Kluivert grijpt kans met beide handen aan en produceert hattrick

Zondag, 26 november 2017 om

Ajax heeft zondag een ruime overwinning geboekt op hekkensluiter Roda JC Kerkrade. Onder aanvoering van Justin Kluivert, die Amin Younes verving op de linkerflank en een hattrick op zijn naam schreef, werd het 5-1 voor de Amsterdammers. Na de eerste helft was er nog weinig reden tot optimisme bij Ajax, maar in de tweede helft tapte de thuisploeg uit een ander vaatje. De historische 0-8 zege op NAC Breda krijgt daardoor een goed vervolg voor de nummer twee van de Eredivisie.

Marcel Keizer moest vooraf puzzelen. Klaas-Jan Huntelaar en Younes ontbraken met blessureleed, terwijl Nick Viergever op het laatste moment ook niet fit genoeg bleek. Deyovaisio Zeefuik stond daarom voor het eerst in de basis van Ajax in de Eredivisie. In de openingsfase probeerde Ajax zonder succes een opening te vinden. De eerste kans was voor Roda: een pegel van Mohamed El Makrini bracht André Onana niet in de problemen. Aan de overzijde volleerde David Neres op aangeven van Kluivert over het doel van Hidde Jurjus.

De eerste keer dat Ajax echt gevaarlijk leek te worden, was na twintig minuten. Kluivert mocht afstormen op Jurjus, maar met een feilloze tackle haalde Adil Auassar net op tijd de angel uit het gevaar. Roda wist de Amsterdammers in bedwang te houden, ondanks dat Ajax de druk probeerde op te voeren. Sterker nog: de eerste serieuze kans voor de Limburgers betekende meteen de 0-1. Joël Veltman liet zich vlak voor het doel aftroeven door Christian Kum, die de bal ontving van Simon Gustafson en van dichtbij binnenknikte.

Het tempo bij Ajax lag te laag, de creativiteit ontbrak en er zat geen diepgang in het spel van de thuisploeg. Maar met de allerlaatste actie van de eerste helft bracht Ajax de stand toch op evenwicht. Kluivert combineerde rap met Hakim Ziyech, stoomde op vanaf links en passeerde Jurjus in de verre hoek. Het was de laatste actie van de eerste helft en het gejuich maakte plaats voor een fluitconcert, want de eerste helft stelde niemand tevreden.

In de tweede helft stelde Ajax orde op zaken en liep het uit naar een ruime zege. Eerst was het de beurt aan Kasper Dolberg, die vanuit een moeilijke hoek uithaalde op aangeven van Neres. Via het been van Kum vloog het leer binnen. De 3-1 vormde het hoogtepunt van de middag: met een geweldige uithaal vond Kluivert de verre hoek en liet hij Jurjus kansloos. Donny van de Beek, vorige week goed voor een hattrick tegen NAC Breda, deed eveneens een duit in het zakje door de bal uit de lucht te nemen vanaf de rand van het strafschopgebied. Een fraaie individuele actie van Kluivert leidde tot de 5-1 eindstand. Hij kreeg vervolgens een publiekswissel en Dennis Johnsen maakte zijn debuut.


Poll

Justin Kluivert hoort in de basis bij Ajax


Gerelateerd

109 reacties (laatste reactie door xeqter)

Rare keuze van Keizer om de wedstrijd te beginnen met twee verdedigende backs, Kluivert en Neres kregen haast geen aansluiting. 0-1 was een achterstand die Keizer op zijn naam mag schrijven.

Tweede helft geweldig natuurlijk. Kluivert die Younes naar de bank verwijst, Frenkie de Jong die zo langzamehand het stokje overgaat nemen van Schöne en weer eens een goal voor Dolberg. Lekker potje dus!

26 november 2017 om 14:21

Kluivert moet gewoon op linksbuiten blijven staan. Ik heb het al veel vaker aangegeven, maar Kluivert heeft vanaf links veel, maar dan ook echt veel meer rendement dan vanaf rechts en op rechts heb je met Neres ook iemand rondlopen die genoeg rendement heeft: zowel Kluivert als Neres kunnen doelpunten maken en assists afleveren, iets wat Younes vrijwel niet doet.

De eerste helft was dramatisch van Ajax, de tweede helft was gelukkig een stuk beter. In de topic die Voetbalzone vandaag plaatste, met als titel dat Kluivert in discussie ging met Keizer, zag ik reacties van onder andere Ajaxted en Tommie voorbijkomen, dat Kluivert tekort komt voor Ajax 1 en dat hij een leuke speler voor een middenmoter in de Eredivisie was, dat hij zijn achternaam mee heeft en dat hij van het niveau Ebecilio en Lukoki is, maar ik schat Kluivert echt wel hoger in als Ebecilio en Lukoki en ik weet echt wel zeker dat als Kluivert voor langere tijd aan de linkerkant blijft staan, dat hij meer goals en assists zal afleveren dan dat Younes momenteel doet en Kluivert zal in z'n eentje ook meer goals en assists gaan geven dan dat Ebecilio en Lukoki met z'n tweeã«n hebben gedaan.

Keizer is voorlopig ook weer gered. Ben nooit een voorstander van hem geweest en elke keer kijk ik als Ajacied toch weer met dubbele gevoelens naar wedstrijden van Ajax: aan de ene kant hoop en wil ik echt gewoon dat Ajax wint, want het is natuurlijk mijn favoriete club, maar aan de andere kant denk ik dat een paar verliespartijen wel beter zijn, want met Keizer zal Ajax niet veel opschieten.

26 november 2017 om 14:23

In de winter verkopen.

26 november 2017 om 14:25

Kluivert & Neres moeten inderdaad de eerste keuzes zijn op de vleugels en ook Frenkie moet gewoon in de basis

26 november 2017 om 15:30

Yess dat weten keizer. Maar het technisch hart bepaalt veels te veel . Vandaar dat Bosz koos om te vertrekken.

26 november 2017 om 15:31

1 wedstrijd maakt geen goed seizoen, maar ik ben blij dat je die lege reacties van het vorige topic erbij haalt. Als je niet ziet dat Kluivert een toptalent is weet ik het gewoon niet meer. Hij gaat nog wel eens slecht spelen, net zoals elke buitenspeler, maar als hij goed speelt is hij minstens zo goed als de beste buitenspelers.

26 november 2017 om 17:35

Man scheid toch eens uit met die onzin kritiek op keizer. We staan nu na 13 speelronden op dezelfde plek als onder Bosz, met 2 punten minder, evenveel goals tegen en 9 goals meer. Hoeveel meer? 9.. “ja maar onder Bosz zag je tenminste een duidelijk plan en lijn.” Oja? Zoals die schitterende potten tegen Willem 2, AZ, Feyenoord en Roda in de eerste 13 wedstrijden? Precies, allemaal onzin. Het verschil was Sanchez, Klaassen, Traore, Dolberg en Kluivert in topvorm en de mogelijkheid Tete, Riedewald , Bazoer te brengen.

26 november 2017 om 18:05

Supervo, je mag wel in een ieder topic van Ajax je cape omdoen om Keizer te beschermen. Maar Rochester heeft wel gelijk, Keizer had uberhaubt nooit aangesteld moeten worden. Alleen al op basis van zijn magere cv, en gebrek aan ervaring bij een grote club. Cocu om iemand te noemen, had een hele rijke voetbal verleden in Europa en veel bereikt. Zelfde met Gio ook een man, met een rijke geschiedenis die alles meegemaakt had. Dat heeft ook een veel betere uitwerking op de selectie, want spelers nemen zulke mannen veel serieuzer. Schone, De Jong, Van de Beek en Ziyech hadden al min of meer aangetoond Keizer niet te respecteren. En ja een lijn in het spel en idee, dat zag je al vroeg bij Frank en Peter. En bij Keizer is nog altijd geen enkele duidelijkheid, vaste elf of vastigheid dat had inmiddels wel gemoeten. Maar met Van der Sar sta ik hetzelfde in, had er een ervaren gepokt en gemazelde rot neergezet. En niet een veldspeler die weliswaar zijn diploma behaald had, maar zelf ook aangaf er nog niet klaar voor te zijn. Maar deze situatie is volledig te danken aan vriendjespolitiek.

26 november 2017 om 18:22

Sulejmani... Van Gaal, Hiddink, Beenhakker en Advocaat.. Kregen een topfunctie zonder noemenswaardige ervaring. Slechts 4 voorbeelden in NL. Zegt dus niks. Ervaring is een pre maar geen garantie.

En vriendjespolitiek..? Keizer werd al als potentiële Ajax1 trainer genoemd toen hij bij Cambuur werd aangesteld. Ajax had hem dus al op de korrel en wilde hem via jong Ajax klaarstomen. Zo geschiede. Wellicht 1 of 2 jaar eerder dan het basisplan, maar belangrijk was juist dat hij goed was met de jongens die het nieuwe Ajax gingen vormen... Wat voor te zeggen lijkt me. En dat die jongens keizer niet serieus nemen is puur napraten van wat iemand uit de media roept en vervolgens door papegaaien wordt overgenomen als waarheid.

En over vriendjespolitiek gesproken..hoe denk je da het gaat bij het aanstellen van een trainer? Open sollicitatieprocedure via de vacaturepagina op de Ajax website? Of via een recruiter...? Kom op hee.

En over die lijn van Bosz... De tweede seizoenshelft heeft duidelijk alle heisa van de eerste helft uit de geheugens gewist.. zoveel is duidelijk. Ongeveer alle duels in de voorbereiding verloren en na 13 wedstrijden nauwelijks beter dan het huidige Ajax maar dan met veel beter materiaal ..

26 november 2017 om 14:22

Noem even de aanvallende backs die dus moesten spele.

26 november 2017 om 14:26

Geen een, je had 3-4-3 moeten starten.

26 november 2017 om 14:38

Klopt, Ajax kan in de competitie echt makkelijk met 3 man achterin spelen. Younes eruit laten, Kluivert lekker laten staan nu en langzamerhand ook maar eens Frenkie een paar wedstrijden achter elkaar 90 minuten laten spelen. Hij viel vandaag ook weer goed in, gaf een aantal splijtende passes en dicteerde het tempo zoals hij dat zo goed kan.

26 november 2017 om 14:51

Kan me herinneren toen hij in het begin van dit seizoen met 3 achter ging spelen (begin/2e helft) toen was er zo veel kritiek dat hij zomaar van 4-3-3 af ging omdat er slecht werd gespeeld. Pas toen er een goede westrijd onder 3-4-3 werd gespeeld riepen mensen hoorde je weer mensen die het een goed systeem vonden. Om te zeggen dat het makkelijk kon is leuk maar als het vandaag weer mis ging kan je al raden waar de kritiek weer op gericht zou zijn.

26 november 2017 om 15:06

Orejuela?

26 november 2017 om 14:38

Ja want hij had Sinkgraven moeten opstellen..? Tete?

26 november 2017 om 15:31

Een door nood geboren basisplaats voor Justin, Marcel Keizer mag deze jongen dankbaar zijn en eindelijk tot het zinvolle besluit komen om Younes op de bank te zetten. Verder bewees Keizer ook zijn ongelijk door Frenkie in te brengen. Als deze coach het nu nog niet ziet, dan zal dat ook nooit gebeuren.

Kluivertje heerlijk gespeeld vanaf dat doelpunt! Dreiging binnendoor en buitenom. Overzicht houden, rust bewaren en een hoekje kiezen. Dolberg leeft ook weer wat op de laatste wedstrijden. Ziyech nog steeds mateloos uit vorm. Ik ben een groot fan van Frenkie. Als hij verdedigend iets sterker wordt zie ik hem heel ver komen.

26 november 2017 om 14:22

Dolberg vind ik gewoon net zo slecht spelen als Ziyech......

26 november 2017 om 14:46

@ajaxstunner begrijpend lezen is moeilijk he. Xavi zegt nergens dat Dolberg beter speelde dan Ziyech of goed speelde, maar wel beter dan dat hij de afgelopen maanden heeft gedaan. Je reactie raakt kant noch wal.

26 november 2017 om 14:22

Dolberg vind ik gewoon net zo slecht spelen als Ziyech......

26 november 2017 om 14:27

Ziyech leverde veel ballen in, maar liet ook wel een paar keer zijn klasse zien. Dolberg daar in tegen heeft verstoppertje gespeeld 90 minuten lang. Met Klaas in de spit was dit weer 8-0. Kluiver speelde wel heerlijk, hopen dat keizer de rest van het seizoen begint met de basis die erin stond begin tweede helft.

26 november 2017 om 15:08

Eindelijk ook rendement voor Kluivert! Het is dan wel tegen de hekkensluiter, maar laten we hopen dat hij deze lijn door gaat trekken. Goed voor het Nederlandse voetbal als Kluivert zo doorgaat op de linkerkant.

Justin was dan misschien de Motm (en terecht).

Maar jezus Marc!!!
Wanneer ga je Frenkie zijn contract nou verlengen? En waarom staat deze jongen nog niet in de basis ?

Wat moet hij nog meer laten zien ?

Verschrikkelijk slechte eerste helft. Maar de 2e helft was genieten geblazen (mede dankzij bankzitter Frenkie).

26 november 2017 om 14:21

Heeft al een aanbieding gehad en kamp de Jong heeft nu een tegenvoorstel gedaan. Ze zullen er wel snel uitkomen.

26 november 2017 om 14:22

Daar zijn ze mee bezig hoor, en Frenkie wil ook gewoon verlengen dus dat komt wel goed, geloof me maar. De vraag is meer wanneer Keizer het licht gaat zien dat die jongen in de basis moet starten.

26 november 2017 om 14:24

Heerlijk he die frenkie. Sjees.

26 november 2017 om 14:38

Ga je nog zeiken op Marc ja? HIj heeft hem toch echt gehaald voor bijna noppes, ze zijn bezig, maar hij heeft weer eens een uistekende aankoop gedaan. Dus wees eens blij dat hij bij Ajax zit.

Frenkie de Jong. Wat een baller.

26 november 2017 om 14:24

Frenkie is onze Nederlandse Modric, zoveel klasse spat eraf! Nog lang niet op zijn niveau, maar hij lijkt er qua spelwijze heel erg op

26 november 2017 om 14:28

Toevallig zag ik je bericht want had t zelf bijna geschreven. De rust, techniek en het overzicht..wat een aanwinst voor Ajax en Nl elftal.

26 november 2017 om 14:37

Ik zeg al langer dat hij niet alleen bij Ajax maar ook in het NL elftal in de basis moet. HIj heeft gewoon wat geen enkele andere Nlse middenvelder heeft op dit moment, uitstekende basistechniek gecombineerd met inzicht en continue in beweging. Met hem kun je wel dominant voetbal spelen, als je dat soort spelers niet hebt, kun je beter het totaal voetbal achter je laten.

26 november 2017 om 15:20

Jongens het was tegen Roda, staat 18e en gaat degraderen. Laat hij het nou eerst eens waarmaken tegen de top 5 of volgend jaar in de EL.

26 november 2017 om 16:14

Dus een ajax talent die niet eens altijd zeker is vam basis moet wel bij de nederlandse elftal basis spelen?

26 november 2017 om 18:10

Burdy, helemaal mee eens! Frenkie was amazing, en is zeker een van onze grootste talenten. Maar dan valt het woord oranje weer. Laat hem eerst een basisplaats krijgen bij Ajax, en vooral Ajax bij de hand pakken en dan zien we wel. Een plekje bij oranje moet iedere speler echt verdienen, een Pieters bv verdiend het veel meer.

Kluivert en Frenkie. Wat een prachtspelers.

26 november 2017 om 14:24

Niet te snel spelers weer gaan ophemelen, die fout is nou al zo vaak gemaakt bij Ajax spelers. Hoeveel goede wedstrijden heeft Kluivert nou gespeeld bij Ajax? Hij heeft nog niet eens een vaste basisplek, terwijl Younes al tijden er niks van bakt. Zelfde geldt voor Frenkie de Jong. Laat ze nou eerst eens een basisplek veroveren en wat constanter presteren. Één goede wedstrijd tegen Roda JC is namelijk geen goede graadmeter.

26 november 2017 om 14:28

Kluivert heeft altijd nog goed gespeeld op links. Vorige week al een assist. Vorig seizoen ook heel goed in de klassieker

26 november 2017 om 14:32

Ik zeg ook niet dat het de nieuwe Neymar en Xavi zijn maar het zijn wel erg goede spelers. Zijn nog erg jong dus ook nog grillig. Zullen ook nog zat slechte wedstrijden tussen zitten. Maar deze wedstrijd waren ze geweldig.

26 november 2017 om 14:39

Ja gewoon alles kapot blijven relativeren en nivelleren. Frenkie de Jong laat gewoon bijzondere dingen zien, dat ziet toch iedereen? Tuurlijk is hij er nog niet, maar dit zijn spelers waar NL het van moet hebben.

26 november 2017 om 15:25

ALS die speelt laat die af en toe best leuke dingen zien inderdaad. Maar als je als 20 jarige bij Ajax (DE club in de wereld waar elke jeugdspeler die een bal kan raken in de selectie zit) nog steeds geen basisplek hebt verovert ga je nooit een hele grote worden. Nou zegt Finalvoetbal dat ook niet, maar ik hoor vanuit verschillende kanten dat Frenkie de Jong de absolute top wel even gaat halen. Laat hem eerst AUB een enigzins belangrijke speler worden voor Ajax. En dan bedoel ik niet zoals vandaag, één wedstrijd, maar een vaste basisplek en goede resultaten.

Over Kluivert, ik zie echt niet zoveel in deze jongen. Er zijn zoveel spelers die wel eens een hattrick hebben gemaakt in een thuiswedstrijd tegen een laagvlieger als Roda JC. Niet enorm bijzonder.

Begrijp me niet verkeerd. Deze jongens kunnen af en toe best leuk ballen. Maar dat konden El Ghazi, Kishna, Fischer en al die toekomstige topspelers ook. Laten we aan het eind van dit seizoen maar eens kijken welke stappen ze hebben gezet voordat we ze (als vanouds) de hemel in prijzen.

26 november 2017 om 15:33

Younes heeft nog geen doelpunten gemaakt in dit seizoen. Dus ik vind het niet eerlijk dat Kluivert kritiek krijgt. Younes geeft nooit een assist

Ajax begint te draaien.

26 november 2017 om 14:23

"Draaien". 1ste helft 1x op goal geschoten tegen de nummer laatst....

26 november 2017 om 14:27

Klopt Zytto34 tis wel Roda thuis... dus zo goed draait het nu ook weer niet.

26 november 2017 om 14:34

Sommige anders clubs kunnen niet winnen van Roda en NAC. En Ajax maakt er 13 goals tegen. Gewoon prima gespeeld. 1e helft was wel heel matig ja.

Ajax begint eindelijk in vorm te raken!

26 november 2017 om 14:23

Dat vind ik niet. De eerste 55 minuten waren echt heel slecht. Daarna loopt het lekker met Kluivert en de Jong met name. Ziyech werkte trouwens erg hard. Vond hem weer niet goed, maar wat een bikkel. Uiteindelijk een goede wissel van Keizer, maar eerste helft was echt te slecht.

26 november 2017 om 14:26

In vorm? Ze hebben een hele slechte 1e helft gespeeld, gelukkig kwamen ze nog terug maar dit is niet de eerste keer dat ajax ongelofelijk slecht begint aan de wedstrijd tegen een club waar zeker thuis geen probleem mee zou moeten zijn.

Medelijden met Younes. Maarja eindelijk Kluivert!

Hoop dat Ajax vaker in deze 3-4-3 gaat spelen

Kluivert scoort vandaag even veel goals als Younes in 30 wedstrijden vorig seizoen. Hopelijk zijn we nu eindelijk van Younes af. Voor mij is Frenkie de motm. Toen hij er in kwam kantelde de wedstrijd en hij gaf 3 assists.

26 november 2017 om 15:34

Yesss

26 november 2017 om 19:00

En Kluivert scoort vandaag even veel goals als Kluivert in de 30w van vorig seizoen. Een zwaluw maakt nog geen zomer, ik zie geen bepalende speler in die Kluivert, matige voetballer voor Ajax begrippen

Dramatische eerste helft, heerlijke tweede helft. Roda kon het niet meer bijbenen en De Jong maakte het verschil. Wat een speler. De grote vraag die nu rest is, zal Keizer het eindelijk zien nu? Kluivert op links en Frenkie op het middenveld?

Je ziet dat er met Kluivert veel meer mogelijk is op de linkerkant. Tuurlijk, hij zal af en toe ook een zaadpot spelen, maar altijd nog beter dan een zaadseizoen. Hopen dat Younes in de winter verkocht kan worden.

En Frenkie...zelden zo'n talentvolle spelverdeler op de Nl'se velden gezien. Bal aan een touwtje, schijnbewegingen waarbij de tegenstander z'n enkels breekt en steekballetjes om je vingers bij af te likken. Hopelijk blijft hij veel minuten maken en raakt hij niet geblesseerd, want ik ben benieuwd hoe ver hij gaat komen.

Zelfs Keizer kan nu niet meer om Kluivert heen, wat een wedstrijd. Frenkie heeft ook weer bewezen waarom hij in de basis hoort. 13 goals in 2 wedstrijden, heerlijk resultaat. Nu het spel nog wat beter!

Lijkt me dat Kluivert nu zijn moment gepakt heeft en een basisplan heeft afgedwongen. Als Keizer het nu nog in z'n bol haalt om Younes op te stellen moet ik mijn hooivork uit het vet halen. Drama eerste helft, heerlijke tweede helft. Frenkie met z'n balletjes, puur genot.

Goede eerste helft en een pijnlijke tweede! Vansteenkiste goed, Ndenge goed. Tweede helft was pijnlijk met een op hol geslagen Kluivert en een toch goed Ajax, Ajax doet dus wat ze moeten doen.

26 november 2017 om 14:25

Jullie hadden het goed staan de eerste helft. De tweede helft na die wissel werden jullie overlopen. Tja, wij doen inderdaad wat we moeten, maar kostte wel veel pijn en moeite tot de 2 1.

Frenkie de Jong oeffff 😍😍. 3 assists en dat als invaller. Konden er meer zijn, maar dat terzijde. Ook mooi voor justin. Hopelijk geen younes meer. Heb genoten vd tweed helft na een draak van een eerste.

26 november 2017 om 14:25

Konden er makkelijk 5 zijn en nog een paar pre-assists, toch bizar hoeveel ballen hij vooruit geeft die gelijk tot een kans leiden binnen 5 tot 10 secondes.

26 november 2017 om 14:32

Hij heeft gewoon het gewenste technische niveau, hij beweegt en danst gewoon met de bal, ook zonder bal in beweging. Dat is eigenlijk de basis, maar die beheerst hij gewoon uitstekend, voorbeeld van hoe je een speler uit de opleiding wilt zien komen (ja ik weet dat hij bij WII voorname is opgeleid), zo moeten opgeleid worden, met die technische bagage.

Lekker voor die jongen hoor. Ben blij voor hem. 1 van mijn favoriete talentjes. Mooi dat zijn spel zich ook uit in rendement. Alleen jammer dat hij bij de verkeerde club speelt 😉.

Klasse 2e helft van Ajax. Eerste helft gewoon zeer slecht met bizar veel balverlies van Ziyech, tweede helft toen de 2e goal viel was het gelopen. Goed uitgespeeld, Frenkie geweldig ingevallen. Basis kan niet ver weg blijven, geweldige tweede helft van hem. Tof dat Kluivert zijn eerste hattrick maakt, Dolberg en Vd Beek die nog goaltje meepakken ook top

Waardeloze 1e helft, geweldige 2e helft.

Lijkt me duidelijk dat Kluivert nu de kans moet blijven krijgen op links. En Frenkie de Jong wat vaker moet spelen. Wat een elegantie en souplesse. Artistiek talent. Geweldig om te zien.

Al met al weer 3 punten. Nu hopen dat Excelsior kan stunten

Voor de tweede keer op rij heb ik mij niet hoeven ergeren aan Younes, laat Kluivertje maar lekker staan heerlijk zeg! Een kind van de club, en het belangrijkste is dat hij wel nog beter gaat worden. Qua rendement gaat hij er ook wel komen hebben we gezien, alleen wat vaker de sportschool in. Want fysiek werd hij af en toe, letterlijk en figuurlijk als een kind opzij gezet. Hij moet gewoon diezelfde energie gebruiken in de Gym, die hij ook gebruikt voor zijn mooie bravoure en te grote babbels af en toe haha. Voor de rest was het prima wedstrijd, en vond ik niemand echt uit de toon vallen. Al kan ik niet wachten op een tegenstander van 'statuur', want aan die resultaten hecht ik veel meer waarde. Vooral de clubs in de onderste regionen, lijken het moeilijker dan ooit te hebben tegen de grotere clubs. Al met al hoop ik dat Psv straks punten laat liggen, maar vooral meneer Lozano zit structureel mijn hoop in de weg.. ^_^'

26 november 2017 om 14:28

Ik vond er de eerste helft wel een paar uit de toon vallen, Ziyech Dolberg en in mindere mate Vd Beek en Schone waren weinig inspirerend. Tweede helft wel genoten ja, zeker van Frenkie en Kluivert. Hopen op Excelsior inderdaad...!

26 november 2017 om 18:16

Ja dat klopt, ik had niet echt duidelijk verwoord zie ik nu. Maar ik sprak meer in het algemeen, de eerste helft was om te huilen. En ik neem ook rekening, met wie de tegenstander is. Utrecht bv neem ik veel serieuzer, dan Roda en Nac als tegenstander.

Ajax prima gespeeld. Zonde dat Roda het goed spel niet wist door te trekken in de tweede helft.

Schandalig slechte eerste helft. 2e helft veel beter in 3-4-3 opstelling met Frenkie erbij, wat een verademing zeg! Ik hoop dat Keizer gezien heeft dat dit HET systeem is om tegen de kleintjes te spelen in de ED. Frenkie onderscheidt zich direct met 3 assists (en gaf nog een paar erg goede ballen die niet tot assist gepromoveerd werden). Kluivert ook positief vandaag, hopelijk mag die volgende week blijven staan. Een hattrick hebben we (ookal was het 'maar' tegen Roda) nog nooit gezien van onze vriend Amin.. Al met al keurig resultaat, jammer van de tegengoal maar wederom het doelsaldo met 4 opgekrikt en bovenal de 3 punten!

Wat een verschil maakt een beetje inzet en een Frenkie de Jong in het team. Wat spelen ze thuis toch vaak in een laag tempo. Ajax is buiten de Arena veel moeilijker te verslaan dan in de Arena. De Jong had vandaag weer een paar ballen om je vingers bij af te likken.

26 november 2017 om 14:33

Alleen maar, het is ook een groot verschil met de rest van het middenveld, van de Beek kan technisch ook wel wat overigens maar hij is meer in beweging, ziet alles en wat in zijn hoofd zit voert hij ook perfect uit.

Dat betekent dus dat Kluivert wordt opgeroepen voor het Nederlands elftal.

26 november 2017 om 14:29

Tja, als Berghuis daarbij is, dan Kluivert straks ook.

26 november 2017 om 14:30

Dat is dan hooguit een oefenpotje, tja zelfs Younes wordt daarvoor opgeroepen bij Duitsland, dus of dat nou zoveel uitmaakt.

26 november 2017 om 16:19

Nou ik denk dat Justin goed genoeg is om Robben te vervangen

Heerlijk kluivert...misschien niet de beste voetballer, maar die gedrevenheid doet t voor hem! Ook die blijdschap bij de assist van neres! Meer van dit aub! Maar verder verbloemt deze uitslag natuurlijk wel de mankementen bij ajax. Ik miste na de 0-1 het vuur om gelijk te maken. Een bevlieging van kluivert doet de wedstrijd kantelen. Ziyech ...ik weet t niet..af en toe magistraal, meestal een natte krant.

Bizar. Vlak voor rust heeft iemand Kluivert “gember in de kont” geduwd, want toen was de beer los. En dat werd tijd, want hij was al te lang middelmaat of ondermaats. De vraag blijft of hij dit niveau ook structureel kan blijven laten zien, of dat hij, net als zoveel jonge Ajacieden, weer terug zal vallen. Vermeldenswaard is zeker de prima invalbeurt van Frenkie de Jong. Griezelig accuraat en gezegend met een prachtige steekpass. Minder grillig dan Ziyech, al hebben alle twee kwaliteiten om spelers vrij (voor de goal) te spelen. En dat was vanmiddag op een gegeven moment echt nodig, want de eerste helft was van niet eens van een bedenkelijk niveau, maar nog slechter....

26 november 2017 om 14:35

Nu nog iemand erbij die ook gevoel heeft voor die steekpasjes en diepgang heeft, Siem de Jong. Die kan ook wat met de voorzetten.

Kluivert basis, Frenkie basis! Younes heeft genoeg kansen gehad, maar heeft er niks mee gedaan. Ook fijn dan Dolberg weer heeft gescoord. Nu hopen dat Psv weer wint

Deze wedstrijd zegt alles: Kluivert en Frenkie moeten in de basis punt. Frenkie is zo handig met de bal en heeft die feeling om geniale passes te geven, geweldig. Met Kluivert heb je eindelijk een rendabele linksbuiten die vrijwel altijd dreigend is en die vandaag er drie binnen prikt. Dit soort spelers heb je om attractief voetbal te spelen blijkt vandaag opnieuw.

Tweede helft goed gemaakt, uiteindelijk blijft het matig. Ik vind het vooral grappig dat niet aankopen het verschil maken, maar Kluivert en Frenkie de Jong uit de opleiding, Ajax slaat een goede weg in wat dat betreft. Wie moet je kopen die beter is dan die twee? Zeefuik vandaag ook weer prima gespeeld.

Ziyech blijft een momenten voetballer, niet goed genoeg wat mij betreft, teveel pieken en dalen voor een zekere basisplaats. En een bal die perfect voor links ligt, randje 16 en ruimte, gewoon echt 5 meter over, snap ik niet. Een bal op gevoel diep liggen, dat gaat hem uitstekend af, geniaal zelfs. Nu Kluivert ook goed draait en Neres altijd wel dreigend is zie ik ook geen plek voor hem op de flanken.

Dat zie ik Frenkie de Jong echter ook doen, gecombineerd met rust in de combinatie. Van de Beek – Siem de Jong – Frenkie de Jong is mijn favoriete middenveld op dit moment. Dan heb je een mooie mix van verschillende types. Siem de Jong heb je nodig voor de balans in je elftal, ook qua duelkracht en ik denk dat Dolberg beter gaat renderen met een bliksemafleider erbij. Die vaker bij hem komt.

En hopelijk Sinkgraven snel weer terug op LB, daarmee heb je zoveel meer voetbal in je elftal. Wober deed het goed hoor, maar die zie ik liever Lcv.

Slechte eerste helft, waar Roda de betere partij was maar een erg goede tweede helft van Ajax. Kluivert heeft zijn moment zeker gepakt vandaag en verdient toch wel een basisplaats. Vond Frenkie ook sterk invallen, 3 assists wat een heerlijke voetballer is dat toch.

Eerste helft goed aan Roda zijde, Ajax was nergens en Roda niet geheel onverdiend op 0-1, balen voor ons dat de gelijkmaker nog valt voor rust, anders is het een hele andere pot ineens. Tweede helft Ajax gewoon gedaan wat ze moeten, alhoewel 5 goals wel een beetje overdreven is en niet geheel een juiste weerspiegeling van de wedstrijd. Een 3-1 had meer gepast. Vond het van Roda-zijde echt geen slechte wedstrijd (tot de 2-1), maar redelijk degelijk als je zo durft te voetballen tegen een club als Ajax. Mochten wij zo blijven spelen, gaan er echt nog wel punten gepakt worden.

Kluivert op links is vele malen beter dan Kluivert op rechts! Vaker doen dit maar dan met Klaas-jan in de punt.

26 november 2017 om 14:41

En vooral ook Siem de Jong erachter, als hij in de 16 komt is het gevaarlijk.

26 november 2017 om 16:36

We scoorden 5 keer en Siem is niet nodig. Bij een balbezit van de tegenstander is Siem vaak nergens. Hij jaagt en werkt weinig.

Het probleem van Siem is dat de huidige Ajax meer in de aanval is dan de tijdperk onder de Boer, dus meer de drukte voorin daardoor is er weinig ruimte om ruimte te zoeken.

Onder de Boer speelde de flankspelers meestal met de 'valse flankspelers' daardoor is er meer ruimte voor Siem. Siem loopt nooit door het centrum maar vaak eromheen (Linies). Nu staat er daar Vd Beek, Ziyech, Younes, Kluivert, Dolberg of Neres. Siem is niet sterk in kleine ruimte en moet het hebben van loopactie... beetje hetzelfde als van Persie. Er is nu te weinig ruimte...

Misschien wel de ideale invaller maar niet meer dan dat.

Ik heb Siem nooit typische Ajax voetballer gevonden.

Blijft het komisch vinden om te lezen dat Ajax niet in vorm is, en dat het slecht is. De eerste helft was idd slecht, maar als je ziet dat er weer 5x gescoord werd en vorige wedstrijd 8. Waarom moet er dan nog zoveel geklaagd worden?

Kan Frenkie niet op Hakim zijn plek spelen?
Het rendement van Ziyech lijkt nihil..

26 november 2017 om 14:43

Zou een goede zijn, kun je Ziyechs moment gebruiken als je extra creativiteit nodig hebt.

26 november 2017 om 15:04

Hoe bedoel je dat moment ?

26 november 2017 om 15:14

Dat hij soms een geniaal moment heeft, dus als invaller zou hij dan gevaarlijk kunnen zijn, ook een signaal dat het beter moet.

Kluivert altijd op links neerzetten, je hebt dan 2 vleugels die wellicht grillig zullen presteren maar qua rendement zit je bijna altijd goed uiteindelijk. Nu al meer rendement in 2 wedstrijden dan Younes in 2 jaar zonder te veel te overdrijven zelfs.

en de Jong, tja.... 3 assists in 45 minuten, een speler die iets speciaals heeft, geweldig.

Frankie De Jong heeft de balans veranderd, ja natuurlijk staat hij meer aanvallend, maar met zijn lichaam bewegingen creëert hij altijd ruimtes om de bal in te spelen omdat de tegenspeler mee anticipeert en niet meer positioneel denkt. Verder zijn z'n passes van grote klasse, en kan hij heerlijk versnellen, maar ook rust aan de bal blijven, dat hebben niet genoeg spelers, doet me een beetje denken aan Luka Madrid. Niet te snel op hypen, maar het smaakt naar meer. Met Kluivert ook al he, je hebt zoveel meer diepgang, dat mensen zeggen dat Younes voor dreiging zorgt is wel zo, maar als je een speler hebt met snelheid en diepgang is dat dreiging genoeg, en dan hebben we het niet eens over zijn acties en goals gehad. Een zwaluw maakt nog geen zomer, maar dat Younes een WK wilt spelen ov verkocht moet worden doet er niet toe, Kluivert op links is een must.
Hakimtje toch, ik heb het moeilijk met je man, je grossiert aan fouten, te vaak moeilijk willen doen en te slordig met simpele passes, maar dan toch elke keer weer belangrijk zijn en je herpakken, en toen het beter ging lopen begon hij ook goed te spelen.
Wel jammer van de 1-0, Onana moet daar dominanter zijn.
Uiteindelijk is het enige jammere dat je weer meer kan scoren vooral omdat Roda er nog een aanvaller bij gooide, maar als je de eerste 50 minuten hebt gezien dan weet je genoeg en ben je maar wat blij met 5-1.

Opvallend. Een moeizame eerste helft in eigen huis tegen de hekkensluiter. En dan na de thee open huis bij Roda.
Ajax erg wisselvallig. Die zie ik niet tot het einde meedoen voor de landstitel.

Heerlijke 2e helft dankzij Kluivert natuurlijk maar ook Frenkie als vormgever was heel belangrijk. Echter de tegenstand was heel minimaal. Maar waarom dan zo slap aan de wedstrijd beginnen. Die 0-1 mag Veltman zich aanrekenen, wat slap het duel aangegaan. Terug naar Kluivert die heeft zich nadrukkelijk kandidaat gesteld voor de linksbuitenpositie. Hierdoor moet je Younes in januari wel verkopen, zeker met hetboog op het WK.

Ja eindelijk . Younes hoort niet in de basis . Ik hoop dat men het nu zal inzien

De commercie speelt bij Ajax een grote rol en bepaalt wie er spelen. Want younes hoort niet in de basis

Hadden echt dubbele cijfers kunnen en moeten halen tegen zo'n ploegje.

26 november 2017 om 15:54

Dan hadden ze negentig minuten goed moeten spelen. Het spel voor de rust was schandalig.

Gustafson wordt wel echt een goede speler. Ik hoop dat we m in de winterstop terug halen. Won eigenlijk al zijn duels en heeft veel inzicht. Paar slimme onderscheppingen en ook een goede pass in huis. Kunnen we prima gebruiken.

Pfff, wat kan deze ploeg mij gek maken. Ligt het aan Keizer? Aan de gemakzucht van de spelers? Misschien beide. Tot de 1-1 zie ik een vreselijk zwak en ongeïnspireerd zooitje op het veld. De 0-1 was dan ook typerend voor de eerste helft. Roda deed echt hun best, maar de gelijkmaker was hun doodsteek. Wanneer de iets wat gelukkig 2-1 valt gaat Ajax ineens voetballen. Frenkie de Jong blijft het Keizer zeer moeilijk maken alleen weet ik niet of het banken van Schone goed voor het team is. We moeten niet vergeten dat Frenkie nog erg jong is. Hoe dan ook zal de rumour rond deze jongen blijven aanhouden. Justin Kluivert. Ik ben niet naïef om te denken dat deze jongen ook nog mindere wedstrijden gaat spelen, maar Younes had nooit de gelijkmaker gemaakt. Ik denk dat Keizer Younes niet zomaar op de bank laat, maar Justin laat soms wel heerlijke dingen zien. Conclusie. Ajax heeft genoeg aan 45 minuten om Roda met de staart tussen de benen naar huis te sturen, maar we blijven soms extreem wisselvallig. Keizer zal heel wat hoofdpijn gaan krijgen als hij Frenkie en Justin op de bank laat zitten...Volgende week Twente uit. Geen makkie.

Goed gespeeld dat ventje! Qua rendement een totaal verschil met Younes. Maar ik ben wel van mening dat een Younes beter bij het elftal past als je tegen een gelijkwaardige of sterkere tegenstander speelt.

Younes creëert ruimte voor inkomende middenvelders, maar een Kluivert maakt goals.

Persoonlijk denk ik dat een Kluivert op links beter is tegen de mindere tegenstanders, maar zodra je een niveau hoger eist Younes beter op z'n plaats is. Helaas zijn er denk ik niet veel die hetzelfde denken over deze situatie.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV4246
2.Ajax4042
3.Feyenoord3517
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
André OnanaKeeper10
Joël VeltmanVerdediger10
Mitchell DijksVerdediger10
Nick ViergeverVerdediger10
Matthijs de LigtVerdediger10
Hakim ZiyechMiddenvelder11
Frenkie de JongMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

50 fans
Aanvaller, 19 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 AS Roma 10 0 0 0
2017/2018 Ajax 30 10 2 0
2016/2017 Ajax 14 2 3 0
2016/2017 Jong Ajax 8 2 0 0
Laatste voetbalnieuws

Dembélé over eerbetoon aan Nouri: ‘Voor de familie hartverwarmend’

Ousmane Dembélé speelde nooit samen met Abdelhak Nouri, maar bracht de afgelopen tijd verschillende keren een eerbetoon aan hem. Zo speelt de Franse vleugelaanvaller bijvoorbeeld met de naam van Nouri op...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 14 december
Pablo Castro is in beeld bij Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren