Miljoenenaankoop Ajax: ‘Ik kende Van der Sar en Overmars eigenlijk niet’

Dinsdag, 5 december 2017 om 09:25

Ajax maakte maandagavond de transfer van Boureima Hassane Bandé wereldkundig. De Amsterdamse club is met KV Mechelen een bedrag van 9,5 miljoen euro overgekomen, waarna de negentienjarige linksbuiten voor vijf jaar heeft getekend. De Burkinees, die volgend jaar zomer aansluit bij Ajax, zegt dat hij zijn transfer naar de Nederlandse topclub heeft afgedwongen.

De jongeling is blij dat zijn Belgische werkgever veel geld ontvangt. "Ze verdienen het. Een jaar geleden geloofde niemand in mij", aldus Bandé in gesprek met Het Nieuwsblad. "Dit is een stap hogerop. En iedereen wint. Het is ideaal dat ik nog zes maanden in Mechelen kan blijven, de club heeft me nodig", aldus Bandé, die vindt dat hij deze transfer heeft verdiend.

Al een tijdje aasde Ajax op de diensten van het talent, maar een transfer bleef lang op zich wachten. Bij de Amsterdamse club maakte Bandé onlangs kennis met directeuren Marc Overmars en Edwin van der Sar. "Ik kende hen eigenlijk niet. In de kleedkamer zag ik wel bekende gezichten, Zlatan Ibrahimovic en Luis Suárez hingen er aan de muren."

Bandé geeft eerlijk toe dat Ajax geen droomclub is: “Het is gewoon een heel goeie ploeg. Ik droom van nog veel meer. Maar ik wil hier eerst belangrijk worden en veel goals maken. Ik heb nog maar zes goeie maanden bij KV Mechelen achter de rug, ik was niet gehaast om te vertrekken. Maar er waren veel clubs die interesse toonden. We hebben goed nagedacht en de juiste keuze gemaakt."


Poll

Een goede aankoop van Ajax?


Gerelateerd

17 reacties (laatste reactie door bebo)

Eindelijk iemand die er gewoon voor uitkomt dat hij niet altijd al fan geweest is van de club waar hij naartoe gaat. Wat walgelijk is dat toch altijd.....

5 december 2017 om 09:51

Volgens mij gebeurt dat wel vaker hoor. Bijvoordeeld een ex-PSV-er als Wijnaldum, die er vooruit kwam Feyenoorder te zijn maar zich daarna PSV-er voelde, Jan-Arie van der Heijden als ex-Ajacied bij Feyenoord, Foor als NEC-er bij Vitesse, et cetera. Verder vind ik het met dat walgelijke wel meevallen wanneer een speler zegt graag voor zijn nieuwe club te willen uitkomen of fan is om nieuwe supporters te pleasen. Moet zo iemand dan zeggen dat hij liever niet voor de club had willen uitkomen?

5 december 2017 om 11:12

Het zou eerder raar zijn dat een 19-jarige jongen uit Burkina Faso die 6 maanden geleden voor het eerst in z'n leven in Europa kwam wél fan was van Ajax. De clubnaam is (weliswaar voornamelijk onder de oudere bevolking) vrij globaal bekend door de grote Europese successen onder Cruijff en co in de jaren '70. Maar van zo'n jonge Afrikaanse gast ga ik er eerder vanuit dat Bayern, Barca, United of Real zijn droomclub is en niet Ajax!

Klinkt in elk geval eerlijk. Ben benieuwd of hij zijn stempel kan drukken en wat mentaliteit in de ploeg brengt. Hij is in elk geval overal voorin inzetbaar dus dat kan interessant zijn.

Ach ja, hij hoeft ook geen binding met de club te hebben. Wie heeft dat tegenwoordig nog ?

Als hij maar gaat knallen en als wij hem over 2-3 jaartjes voor het 3 dubbele kunnen doorverkopen. Dan heb je het denk ik goed gedaan.

Maar goed, eerst maar eens zien hoe goed die jongen daadwerkelijk is en of hij Justin uit de basis kan spelen.

5 december 2017 om 10:15

Die binding met de club komt waarschijnlijk vanzelf wel als hij er een tijdje speelt. Hij voelt na een half jaartje ook al binding met KV Mechelen, dus dat zit wel goed.

Daarnaast is het niet zo vreemd dat een 19 jarige jongen uit Burkina Faso (één van de armste landen ter wereld, waar de meeste mensen arme boeren zijn levend op uitgedroogde, onvruchtbare grond en waar er nauwelijks begaanbare wegen zijn) Overmars, Van der Sar en ook Ajax niet kent.

Er zal geen glasvezel of andersoortige bekabeling liggen voor een goede internetverbinding. Het is niet raar dat de wereld zo'n jonge Burkinees beperkt was tot een straal van pak'm beet één a twee kilometer en daarom nog wereldvreemd is.

Verder zal communiceren denk ook nog een probleem voor hem, al zal hij waarschijnlijk wel wat Frans spreken. Zal me ook niets verbazen als hij ook analfabeet is.

Ik vind zoiets (het betalen van zo'n transfersom om iemand over 6 maanden te krijgen) toch wel vreemd. Stel hij breekt zijn been op twee plaatsen en komt nooit meer op niveau. Of zou dit geclausuleerd zijn?

5 december 2017 om 10:17

Denk wel dat zoiets in een aanvullend contract wordt opgenomen.

5 december 2017 om 10:21

Dat zou je wel denken, anders kan dat zomaar een dure grap worden. Ben jij trouwens Mokumstrots van SN?

Wij herinneren van der Sar en Overmars als prima topvoetballers, maar helaas tegenovergesteld als bestuurders. Was het maar zo dat ze ook daar mee gaan stoppen, dat zou voor Ajax veel beter zijn.

5 december 2017 om 11:34

Ehh, het tegenovergestelde van een prima topvoetballer lijkt me zoiets als een slechte talentloze voetballer.. Maar dat zal je wel niet bedoelen nu ze bestuurders zijn

Ik mis verder je onderbouwing waarom je deze mannen zo beroerd vindt als bestuurders.

Overmars doet toch goed werk als directeur spelerszaken, haalt talentvolle jongens binnen en verkoop tegen prijzen die de club geen windeieren legt, de club is vier jaar kampioen geworden en een aantal keer tweede en bereikte de EL-finale met de selecties die hij mede formeerde.

Hoe Van der Sar als Algemeen Directeur dagelijks functioneert is voor ons buitenstaanders nauwelijks beoordelaar, je kunt wel stellen , dat er onder zijn leiding grote sponsoren zijn binnengehengeld, hij ook zijn aandeel had in de Europese campagne vorig seizoen en er momenteel onder zijn bewind betrekkelijke rust heerst binnen de organisatie, wat de decennia daarvoor beduidend minder het geval was.

Sportief qua binnenhalen van kampioenschappen is het even wat minder, maar Ajax is natuurlijk niet de enige topclub in Nederland en kaper op de kust om de schaal jaarlijks binnen te slepen. Het is geen vanzelfsprekendheid en je doet elftallen Feyenoord en PSV als geduchte concurenten bovendien zwaar te kort

Qua bestuurlijke bedrijfsvoering moeten deze mannen wel wat in huis hebben gezien de miljoenen, die de afgelopen jaren konden worden bijgeschreven.

Zo slecht als jij beweerd kunnen ze als bestuurders imo ook weer niet zijn gezien de bovenstaande zichtbare resultaten. Waarom ze beter zouden moeten stoppen, zie ik niet zo in.

5 december 2017 om 13:07

En dan weer opgescheept komen te zitten met Frank Kales of Rik van den Boog? Mij niet gezien. De verwachtingen zijn te hoog voor de mogelijkheden denk ik. Al is het wel zo dat ik denk dat Marcel Keizer aanstellen een absolute fout is, maar zelfs dat moet nog blijken...

Jeej, artikel numer zoveel over deze jongen. Misschien hem eerst een paar wedstrijden laten voetballen voordat iedereen hem de hemel en voorbij prijst. Ik heb gisteren hetzelfde geschreven bij een artikel over Frenkie de Jong. Dat ophemelen van (vooral Ajacieden) spelers komt echt mijn strot uit, zeker wanneer er zoveel artikelen over worden gemaakt.

Maar hij zal Sjakie Swart toch wel kennen? Denk dat Sjaak zwaar beledigd is, als dat niet zo zou zijn☺️

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
André OnanaKeeper10
Joël VeltmanVerdediger10
Mitchell DijksVerdediger10
Nick ViergeverVerdediger10
Matthijs De LigtVerdediger10
Hakim ZiyechMiddenvelder11
Frenkie de JongMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

1 fan
Aanvaller, 19 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 20 juli
Arsenal gaat een flinke renovatie tegemoet. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren