NAC schaamt zich kapot na 0-8 nederlaag: ‘Nog nooit zoiets meegemaakt’

Zondag, 19 november 2017 om

De voltallige selectie van NAC Breda komt vandaag bijeen op het trainingscomplex in Zundert. De vrije dag die de spelers zondag zouden hebben, is ingetrokken, zo meldt BN De Stem. Het team van trainer Stijn Vreven leed zaterdagavond de grootste thuisnederlaag in de geschiedenis: Ajax vertrok met een 0-8 zege uit Breda.

Pablo Mari vindt dat iedereen bij zichzelf te rade moet gaan. "Morgen (zondag, red.) is het moment om ieder afzonderlijk te zeggen wat hem op het hart ligt", vertelt de captain van NAC aan de regionale krant. "We hebben allemaal gefaald, niemand uitgezonderd. Het is goed om alles op tafel te leggen en alles naar elkaar toe uit te spreken."

Vreven nam zijn verantwoordelijkheid. "Dit was een blamage, een schaamtevolle vertoning die we niet zagen aankomen. We kwamen op werkelijk alle vlakken tekort, het is geen enkel moment een wedstrijd geweest. Tegen een topploeg hebben we alleen kans als we passie en strijd laten zien, en dat hebben we vandaag niet gedaan."

"De schaamte zit 'm vooral in het feit dat we dit laten zien voor negentienduizend fans, die ons iedere week weer steunen", vervolgde Vreven, die zijn team moet zien voor te bereiden op een uitduel met Heracles Almelo, komende zaterdag. "Dat is heel pijnlijk. Ik neem hier alle verantwoordelijkheid voor. Het is mijn taak om de ploeg mentaal, fysiek en tactisch in orde te krijgen. En daar was vandaag niets van te zien."

"We moeten in de spiegel kijken en ons afvragen of we het NAC-shirt wel waardig zijn", zo waren de harde woorden van Fabian Sporkslede na de afstraffing,in gesprek met Omroep Brabant. "Het grootste probleem is dat je na de eerste goal elkaar laat vallen. Niemand wilde de bal meer hebben. Daarin moet je nou juist je verantwoordelijkheid pakken."


Poll

Denk jij dat NAC Breda volgende week bij Heracles Almelo wint?


Gerelateerd

12 reacties (laatste reactie door speedyafc)

Dit was nog erger dan wij tegen Psv, waar wij de eerste helft nog de betere waren ,maar Psv dodelijk effectief was en na de 1-3 liet Utrecht het lopen,en wij wonnen later nog in de Arena en NAC won nog in de Kuip wat een rare competitie hebben we toch ook

19 november 2017 om 08:37

na je eerste zin dacht ik even dat je feyenoorder was, maar het was idd verschrikkelijk wat NAC deed. Het was letterlijk helemaal niks

19 november 2017 om 15:18

Dat is niet raar, in de Arena of in de Kuip komen de meeste ploegen om te verdedigen. De thuis ploeg maakt dan het spel en in de omschakeling kunnen de bezoekers dan dodelijk zijn. Zag je gisteren nog in de Kuip, VVV schoot een keer op doel in de 88ste minuut. En toch 1-1.

NAC wilde gisteren thuis Ajax onder druk zetten en gewoon vrijuit gaan voetballen, ze maakt ehet veld lang en stonden alles behalve compact in de eigen zestien. Dan sta je na 33 minuten met 5-0 achter. In een uitwedstrijd in de Arena of de Kuip doen ze dat niet.

Vandaag je wonden likken en weer doorgaan. Koppies omhoog en weer gaan. Je gaven allemaal niet thuis, dat liever tegen Ajax (nederlaag is vaak een zekerheid) dan tegen Willem II. Volgende week week vlammen.

Ik vond het wel flauw van Vreven om alle schuld op zich te nemen. Lekker makkelijk om zo een interview door te komen. Zo'n drama mag je toch onderhand je team kwalijk nemen. Mag toch hopen dat hij de volgende wedstrijd wel in gaat grijpen...wat met zo'n interview wel lastig wordt want er kon verder niemand wat aan doen 😁

19 november 2017 om 09:12

Flauw of realistisch? Hij is de trainer en wordt verantwoordelijk gehouden en spreekt zich niet in de media uit over zijn spelers. De nederlaag was ook echt een falen van het hele team en niet specifiek 1 speler. Dus het interview is vrij logisch en helemaal niet flauw. Na een half uur stond hij al 5-0 achter hè! Elke andere coach zou na een snelle 3-0 al tactisch iets aan laten passen, want zo een uitslag zat er aan te komen

Ik zie bij Vreven nooit andere woorden dan " we moeten harder werken, meer passie laten zien, vol er voor gaan een enz". Krijg toch een beetje de indruk dat hij tactisch te zwak is. Maar mogelijk dat NAC supporters daar het antwoord op weten.

19 november 2017 om 09:57

Hij is een redelijk slimme trainer, maar gaat geen wereldtrainer worden als ie niet bereid is om aanpassingen in het team te maken. Korte is veruit de slechtste voetballer van alle basisspelers in de eredivisie, maar mag iedere week opdraven. Dat kan wel, maar dan moet je aan de andere kant iemand hebben die wel een mannetje voorbij kan (fernandes, erg behendige speler). Verder zie je Utrecht zich aanpassen en daardoor winnen. Vreven durft dat niet aan op de een of andere manier. De spelers lopen met hem weg en de fans eigenlijk ook wel. Dat heeft dan natuurlijk ook weer met zijn passie te maken.

Dit is een collectieve wanprestatie. Duidelijk.

Misschien toch eens uit een ander vaatje proberen te tappen. Nijholt of Stans eens een keer een kans geven. Er is gewoon helemaal geen ervaring in dit elftal. Slechter dan gisteren kan niet.

Desondanks, met opportunisme bereiken we ook niks. We hebben gekozen voor deze weg, dit beleid, met jonge spelers en een samenwerking... Dit omgooien kost ook tijd en geld. Dat hebben we niet.

19 november 2017 om 13:19

En die waardeloze keeper eruit. Wat was hij aan het doen gisteren dan??

Na amper 35 minuten ballen al met 0-5 achter. En dan te bedenken dat we het hier toch echt hebben over een wedstrijd op het hoogste niveau in Nederland. Wat moet je hier als voetballiefhebber toch nog van denken.

19 november 2017 om 15:22

Dat het heel aardig was van NAC dat ze gisteren mee wilde voetballen maar dat dat niet kan wanneer je tegen een Nederlandse topploeg speelt. Als ze gewoon compact in en rond hun eigen zestien waren gaan spelen met af en toe een countertje, dan was het nooit 8-0 geworden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

NAC Breda

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
17.NAC Breda3-7
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Karol MetsVerdediger10
Pablo Mari VillarVerdediger10
Menno KochVerdediger10
Arno VerschuerenMiddenvelder10
Mounir El AllouchiMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina NAC Breda.

11 fans
Verdediger, 25 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 19 september
Neymar is verworden tot het 'top target' voor Manchester United. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren