UEFA keert Feyenoord bijna 25 miljoen uit na overwinning op Napoli

Donderdag, 7 december 2017 om

Feyenoord kan naar schatting bijna 25 miljoen euro tegemoet zien van de Europese voetbalbond voor de deelname aan de Champions League. De driepunter in extremis tegen Napoli (2-1), in de zesde en laatste groepswedstrijd, betekent dat de Rotterdamse club een overwinningspremie van anderhalf miljoen euro heeft binnengesleept.

De overwinning op Napoli is dan ook een mooi extraatje voor Feyenoord, dat anders een half miljoen euro voor een remise had ontvangen. Alle deelnemers aan het hoofdtoernooi van de Champions League ontvangen sowieso een startbedrag van 12,7 miljoen euro.

Feyenoord, dat vijf van de zes wedstrijden verloor, ontvangt als enige Nederlandse deelnemer aan de Champions League nog eens een slordige acht tot negen miljoen euro. Dat bedrag is afkomstig uit de zogeheten marketingpool van de UEFA, waar onder meer de tv-gelden in zitten.

PSV verdiende vorig seizoen bijna 23 miljoen euro in de Champions League. Ook de Eindhovense club vloog er toen al in de groepsfase uit. PSV pakte door twee remises twee keer een half miljoen euro. De Brabanders ontvingen 9,3 miljoen uit de marketingpool.Gerelateerd

39 reacties (laatste reactie door cyberize7x)

En dit is enkel het directe geld uit de CL, er komt ook nog de extra kaartverkoop en extra sponsorinkomsten bij. Daar staat tegenover dat de kampioenspremies voor de spelers ook wat gekost hebben, maar netto blijft er een mooi bedrag over.

7 december 2017 om 00:26

Het lijkt me dat die kampioenspremies betaald worden van de extra inkomsten van het winnen van de Eredivisie?

7 december 2017 om 08:56

Ik weet dat PSV dat tot nu toe volgens mij van de CL-inkomsten betaalde, maar dat is in principe nu voorbij nu je niet meer zeker bent van de groepsfase.

7 december 2017 om 09:40

@rhyno, die kampioenspremies zijn meegerekent in het 'boekjaar' over 2016/2017. Daar was nog wat gedoe over afgelopen zomer nadat VI opperde dat Feyenoord te weinig geld had om de kampioenspremies te betalen.

7 december 2017 om 11:17

Er staat geen prijzengeld op het winnen van de Eredivisie. De kanpioenspremies moeten dus uit eigen kas of uit de inkomsten van de CL gehaald worden.

Dat zijn toch lekkere bedragen die mooi meegenomen zijn. Hopelijk wordt een deel hiervan besteed om een goede backup linksback/rechtsback te halen voor volgend seizoen.

7 december 2017 om 00:46

en een creatieve middenvelder svp ...

7 december 2017 om 01:22

wilde net zeggen, fftjes naar t zuiden des amerika toereizen om een creatief middenveldertje op te piklen

7 december 2017 om 07:02

Vond malacia gisteren anders zeker niet slecht spelen, dus een linksback is wellicht niet nodig

7 december 2017 om 17:19

Als je een seizoen in durft te gaan met zo'n jonger gozer + Haps dan zou ik dat alleen maar toejuichen. Aan de andere kant is Haps natuurlijk nummer 1 en zal die jongen maar weinig minuten maken. Dan zie ik eigenlijk liever een speler van 25-30 die, het liefst op beide flanken, uit de voeten kan en bereid is om af en toe op de bank te zitten. Dan kan hij mooi afwisselen met Nieuwkoop en Haps en kun je die Malacia lekker laten spelen bij Jong of eventueel verhuren waardoor hij hopelijk sneller vlieguren kan maken.

En zo zie je maar dat die bedragen in de CL ook echt belachelijk zijn. Mooi dat Feyenoord hier nog een graantje van mee kan pikken, zal waarschijnlijk de laatste nederlandse ploeg zijn die geld uit de CL zal ontvangen en wordt het gat alleen maar groter tussen de rijke clubs en de minder rijke clubs. CL moet eigenlijk gewoon terug naar de kampioenen van een land, maar zolang er een corrupt zooitje blijft zitten zal er niks veranderen en zal er alleen verandering plaats vinden wanneer het hele gala implodeert.

7 december 2017 om 02:06

Ja zo is de situatie nou eenmaal. Maar alsof de CL leuker wordt van de kampioenen tegen elkaar dan is de helft van de wedstrijden zo voorspelbaar als iets. Het toernooi vind ik op deze manier prima. Daarnaast denk ik dat Nederlandse clubs zich met die 1e plaats toch wel moeten kwalificeren.

7 december 2017 om 06:53

Toch vindt ik persoonlijk dat de nummers 4 (en soms 5) niet in aanmerking moeten komen voor kwalificatie

7 december 2017 om 07:25

Het is nu ook gewoon erg voorspelbaar. De CL wordt juist leuker met alleen maar kampioenen. Krijg je meer variatie van.

7 december 2017 om 07:44

Een hoop Nederlanders vinden er in elk geval niets meer aan. Er kijken steeds minder mensen, logisch het is altijd hetzelfde. Ben benieuwd of er straks nog wel interesse is in Nederland om dit elite toernooi uit te zenden. Ik ben in elk geval al een paar jaar geleden gestopt met kijken.

7 december 2017 om 07:46

Ik zie toch echt qua amusement liever een Manchester United of Liverpool bij de laatste 16 dan een Feyenoord. De verhoudingen zijn de laatste jaren wellicht een beetje scheef gegroeid, maar dat heeft meer met het financiële aspect te maken. Pak dat op een goede manier aan en de verhoudingen zullen zich weer enigszins herstellen. Tot die tijd mogen wat mij betreft de sterkste ploegen uitkomen in de CL, ook al betekent dat dat er zes Engelse teams meedoen. Niemand zit te wachten op een poule met pak hem beet Feyenoord, Porto, Celtic en BATE Borisov.

7 december 2017 om 08:22

wat een generaliserende onzin kraam jij uit voor anderen zeg?!! van mij mogen ze het afschaffen en opnieuw starten

7 december 2017 om 08:37

Ik wel! Want dan hebben wij nog enigszins kans om de volgende robde te halen.

7 december 2017 om 08:44

Ja dan wordt het alleen nog voorspelbaarder. Daarnaast zou het super oneerlijk zijn dat Barcelona niet mee mag doen en PSV bijvoorbeeld wel. Deze toernooiopzet levert meer geld en levert meer mooie wedstrijden.

Belachelijk dat iedereen het over geld heeft terwijl je het nu moet hebben over hoe slecht momenteel de clubs uit Nederland zijn in vergelijking met de andere Europese topclubs. Tuurlijk levert de CL geld op, dat wisten we toen Feyenoord kampioen werd. Om nou een artikel te maken voor één overwinning die anderhalf miljoen euro oplevert vind ik echt lachwekkend. lol....

7 december 2017 om 01:47

Nee, nu moet je het hebben over de overwinning van Feyenoord en morgen pas nadenken over de verhoudingen met de rest van Europa.

Eerst de overwinning, dan het geld, daarna pas de erbarmelijke situatie

7 december 2017 om 01:49

Of je denkt na over hoe deze financiele boost kan bijdragen aan het herstel van de ontstane situatie!

7 december 2017 om 01:52

Dat kan ook, maar dat hoeft niet meteen vanavond. vanavond mag het gaan over de overwinning

7 december 2017 om 02:01

Nou wat een boost! Fijn voor Feyenoord hoor wat extra geld maar daardoor kan het niveauverschil met Europese clubs niet verminderd worden.

7 december 2017 om 02:08

Klopt helemaal wat je zegt, maar moet dat per se vanavond? Dit is toch leuk voor die jongens en Feyenoordfans.

Ik zie niet in waarom meteen de neuzen richting de kloof met andere clubs op moeten. Daarvoor moet je waarschijnlijk wachten tot morgen, er zal vast een artikel uitkomen.

7 december 2017 om 17:22

25 miljoen geen boost? Denk dat het onvermijdelijk is dat NL op zoek gaat naar investeerders

7 december 2017 om 01:57

Ik vind het wel geweldig alle azijn zeikers proberen toch nog wat te zeiken. Feyenoord heeft het gewoon prima gedaan in de poule zelfs napoli gaat niet verder in cl en dat zegt genoeg over de sterkte van de poule waar ze inzaten dat ze maar een keer winnen is maar zo. Maar als je de reacties ziet van de andere supporters Van andere clubs die dit seizoen in europa de grootste schande voor nl waren is echt triest. @sondua elk jaar zie je voorbij komen wat de cl heeft opgeleverd voor de club. Het schandalig slechte feyenoord volgens velen heeft het toch beter gedaan dan psv vorig jaar en houdt er iets meer aan over. Feyenoord in europa presteert eigenlijk nooit het slechts van de nl clubs zelfs dit jaat niet.

7 december 2017 om 02:04

Nou dat denk ik niet dat Feyenoord het beter heeft gedaan dan PSV vorig seizoen. PSV had vorig seizoen gewoon een keer de pech dat Bayern het liet liggen tegen Rostov want PSV was over 2 wedstrijden toch wel beter dan Rostov. Het is inderdaad schandalig dat mensen met een Ajax of PSV logo als profielfoto zo reageren op Feyenoord! Feyenoord had ook inderdaad een te moeilijke poule.

7 december 2017 om 02:27

Het gaat mij om de behaalde punten 2 tegen over 3.het zegt toch wel genoeg dat bayern het heeft laten liggen tegen rostov terwijl je het zelf niet kan winnen van ze.feyenoord was kansloos city en napoli waren de favorieten en wij moesten maar met shaktar gaan vechten voor plek 3 maar shaktar eindigt boven napoli.wint van ze en van city. Dus ja kansloos en vandaar mijn mening dat we het beter hebben gedaan wat de punten ook vertellen.

7 december 2017 om 02:34

PSV vond ik toch echt beter dan Rostov maar zij speelde gewoon anti voetbal en dat is prima hoor. Maar met alle respect voor Feyenoord dat zij hier vanavond 3 punten pakken heeft natuurlijk ook te maken met de ruststand tussen Shaktar en City.

7 december 2017 om 03:25

eerste doelpunt was volgens mij toch echt wel voor de rust gemaakt door Feyenoord

7 december 2017 om 08:24

Feyenoord deed het prima in de poule? Omdat ze nu de eer gered hebben tegen een napoli dat al wist dat ze de CL uit zouden vliegen? Feyenoord verloor 5 keer kansloos waarbij tegenstanders na de 3e goal vaak gas terugnamen...

7 december 2017 om 08:42

Wat hadden we dan moeten doen? Het beste City ooit wat zelfs de Engelse clubs loopt kopt te maken van de mat moeten spelen? De tot afgelopen weekend nummer 1 van Italie uit ook moeten verslaan? Met minimaal 12 punten moeten overwinteren?

7 december 2017 om 10:09

@memphis

PSV zat in een mindere poule, ik bedoel Rostov waar hebben we het over. En dan haalt PSV maar twee punten en heeft het toch beter gedaan? PSV-brilletje op zeker?

7 december 2017 om 07:35

Ik vind het best interessant. Al is de info iets te beknopt.

Ja,iedereen weet dat de CL veel geld oplevert, maar niet iedereen weet hoeveel precies. Ik weet dat de partners bij mij in het bedrijf veel verdienen, maar als ze hun loonstrook aan mij laten zien, ga ik het lezen.

Valt allemaal onder het kopje ‘leuk om te weten’

7 december 2017 om 09:10

Je kan het ook zo zien. De directie van PSG of Manchester city spuugt waarschijnlijk de koffie uit van het lachen bij het horen dat ze bij Feyenoord blij zijn met een miljoen.

Bij hun in de vergaderzaal hangen er miljoenen aan wc rollen om je reet mee af te vegen.

Mooi bedrag voor Feyenoord. Kunnen ze nog in de winterstop een paar goede speler halen. Alleen jammer dat ze weinig punten hebben gepakt voor NL, maar dit was ook een pittige poule.

Kijk dat zijn nog eens bedragen. Heerlijk om zo af te sluiten. Als ze volledig puntloos waren geëindigd doet dat toch nog een extra vervelende nasmaak. Nu spoel je dat grotendeels weg door én tte winnen..thuis.. en een lekker bedrag ontvangen. Top! Geld niet voor Ajax en PSV, althans dit jaar..maar, zo jammer altijd dat ik een Nederlandse ploeg goed voetbal zie spelen Europees.. om t in de competitie niet te laten zien. Zóó vaak zie ik dat terug bij mijn cluppie.. Europees puik spelen ...en dan zeg maar wat, punten verspelen tegen een degradatie club. Maar goed da's een ander verhaal. Goede afsluiter gister.. goed gevoel voor Feyenoord!

Mooi voor de club en met de vele wisselingen in het elftal hebben wij opeens ook wat waarde op het veld staan. Denk aan Van Beek ipv Botteghin, Tapia ipv vd Heijden, Amrabat ipv Toornstra. Berghuis en Jorgensen die hun waarde hebben.

Kan met Tapia, Amrabat en Jorgensen wel eens een heel interessant WK voor Feyenoord worden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV1518
2.Ajax1313
5.AZ87
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Kevin DiksVerdediger10
Ridgeciano HapsVerdediger10
Jeremiah St. JusteVerdediger10
Eric BotteghinVerdediger10
Karim El AhmadiMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

In de wandelgangen

Donderdag 20 september
José Mourinho is fan van Frenkie de Jong en wil hem komende winter naar Manchester United halen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren