‘Je had ons vier, de Scandinavische jongens, het groepje Mahi en Idrissi…’

Vrijdag, 17 november 2017 om 20:05

De onrust binnen de spelersgroep van FC Groningen kwam voor Bryan Linssen niet als een verrassing. De aanvaller speelde twee seizoenen voor de noorderlingen, voordat hij afgelopen zomer overstapte naar Vitesse. In Arnhem merkt Linssen veel meer saamhorigheid binnen de selectie dan in Groningen, waar Mimoun Mahi en Lars Veldwijk recentelijk met elkaar overhoop lagen.

"Over de affaire tussen Mahi en Veldwijk kan ik niet veel zeggen, omdat ik niet precies weet wat er is voorgevallen", benadrukt Linssen in gesprek met het Dagblad van het Noorden. "Wat ik wel weet, is dat het in het temperament van Mahi zit om emotioneel te reageren. Dat heeft met achtergrond te maken. Als Nederlanders hebben wij daar meer controle over." De zomeraanwinst van Vitesse zegt bovendien dat er 'groepjes' zijn bij Groningen. Vorig seizoen vormde hij zelf een kliek met Etiënne Reijnen, Jesper Drost en Peter van der Vlag. "Dan waren er de Scandinavische jongens, het groepje Mimoun Mahi en Oussama Idrissi. Zo was het verdeeld, ook buiten het veld."

Bij Vitesse gaat het heel anders. De selectie is veel nauwer met elkaar verbonden, merkt Linssen op. Zelf is hij 'beste vrienden' met Thomas Bruns. "Ik kan ook goed met Remko Pasveer overweg, maar we zitten niet aan dezelfde lunchtafel. Bij het eten zijn onze rechtsback Fankaty Dabo en Tim Matavz mijn buren. Dat gaat op een heel natuurlijke manier. We zitten allemaal door elkaar heen." Op die wijze wordt het contact verbeterd, ontstaat een klik en daarmee eenheid, aldus Linssen. "Het is een saamhorigheidsgevoel dat er bij FC Groningen vaak niet was." Zondag keert de aanvaller met Vitesse terug in Groningen.Gerelateerd

20 reacties (laatste reactie door timvonk)

Groepjes heb je overal en zal je altijd hebben, echter moet er wel als team gepresteerd worden dus enige saamhorigheid is wel fijn zoals jinssen aangeeft. Verder zullen er wel een aantal mensen op de pik getrapt zijn maar ik moet ook erkennen dat Marokkaanse mensen sneller uit emotie handelen en heel temperamentvol kunnen zijn, niks mis mee als je iemand een keer klootzak of teringlijer noemt. Mochten de speculaties waar zijn dat mahi echt hard geroepen dat ze hem dood hadden moet schieten gaat dat 3 stappen te ver, kan je nog zo temperamentvol zijn

17 november 2017 om 20:23

Waarom kunnen Marokkaanse mensen sneller uit emotie handelen? Is daar een onderzoek naar geweest?

17 november 2017 om 20:41

Nou hoeft niet alles onderzocht te zijn, ervaring blijkt gewoon dat dit dit soort jongens meer temperament hebben dan de gemiddelde kaaskop zoals ik, dat kan ook positief werken natuurlijk. Zoals ik zei, niet zo op t pikkie getrapt zijn

17 november 2017 om 20:45

Ik onderschrijf jouw ervaringen, maar volgens mij vraagt hij het op een nette manier.

17 november 2017 om 20:47

Dit heeft te maken met het kortsluitingmechanisme. Bij een lichaamstemperatuur boven de 31 graadjes vind er een meltdown plaats. Kenners weten dit allang.

17 november 2017 om 21:35

Ik weet niet of levensleer valt onder de categorie onderzoek. Als ik op eigen ervaring uit ga, loop maar door een willekeurige stad met een populatie mensen met Marokkaanse roots. Kijk ze net even te lang aan en voila daar is het temperament. En als advies, probeer hun jassie en tassie in drukte te ontwijken want die is heilig! Niet alles is politiek. Niet alles is onderzocht.

17 november 2017 om 23:18

Lol dan moet je wel heel koudbloedig zijn om geen meltdown te hebben

17 november 2017 om 23:57

Is idd stereotypering, Jamal Of het nou waar is of niet, is ivm de discussie die dit oproept niet altijd handig te zeggen..

18 november 2017 om 00:00

Rare reactie. Pure stereotypering... Echt, maakt me kwaad. Is dat buurtgerelateerd of achtergrond? Jij schrijft het zo ff toe aan afkomst. Met een hele domme afsluiting. Jij werkt het wij-zij denken in de hand, wat discriminatie over en weer verder in de hand werkt Jij snapt het overduidelijk niet. Kortzichtig en eigenlijk gewoonweg dom!

18 november 2017 om 00:01

Gericht aan Spijkenisse

17 november 2017 om 22:37

In principe is het hetzelfde. Maar ik denk dat nederlanders een gebrek aan temprament hebben en er ook slecht mee om kunnen gaan. Marokkanen zijn in principe niet tempramentvoller dan 90 procent van de wereldbevolking.

Ja dat klopt want Amrabat, Ziyech, Ayoub en vooral El Ahmadi zijn heel temperamentvol. Praat aub geen onzin. Binnen elke team of groep heb je kliekjes. Gedrag is daarbij ook niet te koppelen afkomst maar meer aan de omgeving waarin een persoon opgroeit. Het is logisch dat mensen met eenzelfde achtergrond meer met elkaar omgaan. Marokkanen zulleb net als Scandinaviers en Nederlanders sneller met elkaar omgaan. Ik zou graag willen weten wat er gezegd is puur om dat boek eindelijk te sluiten. Ik heb mijn teamgenoten ook weleens uitgescholden en ben zelf ook uitgescholden. Dat hoort erbij als je wilt winnen. Groningen is geen team en daarom wint het ook niet.

Latijns Amerikanen, mediteranen (italie spanje, marokkanen etc) zijn over het algemeem wat passoevoller / tempramentvoller. Maar verschilt natuurlijk sterk per individu. Maar ik vind het niet chique om je voormalige broodheer in de situatie waarin ze nu verkeren zo in het nieuws te brengen. Dat heet olie op het vuur gooien. Ondertussen zelf toegeven dat hij ook een kliek had met 3 spelers..

18 november 2017 om 00:11

Wat een onzinverhaal. Temparementvoller is in mijn boek gewoon een asociaal. Niet meer en niet minder. Je hoort je gewoon te gedragen tegenover je collegas.

Ik zie het alweer iedereen neemt een blad voor de mond. Men mag niet spreken van een Schandinavisch Syndicaat. Vroeger had men de mond vol van “De Kabel”. Of mag ik dat nu niet meer zeggen aangezien het niet policorrect is. Jammer dan! Ons voetbal wordt te veel beinvloedt door buitenaf. Onze voetbalcultuut gaat ten onder. Iedereen lacht ons uit.

17 november 2017 om 21:10

Gozer, wat bazel je nou ? Ik snap werkelijk niet waar je heen wilt met deze reactie?

On: Vrij logisch dat bepaalde mensen naar elkaar toegroeien, alleen als er echt kliekjes gevormd worden en hierdoor ook de resultaten tegenvallen dan is het natuurlijk foute boel. Je moet als groep toch een eenheid vormen om goede prestaties te kunnen behalen!

17 november 2017 om 23:04

Inderdaad man. Alle problemen komen door de buitenlanders die alles verpesten.... Als er geen buitenlandse spelers in de eredivisie speelde was het niveau nog lager. Het is grote onzin dat buitenlanders alles minder maken. Minstens de helft van de eredivisie clubs wordt gedragen door buitenlandse spelers. Dat de eredivisie minder wordt heeft puur te maken met geld. Leuk dat je mening politiek incorrect is. Zou alleen fijn zijn als hij ook op feiten gebaseerd is.

Als het minder gaat zijn opeens overal groepjes. Ik vind dit altijd totale onzin. PSV zou je als voorbeeld kunnen nemen. Die hadden toen het een paar jaar geleden even minder ging ook opeens overal groepjes. Daarna liep het weer goed en waren de groepen opeens verdwenen. Het is helemaal niet raar dat mensen van dezelfde afkomst samen optrekken maar dat staat een teamprestatie normaal gesproken niet in de weg. FC Groningen staat zo laag omdat ze een heel saai team hebben met een matige trainer en niet omdat er nu opeens groepjes zijn. Natuurlijk heeft Mahi domme dingen gezegd maar om dat nu af te schuiven op groepjes vind ik een beetje makkelijk.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Groningen

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
11.Excelsior40-15
13.Willem II37-13
14.NAC Breda34-16
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Sergio PadtKeeper10
Todd KaneVerdediger10
Mike te WierikVerdediger10
Django WarmerdamVerdediger10
Kasper LarsenVerdediger10
Etiënne ReijnenVerdediger10
Juninho BacunaMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Groningen.

26 fans
Aanvaller, 27 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Vitesse 2 1 1 0
2017/2018 Vitesse 37 17 5 0
2016/2017 FC Groningen 30 11 5 1
2015/2016 FC Groningen 30 3 6 0
2014/2015 Heracles Almelo 33 10 6 0
Laatste voetbalnieuws

‘Vitesse wil mij niet laten gaan. Feyenoord? Nee, geen interesse’

Bryan Linssen erkent dat hij deze zomer de mogelijkheid heeft gehad om Vitesse te verlaten. De aanvaller verklapt niet welke clubs interesse in hem hadden, maar laat ook weten dat de...Lees verder

In de wandelgangen

Zondag 19 augustus
Clarence Seedorf hoopt in gesprek te gaan met André Onana. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren