‘Robin van Persie mocht mij niet en dat gevoel was wederzijds’

Dinsdag, 21 november 2017 om 16:13

Emmanuel Adebayor heeft reeds een rijke voetbalcarrière achter zich en in gesprek met So Foot blikt de 33-jarige spits van Medipol Basaksehir terug op zijn avonturen bij onder meer Arsenal. De Togolees zegt dat hij een goede werkrelatie had met manager Arsène Wenger. Hij was echter niet bevriend met de Fransman en hetzelfde zegt Adebayor over zijn relatie met Robin van Persie.

In 2006 sloot Adebayor zich aan bij the Gunners, na een telefoontje met Wenger: "Ik kwam terug van interlands met Togo en ik hoorde dat Wenger me wilde spreken. Ik zuchtte diep en nam toen de telefoon op: 'Wat kan ik voor je doen coach?' Hij zei: 'Ben je geïnteresseerd om voor ons te spelen?' Hij maakte heel duidelijk dat ik het aan niemand mocht doorvertellen."

"'Ik ga bij dezelfde club spelen als Nwankwo Kanu, mijn idool, en u vertelt me dat ik niets mag zeggen?!' Hij zei: 'Ja, want niets is nog zeker.' Ik zei: 'Voor mij wel! Dat jullie me willen, is voor mij al een geweldig'", memoreert Adebayor, die prima kon opschieten met Wenger. "Hij is geen vriend, maar een goede coach. Mijn vertrek bij Arsenal was met gemengde gevoelens, ik wilde helemaal niet weg."

"We zaten in de Champions League en Manchester City was nog niet gekwalificeerd. Maar Wenger vertelde me dat ik niet langer in zijn plannen voorkwam. Dat verraste me, want de enige persoon die me niet mocht bij de club was Van Persie. En dat gevoel was wederzijds. Maar op het veld stelden we ons op als professionals", aldus Adebayor, die in 2009 voor 29 miljoen euro naar City vertrok.


Poll

Emmanuel Adebayor heeft zijn beste periode bij Arsenal gehad


Gerelateerd

23 reacties (laatste reactie door matjeq)

"maar Wenger vertelde me dat ik niet langer in zijn plannen voorkwam. Dat verraste me, want de enige persoon die me niet mocht bij de club was Van Persie."

Want karakter is de fundering van de voetballerij. Zie je eruit als een verschrikkelijk aardige vent? Kom dan maar naar Real! Blijk je iets minder aardig dan dat je eruit ziet, moet je vertrekken.

Ik heb al eerder aangegeven dat Adebayor waarschijnlijk meer vingers aan zijn handen heeft dan dat ie IQ bezit, maar ik mag hopen dat hij weet dat het aan voetballende kwaliteiten lag, dat Wenger het niet in hem zag zitten, dat het systeem dat Wenger wilde spelen of dat er toch nét iets meer mensen waren die hem totaal niet mochten binnen de spelersgroep. Dat laatste zou me overigens niets verbazen, heeft genoeg capriolen uitgehaald.

21 november 2017 om 16:38

Dat is dan waarschijnlijk de reden geweest waarom hij inderdaad bij Real Madrid heeft gespeeld! Volgens mij heb je de sleutel in handen.

21 november 2017 om 17:25

Zoals? Niks van mee gekregen (serieus)

21 november 2017 om 18:04

Het was in de tijd dat Arsenal spelers verkocht om extra geld binnen te halen. Hij kon destijds naar Milan of City gaan voor 30 mio.

Zo'n rare vent die Adebayor. Los van het feit dat Van Persie hem wel of niet mag. Robin lijkt me ook niet de makkelijkste, maar de fratsen die deze kerel heeft aangehaald en dat rare verhaal met zijn familie. Zit toch volgens mij minimaal 1 steekje los bij Emmanuel.

21 november 2017 om 16:41

Nou, ik kan je vertellen dat ik hem wel ergens begrijp, probleem omtrent zijn familie. Adebayor komt uit een hele andere gemeenschap dan Robin moge dat duidelijk zijn, los van dat ze beide moeilijke gozers zijn om mee te werken. Alleen kan ik me nu best irriteren aan Rvp, hij lijkt kinderachtiger te worden naarmate hij ouder aan het worden is,terwijl dit toch echt juist andersom hoort te zijn.
Vroeger kon iedereen het nog van hem pikken want hij reageerde op het veld, maar nu dat niet meer het geval is moet Rvp maar lekker een stapje terug gaan doen vind ik.

21 november 2017 om 17:13

Noem eens voorbeelden waarom hij kinderachtiger wordt volgens jou?

Niets dan respect voor Emmanuel Adebayor, ongelofelijk veel kwaliteiten als voetballer en een prachtig voorbeeld voor miljoenen Afrikaanse, arme, uitzichtloze kinderen. Eens, hij is redelijk geschift op enkele momenten, maar als je zijn cultuur waar hij in is opgegroeid in beschouwing neemt, kan ik sommige uitspraken best begrijpen. Aan een jongen als Robin van Persie, die met de jaren irritanter wordt, zou ik mij ook fundamenteel ergeren als je uit een keihard milieu komt waar je rond moest komen van 1$ per dag.

21 november 2017 om 17:07

Waarom is hij zo'n goed voorbeeld dan? Ik meen dit als serieuze vraag; hij kan goed voetballen en heeft daarmee geld verdiend. Doet hij verder veel voor mensen uit zijn thuisland oid?

Van Persie is een irritant mannetje, maar dat is Adebayor bij tijd en wijlen ook wel geweest, of hij nou uit een arm land komt of uit Brunei, dat maakt niet zoveel uit denk ik.

21 november 2017 om 17:12

Uit bepaalde bronnen heb ik vernomen dat Adebayor zeker veel dingen heeft gedaan voor mensen uit zijn land, maar je kent het gezegde he.. willen ze 1 vinger nemen ze je hele land ! vooral in Afrika!! Verde rwaren ze ook heel ondankbaar gaf hij aan, alles gaat ze om hhet geld ipv zij eigen carriere. Je hoeft niet veel te geven om perse een goed voorbeeld te zzijn voor de mensen die het minder hebben? hij is van ver gekomen en is nu niet aafhankelijk van inkomen waar wij niet eens onze bed voor uit zouden willen stappen.

21 november 2017 om 17:28

Zie inderdaad wat tbnarsenal zegt, doneert veel aan bijvoorbeeld sloppenwijken in Lomé.

Ik snap dat je zegt dat omgeving geen invloed zou moeten hebben op hoe iemand is en slecht gedrag niet rechtvaardigt, maar cultuur, herkomst en opvoeding hebben nou eenmaal een gigantische impact op het leven van een mens en ik kan het dan ook goed begrijpen dat iemand als Adebayor er totaal andere overtuigingen op na houdt dan wij en iemand als van Persie een ongelofelijke verwende, nare man vindt.

21 november 2017 om 17:10

Wat heeft dat te maken met dat v persie adebayor niet mocht in de periode dat ze met elkaar speelde. En hoezo vind je v persie irritanter worden naarmate de jaren. Noem eens voorbeelden dan waarmee je daar op doelt?

21 november 2017 om 19:31

Bijvoorbeeld zijn doelpunt voor voor de voeten van Oguzhan Özyakup en die irritante gebaartjes richting collega's/ publiek die totaal onnodig en zelfingenomen op mij overkomen

21 november 2017 om 23:30

Je bedoelt die Oguzhan Özyakup die hem de hele wedstrijd zat te provoceren en achteraf ging lopen huilen? Daarbij welke irritante gebaartjes naar collega's/spelers. Valt allemaal wel mee hoor. V persie is inderdaad een moeilijke jongen, maar tis niet zo'n lost projectile als Depay. Iedereen doet wel eens iets irritant in het heetst van de strijd. Welke speler niet? Zelfs Dirk Kuyt heb ik wel eens over de scheef zien gaan. Vind dit maar makkelijk. Nederlandse speler die 10 jaar NL op de kaart heeft gezet zo afbranden. Zelfs een nuchtere gast als Van Nistelrooy had zijn momentjes. Hoort er allemaal bij. Gebeurd wekelijks op de amateurvelden ook allemaal

Adebayor blijft voor mij echt een baas na die goal tegen Arsenal met City

21 november 2017 om 17:48

Dus dat hij zich laat kennen en zich als een kleuter gedraagt te prijzen? Kun je mij uitleggen wat daar baas aan is? Arsenal heeft hem niet slecht behandeld he.

21 november 2017 om 20:12

Maar de fans in die desbetreffende wedstrijd wel. Waarom zou een speler zo'n actie uithalen?
''i could hear the fans singing, already, ‘my mother is a wh*re. My father washes elephants.''

21 november 2017 om 20:28

dus omdat een deel van het publiek beneden alle peil zakt, moet hij zich ook zo gedragen? Moest ie daarom ook op het hoofd van RvP trappen? Het maakt hem niks beter dan die leeghoofden die dat zongen.

Adebayor was zo een energieke speler die Arsenal vleugels gaf. Het hele team ging beter door hem spelen. Heb dat lang niet gezien bij Arsenal.

21 november 2017 om 18:56

Alexis Sanchez gemist toevallig de afgelopen 2 seizoenen? Robin van Persie daarvoor ook nog.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Arsenal

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.Liverpool7546
5.Chelsea7024
6.Arsenal6323
7.Burnley 54-3
8.Everton49-14
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
Petr CechKeeper10
Rob HoldingVerdediger10
Sead KolasinacVerdediger10
Héctor BellerínVerdediger10
Nacho MonrealVerdediger10
Mesut ÖzilMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Arsenal.

16 fans
Aanvaller, 34 jaar

In de wandelgangen

Maandag 23 juli
Napoli is op zoek naar een rechtsback en heeft zes kandidaten op het oog. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren