Keizer twijfelt ook na recordzege van 0-8 nog: ‘Dat is moeilijk te zeggen’

Zaterdag, 18 november 2017 om 23:37

Marcel Keizer weet ook na de ruime uitzege op NAC Breda niet of hij nu de ideale basisformatie voor Ajax heeft gevonden. De hoofdstedelingen waren met liefst 0-8 te sterk voor NAC. "Dat is moeilijk te zeggen. Je moet het eigenlijk zien tegen een betere tegenstander. Met alle respect voor NAC overigens, want ik denk dat genoeg ploegen het hier nog moeilijk gaan krijgen", oordeelde de oefenmeester.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Denk jij dat Ajax kampioen van Nederland gaat worden?


Gerelateerd

26 reacties (laatste reactie door joentje)

Verdedigend vind ik Wöber persoonlijk beter dan Viergever, maar Viergever brengt natuurlijk wel ervaring en coacht veel, dus die keus begrijp ik. Schone is iets stabieler dus die keus ipv Frenkie begrijp ik. Donny moet altijd spelen ipv Siem. Kluivert mag ook op linksbuiten blijven wat mij betreft. Wat heerlijk om is een linksbuiten te hebben die diep gaat en niet alles op minimaal 45 meter van de goal in de voeten moet om vervolgens balverlies te leiden. Dolberg zou ik er ook in houden ipv Huntelaar. Voetbalt prima mee en zal vanzelf zijn goaltjes weer mee pikken.

19 november 2017 om 00:17

Vrijwel volledig eens.. ik zou persoonlijk alleen toch voor Huntelaar kiezen.. ontloopt elkaar niet heel veel, maar vind Huntelaar actiever meespelen

19 november 2017 om 00:38

Huntelaar wordt elke maand minder terwijl dolberg alleen maar beter wordt. totale onzin om een speler die aan het afbouwen is een plek te geven om zo je grootste talent op de bnank te houden. Gewoon waanzin.

19 november 2017 om 02:19

Dat is allemaal leuk en aardig maar het gaat om dit moment en dan blijkt Hunter toch beter te zijn, scoort vandaag weer een goeie goal, het is echter wel een hele moeilijke keuze maar Dolberg moet echt meer gaan scoren want het talent heeft ie zeker, had na Feyenoord uit gehoopt dat ie los zou komen maar ook bij hem wil het scoren nog niet, voetballend voegt ie wel meer toe dan Hunter maar ik zie toch graag doelpunten van een spits

Lekker voor Siem de Jong die opmerking dat ze met hem "misschien" ook hadden gewonnen. Natuurlijk had je met Siem de Jong ook gewonnen.

19 november 2017 om 00:27

Idd, hoort basis in mijn ogen

19 november 2017 om 01:16

Op basis van wat? Tegen utrecht liet hij juist zien totaal niet mee te kunnen vanaf de start. Prima speler om in minuut 70 er in te brengen voor een goal, maar hij mist gewoon voetballend vermogen en fysiek om een wedstrijd open te breken vanaf de start.

19 november 2017 om 02:22

Voor wie dan? Donny knapt ook veel vuil werk op voor Ziyech waardoor hij ook beter gaat spelen zoals vandaag weer, het is niet voor niks dat het middenveld tegen Utrecht totaal niet liep en nu wel weer, Siem is een ideale 12de man, ik zou ten alle tijde met Donny en Hakim beginnen tov Siem.. Zou alleen Frenkie wat meer willen zien, maar er is (nog) geen rede om Lasse te vervangen

19 november 2017 om 07:49

Zucht..... trek zijn opmerking nu niet uit zijn verband. Het is vrij logisch wat hij zegt. Ajax heeft gewoon een kwalitatief sterke selectie. Keizer heeft een luxeprobleem. Het feit dat wij er al zo over discussiëren zegt genoeg.

Keizer moet nu eindelijk eens een keer ophouden met twijfelen en kiezen voor een vaste basis (wat mij betreft het elftal van vanavond).

Keizer is een Koning in het intrappen van open deuren en standaard clichés. Als je na 12 weds nog steeds geen vaste basis hebt, en nog steeds twijfelt, ben je niet geschikt voor Ajax 1. Daarnaast gaan we richting de winterstop en is hij geen dag in de buurt van de eerste plek gekomen. Gat is veels te groot, gezien het materiaal en het feit dat men maar 1 weds per week voetbalt.

19 november 2017 om 01:29

Mee eens. Nog steeds veel vraagtekens: dolberg of Hunter, Wober of viergever centraal, sinkgraven of viergever linksback, Siem of Donny, Frenkie wel of niet. Na mij mening speelde Wober sterk laatste wedstrijden en krijgt Huntelaar te weinig krediet ( vorige weds niet ingevallen bij 1-1 en mocht vandaag geen penalty nemen).

19 november 2017 om 02:31

Viergever centraal voor de ervaring en coaching, Sinkgraven linksback, deed het vorig jaar op een enkele lot na ook meer dan prima voor iemand die eerder nooit daar speelde, Donny is er tegen Utrecht onterecht uitgehaald voor Siem imo, Donny speelt gewoon een sterk seizoen en is vooral belangrijk met vuil werk opknappen wat Siem natuurlijk minder doet, de spits is het enige wat echt moeilijk is, ik neig zelf naar Huntelaar maar kan de keuze voor Dolberg ook wel begrijpen, alleen Keizer maakt het zichzelf zo moeilijk door alsmaar te blijven twijfelen, na de 4 overwinningen op rij wisselt ie ineens weer een paar man en prompt verlies je thuis van Utrecht, ik zou zeggen laat het staan zoals vandaag en bouw van daar uit verder, geef Kluivert waar ik veel kritiek op heb gehad want Younes heeft nu wel lang genoeg laten zien niet echt in vorm te zijn.. Neres laat ook zien dat als je wel een tijd lang de kans krijgt dat het een stuk beter gaat, en Kluivert heeft zeker het talent, vandaag bij die goal van Donny heeft ie een goede.1-2 met Ziyech, gaat diep en buitenom waardoor er veel meer verrassing in spel zit, denk alleen dat Kluivert zijn scorend vermogen (nog) te laag ligt

19 november 2017 om 04:56

Als ze van ADO hadden gewonnen stonden ze destijds eerste. Dus dat geen dag in de buurt is geweest is onzin. Verloren van Utrecht en Vitesse thuis dat zijn de 6 punten verschil met de eerste plek. Zo gek is het niet dat je na 2 maanden nog geen vaste elf hebt met deze selectie. Bijna elke positie is even sterk dubbel bezet. Dat hij tegen Utrecht 2 posities wijzigt is toch niet vreemd. Vanavond weer gedaan en pakt het wel goed uit. Keizer heeft prima door hoe hij wil spelen maar als je zo’n sterke selectie hebt moet je wel eens rouleren. Ja ze spelen maar 1x per week maar je bent Ajax. Je kan ook je kapitaal niet vernietigen dat op de bank zit. Dus moet je wel eens wisselen. Keizer heeft het prima voor elkaar. Let maar op hij gaat nog veel mensen positief verbazen.

19 november 2017 om 06:10

Keizer geeft hierboven zelf aan dat hij nog twijfelt. Jij suggereert dat hij prima weet hoe hij wilt spelen. Ik kan dat niet rijmen aan elkaar. Daarnaast zegt je zelf ‘als hij zou winnen van ADO’: dat heeft ie niet gedaan en bovendien was het seizoen toen pas 4 wedstrijden onderweg. Feit is dat er al drie keer is verloren in 12 wedstrijden (Europa niet meegerekend). Dat is te veel. Daarnaast vond heel NL het apart dat hij zijn basisopstelling zo wisselt (tegen Utrecht) na een reeks overwinningen op rij. Uiteindelijk speelde Ajax die wedstrijd als los zand en dat is Keizer aan te rekenen. Hij verliest twee belangrijke wedstrijden thuis..(eentje notabene tegen een Utrecht uit vorm..). Dat zou een keer kunnen gebeuren, maar twee keer in korte tijd, en vooral de manier waarop: dat vind ik niet kunnen. De afgelopen twee kampioenschappen heeft Ajax misgelopen op 1 punt. Dat je dan zo punten weggeeft thuis tegen Utrecht, is hem aan te rekenen. Veel onzekerheden omdat hij twijfelt, en twijfel is nooit goed. Ik ben niet overtuigd, maar ik laat me graag verassen en hoop dat ik er naast zit.

19 november 2017 om 14:30

Dat tegen ADO lag echt niet aan hem. Als je 5 honderd procent kansen mist kan je er als trainer niets aan doen. Ook tegen Utrecht was het spel inderdaad erg slecht maar Younes had wel de 2-1 moeten maken. Tja erg goed was het niet maar het geluk zit hem ook niet mee dit jaar. Gewoon heel negatief begonnen met Nouri en de late transfers. Dit is Ajax. Natuurlijk kan je een elftal op 1 of 2 plaatsen wijzigen. Dat betekent niet dat je geen idee hebt hoe je wilt spelen. Laat hem nou eerst maar eens meer tijd krijgen. Frank was ook altijd zeer slecht gestart in zijn seizoenen. Zelfs nog slechter dan 5 punten achter. Dus ik vind dat Keizer ook mag bewijzen dat hij Ajax wel beter kan laten spelen en dat is gisteren prima gelukt.

De Jong en van de Beek zijn dit jongens die het niveau van Sneijder en van der Vaart kunnen halen? Dat vraag ik niet door deze overwinning want bij bijvoorbeeld Kluivert heb ik dat gevoel niet ook al speelde hij goed vandaag.(misschien wel in de toekomst voor Oranje) De ligt maakt stappen al vind ik hem nog steeds niet genoeg voor Nederland. Komt nog wel maar van de Beek en de Jong lijken mij wel spelers die in Oranje het ver kunnen schoppen al moet ik zeggen dat Sneijder en van der Vaart het lieten zien op een moment dat de eredivisie veel sterker was dan nu. Ben benieuwt ik vind dat verhaal dat er slechte tijden aankomen van Nederland niet zo op zijn plaats want we hebben het talent nu wel op meerdere linies. De ligt, van de Beek, F. De Jong, Karsdorp, Tete, Lammers, Hendrixs, Depay, de Vrij, Wijnaldum, van Dijk, Cilissen, Kishna, Lammers, Bergwijn, Xavi Simons? Mensah, Blind, Promes, Vilhena? Locadia? Zoet, Chong, Ramselaar, Berghuis, Blind, Juste, Bijlow, Ake, Geertruida, Letscher, Hoedt, Hoogma, van Drongelen, Kongolo, Willems, Propper, Bazoer, Till, Idrissi, Weghorst(laatbloeier), Haps, Janssen, Aanholt, van Ginkel, Fer, Schuurs, Kadioglu, Boadu, Eiting, Piroe, Zirkzee, Redan, Pierie en weet ik veel wie dat ik allemaal vergeet. Als we over 3 jaar geen team kunnen neerzetten wat bij de 5 meest getalenteerde clubs hoort dan komt dat niet door de lichting maar door de begeleiding van de clubs en in mindere mate van de knvb. Ook de geldzieke zaakwaarnemers spelen een grote rol hierin. Met het talent wat er is plus wat er aankomt moeten we over 3 jaar toch wel weer een sterke outsider zijn? Kijk naar de verdedigers die eraan komen als het meezit hebben we 2 complete verdedigings van (sub)top niveau over 3 jaar. Ake-van Dijk-de Vrij-Tete en Hoogma-van Drongelen-De Ligt-Karsdorp. Van Drongelen zit bijvoorbeeld nu al tegen de basis aan bij Hsv. Deze 0-8 is uitstekend en misschien ben ik overdreven positief omdat ik vlak daarvoor Feyenoord-Vvv had gezien maar ik vind het maar niks een zomer zonder eindtoernooi.

19 november 2017 om 09:03

Ik denk dat we een degelijk team kunnen krijgen met oog op de toekomst maar zie aanvallend gewoon te weinig waarvan ik denk 'Daar kunnen we grote teams mee pakken' we hebben de luxe gehad Robben met Van Persie (Huntelaar back-up) tegelijk in de aanval te hebben met middenvelders als Sneijder en Vd Vaart die een periode wereldtoppers waren, dat zie ik nu niet gebeuren met deze spelers. Verdedigend zal het goed komen, is bizar dat het zo goed lijkt te gaan achterin. Keepers heb je Jurjus (in wie ik vertrouwen heb), Bijlow (een van de betere jeugdkeepers die ik heb gezien) en Zoet die over een jaar of 6-8 allemaal een goed niveau hebben hopelijk. Op rechts zijn Tete en Karsdorp nog jong en misschien zien we Dumfries zich nog doorontwikkelen of Fosu-Mensah zich vast op die positie richten waarmee je een aantal totaal anders ingestelde rechtsback hebt. Centraal zitten we nu al goed met De Vrij, Hoedt, Bruma, Van Dijk en met oog op de toekomst De Ligt, Hoogma, Van Drongelen, Schuurs, Obispo, Pierie, St Juste etc waar er hopelijk minimaal 2 van uit kunnen groeien tot minimaal subtop. Linksback lijkt Achilleshiel te blijven al vind ik Ouwejan en Wijndal leuke spelers en heb ik de hoop dat Bakker zich kan doorontwikkelen. Maar vooral aanvallend is het lastig bij de traditionele top 3 zie je relatief weinig Nederlands aanvallend talent in eerste, PSV heeft Bergwijn van wie ik gecharmeerd ben, bij Ajax ben ik van geen enkele Nederlandse aanval echt fan (dus ook niet Kluivert) en Feyenoord heeft nu een kwalitatief goede Nederlandse aanvaller met Berghuis maar qua aanvallend talent moeten we al ver terug gaan naar Toure die nog jong is. Wel komen paar hele interessante elftallen aan voor jeugdtoernooien, ben benieuwd naar de o17 met oog op EK u17. Spelen al best wat spelers in buitenland bij mooie clubs (Chelsea, Dortmund en Bayern München) terwijl er ook nog paar uit 2001 in Nederland het goed doen (Denk aan Boadu voor blessure, Van Gelderen die zich nu vaker bij o19 fort melden, Vd Heide van Heerenveen die zich goed ontwikkeld, Burger van Feyenoord die goede stappen zet etc) waarmee je best een leuk team kan maken. '02 groep is klasse in Nederland maar daar zal meererdeel volgend jaar mee in aanraking komen als ze 16 worden.

19 november 2017 om 17:47

Helemaal met je eens we hebben alleen wel hele getalenteerde aanvallers al leert de praktijk dat een wereldtopper in de jeugd 6 jaar later bij Nac kan ballen er kan nog zoveel veranderen net als die Boadu geweldig talent en dan zo'n blessure. Redan ook een mega talent maar koos voor het buitenland.(Hoeft niet altijd slecht te zijn maar meestal wel) Ook rechtsback verwacht ik inderdaad een 3 dubbele bezetting met Mensah, Tete, Karsdorp en de anderen jongeren die eraan komen. Aanvallend moeten we hopen op een gelukje, spelers als van Nistelrooij waren lang ook buiten de radar van topclubs en was 2 jaar later ineens een speler waar je niet meer omheen kon. Ben benieuwt als er ineens een wereldtopper in de spits uit de jeugd doorstroomt kan het er allemaal anders uitzien maar hier ligt inderdaad de achilleshiel.

Bij velen is een kinderhand weer snel gevuld,sorry voor NAC maar dit is toch geen graadmeter het leek wel pakjesavond .En gelijk staat er een poll wprdt Ajax kampioen dit seizoen?? Twee weken terug zat Keizer in de zak van (zw} Piet en nu heeft hij het voor elkaar.ik geloof hier helemaal niks van, het is een matige trainer en meer zal het ook niet worden.

19 november 2017 om 08:55

Ach, volgens mij is iedereen vrij reëel en rustig. Ik lees letterlijk niemand zeggen dat Ajax wel even kampioen gaat worden, dat wil je gewoon horen. En de poll; ik vind het altijd wel leuk om te zien welk percentage van de mensen hier verwacht dat Ajax die 8 punten nog gaat inhalen, leuke poll dus.

Wat een "PANNEKOEK" is Keizer toch! Nog steeds niet over uit wie je vaste basis 11 is?! Wöber sowieso in je basis 11 en Kluivert naar de bank. Ik vind Kluivert een matige voetballer en speelt met oogkleppen op. 1x assist op Donny en "that's it!

19 november 2017 om 18:01

Kluivert stond in de basis omdat Younes geblesseerd is. Wie had je er anders neer willen zetten? Ze hebben alleen Johnsen nog, maar die heeft (volgens mij) nog nooit in de Eredivisie gespeeld.

In de winterstop een linksbuiten halen, want die 2 dwergen bakken er amper wat van. Een linksback en een nummer 6, al zijn deze nodige aankopen mosterd na de maaltijd. Gisteravond wel een gedreven, maar zeker niet groots Ajax gezien. Slordigheden te over, maar dat was geen belemmering tegen een elftal dat gisteravond geen zin had om tegenspel te bieden. Dus blijft er nog genoeg werk aan de winkel, maar dat zou ik niet toevertrouwen aan deze kwebbelende clown.

Misschien zou het aan mij kunnen liggen, maar vind sinkgraven dan ook helemaal niks hebben als linksachter... Geen acties naar voren, telkens breed, een exacte kopie van veltman op rechts, maar dan verdedigend veel slechter. Blijf het jammer vinden dan haps niet is gehaald, verdedigend ok, maar aanvallend kan hij links veeleer brengen. Je moet sinkgraven of weer op het middenveld posteren (waar logischerwijs geen plaats is), of verkopen want als linksachter heb ik veel liever viergever met wober als centrale verdediger...

Never change a winning team! Tenzij het niet anders kan. Is een kleins adviesje voor Keizer.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
André OnanaKeeper10
Joël VeltmanVerdediger10
Mitchell DijksVerdediger10
Nick ViergeverVerdediger10
Matthijs De LigtVerdediger10
Hakim ZiyechMiddenvelder11
Frenkie de JongMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

67 fans
Middenvelder, 23 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Ajax 0 0 0 0
2017/2018 Ajax 4 0 0 0
2016/2017 Ajax 24 1 3 0
2015/2016 Ajax 16 0 1 0
2014/2015 Ajax 10 0 1 0
Laatste voetbalnieuws

Ajax - Standard Luik: blessures, schorsingen en vermoedelijke opstellingen

Voor Ajax staat dinsdag de return van het dubbele treffen met Standard Luik op het programma. De heenwedstrijd in België eindigde in een 2-2 gelijkspel, nadat de Amsterdammers in de tweede...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 18 augustus
Roberto Carlos gaat mogelijk aan de slag in Lissabon. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren