Twijfels over aankoop van Ajax: ‘Ik moet het nog maar zien’

Dinsdag, 5 december 2017 om 07:01

Ajax maakte maandag melding van de komst van Hassane Bandé en betaalt volgens De Telegraaf 9,5 miljoen euro, inclusief bonussen, voor de aanvaller. Aad de Mos heeft de negentienjarige Burkinees vaak aan het werk gezien bij KV Mechelen en is er nog niet van overtuigd dat hij de miljoeneninvestering waard is, zo vertelt hij in een interview met bovengenoemde ochtendkrant.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Denk jij dat Hassane Bandé gaat slagen bij Ajax?


Gerelateerd

68 reacties (laatste reactie door jimmypsv)

Wat bedoeld hij met kalk onder zijn schoenen

5 december 2017 om 07:23

Dat ie langs de zijkanten op komt.

5 december 2017 om 07:24

Dat je zo dicht bij de zijlijn moet spelen dat je het kalk van de zijlijn onder je schoenen hebt.

5 december 2017 om 07:25

Dat hij heel dicht langs de lijn moet spelen.

5 december 2017 om 07:25

Goedemorgen, dat is een buitenspeler zoals Overmars dat vroeger was. Helaas zie je dat bijna nooit meer, dus een buitenspeler die juist niet naar binnen trok. Maar juist tegen de zijlijn aan balde, constant zoekend om je back gek te maken. Dat waren nog eens tijden en echte buitenspelers, nu gaan 8 van de 10 naar binnen. Helaas, nostalgie.....

5 december 2017 om 08:21

Overmars heeft dat juist bijna uitgevonden. Finidi was degene die altijd breed stond en een voorzet gaf. De grote kwaliteit van Overmars was dat hij zowel binnendoor als buitenom kon passeren

5 december 2017 om 08:47

Mwa, ik vind dat juist helemaal niet echt een Ajax-systeem. Hard rennen langs de lijn en dan voor de pot slingeren waar hopelijk een kopsterke spits staat - meer iets voor Psv. Ik vind het mooi als de backs opkomen en de vleugels naar binnen trekken waar ze kunnen scoren. Goed in de kleine ruimte. Zoals Barca, Real en Bayern ook voetballen. Ik ken deze jongen niet goed, maar heb alle vertrouwen in de scouting van Ajax en denk zeker dat hij een toegevoegde waarde kan zijn op de matig bezette flanken van Ajax.

5 december 2017 om 09:36

De oude vleugelspelers van Ajax deden niet anders dan buitenom gaan en een voorzet geven. Vanenburg, Swart, Keizer, etc. Naja ze gingen niet alleen buitenom, maar ook binnendoor om onvoorspelbaarheid te hebben in het spel. Dat mis ik af en toe bij de huidige buitenspelers van Ajax. Ze gaan allemaal binnendoor als ze Ronaldo/Robben zijn ofzo, maar buitenom gaan ze niet meer.

5 december 2017 om 09:54

Je ziet dat niet meer omdat het heel onhandig is. Je maakt daarmee je keuzes beperkt, je kunt maar één kant op (linksaf voor een Rw). Daarom kwamen veel coaches (zoals Guardiola) met de half spaces, dan kun je als RW zowel naar links als rechts.

5 december 2017 om 10:40

Hoe Overmars speelde is niet meer van deze tijd... de huidige tijd vraagt meer creatieve flankspelers met een sterke uithoudingsvermogen.

5 december 2017 om 12:24

Vanenburg was rechtshalf.

5 december 2017 om 12:51

Gdo, klopt Finidi wellicht meer. Maar Overmars ging ook veel vaker buitenom, en binnenom ook verassend maar deed hij niet echt vaak. Plus die voorzet, die ook 8 van de 10 keer aankwam idem met Finidi. Geweldig!

5 december 2017 om 12:53

Ja dat mis ik! Dat was nogal variatie in het spel. Geweldig om te zien?

5 december 2017 om 08:13

Wellicht bedoelt Koentje7 het cynisch. Dat is iets wat mij al jaren stoort bij Ajax.

Er staat geen enkele buitenspeler meer aan de zijlijn. Het continue naar binnen trekken en uit je positie lopen (omdat de back zo nodig op moet komen) zorgt voor een klein speelveld.

5 december 2017 om 10:12

Dat hij opkomt tot de achterzij lijn., om een voorzet te geven Zoals LING SCHIP vroeger.

Er is altijd twijfel bij transfers, zeker als het om onbekenden gaat. Het zegt alleen niet alles. Ook grote namen kunnen keihard floppen.

Ach ajax heeft het geld voor zo'n twijfel gevalletje. Wie weet wordt het een topper.

5 december 2017 om 07:43

@samdekruyf
Helemaal met je eens.
Alleen als hij flopt krijg je weer al die azijn slikkers over je (ajax) heen.
Want dat zou dan al de derde miljoenen aankoop zijn die niet voldoet.
Maar Ajax heeft gewoon geld zat wat Nederlandse begrippen betreft.
Zij kunnen best wel een gokje wagen en vaak zijn zulke spelers qua fysiek beter dan de Nederlandse jeugd spelers en hij is nog harstikke jong.

5 december 2017 om 10:05

@holala

Dan ben ik benieuwd over wie jij het hebt, Neres en Ziyech (zit in een mindere periode) voldoen namelijk prima aan hun verwachtingen. De enige die je op kan noemen zal dan Sulejmani zijn.

Er zitten niet voor niets zoveel clubs achter deze jonge aan, Ajax heeft ten opzichten van de afgelopen jaren nu wel snel gehandeld. Hij kan nu ook zijn ontwikkeling voort zetten in Belgie, en straks in alle rust aansluiten in Amsterdam.

5 december 2017 om 10:42

@grasveld
Ik heb het over deze selectie met cassierra en die back (orelja? of zoiets)
En als Bandé zou floppen dus nr drie.
Let wel, ik zeg dit niet hoor maar dan komt het wel te sprake.
En Neres was ook pas sinds kort niet meer als miskoop bestempeld.

Ik zeg juist dat Ajax wel zo'n gokje kan maken omdat Ajax juist voor Nederlandse begrippen schat en schat rijk is.
Wil je hogerop (europees) dan moet je investeren.
Alleen laat Ajax het al jaren afweten, ook doordat ze bepalende spelers te snel laten gaan.
Dus zouden ze ook iets aan het salarisplafond moeten doen.
Maar daar zit natuurlijk wel een grotere risico aan vast dan bv een investering van 10 milj verliezen.

En als die dan wel vlamt dan Aad het als eerste voorspeld. Goeie baan hoor, analist

5 december 2017 om 08:07

Analist zijn is inderdaad niet heel moeilijk. Zo was PSV eerst de verliezer van te transfermarkt en Feyenoord de winnaar. Ze roepen soms maar wat....

5 december 2017 om 09:10

Feyenoord heeft gewoon een goede transferwindow gehad. Haps, Larsson, Berghuis zijn allemaal sterke aankopen.

5 december 2017 om 14:29

ja voor Feyenoord begrippen. BIj PSV hebben ze Lozano gehaald en bij Ajax Neres. Voetballers, die net wat duurder zijn

5 december 2017 om 09:03

Aad volgend jaar: "ik zag in 2001 al dat die Bandé een blijvertje was: snelle dribbel, vlammend schot en een goede kop. Ik heb Overmarsje eerst zelf de kans gegeven om hem te ontdekken, maar dat duurde me te lang. Ik ben toen in de telefoon gaan hangen en zei: Bandé, als de sodemieter, nu."

Ik ken deze jongen persoonlijk niet goed genoeg, om een echt oordeel te kunnen vellen. Een buitenspeler was ook nodig, maar waar ik al jaren naar snak. Is een goede talentvolle rijpe linksback rond de 23 a 26 jaar. Jonge talenten hebben we genoeg, en ik besef me weer tien punten achter tegen Psv toch wel wakker geworden met een kater. Weer een verloren jaar, Overmars lijkt er eindelijk van geleerd te hebben om vroeg de selectie op orde te hebben.

5 december 2017 om 07:46

Ajax lijkt er eindelijk van geleerd te hebben, als je bijv ook leest van Van Duivenbode de transfer van Richarlyson heeft tegen gehouden is het toch weer niet de schuld van Overmars die veel te veel is tegen gewerkt door de jaren heen

6 december 2017 om 02:53

Klopt, nee dat is me wel duidelijk. Als enige was hij tegen de komst van Keizer, en wilde hij een ervaren trainer.

5 december 2017 om 09:11

Sulejmanii....het is inmiddels algemeen bekend dat overmars altijd zn best heeft gedaan maar constant werd tegengewerkt. Mensen lullen elkaar maar na om maar iemand de schuld te kunnen geven en mensen moeten nu eens kappen met overmars steeds te noemen. Het is de RVC die steeds dwars lag en dingen blokkeerde. Overmars wilde juist wel.

6 december 2017 om 02:54

Ik sta achter Overmars hoor, vond alleen dat die aankopen te laat kwamen. Maar hij is ook de enige, die ervaren trainer wilde hebben en tegen de komst van Keizer was.

Ach daar is Aadje weer de wereldkampioen opendeuren intrappen.. het is helaas zo dat als je Ajax een groot talent scout in een Europese competitie of in een Zuid-Amerikaanse je snel moet handelen! Iedereen schreeuwde moord en brand toen ze een overeenkomst hadden met richaleerson want die hadden ze niet nodig.... toen het niet doorging omdat ook onderkant premierleague hogere salarissen bied en mooiere tonelen om op te spelen zeiden nog velen dat het maar goed was ook.. en kijk nu! En dan wordt er geroepen dat overmars en co te krenterig waren. Ik heb alle vertrouwen in de scouting van Ajax heb ook beelden van deze jongen gezien en geef toe hij is wat ongepolijst maar er zit zoveel potentiël in dat het begrijpelijk is dat Ajax nu handeld!

Zoals was het ook met Davidson Sanchez en kijk hoe dat is afgelopen.

Zo dan kom je even met 1 echt goed aankoop..

maar zoals Jonker en Gullit al aangaven zondag bij Rondo
die spelers tegenwoordig worden voor zn wedstrijd teveel met info volgepropt zodat ze echt teveel moeten denken
en dat is dat wat Aad hier bedoelt en ook gelijk in heeft

Als Aad negatief is, ben ik positief. Die was ook niet te spreken over Davinson Sanchez vorig jaar en zo zijn er nog meer voorbeelden dat hij er faliekant naast zit. Overigens waait Aadje met alle winden mee. Als die Bande er volgend seizoen 25 inlegt zegt hij 'altijd al gezegd dat het een wereldtopper in wording was', that is how Aad rolls.

5 december 2017 om 14:30

ja want dan zegt hij dat hij al zei dat 'het een pareltje is'

Aah het was even afwachten, maar daar is die dan eindelijk, de lang verwachte opmerking van onze top analist. Tuurlijk is dit een groot talent, er zitten niet voor niets zoveel topclubs achter deze jonge aan, het blijft alleen altijd afwachten hoe spelers om gaan met een nieuwe werkgever, en hoe snel hij zich op zijn gemak voelt, het grote voordeel is natuurlijk wel dat hij niet schrikt van de weer omstandigheden hier in Nederland.

Laat zo'n jongen eerst eens gewoon voetballen. Typisch Nederlands om overal maar gelijk die stempel van oordeel op te drukken, alvorens iemand hem ook maar in het toekomstige shirt te hebben zien voetballen.

Hij is niet onbekend. Speelt wekelijks in Belgie. Scoort veel voor linksbuiten is jong. Niveau is daar niet veel lager toch.

Dan maar niet stijf aan de zijlijn zetten ook. Daar zorgen spelers voor weinig gevaar.

Afgelopen weekend zat bijvoorbeeld Marcel Brands van PSV nog voor hem op de tribune. Maar Ajax heeft snel gehandeld", vertelt Vandenbempt aan de nos. "het is een jongen die bij KV Mechelen al op de flank, in de spits en op de nummer 10-positie heeft gespeeld. Een polyvalente speler dus. Dat maakte hem aantrekkelijk voor clubs."

Laten we vooral die jongen vanaf week 1 weer met zijn prijskaartje confronteren. Wat een benepen mentaliteit. De inflatie op de transfermarkt wordt in de commentaren geen rekening mee gehouden. 9,5 miljoen euro nu = 3 miljoen 10 jaar geleden. Mensen die hier bewust weer een hetze van gaan maken zijn vijanden van het Nederlandse voetbal.

5 december 2017 om 09:19

Altijd gezeur, meteen alweer 1-0 achter op basis van zijn prijskaartje, om even in de realiteit te landen, dit zijn gewoon de huidige prijzen voor spelers, zeker aanvallers die de potentie hebben om een ster te worden (goed lezen, dat is hij zeker nog niet). Ajax heeft nog gewoon 42 miljoen liggen van Sanchez en kan dit makkelijk betalen.

Nu nog een RCV met duelkracht, fysieke kracht en vooral snelheid, dat is handig als je ver voor je doel verdedigd zoals Ajax, kun je net nog wat hoger druk zetten.

Wat me opvalt aan de beelden op Youtube en zijn statistieken: Speler die graag de bal vroeg komt halen en naar de 16 trekt. Sterk aan de bal en doelgericht. Ik zie hem echter nauwelijks bruikbare voorzetten afgeven of de combinatie zoeken. Hij heeft dit jaar nog maar 1 assist, en toen speelde hij volgens de info als 10. Dat kan natuurlijk aan het systeem van Mechelen liggen, of misschien zijn daar net geen beelden van, maar dat zou me bij Ajax wel gaan storen. Kluivert en Neres moeten soms nog een stuk beter, maar dat zijn juist wel spelers met een assist en combinatie. Kortom: Leuke voetballer, maar of hij bij Ajax goed in het systeem gaat passen vraag ik me af.

5 december 2017 om 13:24

We moeten niet vergeten dat Mechelen een waardeloos seizoen draait en weinig scoort, ploeg is niet dominant genoeg om hem diep in het veld te bereiken en te combineren. Als de scouts denken dat hij dat wel heel goed kan - zoals Neres, was in Brazilië veel meer een dribbelaar omdat hij gewoon bij een minder dominant team speelde dus al vroeger in veld iets moest doen- kan het ook zomaar een onverwachte jackpot zijn. Is afwachten, ben benieuwd.

Echt knap hoor van de Mos om zulke dingen te zeggen. Ajax stond op het punt Messi te contracteren maar koos toch voor deze jongen...Serieus, natuurlijk kan deze jongen ook een flop worden. Alle Nederlandse clubs kampen met het risico van een slechte deal als ze een nieuwe speler halen. Dat is onze realiteit. Uitermate irritant dat iemand als de Mos zo dom doet.

Als ik het zo zie is het een leuke, snelle, technische en verrassende aanvaller. Verder is dit allesbehalve een klassieke buitenspeler.

Wat dat betreft denk ik dat Ajax steeds meer naar een 4-4-2 of 3-5-2 systeem gaat spelen. Spitsen zoals Dolberg, Huntelaar, Sierhuis vermoord je met naar binnentrekkende buitenspelers, die gemakkelijk scoren.

Bij Ajax is blijkbaar de crisis uitgebroken vanwege: slecht spel, de 3e plaats en 10 punten achterstand op Psv. Het resultaat van de crisis is oa. deze paniekaankoop van maar liefst €10.000.000. Geen Ajax-talent uit de opleiding krijgt een kans, maar een 10-miljoen kostende speler uit Burkina Faso. Dan is de gehele Ajax-aanval weer buitenlands (bandé uit Burkina Faso, Dolberg uit Denemarken en Neres uit Brazilië), erg jammer voor Oranje...

5 december 2017 om 10:14

Lekker belangrijk Ajax heeft niks te maken met oranje.

5 december 2017 om 10:32

Dat praat men maar al te graag aan, als Ajax geen kampioen wordt is het nooit goed, maar er is absoluut geen crisis. Als je het nieuws goed volgt is dit onderdeel van een kleine beleidswijziging, dat men eerder handelt zodat men niet de volgende Richardlison mis loopt, kortom goed uitgedacht beleid. Daar hebben we ook de fin. middelen voor.

Veltman, de Ligt, Onana, F. de Jong, van de Beek, Kluivert en Dolberg, 7 van de 11 basisspelers kwamen uit de opleiding, kortom je lult uit je nek. En met Oranje hebben wij niks te maken.

5 december 2017 om 10:49

@lausho
Onana, F de Jong en Dolberg kwamen niet uit de opleiding.
Anders kun je Sinkgraven er ook wel bij noemen.
Misschien Ziyech zelfs.

5 december 2017 om 13:11

Nee, want die twee hebben geen onderdeel van de opleiding uit gemaakt, Onana, F. de Jong en Dolberg wel.

Als ik toutube analist mag zijn zie ik veel overeenkomsten met traore qua schijnbewegingen en manier van spelen...alleen laten we hopen dat hij na een geslaagde actie wel scoort ipv traore vorig seizoen

Aad de Ziener .... Analisten zijn echt heeeeeel vermoeiend
Als Youness in de zomer wordt verkocht dan denk ik dat het een goede deal is.

5 december 2017 om 10:51

@afca070
Waaruit blijkt dat Younes verkocht zal worden?
Als hij geen basisspeler meer wordt (en daar lijkt het nu op met een renderende Kluivert) zal de animo voor hem ook weg ebben.

5 december 2017 om 13:25

Omdat hij uit contract loopt? Als Ajax ervanaf wilt is hij gewoon weg in de zomer.

5 december 2017 om 14:10

@woltrex
Klopt, maar dan vang je er ook niet veel voor.
Dan kan Younes zelfs transfervrij vertrekken.
Maar hoezo heb je dan een goede deal zoals Afca070 doet vermoeden?
Je hebt slim ingekocht op het oog op het mogelijk vertrek van Younes.
Maar Kluivert dan?
Of gaat men er nu ook maar van uit dat hij vertrekt?
Zou ik weer een minpuntje vinden als dat zo is.

5 december 2017 om 14:21

Simpel, je hebt je aankoop al binnen dus je heb selectie aanvallend al vroeg compleet. Kluivert heeft nog niet bijgetekend dus is zeker nog afwachten. Prijs heeft Afca070 het niet over, een goede deal kan ook betekenen dat omstandigheden goed zijn (in dit geval aanvallend selectie vanaf dat 1 al klaar hebben) als je Younes zijn contract nu met jaar doet verlengen en doet verkopen kan je er ook financieel nog iets uitslaan (Ajax heeft eenzijdige optie)

Met deze speler moeten we maar afwachten of het wat word, bij ajax geven ze gelukkig veel tijd aan spelers om te wennen aan het systeem.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
André OnanaKeeper10
Joël VeltmanVerdediger10
Mitchell DijksVerdediger10
Nick ViergeverVerdediger10
Matthijs De LigtVerdediger10
Hakim ZiyechMiddenvelder11
Frenkie de JongMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

1 fan
Aanvaller, 19 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 20 juli
Arsenal gaat een flinke renovatie tegemoet. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren