Van Bronckhorst trots ondanks nederlaag: ‘Je ziet dat we stappen maken’

Dinsdag, 21 november 2017 om 23:15

Feyenoord leek dinsdagavond het eerste punt in de Champions League te pakken, maar door een laat doelpunt van Raheem Sterling ging ook het uitduel met Manchester City nipt verloren. Giovanni van Bronckhorst liet na afloop weten blij te zijn met het spel van zijn ploeg . "Vandaag ben ik enorm trots op mijn team."

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Gaat Feyenoord de groepsfase zonder punten afsluiten?


Gerelateerd

44 reacties (laatste reactie door fr12jules)

Tja, daar heeft ie gelijk in. Vandaag met maar 1 doelpunt verschil verloren van een mancity op redelijk volle oorlogssterkte. Toch denk ik dat Feyenoord er van het weekend tegen Groningen weer aan gaat..

22 november 2017 om 13:15

Zou wel weer echt des FC Gronings zijn dat een ploeg uit vorm weer terugkomt als er nota bene tegen ons gespeeld wordt. Ik zie het deze keer helaas ook weer gebeuren.

22 november 2017 om 13:16

Ik denk juist dat Mahi de verdediging van Feyenoord gek gaat maken. We gaan het zien😄

Balen dat we het op het einde nog weggegeven hebben. Maar wat heb ik genoten van de awaysupport. Onvergetelijke dag beleefd in Manchester.

21 november 2017 om 23:30

Heb schitterende beelden voorbij zien komen (natuurlijk niet via de voetbalpers, die zwijgen zo;n feestje liever dood). Maak er nog een mooie avond van daar!

21 november 2017 om 23:36

Vanwaar die zin tussen haakjes?

21 november 2017 om 23:40

Omdat het niet interresant is om te melden als het een echt voetbalfeest is. Echt hulde aan de organisatie in Manchester, alles was perfect geregeld!

21 november 2017 om 23:42

Omwille van het feit dat als het om Feyenoord in Europa gaat, ieder klein incident (wat helaas onoverkomelijk is bij een evenement voor een paar duizend mensen) gigantisch wordt uitvergroot.

21 november 2017 om 23:43

Napels mag hier lering uit trekken. Ik hoor louter goede verhalen over de organisatie van Manchester, ook afgelopen seizoen was het een gigantisch feest.

21 november 2017 om 23:48

@arsen(e)al

Waarom denk je? Arm Feyenoord de boze pers is altijd bezig ze in een slecht daglicht te zetten en nooit de goede dingen laten zien!

Vertel ze alleen niet dat de pers exact hetzelfde doet bij iedere andere club....

Ontopic: Je ziet vooruitgang Gio? Ik zag een team dat domineerde maar totaal geen moeite deed omdat ze al geplaatst waren en ik zag een team niet beter kunnen en zelfs niet een puntje over de streep kon trekken tegen het meest inspiratieloos City in jaren.

Voordat mensen mij op clubvoorkeur aanvallen, ik vond het oprecht jammer. Op dit moment is ieder punt meegenomen voor het Nederlandse voetbal en sowieso ziet de voetballiefhebber in mij een team uit een kleine competitie graag een gigant thuis gelijk houden. Helaas op het laatste moment niet gelukt maar om nu van vooruitgang te spreken? Nee, City kon echt verslagen worden door Feyenoord vandaag. Het slappe spel van de club uit Manchester kon meermaals worden afgestraft maar dat gebeurde niet en dan krijg je uiteindelijk zelf de deksel op neus. Zonde.

Edit: ik wil wel even toevoegen dat ik via de TV het ook wel meekreeg hoor, hoorde ze veel zingen en waren met veel aanwezig. Ook geen slechte verhalen, behalve de arme fans op schiphol die de wedstrijd niet konden zien. Dit zal je vast nog lang herinneren Jules! Ik ben nog nooit mee naar het buitenland geweest helaas en zou dat graag doen.

21 november 2017 om 23:53

Iedereen ging er eigenlijk van uit dat Feyenoord ontzettend afgestraft zou worden. Dat je dan uiteindelijk pas na de 85e minuut de 1-0 om je oren krijgt zegt wel wat. Als je de vooruitgang daarin niet ziet tov eerdere wedstrijden weet ik het ook niet. Vooral niet met het B-Team waarmee Feyenoord speelde ;-)

22 november 2017 om 00:00

Ondanks dat je het zelf noemt, is elke alinea van je doordrenkt met clubvoorkeur. Edit: behalve de edit.

22 november 2017 om 00:04

Ja maar daarom vind ik het juist zuur en ongepast om over vooruitgang te spreken. Dat tegendoelpunt was gewoon niet nodig geweest, een wedstrijd over de streep kunnen trekken is gewoon belangrijk. Het is juist iets volgens mij waar Feyenoord moeite mee heeft dit seizoen. Vooruitgang had de 0-0 geweest of zelfs een winst, was vandaag ondanks alle verwachting echt mogelijk.

22 november 2017 om 00:10

@van Linnen,

Dus als ik iets positiefs te melden hebt is het geen clubvoorkeur maar bij iets negatiefs wel? Mijn reactie is op Frtorres die net doet alsof de pers uit is om Feyenoord alleen maar zwart te maken maar de pers is bij iedere club hetzelfde. Negatieve dingen hoor je maar positieve dingen niet. Daarom is dat een hele vervelende en irritante instelling, alsof er een complot is.

22 november 2017 om 00:23

Surreal, juist daarom vroeg ik het ook. Ajax is vaak genoeg in opspraak gekomen door vuurwerk terwijl Psv de volle laag kreeg voor het incident met de zigeuners. Feestjes zie je zelden voorbij komen, tenzij er echt reden toe is (Ajax-Schalke bijvoorbeeld). Een leuke sfeer en goed gedrag in de stad is prima, maar niet noemenswaardig. Gebeurt daarom dus idd ook niet bij andere clubs

22 november 2017 om 21:30

@surreal, wat een flauwe kinderachtige reactie.. nergens zegt frtorres dat het alleen bij feyenoord gebeurd. Maar ey guess what? dit topic gaat alleen over feyenoord...

Stappen maken is prima alleen je schiet er zo weinig mee op. Wanneer een Nederlandse club zich opnieuw plaatst voor de CL zijn de sterkhouders meestal al weer weg waardoor je wederom in hetzelfde schuitje belandt van 'stappen maken' na vier of vijf wedstrijden.

Aan zulke teksten irriteer ik me mateloos aan. Je hoort het bij de gehele top 3; 'stappen maken'. Het punt van stappen maken is dat je op gegeven moment verder komt. Stappen hoor je te maken aan het begin van je seizoen, niet als je 5/6 wedstrijden verder bent, niet kunt overwinteren en 10+ punten achter staat. Dat zijn geen stappen maken, dat is 10 meter achterover vallen, 3 uur je tijd nemen om op te staan en dan uiteindelijk kruipend een beetje naar boven komen.

22 november 2017 om 02:42

Dus dit precies. Welke stappen? Je moet er gewoon meteen staan punt uit. En zo goed ziet het er zeker niet uit voor Feyenoord. We doen alsof we stappen dienen te maken om over een paar jaar mee te kunnen doen in de Europese top. Nou nee, je staat er ieder seizoen of niet, zie een Ajax vorig seizoen en dit seizoen.

Als Feyenoord zo doorgaat gaan ze niet eens Europees voetbal halen, welke stappen heb je dan gemaakt? Dit slaat zo nergens op, vooral Europees gezien moet je gewoon een sterk geheel creëren waarbij je tactisch sterk speelt om puntjes te sprokkelen. Gebeurd dat niet, dan faal je simpel en dat heeft Feyenoord gedaan. Ja ze speelden wel compacter dan vorige wedstrijden, maar dat had eerder moeten gebeuren. Jammer dat Gio dat nu pas inziet, maar nu ben je helaas te laat en is het Europese avontuur zo goed als klaar. Nou top, mooie stappen gemaakt lol.

Stappen gemaakt tegen een City dat op 50 procent speelde? Kan me voorstellen dat City vooraf makkelijk dacht over dit potje gezien de eerste wedstrijd tussen hun. Je koopt er niks voor, deze uitspraak van van Bronckhorst kan ook tussen de voetbal cliché uitspraken van de NOS.

21 november 2017 om 23:52

Dat is voetbal...

22 november 2017 om 06:07

Een City op 50% die maar nipt wint van het B-team van Feyenoord. ;-)

22 november 2017 om 08:15

Een City op 50% misschien maar een B_team van Feyenoord? Beetje overdreven want aan het begin van het seizoen werd er door deskundigen hier verteld dat ze zo vroeg al voor de competitie een gelijkwaardige selectie hadden. Nou dat blijkt dan niet echt met spelers als Tapia, Diks , Berghuis.

23 november 2017 om 16:40

Het kan dus wel gezegd worden dat City op 50% speelt, maar nu speelt Feyenoord ineens niet met een B-Team?

Mooi om te lezen dat Van Bronckhorst al trots is op z'n team als het heeft verloren.
Hij had z'n tekst al zeker 5 minuten voor het einde in z'n notitieboekje geschreven, neem ik aan.
Maar goed, het zou kunnen, er zit na de wedstrijd tegen VVV een stijgende lijn in, dat is mooi.
Groningen kan de borst nat maken.

We zullen zaterdagavond zien of Feyenoord stappen heeft gemaakt, na een Europees duel toch vaak
puntverlies.

Stappen.maken ? Man city speelde op halve kracht (die.waren.al.zeker van de volgende ronde en.lopen bewust.geen risico's) .helaas is het verschil te groot..de.Nederlandse teams hebben in de cl niks te zoeken. En dat is.helaas de harde waarheid.

22 november 2017 om 00:09

Dat is niet waar. PSV en Ajax zou dit niet overkomen. Die hebben betere teams en dat is ook te zien aan de ranglijst. Feyenoord is dit jaar erg zwak zonder Elia en Kuyt.

22 november 2017 om 00:20

Die 2 ploegen wisten zich niet eens te kwalificeren voor de CL. Erger nog, ze liggen alweer uit de Uefa cup, een niveautje lager zelfs...

Feyenoord speelde zelf trouwens ook niet op volle oorlogssterkte

22 november 2017 om 06:09

Natuurlijk zou Ajax en PSV dit niet overkomen. Die krijgen niet eens de kans op dit niveau te spelen omdat zo roemloos ten onder gingen tegen Europese dwergen als Osijek en Rosenborg.

22 november 2017 om 06:16

Gelukkig deed feyenoord het in de voorrgaande jaren geweldig.. Daarnaast is ook feyenoord.kampioen van de armoede..

22 november 2017 om 10:13

Kampioen van de armoede?? Ze hebben de europa league finalist onder zich gehouden, wat toch vrij goed is.

Berghuis is gek met zijn mooie campagne??? Mooi voor de tegenstanders misschien maar niet voor Feyenoord. Coach en spelers leven echt in een andere wereld.

Het is bijna december en Van Bronckhorst ziet zijn team stappen maken. 0 uit 5.... Vanavond zag het er redelijk uit, maar niet meer dan dat. Tegen een ongenaakbare nr 1 van Engeland dat tamelijk rustig aan kon doen... Het Nederlandse voetbal staat er internationaal slecht voor; Oranje- Feyenoord- Ajax- Psv- Utrecht- Vitesse...

22 november 2017 om 00:22

Nouja, thuis 0-4 verliezen tegenover 1-0 uit verliezen een paar weken later. Is toch vooruitgang dus daar heeft hij gewoon gelijk in.

22 november 2017 om 12:09

0-4 tegen de complete basis die net begon aan de poulefase en dus de punten nog nodig had, 1-0 tegen een team met, wat was het, 7 of 8 invallers?, die deze wedstrijd als een verplicht nummer zagen en een beetje vrijblijvend een soort veredeld zaalvoetbal wilde spelen. Dat heeft nou niet bepaald iets met vooruitgang van doen. Zijn uitspraken zijn bovendien wel heel erg vreemd als je zaterdagavond een armetierige wedstrijd tegen VVV sspeelt, notabene in je eigen Kuip, wederom weer niet kan winnen en inmiddels bent afgezakt naar de 7e plaats en 14(!) punten achterstaat op de koploper. Nogmaals, dit is ordinair je supporters in de maling nemen.

Uhuh, 0 punten uit 5 wedstrijden.

Ongelooflijk en dat noemt zich een topclub. Ze hebben stappen gemaakt. City deed werkelijk niks. En dan ben je blij dat je maar met 1-0 heb verloren. Door zulke onzin te roepen gaat het Nederlands voetbal naar de klote. Je wordt toch niet meer serieus genomen. Mee doen is belangrijker dan winnen. Waardeloze instelling. Van Bronckhorst moet zijn spullen pakken en er moet een trainer komen die gaat zorgen dat er weer een winnaars mentaliteit komt

22 november 2017 om 12:02

Wat jij zegt idd.,,door zulke onzin te blijven uitkramen en, erger, het zelf te geloven, zullen wij met het Nederlands dieper en dieper het moeras in zakken. Alle vormen van realiteit zijn verdwenen bij de Van Bronckhorst-en, Cocu's, enz. van deze wereld.
Daarnaast zal ook de winnaarsmentaliteit binnen nu en 8 a 10 jaar helemaal verdwijnen, daar de hoge oefenmeesters, gymleraren, hockey- en waterpolo-coaches in een vergaderinkje in Zeist hebben besloten nu onze jonge voetballers wedstrijdjes te laten spelen zonder scheidsrechter, zonder iemand die hen aanwijzingen geeft, zonder punten telling, zonder ranglijst, zonder bij te houden wie nou eigenlijk de wedstrijd heeft gewonnen. Echt briljant!

Stappen maken ??? Welle stap richting middenmoot van.de eredivisie zeker

Ik begrijp echt niet dat je hier tevreden en trots over kan zijn. Het was gewoon weer huilen met de pet op tegen een Man City dat zo loom was als t maar kan. Je verliest deze pot ook nog. Verdediging was bij vlage degelijk. Vaak ook gewoon gatenkaas. Middenveld gaat nergens over. En city liet het zo nu en dan, door gebrek aan zin of concentratie, toe dat Feyenoord er uit kwam en nog wat prima kansen kreeg. Ondanks dat ik vond dat het weer niet best was had je hier alsnog een punt MOETEN halen. Wederom heb je niets aan de geleverde strijdlust.

Gio, Gio Gio, och och och, hoe blind en kortzichtig kan je zijn. Geloof je nu echt in sprookjes. M'n demente oma zag gister avond wat de intenties van City waren. Die gingen het veld op om met zo min mogelijk inspanning, een beetje vrijblijvend een potje te voetballen. De enige reden dat het zo lang 0-0 bleef was dat City, door het al geplaatst zijn en dus niets meer te verliezen hebben, besloten had in deze wedstrijd allerlei 'ingewikkelde' combinaties uit te proberen, inclusief boogballetjes, hakballetjes, buiten kant voet paasjes, enz. Scoren stond gisteravond niet bovenaan hun lijstje, laat staan snél scoren. Dit was een soort training voor hen.
5 gespeeld 0 punten, totaal kansloos, en wedstrijd na wedstrijd horen we Gio uitkramen dat er zo veel meer in had gezeten en dat er zo lekker stappen gemaakt zijn. Met dit resultaat in de CL en de huidige positie in de eredivisie moet Van Bronckhorst dan toch maar eens heel goed uit proberen te leggen waar hij dat allemaal vandaan haalt.vooralsnog is dit de toch echt niet achterlijk zijnde supporters in de maling nemen.

Trots waarop???? Je hebt nog steeds geen enkel punt gehaald. En je tegenstander van gisteren voetbalde op halve kracht....

Voor alle gefrustreerde haters, Gio doelt op het spel. Niet de scoreboard journalistiek.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Kevin DiksVerdediger10
Ridgeciano HapsVerdediger10
Jeremiah St. JusteVerdediger10
Eric BotteghinVerdediger10
Karim El AhmadiMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

137 fans
Coach, 43 jaar
SeizoenClub
2015- Feyenoord
2007-2010 Feyenoord
2004-2007 Barcelona
2003-2004 Barcelona
2001-2003 Arsenal
Laatste voetbalnieuws

Van Bronckhorst: ‘We spelen een goede wedstrijd, dan mag ik niet positief zijn?’

Feyenoord wist donderdagavond in eigen stadion niet te winnen van AS Trencín en bleef tegen de Slowaken steken op een 1-1 gelijkspel, waardoor de Rotterdammers na de 4-0 nederlaag in de...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 18 augustus
Roberto Carlos gaat mogelijk aan de slag in Lissabon. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren