‘Is het voor supporters van Ajax niet lastig om van Hakim Ziyech te houden?’

Maandag, 27 november 2017 om 06:35

Met drie goals, acht assists en veel balveroveringen is Hakim Ziyech weliswaar een bepalende speler voor Ajax, maar hij lijdt door het risico in zijn spel ook veel balverlies. Dat laatste aspect zorgde er zondagmiddag tijdens de thuiswedstrijd tegen Roda JC Kerkrade (5-1) zelfs voor dat er fluitconcerten in het stadion te horen waren. "Dat mag je geen supporters noemen. Supporters steunen hun club", reageerde de middenvelder.

"Zou hij niet populairder moeten zijn dan hij nu is?", vroeg NOS-commentator Arno Vermeulen zich zondagavond bij Studio Voetbal af. "Is het voor Ajax-fans niet lastig om van Ziyech te houden? Niet als voetballer, maar hij heeft altijd iets verongelijkts. Hij lacht nooit, is geen vrolijke jongen."

Kiki Musampa denkt dat Ziyech dit seizoen minder goed in zijn vel steekt dan vorig seizoen onder Peter Bosz. Hij had namelijk een band met de vorige assistent, Hendrie Krüzen. "Die is weggevallen en de vraag is of iemand dat heeft opgepikt. Hij heeft weinig met Hennie Spijkerman en met Keizer en ik weet niet of hij een warme band heeft met Aron Winter", zo stelde de oud-voetballer van Ajax.

"Verder is zijn broertje weggevallen", ging Musampa verder. "Abdelhak Nouri. Met hem had hij een heel goede band. Ik heb het gevoel dat Ziyech een beetje alleen is, dat niemand naar hem omkijkt. Hij moet wel het gevoel krijgen dat hij hier moet zijn." Geen enkele speler in de Eredivisie kwam dit seizoen tot meer assists (8), gecreëerde kansen (55) en schoten (64) dan de Marokkaans international.


Poll

Denk jij dat Hakim Ziyech gelukkig is bij Ajax?


Gerelateerd

35 reacties (laatste reactie door sirius)

Dat over t verongelijkte ben ik t mee eens. Vaak dat zeikerig blikje.. Vaak arm bewegingen als hij de bal niet heeft gekregen maar de ander wel.. dat terwijl hij grossiert in t balverlies.
Ook is t wel zo dat je altijd ineens iets kan verwachten bij m... zoals gisteren zo'n aanname tussen twee man door... of een assist... ziyech is een heerlijke voetballer maar staat niet op scherp. Wél werkt hij zich t lazarus.
Al met al... kan meer uitkomen...maar of Ziyech 100 % gelukkig is vraag ik me af ja..

Wat betreft t duidelijke uitfluiten.. not done.. nooit meer doen.. helpt niemand

Nou ik hou van ziyech. Een typische you never know what you have until it's gone player. Zorg gewoon voor 5 kansen meer per wedstrijd. Durft ballen te geven die schone echt niet durft te geven, want o zo bang voor balverlies... Ziyech heeft daar lak aan en daarom is hij zo beslissend. Daarnaast veroverd hij de meeste ballen. Schande hoe hij werd behandeld gisteren. En diezelfde mensen die hem gingen uitsluiten zijn de schreeuwers die gaan zeuren wanneer overmars opnieuw een sterspeler (Ziyech) verkoopt. Ooo hij had ziyech moeten behouden bla bla.... Geloof me de speler in kwestie heeft geen zin in gezeur. Gewoon verkassen als men je toch niet waardeert..

27 november 2017 om 07:10

Dat hij de meeste kansen creëert zegt mij eerlijk gezegd niet zo veel. Hij legt zo enom veel risico in zijn spel dat elke bal die hij krijgt wordt omgezet in een steekbal of diepe bal. Andere spelers in dat gecreerde kansen klassement spelen de bal ook wel eens breed of terug, waar dan logischerwijs geen kans uit ontstaat.

Zijn eerste helft gister was echt van een belachelijk slecht niveau. Heeft letterlijk elke bal, afgezien van zijn laatste balaanname, ingeleverd met dat " enorme risico " wat hij in zijn spel legt en zeker 4 counter van Roda ingeluid. Tegen, met alle respect,betere teams is dat gewoon dodelijk. Begrijp mij niet verkeerd, Ziyech is voor Ajax een uitstekende speler maar hopelijk leert hij snel doseren en zijn momenten te kiezen. Want anders zie ik hem niet zo snel een stap hoger maken.

27 november 2017 om 07:24

Zodra hij het risico niet neemt is er alsnog gezeik. Dan is hij een brave jongen die geen risico's durft te nemen. We mogen ziyech koesteren.

27 november 2017 om 07:41

Dat kan , maar zo slecht spelen kan tegen roda maar de midden moot van de eredivisie straft zoveel balverlies keihard af. Europees hoef je natuurlijk helemaal niets te verwachten..nee kampioen worden doe je niet met deze Ziyech.

27 november 2017 om 07:43

Als hij zoveel balverlies blijdt lijden ben ik er niet rouwig om mocht hij vertrekken. Prima speler voor de eredivisie, maar tevens een die nog genoeg te leren heeft.

27 november 2017 om 07:52

En waar speelt ajax? In de ed of wat? Geen 1 ajacied is van een hoger niveau dan de ed. Kortom wat is jullie probleem? Schone heeft weinig balverlies en ook op hem is kritiek. Donny idem. Frenkie levert ook ballen in. Hoort in het spel van spelers die alles vooruit spelen..

27 november 2017 om 07:57

@993410

Precies dit, de eerste goal utrecht werd ingeleid door balverlies Ziyech door weer eens te veel risico te nemen.

Dat er genoeg Ajax supporters klaar zijn met Ziyech is ook te begrijpen ook. Hij is namelijk nog geen enkele keer de man die opstond geweest in de wedstrijden dat het tegen zat en Ajax het moeilijk had. Om dan de vedette te gaan uithangen is niet zo slim. Ook opmerkingen als, ik wil volgend jaar CL spelen, lukt dat niet met Ajax dan maar elders, helpen niet echt.

27 november 2017 om 11:15

Nee, hij staat inderdaad nooit op... heeft al 55 kansen gecreëerd dit seizoen, 8 assists gegeven. Nee deze jongen kan er niet veel van.

27 november 2017 om 09:51

(lee112)
helemaal mee eens voor zo'n speler kom je naar het stadion degene die hem uitfluiten zijn ook geen echte supporters die kijken alleen maar wat er fout gaat maar zien de geniale dingen niet die hij doet .

27 november 2017 om 11:10

hahaha zag de 2e helft niet normaal wat voor geniale dingen hij deed.
En in de 1e helft zelfs rond de 30ste min geniale onderschepping en bal op dolberg en op slag van rust een assist.
Lekker fluiten dan is die misschien in de winter al weg.

Ziyech is een speler die met de zogenaamde Amsterdamse bluf speelt. Legt veel risico in z’n spel, maar creëert daarom zoveel kansen. Hij werkt keihard en doet verdedigend ook z’n werk, maar heb inderdaad het gevoel dat hij minder in z’n vel zit bij Ajax.

27 november 2017 om 07:58

Dat vind ik juist helemaal niet. Ja, puur qua spel is het aanvallend, met veel risico. Maar zijn uitstraling kon wat mij betreft niet verder afstaan van Amsterdamse bluf. Die afhangende schouders, die chagrijnige blik, dat verongelijkte. Ik heb bij Ziyech altijd het idee dat hij voor zichzelf het veld opkomt, vooral met zichzelf bezig is en nauwelijks met het team. Dat had ik ook al bij Heerenveen en bij Twente. Of ze nou bovenin meedraaien of tegen degradatie voetbalden, aan Ziyech zag je niets. Die komt elke week het veld op om een paar steekballen en afstandsschoten te verzorgen.

Als ik dan kijk naar Kluivert, of hoe dat bij van der Vaart of Sneijder ging of nog eerder de generatie Seedorf, dan zag ik altijd spelers vol vertrouwen die ook altijd plezier leken uit te stralen op het veld. Ziyech wekt op mij een hele andere indruk.

27 november 2017 om 10:00

En ik vind ook niet dat hij keihard werkt.
Vooropgesteld: Ik heb gisteren alleen de laatste 25 minuten van de eerste helft gezen; niet de beste periode van Ajax e/o Ziyech. Ziyech lijdt kinderlijk balverlies en zijn lichaamstaal daarna spreekt boekdelen. Vervolgens ook geen enkele inspanning of intentie te helpen hetstellen.
Ik denk dat dat meespeelt in het gefluit.
Als je als speler de ballen uit je broek loopt om een fout te herstelllen, zullen supporters dat eerder herkennen en je meer steunen.

27 november 2017 om 11:23

Ziyech heeft op De Ligt en Veltman na de meeste onderscheppingen voor Ajax. Hoezo de beste man helpt niet verdedigen ? Zelfs in de 92e minuut was hij nog aan het doorjagen. Tel daarbij op dat hij 5(!) kansen per wedstrijd creëert en assists levert. Dan kan je toch niets anders concluderen dan dat hij Ajax bij de hand neemt.

Ik vind het niet reeel wat er steeds gesteld wordt met die statestieken.
De voorstanders zeggen: Kijk naar zijn rendement, zijn assists, zijn goals, zijn steekpasses etc etc.
Zijn tegenstanders zullen zeggen: Kijk naar zijn balverlies, zijn uitstraling, zijn gemekker etc etc
Je moet een balans vinden. De voor- met de na-delen afwegen en dan kun je pas met een eerlijke conclussie komen bv zijn "goede" acties zijn 5 en zijn verkeerde 4 dan blijft er dus 1 positief over dus is hij wel beslissend.
Of andersom kan ook natuurlijk.
Mits het afwegen wel eerlijk gebeurd kun je een algemene conclussie trekken.
Alleen maar zeggen van: Maar voor zo'n speler kom je juist naar het stadion, kun je wel zeggen als hij voor een club speelt waar winnen niet het belangrijkste is maar bij een club als Ajax kan dat niet als hij door zijn positieve spel te veel punten zou kosten.

Het is ook nooit goed

Gewoon top speler, verzaakt niet en tja waar hij speelt en hoe hij speelt, verlies je de bal wel eens vaker, dat is het spelletje, nou met ze alle lekker door huilen, want dat is NL.

27 november 2017 om 13:03

Voor Eredivisie-begrippen is het een topspeler, maar de kritiek is gewoon terecht. Als je in de Eredivisie al zoveel balverlies leid, hoe wil je het dan gaan doen in een topcompetitie? Denk je serieus dat Ziyech wegkomt met het vele balverlies bij een grotere club?

27 november 2017 om 13:17

Ziyech is geen Messi, Ronald, De Bruyne of Hazard, de spil waar elke buitenlandse topclub het elftal omheen zal bouwen. Daarvoor mist hij ondanks zijn soms genialiteit te veel en heeft hij teveel dom balverlies. Spelers moeten zichzelf ook voor je weg willen cijferen. Ziyech heeft echter zo'n negatieve uitstraling en lichaamstaal, dat ik me ster afvraag of hij als vedette in het buitenland zal worden geaccepteerd. Dan zal hij toch ook moeten veranderen. En daarnaast een coach hebben die blind op zijn kwaliteiten durft te vertrouwen.

Ziyech is permanent verongelijkt. Alle veren die hij al jaren in zijn reet gestoken krijgt van het hele Nederlandse voetbalpubliek zijn meteen vergeten bij de minste of geringste kritische opmerking. Met deze mentaliteit gaat hij niet verder komen dan Ajax.

Ik zal nooit een speler van Ajax uitfluiten, maar hoe eerder deze zeer met zichzelf ingenomen speler vertrekt hoe beter. De speler met het meeste balverlies in het betaalde voetballer. Eist vrijwel alle spelhervattingen op, en die zijn van een bedroevend niveau. En ja, natuurlijk komen er ook een paar ballen aan, maar mag dat.
Zijn hele houding, niet alleen op het veld maar ook daarnaast, is misselijkmakend. Typerend zijn reactie dat het helemaal niets interesseert wat anderen denken als hij de zoveelste foutieve pass heeft gegeven. Ziyech speelt louter voor Ziyech en nooit voor het team. De eerste helft gisteren was het slechtste wat ik ooit van een Ajax speler heb gezien. Iemand zegt dat hij hard werkt. laat me niet lachen, je moet hem eens zien staan na weer een waardeloze actie van hem. Slechts sporadisch vecht hij terug. Een schande dat deze jongen steeds blijft staan. Frenkie de Jong is in alles een beduidend betere speler.
Ben ervan overtuigd dat Ziyech zichzelf een topper vindt en dat hij bij een internationale topclub kan spelen. Daar lachen ze om spelers met een dergelijke instelling.

Ik snap persoonlijk niet hoe je als Ajacied niet van hem kan houden. Het is volgens mij moeilijker om hem te 'haten' dan van hem te houden.
Ajax staat toch voor bravoure? Bluf? Risico? Vooruit willen voetballen? Ziyech belichaamd dat volgens mij voor de volle 100%!
Daarnaast verzet hij bergen werk....

Kijk, mocht Ziyech bij Feyenoord rond lopen dan snap ik enigszins dat hij kritiek krijgt. Daar houden ze van harde werkers die de snot voor de ogen werken en het ziet er niet zo uit dat Ziyech dat doet, echter is de praktijk anders. Dit is overigens geen sneer naar Feyenoord toe of om Ajax op te hemelen, maar zo is wel de mentaliteit van de supporters.

27 november 2017 om 09:17

@conti
Lees mijn betoog hierboven eens.
Jij noemt nu alleen de "voordelen" van Ziyech op.
Maar weeg dan ook de nadelen af en kom dan met je conclussie.
Kan altijd nog in het voordeel van Ziyech zijn hoor, maar als hij wedstrijden punten kost, wat heb je dan aan zijn bravoure, bluf en risico?

Niet om het een of ander maar ik denk dat ze dat ook niet bij Ajax willen.
Ook niet als sneer bedoeld want ik heb niets met de top drie clubs (dus ook niets negatiefs).

27 november 2017 om 10:46

Leuk je betoog, maar dat is totaal niet relevant over wat ik bedoel.
Ik zeg nergens dat Ziyech het fantastisch doet, of juist slecht.
Waar ik puur naar refereer is de quote: "is het voor Ajax-fans niet lastig om van Ziyech te houden?

Het lijkt mij lastiger om niet van hem te houden als Ajax fan zijnde, omdat je juist als Ajax fan, geniet van bravoure, bluf, risico en het vooruit willen spelen. Dat is wat Ziyech belichaamt, dat is waar de Ajax fan van geniet en wil zien, hoe kan je dan niet van diegene houden als hij dat laat zien?

Dat is mijn punt.
Niet of hij een goed seizoen draait of niet.... Overigens vind ik hem redelijk draaien. Niet fantastisch, maar ook niet zo belabberd als sommige wil doen geloven.

27 november 2017 om 10:58

@conti
Nu begrijp je mij weer verkeerd.
Ik heb het niet specifiek over Ziyech maar als speler X veel vooruit voetbald, veel bravoure heeft, veel bluf en veel risico in zijn spel heeft, maar veel balverlies, veel foute passes (door zijn risico) waardoor je wel 1 keertje vaker scoort maar er 2 of 3 meer tegen krijgt, vind jij het ook niet meer leuk.

Ik zeg dus niet dat dit zo is maar wijs jou alleen maar op de positieve dingen die jij stelt en de negatieve dingen eruit laat.

Hetzelfde zou zijn dat mijn vrouw zou zeggen: Dat hij niet kan voetballen doet me niets, als er maar een knappe kop op zit.;

27 november 2017 om 14:03

@ Holala

Ik zou een type ziyech nooit uit kunnen fluiten, zou hem bij tijd en wijle vervloeken, maar uitschelden of uit fluiten is gewoon weg stom. Helemaal wanneer je jezelf Ajacied noemt. Hij belichaamt het DNA van Ajax, hij speelt zoals de supporters willen dat hij speelt.

Als ik hem ga uitfluiten of uitschelden, vanwege het feit dat hij risico in zijn spel legt en daardoor regelmatig balverlies lijdt, had ik geen Ajacied moeten worden maar voor een andere ploeg.

27 november 2017 om 14:14

@conti

Maar ik wil ook helemaal niet dat je Ziyech uitfluit.
Integendeel. Ik ben ook wel eens, op zijn zachts gezegt, teleurgesteld in een speler maar zal hem dan niet uitfluiten.
Behalve als hij er om vraagt door bv een dikke middelvinger naar het publiek te wijzen.
Ik heb het er alleen over dat jij zegt dat Feyenoorders liever vechters zien en Ajacieden liever bluffers etc.
Ik zeg alleen dat als een bluffer meer schade dan voordeel aanricht jij (en alle andere Ajax supporters) er ook niet blij mee zijn maar uitfluiten.........no way

27 november 2017 om 14:24

Hij heeft iets van 8 assist gegeven, 3 doelpunten gemaakt, in 13 wedstrijden.
Ajax heeft 11 doelpunten tegen gekregen in de competitie.

Ziyech is direct betrokken bij 11 doelpunten.
Je gaat mij absoluut niet wijs maken dat meneer bij de 11 tegendoelpunten in de competitie allemaal blaam treft.
Nee, die zogenaamde Ajacieden zijn puur op zoek naar een zondebok.....
Kan je beter Younes kapot fluiten en boehoen.

27 november 2017 om 13:07

Ziyech is niet de meest makkelijke persoon. Voetbaltechnisch natuurlijk leuk om naar te kijken, maar zijn karakter en uitstraling zorgen ervoor dat die jongen nergens geliefd gaat worden, ook niet na Ajax. Jammer, want ik denk dat hem dat ook wel tegenhoudt in zijn ontwikkeling. Hij speelt nu eigenlijk al 3-4 jaar op bijna hetzelfde niveau en heeft zich niet zozeer ontwikkeld.

27 november 2017 om 14:11

Zoals gezegd, snap ik dus totaal niet waarom een Ajacied hem zou 'haten' of uitfluiten.
Hij doet waar Ajax groot in is geworden: Creatief voetbal spelen.
Dat hij een wat verongelijkt overkomen heeft, lijkt mij niet relevant, er zijn zoveel grote Ajacieden met een verongelijkt overkomen die niet werden uitgefloten.

De mensen die hme uitfluiten zijn imo, zoals Ziyech het zelf al zei, nep-supporters.
Hoe kan je iemand die het DNA van je club belichaamt uitfluiten? Hoe kan je die persoon uitfluiten, terwijl hij hetgene is waar Ajax voor staat: Bravoure, bluf, durf en creativiteit. Juist die persoon maak je af als supporter?

Zie jij Feyenoorders Kuyt uitfluiten? Nee!! Waarom? Omdat hij belichaamt waar de club voor staat. Hard werken. Dat zou bij Ziyech ook moeten gebeuren, in plaats daarvan gaan een aantal nep-supporters hem uitfluiten...

27 november 2017 om 15:12

Maar nu kijk je alleen naar de voetballende kwaliteiten. Kuyt manifesteert zich heel anders. Bij FC Twente was Ziyech bijvoorbeeld erg bepalend, supporters vonden hem ook goed, maar hij was absoluut niet geliefd. Die jongen heeft een bepaald karakter en daar maakt hij zich absoluut niet geliefd mee. Voetballende kwaliteiten hebben er dan weinig mee te maken. Uitfluiten is wellicht wat overdreven, maar ik kan me goed voorstellen dat hij niet geliefd is. Dat was hij bij FC Twente en Heerenveen ook niet.

27 november 2017 om 15:36

Wat dat betreft, dat is overigens niet lullig bedoeld absoluut niet, zijn Ajax en Feyenoord de enige clubs met een 'eigen' identiteit. Daarmee bedoel ik een supporters schare die een bepaalde soort mentaliteit adoreren: Feyenoord: Hard werken. Ajax: Bluf

Juist bij Ajax zou Ziyech geliefd moeten zijn, omdat hij zo creatief is, in het bezit is van amsterdamse bluf en risico neemt. Dat adoreren wij Ajacieden, Ziyech die belichaamt die adoratie. Diegene die hem uitfluiten zijn voor mij geen Ajax Supporters, puur omdat je hetgene waar je club voor staat uifluit......

27 november 2017 om 15:54

Staat de club ook voor een speler die een club waar hij voetbalt met de grond gelijk maakt, zich bemoeit met zaken die hem niet aangaan enzovoort?

Bij Heerenveen stond hij bekend als een wat lastige jongen, bij FC Twente liet hij dat ook zien en bij Ajax begint hij die trekjes ook weer te vertonen. Ik heb bij Ziyech altijd een dubbel gevoel gehad. Een goede speler met een walgelijk karakter.

Ik zat in het stadion en schaamde me diep voor die fluitconcerten tegen Ziyech. Die jongen doet zijn best, legt risico in zijn spel en is gewoon een bepalende speler. Natuurlijk leidt hij balverlies en hij heeft wel eens in betere vorm gestoken, maar als supporter blijf je gewoon achter je team staan. Dat Amsterdamse gezeik en gefluit altijd, heel erg jammer.

Ik kan echt genieten van sommige passes die hij in de wedstrijd geeft. Echter is er ook iets waar ik me aan hekel. Het is zijn houding. Dit heeft niks met voetbal zelf te maken maar hoe hij in het veld loopt lijkt ongemotiveerd. Ik krijg altijd het idee dat hij het op 70 procent doet omdat hij het te makkelijk vind. Dit gevoel heb ik ook bij dolberg dat non chalante begint me te irriteren en heb liever de strijd van Huntelaar. Al moet ziyech natuurlijk altijd spelen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
André OnanaKeeper10
Joël VeltmanVerdediger10
Mitchell DijksVerdediger10
Nick ViergeverVerdediger10
Matthijs De LigtVerdediger10
Hakim ZiyechMiddenvelder11
Frenkie de JongMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

201 fans
Middenvelder, 25 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Ajax 2 0 0 0
2017/2018 Ajax 34 9 4 0
2016/2017 Ajax 28 7 2 0
2016/2017 FC Twente 4 2 1 0
2015/2016 FC Twente 33 17 6 0
Laatste voetbalnieuws

Ziyech krijgt advies: ‘Misschien is het nog te vroeg voor het buitenland’

Hakim Ziyech dreigt het seizoen af te moeten maken bij Ajax. De 25-jarige middenvelder heeft meermaals aangegeven deze zomer een transfer te willen maken, maar vooralsnog is van een vertrek uit...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 20 augustus
Oleksandr Zinchenko is een van de voornaamste transferdoelwitten van Real Betis. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren