomer, is sinds zijn komst naar Real in 2009 uitgegroeid tot een wereldster. De 32-jarige Ronaldo, die eerder dit jaar ook al werd benoemd tot FIFA Player of the Year, heeft in 412 wedstrijden voor de Spaanse grootmacht in totaal 418 keer het net gevonden en bracht 127 keer een medespeler in stelling.

Het is dus voor de vijfde keer dat Ronaldo de Ballon d'Or heeft gewonnen. De aanvaller werd door France Football ook al in 2008, 2013, 2014 en in 2016 gekroond tot winnaar. Messi is samen met Ronaldo degene die de voetbalverkiezing de laatste jaren domineert: de Argentijn won de trofee in 2009, 2010, 2011, 2012 en 2015. De twee sterspelers eindigden in 2007 achter winnaar Kaká.


Poll

Cristiano Ronaldo is de terechte winnaar


Gerelateerd

253 reacties (laatste reactie door superbuli)

En net als vorig jaar heeft Ronaldo deze prijs naar mijn mening zeer onterecht gewonnen. De criteria voor deze prijs zijn een mix tussen teamprijzen en (voornamelijk) populariteit. Toegegeven, Ronaldo was zeker beslissend in een aantal belangrijke wedstrijden, maar daar heb je toch de Motm award voor? Ronaldo is in 2017 werkelijk bergafwaarts gegaan. Voetballend had je al vrij weinig aan hem, maar nu ook zijn scorend vermogen minder is begint hij gewoon een middelmatige speler te worden. De stemmende journalisten hebben waarschijnlijk ergens de krant opengeslagen in april/mei 2017 en geconcludeerd dat Ronaldo de Ballon D'or verdiend op basis van een aantal goede wedstrijden dat op 1 hand te tellen is, want ik kan me niet voorstellen dat de journalisten zijn wedstrijden werkelijk gezien hebben en dachten: Dit is de beste voetballer van de wereld. Neymar en vooral Messi hadden veel meer recht op deze zogenaamde "individuele prijs", op basis van voetballende kwaliteiten en constante prestaties. Nee, een prijs voor beste voetballer ter wereld, die bestaat helaas niet.

7 december 2017 om 20:06

Naja, Ronaldo verdiend hem wel door de 2 prijzen die ze gewonnen hebben dit jaar. Messi is een veel betere voetballer en op elk aspect beter maar die won dit jaar geloof ik maar 1 prijs; de Copa del Rey. Wel heeft hij zn land naar het WK gebracht.

7 december 2017 om 20:10

"ronaldo verdiend hem wel door de 2 prijzen die ze gewonnen hebben dit jaar."

Leg dat nu eens uit, ik zie dit argument heel vaak. Dan kon je hem even goed aan Kroos of Modric geven. Ronaldo is niet eens de beste speler van Real Madrid!

7 december 2017 om 20:12

Het zou eerst eens duidelijk moeten worden wat de criteria zijn. Zijn het de prijzen die je win, dan had Sneijder hem in 2010 moeten winnen, of zijn het puur de individuele prestaties...

7 december 2017 om 20:15

Hoezo kijken jullie zo raar op. Voor elke aanvoerder en Coach zijn er andere criteria. Sommige aan de prijzen, voorkeur en nog veel meer. Denken jullie soms dat aanvoerders en coaches dom zijn ofzo?

7 december 2017 om 20:17

@rscabarca ja maar Ronaldo scoorden wel weer belangrijke goals tegen Juve en Napoli heh. Modric is indd de architect van Real maar die legde de ballen er niet in.

7 december 2017 om 20:24

Doordat de Ballon d'or niet meer in samenwerking is met de Fifa kiezen de coaches en aanvoerders niet meer. Dat doen de journalisten zelf.

7 december 2017 om 20:34

Mensen die beweren dat Ronaldo niet eens beste speler van Real is, dat Neymar meer verdiende dan hij en dat ze met een droogreden “kroos/modric” komen, zijn niet serieus te nemen. Doe nou eens normaal zeg. Ronaldo is de ster van Real, en meest dragende speler van Real. Een jaar geleden zou ik zeggen dat Modric het meer verdiende, maar nu niet. Neymar had een uitstekend seizoen, maar daarmee is alles gezegd.

Naar mijn mening heeft Messi duidelijk beter gepresteerd dan Ronaldo en verdiende het om te winnen, maar na Messi komt gewoon Ronaldo en niet iemand die hierboven wordt genoemd.

7 december 2017 om 21:18

Mensen die naar herhalingen kijken zien dat Ronaldo ze vaak in het netje legt, mensen die naar volledige wedstrijden kijken zien dat het duo Modric - Kroos verantwoordelijk is voor de successen van Real.

Ronaldo is vaak de meeste scorebepalende speler van Real, maar hij is zeker niet de dragende speler.

7 december 2017 om 22:21

@flamezzz

Ik kan me niet herinneren dat ik afgelopen 3-4jaar een wed van Real niet heb gezien, misschien als het tegelijk met Barca wordt gespeeld, maar mijn punt is dat ik volledig objectief en met verstand beredeneer. Zoals ik zeg, vond ik Modric een jaar geleden een betere kandidaat om te winnen en hij, Kroos en zeker ook Marcelo samen vormden dragende kracht van Real. Voor mij komt Ronaldo absoluut na deze 3. Maar afgelopen jaar was dat niet het geval. Modric was belangrijk wanneer ie fit was, Kroos haalde zijn topniveau niet en ik vond Isco ook een “groot” steentje bijdragen. Ronaldo was in mijn ogen toch wel de dragende kracht, hoe erg ik het ook vind om dit te zeggen en toe te geven. Hij was gewoon ietsjes belangrijker dan de rest.

8 december 2017 om 00:27

Hij won de cl en scoorde in de kwart finale halve finale en in de finale en werdt topscorder in de cl en hij schoot elke bal der in in de laaste 7 wedstrijden in la liga waar door ze kampioen werden terwijl messi niks liet zien in de cl

8 december 2017 om 00:43

Mensen vergeten dat zonder beide scheidsrechters tegen bayern hij op een stuk lager doelpunten aantal was gekomen en hij de cl niet had gehad, en daarmee de ballon niet. Hij mag die twee wel bedanken hiervoor.

8 december 2017 om 01:59

Dan mag messi vele scheidstechters bedanken zeker diegene tegen chelse in 2009

7 december 2017 om 20:06

Misschien is het wel onterecht, zie je overigens wel vaker op 1 of andere manier, Messi bijvoorbeeld in 2010

7 december 2017 om 20:08

Of Ronaldo in 2016.

7 december 2017 om 20:33

En 2017

7 december 2017 om 20:08

Kijk voor de grap is naar de mensen die stemmen. Ze laten nobodys stemmen ipv kenners. Ze moeten echt wat gaan doen aan dat stemsysteem.

7 december 2017 om 20:14

Een nobody kan ook gewoon een kenner zijn hoor. Om jouw reactie is zo een prijs opgebaseerd degene met een bekende naam staat hoog.

7 december 2017 om 20:08

Middelmatig nog wel? Man man moeten we jouw serieus gaan nemen. Heb je uberhaupt gezien hoeveel pech Ronaldo heeft. Hij geeft assists en is voetballend echt wel beter dan wat jij zegt. Feliciteer hem gewoon ipv dit gezeik

7 december 2017 om 20:18

Laat sommigen mensem maar gewoon. Deze Ballon d'or doet heel veel met Ronaldo! Alleen al daarom feliciteer ik hem. Middelmatig is inds overdreven. In 2017 zag ik hem overspelen zoals ik nooit gezien had. Hij had ook voor medespelers en durfde de bal op te eisen. Ipv een pure afmaker was hij dit seizoen, met name in de CL dan, meer dan dat.

7 december 2017 om 20:22

Hij durfde de bal op te eisen? Hahaha maak je een grap? Dat is wat hij z'n hele carriere doet! En als het niet gebeurd of als iemand anders goed speelt en een goal maakte dan gedroeg hij zich als een boze kleuter die zn zin niet kreeg

7 december 2017 om 20:23

Overspelen zoals ik nooit gezien hadden? Durfde de bal op te eisen? Oog voor medespelers? Huh.... het is echt waar!!!!!! Ronaldo is gewoon een voetballer!?!?!?!?

7 december 2017 om 20:29

@Analista er zijn meer dan 400 voetballers die beter kunnen "voetballen" als in overspelen/passen en positiespel dan Ronaldo. Messi is hierin misschien zelfs de beste. Ronaldo legde altijd de ballen erin en dat was het. Uit de lucht via een goede kopbal met veel sprongkracht. Over de grond, schoten buiten de 16, intikkers, penalties. Alles. (Behalve vrije trappen). Nu doet hij meer dan dat. Kijk, hij voegt niet zoveel aan t spel toe als Messi maar voor zijn doen speelt hij wel veel beter en dan bedoel ik met name het geweldige eerste halfjaar in 2017.

7 december 2017 om 22:11

Klopt in 2017 zeker de eerste 6 maanden was hij echt heel goed. Laatste paar maanden wat minder maar de laatste weken gaat het wel beter. Hij staat er als het echt moet en ik weet zeker dat hij weer terug komt. Ieder jaar zeggen mensen dat hij aftakeld net als begin vorig jaar maar komt dan gewoon keihard terug.

7 december 2017 om 22:30

@modricmagic

Ik ben het wel met je 2reacties eens, maar ik heb een vraag; Vind je dat Ronaldo terecht heeft gewonnen of was een andere speler afgelopen jaar beter?

Ik wil voor mezelf kijken hoever mensen nog objectief zijn. Iedereen kan zijn eigen mening hebben hierover en daarom bestaan ook deze discussies en VZ in het algemeen en dat accepteer ik natuurlijk. Real8madrid, Cr7madrid en andere real fans mogen ook beantwoorden.

7 december 2017 om 20:21

Iedereen strest hier in de plaats van Messi... wat heeft Messi deze week gezegd? Dat individuele prijzen hem niks meer schelen en dat hij in belang van team gaat werken deed hy al maar nu nog meer. Hy wilt het WK winnen grootste doel met zo een belachelijke ballon dor is hij niks aangezien hy tog de beste statistieken had en nog niet gekregen dus ik begrijp hem.

7 december 2017 om 21:21

Ach ja, wat wil je nu precies zeggen? Messi had dolgraag dat ding in zijn hand gehad, geloof mij maar. Zo hebben andere spelers ook betere statistieken en meer prijzen gepakt dan Messi in twee jaren dat hij won. Zo kun je blijven discussiëren...

7 december 2017 om 20:26

Hmm blijft altijd lastig. Messi en Ronaldo zijn 2 spelers dat ver boven de rest uitsteken. Zelf ben ik meer fan van Ronaldo, maar vind ik Messi wel beter. Messi is talent en ronaldo moet wat Messi kan altijd hard voor trainen om dat te bereiken en krijgt ook de meeste kritiek vind het geweldig hoe hij daar mee om kan gaan. Ook buiten het voetbal doet ie meer dan Messi, dat maakt voor mij hem meer een leukere voetballer. Dat Ronaldo nu 5 keer tot beste voetballer is gekroond heeft veel te zeggen over Messi. Die blijkbaar toch te veel ups en downs heeft. Uiteindelijk zou Messi vaker worden uitgeroepen tot beste speler aangezien Ronaldo eerder zou stoppen met voetballen of niet het hoogste niveau meer aan zou kunnen, omdat hij een paar jaar ouder is dan Messi. We zullen t zien

7 december 2017 om 20:28

ronaldo begint een middelmatig speler, jij bent niet goed denk ik in je bovenkamer. scorenvermorgen minder ??? gast hij is gewoon topscorer bij de CL en heeft gister weer een record te pakken. dus jou reactie vind ik echt weinig aan. je bent gewoon heel subjectief

7 december 2017 om 20:32

Zullen we deze prijs volgende keer gewoon houden tussen Messi en Ronaldo. De rest van de lijst vind ik heel raar zoals buffon 4 wordt (oké hij is een held en een hele goede keeper) maar ik vind dat de gea een geweldig jaar heeft gehad en zit niet eens in de top 10 zelfde geld voor de Bruyne en zo zijn er nog een paar die volgens mij beter zijn dan sommige in deze top 10.

7 december 2017 om 21:05

Je stuk raakt kant noch wal.

De gouden bal is (of was beter gezegd) een prijs voor de speler die dat jaar het best gepresteerd had. Oftewel de criteria is niet voor de speler die het beste kan voetballen of de speler die de meeste prijzen met zijn team won.

Dat gezegd hebbende, is het tegenwoordig een compleet raadsel wat de criteria zijn voor de gouden bal. Het lijkt inderdaad gebaseerd op een populariteitsprijs met daarbij de meeste doelpunten. Als ze er dan nog niet uit kunnen komen, pakken ze de team prijzen er bij. Daarom zijn middenvelders, verdedigers en keepers ook totaal kansloos de laatste jaren en dat zal in de toekomst ook niet veranderen, wat een schande is.

Vandaar dat ik de gouden bal al jaren niet meer serieus neem. Of Ronaldo deze prijs verdiend op basis van zijn prestaties afgelopen jaar laat ik in het midden maar dat er afgelopen 10 jaar geen andere winnaars zijn geweest buiten Messi en Ronaldo vind ik erg vreemd.

7 december 2017 om 21:07

Ronaldo staat er ALTIJD als hij er moet staan. Bovendien scoort hij dit seizoen minder in La liga. Kijk maar eens naar zijn cijfers in de CL. Hij verdient hem dik en dik. En dit zal bovendien waarschijnlijk de laatste keer zijn dat hij hem pakt.

7 december 2017 om 21:08

Neymar staat niet eens in het elftal van het jaar bij mij en wat de betreft de Ballon, bullshit prijs eerste klas dus de discussie Messi vs Ronaldo is ook bullshit

7 december 2017 om 21:15

Helemaal mee eens, dit lykt wel n vooropgezette show, gewoon opdoeken die handel. Als je zo de prijs bepaald op basis van enkele wedstryden, dan had sergio ramos t ook een aantal keren moeten winnen. Er moet gauw een serieuze tegenhanger van deze nep show komen

7 december 2017 om 21:16

Als je tegen alle grote tegenstanders zo vaak weet te scoren en daarmee prijzen weet te winnen voor je team. Zie niet in waarom iemand anders hem dan verdiend... Dat Messi leuke dingen laat zien tegen de middenmoters en laagvliegend en in de topwedstrijden niet vaak genoeg opstond waar Ronaldo dat wel deed. Tja, ik zie geen andere keus dan Ronaldo dit jaar.

7 december 2017 om 21:58

Sinds ze de verkiezing nog eff verlengden toen ronaldo portugal redde met een hattrick ben ik er ook klaar mee. Het is echt een grap. Messi speelt gewoon weergaloos en is gewoon een veel betere teamspeler. Dit is een teamsport. Het zou niet moeten gaan om doelpunten of resultaten. Het zou hier moeten gaan over hoe 1 speler zijn team zoveel beter maakt. En dat is messi al jaren.aan het doen. Pas toen messi er 3-4 had begon zijn boycot en gingen ze voor ronaldo want messi had er te veel op een rij gewonnen. En nu staan ze naast elkaar met gouden ballen. Sorry hoor maar ronaldo is niet zo goed als messi. Hij kan al lang nier meer concurreren met hem. Miscchien kwa prijzen en doelpunten. Maar kwa speelstijl en dominantie is messi gewoon veel beter. Ronaldo is niet op het niveau van messi sinds z'n man u/sporting tijden. Dat is de enigste tijd waar hij met messi meekon. Daarna was het altijd teren op doelpunten en prijzen. Geloof dat een paar jaar terug ronaldo de bal d or won met 42 intikkers. Zelf had hij maar 4 doelpunten gemaakt van de 46 met meer dan one touch gescoord. Betekend dat meneertje zelf maar 4 succesvolle acties en de andere 42 gewoon voor z'n voeten werd gespeeld en hij alleen maar hoefde te schieten.
Dat gebeurt niet bij messi. Die geeft zo 30 assists waar je u tegen zegt en zorgt individueel ook voor doelpunten. Die hoeft niet gevoerd te worden. Veel betere teamspeler.
Belachelijk dat deze oude statische ronaldo deze prijs krijgt. Ronaldo kan niet eens z'n mannetje meer passeren..
Maar goed het is aan jezelf hoeveel waarde je hecht aan deze prijzen. Ze moeten gewoon een duidelijke criteria stellen en niet dat het ene jaar om doelpunten draait en de andere kom prijzen.
Het is gewoon een zooitje ongeregeld en het is meer een populariteits prijs geworden. En nadat messi er zoveel had gewonnen is zijn populariteit gewoon gezakt bij deze journalisten en de andere verstandloze mensen die bij de fifa mogen stemmen.
Het is een belachelijke prijs aangezien coaches en captains gewoon partijdig zijn. Zelfde geld voor de journalisten die gewoon op populariteit stemmen en de fifa zakkenvullers die al 60 jaar geen voetbal meer spelen stemmen en op hun eigen landgenoten/ fav team stemmen.
Deze prijs verliest steeds meer zijn glans en ik denk dat voetballers het ook niet meer serieus nemen. Het is maar wat de massa stemt en niet welke speler invividueel meer betekend voor zijn team.

7 december 2017 om 22:17

Hahaha zegt iemand die barcastyle heet. Jij bent niet objectief man!

7 december 2017 om 22:25

Jeremy,

Jij snapt er heel erg weinig van!
Op basis waarvan zou Messi het verdienen!? Dat je Neymar noemt, vind ik helemaal raar. Zo heel goed was hij nu ook weer niet bij zijn laatste Barca-seizoen.

Kijk even tegen welke tegenstanders Ronaldo excelleerde in de CL. Hij heeft tegen de beste verdedigers continu het verschil gemaakt voor Real. Messi was bijvoorbeeld tegen Juve helemaal nergens te bekennen.
Dat is een beetje het verhaal van Messi vorig seizoen. Uitstekend tegen de kleine tegenstanders en matig tot onzichtbaar als het er echt op aankwam. Die consistentie, zoals jij het aangeeft, valt dus ook behoorlijk mee.
Het begint dan ook een beetje triest te worden dat de Messi-aanhangers altijd kritiek hebben als Ronaldo voor de zoveelste keer uitgeroepen is tot beste voetballer.

Een prijs geven op basis van "voetballende kwaliteiten" vind ik trouwens een belachelijk idee. Als je het zo bekijkt, kan geen enkele verdediger of keeper 'm winnen.
Isco heeft misschien ook meer voetballende kwaliteiten dan Ronaldo, maar Ronaldo is een veel betere speler dan hij.

Jouw hele betoog kan wat mij betreft de prullenbak in en jouw conclusie al helemaal. Want als Messi had gewonnen, dan bestond die prijs zeker wel?!

7 december 2017 om 22:41

"messi was bijvoorbeeld tegen Juve helemaal nergens te bekennen.
Lees meer op www.voetbalzone.nl"

Waar heb jij het in godsnaam over? Messi speelde tegen Juventus goed, had 2/3 kansen klaar liggen voor Suarez en Iniesta, maar die verzuipte het om te scoren. Als ze erin zaten had hij een hattrick aan assists en speelde hij opeens wel goed. Als Messi de ballen kreeg die Ronaldo krijgt, had Messi misschien wel 2x zijn goalaantal. Messi speelt als controleur, spelmaker, spits en winger in 1. Haalt bal op van eigen helft omdat Barcelona zo matig is. Ronaldo stond op tegen Bayern met mede 2/3 buitenspel goals en kreeg panklare ballen tegenover Juventus.

Bovendien kwamen meeste goals van Messi in La Liga wanneer Barcelona achterstond of gelijk en hield ze eigenhandig zelf in de race.

7 december 2017 om 22:59

Messi was nauwelijks te zien tegen Juve.
Dat hij wat ballen gaf mag je op zich wel van hem verwachten, maar hij heeft dus zijn stempel absoluut niet kunnen drukken op de wedstrijden.

Zeggen dat Ronaldo alles heeft te danken aan de aanvoer vind ik behoorlijk dom!
En dan stellen dat Ronaldo panklare ballen kreeg tegen Juve... Heb je wel gezien hoe goed hij naar de eerste paal gaat na die bal van Modric, en hoe goed hij hem in de lange hoek schiet.. Pure klasse!

Jij hebt het over aanvoer. Dan wil ik het graag over de ruimte hebben. Ronaldo heeft het vaak alleen moeten doen in de aanval. Benzema heeft heel veel matige wedstrijden gespeeld. Messi had Neymar en Suarez naast zich, die beide een stuk of 3, 4 tegenstanders met zich meenamen.

Overigens wel grappig dat je Ronaldo's goals tegen Atlético niet noemt. Ook een tegenstander overigens waartegen Messi in de Champions League vaker niet dan wel te zien was.

7 december 2017 om 22:49

de eerste speler die het presteert om in elke wedstrijd van de champions league te scoren (en ook nog niet eens in de makkelijkste poule) is een speler die bergafwaarts gaat?

8 december 2017 om 00:48

Wat een onzin. Men is al snel het 2e seizoenshelft van vorig seizoen vergeten waar hij abnormaal was voor Real. En dat eindigde met een CL en la liga titel. Vervolgens ging hij doodleuk verder met Portugal en dat eindigde met een EK. Is dat dan meteen vergeten? Hoort dat niet bij 2017? En daar was hij goed, belangrijk en beslissend geweest voor vooral Real (remember the CL final?) En dat werd iets minder in het nieuwe seizoen maar nog breekt hij records in de CL. Nu weer met elk groepswedstrijd een goal of meer. Het punt is dat wij het normaal zijn gaan vinden dat hij en ook Messi abnormaal presteren, als dat even wat minder is gaan we gelijk roepen dat ze matig presteren. Terwijl hetgene wat zij doen nog steeds vele malen beter is dan de rest. Wie moet hem krijgen naast een Ronaldo of Messi? Hazard? Suarez? No way. Enige kanshebber zou Neymar zijn, maar zo belangrijk was hij ook weer niet. Niets gewonnen en dat geldt voor Messi ook. Daar was Ronaldo wel belangrijk en vorig seizoen is blijkbaar snel vergeten bij vele, maar dat blijft nog steeds 2017!

7 december 2017 om 20:27

Gaat het om seizoen of kalenderjaar? Afgelopen seizoen vond ik Ronaldo terechrlt. Als het kalenderjaar is gaat het nergens over. Dit seizoen heeft hij echt niks laten zien.

7 december 2017 om 22:34

Meijer,

We hebben het over het belangrijkste gedeelte van het kalenderjaar. Nu is er nog geen enkele prijs te winnen, zijn de wedstrijden over het algemeen minder zwaar dan later in het seizoen en is er nog zeer weinig tegenstand op het hoogste podium (cl).

Overigens pakt Ronaldo nog even het zoveelste record mee, dus zeggen dat hij niks heeft laten zien dit seizoen is ook belachelijk.

In mijn ogen eigenlijk onterecht. Gebaseerd op teamprestaties krijgt deze man een individuele prijs.. ze moesten de prijzen niet zo zwaar tellen in de verkiezing dan zou iedereen op Messi stemmen namelijk.

7 december 2017 om 21:24

Ronaldo is in vrijwel alle grote wedstrijden opgestaan en heeft gescoord tegen de allergrootste ploegen en daardoor de prijzen gewonnen voor zijn elftal. Voetbal draait om wedstrijden winnen en prijzen winnen. Zie niet in waarom deze prijs naar iemand anders moet.

Het aantal gouden ballen die ze hebben gewonnen geeft helaas niet het niveau verschil tussen die 2 weer.

7 december 2017 om 20:07

Je slaat de spijker op z'n kop.
Messi is zonder twijfel en verreweg de beste voetballer ooit.
Het zou onmogelijk moeten zijn dat een pure doelpuntenmaker net zoveel ballon d'ors heeft.
Terwijl Messi ook nog eens minimaal hetzelfde aantal doelpunten maakt en daarnaast nog zoveel meer toevoegt.
Eigenlijk heb ik ook een hekel aan die discussie, maar ik reageer er toch maar op omdat sommige mensen blijkbaar echt een bord voor hun kop hebben

7 december 2017 om 20:10

Neejoh. Iedereen met 2 ogen weet toch gewoon dat Messi 10x beter is. En dat is ook geen schande natuurlijk. Ik hoor niemand zeggen dat Ronaldo beter is dan Messi. Mensen zeggen alleen wel dat Ronaldo deze prijs verdiend en dat klopt wel toch? Het eerste halfjaar was hij gruwelijk!

7 december 2017 om 20:11

Beste ooit vind ik sowieso een onzin term. Heb jij bewust Pele, Maradona etc meegemaakt om hem beste ooit te noemen? Beste van zijn generatie is denk ik een betere benaming.

7 december 2017 om 20:17

Pele leefde in een tijd zonder buitenspel met allemaal semi-profs. Weet zeker dat Messi 7 klasses beter is dan Pele.

7 december 2017 om 20:18

Zonder twijfel verre weg de beste ooit nog wel... Als Messi dat zou zijn dan had hij wel meer grote prijzen gewonnen dan alleen 3x de Champions League! Zijn gehele carrière speelt hij bij een van de beste teams aller tijden wat zonder hem ook de Champions League won en met spelers die met Spanje ook de wereld veroverde. Messi is een fantatische voetballer maar zo waren er wel meer in het verleden die ook nog eens meer bereikt hebben.

7 december 2017 om 20:25

Geldt toch ook voor Ronaldo? Het is ook niet zo alsof Ronaldo de CL wint met de hakermase boys.

7 december 2017 om 20:27

Zytto34 de buitenspelregel bestaat al voor 1900 en is juist de laatste jaren steeds meer versoepeld in het voordeel van de aanvallers.

7 december 2017 om 20:31

Oh? Wie dan?

7 december 2017 om 20:50

Maar hij leefde wel in een tijd waar keepers en verdedigers de hele tijd, tijd konden rekken, waar er geen (zware) schorsingen waren, waar er veel milder werd gefloten en waar de bal veel zwaarder was en niet echt rond maar eerder ovaal waren. Ik vind naar video's die ik heb gezien (voordat mensen gaan klagen dat ik niet in zijn tijd heb geleefd) Pelé toch wel iets beter dan Messi.

7 december 2017 om 22:43

Rhynocerys,

Haha, zonder twijfel en verreweg de beste voetballer nog wel.
Ik vind het behoorlijk hilarisch allemaal.
Het is jouw mening en absoluut geen feit, laat dat duidelijk zijn!

De Messi-gekte neemt wederom belachelijke vormen aan.

8 december 2017 om 02:24

Jij snapt het niet. Het gaat niet om de beste speler. Maar om de speler die het best gepresteerd heeft in 2017. Dit hoeft niet per se de speler te zijn met het meeste bal gevoel of schotkracht. Het is een combi van heel veel facetten. Maar deze discussie op vz is zo zinloos en vooral heel treurig

Juppie! Had niet anders verwacht! Gun t hem van harte. Messi had um ook wel mogen winnen.

Mooi voor Ronaldo! Mooi jaar gehad en hopelijk wordt het ook nu beter. 5 ballon d’or al!

Erg jammer, de laatste maanden had hij hem zeker niet verdiend. Maar goed, iedereen weet ondertussen wel dat na de CL finale de winnaar wel duidelijk is..

7 december 2017 om 20:08

We kijken ook naar 2017 als geheel he. Messi heeft 3 goals en 1 assist meer met 5 wedstrijden meer gespeeld. Ronaldo was doorslaggevend in de CL en Messi totaal niet. Helaas maar volgende x beter.

7 december 2017 om 20:13

Ronaldo is de afmaker in een team met creatieve geniën als Isco, Modric, Kroos en Marcelo. Daarentegen heeft Messi 0 geniale spelers om zich heenlopen met als beste spelers nog een totale uit vorm en aftakelende Suarez en een Iniesta die niet alles kan meespelen en over zijn top heen is. Messi is het begin-tussen en eindstation en is de grote leider van Barcelona die een geweldige invloed heeft op het veldspel. Zijn statistieken zijn beter; dat is al een wonder, maar zijn veldspel en invloed moet ook worden meegewogen waardoor hij duidelijk betere prestaties heeft geleverd dan Ronaldo. Neemt niet weg dat die er in de CL stond.

7 december 2017 om 20:25

Nou nou zonder Alba kan messi die bal nooit kwijt op links, vooral nu Neymar daar weg is. Die man loopt elke wedstrijd geweldig en de chemie tussen die twee is ook bijzonder. Niemand ontkent Messi zijn invloed op het veld maar om hem een leider te noemen gaat me een beetje ver. Mannen als Ronaldo bij Portugal en Ramos zijn leiders. Messi laat helaas zijn koppie te snel hangen (zie Argentinië). Die creatieve genieën van Real creëren dit seizoen amper een 1 op 1. Real fans kijken de laatste tijd hele wedstrijden naar kansloze voorzetten van de flanken.

7 december 2017 om 22:13

Dat is echt gewoon een onzin reden. Messi had dat ook in de periode 2008-2012 en nu is het Ronaldo. Iniesta en Xavi vroeger en nu Modric en Kroos. Deal with it want hoeveel mensen hem nu afkraken is ongeloofelijk triest. Ik zie hier in de comments meer reacties als 'messi verdiende het, Messi blijft de beste ooit etc zelden een felicitatie is echt te triest nogmaals.

7 december 2017 om 22:44

In de periode van 2008/12 waren Messi's goal vooral door meerder tegenstanders passeren, en verder heeft Alves meer assists op Messi dan Iniesta EN Xavi bij elkaar.

Oh ja, in die periode had Real ook de duurste selectie op aarde i.e Kaka, Xabi Alonso, Ozil, Khedira, Di Maria, Higuain en Benzema. Ook waren ze in bezit van de 2 duurste spelers aller tijden in die periode.

8 december 2017 om 02:03

Duurste selectie maar waren geen echte team. Kaka hoeveel belssures had hij wel niet? Di maria zo wisselvalig en vaak drama. Alleen xabi, higuain en benzema en ozil waren toen top en alonso maar die waren stuk minder dan wat barca had.

Op wat is deze prijs nou eigenlijk gebaseerd?

7 december 2017 om 20:09

Op de momenten dat je daar staat als 1 van de beste & dat je het bewijst. Niet tegen de ploegen in La Liga als Socidad of Malaga

7 december 2017 om 20:29

Ja die Messi is toch ook een slechte speler. Hij beslist alleen wedstrijden tegen middelmatige ploegen zoals Atletico, Villareal, Valencia en Sevilla. En een wedstrijd tegen Real Madrid beslissen stelt al helemaal niks voor.

7 december 2017 om 20:33

Daar waar Ronaldo wedstrijden beslist tegen Bayern, Atletico en Juve. Zie je het verschil? Ja he? Messi heeft buiten zijn goal tegen Real om niet echt wat bijzonders gepresteerd. Helaas maar waar.

7 december 2017 om 20:41

Maar Messi heeft wel een constante seizoen gedraaid, terwijl Ronaldo vanaf maart geweldige begon te draaien tot het einde van het seizoen. Dit seizoen is hij behalve in de champions league gewoon slecht. Naar mijn bescheiden mening is dat te weinig om dit jaar als beste gezien te worden, ondanks zijn buitenaardse prestatie in de champions league.

7 december 2017 om 21:20

Stelt niets voor vergeleken met wat Ronaldo voor elkaar gekregen heeft. On: 19 doelpunten in de CL (2017). En nu geen barca smoesjes over bate borisov. Kwart/half/finale genoeg gescoord. Kom op man, eerlijk verdiend

7 december 2017 om 22:14

Ja destijds toen Ronaldo alleen maar scoorde tegen de kleintjes zeiden ze dat het tegen de big boys moest komen en nu is het nog niet goed. Messi heeft in de CL 0 potten kunnen breken en het was Neymar die hun hielp van PSG te winnen. Kunnen we net zo goed zeggen leuk tegen de kleintjes maar wanneer is in de CL?

8 december 2017 om 00:53

De scheids heeft de wedstrijd tegen bayern beslist, en daardoor kon ronaldo die andere beslissen.

Dik verdiend!! Net als vorige jaar!!

7 december 2017 om 20:09

Op basis waarvan? Hij zal een wedstrijdje of 3, 4 zo uitzonderlijk gespeeld hebben?

7 december 2017 om 20:11

Jij wou zeker Messi of niet? Het is normaal dat hij de spelers van Las Palma voorschut zet dat zijn we al gewend, maar liet hij het zien in de belangrijkste wedstrijden? Nee. Alleen die ene Clasico, nou wauw. Tegen PSG was Neymar de grote man en tegen Juve was het alweer een shutdown van de beste man. Het is allemaal leuk en aardig tegen de kleinere ploegen maar tegen de topploegen was hij er echt niet zoals je van een GOAT verwacht.

7 december 2017 om 20:11

Je god Messi heeft 3 goals en 1 assist meer in 5 wedstrijden. Daarnaast was ie vrij pover tegen PSG en Juve in tegenstelling tot Ronaldo in de KO fase. Ik gok dat het op basis daarvan is.

7 december 2017 om 20:12

Met 5 wedstrijden meer gespeeld bedoelde ik* helaas kan ik via mijn telefoon reacties niet aanpassen.

7 december 2017 om 20:12

Dan moet je er staan. Hij stond er in de CL en Messi niet tegen bijv. een Juventus. Je doet net alsof t niets is.. baggetaliseren is ook een vak. Messi scoort tegen Levante, leuk! Nu nog als het erom gaat!

7 december 2017 om 20:12

Ik denk dat je dan geen wedstrijden van beide heren bekijkt, wanneer Messi niet in de wedstrijd zit zit heel Barcelona er niet in.
Wanneer Messi niet in de wedstrijd zit word hij door een man of 3,4 gedekt. Ronaldo wordt niet door 3 of 4 man gedekt. Ronaldo z'n kwaliteit is aanvallend positie kiezen, dan boeit die 1 persoon die bij je in de buurt is niet zo

7 december 2017 om 20:16

Wat in hemelsnaam heeft Messi gepresteerd? Helemaal niks. Voormij is hij ook een betere voetballer dan Cr7, ober het algemeen dan. Maar een beter jaar gedraaid dan Cr7? Echt niet! Als je uitgeschakeld wordt in de Kwartfinale van de CL, dan hooor je die bal ook nooit te winnen (met spelers als Ronaldo, Neymar en Buffon around).
Gelukkig hebben die journalisten meer verstand dan die Barca fans/Messi likkers.

7 december 2017 om 20:51

Nondeju 3, 4 man! Waarom geeft hij geen pass op zijn medespelers die blijkbaar compleet vrij staan omdat 3, 4 misschien 5 man bij hem staan??

7 december 2017 om 21:11

Je kunt zelf niet bedenken dat als je constant een paar man op je nek hebt zitten je de bal haast niet aan kunt raken?

7 december 2017 om 21:21

19 doelpunten in de CL (2017).. nu Messi tegen Malaga..

7 december 2017 om 22:07

Nou dan is dat maar zo. Dan doet Ronaldo het gewoon slim klaar. Dat Messi de bal opeist en probeert langs 4 man te dribbelen is zijn probleem. Echt dikke onzin wat je hier verkondigd over 4 man gedekt man man. Accepteer het man want Journalisten, Aanvoerders en coaches hebben er meer verstand van dan Messi Fanboys en kiezen voor Ronaldo zo simpel is dat. Man man als Messi iets wint wordt hij nooit zo hard afgekraakt dan als Ronaldo iets wint.

Als je niet van een scheidsrechter af kan blijven dan hoor je het niet te winnen, daarvoor in mijn ogen een belachelijke beslissing.

Hazard 19de??? Kan deze lijst niet serieus nemen. Vooral als je kijkt wie er stemt. Mensen uit burundi etc etc 😂 ipv kenners

Heren is dit een grap ofz? Waarom staan spelers als Buffon en Mbappe zo hoog?

7 december 2017 om 20:27

Gaat om populariteit

7 december 2017 om 21:15

Is M'bappe echt een verassing voor je?

Was vorig jaar (en ook dit jaar bij Psg) ongekend goed bezig. Hij komt zeker in mijn top 10 beste spelers van vorig jaar. Snap daarom ook niet waarom dit een grap zou moeten zijn.....

7 december 2017 om 23:10

Nee Mbappe was leuk vorig jaar. maar als je naar het echte werk gaat kijken hoort Mbappe er niet te staan. Lewa was veel en veel beter

8 december 2017 om 13:18

Een grap dat Buffon zo hoog staat? Echt?

9 december 2017 om 06:21

Wat heeft Buffon precies gedaan? Een verloren finale gekeept? Waarom geen Navas die een CL finale won? Buffon heeft alleen zijn naam mee

Tja was te verwachten natuurlijk! Zeer terecht in mijn ogen. Qua goals en assists ontlopen ze elkaar nauwelijks in 2017 en Ronaldo is zeer zeker doorslaggevender geweest dan Messi. Allebei uitzonderlijke voetballers natuurlijk.

Messi kan elke wedstrijd 5 keer scoren en nog wint Ronaldo hem.. corrupte zooi..

7 december 2017 om 20:20

Oke, leuk. Heeft hij dat gedaan in 2017?

7 december 2017 om 20:55

Vind het ook raar dat hij dat nooit doet als hij dat kan.. of roep je maar weer wat?

7 december 2017 om 22:34

Koosajax

Lewandowski scoorde in 2015 ook vijf keer in een wedstrijd, had hij dus ook moeten winnen ipv Messi?

Iedereen weet 1.Messi 2. Ronaldo 3. Neymar.... ballon d'or niet meer serieus te nemen helaas.....

Meer dan terecht siiiii! Hielp Real aan de C.L en was op het einde belangrijk om de laliga denk aan met name Celta uit en Malaga..... Loodste Real naar de C.l. Heel erg terecht dat hij hem heeft gewonnen wie dat niet zo vind heeft gewoon iets tegen Cristiano Ronaldo.

7 december 2017 om 20:18

Op basis van vorig seizoen is het natuurlijk terecht. Echter gaat het per kalenderjaar en je kan toch niet ontkennen dat Ronaldo sinds de zomer uit vorm is. Ik hoop dat deze prijzen in de toekomst gewoon in de zomer worden uitgereikt na afloop van het seizoen...

7 december 2017 om 20:53

Helemaal terecht wat je zegt. Het eerste half jaar van het seizoen doet er toch niet toe, want aan het einde worden de prijzen uitgereikt. Hoe moeilijk is het om die verkiezingen aan het einde te houden...

Een echte big game player itt die ene Argentijn, wmb zeker terecht

Cristiano Ronaldo heeft deze trofee niet verdiend, maar in mijn ogen is dit naast zijn Gouden Bal in 2013 de meest verdiende Gouden Bal die hij heeft gekregen. Hij loodste Real Madrid door goals tegen Atletico Madrid en Juventus naar de CL-winst. Ik reken Bayern niet mee, aangezien hij hier 4 van de 5 goals in buitenspelpositie maakte; maar duidelijk is dat hij op cruciale momenten er wel stond. Dat neemt niet weg dat hij buiten die 3,4 goede wedstrijden een erg matig seizoen speelde. Het zegt genoeg dat hij dit seizoen nog maar op 2 competitiegoals staat met een uitstekende Real-selectie terwijl Messi meer dan ooit Barcelona moet dragen en op 13 goals staat. Het seizoen van Messi was weer voortreffelijk en door de afwezigheid van Xavi, Neymar en grote delen van het seizoen Iniesta heb ik een ergere Messidependencia gezien dan ooit. Door zijn geniale spel is Barcelona weer koploper in La Liga en boven Juventus geëindigd; wat ik op papier een minimaal gelijkwaardige selectie vind hebben. Messi was dit kalenderjaar de beste, maar Ronaldo heeft de trofee gewonnen op basis van 3,4 goede wedstrijden en teamprestaties. Net als in 2014 en 2016; wat in mijn ogen dit zijn derde discutabele Gouden Bal maakt. Neemt niet weg dat het een fenomeen is al is het jammer dat hij zo aan het aftakelen is; hij is meer dan ooit afhankelijk van aanvoer.

7 december 2017 om 21:24

Dus Messi de gouden bal Omdat hij 10 doelpunten in la liga tegen nietszeggende teams scoort? Wat denk je nou zelf? Ronaldo heeft 19x gescoord in de CL in 2017. In de finale 2x. Niet verdiend, ga aub die bril afzetten man. Messi heeft niets gepresteerd afgelopen jaar. In de CL onzichtbaar.. hij is een betere speler en meer betrokken dat ontken ik niet. Maar puur op belangrijke goals/prijzen verdiend Ronaldo de prijs.

Beste speler ter wereld.

Wat dus echt typerend is aan deze verkiezingen is dat vaak het halve seizoen na de zomer genegeerd wordt.

Messi was voor de zomer niet ver van het niveau van Ronaldo en is er nu ver boven. Ja, prijzen tellen mee maar die CL was omdat Real zo goed is, niet omdat Ronaldo het ècht op sleeptouw moest nemen.

De gea 7de van de doelmannen, kan het gekker?🤣

7 december 2017 om 20:14

Serieus?!?! Wie staan er dan boven hem?

7 december 2017 om 20:22

De gea is nummer 20 en van de doelmannen staat buffon alleen boven hem.

En dat is 5! Fenomeen is deze Ronaldo, jammer van al die reacties van Messi en Barca lovers... Als Ronaldo gestopt is dan zullen jullie beseffen dat het heel lang gaat duren voordat zijn statistieken geëvenaard zullen worden, al denk ik zelf dat het nooit gaat gebeuren.

7 december 2017 om 22:23

Messi evenaart het al, zelfs betere statistieken in alle opzichten?

Dik en dik verdiend. Maar ik denk dat dit zn laatste is..

Gefeliciteerd Cristiano. Dik en dik verdiend imo. Hij schitterde in de CL zoals altijd en stond er in de belangrijke wedstrijden. Hopelijk schiet je ons weer naar de CL overwinning Cristiano. Het is je van harte gegund.

Afgelopen seizoen was hij natuurlijk heel goed in vorm, echter presteert die dit seizoen toch wel ondermaats (naar zijn kunnen). Wat dat betreft had ik hem aan Messi gegeven. Die speelt het hele jaar al geweldig. Het lijkt me vooral beter om de balon d'Or etc. Aan het einde van elk seizoen uit te reiken en niet aan het einde van een kalenderjaar.

Wat een hoop gehuil hier haha, ongelooflijk dat die leden hier zich zo laten kennen. Of je het nu terecht of onterecht vindt, het is nu zo. En echt 'onterecht' is het niet als je kijkt naar de prestaties van Ronaldo afgelopen seizoen. Zeer veel doelpunten vanaf de knock out fase en zeer bepalend tegen onderandere Bayern Munchen & Juventus..

Ik vind het terecht, ook al had Messi misschien ook wel aanspraak gemaakt op die prijs. Maar er kan er maar één de winnaar zijn en gezien de aantal stemmen lijkt me de mening van de stemmers toch wel duidelijk.. Volgend seizoen zal Messi hem wel winnen, als hij tenminste zijn vorm doortrekt van de afgelopen drie maanden.

7 december 2017 om 20:24

Best ziek al dat gehuil hier. Ik bedoel, men had dit toch verwacht, dat Ronaldo hem wederom zou winnen? Je kan er compleet oneens zijn natuurlijk maat tegenwoordig kijken ze wat je wint met je club/land en daar heeft Ronaldo een groot aandeel gehad in de CL en in de competitie. Deal with it zou ik zeggen, dit gaat niet veranderen. Als Messi volgend jaar de CL wint of hij wordt wereldkampioen met Argentinie of beide. Dan is hij weer aan de beurt. Dit zal de komende jaren niet veranderen.

Wauw waar mensen zich druk om maken, alsof ze zelf een prijs mislopen. Volgend jaar wint Messi hem weer niet zo huilen.

Laten we alsjeblieft gewoon enorm blij zijn dat we op dit moment 2 fenonemen aan het werk kunnen zien en niet zijken. Beide spelers zijn echt uitzonderlijk in vergelijking met de rest. Dus minder zijken meer genieten van die twee!!

Messi heeft hem veel meer verdiend als je naar de acties, aantal goede wedstrijden die hij heeft gespeeld, goals, assists, dribbels en nog veel meer kijkt. Het gaat niet om die 2 prijzen want die prijzen komen ook niet alleen door hem, en Real is ook wel gematst tegen Bayern Munchen in de halve finale. Onterechte winnaar!

7 december 2017 om 20:22

Messi was het eerste half jaar helemaal niet zo goed als normaal,. En dat is nou net de periode waarin de prijzen verdeelt worden, niet deze laatste 3 maanden. In die periode heeft Ronaldo zijn team bijna eigenhandig naar CL winst geloodst met hattricks tegen Atletico en Bayern en 2 goals tegen Juventus. Daarnaast nog enkele andere prijzen gewonnen, waaronder WK clubs waarin hij weer beslissend was met een hattrick (december vorig jaar telt mee). Lijkt me echt volkomen logisch.

Helaas pindakaas voor de niet blije mensen dat Ronaldo hem voor de vijfde keer wint. Dit zag iedereen wel een beetje aankomen. Ik zou zeggen, deal with it. Tegenwoordig win je de Ballon d'Or op basis van wat je wint met je club. En daar heeft Ronaldo in de CL en in de competitie, een groot aandeel gehad. Of zijn de mensen de finale van de CL tegen Juventus weer vergeten? Ben erg blij voor Cris dat die hem voor de vijfde keer wint. Een fenomeen, hopelijk motiveert hem dit alleen maar meer en meer op het veld. Wees niet getreurd Messi fans. Als hij de CL wint met Barca, of hij wordt wereldkampioen met Argentinie of beide. Dan pakt hij de Ballon d'Or weer. Zo gaat dat. Men kijkt gewoon wat je wint met je club/land, en dat zal denk ik niet veranderen.

Onbegrijpelijk. Natuurlijk was hij t/m de zomer goed. Dit seizoen echter nog weinig laten zien. Over 2017 staat Messi duidelijk op 1. Ronaldo hoort niet eens in de top 3.

7 december 2017 om 20:26

Tot de zomer is toch ook ogen 2017?

Hij verdient het niet want hij heeft iets van 1 keer gescoort in de la liga

Ik geniet er altijd van wanneer Ronaldo een prijs wint. Niet zozeer omdat ik het een goede voetballer vind, maar vooral de reactie's van zovele mensen die het hem niet gunnen omdat in hun ogen maar 1 voetballer alle prijzen mag winnen genaamd Messi.

7 december 2017 om 20:28

Normaal geniet ik ook van al die traantjes, echt waar. Maar hoe Messigeil en Pro-barca men hier in Nederland is, gaat echt ziek ver..

Weer zo’n flashback naar de jaren dat Messi em won: “Ronaldo, leuk en aardig tegen Levante en Espanyol. Wanneer gaat hij het laten zien in de Champions League tegen de big boys?” En dan hebben we zo’n jaar, met een Messi die verstoppertje speelt wanneer de fiches op tafel liggen en dan is het voor zijn fans nog steeds onterecht dat Ronaldo de Ballon D’or wint.

7 december 2017 om 20:28

Haha presteert hij tegen de wereldtop is het weer niet goed.

7 december 2017 om 20:56

Haha dat herinner ik me inderdaad ook en nu doet hij het is het nog niet goed altijd op te zeiken die Messi fanboys.

7 december 2017 om 21:27

Je haalt de woorden uit m'n mond. Die barca fans zijn zo zielig.

Goed dat er wat spanning blijft om wie de beste speler is maar nu raakt Ronaldo vooral dit seizoen te zien steeds minder, binnenkort is hij er 33 terwijl Messi nog 2,5 jaar jonger is en de kloof nog groter kan worden, Messi houdt zijn beste vorm nog wel vol van 2018 tot medio 2020, pas dan is hij ook 33 zoals Ronaldo nu. 2018, 2019 en 2020 gaat nu naar Messi of Neymar.

2018 Messi 1 Neymar 2 Ronaldo 3
2019 Messi 1 Neymar 2 Ronaldo 3
2020 Misschien Neymar dan 1 en Messi 2 en Ronaldo buiten de top 3.

Messi 7 Ballon D'or
Ronaldo blijft op 5, dit is 99 zeker zijn laatste.

Conclusie ook met deze statistieken dat Messi de beste speler aller tijden dan zal zijn. Deze Ballon D'or is hem wel gegunt Ronaldo omdat hij het soms spannend kon maken, de Fifa wil hem wat hoop geven om zijn best te blijven doen nu hij oud is en misschien denkt hij als ik nu volgend jaar ook de 6de kan winnen dan wordt de 7de de beslissende om wie de beste ever is en dat is nu toevallig mijn rugnummer. Maar Messi liet hem gewoon even in zijn buurt komen en zal hem nu afmaken waarna er traantjes zullen vallen bij Ronaldo wanneer hij moet beseffen niet de beste ever te zijn.

Ach, Ronaldo zal technisch en voetballend gezien altijd een erg matige speler blijven, maar hij scoort verschrikkelijk veel. Voor elke aanvaller moet hij een enorm voorbeeld zijn, want hij loopt mijn inziens niet over van het pure talent. Messi zie je geregeld ballen geven waarvan je weet dat Ronaldo ze werkelijk waar nog nooit in z'n hele leven heeft gegeven (en dat meen ik letterlijk), maar daarom is het juist zo knap dat Ronaldo niet echt onderdoet voor Messi qua goals. Maar dat Messi uiteindelijk veel en veel beter is, lijkt mij duidelijk.

7 december 2017 om 21:29

Technisch matig inderdaad.. lees de rest niet eens.

Aan de mensen die vinden dat Messi hem verdient. Bullshit heeft niks laten zien tegen de topteams. En begin niet over eerste seizoenshelft want dat is louter opwarming voor het echte werk na de winterstop. Ronaldo absoluut verdiend gewonnen. Volgend jaar beter. CL en WK zullen doorslaggevend zijn.

7 december 2017 om 20:43

Jij snapt dus erg weinig van, want het gaat om het 2017. En niet het voetbalseizoen 2016/2017.

7 december 2017 om 21:03

Ik snap er juist alles van. Maar jij snapt duidelijk niet dat de eerste periode van 2017 belangrijker is dan de tweede. En dat zal voor 2018 niet anders zijn. Eerste seizoenshelft wordt bij deze prijs door niemand serieus genomen.

7 december 2017 om 21:11

Ja maar op basis van 2017/2018 kan je op dit moment minder oordelen dan de 2de helft van seizoen 2016/2017. De verkiezing is al gedaan terwijl er nog 3 of 4 wedstrijden gespeeld moeten worden in 2017 voor Ronaldo en Messi en nota bene de Classico.

Ieder jaar wordt meer gekeken bij deze verkiezing naar het seizoen ervoor en wie er toen de meeste prijzen won. Vanaf 1 september is het amper nog doorslaggevend geweest.

Op dit moment doet Messi een goede zaak om dan volgend jaar te winnen want hij maakt in het huidige seizoen een grote voorsprong op Ronaldo qua doelpunten, assists en klassering in het klassement. Hij maakt al meer kans op het winnen van La Liga 17/18

7 december 2017 om 21:23

Ja maar ik heb die verkiezing niet uitgevonden natuurlijk. Het is gaat nu eenmaal zo. Ik denk niet dat Messi een voorsprong heeft op Ronaldo maar net andersom namelijk 9goals in de CL. Is natuurlijk absurd. Liga zal van weinig belang zijn denk ik, CL en WK

7 december 2017 om 22:02

Lebuffon, Denk dat jij er weinig van snapt want zo denken de Aanvoerders, Coaches en Journalisten er ook zo over. De eerste is gewoon doorslaggevend want in de 2e gebeurd er gewoon niks klaar. Ronaldo is doorslaggevend geweest en heeft hem gewonnen deal with it of zeg je dat de aanvoerders, coaches etc koekenbakkers zijn?

echte kenners weten het wel . Messi is en blijft de beste hoeft niet persee een prijs voor te komen

7 december 2017 om 20:51

De echte kenners zijn toch de aanvoerders, bondscoaches en journalisten die dagelijks hun werk doen. En niet mensen zoals ons die af en toe eens op vz een reactie plaatsen. De eerste groep vond Ronaldo de beste.

ten eerste: ronaldo heeft real madrid aan de cl geholpen en hetzelfde geldt voor de la liga, het is een inviduele prijs dus kijk je naar zijn inviduele statistieken. ook deze zijn qua goals en assists ratio in 2017 beide beter van ronaldo dan bij messi. nu weer klaar jongens nederland is een grote messi fanboy kolonie

7 december 2017 om 22:26

Beide spreken in het voordeel van Messi, kijk eens goed naar de statistieken zou ik zeggen.

Als Buffon nou gewoon had gewonnen, hadden we deze discussies nooit gehad... Toch jammer dat mensen nog steeds niet twee hele goede voetballers kunnen accepteren als de een misschien een beetje onterecht iets wint.

Blijft jammer dat deze prijs vrijwel uitsluitend naar aanvallers gaat. En dat alleen omdat de prestaties van aanvallers te meten zijn aan de hand van doelpunten en assists.
Maar zowel keepers als verdedigers als middenvelders hebben minstens zoveel invloed op een overwinning en kunnen daar minimaal hetzelfde aan bijdragen, zonder te scoren.
Neuer, Iniesta en bijvoorbeeld Lahm (om maar iets te noemen), hadden naar mijn mening de afgelopen jaren minstens evenveel recht op een gouden bal.
Misschien is het een idee om de gouden bal op te splitsen naar een prijs voor elke linie? Zo krijg je meer waardering voor ander type spelers die minimaal hetzelfde toevoegen.

Niet mijn persoonlijke beste voetballer van de wereld, maar dat komt om wat ik mooi vond qua voetbal. Maar onterecht durf ik niet meer te zeggen, want dat kan niet als je zo lang zo’n hoog niveau haalt qua goals en assist. De beste man leeft ervoor en presteert het ook elk jaar. Knap, bijzonder knap.

Mensen zouden bijna gaan denken dat Ronaldo even goed is dan Messi... lachwekkend natuurlijk. Achja, als we er niet om kunnen lachen zou het pas erg zijn, niet?

7 december 2017 om 20:53

Ronaldo heeft indivueel meer prijzen behaald dan Messi, heeft ook meer records verbroken dan Messi zo vreemd is het dus niet.

7 december 2017 om 22:48

Muller heeft ook meer goals gemaakt dan Cruyf

Als Messi hem op basis van zijn prestaties van afgelopen seizoen (individueel) niet meer kan winnen dan is het gewoon niet serieus meer te nemen. Ik gun Ronaldo ieder individuele prijs van harte en meestal verdiend hij hem ook gewoon daadwerkelijk, maar kom op joh dit kan je toch niet meer serieus nemen?

Het winnen van de CL is zo doorslaggevend dat de prijs ook gelijk niet meer spannend is nadat de CL winnaar bekend wordt.

Ik ga verder er geen woorden er vuil aan maken, want ik gun Ronaldo zelfs 10 Ballon D'ors wel, maar dan moet hij het ook echt overtuigend winnen zoals in 2008 bijv of 4 jaar geleden onder Ancelotti.

Real/ronaldo fans weer blij, mag op zich ook wel met alle ellende qua blessures en niveau dat in La Liga getoond wordt. Bij deze dus gefeliciteerd .

Leuk voor Ronaldo. Knap ook op die leeftijd. Hij werkt er in ieder geval hard voor.
Heb niet echt iets met Messi, maar zou wel raar zijn als ze gelijk eindigen, dan lijken ze net even goed.

Het was te verwachten en het is natuurlijk ook verdiend. Daar moeten we niet eens over discussiëren

Wat ook vreemd is, is dat er zo min of meer wordt gedaan alsof Ronaldo eindelijk naast Messi staat, maar ondertussen heeft hij gewoon meer "grote" individuele prijzen weten te winnen dan Messi.

Wat ik persoonlijk niet snap is dat er elk jaar weer van die mensen zijn die indien Messi zo'n grote individuele prijs niet wint meteen komen roepen dat Messi hem had moeten! winnen omdat hij de (in hun ogen) beste aller tijden is. Dat is prima, iedereen heeft zijn/haar eigen voorkeur.

Maar als jullie hem al de beste allertijden vinden waarom zit het jullie dan dwars dat hij deze prijs niet heeft gewonnen? Ik bedoel hij is voor jullie toch al de beste dus wat boeien die prijzen nou?
Ik zou zeggen dat hij als beste allertijden die prijzen niet eens meer nodig zou moeten hebben. Maar sommigen gaan me hier toch tekeer..... Messi de beste aller tijden vinden, maar dan in tranen omdat hij niet is verkozen tot beste speler van het afgelopen jaar.... vreemd, maar goed.

7 december 2017 om 21:44

Precies dit.. ik zal je maar meteen de reden vertellen waarom de Messifans er als de kippen bij zijn om Ronaldo en zijn gewonnen prijzen af te kraken. Dat is omdat Ronaldo de afgelopen jaren met elk doelpunt, elke overwinning, elke prijs en elke award hun nietszeggende mening (die ze overigens afdoen als feit) aan flarden schiet.. en dat gaat aan ze knagen.

7 december 2017 om 21:45

Het is eerder omdat we Ronaldo een over het paard getilde voetballer vinden die vooral de prijzen wint dankzij zijn team. DIt wil niet zeggen dat Messi nog steeds even goed is. Vorig jaar vond ik hem ook niks.

Dit is toch een schande. Ronaldo was vorig seizoen zwak bezig, op die eindfase van CL na, en dit seizoen ook slecht bezig en krijgt de goudenbal omdat Real de CL heeft gewonnen. Dit gaat niet meer om de beste speler. Dit is erg voor Messi dat Ronaldo 5 keer de goudenbal heeft gewonnen en met hem wordt vergeleken.

7 december 2017 om 21:18

Voetbal is een teamsport.

Ronaldo is het uithangbord van het sterkste team van de laatste jaren dus wint die Gouden Bal. Toen Barca ijzersterk was Messi het uitgangbord en won Messi hem telke male.

Met andere woorden dat Messi een veel betere speler is doet er niet toe. Je wint als team prijzen en individueel geeft dat de doorslag tenzij je als een alien speelt, zoals Messi 2009-2010. Of zoals Ronaldinho op zijn absolute top. De reden dat iedereen die bal Ronaldo misgunt is dat hij nooit zo brilliant was als een Ronaldinho of Messi op hun top.

Maar daar dient ie niet voor, hij heeft meer prijzen gewonnen, klaar.

Deze prijs kan en mag je niet serieus nemen. Echt niet. Als Messi fan mag van mij Ronaldo hem winnen dit seizoen. Geen probleem! Hij zal voetballend nooit beter zijn, maar hij heeft op cruciale momenten er wel gestaan en Real Madrid aan de Champions League geholpen. Alleen heel bijzondere spelers kunnen dat.

Maar Mbappe boven Hazard, Suarez, Lewandowski of de Bruyne? En Kanté ook? Dan hadden Rob Maas en Henk Vos vroeger ook in de top 30 kunnen eindigen.

7 december 2017 om 21:22

Kijk, voetbal is een Teamspel. Het is niet zoals Tennis dat je gewoon aan de hand van prijzen kan zien wie de beste speler is.

Ronaldo zal nooit op het niveau van de beste Messi zitten. Kante is niet zo goed als Hazard. Maar het is een teamsport, dus er zal altijd discussie bestaan.

Dat is net het mooie van voetbal. Ik vind Ronaldo niets speciaals maar dat hij die bal wint, daar heb ik helemaal geen problemen mee.

7 december 2017 om 22:29

Leuk geprobeerd Stommylee maar wij gaan deze prijs gewoon serieus nemen. Je mag best er niet mee eens zijn als de speler die je graag ziet winnen, uiteindelijk niet wint. Maar om een prijs niet serieus te nemen omdat iemand anders wint is gewoon kinderachtig.

Grappig hoe veel mensen praten over dat er alleen wordt gekeken naar de laatste maanden van vorig seizoen. Maar dan krijg je weer steeds het argument dat Ronaldo niks voorstelt na de zomer itt Messi. Voor mij is het een simpel. Ronaldo was beter voor de zomer en Messi na de zomer. Dan is het voor mij heel logisch dat de wedstrijden aan het einde van een lang seizoen en tegen sterke tegenstanders het voorkeur krijgen. Ik vind Messi zeker de betere voetballer, maar Ronaldo heeft gewoon een goed jaar gehad. Ieder zijn mening, maar om het een schande te noemen gaat gewoon te ver. En voordat men komt met Kroos en Modric. Jullie weten toch onderhand wel dat doelpuntenmakers eenmaal altijd de voorkeur krijgen? Messi kreeg toch ook al die jaren het voorkeur boven Xavi en Iniesta? Die waren toch niet veel minder?

7 december 2017 om 21:36

Ronaldo was niet beter als Messi en Messi was niet beter als Ronaldo. Iedereen doet net of die andere 10 niet meededen.

Ronaldo is heus niet die geniale voetballer meer. Messi is ook niet die alien meer van 5 jaar terug. Dat Ronaldo hem wint is best ok op basis van gewonnen prijzen. Hij had buiten de eindfase van het seizoen in de CL wel een erg matig 2017, niet eens top5 waardig.

Laten we ook niet vergeten dat voetbal een momentensport is en de scheids ook invloed heeft.beiden Ronaldo en Messi hebben baat gehad bij arbitaal geblunder in de CL in het verleden.

Dik verdiend die ballon d'or. In de CL echt fenomenaal gespeeld. 19 doelpunten in 2017. Dat moet een record zijn🙈 Ook in de laatste wedstrijden van la liga belangrijke goals gemaakt. Dit seizoen loopt het alleen in la liga wat minder. Maar Madrid loopt ook minder, tijd voor wat vers bloed om concurrentie onderling aan te wakkeren. Goed gedaan! SII

7 december 2017 om 21:41

Hij heeft 2 maanden goed gespeeld en meeval gehad met de scheids vs Bayern. Daarop is die bal gebaseerd.

Fenomenaal is hij al lang niet meer, ook Messi niet. Waar ik het schijt aan heb zijn die blinde fanboys zoals jij en de media die spelers zo hard hypen.

jij gelooft echt dat die kerel een topseizoen heeft gdraaid. Ik heb dit echt niet gezien, Messi trouwens ook niet. Voetbal gaat om zeep omdat idioten hier zo hard in meegaan.

Tijd dat we andere spelers hun prestaties even hard gaan waarderen.

7 december 2017 om 22:03

Haha jij zou het allemaal wel weten. Als jij 19 doelpunten in de CL teniet probeert te praten dan begrijp je er vrij weinig van. In die 2 maanden maakte hij wel de doelpunten waardoor de prijzen in het voordeel van Real Madrid verdeeld werden. Met dat laatste ben ik het met je eens. Kroos en bijvoorbeeld modric verdienen meer.

Heel veel respect voor Ronaldo, maar als je alle wedstrijden van Messi en bijna alle wedstrijden van Ronaldo ziet, is dit echt een lachertje. Dat beide spelers nu 5 gouden ballen hebben is zo onterecht. Deze prijs is voor de beste voetballer. Messi had vandaag zijn 8 gouden bal moeten krijgen. Het klasse verschil is voetbaltechnisch gezien zo groot. Natuurlijk compenseert Ronaldo iets met zijn atletisch vermogen en zijn drive, maar het voetbal talent van Messi is zo uniek en nog nooit eerder vertoont. Messi is voor mij echt de beste aller tijden.

7 december 2017 om 21:44

Messi is de betere speler maar liet het ook afweten dit seizoen. Ronaldo was al helemaal zwak voor zijn kunnen behalve dan de laatste 6 weken vorig voetbaljaar.

Ik kan gerust enkele spelers opnoemen die constanter waren voor Madrid en de bal meer verdienden als Ronaldo. Ik kan er ook ene opnoemen bij Barcelona die op belangrijke momenten beslissender was, Neymar.

De balon d'or serieus nemen kan dus niet, boeie, geweldig om voor mij de beste voetballer aller tijde zo te kunne aanschouwen. Prachtig. Geniet ervan👌🍻

Ik heb respect voor beide spelers en vind ze beide uitstekende spelers,maar ik vond Messi dit jaar echt beter dan Ronaldo en vind het schandalig dat Messi de prijs niet heeft gepakt. Ronaldo zijn team heeft net zoveel gedaan om die prijzen te pakken maar omdat Ronaldo gezien wordt als een van de beste spelers krijgt hij alle lof. Messi heeft dat natuurlijk ook maar hij heeft zijn team vorig jaar geholpen met zijn fantastische vrijetrappen en fantastische goals/assists. Maarja gefeliciteerd Ronaldo.

7 december 2017 om 22:23

Als je puur kijkt naar de individuele kwaliteiten van de speler, zou Messi de prijs elk jaar moeten winnen. Ronaldo is vooral goed als hij een elftal om zich heen heeft dat in zijn dienst speelt. Verder kan je de prijs ook niet zo serieus nemen, aangezien je elk jaar wel weet wie de 2 grote kanshebbers zijn. Zo had Robben, en wellicht Sneijder in 2010 of anders een Iniesta sowieso recht om de prijs een keer te winnen, maar nogmaals, geef Messi elk jaar een prijs en laat de overige spelers het onderling maar uitvechten.

Voor het een social media hetze werd, was de Ballon d’Or nog enigszins logisch. Ronaldinho won hem een keer toen hij nog niks gewonnen had bij Barca. Waarom? Omdat hij toen alles en iedereen aan flarden dribbelde. Het was voetbal in zijn puurste vorm. Nu baseert men het op prijzen winnen. Ik denk zelfs da Cristiano het zelf een beetje te veel vindt. Dit houdt geen steek en de prijs heeft geen waarde meer als dit de criteria is.

Onterecht, iedereen ziet dat Messi beter is... Alleen door de prijzen van Madrid wint hij hem, maar Messi is toch echt nog 1 categorie beter en veel completer!

7 december 2017 om 22:24

Het gaat om wie het beste voetbaljaar had, zoals het hoort. Niet om wie de beste is.

7 december 2017 om 22:45

Daar gaat het niet om, anders moest Ribery hem winnen in 2013, omdat hij de treble won. Je hoeft niet de criteria te veranderen omdat het dit jaar Ronaldo goed uitkomt, het gaat om de beste voetballer van 2017, en dat is by far Messi. Ronaldo speelde in het beste team van 2017.

7 december 2017 om 23:21

lees even mijn comment beneden.
Het is niet alleen door... het is mede door.

Helemaal terecht dat Ronaldo de Ballon d'or wint. Ik snap alleen niet waarom het wordt uitgereikt op de avond dat er Europa League wedstrijden worden gespeeld.

Volledig terecht! De talrijke argumenten om hem aan Ronaldo te geven, lijken me duidelijk.
Wat een absolute topper is deze man toch. Hopelijk gaat hij Real nog meer prijzen bezorgen dit seizoen.

Ongelooflijk als je dit draadje bekijkt eigenlijk
Kijk ik heb het ook niet enorm op deze prijs ofzo. Klein vb, een keeper zou t allang ooit gewonnen moeten hebben. Ook dat is voetbal, en of verdediger.
Laat die hele Sneijder van 2010, tel ik voor t gemak nieteens mee.
Maar mensen lijken die CR echt niks te gunnen (daar komt het gewoon op neer). Hier ook weer. Het is ja sorry dat ik het zeg maar in a way grappig maar ook erg sneu.

Ik vind het geheel terecht dat CR juist deze won ! Met " juist deze" bedoel ik mee deze bal maar OOK die van vorig jaar.

Dit omdat, als hij deze 2 ballen NU niet won? Dan zou hij alle vorige ballen al helemaal niet gewonnen moeten / mogen hebben.

Waarom ik dit vind ?
In mijn optiek speelt CR veel meer naar mijn smaak, en ook daadwerkelijk beter. Beter dan ooit !
Juist in matches waarin hij niet scoorde (wat niet eens heel vaak voorkwam) vond ik hem erg sterk spelen (tuurlijk af en toe een zwaai in de lucht).
Veel heeft ook te maken met De selectie real madrid. Het is dan ook oprecht de sterkste selectie ooit dat IK heb meegemaakt. Dat team met Raul Gonzales zou niet kunnen tippen aan deze selectie.
CR speelt vind ik (vooral afgelopen 2jr) dan ook vele malen beter dan in zijn Man U periode , en ook beter dan alle jaren dat hij ook al deze prijs won.

Wat grappig is is dat Real Madrid prompt ook 2x cl achter elkaar wint.

En tuurlijk wegen club prijzen ook mee bij deze individuele prijs.
Dat is niet gek!
Een speler van bijv heerenveen die er 60 in schiet zou evengoed niet in de top 3 eindigen.

Het is mede dankzij de club , door de club Real heeft CR namelijk ook tig records gepakt (en beker(s)). En europees kampioen ook nog.
Ik weet niet precies welke records messi allemaal afgelopen 2 seizoenen pakte??
Maar dat kan volgensmij echt niet zoveel zijn als CR ? Of had ik wat gemist?

ps: Ney is next, althans hij zal de hierarchie breken kan haast niet anders daarna Mba.

8 december 2017 om 01:37

Wat ik grappig vindt is dat jij over records van Ronaldo begint in de afgelopen 2jaar. Kan mij niet voorstellen dat hij de afgelopen 2jaar belangrijke records gepakt heeft.

8 december 2017 om 01:37

En met belangrijke records bedoel ik ook echt belangrijk

8 december 2017 om 02:00

Wat ik grappig vind is dat je niet begrijpend leest. En ik zet het nog tussen haakjes ook!
Ik bedoel te zeggen zoals ik al vanaf het begin zei. Ongelooflijk dat ik het moet herhalen voor je. Want dat 2e jr haal ik er juist bewust bij!
Namelijk, CR is juist in deze periode enorm sterk, sterker dan voorgaande jaren.
En ik weet ook echt wel waar ik over praat ik volgde ronaldo al zelfs voor dat hij bij Real kwam. Ver daar voor. En dat je je niet kan voorstellen is een tweede.
Dan moet je maar opzoeken ofzo. Volgens mij pakte hij gister nog een record. En dat is belangrijk want het telt mee. En dat record zegt simpelweg , niemand anders deed hem het tot nu toe na. En het is natuurlijk wel belangrijk want het is een stuk erkenning.
Maar goed nogmaals lees begrijpend en kom in het vervolg eens met wat argumenten ofzo ipv gewoon iets te zeggen en dan punt.

Kevin de bruine had en meer dan verdiend

8 december 2017 om 01:45

En daar bij mensen het gaat er om wie het afgelopen seizoen het beste was binnen de lijnen. En niet wie de meeste records of prijzen ect gepakt heeft. Snap dat iedereen of Messi en Ronaldo blijft knagen, maar er lopen er genoeg buiten hun om die net zo belangrijk zijn en misschien nog wel belangrijker. O.a. Toni kroos Casemiro Kevin de bruin zo kan ik nog wel even door gaan. Marja bij de meeste mensen draait het alleen maar om de big guys Messi en Ronaldo.

Ze gunnen hem ook niks he. Kijk al die messi fans huilen jeetje zeg!
Cristiano behoort tot de beste aller tijden. wen er maar aan!
Jullie maken jullie druk omdat hij de trofeeën en prijzen achter een rijgt.
Zodoende is jullie laatste argument ook aan diggelen.
nou hij evenveel gouden ballen heeft
kunnen jullie niet meer zeggen dat messi er meer heeft.

Hem niks gunnen idd ... man man man.. Leuk dat je fan bent van Messi hoor en hij iis ook een topspeler maar dat is Ronaldo ook.
En dat Messi een completere voetballer..... wie zegt dat?

Ronaldo heeft zich al bij 3 clubs bewezen Messi nog nooit daar ben ik wel benieuwd naar of hij slaagt in Engeland bijvoorbeeld... En dat mensen Ronaldo arrgogant noemen.... Messi is daarin exact hetzelfde het verschil is dat Messi ondanks zijn kapsel en tattooo's er uitziet als een onschuldig schooljongetje..

Een mooi moment van Ronaldo vond ik de EK finale dat hij stond te coachen langs de lijn dan zie je toch zijn passie en zijn wil om te willen!
Speelde vorige seizoen uitstekend dit seizoen heel mager begonnen!

Ronaldo heeft het in mijn ogen zeker verdiend!
Maargoed vind zo'n uitverkiezing eigenlijks gewoon niks.. er word alleen naar aanvallers, doelpunten en assists gekeken..

Kijk naar een Xavi, Iniesta en Pirlo 3 magische voetballers op het middenveld! Zowel Ronaldo als Messi kunnen niet dezelfde dingen presteren op het middenveld! en zo zijn er meer spelers in verschillende linies. Zonder zulke gasten presteren Ronaldo en Messi helemaal niks! Ben wel een beetje zat van de CR 7 vs Messi clash. er zijn meer spelers die in mijn ogen de gouden bal verdienen.

Gefeliciteerd voor Ronaldo, is gewoon terecht. Hoop dat hij snel weer in vorm raakt want we hebben hem hard nodig. Hij speelde trouwens erg goed tegen Dortmund.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Real Madrid

4223 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Barcelona1211
5.Getafe72
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
Karim BenzemaAanvaller325
IscoMiddenvelder307
CasemiroMiddenvelder305
MarceloVerdediger282
Raphaël VaraneVerdediger270
Voor de complete selectie: Clubpagina Real Madrid.

3759 fans
Aanvaller, 33 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Juventus 4 2 0 0
2017/2018 Real Madrid 27 26 1 0
2016/2017 Real Madrid 29 25 4 0
2015/2016 Real Madrid 36 35 3 0
2014/2015 Real Madrid 35 48 5 1
Laatste voetbalnieuws

Real Madrid ‘gevaarlijker’ zonder Ronaldo: ‘Nu is het nog een beetje moeilijker’

Cristiano Ronaldo ruilde Real Madrid afgelopen zomer in voor een dienstverband bij Juventus en velen zien het vertrek van de Portugese aanvaller als een aderlating voor de Koninklijke. Dani Alves, die...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 19 september
Neymar is verworden tot het ‘top target’ voor Manchester United. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren