‘Als we zo doorgaan halen we AZ, Ajax en PEC Zwolle in, geloof me’

Woensdag, 6 december 2017 om 08:22

PSV staat momenteel fier aan kop in de Eredivisie, aangezien de voorsprong op naaste belager AZ acht punten bedraagt. De Eindhovenaren hebben met regerend landskampioen Feyenoord zelfs een gat van veertien punten. Renato Tapia baalt van de situatie waarin de Rotterdammers verkeren en geeft toe dat de club moeilijke tijden heeft doorgemaakt.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Verwacht jij dat Feyenoord tweede gaat eindigen?


Gerelateerd

43 reacties (laatste reactie door fr12jules)

Ach joh of je nou 2e of 4e gaat worden maakt ook weinig uit. Of denkt Tapia nog dat we nog vrrd cl spelen als je 2e wordt? Psv is helaas al kampioen omdat de concurentie veel te veel punten heeft laten liggen. Als je zoveel geluk hebt als Psv dan wordt je ook gewoon kampioen

6 december 2017 om 08:27

2de is toch wel voorronde CL...

6 december 2017 om 08:31

Was het dit jaar niet zo dat alleen de kampioen voorronde CL krijgt?

6 december 2017 om 08:32

Oh? Alleen de kampioen speelt cl voorronde die andere plek zijn we toch kwijt?

6 december 2017 om 08:48

Nee iedereen roept dat hier zonder ook maar zelf iets uit te zoeken. De mensen in de talkshows hebben ook kennelijk geen idee.

6 december 2017 om 08:53

Nee, voorlopig hebben we die twee plekken voor de CL. Tot en met plaats 15 op de coëfficiëntenlijst heeft twee plekken. Nederland staat op P13.

6 december 2017 om 08:58

Oke, dank je wel. Daarbij hebben we dan nog 3 voorronde EL-plekken?

6 december 2017 om 09:05

Ja is toch niet gek als iedereen dat roept jij ook gaat denken dat het zo is. Als ik elke uitspraak moet uitzoeken of het wel waar is dan kan ik wel stoppen met werken

6 december 2017 om 10:09

Klopt en het nieuws komt ook gewoon op Facebook langs toch?
Van de bonden 1-51 krijgt iedereen 3 EL plekken.

6 december 2017 om 10:20

Best gek ja, want je toont geen enkele intentie om ook maar iets wat je ziet de factchecken, zeker nu er zoveel onzin overal op het internet staat. Vrij naïef.

6 december 2017 om 10:44

@glory

Bij mij op Facebook komt het voetbalnieuws dus niet langs, ik leef namelijk niet voor voetbal. Ik kijk ook niet naar de talkshows. Mijn vraag was daarom oprecht en mijn poging 'zelf iets uit te zoeken'. Ik vermoedde dat er op een voetbalfansite namelijk wel iemand was die het antwoord voor mij paraat had.

Sorry dat ik voetbal niet belangrijk genoeg vind om met mijn niet-gefactcheckte reacties op deze website aan je eisen te voldoen.

6 december 2017 om 11:37

Als je ergens van overtuigd bent hoef je het niet op te zoeken lijkt me. Ik dacht toch echt dat het hier al meerdere keren voorbij was gekomen

6 december 2017 om 12:24

Nou aan die talkshows mis je niets. En als je zoekt op "heb gestaan op facebook" snap je mijn grapje naar Robsch ook.

6 december 2017 om 10:18

Ergens kan ik alleen maar hopen dat hij gelijk heeft. Anderzijds denk ik: hoezo op deze manier? we draaien voor geen poot!
Daarbij komt nog eens: hartstikke leuk al die ploegen inhalen, maar uiteindelijk wordt je toch maar 2e.
Second place is the first loser zeggen ze weleens... Over 2-3 jaar weten ze alleen nog wie de kampioen was. Als Tapia dan toch populistisch wil bluffen zeg dan dat je psv ook inhaalt "als we zo doorgaan".... nogmaals ik vraag me af hoe, want "als we zo doorgaan" wordt je geeneens 2e en moet je wellicht vrezen voor europees voetbal

6 december 2017 om 12:48

Werkelijk lachwekkend deze opmerking van Tapia. Snap wel dat hij dat doet beetje spierballen taal maar is werkelijk nergens op gebaseerd. Ieder Geval niet op het spel want dat is gewoon dramatisch. Feyenoord doet mee voor plek 6 t/m 4 en hoger zullen ze niet eindigen. AZ. Vitesse en Heerenveen zijn beter en Pec Zwolle zijn allemaal gelijkwaardig of beter dan dit Feyenoord.

Zo overtuigend was het nu ook weer niet tegen Vitesse, dus als je op dat niveau doorgaat durf ik niet te beweren dat je zomaar Ajax, AZ en PEC Zwolle allemaal voorbij gaat. Een aantal zal vast wel lukken, maar ik vind niet dat Feyenoord nu zoveel overtuigender dan de genoemde clubs speelt.

6 december 2017 om 09:25

AZ en PEC Zwolle zie ik ze wel voorbij streven, Ajax wordt een lastiger verhaal.

6 december 2017 om 12:31

Als je kijkt naar dit seizoen tot nu toe dan ga je Ajax makkelijker achterhalen dan AZ en we zitten al bijna op de helft van het seizoen. Maar op basis van wat is de verwachting dat Feyenoord ineens gaat draaien als een tierelier?

Als we zo doorgaan....man man, het loopt voor geen meter bij Feyenoord....komt er 1 met zo'n opmerking

6 december 2017 om 11:13

Let op vanavond, vóór en na de wedstrijd, komt die Van Bronckhorst met z'n 'we hebben écht stappen gemaakt'. Compleet weggevaagd in de Champions League (napoli moet echt nog voor de punten, dus berg je vanavond ook maar), gelijk tegen Roda en VVV en alleen gewonnen van Groningen en Vitesse. Ik ben geen Feyenoord-supporter, maar ik zou me in jullie flink in de maling genomen voelen als de trainer en spelers van je favoriete club dit soort teksten uitkraamt.

6 december 2017 om 11:40

Vanavond is nu echt zo'n wedstrijd waar ik Feyenoord wel iets geks zie doen.

6 december 2017 om 12:33

Heerlijk he. En dan hoor ik Van Bronckhorst gister zeggen: 'in de tweede wedstrijd tegen City lieten we zien stappen te hebben gemaakt ten opzichte van de eerste wedstrijd.' Gio, rustig aan. City speelde op 60%. Als die echt hadden moeten winnen voor kwalificatie had je met 5-0 uit het Emirates vertrokken. Nu geloofden ze het wel.

6 december 2017 om 13:01

Als Feyenoord uit het Emirates was vertrokken had City reglementair met 3-0 gewonnen wegens het niet komen opdagen van de tegenstander

6 december 2017 om 16:34

Wat is gek voor Feyenoord begrippen in deze fase, keeper in de spits en Berghuis op de goal?
Napoli moet nog....ik verwacht wederom een afstraffing in eigen huis voor Feyenoord.....het is gewoon niet het jaar van de Rotterdammers.
Ik voel aan m'n onderbuik dat Rotterdam zich moet concenteren op het jaar 2036

Geen woorden maar daden toch? Hoe kun je na zo'n reeks zulke uitspraken nog doen? Hij is overigens prima geintegreerd in Nederland; zijn lievelingsliedje is kennelijk "de meeste dromen zijn bedrog"

6 december 2017 om 09:09

Tja, ik kan mij nog een seizoen herinneren dat Feyenoord 7 wedstrijden op rij verloor en alsnog 3e werd. Dus ik snap dat de spelers niet zomaar willen opgeven.

6 december 2017 om 09:29

Beetje vertrouwen hebben wellicht? Roepen dat het kansloos is en je maar beter kan stoppen is dan ook zoiets :-)

6 december 2017 om 09:49

Hoe hij zulke uitspraken kan doen? Omdat we 'maar' vier punten achterstaan op bijvoorbeeld Ajax na zo'n slechte reeks en er vertrouwen heerst dat het spel en de resultaten vanaf nu alleen maar verbeteren?

Onzin uitspraak, voetballend is het echt nog niet goed dus daar moeten ze nog stappen zetten. Tapia verrast mij trouwens echt, vind ik echt goed spelen de laatste weken en heeft zoveel rust (soms teveel) aan de bal. Ik moet het nog maar zien of vd Heijden hem eruit speelt... alhoewel Gio kennende zal hij altijd voor zekerheid kiezen, die is werkelijk waar nog nooit op een creatieve gedurfde beslissing te betrappen.

6 december 2017 om 09:27

PSV is voetballend ook niet goed maar ze staan wel dik eerste. Resultaat is hetgeen wat telt. Overigens ben ik het met je eens dat Tapia je/mij verrast. Sterk aan de bal, fel in de duels en een goede pass. Ik zou het onterecht vinden als Tapia naar de bank gaat als Van der Heijden weer fit is. Ik moet nog wel wennen aan de capriolen die hij uithaalt

6 december 2017 om 12:34

Alleen maakt elke week een cruciale fout. Ik zou altijd Van der Heijden naast Van Beek zetten en dan die overschatte Botteghin op de bank. Ik zei het vorig jaar al, alleen toen was ik een hater of was het afgunst, alleen Van Beek is echt vele malen beter en Botteghin een nuttige verdediger voor de subtop.

PSV zal inderdaad wel wat wedstrijden gaan verliezen, alleen is er geen enkele reden om te denken dat Feyenoord of Ajax dat niet gaan doen. Sterker nog, ik zie op dit moment geen basis om aan te nemen dat Feyenoord en Ajax dat gat echt substantieel gaan verkleiner. Stabiliseren, maybe.. Echt verkleinen en een bedreiging vormen zie ik niet gebeuren. Tenzij Ajax komende zondag wint in de Arena. Dan geef ik Ajax nog een kleine kans.

6 december 2017 om 14:40

Klopt wel wat je zegt inderdaad. Ik denk dat mijn statement ook niet helemaal op echt mooi voetbal bedoelt was. Ik bedoel meer: Ik ben Feyenoorder in hart en nieren maar er is dit seizoen echt geen enkele lijn in het spel te ontdekken. Lastig met al die blessures dat klopt maar ik vind dat Gio en de rest van de technische staf hier echt tekort schiet.

Tapia moet inderdaad zijn slippertjes eruit halen en dan wordt dat echt een hele goede (al weet ik niet of dat als centrale verdediger gaat zijn). Vindt je trouwens ook niet dat, buiten de periode Fred Rutten, er nooit echt goed voetbal wordt gespeeld door Feyenoord de afgelopen 10 jaar. Zelfs onder Koeman en nu onder Gio (ook vorig jaar) was het vooral heel hard werken en op inzet de resultaten halen...

7 december 2017 om 12:12

@azalkmaar2

Tegen Vitesse en Groningen heeft Feyenoord de nul gehouden. Welke cruciale fout heeft hij gemaakt dan?

Het lijkt mij niet echt op iets gebaseerd eigenlijk? Hoogstens dat er wat geblesseerde terugkomen wat waarschijnlijk Tapia weer z'n basisplaats gaat kosten. Het is natuurlijk niet uit te sluiten dat Feyenoord alsnog tweede wordt zelfs kampioen worden zou in theorie nog kunnen maar probeer eerst maar eens een paar wedstrijden behoorlijk voetbal op de mat te leggen.

Laten we eerst maar eens kijken hoe het zondag gaat, dan staat er ook een pittig potje op het programma voor feyenoord, en zo goed spelen ze de laatste tijd echt niet, ik weet niet of el ahmadi dan er weer bij is? en even afwachten hoe ze uit de wedstrijd van vanavond komen.

6 december 2017 om 09:28

El Ahmadi is nog een twijfelgeval. Je zou altijd Tapia of St Juste kunnen doorschuiven en dan samen met Amrabat/Toornstra en Vilhena op het middenveld

Hahaha, ze winnen twee keer op een rij en ze halen ineens weer iedereen in.
Als je 1x in 18 jaar kampioen wordt is dat een uitzondering, niet de nieuwe standaard!

6 december 2017 om 09:55

Als ze die clubs inhalen staan ze dan ook 2e en daarmee word je geen kampioen.

en waarom niet? Ajax speelt ook gewoon weer gelijk tegen een degradatiekandidaat. Alleen PSV haalt op constante wijze de punten binnen. Als Feyenoord het normale niveau haalt, worden ze gewoon 3e of 2e.

Op dit moment kun je nog helemaal niks zeggen over wie waar eindigt. Niet voor het kampioenschap en ook niet wie tweede wordt. Psv heeft nu al minstens gestolen punten. in de loop van het seizoen krijgen die ook wedstrijden waarin het eens niet meezit. AZ trouwens ook.
Ajax en feijenoord hebben tot nu helemaal geen gestolen punten. Ik verwacht uiteindelijk dat de traditionele top drie straks gewoon weer bovenaan eindigen. In welke volgorde is nog helemaal open.

En als AZ zo doorgaat dan kan het niet eens...

Als ze zo door gaan? Wat bedoeld tapia daarmee? Het huidige spel is nog steeds bedroevend. Het is dat Vitesse zo lamzakkerig was dat het niet afgestraft werd (bedankt he Fraser!).

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Kevin DiksVerdediger10
Ridgeciano HapsVerdediger10
Jeremiah St. JusteVerdediger10
Eric BotteghinVerdediger10
Karim El AhmadiMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

11 fans
Middenvelder, 23 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 15 augustus
Schalke 04 heeft zich met een bod van vijftien miljoen euro gemeld bij Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren