Babel not amused na samenvatting op Veronica: ‘Dit irriteert me enorm’

Donderdag, 7 december 2017 om

Besiktas was voorafgaand aan de zesde en laatste groepswedstrijd in de Champions League al zeker van de eerste stek in Groep G. De topclub uit Istanbul won desondanks met 1-2 bij RB Leipzig en deed dat zónder Ryan Babel. De Oranje-international was geblesseerd, zo verzekerde de commentator van Veronica.

Babel kon zijn oren niet geloven toen hij naar de samenvatting keek. "Ryan Babel er niet bij omdat hij geblesseerd is", citeerde de aanvaller, die doorgaans verzekerd is van een basisplaats, de commentator op Twitter. "Ik vraag me soms echt af wie de bronnen zijn maar ik heb gewoon rust gekregen net zoals zeven andere spelers."

Babel was niet te spreken over de misstap. "Dit is dus iets wat me enorm kan irriteren.. de media brengen maar wat de wereld in en de kijker/lezer neemt 't over...'" Besiktas verloor niet één van de zes groepsduels: vier overwinningen en twee remises. De Turken horen maandag de tegenstander in de achtste finales van het toernooi.



Gerelateerd

77 reacties (laatste reactie door mexicanooo)

Jezus wat een zeik konijn, elke commentator maakt wel minimaal 1 fout per wedstrijd. Als je daar serieus over gaat zeuren, waarom kijk je dan überhaupt. Kleinzerig ventje zeg die Babel.

7 december 2017 om 08:04

Wat hij aangeeft is dat het vaker voorkomt en zich DAAR aan stoort. Dit incident is slechts een voorbeeld. Daarnaast geeft hij aan dat iemand die wat roept op tv zijn informatie en bronnen op orde moet hebben. Goed lezen!

7 december 2017 om 08:17

Volkomen logisch dat hij zich hier aan stoort. Ze brengen dingen de wereld in die gewoon niet kloppen en dat slaat nergens op. Nu is het in dit geval niet erg voor hem, maar er zijn gevallen dat het kan voorkomen dat iemand onterecht geschaad wordt.

Het is toch bizar dat ze zomaar iets roepen zonder dat daar gegronde bronnen achter zitten? Althans, ik begrijp die frustratie wel.

7 december 2017 om 10:06

Zeer terecht dat hij over dat foutje zeurt. De commentatoren zijn echt van een uitermate teleurstellend niveau tegenwoordig. Weten ze iets niet? Dan verzinnen we toch gewoon wat.. Nee, simpel; dan zeg je het gewoon niet. Ook die Sierd de Vos; dorpsimbeciel pur sang. Daar irriteer ik me mateloos aan. Geef mij maar Engels commentaar; daar wordt tenminste over voetbal gepraat.

7 december 2017 om 10:49

Naar mij mening doet Sierd de Vos het bewust, zodat ze in social media erop reageren heb ik het idee. Het is schreeuwen om aandacht om in social media bezig te houden.

Waar je je maar druk om kan maken zeg. Zo'n kleine verspreking kan gebeuren toch? Ik heb zo het idee dat Babel vaker wat misverstanden heeft gehad met diverse media.

Overigens wel erg knap van Besiktas om zonder verliespartij door te gaan! Benieuwd hoe ver ze kunnen komen, want ze hebben wel echt een leuk team!

7 december 2017 om 08:10

Het is geen verspreking maar gewoon een fout. Hoe komt die commentator aan de informatie dat Babel geblesseerd is. En dat is waar Babel zich aan stoort. Er wordt door professionele journalisten en verslaggevers informatie de wereld in geholpen zonder dat dit wordt gechecked. Dit is een wezenlijk onderdeel van hun vak, feiten checken! Maar tegenwoordig moet het liever snel dan goed. De kwaliteit holt niet alleen in het voetbal achter uit, maar ook op gebied van journalistiek!

7 december 2017 om 08:10

Het probleem is denk ik groter dan dit.Hoewel dit iets kleins is, blijf ik me verbazen hoe de media continu verzinsels de wereld in mogen slingeren. Waarbij vroeger een kern van waarheid ergens in zat, wordt nu gewoon iets gezegd om de kijkers/lezers te amuseren.

7 december 2017 om 10:12

Jij weet dat het probleem groter dsn dit is. Vele hier en daarbuiten weten dat niet. Of willen dat niet weten.

7 december 2017 om 08:11

Het probleem is dat het dus geen verspreking was. Die commentaar maakt gewoon onterecht een verkeerde aanname. Vind ik vrij kwalijk in de journalistiek.

Een verspreking is een F. de Boer, die constant Mpemba zei, ipv Mbappe

7 december 2017 om 09:30

Gelukkig maakt Babel zelf nooit storende fouten op het veld en in zijn carrière.

7 december 2017 om 09:35

Ja want voetballen en zijn leven leiden is gelijk aan de wereld informeren met fake news, tuurlijk jonge

7 december 2017 om 10:49

@ Frits de Jong,

Ik heb het idee dat je het verkeerd ziet. Als een voetballer niet goed traint valt de halve wereld over je heen. Als je als commentator info niet checkt wordt neemt iedereen maar aan dat het zo is.
Ik snap hem heel goed. Als je wat roept of schrijft moet je je info wel checken.
Ik heb het idee dat hij vaker zegt wat het dwars zit omdat de media zomaar wat schrijft. Hij heeft groot gelijk dat hij van zich af bijt.

Ryan je weet toch met al je ervaring wel dat ze wat moeten zeggen? Als ze niet weten waarom iemand niet meespeelt verzinnen ze zelf de reden. Babel komt toch niet uit een ei?

7 december 2017 om 08:25

Babel is met de ooievaar gekomen denk ik.

Overigens vind ik dat hij gelijk heeft. Er worden gewoon dingen verzonnen om maar een verhaal te kunnen vormen. Toch een slechte zaak? Juist goed dat hij er iets van zegt.

7 december 2017 om 08:40

Babel komt altijd vrij correct en nuchter over. Vind ook dat hij gelijk heeft. Veel journalisten roepen ook maar wat.

7 december 2017 om 08:57

Jij denk toch niet dat een verslaggever die een samenvatting van commentaar moet voorzien en ineens merkt dat Babel niet meespeelt zegt, "sorry dames en heren, ik zie zojuist dat Babel niet tussen de lijnen staat en ik heb werkelijk geen idee waarom niet?" Hij kan moeilijk Babel even snel bellen om te vragen waarom hij niet meespeelt?

7 december 2017 om 09:22

Serieus, lees ik dit nu goed?

Een beetje commentator moet zijn feiten weten. Je kunt ook niet alles weten, daar ben ik het met je eens. Maar dan ga je toch geen onzin lopen te verzinnen? Zeg dan gewoon dat je het niet weet in plaats van een leugen de wereld in te brengen waar Babel terecht gefrustreerd van raakt. Daar heb je zelf alleen maar profijt van, want nu wordt hij er op aangesproken (geheel terecht). Ik snap niet dat je zoiets krom recht kan lullen en maar normaal vindt. Dat het vaker gebeurt, zeker, maar ik vind het gewoon echt niet kunnen.

7 december 2017 om 09:41

Wat je zegt klopt maar ik heb het een verslaggever nog nooit horen zeggen. De grootste fantast is nog de door vele zo geliefde Siert Bla Bla de Vos die er echt allerlei oninteressante feitjes en onwaarheden bijhaalt.
Voetbalverslageving lijkt wat dat betreft erg op politiek men liegt en bedriegt liever dan dat men de waarheid op tafel legt.
Ik vind de reactie van Babel lachwekkend. Aan de andere kant als dat de dingen zijn waar Babel zich druk over maakt heeft hij in ieder geval een prima leven.

7 december 2017 om 09:48

klopt, maar dat is toch niet het juiste pad om naar toe te gaan? Wat je zegt over politiek ben ik het met je eens, maar snap echt niet dat je zomaar iets uit je duim kan zuigen terwijl dat nu gelukkig door Babel wordt ontkracht.

Als supporter vind ik het leuker om te horen dat een commentator zegt: 'he, we missen Babel? Geen idee wat daar aan de hand is. Daar kom ik misschien later nog op terug' dan te zeggen: 'oh, hij is gewoon geblesseerd'.

Maar liegen omdat je het 'niet weet' slaat gewoon nergens op. Dan kun je beter de waarheid vertellen. En ik vind overigens dat Babel gelijk heeft. Hij is gewoon niet geblesseerd en krijgt hier na afloop waarschijnlijk een hoop vragen over. Dat hij daar gefrustreerd van raakt, snap ik maar al te goed.

7 december 2017 om 12:03

Kan me totaal niet vinden in wat je zegt. Een verslaggever kan heus iets in de trant zeggen van: "we hebben vernomen dat Babel niet speelt. Het kan zijn dat hem rust is gegund zoals een aantal andere spelers. Of mogelijk een blessure. De reden is nog niet helemaal duidelijk".

7 december 2017 om 12:09

Ja dat is toch totaal iets anders dan wat ik zeg?

Wat jij zegt vind ik kunnen inderdaad, maar dan lees je niet goed.

7 december 2017 om 10:04

babel wil graag horen dat de commentator zegt dat hij niet speelt omdat hij de beste speler van besiktas is en rust krijgt in wedstrijden die er niet toe doen. En dat kan ik me ook wel voorstellen voor een speler die de rest van de carrière zo vaak op de bank heeft gezeten omdat hij niet goed genoeg was om mee te doen.

Je moet niet gaan zeuren over het commentaar bij Veronica. Als je over alle onzin uit dat commentaar gaat zeuren hou je geen vrije tijd meer over...

ach ja, foutje moet kunnen! of er nu 1 mln mensen kijken of niet. de een roept maar wat, de ander plaatst een willekeurige speler op de site van een andere club. dat krijg je in een zesjes cultuur. daar worden fouten gezien als leermoment....

Nou dan zal real wel besiktas loten... babel moet zich niet zo aanstellen.

Wat de meeste van jullie (die Babel een zeikerd vinden) vergeten is, dat door zo'n 'fout' Hij van alle kanten benaderd wordt voor tekst en uitleg. Denk dat dat erg vermoeiend is als je je steeds moet verantwoorden door een fout van een ander.

Wat maakt het uit, geblesseerd of rust. Feit is dat Babel niet meespeelde... Besiktas is door, dus focus je daar lekker op. Net alsof voetballers altijd eerlijk zijn tegen de media. Ze kunnen je maken of kraken, maar bekende mensen moeten hier tegen kunnen..

Gewoon een foutje Ryan. Jij mist ook weleens een kans, kan gebeuren.

7 december 2017 om 08:53

Verkeerde informatie de wereld in gooien vergelijken met een kans missen? Dat is appels met peren vergelijken.

En zomaar iets de wereld in brengen zonder gegronde bronnen die op waarheid gebaseerd zijn vind ik een slechte zaak. Hij heeft er persoonlijk geen last van, maar hij krijgt waarschijnlijk een tal van vragen van mensen over dit onderwerp. Dan kan ik me goed voorstellen dat hij zich daaraan stoort.

7 december 2017 om 13:55

Nou wat erg zeg of je nou niet fit genoeg bent, licht geblesseerd of rust krijgt daar geeft helemaal niemand in heel Nederland niks om. Hij moet zich gewoon niet aanstellen. Wanneer je profvoetballer wordt weet je dat er over je geschreven wordt en ja dat kan soms negatief zijn maar dan had je maar iets anders moeten gaan doen. Die jongen moet zich ook realiseren dat hij zonder media en publiek net rond kon komen van het voetbal.

7 december 2017 om 14:14

haha oke! Totaal niet met je eens.

Hoezo stelt hij zich nou weer aan? Blijkbaar vind hij het vervelend dat mensen dingen over hem zeggen die niet kloppen. Klinkt voor mij heel logisch. Of het nou iets groots is of iets kleins, het slaat nergens op.

'dan had je maar iets anders moeten doen'

Wat een bullshit, sorry. Hij zal zich er echt wel bewust van zijn dat er over hem geschreven kan worden, maar dan hoeven ze nog niet te liegen en daar kan hij niet tegen.

7 december 2017 om 08:54

Ik zie verzinsels vanuit de media niet als een foutje. Vaak gebeurt het opzettelijk (net zoals er ook spelers zijn die opzettelijk missen...), en reken maar dat er niets wordt gerectificeerd.

Heb jij het weleens meegemaakt dat jij een interview hebt gegeven aan een medium, en je stukken tekst terugziet die jij nooit - direct dan wel indirect - hebt geroepen?
Dat is geen "foutje", maar een "bewussie", en o.a. hij weet door zijn ervaring hoe verraderlijk dat kan zijn.

7 december 2017 om 09:06

Dat is uiteraard irritant, maar in dit geval is het van de commentator denk ik gewoon een foutje.

Beweren dat iemand bij z'n club vertrekt zonder enige bron of bewijs is ontzettend irritant, maar dat een commentator zegt dattie geblesseerd is, lekker boeiend.

Commentators moeten zich toch echt een beetje voorbereiden, voordat ze dingen gaan roepen. Besiktas speelde met een b/c elftal en Babel kreeg gewoon rust. Hoe komt hij erop dat die geblesseerd is, is mij ook een raadsel😂

7 december 2017 om 11:16

Zo zit het maar net! Als commentator heb je al het voordeel dat de mensen gewoon beeld en geluid hebben (in tegenstelling tot radioverslag). Wat je dan tenminste mag verwachten van een commentator is dat hij zich voorbereid en al helemaal met betrekking tot Nederlandse spelers. Dit is echt amateurniveau van die commentator, sorry dat ik het zeg. Ik vind overigens de verscheidene gasten in de studio wel verfrissend.....

Het komt wel vaker voor dat Nederlandse kranten en journlisten info overnemen van Turkse rioolkranten. Wat mij betreft heeft Babel gelijk.

Klinkt idd zeurderig maar hij heeft helemaal gelijk. De 'analisten' en 'commentatoren' lijken echt totaal geen verstand van zaken te hebben en roepen vaak maar wat. Het is saai, negatief, soms minuten lang stil, weten altijd precies wat de speler zegt tegen de scheidsrechter. Had ook een stiekeme hoop gehad dat Ziggo Engels commentaar zou doen bij Engelse wedstrijden.

Er komt zoveel op tv wat niet klopt. Net zoals er in de krant vaak onzin staat. Wen er maar aan, zou ik zeggen.

7 december 2017 om 10:26

Wen er maar aan, of doe probeer je er iets tegen te doen?

Als verslaggever moet je iets meer je huiswerk doen, als je ziet dat Quaresma, Babel, Tosun, Hutchinson, Arslan, Pepe, Adriano, Gonul etc. niet speelt dan moet je denk ik begrijpen dat Besiktas met een B team heeft gespeeld.

Babel heeft in deze gewoon gelijk en moet zichzelf beschermen. Uiteindelijk kan dit tot schade leiden voor een speler. Als telkens bij uitsluiting wordt gesuggereerd dat het om een blessure gaat wordt Babel straks gezien als blessure gevoelige speler terwijl dat dan volledig op leugens berust.

We weten er het zijne niet van. Misschien heeft Babel lichte klachten gehad en werd er daarom door een woordvoerder van Besiktas tegen de pers gezegd dat hij een (lichte) blessure heeft, zodat er niet teveel vragen zouden worden gesteld over zijn afwezigheid.

Voetbal is soms net als de politiek .

7 december 2017 om 19:59

Woordvoerders en trainer van Besiktas heeft text en uitleg gegeven voor de wedstrijd waarom hij er niet bij zat. Het ging erom dat er rust werd gegund aan Babel net als Quaresma, Pepe, Hutchinson en nog 3/4 spelers.

8 december 2017 om 10:37

@Noumaa-21: Het is dan belangrijk op welke grond die rust gegeven wordt. Is het omdat er nog heel veel belangrijke wedstrijden aan komen? Omdat Babel niet alle wedstrijden meer kan meedoen (conditioneel gebrek)? Of omdat hij klachten ervoer?

Zowel de speler als de club hebben een eigenbelang. En die waarden conflicteren soms met elkaar, zoals met een transfer (verlies van een goede speler vs meer salaris/grotere kans op prijzen). Voor het merk Babel is het bijvoorbeeld beter om gezien te worden als fit en niet blessuregevoelig. Dan heeft hij bij interesse een betere onderhandelingspositie.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Besiktas

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: Spor Toto Süper Lig
SpelersPositieW
Caner ErkinVerdediger10
PepeVerdediger11
Andreas BeckVerdediger10
Duško TošicVerdediger10
Ricardo QuaresmaMiddenvelder10
Necip UysalMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Besiktas.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Besiktas.

87 fans
Aanvaller, 31 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Besiktas 5 3 0 0
2017/2018 Besiktas 32 13 5 1
2016/2017 Besiktas 18 5 2 0
2016/2017 Deportivo la Coruña 11 4 3 0
2015/2016 Al Ain 8 1 0 1
Laatste voetbalnieuws

Babel en Lens gidsen Besiktas voorbij Europa League-debutant

Besiktas is met een overwinning begonnen aan de groepsfase van de Europa League. De Turkse grootmacht won donderdagavond op eigen veld mede dankzij doelpunten van Jeremain Lens en de ingevallen Ryan...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 20 september
José Mourinho is fan van Frenkie de Jong en wil hem komende winter naar Manchester United halen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren