Bizar onderonsje Guardiola met Redmond: ‘Ze wilden niet voetballen!’

Woensdag, 29 november 2017 om

Manchester City boekte woensdagavond een 2-1 overwinning op Southampton en na afloop leek Josep Guardiola een verbaal robbertje uit te vechten met Nathan Redmond. Terwijl de manager met de aanvaller van het veld liep, gesticuleerde hij hevig en in een interview met de BBC legt hij uit wat hem zo nodig van het hart moest.

Guardiola gaf aan dat hij vond dat Redmond en co in de wedstrijd tegen Manchester City niet in hun kracht speelden: “Southampton heeft enkele enorm getalenteerde voetballers en Redmond is zó goed in de één-tegen-één. Maar ze wilden helemaal niet voetballen, ze waren vanaf de negende minuut tijd aan het rekken. Ik wilde gewoon dat ze gingen voetballen.”

Dafuq?🙄 Pep Guardiola gaat full retard na de wedstrijd. Waar gááát dit over?

Geplaatst door voetbalzone op woensdag 29 november 2017

Ondanks zijn frustratie over de spelopvatting van de tegenstander was Guardiola logischerwijs opgelucht over het resultaat: “Het was een verbazingwekkend einde van de wedstrijd. Dit betekent heel veel. Southampton had tien man in het strafschopgebied staan, het was heel moeilijk om hen aan te vallen”, aldus de Spanjaard.

“Southampton kreeg kansen in de eerste helft; alle teams zijn beter dan wij in standaardsituaties. Ze waren sterker, maar wij bleven geduldig. We zijn blijven gaan en Raheem maakte een fantastische goal. Wat het meeste indruk maakt, is de hartstocht waarmee ze voetballen. Het is ongelooflijk wat voor ontlading er net loskwam in de kleedkamer. Je moet van dit soort momenten genieten”, besluit Guardiola.Gerelateerd

Meer sportnieuws

36 reacties (laatste reactie door mancunian10_)

Ik begrijp pep zijn frustraties, maar hoe hij in discussie ging met redmond vond ik wel ongepast. Toen ik het eest zag na de wedstrijd zei ik van waarom is die zo bezig met redmond.

29 november 2017 om 23:54

Omdat hij Redmond een geweldige voetballer vond en dat hij zo jammer vond dat de kwaliteit van Redmond niet werd gebruikt door Southampton.

30 november 2017 om 00:11

Wat verwacht je dat southampton gaat doen tegen deze city? Vol op de aanval gaan en elke keer op de counter afgemaakt worden. Er is geen andere manier dan met 11 man verdedigen om tegen city punten te pakken.

30 november 2017 om 00:21

Je hebt een punt, maar je begrijpt zijn frustratie toch? Het is ongekend hoevaak er op deze manier wordt 'gevoetbald' deze tijden. Het is geen voetballen meer wat sommige teams doen, het is verdedigen en de bal weg schoppen. Denk aan Inter Milan in de tijd van Mourinho en Sneijder onder anderen. Zij verdedigden ook, maar er zaten prachtige counters tussen met Eto'O en dergelijke. Gegeven dat Southampton misschien niet de beste spelers heeft, dat moet ik uiteraard gewoon toegeven. Ik vind her parkeren van de bus verschrikkelijk en resultaat voetbal eigenlijk ook. De meningen daarover kunnen uiteraard verschillen. De frustratie is echter wel begrijpelijk. Iedereen gaat anders om met zijn frustraties.

30 november 2017 om 01:18

Pep moet zijn frustraties over de speelwijze van de tegenstander helemaal niet uiten. Hij zit langs het veld als manager van Man City, niet als analist of voetballiefhebber. Dat hij het jammer vindt dat een speler als Redmond niet in zijn kracht gebruikt wordt, is niet relevant en hoeft hij zeker niet op deze wijze direct na de wedstrijd in het volle zicht te uiten.

30 november 2017 om 05:51

@5711 ik wil natuurlijk ook aanvallend voetbal zien, maar wat kan bv. Redmond eraan doen als zijn trainer zegt dat ze moeten verdedigen tegen een topploeg als city om een punt eruit te halen. Naast de top 6-8 in de BPL zitten bijna alle andere ploegen dicht bij elkaar in verband met punten. Elke wedstrijd is belangrijk en ze moeten proberen om punten te pakken anders kunnen ze misschien binnen 2 wedstrijden terech komen rond de degradatiezone. Jammer genoeg is het resultaten voetbal geworden. Dit is echt de enige manier voor ploegen die tegen city spelen. Een speler kan toch niks anders doen dan luisteren naar zijn trainer, dus snapte ik niet waarom hij per se redmond aansprak hierover. Pep moest in mijn ogen gewoon na de wedstrijd praten over southampton hun speelwijze in zijn persconferentie.

30 november 2017 om 08:24

Dat komt mede door het grote geld. Resultaat staat voorop. Dit creëeren de grote clubs trouwens ook zelf door de financiële verdeelsleutel. Rijke clubs worden rijker, dus kleinere clubs zullen zich steeds meer gaan ingraven. Dus Pep moet inderdaad niet zeuren. Doet hij zelf, en de clubs die hij vertegenwoordigd heeft, aan mee.

Guardiola uitstekende trainer, maar vind het wel raar van hem om te gaan vertellen hoe Southampton moet spelen. Niemand heeft het bijna city nog zo moeilijk gemaakt daar kan je ook de credits voor geven.

29 november 2017 om 23:55

Als je Redmond zijn kwaliteiten niet gebruikt kun je net zo goed andere spelers laten voetballen.

29 november 2017 om 23:57

Ja maar je moet ook beseffen als je tegen City speelt automatisch gaat verdedigen, want als je gaat aanvallen dan kan je het zelf invullen.

30 november 2017 om 00:00

Welke kwaliteiten? Redmond is een en al drama. Loopt enkel maar te jammeren en op zijn snelheid na is het een matige speler.

30 november 2017 om 00:00

@Petervermeulen Jouw punt? Guardiola is trainer van City. Hou je lekker bezig met City. Prachtig hoe Redmond reageert. Heel slim gespeeld door hand voor de mond te doen, want hij haalde ermee nog meer bloed onder Peps nagels vandaan.

30 november 2017 om 06:56

Dat zeg ik niet maar waarschijnlijk Guardiola.

Wat is het toch met die buitenlandse PL trainers, de een is nog maffer dan de ander...

Tuurlijk wil Pep dat zijn tegenstanders gaan voetballen. Dan komt er ruimte en Bam! het staat 5-0 voor City. Doe niet zo naïef, Pep. Tuurlijk gaan ze verdedigen en dat is hun goed recht. Je zou je er niet zo druk om moeten maken, maak je maar gewoon druk over hoe je die wedstrijden wint. Voor zover je je daar druk over moet maken als City-coach.

Hoe was die eerste goal van City? Op livescore stond eigen doelpunt van Dijk..

30 november 2017 om 00:07

Via een vrije trap van Kevin De Bruyne. Van Dijk tikte hem net langs de keeper.

30 november 2017 om 01:29

Officieel is het nu een doelpunt van De Bruyne. Via een afwijking.

Dit verdient gewoon een schorsing als je het mij vraagt. Verder moet Pep niet zo zeuren, want ik wil hem weleens zien met een ploeg uit de onderste regionen in een grote competitie, het is makkelijk praten als je telkens bij de beste ploeg uit de competitie hebt gezeten.

30 november 2017 om 00:04

Precies mijn gedachte, je was me net voor. Je speelt uit bij de club die op 1 wedstrijd na alles heeft gewonnen, wat verwacht je dat we gaan doen? Gaan we aanvallen, krijgen De Bruyne, Aguero, Jesus en Sterling alle ruimte. Kunt de gevolgen wel raden.

30 november 2017 om 00:08

Denk je echt dat het zo makkelijk is?? Verschil van Bayern nu en toen guardiola daar trainer was.maakte van barca de beste team aller tijden met spelers van la Marsia en als enige trainer 6 prijzen in een jaar!! Ja het is heel makkelijk

30 november 2017 om 00:56

Laten we zeggen dat Pep samen met Mourinho de koningen op het gebied van dramatiek in het hedendaagse voetbal zijn. Pep weet in deze situatie dondersgoed dat de camera echt nog wel aanstaat.

30 november 2017 om 12:07

Mourinho kan soms verbaal dramatisch doen tijdens interviews of pers-conferenties, maar tijdens wedstrijden is hij 90% de rust zelve. Een Conte, Klopp of Simeone lijken veel meer op Pep door constant te gillen, langs de lijn te rennen en te gebaren als een bezetene. Ik weet niet of jij veel United kijkt, maar Mourinho lijkt op het gebied van coaching tijdens de wedstrijd totaal niet op bovengenoemde collega's!

30 november 2017 om 03:17

Een beetje kortzichtig naar mijn mening. Wellicht heb je gelijk wat betreft redelijk presteren met een sterke selectie. Echter gaat het bij Guardiola niet alleen om wedstrijden en prijzen winnen. Wat Guardiola differentieert ten opzichte van andere coaches is dat hij z’n teams op de herkenbare aanvallende en aantrekkelijke manier laat spelen die je terug ziet in alle teams die hij onder z’n hoede heeft gehad. Het gaat veel verder dan puur presteren en prijzen winnen. Ter illustratie: niemand heeft het tegenwoordig over Inter die de CL heeft gepakt met Mourinho, of Griekenland die het EK had gewonnen. Maar mensen praten nog steeds over het Barcelona die met hun eigen geweldige identiteit/speelwijze prijzen aaneenregen.

30 november 2017 om 07:50

Ja, is dat makkelijker? De druk ligt veel hoger? Topspelers willen allemaal spelen, toch moet telkens een aantal teleurstellen en dat moet je managen. Even niet goed draaien en je ligt eruit, bij een lager team gebeurt dat minder snel. Al genoeg toptrainers zien sneuvelen bij topploegen die deze stelling direct onderuit haalt.

30 november 2017 om 08:18

Je hebt ook zeker gelijk. Dit soort voetbal kan je niet spelen met mindere teams. Benevento is een goed voorbeeld. Die proberen hetzelfde te doen als Guardiola. En die hebben nu 0 punten in de serie A.

30 november 2017 om 10:59

Als het zo blijft is de kans groot dat de Engelse competitie in de richting Italiaanse voetbal gaat... gevolg minder kijkers en toeschouwers omdat het voetbal daar zo saai is...

De Engelse competitie mag blij zijn met Guardiola anders is het saai voetbal geweest.

Vind het persoonlijk een beetje vreemd om als coach te zeggen dat alle andere teams beter zijn in standaardsituaties dan je eigen team. Hij is hier immers grotendeels verantwoordelijk voor. Wanneer je al anderhalf jaar coach bent bij dit team dan kan dit toch niet de conclusie zijn. Dan moet je er extra aandacht en tijd aan besteden op de trainingen. Volgensmij worden de standaardsituaties (tegenwoordig) sowieso onderschat. Er zijn zoveel teams die hier amper rendement uit halen.

30 november 2017 om 00:16

City bestaat vooral uit kleine spelers, waardoor je al snel een van de mindere in de competitie bent qua standaardsituaties.

30 november 2017 om 00:33

Volgens mij is City een van de ploegen die het meest scoort uit standaardsituaties, zeker in de CL dit seizoen. Pep houdt enorm van extremen, overdrijven en alsjeblieft maar niet als favoriet worden gezien. In dat opzicht is het, ironisch genoeg (omdat ie er een hekel aan heeft) net Mourinho

Als liefhebber snapte Guardiola gewoon niet waarom Southampton heeft gespeeld zoals ze hebben gespeeld. In zijn ogen hebben ze hun sterke punten niet benut. Wellicht slaat ie er een beetje in door in z’n enthousiasme, maar zoals ik hem zie is het een geniale gek. Alle historische genieën waren allemaal wel een beetje krankjorum. Sommige mensen kunnen dat niet waarderen, ik vind het juist geweldig mooi zijn liefde voor het spelletje. Gezien de reactie van Redmond zelf zal het ook allemaal wel meevallen met wat ie heeft gezegd.

Ik snap de frustratie van Guardiola wel. Getalenteerde spelers die zich in een handbalformatie in/om de eigen 16 formeren. Maar, draai het eens om. Een elftal van 2 miljard boekwaarde dat alles en iedereen zoek tikt, vraagt je om wat meer ruimte te geven zodat ze 4x ipv 2x tegen je kunnen scoren? Dit is de prijs van de scheefgroei in de voetbalwereld. Als City, PSG, Barca etc in een eigen competitie spelen dan zullen ze er geen last van hebben...

Mafketel. Zet deze vent aub op de tribune komende wedstrijd.. Mourinho had waarschijnlijk 4 wedstrijden gekregen..

Redmond naar City dus. Laatste keer dat Pep zoiets deed, was bij Kinmich.

Ik snap wel dat hij zo reageert, maar ik snap ook dat heel veel mensen dit gek vinden. Guardiola is zo enthousiast dat hij af en toe zulke momenten heeft. Ik heb er ook een hekel aan dat teams vol de bus gaan parkeren, daarom vind ik het af en toe jammer dat Mourinho onze coach is en niet Pep.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Manchester City

Stand
Actuele wedstrijden

55 fans
Coach, 48 jaar
SeizoenClub
2013-2016 Bayern München
2008-2012 Barcelona
2007-2008 Barcelona B
1992-2001 Spanje
Laatste voetbalnieuws

Oranje-talent negeerde uitnodiging Guardiola: ‘Ik wilde niet verhuurd worden’

Melayro Bogarde heeft in de zomer van 2018 een aanbieding van Manchester City geweigerd. De talentvolle verdediger had de clubs voor het uitkiezen en besloot voor een overstap van Feyenoord naar...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 15 november
Zlatan Ibrahimovic heeft zijn zinnen gezet op een hereniging met AC Milan. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren