'Feyenoord is niet de eerste club ter wereld die door zo'n periode gaat'

Zondag, 19 november 2017 om 07:20Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 09:17

Feyenoord leek zaterdagavond een nipte overwinning op VVV-Venlo te boeken, maar in de slotminuten ging het toch mis. Een schot van afstand van Damian van Bruggen zorgde ervoor dat de regerend landskampioen opnieuw punten liet liggen: 1-1. In de laatste vijf competitiewedstrijden speelde Feyenoord vier keer gelijk en verloor het één keer.

Nicolai Jörgensen vindt dat Feyenoord toch op dezelfde lijn moet doorgaan. "Op het moment gaat de bal er niet in zoals wij het zouden willen", erkende de aanvaller in gesprek met de NOS. Het manco van Feyenoord is vooral het niet benutten van de kansen. "Het is frustrerend, maar we zijn niet de eerste club in de wereld die door zo'n periode gaat. Als we kansen blijven creëren, gaan ze er vanzelf in."

"Maar het is niet alleen dat: we geven ook te gemakkelijk goals weg. We moeten dus zowel voor- als achterin werken aan ons spel." Jörgensen pleit niet voor een andere aanpak. Voor dit soort situaties bestaat er geen geheim recept. We moeten zo doorgaan, stabieler worden en goed naar onszelf kijken om te zien wat elk individu beter kan doen. Magie bestaat niet in het voetbal", zo besloot de Deen.

Feyenoord heeft een achterstand van elf punten op koploper PSV, dat zondag nog op bezoek gaat bij PEC Zwolle. Ajax, dat zaterdagavond met 0-8 bij NAC Breda won, heeft inmiddels zes punten meer dan de Rotterdammers.


Poll

De derde plaats is het hoogst haalbare voor Feyenoord


Gerelateerd

Meer sportnieuws

22 reacties (laatste reactie door wolkje)

Die gifbeker is echt nog niet leeg. Eerst moeten ze nog twee keer voor de CL. Ook dat worden geen prettige wedstrijden. City uit zal ook niet al te best voor het moraal zijn. Na de cl campagne kan Gio pas weer verder gaan bouwen. Fysiek en metaal lijkt de ploeg gewoon uit haar evenwicht. Als je dan ook nog eens je centrale duo mist, dat is gewoon Feyenoord waardig, dan ga je gewoon de boot in. Jammer, maar hier word je hard van als speler en coach. Bij Feyenoord is het al jaren met pieken en flinke dalen. Wat dat betreft niets nieuws. Straks is iedereen hopelijk weer dit en dan zal plek drie het hoogst haalbare zijn.

19 november 2017 om 08:16

Hmm... het is al de tweede keer onder Gio dat het zo lang fout gaat. De eerste keer kwam Feyenoord er pas uit nadat Advocaat een tijdje meeliep. Nu moet Gio het zelf bewijzen anders wat het toch echt tijd.

19 november 2017 om 08:28

Gio is tactisch incapabel. Telkes blijft Feyenoord voetballen in een U-vorm. Telkens via de flanken en ze creëeren weinig grote kansen. Tevens is het spel voorspelbaar en eentonig. Het middenveld heeft niet de kwaliteiten het spel te verdelen en kansen te creëeren. Hoe vaak moeten Jorgensen, Larsson en Berghuis wel niet inzakken omdat er anders niks van komt? Vilhena maakt er maximaal 5, El Ahmadi maximaal 5 en Toornstra scoort ook weinig meer. Het scorend vermogen op het middenveld is al jaren ondermaats. Maar wat doet Gio er aan? Die blijft op dezelfde, zwakke en voorspelbare manier spelen. Ik ben er geen fan van coaches tussentijds te ontslaan, maar ik denk dat het het beste is als Gio na dit seizoen gaat kijken naar een andere baan

19 november 2017 om 09:09

Ik weet niet wat het is met Gio, het lijkt wel of hij gechanteerd wordt door sommige spelers. Er zijn gewoon een paar simpele dingen die je kunt veranderen. waardoor het zoveel soepeler zou lopen.

We missen een paar dingen in het elftal, een passende middenvelder, maar ook eentje die een vaste positie heeft. eigenlijk zouden wij in deze tijden. Ik pleit ervoor om van der Heijden op de nummer 6 positie te posteren. Hij heeft voetballend vermogen een goede pass/trap, en is positioneel sterk. dat zou dan ten koste van de nummer 10 plek gaan. In dit geval Toornstra. Ook moeten we gewoon Jones vervangen. Hij heeft het niet.

19 november 2017 om 13:42

Het is geen chantage, het is starheid. Hij staat achter zijn keuzes, ook al vallen ze verkeerd uit. Dus houdt hij eraan vast. Eigenlijk hetzelfde wat je vaak bij Frank de Boere zag, ook die hield vast aan zijn keuzes, al pakte het niet altijd even goed uit.

Benieuwd hoe ze de komende weken gaan spelen en of ze goede resultaten gaan halen. City uit, groningen uit, vitesse thuis, Napoli thuis, heereveen thuis en sparta uit is natuurlijk geen heel lekker progamma nadat je in de Eredivisie in je laatste 8 wedstrijden maar 1x wint, 4x gelijk speelt en 3x verliest en tussendoor 4x in de CL kansloos bent. Had dit seizoen toch wel veel meer verwacht van feyenoord. Zeker aangezien ze volgens de media "de winnaar van de transferperiode" waren. Natuurlijk speelt de blessure van het centrum mee, maar een st. juste is niet voor niks voor 6 miljoen gehaald en aanvoerder bij Jong Oranje, van beek was/is 1 vd toptalenten en tapia speelt in de basis bij een WK deelnemer, dus dat hoeft geen heel groot probleem te zijn. Een boetius begint 4 wedstrijden leuk maar nu speelt hij weer als boetius hoe we hem kennen, vilhena is weer de nutteloze speler die 50 meter gaat lopen met een bal en ook een haps valt mij tegen. Aan de andere kant werd 70 procent van dit team voor het kampioensjaar ook 3de op 20 punten achterstand van Ajax en psv, dus een jaar als vorig jaar kan ook een incident zijn geweest.

19 november 2017 om 08:13

Met zoveel blessures was de deceptie al geaccepteerd in de Cl voordat die plaats nam. Als Feyenoord compleet was had je in een stoute droom misschien 6 of 7 punten behaald in deze poule maar dan geen blessures en de vorm van vorig seizoen. Maar aan als heb je niks en dan sta je daar zonder je centrum en Jorgensen tegen City.

19 november 2017 om 08:19

Klopt. Het zit qua blessures verre van mee, maar tegen nac, vvv of ado verwacht je dat st. juste-van beek/tapia wel goed genoeg is. Ik zag trouwens dat el ahmadi ook nog is geschorst was tegen City volgende week. Dat is de enigste die nog wel goed speelt op het middenveld. Dan houd je je hart wel vast met amrabat-vilhena-toornstra tegen De Bruyne en Silva.

19 november 2017 om 19:12

Klopt over vvv, ado en Nac de eerste 2 had je gewoon ook moeten winnen als je weer zag wat voor mega kansen er gemist werden. Tegen Nac was het gewoon helemaal niks.

Je hart hoef je niet meer vast te houden voor de Bruyne en Silva want Guardiola heeft aangegeven zijn hele team om te gooien met betrekking tot het overvolle schema. Gundogane, Yaya Toure, Bernardo Silva(neem aan dat je deze niet bedoelde :P) gaan wel spelen.

19 november 2017 om 08:17

Hoe kom je erbij dat van Beek een toptalent was/is? Hij was bijna weggestuurd uit dr Academy omdat hij niet goed genoeg was

19 november 2017 om 08:20

Een zekere Bastos heeft het hier in Nederland ook niet gemaakt. Deed het toch aardig bij Lyon en het Braziliaanse elftal. Het zegt dus niet alles. Er komt zoveel bij kijken of je het wel of niet redt. Daarbij valt het kwartje bij sommige spelers wat later, zeker bij jeugdspelers

19 november 2017 om 08:28

Ik bedoel een toptalent voor feyenoord. Volgens mij begon van beek zijn 1ste seizoen bij feyenoord echt heel sterk op zijn 18de/19de en was iedereen lyrisch over hem en voorspelde een mooie toekomst. Speelde toen een wat minder half jaar en raakte toen geblesseerd voor 1,5 jaar. Maar voor zijn blessure leek hij met kongolo, vilhena, boetius en karsdorp toch wel 1 vd grotere talenten van feyenoord al is "top" misschien misplaats. Dat iemand (bijna) weggestuurd wordt zegt ook niet zoveel. Een speler kan zich altijd ontwikkelen. Een janssen (al vind ik hem niks) werd ook weggestuurd maar wel verkocht voor 20 miljoen.

Ik denk dat het probleem is dat iedereen zeker is van zijn plaats en de blessures. Ook de voorkeur van Gio voor bepaalde spelers is maar moeilijk te verdedigen.

Als je je basis elftal bekijkt zie je dat er 2 geblesseerd zijn.(Heijden en Botteghin) en dat er 2 spelers onvoorwaardelijk instaan die allang een reality check van de trainer hadden moeten krijgen.(Vilhena en Jones) Jones maakte vandaag ongeveer zijn 6de blunder van het seizoen. Daar kom je alleen mee weg als je bij Feyenoord speelt of in de jupiler leage. Nog pijnlijker is dat je gewoon Vermeer een top keeper op de bank heb. Vilhena's situatie is nog onbegrijpelijker hij heeft dit seizoen al 7 100% kansen verprutst waarvan sommige moeilijker waren om te missen dan om te scoren bij wijze van spreken. Ook is die minder fel als vorig seizoen en loopt die veelte veel met de bal en komen soms zelfs pasjes van 6 meter niet aan. Als kers op de taart begon die vandaag ook achterlijke hakjes uit te proberen die ook nog mislukte en dat bij elkaar moet toch wel reden zijn om hem een keer even te laten bij komen op de bank. Want voetballen kan die wel maar heeft het bijzonder weinig laten zien dit jaar.

Toornstra en Boetuis zijn staan ook onder een vergroot glas maar Boetuis was sterk begin van het seizoen en vandaag gretig alhoewel het rendement waardeloos was maar toch. Toornstra vandaag een sterke assist maar een doelpunt zal hem goed doen.

Volgens mij moet je het omdraaien. Vorig jaar was een piekmoment en de periode daarvoor en nu is realiteit.

19 november 2017 om 08:19

Oneens, ik denk dat vorig seizoen het net wat vaker mee zat. Waar je je kansen wel ging benutten en Jones nog eens een bal tegen hield. Nu is het andersom, je benut de kansen niet en Jones staat te grabbelen.

Om de resultaten van nu maar de realiteit te noemen vind ik dom.

19 november 2017 om 08:46

Het is waar dat Feyenoord vorig jaar gepiekt heeft een een beetje geluk heeft gehad als het nodig was. Maar het is ook niet waar dat dit hun niveau is. Zelfs als Feyenoord kansloos de derde ploeg van Nederland zou zijn moeten ze nog winnen van VVV Venlo en NAC. Het zit dit seizoen gewoon enorm tegen qua blessures, daardoor ben je al helemaal kansloos in Europa en daardoor gaat het zelfvertrouwen weer omlaag. En dan heb je ook nog een huurling van Jong PSV die in de laatste minuut het doelpunt van z'n leven maakt.

19 november 2017 om 10:12

Het was vorig jaar absoluut een piekmoment, maar nu loop je wel tegen heel veel tegenvallers aan. VVV moet je realistisch gezien altijd winnen als Feyenoord zijnde. Verder is het kampioenselftal natuurlijk ook niet hetzelfde als nu.

19 november 2017 om 10:37

Elk kampioenschap voor iedere club, zeker in de ED is een piekmoment. Vind het altijd zo sneu en kinderachtig dat men, door hun eigen frustratie, prestaties van vorig jaar probeert te kleineren of club standaarden te vernederen.

19 november 2017 om 10:41

Tijd zal het leren hoe het nu verder zal gaan. Er moet sowieso iets gebeuren om de club naar een hoger niveau te brengen op de lange termijn. Daar komt ongetwijfeld nog veel discussie over

Beetje vreemd dat feyenoord zich globaal meet. Lijkt me beter dat ze het klein houden, zoek het bij jezelf, zoek het in de club. Maar ga niet je club meten met de 'wereld'. :D

19 november 2017 om 11:40

Dus als je zegt dat zo'n situaties overal in de wereld voorkomt, meet je je met de wereld? Duidelijk waar dit vandaan komt. Ben het niet met Jörgensen eens dat je zo gewoon moet doorgaan. Er schort wel degelijk iets aan.
En _arena_ als je goed leest, zie dat hij zegt, dat ze goed naar zichzelf moeten kijken. Hoezo meten met de wereld?

Iedereen hoor je maar over Gio praten en zeuren terwijl de meeste niet naar de spelers kijken. Feyenoord heeft echt geen geweldig elftal dit jaar. Zei ik al vanaf begin. En het feit dat ze moeilijk scoren is niet iets van dit jaar. Het komt regelmatig voor bij hun dat ze te kampen hebben met veel tegendoelpunten en zelf weinig scoren enkele wedstrijden achter. Dit is zeker niet nieuw voor een andere club maar al helemaal niet voor hun zelf. Tja waar het voor de supporters natuurlijk zeer vervelend is, is het voor andere weer leuk om te zien 😏. Dus ja zo gaat dat in het leven.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
1.Ajax8379
2.PSV8144
3.Feyenoord7142
4.FC Twente6818
5.AZ6120
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
B. LinssenAanvaller3413
L. SinisterraAanvaller3012
J. BijlowKeeper220
R. NelsonAanvaller212
T. JansenKeeper00
O. MarcianoKeeper120
D. RemieKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

37 fans
Aanvaller, 31 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 21 mei
Manchester United moet 25 miljoen euro op tafel leggen om Sergiño Dest over te nemen van Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren