Update: Carvajal mist eerste duel met PSG ondanks hoger beroep van Real

Dinsdag, 6 februari 2018 om

De UEFA gaat Dani Carvajal aanklagen voor het bewust incasseren van een gele kaart dinsdagavond. De verdediger van Real Madrid pakte in de laatste minuut tegen APOEL Nicosia een prent door bij een ingooi opzichtig tijd te rekken. De Spanjaard, die op scherp stond, zou zodoende dus de laatste groepswedstrijd in de Champions League geschorst zijn.

Door geel te pakken dacht Carvajal automatisch geschorst te zijn voor de laatste groepswedstrijd tegen Borussia Dortmund. De Koninklijke heeft zich reeds geplaatst voor de volgende ronde van het miljardenbal en Carvajal dacht slim te zijn door een gele kaart te pakken, waardoor hij bij de knock-outronde met een schone lei zou beginnen.

De Europese voetbalbond wil hier echter een stokje voor steken. De disciplinaire commissie van de UEFA doet op 7 december uitspraak. De actie van Carvajal kan vergaande gevolgen hebben, want de verdediger kan voor twee extra wedstrijden geschorst worden. In 2010 onderzocht de UEFA ook al twee spelers van Real Madrid voor het bewust incasseren van gele kaarten.

Xabi Alonso en Sergio Ramos kregen in november 2010 allebei in de slotfase hun tweede gele kaart in de wedstrijd tegen Ajax. Destijds werd trainer José Mourinho voor twee duels geschorst, waarvan één voorwaardelijk, omdat hij opdracht gaf aan de Spanjaarden om met opzet een tweede gele kaart te krijgen. Real moest toen ook een boete van 120.000 euro betalen.

Update 7 december 19.34 uur – UEFA schorst Real Madrid-verdediger na 'opzettelijke' gele kaart
Real Madrid zal het na de jaarwisseling in zijn eerste achtste finale-duel in de Champions League moeten stellen zonder Dani Carvajal, zo melden Spaanse media. De rechtsback heeft een schorsing van één wedstrijd opgelegd gekregen van de UEFA, nadat hij in de voorlaatste groepswedstrijd tegen APOEL Nicosia naar het oordeel van de voetbalbond opzettelijk een gele kaart pakte. Carvajal was daardoor geschorst voor de laatste wedstrijd in de groep tegen Borussia Dortmund en dacht de knock-outfase zo met een schone lei te kunnen beginnen, maar de UEFA heeft dus besloten zijn actie niet onbestraft te laten.

Update 6 februari 14.37 uur - Carvajal mist eerste duel met PSG ondanks hoger beroep
De Europese voetbalbond UEFA heeft de schorsing van Dani Carvajal van Real Madrid voor het opzettelijk incasseren van een gele kaart gehandhaafd. De Spaanse topclub was in beroep gegaan tegen de straf, maar vond geen gehoor. De verdediger mist daardoor de eerste wedstrijd in de achtste finales van de Champions League volgende week woensdag tegen Paris Saint-Germain.


Poll

Een goede actie van de UEFA


Gerelateerd

82 reacties (laatste reactie door medalofhonor)

Smerig spel, terecht als er extra wedstrijden schorsing gegeven worden. Hopelijk leren ze het dan af.

22 november 2017 om 16:28

Of de FIFA moet er wat op verzinnen. Dit is gewoon een loophole.

22 november 2017 om 16:37

Tja verzin maar eens iets.. Je zult nooit kunnen bewijzen of een speler wel of niet bewust een gele kaart pakt.

Edit: Dat bedoel ik in geval van een overtreding. Het voorbeeld in de tekst is natuurlijk een ander verhaal.

22 november 2017 om 16:56

Simpel. De regel is nu; eerste knock out fase = schone lei, óf je moet een schorsing hebben (direct rood, geschorst door aantal gele kaarten).

2 simpele oplossingen;

- De schone lei verdwijnt. Lijkt mij overigens ook de meest logische. Kaarten en onsportief gedrag is wat wij voetbalfans juist niet willen zien. Wij willen juist aantrekkelijk voetbal zien. Als je te veel kaarten pakt moet je maar lekker op de blaren gaan zitten.

- Gele kaart schorsingen telt alleen maar voor de voorronde Cl/groepfase Cl/voorrronde EC (2) groepfase EC (2) voor max 2 jaar (na 3 jaar verdwijnt de schorsing automatisch, voor de spelers bij clubs die niet regelmatig in de CL uitkomen lijkt mij een max ''houdbaarheidsdatum'' geen overbodige luxe).

Overigens heeft een club als Real genoeg goede vervangers om spelers die op geel staan gewoon een wedstrijd te sparen, zeker wanneer ze al geplaatst zijn. Ik vind dit dus sowieso zeer apart. Net alsof Zidane deze jongen zou gaan opstellen, netzoals Pep de Bruyne never nooit had laten spelen als hij gister ook niet (duidelijk expres overigens) die prent had gepakt.

22 november 2017 om 17:04

Je snapt het niet helemaal denk ik.

Het gaat er niet om of Zidane Carvajal wil opstellen in de laatste wedstrijd of niet, het gaat om de eerste k/o ronde. Als hij in de eerste wedstrijd van dat tweeluik geel pakt terwijl hij op scherp staat mist hij de return en dat zou best wel eens belangrijk kunnen zijn. Op deze manier hoopte hij dat te voorkomen

22 november 2017 om 19:57

@jordyB

Mee eens, ik snap die schone lei ook niet. Laat de kaarten gewoon lekker staan. Als je niet geschorst wil worden, moet je geen geel pakken, simpel.

7 december 2017 om 22:50

Tuurlijk wel, gewoon de hele regel van schone lei afschaffen.

22 november 2017 om 16:46

Ze deden hetzelfde enkele jaren geleden tegen Ajax. Ervan leren doen ze dus kennelijk niet. Ben benieuwd of ze dit nu harder gaan straffen.

22 november 2017 om 16:53

Hoe ga je dit bewijzen? De Bruyne pakte gisteren ook geel zodat hij met een schone lei zou beginnen. Iedereen kreeg rust behalve hij dus dan moet je hem ook straffen

22 november 2017 om 17:44

De gele kaart voor de Bruyne was van een heel ander niveau; hij maakt een overtreding om een Feyenoorder een doelkans(je) te ontnemen, was alles behalve een overtreding om bewust geel te pakken, dat had hij nl al veel eerder kunnen doen.

Carvajal was er naar op zoek, met zijn opzichtige tijdrekken; daarom zijn beide situaties absoluut niet met elkaar te vergelijken. Twee extra wedstrijden schorsing is dan ook niets meer dan terecht

22 november 2017 om 17:51

Die kaart was “slimmer” gepakt maar ook bewust. Vlak na de kaart met een knipoog het veld af ...

22 november 2017 om 17:56

Wat een onzin .. Hij rekt tijd, krijgt daar geel voor. Niets meer en niet minder. Heeft de Uefa niks over te zeggen.

22 november 2017 om 18:52

De Bruyne kreeg dus toevallig speeltijd terwijl veel spelers rust kregen en pakte toevallig een kaart en na zijn kaart werd hij toevallig gewisseld? En toevallig keek hij zijn trainer aan toen hij de gele kaart pakte?

22 november 2017 om 19:04

leopart. wat maakt dat uit dan? op basis waarvan heb je daar een probleem mee?

22 november 2017 om 21:29

Ik heb er geen problemen mee het gaat mij erom dat je dit soort dingen niet kunt bewijzen en dat je hier spelers niet voor moet straffen want je kunt bij iedereen die een gele kaart krijgt er vraag tekens achter zetten wanneer ze een onbelangrijke wedstrijd missen en daarna een schone lei hebben. Ik zou het zelf ook doen en ik vind het alleen maar slim

22 november 2017 om 21:43

wij zitten op 1 lijn

23 november 2017 om 12:45

Gewoon oliedom om het in de laatste minuut te doen door ook nog tijd te gaan rekken. Schop dan gewoon iemand neer. Voor spelbederf of het misleiden van de scheids heb je geen bewijs nodig.

7 december 2017 om 20:00

Ze heben het idd onder Mourinho gedaan. Dat zelfde seizoen volgensmij heeft Barca het ook gedaan, met name Iniesta (en nog een paar, maar die werden, als ik me goed kan herinneren niet bestraft. De Bruyne deed het ook, maar wordt niet bestraft.

22 november 2017 om 16:53

Smerig? Nou dat vind ik wel erg overdreven zeg, doet niemand iets aan of zo toch?

Wat De Bruyne doet is smerig. Die heeft hetzelfde doel voor ogen maar riskeert daarbij wel de gezondheid van een collega speler.

Ik snap eigenlijk ook echt niet wat hier mis mee is. Als je al geplaatst bent lijkt dit mij gewoon een voordeel dat je kunt nemen. Net zoals je belangrijke spelers rust kunt geven in die laatste wedstrijd. Dat is ook een soort competitievervalsing omdat de rest van de poule misschien nog wel met inzet speelt en dat kan en zal ook nooit aangepakt worden. Kijk bijvoorbeeld naar de poule van City en Napels. Waarom er hier dan zo'n probleem van gemaakt wordt begrijp ik niet helemaal

22 november 2017 om 17:03

En eerst gelijk weer met een vingertje naar anderen wijzen. Typisch

22 november 2017 om 17:07

Helemaal niet, ik bedoel dat er een verschil is in hoe je die gele kaart pakt en dit de 'beste' manier lijkt imo en je dat niet smerig kunt noemen. Ik probeer het louter in context te plaatsen, dat leek me best duidelijk

22 november 2017 om 17:25

Het is vernederend, en daar kan ik prima over meepraten als Ajacied. Dat van De Bruyne is ook verkeerd, maar op een andere manier.

23 november 2017 om 09:48

Het sparen van spelers vind ik van een heel andere orde dan bewust een gele kaart pakken om met een schone lei te beginnen.

Het is echt niet omdat het nu Madrid is dat ik het afkeur, want gisteren zag ik Pique een overtreding maken waarbij ik hetzelfde dacht...weet alleen niet of hij nu ook geschorst is voor de laatste poulewedstrijd.

Hoe dan ook, ik keur het af, wie het dan ook doet.

23 november 2017 om 10:00

Nee daar beschuldig ik je ook zeker niet van hoor. Het is gewoon iets waarover we van mening verschillen en je hebt zeker ook een punt

7 december 2017 om 20:34

Ben het met je eens allen als de FIFA dan hun werk goed doen kan bijna de helft schorsen

6 februari 2018 om 14:48

Het slaat nergens op, wat is het dan wanneer een trainer allemaal b spelers opstelt omdat ze al door zijn terwijl een andere club een overwinning nodig heeft van diezelfde club zodat zij door kunnen gaan? Dat is dan nog smeriger eigenlijk. En een gele kaart pakken is niks positiefs aan, dus als Carvajal dat wil pakken wat is er mis mee? Vind wel dat je toch wel slimmer kan zijn dan zo opvallend geel te pakken. En daarnaast hebben andere spelers dat gedaan de Bruyne, Busquets en daar gebeurd niks mee. Oneerlijk en niet rechtvaardig handelen uiteindelijk van uefa.

Allemaal leuk en aardig, maar dan mogen ze De Bruyne ook schorsen voor opzettelijk geel pakken, maar dat zullen ze wel niet gaan doen.

22 november 2017 om 16:29

De Bruyne zegt een speler doormidden en geeft een vrije trap weg op een gevaarlijke plek. Carvajal rekt tijd bij een ingooi in de laatste minuut bij een 6-0 voorsprong.

Nogal een verschil.

22 november 2017 om 16:52

Feit blijft wel dat ze beide opzettelijk geel pakken. Hoe ze het doen is minder belangrijk. En eigenlijk liever op de manier van caravajal. Want voor hetzelfde geld raakt vilhena geblesseerd.

22 november 2017 om 18:30

Feit blijft dat je moet kunnen aantonen of het expres is. Bij de bruyne is dat onmogelijk, als die commentator niets had gezegd, was zijn naam niet eens gevallen. Maar tijd rekken bij 6-0 voor in de laatste minuut bij een ingooi, die is heel simpel.

22 november 2017 om 16:31

De Bruyne deed het gewoon veel slimmer door en stevige overtreding te maken dit kan je nooit bewijzen en tijd trekken bij een ingooi terwijl je met 0-6 voorstaat is daarin tegen gewoon opzichtig en dom

22 november 2017 om 16:38

Alsnog kun je zoiets nooit bewijzen of het opzettelijk is of niet.

7 december 2017 om 20:30

Tijdrekken bij 6-0 voor met een ingooi....ja dat is 100% opzettelijk!

22 november 2017 om 16:55

De Bruyne pakt het slimmer aan, die maakt gewoon een harde overtreding. Minder collegiaal en imo smerig want hij kan iemand blesseren maar het lijkt de enige mogelijkheid want daar reageert de Uefa niet op.

22 november 2017 om 19:42

Niet doen alsof Real Madrid nooit ergens mee weg is gekomen.

Volgende keer moet hij dan maar iemand door midden trappen voor een gele kaart, lol. Prima als de Uefa dat wilt.

22 november 2017 om 16:35

Wat moeten ze dan?

22 november 2017 om 17:36

haha, ik dacht precies het zelfde. Kijk naar de Bruyne, die zaagt der 1 effe neer. Dat is toch veel slimmer...

23 november 2017 om 02:34

En dan met rood eraf gaan en meerdere wedstrijden geschorst worden?

Carvajal had het beter iets minder opvallend kunnen doen. Nu krijg je dat gezeik van de Uefa over je heen.

22 november 2017 om 16:33

Gewoon vreselijk dom. Ik dacht onmiddelijk, wat doe je nou Carvajal? En als je een bewuste gele kaart wilt pakken. Tackle dan iemand op een gevaarlijke plek, of hou iemands shirtje vast.

0-6 voorsprong en dan een gele kaart bewust pakken bij een ingooi. Dan weet je dat je problemen gaat krijgen met de Uefa. Zo oliedom weer.

22 november 2017 om 16:54

Olie dom en als hij extra geschorst wordt heeft hij dat volledig aan zichzelf te danken. Je hebt zoveel optie om het minder opvallend te doen.

6 februari 2018 om 14:52

Het was echt dom ja, zo opvallend. Dat snap ik gewoon niet, je speelt bij Real man op wereldniveau en dan zo lomp geel pakken. Dek het dan slim in ofso. Maar dan nog wordt er onrechtvaardig gehandeld, want een de Bruyne en Busquets krijgen niks door express geel te pakken.

En dan vraag ik me nog af he, wat is erger ...clubs die met b spelers gaat spelen omdat ze al door zijn in de laatste 2 CL wedstrijden terwijl een andere club hen overwinning hard nodig heeft om zelf door te kunnen gaan. Dat is dan pas vals spel. Dus als dat wel oke is, dan is het express geel pakken niks vergeleken met dit. Het slaat gewoon nergens op, als een speler geel wil pakken so what. Soms pakken spelers geel door express een aanval eruit te halen, nou is dat spel vervalsing ofso? Echt krom dit man.

Bij verdenking hiervan lekker een wedstrijd extra schorsen. Weet het nog wel dat Real het onder Mourinho tegen Ajax deed in de arena. Walgelijk gedrag.

22 november 2017 om 16:43

Weet dat ook nog inderdaad, omdat Ronaldo ook op scherp stond maar die deed het niet. Die wil gewoon elke wedstrijd spelen (lees scoren)

6 februari 2018 om 14:54

Wat is erger? clubs die met b spelers gaat spelen omdat ze al door zijn in de laatste 2 CL wedstrijden terwijl een andere club hen overwinning hard nodig heeft om zelf door te kunnen gaan. Dat is dan pas vals spel. En een speler die geschorst wil worden, wat is daar mis mee? Een speler rust gunnen of een speler niet opstellen om het risico te vermijden dat hij geen geel pakt is dan toch hetzelfde. Als een speler geel wil pakken dan moet hij dat zelf weten en wanneer een speler express geel pakt door een aanval eruit te halen, dan is dat toch ook vals spel, ...dan maar ook even extra schorsen ofso? het slaat gewoon nergens op.

Ik vraag me af of scheidsrechters van deze wedstrijden bewust zijn van het feit dat ze op scherp staan. Voor tijdrekken (met 6-0 voor) in de laatste 5 min van een wedstrijd is nogal opvallend. Als ze dit weten zouden ze toch geen geel geven? Of krijgen ze dan weer problemen met de Uefa omdat ze de regels niet toepassen?

Oja want na onderzoek kan je natuurlijk bewijzen of iemand iets bewust heeft gedaan of niet...

22 november 2017 om 18:55

Kom op. Tijdrekken bij een 0-6 voorsprong.

Dit bedoel ik. Carvajal was echt op zoek naar een gele kaart, dus hij nam honderd jaar de tijd om de ingooi te gooien bij een 0-6 voorsprong. Echt waar, zo vreselijk dom en hier kan ik echt slecht tegen.. Maak dan een tackle, of hou iemands shirtje vast. Waarom op deze manier? Waarom? Je weet dat de Uefa hier streng tegen is. Volgens mijn kreeg een speler zelfs 2 wedstrijden schorsing door bewust een gele kaart te pakken. Ik weet zijn naam niet meer, en corrigeer me of ik het fout heb. Maar ergens las ik dat.

Wat een onzin. Dit is gewoon een voordeel wat je kunt pakken omdat je goed gepresteerd hebt en al gekwalificeerd bent voor de volgende ronde. Zie dit liever dan wat de Bruyne deed, kans dat je nog iemand blesseert ook..

Wat pakt deze gozer eigenlijk vaak geel valt me nu op, 1 op de 3 wedstrijden al gedurende zijn hele carriere maar nog nooit rood. Wat betreft deze actie, maak dan gewoon een stevige overtreding of pak een shirtje vast ergens bij de middellijn tussen de 70e en de 90e minuut in plaats van zo opzichtig.

Wat een onzin zeg. Dit is echt ongekend. Omgekeerde wereld. Iemand doormidden zagen, een aanval tegenhouden wordt dus minder gestraft dan deze actie van Carvajal. En wat dan nog als hij geel wil pakken, hoe hij dat doet moet niet boeien.

Wat moet dit voorstellen? Dat het niet eerlijk is? Tegenover wie? Wat dan pas echt niet eerlijk is, is wanneer clubs spelers rust geven omdat ze bijv. al door zijn. Dat is dan pas niet eerlijk tegenover de andere clubs die nog kans maken en op een overwinning rekenen van de club die al door is. Dat is pas dan niet eerlijk. Maar nee, dat is voetbal de ene keer heb je er voordeel aan en de andere keer nadeel en nu ook. Real is door en wil Carvajal schoon laten beginnen straks, dus kan dit op deze manier.

-
Kantelpunt snap niet hoe je zo dom geel pakt, ga dan schreeuwen tegen de scheids, hou iemand vast or whatever. Dit was heel erg opvallend gedaan, dan denk ik wees toch wat slimmer man.

22 november 2017 om 17:11

Nee want je heb 23 spelers die je in mag zetten is heel uets anders als opzichtig geel zoeken

Tuurlijk als het om real madrid gaat , zijn al media en de uefa er gelijk bij

22 november 2017 om 17:19

Logisch toch? Hoge bomen vangen veel wind. Het heeft een boel voordelen om een topclub te zijn, dan pak je dit nadeel er graag bij lijkt me

Allereerst moet Uefa niet zich mee bemoeien en andere zaken oplossen. Want er zijn genoeg dingen die veel erger zijn dan wat er nu gebeurt. Echt hypocriet gedoe vind ik en sommige Barca fans in dit forum zijn heel scheinheillig. Dit had Barca ook gedaan toen Enrique coach van Barcelona was. Dit vind ik niet kunnen en er moet eerlijk gehandeld worden. Als je hier straf geeft dan ben je wel heel zielig want er zijn genoeg ergere dingen gebeurt.

22 november 2017 om 18:57

Dat is zo'n dom argument. Er zijn dingen veel erger dan dit. Dus dan zou de politie een beroving ook moeten laten gaan want moord is erger...

22 november 2017 om 19:59

Denk toch dat Uefa bij uitstek degene is die zich hiermee moet bemoeien. Het is een uefa toernooi enzo..

6 februari 2018 om 14:57

Dat een Real speler een IQ van 20 heeft kan een barca fan daar niks aan doen.
Hij kon er voor kiezen vanaf 80ste min een overtreding naken. Een speler op het middenveld vast pakken etc. Er zijn zat ongelijkheden...
Om bij zo een uitslag nog tijd gaan trekken dan ben je echt dom.

Dan maar lekker op blarenzitten.

Met andere woorden, die Real spelers moeten voortaan slimmer zijn. Tijdrekken is kennelijk té opzichtig. Doe gewoon net als Kevin de Bruyne. Die schopte gisteren gewoon een speler van Feyenoord midden op het veld door midden en die gaat straks gewoon lekker met die schone lei de knock-out fase in. En de Uefa doet daar duidelijk geen onderzoek naar.

22 november 2017 om 17:48

De Bruyne schopt niemand doormidden, en al zeker niet midden op het veld... Zet een (lomp) blok op 20 meter van de goal, om die Feyenoordspeler van de goal af te houden. Doet hij niets dan had Feyenoord wellicht nog een doelkans(je) gekregen.

In ieder geval geen overtreding om bewust een kaart te pakken, wel een om een aanval te stoppen; is nogal een verschil met Carvajal, die opzichtig met die bal staat te klooien...

23 november 2017 om 10:12

Dennisvanleeuwen

Kwestie van interpretatie. Je zegt nota bene zelf nog dat het een 'lomp blok' was, dat was totaal onnodig op die plek. Het was niet zo dat dit de enige optie was voor hem, in die situatie. Als hij gewoon normaal het duel in gaat, bereikt hij zonder meer hetzelfde resultaat. Dit was echt zwaar opzichtig en, gezien ook het tijdstip, een paar minuten voor tijd, allemaal heel erg duidelijk en heel erg logisch.

De Bruyne wilde een kaart pakken om die schone lei te pakken voor de knockout fase. En hij heeft dat ook perfect gedaan. En mijn punt: dat deed hij dus stukken slimmer dan Carvajal.

22 november 2017 om 18:58

Een overtreding is anders dan tijdrekken. Dat kan je zelf toch ook wel verzinnen?

23 november 2017 om 10:13

Thanks Troy dat je mijn punt nog even onderstreept. Gewoon een rotschop geven is veel slimmer dan tijdrekken. Want inderdaad, dat zijn twee verschillende dingen.

Ik vind dat ze dit moeten bestraffen. Tijjdrekken met 6-0 voor ko m op slaat nergens op. Ik las iemand zeggen dat de scheids geeen geel moet geven en denk dat, dat het beste is al moet de scheids wel een mogelijkheid hebben om er iets tegen te doen. Ramos en die andere van Real destijds bij Ajax, hadden blijven staan wachten tot de wedstrijd afgelopen was als het moest. Gewoon affluiten en bij een ingooi de ingooi aan de andere partij geven. Vrije trap ook omdraaien en een corner of doeltrap omzetten in een vrije trap op de middenlijn en de betreffende tijdrekkende speler schorsen voor 3 wedstrijden. Dan is diegene er de eerste knockout ronde niet bij en zal hij het net asl anderen niet weer doen. Echter blijven spelers zich bewust van het feit, dat ze al door zijn naar de volgende ronde en nog 1 wedstrijd voor de premie spelen. Als je dan ook nog maar 1 kaart verijderd bent van een schorsing en zal er gekeken moeten worden naar andere alternatieven om die laatste kaart te krijgen in de 1 na laatste poule wedstrijd.

Ik zou voorstellen om te stoppen met het optellen van gele kaarten. Geel is gemeen spel, maar ook weer niet zodanig dat iemand zijn gezondheid ingevaar komt, dan had de scheidsrechter rood moeten geven. Ik vind daarom ook dat geel alsnog rood moet kunnen worden. Laat een onafhankelijke comissie maar bepalen of geel, rood moet worden na de wedstrijd. De gele kaart die je haalt in de wedstrijd vervalt vervolgens weer na elke wedstrijd en je bent van dit gezeik af. Maak de regel dat spebederf bestraft wordt met rood, omdat anders BV alle shirtjes uitgaan bij goals in de laatste minuten. Ik vind namelijk het optellen van gele kaarten gewoon zinloos. Het was een overtreding en bij een volgende krijg je in dezelfde wedstrijd gewoon rood en ben je dus wel geschorst.

Tijdrekken terwijl je 6-0 voor staat is ook niet erg handig... Maak dan een keer een overtreding als een speler je voorbij is, dat valt veel minder op en kan men je ook niet voor aanklagen.

het is gewoon slim gedaan
je hebt nou ook de discussie over schwalbes
je kan dan wel voor alles gaan schorsen, dat moet je alleen doen bij 2x geel in 1 wedstrijd, of ernstig gemeen spel

Wat een onzin. Dit zijn toch de spelregels ? Dan kan je bijna iedereen gaan schorsen, want vaak houdt een speler vast en pakt geel? Doet die toch ook bewust. Het zijn spelregels en dan kan je daar gebruik van maken.

Het is wel iets wat onmogelijk te bewijzen is. Hoe wil je dit bewijzen, tuurlijk weet iedereen dat het opzet is, maar het is niet te bewijzen. Enkel als hij het toegeeft heb je bewijs anders niet. Dus straffen zou onterecht zijn.

Ach dit gebeurt zovaak het is niet bepaald netjes. Maar liever op deze manier dan een flinke trap. Een waarschuwing geven lijkt me genoeg.

Het is gewoon oliedom om het zo opzichtig te doen. Pak dan gewoon ergens iemands shirtje vast waardoor je geel krijgt.

De volgende keer maar lekker een speler bewust neerhalen. Lekker hard, dan kunnen ze hem gewoon “goedkeuren”

6 februari 2018 om 15:07

Of gewoon lekker hard rood geven..feit is dat de twijfel altijd in het voordeel van de speler moet zijn dus een schorsing wordt enkel uitgesproken bij opzichtige inbreuken. Doe het dan ook niet zo opzichtig zou ik zeggen en klaar

Zo erg gaan we hem niet missen is op dit moment verdedigend dramatisch en opkomend ook niet. Marcelo dat zou wel ene gemis zijn geweest. Hakimi aangezien hij tegen Neymar komt te staan is verdedigend meestal stabiel alleen met opkomen is het minder.

6 februari 2018 om 15:59

Op eens is Hakimi een wereld top en Carvajal bakt niks meer van. Pas geleden was hij volgens Real fans de beste rechts back van de wereld. Hakimi gaat het zwaar krijgen door Neymar....ik denk eerder rood kaart omdat hij overtredingen nodig zal hebben om hem af te stoppen.

6 februari 2018 om 16:07

Zeg ik dat dan? leg mij de woorden niet in mijn mond nergens zeg ik dat Hakimi wereldtop. is. Ik zeg alleen dat Carvajal minder sterk staat te verdedigen en nog niet de oude Carvajal voor zijn hartproblemen wel was. Ik ben sowieso bang dat wij worden afgeslacht door Paris..

Achraf vs Neymar jr, dat wordt smullen hahahaha! Die achraf bakt er echt niks van, konden ze echt niks beters halen in de winterstop?

6 februari 2018 om 16:27

Nacho speelt gewoon RB.

Sjonge jonge.. Ook dat nog.

Carvajal is heel belangrijk dit is dus echt een zware domper.. Ik hoop dat Achraf niet moet opnemen tegen Neymar.. Nacho dan liever ook al is hij niet geweldig.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Real Madrid

4223 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Barcelona1211
5.Getafe72
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
Karim BenzemaAanvaller325
IscoMiddenvelder307
CasemiroMiddenvelder305
MarceloVerdediger282
Raphaël VaraneVerdediger270
Voor de complete selectie: Clubpagina Real Madrid.

85 fans
Verdediger, 26 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 19 september
Neymar is verworden tot het ‘top target’ voor Manchester United. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren