‘Feyenoord zou beter presteren als we nu weer aan de CL zouden beginnen’

Donderdag, 7 december 2017 om

Sofyan Amrabat houdt een dubbel gevoel over aan zijn eerste kennismaking met de Champions League. Na vijf nederlagen in evenveel groepsduels slaagde Feyenoord er woensdagavond toch in om zowaar niet het eerste punt maar zelfs de eerste drie punten te pakken. Jeremiah St. Juste hielp de Rotterdammers in de extra tijd aan een 2-1 zege op Napoli, dat hoe dan ook doorgaat in de Europa League.

"We werden steeds beter, daar mogen we trots op zijn'', vertelde Amrabat in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Maar het is jammer dat we laatste zijn geworden. Er had meer in gezeten.'' Feyenoord heeft de afgelopen maanden veel geleerd, zo onderstreepte de middenvelder, ook al is achteraf makkelijk praten. "Maar ik denk dat we met de ervaring die we nu hebben, beter presteren als we nu weer aan de Champions League zouden beginnen. Foutjes maken kan op dit niveau niet, tegenstanders van dit kaliber straffen dat direct af, zo hebben we geleerd."

"Maar we zijn volwassener geworden, hebben stappen gemaakt. Gedurende de groepsfase hebben we een stijgende lijn vastgehouden. We hebben nu achter elkaar gewonnen van FC Groningen, Vitesse en Napoli. Hopelijk gaan we zo door en kunnen we een goede serie neerzetten.'' Een kans op de derde plaats was al verkeken na de nederlaag bij Manchester City, maar door de zege waren er plots genoeg positieve punten te vermelden.

St. Juste viel een kwartier voor tijd in en maakte de 2-1. "Heerlijk, heerlijk gevoel. Ik wist dat de bal daar zou komen. Ik ging ervoor en ik kreeg de bal op m'n hoofd", blikte de verdediger terug op 'zijn' moment, samen met de NOS. St. Juste is zijn basisplaats kwijtgeraakt, maar hij heeft geen kwaad over voor Van Bronckhorst. Dat zijn keuzes van de trainer. Fantastisch dat ik nu van waarde kan zijn voor het team."


Poll

Feyenoord zou beter presteren als ze weer aan de CL zouden beginnen


Gerelateerd

40 reacties (laatste reactie door ruudos)

Tsja, dan was je idd met een fitte Nieuwkoop en Van Beek aan de serie begonnen, dat scheelt nogal.

7 december 2017 om 00:46

Plus de ervaring die die gasten hebben. Europees gezien zijn t nog allemaal echte broekies

7 december 2017 om 01:22

Zijn dat de waterdragers of sterspelers? Hoeveel Ervaring hebben beiden eigenlijk?

Man man man. Wat ben ik blij dat we ff geen CL spelen. Wat heb ik een hoop onzin gehoord tijdens al die wedstrijden van Feyenoord. Feyenoord heeft er werkelijk waar helemaal niets van gebakken. En elke keer lees je weer een excuus waarom het niets was. Of dat Feyenoord nu wel enorme progressie heeft geboekt. Wees met zijn allen gewoon realistisch. Wij horen niet in de CL. Daar hebben we de kwaliteiten gewoon niet voor. En dat Feyenoord nu ff wint in de 92ste minuut van Napoli. Die al wist dat ze uitgespeeld waren ( hebben allang gehoord van de stand bij City ). Dat betekend niet dat Feyenoord ineens het geweldig heeft gedaan. Of dat ze door hun ervaring nu ineens wel met de Europese top meekunnen.

7 december 2017 om 00:44

ledenis, ik geloof wel dat Feyenoord er meer van gebakken zou hebben. PSV en Ajax zouden het ook beter doen. We zijn een opleidingsland, de topclubs verliezen elk jaar spelers aan grotere clubs, en nieuw materiaal inpassen kost tijd. Nieuw materiaal in Nederland zijn vaak 'jonkies' en hebben veelal geen ervaring op het hoogste niveau. Ik maak mij ook niet de illusie dat ze een titel zouden pakken, maar beter presteren.. dat is iets wat volgens mij niet onlogisch is.

7 december 2017 om 01:04

Volgens mij was iedereen juist vrij realistisch. Niemand die beweerde dat Feyenoord wel het niveau van de CL had. Geen idee hoe je hier bij komt.

7 december 2017 om 01:58

Nou zit Feyenoord ook wel echt in een hele sterke groep. Napoli stond vorige week nog eerste in de serie a, Shaktar heeft ook een heel goed elftal en City is momenteel een van de sterkste teams van de wereld. De kans om te verrassen was niet zo heel groot in deze poule, er waren wel een paar poules waarin een 3e plaats of als het echt heel goed zou gaan een 2e plaats wel mogelijk waren maar ja het mocht niet zo wezen. Feyenoord heeft niet het niveau om de CL te winnen maar ik zou niet in zien waarom een Feyenoord niet net zoals een club als Basel door had kunnen gaan met een beetje geluk. Daarnaast vind ik dat gezeur tegen Feyenoord van sommige wel erg flauw omdat zoals eerder aangegeven ze bij te goede teams in de poule zitten.

7 december 2017 om 02:31

Je hebt dan ook gewoon de pech dat je bij twee potentiële CL-winnaars en een goed draaiende Oost-Europese ploeg zit m (Het elftal met Jadson, Willian, Luiz Adriano en Alex Teixeira was zo belachelijk goed.)

7 december 2017 om 08:18

Napoli een potentiële winnaar? Hebben nog nooit iets gepresteerd in de CL.

7 december 2017 om 09:37

Twee potentiele winnaars. Komop zeg. Barca, real psg en bayern zijn minimaal gelijkwaardig aan city. Ze doen het goed (toegegeven) maar hebben het nog nooit in de CL laten zien. Over Napoli te zwijgen, hebben me enorm teleurgesteld in de wedstrijden tegen shaktar en city. Juve, man u, spurs, ... allemaal ploegen die stukken beter zijn dan dit napoli. Feyenoord had een normale loting, gewoon vervelend da je geen makkelijke ploeg kreeg zoals bv anderlecht. Verder een prima prestatie gisteren! Toch leuk om zo de CL te verlaten. Ik verwacht echter van zowel Psv als Ajax meer de komende jaren. Als we ons plaatsen natuurlijk 😅

7 december 2017 om 13:38

@memphisdepay

Gedeeltelijk met je eens.
Ik vind ook dat we toch wel minimaal 3e haddne moeten worden maar vooraf eigenlijk 2e.

De "pech" is dat we voorgaande jaren niets gepresteerd hebben en daarom in Pot 4 zaten. Maar als je dan vervolgens Sjachtar uit pot 1 loot ipv een topploeg en een Napoli uit pot 3 die europees nooit potten breekt en ook deze jaargang weer enorm tegenvalt had het echt heel veel slechter gekund. Daarnaast wist je natuurlijk wel dat City een goeie ploeg heeft, maar Nederlandse ploegen doen het vaak goed tegen engelse. Ik had toch absoluut wel gedacht dat er tegen hun wat te halen was (toch wel minstens 1 tot 4 punten). Paar seizoenen terug gebeurde dat ook tegen verwachting van de meeste in.
Barca, PSG etc. dat zijn ploegen in pot 2 waar je kansloze potjes tegen speelt. City hadden kansen moeten liggen. Al helemaal gezien het wedstrijdschema. (eerste thuis en vervolgens pas tegenkomen wanneer ze al geplaatst zijn).

Maar wat je zegt, Feyenoord had gewoon 2e of toch wel tenminste 3e moeten kunnen worden... Eeuwig zonde dat we deze kans hebben laten liggen. Ik had ook wel zin in een lekker lang europees seizoen!

7 december 2017 om 16:57

Ja Feyenoord, dat al niet goed draait in de Eredivisie, had wel eventjes tweede moeten worden in een poule met ploegen met allen een veel hoger budget.

Feyenoord heeft zeker niet geweldig gepresteerd, maar wel naar verwachting.

Amrabat wat een onzin lul je kerel! Geen enkele Nederlandse club heeft in de poulefase van de CL wat te zoeken. Met de kennis en ervaring van nu ga je ook 5 van de 6 wedstrijden de boot in. En de winst van vanavond maakt je ziende blind en verdoezeld de tekortkomingen. De winnende goal was meer toeval dan dat het een bewuste kopbal was. Hij bukt zich en de bal komt via de bovenkant van zijn hoofd in het doel! Laten we niet overdrijven en onze plaats kennen op Europees niveau

7 december 2017 om 01:09

Waar baseer jij dat op dan, dat ze ook 5 van de 6 zouden verliezen? Dat is net zo goed onzin. Dat je progressie ziet kun je gewoon niet ontkennen.

7 december 2017 om 06:11

Progressie? City dat al door is en speelt met een b,c team en Napoli weet na rust dat ze verder moeten in de el ,dus die gooien de handdoek in de ring. Het is alleen een ervaring rijker.

7 december 2017 om 06:48

Napoli wist al dat ze niet 2e konden worden...

7 december 2017 om 07:54

Omdat het niveauverschil groot is, en als de teller op 0 wedstrijden zou staan o. a MC niet met hun b of c team zou komen. Wij zijn in Nederland ver achter geraakt omdat het grote geld bepaald.

7 december 2017 om 01:17

Humerto1, hij zegt ook nergens dat ze wedstrijden zouden winnen, hij zegt (indirect) dat er minder fouten gemaakt zouden worden. In mijn ogen is dat al beter presteren...

7 december 2017 om 02:02

Opzich heb je uiteraard helemaal gelijk. Maar amrabat insinueert hier met beter presteren wel dat feyenoord meer punten zou hebben gehaald. Dat waag ik te betwijfelen.

8 december 2017 om 01:02

Als je al blij bent met minder fouten dan scoor je nog een onvoldoende en ben je alsnog niet verder gekomen.

8 december 2017 om 01:02

Niet dus, dat zie je goed!

7 december 2017 om 09:51

Wat Amrabat zegt is niet reã«el, maar wat jij allemaal uitkraamt gaat helemaal nergens over. Je bent zeker geen Feyenoord supporter? Feyenoord zit in een poule waar 3 clubs op nummer 1 staan in hun eigen competitie en waar minstens 150 miljoen per team op het veld staat, als het niet meer is. Daar kan geen enkele Nederlandse club meer tegenop en de afstand word elk jaar groter. Elke Nederlandse club is tegenwoordig gewoon figurant in de CL en moet veel geluk hebben bij de loting dat er mindere clubs bij zitten en dat 1 van deze clubs mogelijk een mindere dag hebben, anders speelt elke Nederlandse club mee voor spek en bonen, dat is nou eenmaal de realiteit. Weet niet of jij de wedstrijd heb gezien, maar Napoli heeft gewoon nog gevochten voor wat het waard was, al zal de teleurstelling er wel zijn geweest toen ze de tussenstand te horen kregen, maar toen stond het al verdiend 1-1.

7 december 2017 om 11:14

En waarom denk je dat hij bukt? Niet om de bal te ontwijken hoor.

8 december 2017 om 01:06

Als je van deze hoogte gaat bukken ben je niet goed wijs! Bij toeval kreeg hij hem op zijn hoofd, niet op zijn voorhoofd (wat normaal is als je wil koppen) maar bovenop zijn hoofd! Stom toeval, hij schrok er nog van dat deze bal er in ging

Dan wordt utrecht uit as zondag een walkover joh..

Wat een onzin. Feyenoord heeft er werkelijk helemaal niksvan gebakken. Het is een schande hoe zij Europees hebben gespeeld. En over een stunt praten terwijl napoli er werkelijk niks meer aan deed de 2e helft. En dan nog juichen of ze wat hebben gewonnen. Hopelijk was het juichen omdat ze eindelijk verlost zijn vande CL. Nog nooit heeft een Nederlandse club zo slecht gepresteerd als Feyenoord

7 december 2017 om 07:11

Feyenoord haalde 3 punten, terwijl PSV er vorig jaar 2 haalde. Is tellen echt zo vreselijk moeilijk voor jou?

7 december 2017 om 08:07

Door haat wordt men verblind. Kijk naar die balkjes van al die dramaqueens, nauwelijks groen, hun eerste fatsoenlijke bijdrage moeten ze hier nog leveren. Heel ontdaan dat Feyenoord van Manchester City verloor, jaja, als ze zondag verliezen zijn die lui de eerste om dat te vieren.

7 december 2017 om 13:28

Niet echt eerlijk om iemand op basis van dat balkjessysteem te judgen, dat systeem klopt echt geen zak van. Ik zie van die mensen best vaak aardige toevoeging staan terwijl mensen met groene balkjes wat vaker met 'niks toevoegende grapjes' aan komen zetten omdat ze toch geen 50 reacties op rij meer nodig hebben (waarna je tegenwoordig ook geen puntjes bijgeschreven meer krijgt). Desondanks kunnen we objectief gezien aan de ene kant stellen dat Feyenoord het beter heeft gedaan dan Benfica en Dortmund, maar dat aan de andere kant APOEL en vooral Qarabag meer indruk hebben gemaakt.

Vermeer keept en prompt winnen ze. Jones heeft toch veel houdbare ballen doorgelaten dit seizoen. Wordt tijd dat Vermeer weer 1e doelman wordt.

7 december 2017 om 07:04

Serieus... ga je deze overwinning nu op het wijten aan het feit dat Vermeer op doel stond?

7 december 2017 om 09:35

Ik wil niet zeggen dat we hebben gewonnen door Vermeer, maar ik denk dat zijn manier van spelen (oa razendsnel uitkomen) beter van pas kwam deze wedstrijd dan de manier van Jones

hij zegt echt: "maar het is jammer dat we laatste zijn geworden. Er had meer in gezeten.'' hoe ver ben je dan heen, het is toch heel reëel dat je laatste wordt in deze poule en nee er had echt niks meer in gezeten, je mag blij zijn dat je deze wedstrijd op deze manier nog winnend afsluit maar zeg alsjeblieft niet dat er meer had in gezeten.
Feyenoord kwam gewoon te kort, geen schande tegen deze teams en met zo'n onervaren elftal.

Het is ontegenzeggelijk waar dat Feyenoord sterker is gaan spelen. Niemand verwachtte iets van ons, maar ik ben blij dat we progressie hebben laten zien.

7 december 2017 om 10:13

Als ik Feyenoord was zou ik me ook vast houden aan de gedachte dat ze progressie hebben geboekt. Van een beetje zelfvertrouwen word je niet slechter. En in het algemeen is het fijn dat een Nederlandse club Europees weer eens een wedstrijd wint en wat punten pakt voor de ranking. Of ze nou progressie geboekt hebben waag ik zeer te betwijfelen. Ze hebben de voorlaatste wedstrijd gespeeld tegen een Man City dat de groepswinst al bijna niet meer kon ontgaan, dat spelers rust gaf en vanuit de eerste wedstrijd al wist dat ze op 50% ook wel van Feyenoord zou winnen. Het heilige vuur bij Napoli was ook wel verdwenen toen ze zagen dat Shaktar bij rust met 2-0 voorstond. En dan nog had eerder Napoli verdiend om te winnen en was een gelijkspel al een goed beloond resultaat.

18 jaar de tijd om jullie voor te bereiden ;-) En de rest van de ploegen is niet ingespeeld nu? Gewoon beetje pech ook met die loting! Feyenoord presteerd goed thuis tegen Italiaanse clubs. Als dit de 1e was geweest had je met 3 punten in ieder geval vertrouwen getankt om tegen Shakhtar aan te treden. Man City is gewoon een stapje te hoog. En ik ben eerlijk! Liever had ik Feyenoord horen verliezen gisteren nu krijgen ze alweer praatjes. En zo vieren terwijl je niks bereikt hebt heb dat bij Ajax en PSV nog nooit gezien. Benieuwd naar zondag.

Dat is wat al te makkelijk gesteld. Gisteren stond er niets meer op het spel buiten wat geld voor de club, dat voetbalt toch wat anders dan een eerste poulewedstrijd.

Was ook een beetje treurig dat er feest werd gevierd alsof de finale was bereikt. Geeft wel aan dat we in Nederland tegenwoordig blij moeten zijn met nog minder dan de kruimels.

Onze CL tour was buiten gisteren wel echt een domper. Vooraf had ik nog hoop aangezien City en Napoli nou niet echt in het recente verleden veel hadden gepresteerd in europa, en op papier was na Moskou Shaktar ook de minste waar tegen je kon loten uit pot 1. We werden tegen city in 010 van de mat gespeelt, maar we moeten realistisch zijn. We hebben nooit in onze echte kracht kunnen voetballen. T.o.v. het sterke basiselftal van vorig jaar, wat nog over was, was hebben we geen enkele wedstrijd gevoetbalt met hetzelfde centrum. Een bizarre hoeveelheid geblesseerden. We hebben notabene spelers ritme moeten geven in de CL. Ik verwijt Feyenoord in ieder geval niks, zeker met de overwinning van gisteren.

Denk overigens dat het verliezen van die groupsticket op de lange termijn misschien wel beter is. Hier in NL is men maar tevreden als alle topclubs pas na de winterstop gaan pieken.. Maar je brengt juist het algehele niveau omhoog als je er als europa-ganger voor zorgt dat je al vanaf het begin piekt, waar voor mijn gevoel het eerste 1/3de deel van de competitie nog gebruikt mag worden om ingespeeld te raken moeten we terug naar prestatievoetbal.

Voor Feyenoord ansich helpt dit hopelijk ook, geen amateurvoetbal meer in de zomer maar gewoon tegen profclubs in europa die ook al gelijk er moeten staan.

Laat dit CL seizoen van Feyenoord daarom staan voor de wedergeboorte van het NL voetbal. Dit is het begin!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV1518
2.Ajax1313
5.AZ87
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Kevin DiksVerdediger10
Ridgeciano HapsVerdediger10
Jeremiah St. JusteVerdediger10
Eric BotteghinVerdediger10
Karim El AhmadiMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

9 fans
Middenvelder, 22 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 20 september
José Mourinho is fan van Frenkie de Jong en wil hem komende winter naar Manchester United halen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren