‘Als Liverpool in mijn achtertuin speelde, zou ik er nog niet naar kijken’

Donderdag, 7 december 2017 om

Niet iedereen is enthousiast na de 7-0 overwinning van Liverpool op Spartak Moskou. Volgens Roy Keane, icoon van rivaal Manchester United, zegt de goede vorm van the Reds nog niets. Liverpool laat het immers nog niet zien tegen de topclubs, beargumenteert de oud-voetballer. De verdediging is wankel en daarom vreest Keane voor het moment dat Liverpool een Europese topclub treft.

"Ze zijn zeker in goede vorm", beaamt de analist bij ITV. "Het was een eenvoudige avond voor ze. De aanvallers konden zich uitleven, maar de grote tests moeten nog komen voor Liverpool. Ze hebben nog niemand verslagen." Volgens Keane zou Liverpool tegen een topclub nooit zoveel tijd en ruimte krijgen als tegen Spartak. Alleen 'de mindere teams' zijn een prooi voor Liverpool, merkt hij op. "Net als in de Premier League."

"Als Liverpool in mijn achtertuin zou spelen, zou ik er nog niet naar kijken. Het gaat nergens heen. Het ziet er leuk uit, maar we weten allemaal hoe ze in defensief opzicht zijn. Als de prijzen aan het eind verdeeld worden, is Liverpool nergens te bekennen", voorspelt Keane. De analisten bij BT zijn een stuk enthousiaster: zo is Frank Lampard positief over de voorhoede. "De voorste vier waren magisch. Het is alsof je kijkt naar vier goede vrienden. Het interesseert me niet wie de tegenstander was: het is bijzonder om dit niveau te halen."

Ook Michael Owen is lyrisch. De oud-aanvaller denkt dat zijn voormalige club iedereen kan kloppen. "Liverpool is een genot om naar te kijken. Ik kan niet wachten op de knock-outfase. Liverpool zal enorm lastig te verslaan worden. Het maakt niet uit met hoeveel doelpunten Liverpool de uitwedstrijd verliest, want op Anfield kunnen ze iedereen kloppen met iedere score. Veel clubs zullen Liverpool willen ontlopen."


Poll

Denk je dat Liverpool minstens de halve finale haalt in de Champions League?


Gerelateerd

37 reacties (laatste reactie door gerdotjuhh)

Roy Keane reageert als een zuurpruim. Wat een hatelijke bijdrage van zijn kant zeg. Liverpool heeft het gewoonweg uitstekend gedaan en heeft zich als vijfde PL club (wat een weelde) weten te plaatsen voor de knock-out fase. Dat ze de CL niet zullen winnen, lijkt mij ook. Maar om dan zo zuur te reageren als Keane doet, slaat werkelijk nergens op.

Wat een kast van een tuin heb je dan

Echter heeft Keane, hoe bot hij het ook zegt, wel gewoon gelijk. Beetje een zure reactie dat dan weer wel, maar kan me er wel in vinden.

Het team kan geweldig spelen en dat werd gisteren zichtbaar. Die aanval is gewoon top, alleen is de verdediging waardeloos. Ze krijgen zo makkelijk doelpunten tegen. Dit moeten ze toch wel verbeteren in de winterstop. Daarom hoop ik dat van Dijk gehaald wordt. Een paar gerichte aankopen en ik denk dat je als Liverpool zijnde mee kan doen om de titel (volgend seizoen dan).

7 december 2017 om 09:53

Valt best mee toch! Bij mij kunnen er 3 tegelijk spelen op de boerderij 😉

7 december 2017 om 10:04

Hahaha leuke reactie!

Alleen vind ik tuin en boerderijgrond wel verschillend van elkaar. Waarbij ik tuin echt schaar in de categorie waar mensen hobbymatig tuinieren en in de zomer lekker zitten te bbqen en boerderijgrond zie als deel om inkomsten te genereren waar koeien op staan te grazen

Maar nogmaals, zo zie ik het! Neemt niet weg dat je een hoop grond hebt natuurlijk

7 december 2017 om 13:10

Ho ho ho het gras maaien op het weiland is ook gewoon pure hobby hoor. Zelfde geldt voor alle werkzaamheden op het land, alleen schudden wordt na een paar uur wel een beetje saai.

7 december 2017 om 13:52

Tis net wat je leuk vind ik doe het af en toe om me vader te helpen maar vindt het schudden net zoals jij zegt geen klap aan vooral door al die klote vliegjes aan het eind zit je hele smoel vol van die beestjes..... Ik kijk veel liever een voetbalwedstrijd.

7 december 2017 om 14:23

Ja hahahahah ik moet wel een schudden met een trekker zonder cabine, dan mis ik toch wel heel erg de radio. Maar inkuilen is wel weer super leuk, daar sla ik wel een voetbalwedstrijd voor over, zelfs van Chelsea.

7 december 2017 om 14:41

Ik vindt hooien lachen vooral na het hooien! Frikandellen heueu! Dan wil ik weleens een wedstrijd missen hoor!

7 december 2017 om 16:14

HahahaHaha echte he, na mais hakselen ook altijd patat met een xxl frikandel speciaal. Lekker man.

7 december 2017 om 17:10

Hahaaha lekker!

Vorige seizoen was het het verhaal van dat we de mindere tegenstanders niet konden verslaan... Nu kunnen we dat wel, en is het nog niet goed

Maar ik snap zijn punt wel. Tegen Tottenham en City, 2 sterke ploegen, is onze verdediging helemaal verwoest. Sinds Wembley is het wel beter gegaan. Hopelijk kunnen we toch verdedigende versterking halen... Dan hebben we meer kans tegen de grote jongens

Edit: Ik had al Tottenham geschreven, en dan zet ik daar noch "spurs'' bij.... Het moest natuurlijk man city zijn.

7 december 2017 om 09:42

Tegen Arsenal en de Gunners, ook twee sterke ploegen, stond de verdediging van Liverpool dan weer wel goed..

7 december 2017 om 11:07

Dank je dat je mij op mijn fout aanwees. Het moest City zijn in plaats van spurs

"alleen 'de mindere teams' zijn een prooi voor liverpool, merkt hij op. "net als in de premier league.""

juist.

de afgelopen jaren was de tactiek van liverpool tegen kleinere teams juist een probleem. de resultaten tegen de grote vissen van de afgelopen jaren is weerzinwekkend. om dat te onderbouwen zie onderstaand een "mini-league" tegen de big six sinds klopp's aanstelling:

liverpool 36
chelsea 28
spurs 27
manu 22
manc 21
arsenal 17

zolang de verdediging nu eens constant blijft presteren en geen blessures krijgen, kunnen ze nog wel eens hoge ogen gaan gooien in zowel de cl als de pl. want kom op, deze voorhoede is momenteel de beste van europa.

7 december 2017 om 09:49

Ze hebben in mijn ogen niet eens de beste voorhoede van de Premier League; laat staan van Europa. Ik acht een voorhoede met Sane, Sterling/Silva, Aguero en Jesus nog wel wat verder en dat geldt Europees voor Neymar, Cavani en Mbappe. Even twee voorbeelden, maar de aanval van Liverpool is inderdaad van wereldklasse. Ik zou een Mane bijvoorbeeld ook graag nog een stapje omhoog zien maken.

7 december 2017 om 11:11

Mane gaat voorlopig nergens heen

7 december 2017 om 10:00

Kijk hier hebben we wat aan, bedankt!

Even de woorden van Keane ontkrachten. Liverpool doet het juist wel goed tegen de grotere ploegen.

Denk echter niet dat de voorhoede de beste van Europa is. Zoals Smk88 al aangeeft hebben PSG en City imo een betere. Natuurlijk is de aanval van Liverpool wel gewoon van wereldklasse.

Tegen de Engelse top zijn ze anders het beste van alle top 6 teams. Liverpool won het meest tegen Top 6 teams, United het meest gelijk

Vorig seizoen de meeste punten in de onderlinge duels van de top 6 en het verwijt dat Liverpool het laat liggen tegen de kleine clubs. Nu winnen ze eindelijk een keer gemakkelijk van de mindere goden krijg je dit.

"als Liverpool in mijn achtertuin zou spelen, zou ik er nog niet naar kijken. Het gaat nergens heen. Het ziet er leuk uit, maar we weten allemaal hoe ze in defensief opzicht zijn. Als de prijzen aan het eind verdeeld worden, is Liverpool nergens te bekennen"

Allemaal constateringen aan elkaar knopen die niet eens met elkaar samenhangen. Liverpool is defensief niet top, maar maakt nog niet dat het nergens heen gaat. Het ziet er leuk uit, maar we weten allemaal hoe ze in defensief opzicht zijn? Ja, dus dan moet je toch juist van je aanvallende kracht uitgaan. Als de prijzen aan het eind verdeeld worden,waar we overigens dus nog lang niet zijn, zijn er meer clubs niet dan wel te bekennen. Als we zo teams gaan beoordelen begin december dan houdt het gauw op.

Een enorm zuur stuk van Keane waar zijn aversie tegen Liverpool leidt tot vreemde redeneringen. Er wordt progressie geboekt onder Klopp, zowel aanvallend als verdedigend. Voor het eerst sinds bijna 10 jaar knockout fase CL en het meeste doelpunten gemaakt als Engelse club in een groepsfase ooit. In de PL doen ze goed mee voor weer een top-4 klassering. Is er nog genoeg ruimte voor verbetering? Absoluut, zeker in defensief opzicht, maar dat maakt niet dat het nergens heen gaat. Is de kans groot dat Liverpool het aflegt tegen de Europese top? Waarschijnlijk wel, maar kans heeft dit Liverpool altijd. Tegen iedere tegenstander.

7 december 2017 om 11:06

Precies dacht ik ook dat Liverpool juist punten laat liggen tegen de zwakkere teams, zoals bijv Watford dit jaar?
Tegen de top spelen ze altijd goed en pakken ze punten en die wedstrijden leveren altijd heerlijke potjes.

7 december 2017 om 11:14

Watford en Burnley leden we puntenverlies. Tegen Watford konden we niet verdedigen tegen Corners, en Burnley waren goed georganiseerd. Maar voor de rest hebben we ze goed gespeeld tegen de kleintjes.

Ik vind het een beetje storend hoe hij het verwoord, maar dat is natuurlijk te verwachten van een ex-speler van Man Utd. Gelijk heeft hij helaas wel denk ik. Liverpool kan fenomenaal zijn tegen kleinere teams, met uitzondering is een keer tegen een grotere ploeg, maar echt resultaten boeken en progressie, ik zie het dit seizoen toch niet. Het is weer een beetje in de subtop bungelen, maar echt meedoen om de prijzen, nee. Tot op heden wekken ze niet de indruk dat ze zich echt tussen kunnen voegen.

Wie weet kunnen ze verassen in de CL, maar ik ben benieuwd als ze straks tegen Bayern of Barcelona moeten of men enigszins partij kan bieden. Het is hopen op de snelheid van de aanvallers, want achterin is het gewoon erg instabiel.

7 december 2017 om 10:03

Lees reacties hierboven eens. Liverpool heeft sinds de aanstelling van Klopp de meeste punten gepakt tegen de big 6 in Engeland. Liverpool heeft een 2 strijd tegen Dortmund overleefd 2 seizoenen terug in de EL. Echter vorig jaar geen Europees dus niet te vergelijken. En als we Sevilla tot tamelijk grote club mogen rekenen, die hebben ook 2 wedstrijden op de slachtbank gelegen. Alleen heeft Liverpool en te weinig mee gedaan. Natuurlijk zullen we een mindere kans maken tegen een Madrid, Bayern, Juventus. 3 van de 6 clubs die we kunnen loten naast Basel Porto en Shaktar.

Klopt natuurlijk ook wel. Liverpool kan aanvallend gesien echt iedereen kapot spelen met hun geweldige spel, maar achterin is en blijft het zwak. Maar goed, kan genieten van deze ploeg en hoop dat ze in de winter/zomer hun verdediging op orde kunne krijgen.

7 december 2017 om 11:17

De verdediging is wel verbeterd vind ik, als je die 4 goals van City aftrekt van na de rode kaart (zou niet mogen natuurlijk, maar heel het systeem viel in duigen toen), dan zit je aan 15 tegengoals. Niet ideaal, maar ook niet afschuwelijk.

Eigenlijk hebben ze alle drie gelijk. Keane die zegt dat de ze niet tegen alle teams zoveel ruimte krijgen en dat de verdediging slecht is. Lampard die zegt dat het een bijzondere prestatie is om met 7-0 te winnen en Owen die zegt dat ze thuis van iedereen kunnen winnen en met een goede dag ook zomaar met 3/4 goals verschil.

Deze aanval heeft zoveel snelheid en scorend vermogen, dat zie je haast bij geen andere club. Er gaan dan ook nog geruchten dat Aubameyang misschien komt??

7 december 2017 om 09:49

Laat Aubameyang, ondanks dat het natuurlijk een wereldspits is, maar naar Madrid gaan of in Dortmund blijven. Een van de redenen dat Salah, Mane en Coutinho zo veel scoren en Liverpool levensgevaarlijk in de omschakeling is, is dat Firmino in de spits staat. Essentieel voor het spel van Liverpool. Zelf trapt hij er dan misschien geen 20 per seizoen in. Hij zorgt ervoor dat Coutinho, Mane en Salah er met zijn drieën 15 meer maken per seizoen.

7 december 2017 om 10:05

Dit seizoen zal Firmino er wellicht wel 20 intrappen in alle competities. Teller staat nu op 12. Maar zijn spel is idd essentieel voor dit Liverpool. Ook erg uniek ik ken geen 1 spits die je kan vergelijken met wat Firmino doet. Geniaal hoe Klopp optimaal gebruik weet te maken van de kwaliteiten van Firmino.

Wat Keane zegt is dan wel niet waar, maar Owen kan er ook wat van. Liverpool zal helemaal niet hard te verslaan zijn. Geef ze ruimte om druk te zetten en je gaat eraan. De verdediging is veeel te slecht als je een topclub wil zijn

Hierboven is het argument m.b.t. de mindere punten t.o.v. grotere wedstrijden al naar beneden gehaald. Maar roept Roy Keane ergens ook niet heel subtiel dat Virgil van Dijk naar Liverpool verhuist? Hoe denken jullie over Liverpool's kansen als van Dijk erbij komt?

Prima en begrijpelijk dat je zo subjectief bent als ex-speler. Maar welke idioot maakt zo iemand dan analist? Een analist is per definitie objectief, of kijkt in ieder geval objectief en analyseert.

Ik vind t altijd iets heel triests hebben als volwassen mensen hun persoonlijke voorkeuren niet los kunnen koppelen van hun analyse. Keane is daar een lichtend voorbeeld van, anti-liverpool mancunian.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Liverpool

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Chelsea1510
4.Watford125
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
Joël MatipVerdediger10
Trent ArnoldVerdediger10
Dejan LovrenVerdediger10
Alberto MorenoVerdediger10
Joseph GomezVerdediger10
Emre CanMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Liverpool.

22 fans
Coach, 47 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 20 september
José Mourinho is fan van Frenkie de Jong en wil hem komende winter naar Manchester United halen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren