Gullit ‘laf en laag bij de grond’: ‘Een klap in mijn gezicht’

Zondag, 3 december 2017 om

Thomas Buffel speelde jarenlang met veel plezier bij Feyenoord. De Belg mocht onder anderen samenspelen met Pierre van Hooijdonk, Robin van Persie en Dirk Kuyt, maar na de komst van Ruud Gullit was de rol van Buffel in De Kuip snel uitgespeeld, zo laat hij weten in zijn pas verschenen biografie. De voormalig assistent-bondscoach van Oranje zag het niet zitten in de aanvallende middenvelder.

Buffel schrijft dat hij uitkeek naar de komst van Gullit, maar al snel had de huidige speler van Genk door dat zijn trainer het op hem had voorzien. "Een drieste tackle van een Argentijnse testspeler in de voorbereiding zei veel. Ik kermde het uit van de pijn. Na dat oefenpartijtje vertelde Gullit in de kleedkamer dat we sneller moesten spelen. Plots wees hij naar mij. Ik keek op. 'Wat krijgt hij nu?', flitste door mijn hoofd."

"Ik slikte, ik wist niet wat ik hoorde! Een klap in mijn gezicht. Wat moest ik daarvan denken? Ik weet nog dat ik in de kleedkamer voor mij uit staarde. Dit zit absoluut niet goed. Ik vond het laf en laag bij de grond van Gullit", aldus Buffel, die vooral in zak en as was na het competitieduel met De Graafschap. "Vijf minuten voor de eerste competitiewedstrijd tegen De Graafschap kreeg ik een nieuwe opdoffer. 'Doe je best, anders trekken we er voorlopig een streep onder.' Ik was helemaal van de kaart en knikte gewoon. Die wedstrijd knakte ik."

Buffel tekende in de winterstop van het seizoen 2004/05 bij de Glasgow Rangers, maar zijn spoedige vertrek bij Feyenoord heeft hem nog lang achtervolgd. "Ruud Gullit heb ik niet meer gezien, geen handdruk, niets. Mijn nieuwe contract bij Glasgow gaf me wel financiële rust. Ik verdiende een smak geld. Maar met geld kan je niet alles kopen. Mijn vrienden, mijn spelers, de supporters en de stad moest ik achterlaten als een dief in de nacht", besluit Buffel.Gerelateerd

Meer sportnieuws

18 reacties (laatste reactie door scouserper)

Had Buffel ook al een "oude" biografie dan?

Ik begrijp weinig van zijn geklaag. Je kan het ook bekijken als dat Gullit gelijk had (en het juist goed bedoelde met buffel): als buffel sneller de bal doorspeelde, zou hij misschien niet kermend op de grond hebben gelegen?

Goed verhaal man. Kom op gedraag je als een Buffel. Weer zo'n typische speler die 13 jaar naar dato zijn woordje doet. Zeg het dan gewoon gelijk in de pers. Hier heeft niemand iets aan. Als het een leuke anekdote is oke, maar dit slaat nergens op.

3 december 2017 om 23:40

Op zo'n moment kun je er echt niks van zeggen. Dan wordt je gezien als onprofessioneel en een moeilijke jongen. Dat is ook niet echt aanlokkelijk voor andere clubs.

4 december 2017 om 00:33

@feye88, daar heb je dan ook wel weer gelijk in, maar ik vind wat Matjeq zegt toch ook wel weer logisch! Dit is van Buffel gewoon iets te simpel! Het heeft geen waarde! Buffel zag het als een pijnlijk iets, maar als je het nu Gullit zou vragen, dan fronst hij met z'n wenkbrauwen denk ik. Snap je? Gullit: sneller zijn jij Buffel, anders nog vaker geblesseerd! Buffel: Het is een testspeler, hij mag me geen pijn doen. Ach joh, laat gaan! Buffel versus Gullit! Zeg jij het maar 😉

Ook wel een beetje typisch voor Belgen, die zijn soms geen directe kritiek gewend. Nederlandse trainers zijn doorgaans wel direct en recht voor zijn raap. Daar moet je tegen kunnen.
Wel een beetje natrappen van Buffel zoveel jaar na dato.

3 december 2017 om 23:51

'Typisch voor Belgen'...flink aan het generaliseren hier...

4 december 2017 om 00:18

Klopt sneaky gedrag staan jullie ook bekend..Werk veel met belgen... https://youtu.be/oAE9HO1yS2w

4 december 2017 om 00:21

Ik geef toe dat het wat generaliserend is wat hij zegt, echter is er wel een kern van waarheid in wat hij zegt. Natuurlijk geldt het niet voor alle Belgen of dat het tegendeel voor alle Nederlanders geldt, maar over het algemeen wel. Ben je toevallig bekend met het Hofstede model? Dat is ook een "generaliserend" model dat verschil in culturen aangeeft.

4 december 2017 om 01:13

Niet alle spelers hebben baat bij zo'n aanpak, als trainer moet je dat toch ook kunnen aanvoelen en daarop in kunnen spelen.

4 december 2017 om 10:12

Gullit heeft dan ook bewezen geen goede trainer te zijn.

Tja.. Destijds was Kuyt en Buffel een goed duo. Echter kwam daar in eens Salomon Kalou tussen die ook best goed was. Dit ging ten koste van Buffel.

Typische belgenstreek, kalou en kuyt was een gouden tamdem en die scoorde absurd veel goals samen iets van 50 samen samen 20014/2005 en dat heeft gullit goed gezien buffel was gewoon niet goed genoeg..

Ik mis in het artikel wat Gullit nu gezegd heeft. Zo gaat het helemaal nergens over, hij wist niet wat hij hoorde, was helemaal van de kaart maar wat er nu gezegd is, geen idee?

Wellicht dat ook Buffel sneller moest spelen maar om daar zo van de kaart te raken en dencenia later over te gaan klagen, beetje raar.

4 december 2017 om 05:45

Gullit heeft niks gezegd over dit artikel. Alles is van Buffel zelf.

Wat een jankerd...sta op op het moment dat Gullit die uitspraak doet tegen je....

Los van de uitspraken van buffel; wat vind ik Gullit een pannenkoek. Komt op mij altijd uitgesproken dom over. Verbaast me dan ook niet dat hij als coach amper/geen succes heeft gehad.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4743
2.AZ4126
4.PSV3519
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
S. BerghuisAanvaller1811
L. SinisterraAanvaller183
C. ToureAanvaller00
J. BijlowKeeper10
Elber EvoraKeeper00
N. MarsmanKeeper20
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

België
6 fans
Coach, 38 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 21 januari
Juventus en Barcelona onderhandelen nog altijd over een ruildeal met Ivan Rakitic en Federico Bernardeschi. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren