Feyenoord stunt en boekt op valreep allereerste overwinning

Woensdag, 6 december 2017 om

Feyenoord heeft in de laatste groepswedstrijd in de Champions League de eerste punten gepakt. De Rotterdammers leken op weg naar een 1-1 gelijkspel tegen Napoli, na doelpunten van Piotr Zielinski en Nicolai Jörgensen, maar invaller Jeremiah St. Juste kopte zijn ploeg in blessuretijd naar een zege. Op dat moment had Feyenoord zelfs nog maar tien man op het veld. De Italianen hadden een overwinning nodig en moesten tegelijkertijd hopen dat Manchester City won van Shakhtar Donetsk, maar geen van beide gebeurde. Daardoor vervolgt Napoli de campagne in de Europa League.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Verdiende Feyenoord de zege op Napoli?


Gerelateerd

223 reacties (laatste reactie door ruudos)

Gefeliciteerd Rotterdammers, ben super trots op jullie!

Haha die gekke St.Juste, wat zat die bal er toch heerlijk in. En deze prestatie tegen een Italiaanse topclub, en dat met 10 man waar je niemand wat van merkte.

Al is het maar een westrijd, maar die jonge linksback is 10 jaar jonger als ik. Maar kijk eens wat hij vooral in de eerste helft heeft laten zien, dat geeft me hoop voor de toekomst van het Nederlandse voetbal! Daarnaast is die jongen voor de duvel niet bang en lekker snel, en dat tegen een absolute topclub uit Italie in de CL.

Jammer dat Feyenoord wat onzeker begon, maar op gegeven moment kregen ze de supporters achter zich. En vond ik ze op gegeven moment, zelfs met fases gelijkwaardig ogen tegen Napoli. En dat trokken ze prima door in de tweede helft.

Ik vond het ook leuk om Vermeer weer te zien keepen hij oogde ook fris, zijn overstap zal pijn blijven doen en teleurstellend blijven als voormalig kind van de club. Maar zijn grote waarde in de kampioenschappen onder Frank, heb ik zo genoten van hem en zal altijd zwaarder wegen! Blijft een goede en correcte kerel, mijn broertje kwam jaren geleden tegen en nam alle tijd voor hem. Jammer voor Kenneth, dat Gio al aangaf voor de wedstrijd dat Jones basiskeeper blijft. In mijn ogen wel de beste keeper van Feyenoord, al is Jones in de lucht sterker.

Berghuis vond ik niet slecht spelen, maar ik had het idee dat zich over wilde bewijzen voor het eigen publiek. Waardoor hij onnodige of verkeerde beslissingen nam. Jammer dat hij Vilhena niet spaarde, maar het was wel een gele kaart die laatste overtreding.

Ook een compliment voor Napoli, ik vond ze on-Italiaans spelen. En dan nog het mooie en snelle positie spel, niet normaal die handeling snelheid van die gasten. Was echt genieten met vlagen!

Tuurlijk was Van Beek niet foutloos, maar ik heb zoveel respect en waardering voor die goster. Hij is zolang uit de roulatie geweest, maar het lijkt alsof hij twee weken out was. Die jongen is het voetballende bewijs, van doorzettingsvermogen, de juiste mentaliteit en wilskracht een voorbeeld voor ieder wat dat betreft! Tapia maar niet meer opstellen als middenvelder, achterin is hij ook niet foutloos maar wel wat zekerder en op zijn plaats. En hij is niet angstig, en speelde echt met durf. Amrabat andersom die zie ik liever op het middenveld, zo jong maar fysiek al oh zo sterk.

Het was natuurlijk geen gemene of onsportieve wedstrijd, maar de scheidsrechter vond ik ook een prima indruk maken en correct. Op enkele scrimmages na, maar volgens mij was er niet zoveel aan de hand.

Weliswaar geen volgende ronde wat Nederland hard nodig had, maar de Feyenoorders hebben toch even wat laten zien namens Nederland. En verlaten het toernooi met opgeheven hoofd. Ze hebben het voorbeeld genomen, van Feyenoord onder de 19 vandaag wat ik eerder vandaag las op deze website...😉

6 december 2017 om 22:41

Word, kopieren en plakken. Alles voor de eerste reactie haha!

Geintje, sportief en je hebt helemaal gelijk.

Leuk dat ze toch nog met een winst af kunnen sluiten. Maar om nou heel blij te zijn en al die felicitaties etc? Toch kansloos uitgeschakeld. Snap wel dat het leuk is hoor en het is een goede overwinning, maar toch. Overigens speelde die jonge gast echt goed. Leuk om te zien!

Deze overwinning zal wel een opsteker zijn voor ze!

6 december 2017 om 22:44

Beter dan zovele onbeargumenteerde reacties van kleuters die hier altijd schreeuwen om bovenaan te staan. Doe mij maar de vooraf getypte stukje van sulejmanii

6 december 2017 om 22:49

Koeral, dat is helemaal waar goster! Maar dat heb ik ook helemaal nooit ontkend.

Bijna altijd begin ik rond de 85e minuut met typen van mijn stukjes, omdat ik graag discussieer met leden dat vind ik al jaren erg leuk!

En die kans is het grootst, als je stukje bij de eerste tien a vijftien reacties is.

Snappie, mede-Ajacied. ;-)

6 december 2017 om 22:51

Kansloos valt ook wel meer mee. In Manchester verdien je gewoon een punt. In Napels verpruts je zelf 2 of 3 kansen om de 2-2 te maken. En ook tegen Shaktar vergeet je zelf scoren waardoor je de deksel op je neus krijgt. Wil niet zeggen dat Feyenoord best mee kan op dit niveau want in principenzijn de meeste clubs wel iets sterker (rijker) maar die ene schamele overwinning van vandaag geeft eigenlijk wel een beetje een vertekend beeld.

6 december 2017 om 22:51

Haha ik snap het. Je stuk is overigens gewoon leuk, sportief en op waarheid geschreven. Was een geintje van mij, maar blijkbaar wel de waarheid. Je hebt groot gelijk. Het is ook leuker boven aan te staan.

6 december 2017 om 22:55

@Koeral. Ga nou niet haten, wat nou kansloos uitgeschakeld. We winnen gewoon van Napoli die voor hun laatste kans gingen :D

6 december 2017 om 22:56

kopieren en plakken... prima.

Tenminste een doordacht stuk of je het er mee eens bent of niet,
Bovendien een glas dat half vol is, is beter dan een zure reactie.

6 december 2017 om 22:57

Ik haat helemaal niet. Maar 0 punten uit 5 wedstrijden is toch gewoon kansloos uitgeschakeld? Doet niks af van de overwinning op Napoli, maar betekend niet dat we niet realistisch moeten blijven. Ik vond het goed gedaan van Feyenoord en gun het ze van harte!

6 december 2017 om 23:01

Klopt. Zeg toch ook dat het gewoon een goed stuk is. Maar vind het altijd grappig om te zien zo'n lapt tekst als eerste reactie. En is het een zure reactie, really? Bij jou is het glas half leeg.

6 december 2017 om 23:03

Jorgensen, Berghuis en Van Beek zijn de enige 3 die iets te zoeken hebben in de Champions League op dit moment. De rest kan niet mee. Toch een prima prestatie! Ik vond dat Feyenoord op de basis van de 2e helft gewoon verdient gewonnen heeft.

Goed stukje Sulejmani
Jammer van je naam though

6 december 2017 om 23:13

Koeral

Haha, een geintje moet kunnen kerel!

Maar er zat wel een kern van waarheid in, het is niet zozeer leuk om bovenin te staan. Maar zoals ik je al eerder zei, al jaren vind ik het heerlijk om te discussieren met de mensen hier. Omdat ik een voetbal geobsedeerde gek ben, die het altijd erg graag over voetbal heeft.

6 december 2017 om 23:15

Matjeq

Haha ik besef dat ik een zeer lugubere nickname heb, in 2008 toen ik mijn account maakte was ik nog blij met zijn komst en vol geloof.

De rest is geschiedenis, maar ik vond het alleen wat te ver gaan om een nieuw account te maken.

6 december 2017 om 23:24

@koeral,

Mijn glas is echt half vol vanavond.

Ik begrijp dat het in de eerste 5 wedstrijden een beschamende, zwakke campagne was, maar dan mag je in de zesde wedstrijd toch blij zijn?
Jouw reactie is gewoon zuur omdat je juist het slechte -wat we de afgelopen weken vaak zat gehoord hebben- wil benadrukken, terwijl er vanavond ook positieve punten te benomen zijn. bv. de winst, de teamgeest/de instelling, het optreden van Malacia.

7 december 2017 om 11:49

Koeral, haha geen enkel probleem! Ik gebruikte alleen geen word, ik gebruik gewoon het tekstvak van voetbalzone zelf. 😂

6 december 2017 om 22:42

Ik was blij verrast door Malacia, want ik was niet echt kapot van hem bij de o19. Laat hem nu dan ook maar staan totdat Haps weer fit is. Wat een bravoure en lef voor zo'n jonge jongen en staat ook gewoon fysiek zijn mannetje.

6 december 2017 om 22:57

Therazer

Mooi man!

Ik kon niet geloven wat ik zag, het was geen debuut tegen Willem 2 in de eredivisie maar in de CL. Erg indrukwekkend, en dat op die leeftijd he.

Had je die wedstrijd van vandaag gezien van Fey onder de 19? Ik had er alleen over gelezen, op de website van voetbalzone.

7 december 2017 om 07:54

Die heb ik inderdaad gezien. Met wederom (onthou deze naam) een uitblinkende Achraf el Bouchatoui. De absolute regisseur van het middenveld bij de o19. Niet gedacht dat de o19 het zo goed zou doen. Geertruida, Touré, Malacia, El Bouchatoui, Burger en Bijlow zijn spelers die ik, in de toekomst, zeker wel zie doorbreken in het eerste.

7 december 2017 om 12:01

The Razer, thanks voor die inside info! Het is nu een mindere periode, maar als je ziet hoeveel echt talentvol onderweg is. Stemt me dat erg tevreden en nieuwsgierig. Die Geertruida heb ik volgens mij een keer zien spelen.

6 december 2017 om 22:43

Klasse reactie! Ben het in alles met je eens. Hoop daarnaast dat Malacia kan blijven staan ten koste van Nelom en dat Vermeer toch een basisplaats veroverd tov Jones. Ik was vorig jaar de voorstander van Jones, maar de laatste tijd is de roep voor Vermeer veel groter en dat blijkt nu de juiste zet. Feyenoord onder 19 is trouwens door ja, samen met City knappe prestatie!

6 december 2017 om 22:54

Ik pleit ook voor het uit de basis houden van El Ahmadi. Ik zou voorlopig kiezen voor een middenveld met Amrabat Vilhena en Toornstra (ook al is dat ook niet geweldig). Vond het middenveld vandaag wat beter in balans dan anders. Vilhena kon weer doen waar hij goed in is de duels winnen en voorop gaan in de strijd in plaats van voor de goal komen en kansen missen. Misschien wordt het sowieso tijd voor Feyenoord om weer eens een getalenteerde aanvallende middenvelder te kopen in januari die kan spelen op de plek van Toornstra. Denk dat dat wel echt een meerwaarde kan hebben voor Feyenoord.

6 december 2017 om 23:01

Wazza

Thanks man.

Ik denk dat Gio na vandaag, toch wel heeft geconstateerd dat hij sowieso Malacia beter kan opstellen dan Nelom. Tuurlijk is het maar een wedstrijd, maar ik neem de hele situatie mee waarin die jongen moest debuteren.

Vorig jaar was Jones wel heel belangrijk dus ergens begrijp ik het wel, maar ik blijf een zwak houden voor Vermeer. Maar Jones is nu ook niet in goede doen, maar desondanks wilt Gio Jones als eerste keeper behouden.

7 december 2017 om 00:24

El ahmadi uit de basis? Waanzin ten top. Ook tegen vitesse weer je betere speler. Gooi die Vilhena er maar uit. Die staat al 1.5 jaar stil.

6 december 2017 om 22:54

Super Sportief! Rivaliteit binnenlands en suppoert elkaar buiten land. We kunnen hierin een voorbeeld nemen aan Serie A aanhangers! En dat is precies wat jij nu ook doet. Ik plaag Ajax zovaak, ook bij mn vrienden die voor Ajax zijn. Maar tuurlijk juichte ik vorig seizoen ook voor jullie in de EL! We gaan zeker met opgeheven hoofd weg! Wat een heerlijke avond. De kuip ontplofte!

6 december 2017 om 23:25

Sampaolifeye

Precies kerel!

In Nederland zijn we rivalen, maar buiten de landsgrenzen ben ik voor iedere Nederlandse club. Dus ook Feyenoord!

Ik heb ook geen haat voor Psv, al zie ik hen meer als een grote geduchte concurrent. Ik ben bovenal een voetbal liefhebber.

Plagen en pesterijen hoort erbij, dat maakt het toch leuk.

Geniet ervan, we hebben allemaal gezien dat je jullie super blij en trots zijn. Jammer dat het geen weekend is, anders waren er velen zeker een biertje gaan drinken in de stad.

6 december 2017 om 22:57

Mooie reactie!

6 december 2017 om 23:35

Thanks!

6 december 2017 om 23:00

Bedankt, makker.

Een desastreuze CL campagne krijgt vandaag een passend vervolg na 70-80 seconden.
Daarna zie je inderdaad de veerkracht en een onverwachte, maar niet onverdiende overwinning.
Verder voor mij een hartverwarmend debuut, waar ik me zaterdag nog rot ergerde aan Nelom.
In Nelom zit geen rek meer, stel Malacia maar de rest van het jaar op, want deze jongen is verdedigend in orde en durft vooruit te voetballen. Lekker om zoiets zo maar in de jeugd te hebben rondlopen.

6 december 2017 om 23:28

Njfromvol

You're welcome! Gefeliciteerd man, en geniet van deze prestatie.

Kende jij die Malacia? Ik vond het ook echt een verademing, zo knap wat hij liet zien echt ongelooflijk.

Als Gio niet gek is, lijkt het me duidelijk dat Nelom nu al voorbijgestreefd is door deze jonge jongen.

6 december 2017 om 23:54

Ik ben morgen vrij, dus heb er een whisky op genomen .

Eerlijk gezegd weet ik niet zo veel van deze jongen, maar hij heeft me vanavond in ieder geval (en hij was echt niet foutloos) positief verrast. Dat ik al een tijdje klaar ben met de voetballer Nelom (leuke gozer, maar gewoon niet goed genoeg), heeft er wel een beetje mee te maken.
Voorlopig even doorgaan met hem en we kunnen een gebalanceerder oordeel over hem vormen met kerst.

7 december 2017 om 00:50

NJfromVOL, haha black label? (^_-) Hij was zeker niet foutloos, maar deze jongen heeft al veel meer laten zien. Dan ik has verwacht, en nogmaals niet tegen Willem 2 ofzo. CL is het hoogste niveau, en dat moeten we niet vergeten en mag bejubeld worden in mijn ogen! Nelom kan het beste naar een club als Utrecht of Heerenveen gaan denk ik. De supporters hebben 0 vertrouwen in hem inmiddels, en de cynisme slaat toe hoorde ik van een Feyenoorder. Al zodra hij warm loopt, dus dat is dodelijk.

6 december 2017 om 23:03

Waarom moet je op dezepreststie trots zijn? Heel erg overdreven. Feyenoord heeft een beschamend slechte campagne gehad en heeft 5 keer verloren en het Nederlandse voetbal in diskrediet gebracht. Als zij dan eens een onbelangrijke overwinning boeken moet iedereen daarvoor maar op de banken gaan staan? Bij de bovenste twee te eindigen in de poule hoeft geen verwachting te zijn, maar zo keihard uit de CL vallen is beschamend. Die laatste overwinning laat mij niet van mening veranderen. Stel dat deze overwinning aan het befin van de campagne geboekt was en er daarna vijf keer verloren was, was iedereen immers net als mij ook teleurgesteld. Ik vind het mooi voor Jorgensen, die als enige bewijst boven het niveau uit te stijgen , zonder spetterend te spelen.

6 december 2017 om 23:15

Zat er azijn in je bier? Goeiedag zeg.

6 december 2017 om 23:18

Beschamend? De tegenstanders zijn allemaal duidelijk sterker, dat was vooraf al bekend. Dat zal iedereen beamen lijkt me, dus waarom is het een schande als je het op het veld niet kan laten zien? Lijkt me niet meer dan logisch. Alleen de nederlaag thuis tegen City zou je beschamend kunnen noemen.

6 december 2017 om 23:32

Jasper

Mag dat niet dan? Op iedere Nederlandse club die een prestatie in Europa levert, ben ik trots op en oprecht blij mee. Men vergeet vaak, dat die prestaties in het belang zijn van iedere club. En daarnaast kan zo een goede prestatie de hoogte opwaarderen, van iedere speler verhogen wat natuurlijk ook een groot voorbeeld is.

Ik vind niet welke club jij support, maar wij als Ajacieden hebben helemaal niks gepresteerd dit jaar.

Waarom vind je dat geen compliment waard? En heb je die poule niet gezien dan? Het is toch niet gek, dat Feyenoord het moeilijk heeft gehad in die poule....

6 december 2017 om 23:47

Als je deze poule ziet en je terugkijkt op het zware aankoopbeleid van Feyenoord afgelopen zomer, mag je ngewoon meer eisen. Ze hebben het laten liggen tegen City, waar ze kans maakten. Tegen Napoli en Shakhtar hoef je normaal gesproken ook niet twee keer te verlieze; dit deden zij tegen Shakhtar wel en tegen Napoli dan wel een knappe overwinning geboekt.

Feit is dat zij vijf keer een slecht resultaat hebben gehaald en maar één keer een goed resultaat. Een gelijkspel in één van die vijf andere duels had als een goed resultaat gezien mogen worden en had hen misschien wel kan kunnen laten maken op de derde plek. Feyenoord verdient voor deze CL-campagne gewoon een dikke onvoldoende. Een hosanna-stemming mag er niet heersen in Rotterdam, daarvoor heeft de club op papier een te sterke selectie.

6 december 2017 om 23:50

Feyenoord heeft meer punten als Dortmund en Benfica bij elkaar. Dus waar heb je het over?

6 december 2017 om 23:56

":een hosanna-stemming mag er niet heersen in Rotterdam, daarvoor heeft de club op papier een te sterke selectie."

De selectie is inderdaad best sterk, maar je mag ook in ogenschouw nemen dat vooral in verdedigend opzicht Feyenoord dit seizoen ernstig verzwakt is door een ongekend groot aantal blessures.

7 december 2017 om 01:01

Wat een onzin. Feyenoord heeft Nederland niet meer in diskrediet gebracht als de andere Nederlandse clubs. Tegen dit city is 0 uit 2 gewoon een verwacht score. Ben het met je eens dat tegen shaktar meer behaald had kunnen worden. Maa dan hadden ze het nog steeds niet gehaald

7 december 2017 om 07:39

maar Dortmund gaat wel verder in de EL, toch raar dan

7 december 2017 om 08:55

Dus beschamend en dikke onvoldoende, maar met 1 puntje erbij was het een goed resultaat geweest? Scorebordjournalistiek ten top. Je vergeet gemakshalve ook even de waslijst aan blessures, die elke NL club zouden opbreken, zeker in deze poule. Het was overall niet best maar ook weer niet zo dramatisch als sommigen blijven benadrukken.

7 december 2017 om 16:00

Beschamend slecht? Je verliest van ploegen met allen veel grotere budgetten.
Manchester City is een van de sterkste teams op dit moment, bijna iedereen riep dat Napoli ook de volgende ronde zou halen en Shaktar is wederom onderschat.

Monaco met al haar miljoenen moet zich schamen, Feyenoord niet.

6 december 2017 om 23:19

Erg leuk dat je zo positief bent over de 'grote' rivaal, het siert je echt.

Echt top dat we eindelijk hebben gewonnen. Na 2 minuten dacht ik; ''oh nee toch, gaan we weer.'' Maar gelukkig hebben we het toen niet opgegeven en zijn we gewoon door gegaan en halen we onze eerste 3 punten binnen.

Jammer dat Napoli niet door is, toch wel 1 van de betere teams in de wereld en had ze zeker nog wel tot de laatste 8 zien komen, en met misschien een stunt wel halve finales. Het voetbal dat ze spelen is mooi om naar te kijken itt het oude Italiaanse voetbal. Dit voetbal heeft Italie nodig!

6 december 2017 om 23:53

Fbc, thanks man! Klopt helemaal, en hierdoor tanken jullie spelers heel veel vertrouwen. Wat goed is voor jullie! En het is inderdaad super jammer van Napoli, kan me niet herrineren dat ik eerder zo een leuke speelstijl heb gezien bij Italianen.

6 december 2017 om 23:48

Ik hoop ook dat Malacia er niet meer uit gaat, al zag ik hem ook vandaag nog genoeg fouten maken. Deze jongen heeft de drive, de potentie en bovenal het krediet van het publiek. Dat laatste mag niet onderschat worden want zodra Nelom het veld betreedt wordt het publiek al cynisch. Dat heft zijn uitwerking op de hele ploeg. Deels is dat gerechtvaardigd en deels is het beeldvorming (want Nelom speelt heus niet altijd slecht), maar feit is wel dat de publieke opinie zo is en dat die heel moeilijk verandert. Laat deze jongen lekker Haps vervangen en geef Nelom een seintje dat hij mag uitkijken naar een andere club.

7 december 2017 om 00:06

FR Torres, goed punt. Nelom gaat daar zeker niet beter van voetballen. En dat is ook waar, zelfs ik heb Nelom wel af en toe prima wedstrijden zien spelen. Maarja beeldvorming is gewoon erg gevaarlijk. Daarbij denk ik ook dat Nelom het best kan vertrekken, misschien richting een club als Utrecht, Groningen of Heerenveen?

7 december 2017 om 00:16

Ajax zoekt toch ook nog een LB ?

7 december 2017 om 00:54

Hahah, jazeker! 😁 Regel jij de overgang van Malacia? 🙄

7 december 2017 om 01:26

Beste Sulejmanii ik kan je tot op heden volgen en heb ook respect voor je, kunnen veel mensen van leren. Alleen over Nelom ik denk dat ieder eredivisie club te hoog gegrepen is voor Nelom. Fc oss zou een mooie club voor hem zijn of Telstar.

7 december 2017 om 12:09

Soldier, thanks voor je berichtje man! Appreciate it. Haha, zo slecht is hij niet man. Wel goed genoeg voor een lager geklasseerde club in de eredivisie, jullie zijn echt helemaal klaar met die goster. Wat ik met Younes heb dus. 😂

Geweldig eindelijk weer trots

Heerlijk gevochten! Trots als Ajacied zijnde!

6 december 2017 om 22:40

Mooi!

6 december 2017 om 22:48

Duim omhoog!

We zijn beter dan Dortmund en Benfica. hollands glorie

6 december 2017 om 22:39

Haha lekker hoor, gefeliciteerd. Het is jullie van harte gegund, zo hebben we toch nog een sprankje hoop, prima afsluiter voor Feyenoord, had niet beter gekund met 0 punten na 5 wedstrijden!

6 december 2017 om 22:47

Ach nog steeds kansloos uitgeschakeld, maar voor de moraal is dit wel fijn.

6 december 2017 om 22:54

Migi84

En laat dat nou net belangrijk zijn het moraal, neem van mij aan dat de spelers deze prestatie meenemen naar de eredivisie.

6 december 2017 om 23:08

Tsja, dat wist je van tevoren al en daar is al genoeg over gezegd. Deze wedstrijd ging wat dat betreft nergens meer om dus dit is dikke winst. Wereld van verschil dan met 0 punten afsluiten.

6 december 2017 om 22:44

En Monaco

Edit: Ze zijn zelfs de beste nummer 4 haha

6 december 2017 om 23:01

Meer punten dan 6 andere teams en even veel als 3 andere teams en dat in de op een na moeilijkste poule. Al met al een kleine pleister op de wond.

6 december 2017 om 23:37

Benfica: 0 punten; Qarabag: 2 punten; Olympiakos Piraeus: 1 punt; Monaco: 2 punten; Borussia Dortmund: 2 punten; Apoel Nicosia: 2 punten We zijn beter dan al deze clubs maat! Morgenochtend met een opgeheven hoofd de deur uit

7 december 2017 om 07:36

@migi84 Mooi, maar dortmund gaat wel verder in de EL, iets wat ik feyenoord ook graag had zien doen

Enorm trots! Gestreden en eindelijk valt het kwartje een keer onze kant op! Malacia man of the match!

Alle puntjes voor NL zijn mooi meegenomen!

Maar om het te vieren alsof de CL gewonnen is gaat me wat ver.

6 december 2017 om 22:40

Emotie en liefde voor het voetbal of je club. Dat is iets waar andere clubs en supporters nog heel wat van kunnen leren.

6 december 2017 om 23:22

Ja want dat hebben ze bij feyenoord uitgevonden en dat kennen ze bij andre clubs niet?
Als mijn club 5 keer op de broek heeft gekregen en in de laaste wedstrijd kan je op de valreep winnen omdat de tegenstander zich al lang en breed bij de EL heeft neergelegd dan zal ik de tent niet zo afbreken van geluk.
Dat heeft juist met trots te maken, je moet een resultaat altijd kunnen wegen naar de waarde, de waarde van de overwinning is eigenlijk niks, het intreseerd Napoli niet omdat City niet won en Feyenoord was al uitgeschakeld.
Laatst toen Nederland van Zweden won zag je ook een hoop juichende mensen op de tribune, precies hetzelfde. mosterd naar de maaltijd blijdschap, van kijk ons opeens is goed zijn, ja goed zijn op het moment dat er niks meer op het spel staat.

6 december 2017 om 23:39

Je zal vast gezellig zijn op verjaardagen... Als mijn cluppie vijf keer verliest van (veel) betere tegenstanders kan ik alleen maar teleurgesteld zijn op de wijze waarop. En zeker als ik blessures en gebrek aan vorm/vertrouwen meereken zijn we alleen tegen City thuis wel weggespeeld. Deze overwinning was gewoon ontzettend lekker, niet alleen om te winnen in de Champions League, maar ook voor het vertrouwen in de rest van de competitie, etc. En nu is het ineens 'Napoli legt zich er bij neer', terwijl Feyenoord van tevoren juist weer kansloos werd geacht omdat Napoli per se moest. In de rust stond het ook gewoon 1-1..... Het was gewoon een heerlijke overwinning. En bij iedere overwinning zul je me zien juichen van geluk, omdat m'n cluppie weer won. Of juich jij nooit?

6 december 2017 om 22:40

Je vergelijkt het denk ik te veel met je eigen club. Zo wordt in Rotterdam een stukje herpakte trots gevierd. Jij hebt géén idee hoe we hier de CL zouden vieren haha

6 december 2017 om 22:46

Ik denk niet dat wij en de kinderen van onze kinderen het gaan meemaken hoe Feyenoord de CL wint...

6 december 2017 om 22:56

*dat een Nederlandse club de CL wint

6 december 2017 om 22:58

Dat denk ik ook niet. Niet alleen Feyenoord, maar geen enkele NLe club. Zou veel voor moeten veranderen. Een grotere Benelux competitie zou een goede eerste stap zijn imho.

6 december 2017 om 22:40

Net doen alsof je blij bent voor het Nederlandse voetbal, maar toch weer een sneer. Zeg dan meteen dat je je pilsje door de tv smeet toen St. Juste scoorde.

6 december 2017 om 22:42

Reageer toch niet zo zuur. Jij bekijkt het als fan, hij rationeel. En rationeel gezien is de reactie misschien wel een beetje overdreven. Neemt niet weg dat het ze gegund is.

6 december 2017 om 22:45

Hij beschouwt het ook als fan 100% Meijer, alleen van een andere club. Net als jouw snerende opmerkingen. Hou je niet zo van de domme, iedereen beschouwt hier altijd alles als fan.

6 december 2017 om 22:45

Precies!

6 december 2017 om 22:46

Je gaat toch naar de wedstrijd om je club te zien winnen, mogen ze dan niet blij zijn? Of had jij het normaal gevonden dat het stadion compleet leeg zou zijn omdat de supporters uit protest vanwege de wanprestaties in de CL thuis zouden blijven? Moet iedereen die er zit maar met een betreurd gezicht gaan zitten omdat de eerdere wedstrijden slecht gingen? De enige die zuur zijn, zijn de mensen die hierover gaan klagen.

6 december 2017 om 22:47

Het is toch ook bizar om 3 uit 6 op deze manier te vieren? Slechts enkele maanden nadat Ajax in de finale Europa League stond? En dat pretendeert een topclub te zijn?

6 december 2017 om 22:50

Ach, hij is gewoon aan het azijnzeiken. Over het voetbal valt niets op te merken, dan begint hij maar over het juichen van het publiek. Oprechte blijdschap, wat gewoon mooi is en wat niemand kwaad doet. Wat is er in vredesnaam mis met oprechte vreugde? En alsof dat het belangrijkste is van vandaag.

6 december 2017 om 22:52

Feyenoord speelt voor het eerst in 15 jaar Champions League, Feyenoord is geloot aan 2 van Europas sterkste teams en aan een team dat al 9 jaar de knockoutfase bereikt. Feyenoord is (terecht) beschimpt door het Nederlandse volk. Waarom zouden ze dan niet blij mogen zijn met deze overwinning, misschien wel de laatste in weer heel wat jaar?

6 december 2017 om 22:53

Joh. Het is een prima overwinning op een subtopclub in Europa. Dat staat op op zich en hoef je niet direct te koppelen of te vergelijken met een finale van Ajax vorig seizoen....

6 december 2017 om 23:01

Het zijn de Ajacieden die steeds die finale van vorig jaar erbij halen. Maar zij zien toch ook wel dat alle teams die zij (vaak nipt) uitschakelde op geen enkel front in de buurt komen van deze CL-tegenstanders. Al die teams speelde tevens geen enkele rol van betekenis in hun eigen competitie (afgezien van Kopenhagen misschien).
Een goed rationele benadering van de EL vorig jaar heh 100 Meijer.

6 december 2017 om 23:02

@100meijer: Frtorres reageert in mijn ogen terecht op Murki. Die zat namelijk lekker te jennen in het liveforum. Vreemd genoeg heb ik daar niets meer van hem gelezen na de gelijkmaker. Daarvoor was zn enige doel om Feyenoord openlijk te beschimpen. Als je inhoudelijk dan niets te melden hebt wekt dat irritaties op

6 december 2017 om 23:22

Bij echte topclubs memoreren ze graag aan verloren finales. Om vervolgens een club die een meer dan keurige prestatie neerzet een beetje uit te lachen, terwijl ze zelf evengoed met lege handen stonden en nog altijd staan.

6 december 2017 om 23:26

Dat zelfde ajax wat zich dit jaar erger tot schande heeft gemaakt europees dan dit feyenoord! Het is bizar dat er mensen zoals jou deze overwinning en prestatie van vandaag minder malen dan het is. Voor dit feyenoord was het voor de meeste de eerste keer cl. En mijn conclusie is dat Ze elke wedstrijd gegroeid zijn en het dus gewoon naar behoren hebben gedaan beter dan de andere zogenaamde topclubs uit nl

6 december 2017 om 22:40

Ik vind het wel schattig. Je ziet dat ze het zelf ook niet meer hadden verwacht. Zeker na de eerste helft waar je ook gewoon met 0-3 de rust in kon.

6 december 2017 om 22:45

Doe niet zo triest. Feyenoord pakt nu meer punten dan elke andere Nederlandse club.

6 december 2017 om 22:40

Feijenoord,

Gefeliciteert, is toch nog een mooie overwinning in de Cl.

Opgeheven hoofd zoals het hoort, met 10 tegen 11 winnen.

6 december 2017 om 22:47

Ach ja, als Ajacied denk ik (en genoeg anderen) nog steeds terug aan die mooie avond tegen Barca. Uiteindelijk schoot Ajax er niet iets mee op volgens mij, maar het bleef onvergetelijk.

6 december 2017 om 23:04

Arsen(e)al Wat heeft dat met feyenoord te maken?

6 december 2017 om 23:10

Dat hij daarom snapt dat er ook iets gevierd kan worden als je er voor de rest niets mee op schiet.

6 december 2017 om 23:14

Dat het juichen prima te verantwoorden is, zoals Van Linnen al aangeeft. CL spelen is iets bijzonders, zeker als je wint.

Ik denk dat iedereen snapt dat het leuk is als je een wedstrijd wint en ik zal vast de azijnzeiker zijn, maar nadat je 5 wedstrijden volledig bent afgedroogd, is het dan niet een beetje overdreven om het te vieren alsof je de halve finale ofzo hebt bereikt?

6 december 2017 om 22:40

Nou ja 5 wedstrijden, tegen Shaktar hadden ze best punten kunnen pakken, afgedroogd is ook wat overdreven.

6 december 2017 om 22:40

Ja, ik vind je in ieder geval een azijnzeiker. Niemand had dit verwacht ten eerste, en het was van tevoren al bekend dat er niets meer te winnen was behalve de eer. En die hebben ze toch maar mooi tegen Napoli behaald. Ik vind het mooi.

6 december 2017 om 22:49

Eer behaald na 5 wedstrijden verloren te hebben?!

6 december 2017 om 23:04

Ze hebben de hele CL niks te verliezen gehad, enkel te winnen. Wat een droevige mensen hier, uitlachen bij een nederlaag. Een overwinning, toch iets vinden om tof te kunnen doen. Zielige figuren

6 december 2017 om 23:06

Ja, zeker. Geloof mij maar dat het een wereld van verschil maakt of je het Europees seizoen afsluit met 0 punten in de Champions League of op de valreep van Napoli weet te winnen, alle omstandigheden daargelaten.

6 december 2017 om 23:25

Ik vind het altijd zo grappig dat wij als Feyenoorders nooit kritisch mogen zijn op Ajax in Europa, vanwege de punten, maar als Feyenoord met 10 man in de laatste minuut wint van een Italiaanse topclub moeten we boos zijn dat we de eerste 5 hebben verloren.

6 december 2017 om 22:42

Tja, het is misschien wat overdreven. Maar je moet begrijpen dat er weinig te juichen valt de laatste tijd, dus dan valt er toch een soort last van je schouders. (Overigens is Feyenoord niet alle 5 wedstrijden volledig afgedroogd he)

6 december 2017 om 22:42

Vijf wedstrijden volledig afgedroogd..? Weinig wedstrijden gekeken denk ik

6 december 2017 om 22:47

Tegen Shakthar leek het alsof Feyenoord er toe deed. Shakthar zet letterlijk 5 minuten aan en er vallen 2 goals. Als je daar niet ziet dat Feyenoord eigenlijk nog steeds niets te vertellen had mis je denk ik iets. Napoli was er na 65 minuten vandaag ook duidelijk klaar mee. Maar goed, een overwinning is altijd mooi maar met 0 punten uit 5 wedstrijden en een doelsaldo van -10 was vond ik de feestvreugdd een tikke overdreven, maar het zal aan mij liggen.

6 december 2017 om 22:57

En City uit deden we toch ook een tijdje aardig mee. Het is een overwinning op zich tegen een gerenommeerde club. Vergelijk het met Barcelona die met een enigzins gemankeerd team naar Amsterdam kwamen. Het is altijd mooi om een Europese club te verslaan en dan ben je je steeds met doelsaldo of puntenaantal bezig...

6 december 2017 om 22:57

Feyenoord heeft enorme kansen gehad in die tweede wedstrijd, die geeft Shaktar echt niet voor de lol weg.

6 december 2017 om 22:43

Ach mannetje toch... Je mag het publiek toch bedanken die iedere week met grote aantallen komen kijken.

6 december 2017 om 22:46

Als je met zoveel blessures en missende spelers maar een redelijk b elftal wint is dat toch lekker! Vermeer 1ste wedstrijd van het seizoen, debutant als linksback, een sowieso geïmproviseerde verdediging, geen karim op middenveld.
Tuurlijk napoli kreeg de stand ook wel door in de rust maar dan nog

6 december 2017 om 22:47

Mwa, je kan ook alles negatief zien.. Naast een wedstrijd uit bij City die je in de laatste minuut verliest, had je ook tegen Shakhtar punten kunnen pakken. Dan ziet de wereld er heel anders uit. Natuurlijk, allemaal als als als, maar dat je er telkens zo dichtbij bent dan voelt dit als een zegen. Zeker als je weet dat heel Nederland denkt dat je er niets van bakt

6 december 2017 om 23:02

Het is toch juist leuker als je na 5 verliespartijen een wedstrijdje wint?

6 december 2017 om 23:59

Nou ik had toch liever na 5 winstpartijen een wedstrijdje verloren!

Mooi voor het legioen. Dat goaltje van St. Juste levert gewoon 1 miljoen op. Meer viel er ook niet te halen. Om in deze groep een rol van betekenis te spelen moet alles meezitten. Dat zat het niet, o.a. met blessures.

Nou, in ieder geval 3 punten binnen! Gefeliciteerd Feyenoorders.

Leuk voor alle Feyenoord fans. Toch van die nul punten af. Maar ik had toch een gevoel van schaamte toen iedereen uit zn dan ging, omdat er eindelijk gewonnen werd. Wordt het wel heel duidelijk hoe slecht we er voor staan.

6 december 2017 om 22:41

Schande inderdaad, juichen bij winst op Napoli.
Hoop dat je niet heb gejuicht tegen Twente, Sparta of PEC

6 december 2017 om 22:46

Haha ik juich zeker als wij punten pakken. Mag ook wel. Alleen als je kansloos bent in de hele poul vind ik het helemaal los gaan alsof je champions league wint overdreven. Zelfs toen Propper de beslissende maakte tegen CSKA werd het stadion niet zo gek. Zal wel een verschil zijn in verwachtingen zijn.

6 december 2017 om 22:52

Nee, dat is geen verschil in verwachtingen. Het is een verschil in beleving.

6 december 2017 om 23:00

Perfect verwoord Torres

6 december 2017 om 23:09

Helemaal losgaan? Dat heet supporters zo word er altijd een overwinning gevierd!

6 december 2017 om 23:21

Psverdave, Dat is het verschil in beleving tussen Eindhoven en Rotterdam.

6 december 2017 om 22:44

Tsja, dat gebeurt in een land waar je Uefa Cup voorrondes verliest van Osjikjek (?) en Rosenborg.

6 december 2017 om 22:47

Ja ook in een land waar de andere twee topploegen in ieder geval tegen gas kan bieden in de poule fases.

6 december 2017 om 22:50

Maar dus niet in de voorrondes. Oftewel, dit seizoen hoorde zowel Ajax en PSV niet thuis in Europa.

6 december 2017 om 22:50

Tjah, dat is ook het land waar een huldiging wordt georganiseert als je 2e wordt, wat nota bene een "klassieke top club" is. Ajax en PSV zeker beschamend, maar is 3 punten uit 6 wedstrijden nu ineens wel goed dan?

6 december 2017 om 22:50

Bedoel je dat land waar een club vorig jaar in de finale stond en waar een andere club de uiteindelijke finalist van de CL tot het einde knap weerstand bood? Die club?

6 december 2017 om 22:54

Er werd geen huldiging georganiseerd. Je bent niet alleen een zuur Amsterdams uitje, maar ook nog ongelooflijk slecht op de hoogte. Ik dacht dat de ondergrens op dit forum al bereikt was, maar de ondergrens blijkt dus nog een verborgen kelder te hebben.

6 december 2017 om 23:23

Laat Erik lekker joh, die staat de laatste huldiging na het laatste kampioenschap van de Boer nog te vieren op parkeerplaats 2...

6 december 2017 om 23:28

@afcaeric,

Ben ik ergens niet op de hoogte van? Kan me niet heugen dat wij een huldiging hebben georganiseerd omdat we 2e werden?! Jullie misschien vorig jaar?

7 december 2017 om 00:28

En dit is ook het land waar je van de aartsrivaal niet blij mag zijn met een 2e plek na jaren van crisis maar waar je wel 100.000 keer moet aanhoren hoe trots en dolgelukkig die aartsrivaal vervolgens zelf is met een tweede plaats. Die ook nog eens mogelijk gemaakt is door een extreem gunstige loting en doordat het team op het juiste moment boven zichzelf is uitgestegen. Zowel Ajax als PSV hadden in deze poule ook weinig klaar kunnen spelen. City is dit seizoen onverslaanbaar en zou zomaar eens een gooi kunnen doen naar de CL-titel. Shaktar is gewoon een erg sterke ploeg die niet voor niets ook winnen van Napoli en Manchester. En dan heb je nog Napoli die jaarlijks meedraaien in de Italiaanse top en ook Europees bij de beste clubs uit de subtop hoort. De 3 punten van Feyenoord zijn magertjes maar buiten de kansloze nederlaag tegen City in de Kuip heeft Feyenoord zich in iedere wedstrijd goed weten te verweren. Het zijn vooral de gemiste kansen geweest die Feyenoord de das om hebben gedaan en die er voor gezorgd hebben dat er qua behaalde punten en vertekend beeld is ontstaan. We hebben het in meerdere wedstrijden zelf af laten weten in de afronding want kansen hebben we genoeg gehad.

7 december 2017 om 00:42

Welke poulefases? Of leef je weer in het verleden?

7 december 2017 om 00:46

Word niets georganiseerd die staan daar uit hun eigen zijn daar uit hun zelf gekomen, dat noemen ze nou clubliefde ipv teletekstliefde😉

6 december 2017 om 23:38

Dat gevoel van schaamte had ik bij de uitschakeling van Psv tegen Fc Oliesjek, okisek, olisjek, ojeseik? Die amateurclub uit, uh, nee ik weet ook eigenlijk niet waar ze vandaan komen.

Achteraf dubbel zonde dat ze tegen Shaktar geen punten gepakt hebben, dat zat er in die wedstrijden nl echt wel in. Nou ja, in elk geval nog wat positiefs.

Echt om te janken dit van ons, dan hebben we zo'n sterk team op papier, maar kunnen we het gewoon niet waarmaken....

Mooi voor iedereen die Feyenoord aanhangt! Mooie sfeer. . Vuurwerk... en toch op t allerlaatste moment drie punten kunnen winnen. Zal de ploeg goed doen. Gefeliciteerd Feyenoord(ers)!

Volgens mij zijn ze kampioen geworden

6 december 2017 om 22:45

Feyenoord thuis gekkenhuis. ....Als er gewonnen wordt dan 😉

6 december 2017 om 23:30

Ook als er niet gewonnen wordt bij ons is het gekkenhuis.. maar dan iets letterlijker

Gelukkig toch geen negatief record. Prachtige overwinning, en de fans laten weer eens zien waarom ze één van de sfeervolste clubs zijn in Nederland. Wel een minpuntje, wat was dat een smerige overtreding van Vilhena zeg.

6 december 2017 om 22:44

Komt ook gewoon tekort voor de top. Nooit een goede speler gevonden. Loopt alleen maar met de bal en door zijn onkunde maakt hij smerige overtredingen. Vandaag weer een duidelijk voorbeeld.

6 december 2017 om 22:51

vilhena out hansson in. zou ze eigenlijk wel een Zuid-Amerikaanse speler willen strikken. Met vilhena spelen speelt letterlijk alsof je met 10 man speelt

7 december 2017 om 16:06

Tapia op zijn plaats als er weer wat verdedigers fit zijn.

Napoli kreeg in de rust een mokerslag en wisten dat dat de CL onhaalbaar was en de EL al was veilig gesteld. Deze overwinning komt daarom voor mij totaal niet als een verrassing.

6 december 2017 om 22:41

En waar speelde Feyenoord dan voor?

6 december 2017 om 22:45

Hatelijke 0, eerzucht, voor het publiek etc..

6 december 2017 om 22:45

Zodat ze niet voor schut staan en dat ze anders een negatief record zouden bereiken
Met 0 uit 6

6 december 2017 om 22:46

Feyenoord speelt thuis voor iets van 44.000 Fey supporters. Misschien is dat een goede reden? Of dat ze niet de eerste NL ploeg met 0 punten willen zijn?

6 december 2017 om 22:50

Een overwinning levert ook gewoon een paar miljoen euro op.

6 december 2017 om 22:50

Ach hou op.. Elke keer als een Nederlandse ploeg van een buitenlandse (top) club wint, dan ligt het aan de motivatie van de tegenstander. Altijd zoeken naar excuses.. Feyenoord heeft verdiend gewonnen, stond goed en toonde gewoon meer lef en bravoure dan Napoli.

7 december 2017 om 01:11

Klopt ben ik met je eens. Maar je moet niet vergeten dat napoli het wel geloofde na een half uur toen ze hoorde dat het bij de andere wedstrijd 2-0 staat. Feyenoord heedt het eerste half uur niks laten zien. Verder heeft natuurlijk niemand verwacht dat je in deze poule 3 punten haalt, dat is een geweldige prestatie. Of je nu 3x thuis gelijk speelt of 1x wint is het zelfde. Alleen wordt daar weer anders naar gekeken. Als Feyenoord volgend jaar weer in Europa speelt mogen ze wel versterkingen gaan halen. Die boëtius komt aan alle kanten te kort

7 december 2017 om 00:48

En jaaa hoor daar is de reactie het was de ruststand van shaktar waardoor fey won manmanman zo voorspelbaar bepaalde mensen

Dit had toch niemand verwacht.. Feyenoord had een quotering van 9,25 op Toto.. Waw

6 december 2017 om 22:44

Die quotering daalde enorm in de rust.

6 december 2017 om 22:50

Ik heb er toch nog wel even wat duiten mee gewonnen, je voelde het aankomen!

6 december 2017 om 22:55

Haha ja m2. ST juste heeft me weer bijna 100 euro rijker gemaakt.

6 december 2017 om 22:59

Bij 0-1 was t zelfs 18 euro

Heerlijke pot voetbal zeg! Ben als Heraclied stiekem zelfs wel trots op Feyenoord en heb ook echt lopen juichen bij de goal. Tapia en Malacia allebei ijzersterk vond ik. Jammer dat ze dit pas in de laatste wedstrijd laten zien. Natuurlijk ook geweldig die sfeer met al die fakkels!

Alles gekregen
Van die beste Sint (juste)

Heerlijke speler die Malacia! Er stond eindelijk een vent op de linksback positie.

6 december 2017 om 23:00

Nelom is een pannekoek maar Haps doet het toch wel goed gewoon? In mijn ogen vaak de betere dit seizoen, zeker ook in de CL.

Leuke afsluiter zo voor de fans!
Dacht na die eerste goal... Daar gaan we weer maar het liep een keertje wel goed af. (mocht ook wel eens na al die blessures en gemiste spelers)
Leuke speler die linksback, ben benieuwd nar meer van hem.

Zo mooi dit!! Dan zie je de meesten haten bij het live meepraten. We zijn allemaal zo ontzettend goed in het negatief naar beneden praten. Dit laat dan toch zien dat we het kunnen. Niks Feyenoord met 0 ptn in de CL. Niks Feyenoord de slechtste reeks in de CL. Niks schande. Napoli moest ook gewoon en we hebben gewoon gewonnen. Super bedankt voor alle oprechte felicitaties hier op VZ.

Een prima pot van Feyenoord. Met de borst vooruit Europa uit. Erg knap na zo'n dramatische eerste kwartier. Meer dan dit zat er voor Feyenoord niet in deze poule. Malacia lekker laten staan lijkt me. Hij zal nog genoeg fouten maken en maakte ook vandaag nog een aantal rookie fouten, maar ik heb genoten van zijn drive.

Misschien is het achteraf wel een zegen dat Botteghin en Scharie geblesseerd zijn geraakt. Wat doen Van Beek en Tapia het goed zeg!

Wat zullen er een hoop flink op hun neus kijken. Feyenoord is niet de schande van de CL. Het zal een zure avond zijn voor veel forumleden. Er werd na 2 minuten al vol leedvermaak gereageerd.

Feyenoord beter als Napoli U19 Nu eredivisie doorzetten

6 december 2017 om 22:48

Er stond gewoon een heel basis elftal in hoor. Napoli kon namelijk nog door als City wel wist te winnen.

6 december 2017 om 23:00

Maar klopt hoor, de U19 van Napoli werd s middags ook verslagen :P , waardoor Feyenoord U19 overwinterd.

Mooi dat ze gewonnen hebben! Napoli sluit af met 6 punten en feyenoord met 3, dus met wat minder ontzag dan had de Europa League er nog best ingezeten... Dan was de CL een ervaring geweest met een groeiende lijn waardoor ze de EL nog best 1 of 2 ronden hadden kunnen overleven... Jammer dat het in Nederland altijd zo onzeker moet gaan

6 december 2017 om 22:54

shaktar thuis was niet kansloos, shaktar uit konden ze ook wel een puntje snoepen hadden ze deze inzet getoond. En dan laten we sterling hierbuiten met zijn last second goals

6 december 2017 om 23:02

En ook in Napels mis je zelf 3 kansen op de 2-2 en krijg je vervolgens de deksel op je neus.

6 december 2017 om 23:11

't is uiteindelijk een wijze les hoop ik. gewoon focussen op de beker en nog 2e proberen worden. Zie tapia wel liever naar de plek van vilhena gaan met amrabat en ahmadi op het middenveld. st juste - beek lijkt mij gewoon een stabiele centrale duo. en dan larsson en berghuis op de zijkanten.

Als je deze beleving 6 wedstrijden had kunnen tonen dan had je misschien nog mee kunnen doen voor de Europa league. Nu is het alleen maar mooi dat je geen 0 punten haalt en nog wat Europese punten haalt voor Nederland. En het is een mooi begin om eens een reeks wedstrijden te winnen.

6 december 2017 om 23:03

Deze beleving is er 6 wedstrijden geweest. Feyenoord heeft alleen te veel kansen gemist in voorgaande wedstrijden.

6 december 2017 om 23:07

Met namen die eerste wedstrijden miste ik deze beleving toch wel. Toen liet Feyenoord zich vrij gemakkelijk naar de slachtbank leiden door een niet eens zo heel bijzonder goed Manchester City. En ook de wedstrijden daarna begonnen ze weleens heel matig of maakte ze hele onnodige fouten.

6 december 2017 om 23:44

Fouten hebben ze zeker veel te veel gemaakt maar aan de instelling heeft dat nooit gelegen. Gelukkig worden die fouten nu in ieder geval veel minder gemaakt en dat is ook meteen hetgeen wat Feyenoord vooral heeft geleerd in de CL. Helaas spelen ze volgend seizoen waarschijnlijk geen CL anders hadden ze op zeker beter gepresteerd.

Kenneth is weer een verademing op de goal. Heerlijk snel uit zijn goal heerlijke katachtige reddingen, ik weet het wel. Daarnaast prima duel PSV maak je borst maar nat we komen eraan 13 punten is niks

Jee, beste nummer 4 van de cl! Haha, toch iets.

Trots op mijn Feyenoord! Eindelijk loon na werken. We wisten dat het moeilijk ging worden met deze loting maar we hebben toch laten zien dat we gewoon een erg goede ploeg hebben die ook in de CL het de tegenstanders erg moeilijk kan maken. Het missen van onze kansen heeft ons in eerdere wedstrijden de das om gedaan maar vandaag krijgen we eindelijk wat we verdienen.

tsjonge jonge jonge....waarvan ik vooraf had verwacht dat dit een trieste avond zou worden heb ik erg genoten! Het publiek en inzet van iedereen, ondanks dat het nergens om ging....fantastisch!

En Gio heeft straks in de achterste linie een groot probleem. Tapia / van Beek staan perfect, maar je hebt na de winterstop nog 3 toppers op de bank. En wat een genot die Lb....verdedigend nog wat slordig af en toe, maar voetballend zoveel beter als Nelom. En Vermeer....voetballend zoveel beter als Jones....keuzes keuzes!

6 december 2017 om 22:55

ik zou het persoonlijk gewoon zo laten staan. misschien juste naar tapia's plek en dan tapia naar voren schuiven i.p.v vilhena

Toch absurd dat het in de laatste wedstrijd, wanneer het nergens meer om gaat, wel kan... Tapia was wel weer geweldig. Er was al veel Italiaanse interesse en na deze wedstrijd is dat alleen maar meer geworden. Die gaat Feyenoord veel geld geld opleveren

Op strijdlust gewonnen, mooi was het niet. Maar met 10 man tegen Napoli en dan die goal, die emotie, die blijdschap, daar kun je toch alleen maar van genieten? Nee hoor zeg je dan als je uit Amsterdam komt, het live meepraten zat er vol mee. Zure gasten die na de 0-1 alweer hun standaard praatje hadden klaar staan. "Feyenoord is het lachertje van de CL" u kent ze wel inmiddels die uitspraken. En dan na die 2-1 denigrerend gaan lopen doen over hoe de mensen uit Rotterdam uit hun dak gaan na die goal, wat een stelletje zielepieten zijn jullie toch. Voordat ik aangevallen wordt, heus niet alle Ajacieden zullen dit doen, maar degene die zaten te stoken bij het live meepraten waren vrijwel enkel Ajacieden. Feyenoorders gefeliciteerd en wees trots op de strijdlust van vanavond! En zo zijn er opeens 9 ploegen die het slechter hebben gedaan dan Feyenoord, kunnen we met dat gezeik ook weer stoppen.

6 december 2017 om 22:57

Gezien ja. Denken dat dit het Man City en Napoli was toen zij nog CL speelden. Ondertussen gewoon clubs die van wereldniveau zijn. Pakken 3 punten en dan is het slecht dat het maar 3 punten zijn. had een hoop meer zijn kunnen geweest als Nice en Osijek niet zulke wereldklasse teams waren!

Tapia vond ik echt heel sterk zeg. Bewaarde de rust en was voetballend erg sterk en verdedigend ook sterk. Malacia ook sterk bij zijn debuut. Mooi afscheidswedstrijd voor Feyenoord.

Je zag precies wanneer Napoli wist dat Shakthar met 2-0 voor stond. Daarna compleet een gedemotiveerd Napoli. Desondanks mooie overwinning en toch nog 3 punten voor NL.

Lekker hoor Feyenoord! Mooie overwinning toch wel kippenvel bij die 2e goal. Malacia uitstekend debuut. Vond Tapia ook goed spelen en als verdediger durft hij ook echt vooruit te verdedigen en de rust te bewaren. Vond ook dat Vilhena beter speelde dan normaal. Kon eindelijk weer doen waar hij goed in is; ballen onderscheppen en voorop gaan in de duels. In plaats van voor de goal komen en opvallen met het missen van kansen. Misschien wordt het tijd om El ahmadi te passeren en te kiezen voor een middenveld met Toornsta vilhena en amrabat. Ook met het oog op de toekomst!

Heel netjes. Ik vind zelfs de titel ongepast, het was geen stunt maar een meer dan terechte overwinning.

En dat waar ik de bui al zag hangen na 1.35min. Eindelijk kon Feyenoord de schroom van zich afgooien en eindelijk leken ze niet teveel respect te hebben voor de tegenstander.

De echte overwinning van Feyenoord deze avond was Malacia, genoten van dat talent!

De andere echte overwinning die ik volgens wat mensen hier moet benoemen: Feyenoord is door die goal in de extra tijd niet de slechtste Nederlandse deelnemer meer ooit in de Champions League! Het heeft een puntje meer dan Willem II in 1999-2000! Mijn oprechte felicitaties.

7 december 2017 om 00:00

MyVision, indrukwekkend man! Af en toe weerleg je echt van die statistieken, die niet eens in me zijn opgekomen. Ik lees ze graag, ik ben wel van de feitjes haha.

7 december 2017 om 09:23

Hahaha eikels ;-), sportieve reactie myvision! Eindelijk van de 0 en niet de slechtste CL prestatie ooit. Mijn seizoen kan niet meer stuk ! xD

was toch mooier geweest als feyenoord city uit en shaktar thuis had gelijkgespeeld. shaktar thuis hadden ze heus kunnen winnen was t niet voor dat terugvallen na 1 doelpunt.

Haha lekkah, toch nog even paar euries verdiend bij die 2-1 thanks feyenoord en iedereen nog een fijne avond toegewenst!

Het is maar goed dat we dat CL ticket kwijt zijn . Het is toch diep en diep triest dat supporters deze overwinning vieren. Mensen die net toevallig insckakelde zouden denken dat feyenoord de CL aan het winnen was als ze die supporters zo zagen gaan maar in werkelijkheid wint Feyenoord 1 potje in de groepsfase tegen en ongemotiveerd Napoli dat het bij de 2-0 van Shaktar erbij liet zitten Ik snap de opluchting voor Feyenoord maar dat dit zo gevierd wordt zegt genoeg over de staat van het Nederlands voetbal . En nee dit zeg ik niet omdat ik wat wil zeiken op Feyenoord maar gewoon over onze staat van voetbal.

Begrijp mij niet verkeerd, natuurlijk is het leuk om een wedstrijd in de CL te winnen. Al helemaal tegen een sterke ploeg als Napoli. Maar de blijdschap, niet alleen van het Legioen, maar ook van de commentator en die lui in de studio is tekenend voor de staat van het Nederlandse voetbal. Dat kan niemand ontkennen. Het is diep triest dat 'Nederland' zo blij is al een kind met een overwinning die eigenlijk nergens over gaat (behalve dan het geld). Vierde plek en keihard uitgeschakeld, niets meer en niets minder. De zege is leuk, maar that's it. De vreugde die we zien is bijna aandoenlijk als het niet zo triest zou zijn.

6 december 2017 om 22:57

Heeft niks met het staat van NL voetbal te maken. Dit is namelijk het Legioen. Kijk bijvoorbeeld ook hoe de doelpunten bij Feyenoord O19 werden gevierd, ook zo massaal en volgens velen overdreven.

6 december 2017 om 23:23

Van het Legioen kan ik het mij ergens nog voorstellen. Maar de reactie van de commentator en het hele gesprek in de studio... dát is tekenend. Een teken aan de wand. In betere tijden zouden dergelijke reacties van de 'relatief neutrale' kijker ondenkbaar zijn. Nederland is gezonken naar een zeer bedenkelijk niveau. Zo bedenkelijk dat de vreugde niet meer wordt gerelativeerd.

Toch echt een lekkere overwinning en oprecht blij, dat was echt maanden geleden zo'n lekker gevoel. Pluspunten zijn Malacia, Tapia en Vermeer. Minder Vilhena en Toornstra, middenveld mist echt creativiteit. Wat is er gebeurt met Toornstra... al met al een goede overwinning, die geeft de ploeg een boost naar Zondag. Een hele belangrijke wedstrijd gezien de stand, vertrouwen weer redelijk terug. Nu de overwinning zondag!!

6 december 2017 om 22:58

Ik vond Vilhena wel minder slecht dan de laatste weken. Ging weer voorop in de strijd en veroverde ballen dat heb ik hem een tijd niet zien doen. Kwam vandaag gelukkig ook niet zo vaak in kansrijke positie als de laatste wedstrijden in de eredivisie.

Hoe lang is het trouwens geleden dat we uit een corner gescoord hebben?

6 december 2017 om 23:07

Een klein half uurtje (voor jouw reactie, nu alweer zo'n 36 minuten).

6 december 2017 om 23:17

Ghehe, ik wist dat deze zou komen!

Een kleine opsteker voor het Nederlandse voetbal. Echter niet meer of minder. Hopelijk laat Vitesse nog wat moois zien morgen en dan hopen dat we er volgend seizoen echt weer staan. Ek-kwalificatie, nieuwe Europese kansen voor de clubs, Nederland moet er dan echt weer gaan staan. De rest van het seizoen is op club en land-niveau niets meer dan een opbouw jaar.

Lekker gewerkt Feyenoord 👍🏻 daar hebben ze toch mooi van €2,36 €20,77 gemaakt voor me.

Gefeliciteerd Feyenoord. Prima resultaat . Nu wij nog morgen

Gefeliciteerd Feyenoorders, het is jullie gegund! Zo komt deze CL reeks toch tot een mooi einde. Veel succes verder in de competitie en laten we hopen dat jullie volgende CL meer succes zal hebben. Fijne avond nog jongens vanuit Grunn!

Ik heb de wedstrijd niet gezien, laat ik dat eerst zeggen. Misschien is de euforie terecht op grond van het spel en de wedstrijd. Maar ik schaam me een beetje als ik de blijdschap zie van een club die na 5 wedstrijden troosteloos onderaan stond met nul punten. Moeten we in de CL nu echt ieder punt vieren alsof Trump is afgezet? Ja, bij een nederlaag was je op 9 punten van de nummer 3 geëindigd en dat zou misschien wel een negatief record zijn geweest. Dus ja, een overwinning is prettig. Maar meer dan dat is het toch niet? En we weten toch ook dat Feyenoord deze wedstrijd niet zou hebben gewonnen als Napoli nog echt iets had om voor te strijden?

7 december 2017 om 01:06

Geeft niks. Ik schaamde me ook toen Ajax een 'we are back' filmpje maakte en twee dagen later tegen de eerste europese topclub in het toernooi kansloos onderuit ging in de finale. Feyenoord heeft de eer geredt, geld verdiend en vertrouwen getankt. En dat is best een feestje waard na de afgelopen dramatische maanden die je als feyenoord speler en fan voor je kiezen hebt gehad.

7 december 2017 om 08:52

@arvelajax,
Napoli had wel degelijk iets om voor te strijden.
Ik vraag me wel eens af hoe het nou is om elke keer als Feyenoord een prestatie neerzet een fles azijn te moeten drinken. Lijkt me erg vervelend.

7 december 2017 om 12:24

@tornado72
Van alle Ajacieden in mijn omgeving ben ik met afstand de meeste pro-Feyenoord. Gun die club bijna alles, de concurrentie is vooral ludiek en gezellig. Dus "elke keer azijn" is totale onzin.
Beter zou je mijn bericht rustig kunnen lezen en kijken of er een kern van waarheid in zit. Ik had trouwens hetzelfde kunnen schrijven over ieder ander team in Europa dat na 5 wedstrijden 0 punten heeft en dan totaal euforisch wordt als ze winnen van een club die welgeteld 6 van de 18 punten pakt.

7 december 2017 om 12:55


Lekker makkelijk dit. Hoe kan ik jou nou vergelijken met de Ajacieden in je omgeving?
Ik heb je bericht nogmaals gelezen en ik blijf het een zure reactie vinden.
Dat Napoli wat toch geen team koekenbakkers is maar 6 punten pakt in deze poule zegt genoeg over de kracht van deze poule en verklaard de blijdschap des te beter.
Ik weet niet of de emotie van blijdschap zich echt laat leiden. Sommige spelers gaan volledig uit hun bol bij een onbenullig kluts doelpunt in een oefenwedstrijd andere reageren amper bij de winnende goal op het Wk.
Ik vind het niet iets om er een waarde oordeel aan te hangen eerlijk gezegd.

Heerlijk Feyenoord, toch nog een overwinning behaald in de CL. Ook gelijkt een aantal arrogante Italiaanse Serie A supporters de mond gesnoerd. Hadden grote praatjes over hun competitie nadat Roma won van Chelsea .

Toch wel lekker om 3 punten te pakken!!
Thuis kan Feyenoord vaak toch boven zichzelf uitstijgen, wat ik overigens dit seizoen wel heel erg mis...
Maar gisteren was er weer volop strijd te zien, heerlijk!

Vooral de eerste wedstrijd tegen City blijft iedereen bij, waar Feyenoord thuis kansloos van het veld werd geveegd. Voor de rest hadden ze in alle wedstrijd voldoende kans en boden genoeg tegenstand!
Uit tegen Napoli verpruts je kansen op een gelijkspel. Thuis had je moeten winnen van Shakthar maar maak je de kansen niet af en uit was verliezen ook zeker onnodig. Uit bij City was een punt verdiend.
Dus gelukkig thuis gewonnen van Napoli, anders was het al helemaal zuur geweest.
Ik had niet verwacht dat we ons met een beetje meer geluk en afmaken van grote kansen wel voor de 2e ronde hadden geplaatst, maar plaatsing EL was zeker realistisch!

Hopen dat Feyenoord deze lijn een beetje kan doorzetten.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV1518
2.Ajax1313
5.AZ87
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Kevin DiksVerdediger10
Ridgeciano HapsVerdediger10
Jeremiah St. JusteVerdediger10
Eric BotteghinVerdediger10
Karim El AhmadiMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

39 fans
Aanvaller, 27 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Feyenoord 1 0 0 0
2017/2018 Feyenoord 26 10 3 1
2016/2017 Feyenoord 32 21 0 0
2015/2016 FC Kopenhagen 31 15 1 0
2014/2015 FC Kopenhagen 25 10 5 0
Laatste voetbalnieuws

Update: Blessure Jörgensen valt mee: ‘Het ziet er niet ernstig uit’

Nicolai Jörgensen is dinsdag opnieuw geblesseerd geraakt in een oefenwedstrijd van Feyenoord. De Deense spits speelde mee in de oefenwedstrijd tegen Jong Feyenoord en heeft volgens RTV Rijnmond een blessure aan...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 20 september
José Mourinho is fan van Frenkie de Jong en wil hem komende winter naar Manchester United halen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren