Kluivert trots: ‘Hij maakt het verschil nu Keizer hem op zijn eigen plek zet’

Dinsdag, 5 december 2017 om

Justin Kluivert was anderhalve week geleden goed voor een hattrick tegen Roda JC Kerkrade, terwijl het talent afgelopen weekend tegen FC Twente eveneens trefzeker was. De goede vorm van de vleugelspeler is ook bij zijn vader Patrick Kluivert niet onopgemerkt gebleven en de oud-spits is trots op zijn zoon.

“Ik ben erg blij met de manier waarop hij speelt. Hij maakt het verschil nu de coach hem de kans geeft om op zijn positie aan de linkerkant te spelen. Met zijn snelheid en doelgerichtheid is het nu belangrijk dat hij deze lijn door weet te trekken. Ik ben erg trots als vader”, vertelt Kluivert in gesprek met het Spaanse radiostation Onda Cera.

Kluivert speelde in het verleden voor Barcelona en is onder de indruk van de prestaties van zijn voormalige werkgever: “Ernesto Valverde is bezig aan een goed seizoen, zonder nederlagen. Het is een erg zeker team, dat de tegenstander weinig lucht geeft. Hij heeft een goed georganiseerd blok gecreëerd”, legt de voormalige aanvaller, die gecharmeerd is van Samuel Umtiti, uit. “Hij is snel, verdedigt goed en kan ook opbouwen. Zijn blessure is een grote tegenslag.”


Poll

Vind jij dat Justin Kluivert in de basis moet blijven staan bij Ajax?


Gerelateerd

22 reacties (laatste reactie door supervo)

Ik vind deze jongen getalenteerder dan Memphis. Hij heeft gewoon iets wat mij heel erg aanstaat, hij is wat onverwachts en heeft flair en snelheid. En hij is nog zo jong! Ik denk dat deze jongen het ver kan schoppen. Groot talent!

Tevens hoort hij naar mijn mening gewoon in de basis te staan, younes is het gewoon niet maar goed. Als je hem nou op de bank zet is het ook capitaal vernietiging want dan raakt Younes uit beeld bij eventuele geïnteresseerde clubs.

5 december 2017 om 23:34

Younes is geblesseerd, dus die moet je nog 2 weken “geblesseerd” laten lijken en dan de laatste pot voor de winterstop laten spelen tegen willem 2 zodat het voor de buitenwacht lijkt dat het om een blessure ging en dan verkopen in januari.

5 december 2017 om 23:53

Ja precies. En dan tegen Willem 2 eventuele vrije trappen, penalties en 100% kansen aan Younes geven. Wellicht dat er dan nog 1 invliegt.

6 december 2017 om 00:22

Als hij de vrije trappen over de muur krijgt dan, want hij schiet de bal graag tegen tegenstander aan . Zou wel schitterend zijn als hij een hattrick maakt en er een gekke club komt met 10 miljoen.

6 december 2017 om 03:00

K mag toch hopen van niet... enige wedstrijd die ik in de arena kan kijken... uren vliegen om younes te zien...

6 december 2017 om 01:05

Ik vind hem een beetje lijken op Memphis, maar dan met iets meer handelingssnelheid (en momenteel nog wat minder rendement). Net als Memphis is het wel een jongen die rendeert in een team waar hij niet hoeft mee te verdedigen, want daar zal hij nooit het fysiek voor hebben.

Kluivert staat alleen maar op die positie omdat Younes geblesseerd is.
Een keuze uit nood geboren, meer is het niet.
Ik ben benieuwd wat Keizer doet straks, heb er een heel hard hoofd in

5 december 2017 om 23:29

Kan je dus nagaan hoe erg het gesteld is met Keizer: hij wordt "gered" door een speler (kluivert) die hij inderdaad nooit in de basis had gezet als Younes niet geblesseerd was geraakt. Ik ben het helemaal met je eens dat hij deze keuze nooit uit zichzelf gemaakt zou hebben als younes niet geblesseerd was geraakt.
Ben benieuwd wat Keizer gaat doen als younes weer helemaal fit is. Een Kluivert die speelt zoals hij nu doet kan je, in mijn ogen, echt niet ten faveure van Younes weer uit de basis halen.

5 december 2017 om 23:36

Dat was toch ook zo met Neres? Iedereen riep om die jongen is een kans te geven, dat deed hij en Neres scoorde er 2 tegen h’veen (daar werd Marcel al gered) om een week later 3 assists in de kuip te geven. Marcel heeft er helaas weinig kijk op.

6 december 2017 om 00:38

Neres en kluivert zijn verschrikkelijk onvoorspelbaar en verschil makende wingers

Nou jongens kom er maar in. Jullie zeiden het uiteraard al vanaf het begin: Kluivert op links. Neres op rechts. Bosz is top en keizer een flop.

Even ter herinnering: bosz zette younes een seizoen lang in de basis. Kluivert speelde van rechts als hij al mocht spelen. Linkspoot op links en rechtspoot op rechts is jullie vreemd.

Verder: bedenk ook alvast dat er stalorders zijn.. Younes als wissel is kapitaalvernietiging. Keizer heeft dus een tegenstrijdige opdracht...

5 december 2017 om 23:33

Ik loop het inderdaad al enige tijd te zeggen. Kan je nagaan hoe makkelijk het eigenlijk is om gewoon de juiste opstelling te maken. Ipv te lopen klooien zoals Keizer c.s. doen..
Stalorders is leuk bedacht, maar ik vind het onzin. Wat gebeurt er namelijk als Kluivert geen speeltijd krijgt en aan het eind van het seizoen vertrekt? Is dat dan geen kapitaalvernietiging?? Zo kan je aan de gang blijven, met die redenatie.

5 december 2017 om 23:46

Haha, inderdaad Mmarkez..

Hoe moeilijk is het eigenlijk??
Kluivert speelt sowieso het liefste vanaf links, en Younes laat al een tijd lang zien dat hij liever geen doelpunten maakt.
Nog zo'n mooi voorbeeld: Frenkie De Jong.. Die zet Keizer dan voor de verdediging, terwijl die jongen toch echt wat hoger staan moet, bijvoorbeeld op RM of als een echte nr 10.
En dan Donny.. Wanneer deze knul de rol op 6 overnam van Schone, het vorige seizoen? We werden er echt niet slechter op, dat is de speler die we daar nodig hebben met zo'n verdediging.
Om maar te zwijgen over Ziyech.. Keizer heeft het lef niet om hem te passeren of zelfs maar te wisselen.. Maakt niets uit of hij nou de bal 30 keer in de voeten van een tegenstander speelt.

6 december 2017 om 00:12

Mmarkez, denk je dat Keizer niet wil spelen met Onana, Veltman, de ligt, Wober, Sinkgraven, Ziyech, beek, vraagteken, Kluivert, Neres en Dolberg?

Maar laten we eerlijk zijn: om Veltman wordt keizer verguist; Wober was een miskoop maar werd juist door keizer opgesteld. Daarbij was hij er de eerste 5 competieduels nog niet bij. Sinkgraven is wederom geblesseerd en alternatief Viergever ook en nu zelfs mogelijk ook Wober. Ziyech, beek en de jong klinkt logisch maar dit seizoen blijkt beek zwak op 6. Dus wie gaat eruit? We zijn het ook wel eens dat Neres het niet top deed op rechts en daarna Kluivert ook niet. Dat Dolberg niet lekker draaide maakt de keuze voor Hunt logisch toch? Maw hoe kan er dan sprake zijn van een ‘logische basis 11’?

Ow en als die 11 niet scoren maar de wissels wel dan hoor je dat K niet de juiste 11 heeft opgesteld, maar als hij de doelpuntenmakers basis zet dan moet hij weer niet zoveel wisselen??? Tegenstrijdig vind je niet??

6 december 2017 om 00:26

Nee hoor, zo moeilijk is het echt niet. Maak gewoon een logische opstelling van de spelers die je hebt. Onana, Veltman, de Ligt, Wober/Viergever, Viergever/Sinkgraven, vd Beek Schone, Ziyech/Frenkie, Neres, Dolberg/Huntelaar, Kluivert. De geblesseerden van nu waren niet het hele seizoen al geblesseerd (behalve enigszins op Sinkgraven na). En Keizer loopt al het hele seizoen te klooien met opstellingen en rare wissels. En hij durft Ziyech helemaal niet te wisselen, terwijl die echt heel erg toe is aan de bank.

6 december 2017 om 08:38

Haha mmarkez...dank voor je reactie. Werkelijk prachtig. Muv Younes som jij toch precies op wat Keizer de afgelopen 13 duels heeft gekozen...?

5 december 2017 om 23:57

Vorig seizoen was kluivert ook nog maar 17...niet echt een leeftijd om een heel seizoen te spelen he. Nu heeft hij de kans gekregen wegens blessure van Youness en die heeft hij gepakt. Dus wat Bosz hier mee te maken heeft is mij een raadsel.

6 december 2017 om 12:58

Janvan der Wal, het gaat mij om die populistische reacties steeds. Kluivert doet het nu 2 wedstrijden lekker op links. Uiteraard hoop ik van harte dat hij dat blijft doen. Maar steeds dat afreageren op Keizer is zo onzinnig.

Keizer krijgt het voor zijn kiezen dat Younes speelt terwijl:
a) Bosz een heel seizoen voor hem koos terwijl er een heel seizoen op Younes werd gekat door de supporters. Alleen vergeet iedereen dat vanwege de finale plek. Op een of andere manier is Bosz helemaal top terwijl er een jaar lang gezeur was op Veltman, Sinkgraven, Viergever, Younes en Traore... Rijmt niet helemaal he..
b) Younes wel moet spelen omdat men hem zal willen verkopen. Trainer zijn is minder makkelijk dan bij Fifa. Politiek speelt er altijd het nodige.

Verder vwb Kluivert. Op rechts kreeg eerst Neres de voorkeur, toen Kluivert en toen Neres. Waarom? Simpel. Neres is op voorhand de beoogde rechtsbuiten en Kluivert zat in een vormdip. Toen Neres ook niet in vorm bleek werd er gekozen voor de eigen jeugd. Bij twijfel wordt daar conform het beleid (ja ook van JC) voor gekozen. Maar omdat Neres inmiddels liet zien (op het moment) echt beter te zijn, gaat de voorkeur naar Neres. Daarbij: Keizer werd voor rotte vis uitgemaakt dat hij Kluivert lang liet staan op rechts. Het is dus bijzonder schijnheilig om Kluivert op te hemelen en Keizer er weer in te betrekken terwijl 90% vd forabezoekers Kluivert eruit wilde hebben...

Maar veel mensen die hier reageren doen dan alsof zij het altijd al zeiden

Het probleem met Justin is dat hij nog wisselvallig is (wat geen schande is voor een talent die net 18 is). De ene week is hij onzichtbaar, dan speelt hij weer een zeer goede pot.

Ben daarom ook benieuwd hoe hij het tegen PSV zal doen.

Als hij constanter wordt zal hij Younes uiteindelijk wel uit de basis spelen. Kan bijna niet anders zou je denken.

Want Amin raakt werkelijk waar geen pepernoot.

Veel meer rendement dan younes. Ik ben blij dat younes geblesseerd is. Maar is niet de schuld van keizer, maar van het technisch hart. Die bepalen een deel van de opstelling

Keizer moet gewoon 4-2-3-1 gaan spelen tegen PSV nu Wöber ook nog eens geblesseerd is. Orejuela rechtsback en Veltman en De Ligt in het centrum en Dankerlui of Savastano linksback. Over Huntelaar of Dolberg kun je discussieren net als tussen Frenkie de Jong of Schöne en Ziyech en Siem de Jong dan kun je met een extra spits of nummer 10 spelen.

Onana
Orejuela
Veltman
De Ligt
Dankerlui
vd Beek
Schöne
Neres
Ziyech
Kluivert
Dolberg

Ja ja een paar leuke potjes en het is weer hosanna voor een spelrr van ajax. Eerst maar eens10 wedstrijden achter elkaar presteren en kijken of hij dan nog het "verschil" maakt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV1518
2.Ajax1313
5.AZ87
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
André OnanaKeeper10
Joël VeltmanVerdediger10
Mitchell DijksVerdediger10
Nick ViergeverVerdediger10
Matthijs De LigtVerdediger10
Hakim ZiyechMiddenvelder11
Frenkie de JongMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

147 fans
Coach, 42 jaar
SeizoenClub
2016-2016 Curaçao
2015-2015 Curaçao
2007-2008 Lille OSC
2006-2007 PSV
2005-2006 Valencia
Laatste voetbalnieuws

‘Ik draag PSV een warm hart toe, maar morgen juich ik iets harder voor Ajax’

Patrick Kluivert kijkt dinsdagavond met meer dan gemiddelde belangstelling naar de Champions League-wedstrijd tussen Barcelona en PSV. De oud-aanvaller kwam in zijn actieve loopbaan voor beide clubs uit en heeft naar...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 20 september
José Mourinho is fan van Frenkie de Jong en wil hem komende winter naar Manchester United halen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren