‘Door mijn spel bij Ajax zag Real Madrid potentie in mij’

Woensdag, 6 december 2017 om

Mink Peeters maakte op zestienjarige leeftijd de overstap van de B1 van Ajax naar de jeugdopleiding van Real Madrid. De inmiddels negentienjarige middenvelder heeft erg goede herinneringen aan het laatstgenoemde Ajax-elftal en spreekt vol lof over zijn teamgenoten. "Veel jongens hebben grote stappen gemaakt."

"Carel (Eiting, red.) en Timothy (Fosu-Mensah, red.) werden toen al als grote jongens gezien en die hebben het dan ook gered", vertelt Peeters woensdag via de officiële kanalen van Ajax. Het viel Peeters toen al op dat veel teamgenoten doorstroomden naar hogere teams. "Javairô (Dilrosun, red.) stond al vrij snel in de B1, ik bleef in de C1."

"Het was echt een supertijd. Ik heb heel veel geleerd en het was zoals ik vooraf had gehoopt." Peeters begon zijn carrière bij PSV, maar wilde bij Ajax een stap hogerop maken. En dankzij zijn periode in Amsterdam klom hij nóg hoger, naar Spanje. "Door mijn spel bij Ajax zag Real Madrid potentie in mij."

Peeters staat sinds afgelopen zomer tijdelijk onder contract bij VVV-Venlo, dat de tiener van Real Madrid huurt. De overstap naar Limburg is tot nu toe nog geen gelukkige. "Ik speel momenteel niet zo veel, wat persoonlijk erg jammer is. Maar het is aan mij om mezelf te laten zien.Ik hoop dit jaar iets te leren over het verdedigen, het harde werken en het knokken."

De C1 van Ajax werd gezien als de ‘gouden lichting’, maar Fosu-Mensah (Manchester United), Dilrosun (Manchester City) en hijzelf vertrokken naar andere clubs. Hij denkt dat Ajax daar lering uit heeft kunnen trekken. "Achteraf gezien is dat misschien wel zonde geweest."Gerelateerd

20 reacties (laatste reactie door sirius)

Ik ben deze meneer helemaal vergeten eigenlijk. Nu bij VVV Venlo....jammer dat deze jongens de stap maken op die leeftijd.

Bouy heeft die stap ook gemaakt naar Juve, en toen naar Pec.
Meestal loopt het slecht af, blijf lekker totdat je de beste speler bent van je club en Eredivisie. zoals Suarez,huntelaar,sneijder, Blind, en Eriksen.

6 december 2017 om 19:52

Ik vind dat altijd erg makkelijk. Ik denk bijvoorbeeld niet dat Fosu-Mensah zo ver was als hij bij Ajax was gebleven. Die jongen heeft in Engeland enorme stappen gemaakt op fysiek gebied en in Nederland maakt een jonge speler daar geen stappen in.

Als je echt een heel groot talent bent betreft elk aspect van de sport, kun je overal slagen. Als je echt goed genoeg bent, stellen ze je ook op bij clubs als Real Madrid. Echter zijn jongens als Mink Peeters over het algemeen doodgewone talenten. Er is wel enige potentie, maar ze denken vaak beter te zijn dan de werkelijkheid toelaat.

6 december 2017 om 20:00

Helemaal met je eens Sirius. Het is een beetje hindsight bias. Niet iedereen heeft het in zich om beste van de Eredivisie te worden. Het is niet gezegd dat Peeters verder zou zijn als hij bij Ajax was gebleven. Omgekeerd had het best zo kunnen zijn dat Klaassen zich veel beter had kunnen ontwikkelen in de Premier League als hij op jongere leeftijd was overgestapt...

6 december 2017 om 20:25

Denk dat TFM een van de weinige voorbeelden is van een speler die met 16 al fysiek bijna volledig rijp was, op fysiek vlak zie ik relatief weinig verschil met toen hij vertrok, die was fysiek zo vreselijk sterk bij Ajax al. Gigantisch snel en oersterk, als iets is hij juist voetballend beter geworden in Engeland (viel goed op in zijn periode als CVM) Zijn broertje Paul Fosu-Mensah speelt nu bij Ajax o17 (net weer fit maanden eruit gelegen) is fysiek ook zo oersterk. Denk zelfs sterker dan Timothy was op die leeftijd, ander voorbeeld in Brobbey van 2002 heb laatste jaren geen speler gezien die zo jong al zo breed was. Dat is meer genetische bepaald dan wat anders. Voorbeeld van een speler die in Engeland wel fysiek stappen heeft gemaakt is JFC, verbaasde me er laatst nog over dat is echt een beest geworden ivm zijn Ajaxtijd. Redan zie ik ook fysiek stappen maken bij Chelsea momenteel. Met laatste deel ben ik het wel eens, Mink heeft talent maar mist veel te veel om het direct te maken in een top 5 competitie.

7 december 2017 om 12:48

@wolterx

Ik vind dat men altijd enorm overdrijft in het feit dat spelers niet weg moeten voor ze zich in Nederland hebben laten zien. Hoe dan ook kom je als speler vanuit de Eredivisie niet als een grote meneer binnen. Die tijd is allang geweest. Of je nou 24 jaar bent of je bent 16 jaar, je zult moeten knokken voor een plek.

Een talent die over de juiste eigenschappen beschikt voor een bepaalde club of competitie, zal daar in de meeste gevallen ook gewoon slagen. We denken nog steeds dat elke jonge speler bij een geweldige club een potentieel toptalent is. Sterker nog, dat denken we zelfs bij de talenten in de Eredivisie die 5 leuke wedstrijden spelen.

Feit is simpelweg dat het overgrote deel niet eens de potentie heeft om een Europese subtopper te worden, laat staan absolute wereldtop. Fosu-Mensah is zo'n jongen die de potentie wel heeft, maar verder zie ik dat eigenlijk bij geen enkele speler terug.

Nee dan heb je het gemaakt hoor je ontwikkeld tot reserve bij VVV ga zo door jong en dan zien we je nog wel in de toekoms in de finale van de Champignon League

Fosu-Mensah misschien wel ja, maar je komt wel binnen als no body, degene die als top weg gegaan voor vele miljoenen krijg je meer status, en er zijn meer spelers die mislukken op die leeftijd dan dat ze de ster worden.

Als je De Ligt ziet, en ja die moet ook nog heel veel leren, maar die heeft al een Europa League finale gespeeld, en speelt elke week waarbij je bij Fosu maar 1 wedstrijd heeft gespeeld bij Cyrstal Palace. die heeft totaal maar 13 wedstrijden gespeeld in Engeland.

7 december 2017 om 12:56

Die tijd is allang geweest. Jongens als Klaassen komen ook binnen zonder veel krediet. Spelers moeten kijken naar hun eigen ontwikkeling en als dat in het buitenland beter kan, waarom dan niet naar het buitenland?!

Verder is het spelen van een Europa League finale geen graadmeter om een jongen als De Ligt te vergelijken met Fosu-Mensah. Fosu-Mensah heeft 9 wedstrijden gespeeld bij Crystal Palace. Die jongen speelt tegen wereldsterren en echte mannen. De Ligt speelt tussen tieners, al vind ik De Ligt nog wel een groot talent.

Het is geen toeval dat Nederlandse talenten zich nauwelijks ontwikkelen in de Eredivisie. De weerstand is zo laag dat talenten zich bij lange na niet optimaal kunnen ontwikkelen. Het maakt simpelweg niet uit waar talenten spelen. Als je echt goed genoeg bent en over de juiste kwaliteiten beschikt, speel je gewoon bij de club.

moet wel eerlijk bekennen als die generatie bij elkaar was gebleven bij ajax wat voor team je nu had dan?

onana
Zeefu/orejua
deligt
mensah
sink/ andere
peeters
6 december 2017 om 20:43

Dan had Fosu-Mensah nu waarschijnlijk naast De Ligt gestaan was Dolberg misschien helemaal niet gekomen en stond malen nu op die positie. Zoiets zou het kunnen zijn, al kunnen we er eigenlijk geen zinnig woord over zeggen.

6 december 2017 om 20:47

klopt wqie weet hadden ze er nooit gekomen ach ja altijd wel leuk speculeren.

6 december 2017 om 20:53

Er is inderdaad niks mis met een beetje over voetbal speculeren op de Woensdagavond.

Kunnen we stoppen met het geven van aandacht aan deze knakker, heeft nog geen minuut gemaakt voor vvv. Enkel omdat het een leenspeler van real is krijgt hij aandacht.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV1518
2.Ajax1313
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
André OnanaKeeper10
Joël VeltmanVerdediger10
Mitchell DijksVerdediger10
Nick ViergeverVerdediger10
Matthijs De LigtVerdediger10
Hakim ZiyechMiddenvelder11
Frenkie de JongMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

12 fans
Verdediger, 20 jaar

In de wandelgangen

Zondag 23 september
Barcelona sprak na het Champions League-duel met PSV met Iñaki Ibánez, de zaakwaarnemer van Ernesto Valverde. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren