De Boer weigert bondscoachschap Oranje: ‘Past niet in mijn plannen’

Donderdag, 16 november 2017 om

Frank de Boer staat sinds zijn bliksemontslag bij Crystal Palace op straat. De clubloze trainer, die als oefenmeester in het verleden ook actief was bij Internazionale en Ajax, zegt op een bijeenkomst in Madrid te weten dat zijn naam in verband wordt gebracht met het bondscoachschap bij het Nederlands elftal, maar De Boer ziet dit voorlopig niet zitten.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Frank de Boer zou de ideale opvolger van Dick Advocaat zijn geweest bij Oranje


Gerelateerd

52 reacties (laatste reactie door geert vs)

Echt jammer vind hem de beste oplossing om een nieuw team te smeden.
Vind koeman daar minder goed in en heeft altijd veel aankopen nodig gehad.
De boer heeft echt veel met jeugdspelers gedaan terwijl er geld was.
En lijkt mij daarom beter als bondscoach waar je niet zomaar even iemamd kan aankopen.

16 november 2017 om 21:58

Maar bij Oranje heb je als het goed is juist niet met jeugdspelers te maken maar veelal met internationale spelers die allemaal een andere tactiek gewend zijn. Frank de Boer is nou niet iemand gebleken die kwaliteiten in zijn selectie kan herkennen en dat hebben we nou net nodig: een bondscoach die op basis van zijn materiaal een tactiek en selectie maakt.

16 november 2017 om 22:17

Niet mee eens, De Boer is de perfecte coach voor jong Oranje. Hij is en blijft in mijn ogen een topjeugdcoach. Niet meer en niet minder.

16 november 2017 om 22:52

In plaats van aankopen kan je gratis bij een club een speler selecteren naar eigen keuze dus dat kan je wel wegstrepen.

FdB zegt het zelf dat hij graag elke dag op het veld staat. Hij lijkt me een type dat moeilijk communiceert naar de spelers toe wat hij graag wil. Zijn doel bereikt hij misschien wel, maar met hangen en wurgen duurt het wat langer om dat te bereiken. Heeft hij eindelijk een systeem bedacht voor de vier achterhoede + keeper om balbezit te spelen. Tiki-breed systeem.
Dat laatste, excuses dat ik zo denigrerend over komt.

FdB is naar mij mening ongeschikt als bondscoach.


De Boer lijkt me ook totaal ongeschikt. Als de Boer iets heeft laten zien is het wel dat hij zijn ploeg niet naar de mogelijkheden kan laten voetballen. Dat is nu juist het enige waar Oranje behoefte aan heeft.

16 november 2017 om 22:27

Klopt, de Boer kan alleen goed functioneren met een groep die speelt zoals hij voor ogen heeft. Hij heeft moeite om tekortkomingen van spelers te accepteren, laat staan zijn taktiek erop aan te passen. Dat zagen we destijds heel goed in de wedstrijden tegen RB Salzburg.

Maar als de spelers kunnen brengen wat hij voor ogen heeft, dan wint hij wel prijzen.

16 november 2017 om 23:00

Geldt ook voor de bewierookte Peter Bosz. Met Dortmund zo goed als uit de CL omdat hij zich niet aan past. Finale met Ajax verloren omdat hij zich niet aan past. Denk juist dat de Boer prima bij oranje past. Probeert zo min mogelijk risico’s in spel te nemen. En dat hoort ook in interlands. Dat moet resultaat gericht

16 november 2017 om 23:08

Ik ben het niet met je eens, de Boer zou met Oranje blijven gaan voor balbezit en een gedegen opbouw van achteruit. Met de huidige groep zou je te vaak door fouten in de opbouw met de rug tegen de muur komen te staan. Daarnaast levert het breien van achteruit ook zelden kansen op.

Een wat meer opportunistisch spel past dan beter, levert juist minder risico op. Meer zoals Atletico afgelopen jaren heeft laten zien, die willen helemaal geen balbezit op eigen helft, dan ben je ook niet kwestbaar bij balverlies.

17 november 2017 om 03:32

Oh? En daarom werd hij 4 keer achter elkaar kampioen met uiterst matige selecties?

17 november 2017 om 05:24

Rug vaak met je eens maar nu niet. Frank verichtte wonderen, juist met afgeroomde matige selecties presteerde hij.

In Spanje is hij nog niet ontslagen dus op zich een mooi doel

Alleszins begrijpelijk dat de Boer "el triple" wil halen. Redelijk uniek om (als zijn wens uitkomt) ontslagen te zijn in 3 verschillende landen binnen een seizoen!

Het zou van meer realiteitszin getuigen als hij zich zou richten op een subtopper in Nederland.

16 november 2017 om 22:18

De Boer is (op dit moment) niet geschikt voor Oranje en Oranje is (op dit moment) niet geschikt voor De Boer. Hij is nu als lerende Coach een paar keer goed op zijn smoel gegaan en moet even bij een wat stabielere kleinere ploeg waar hij wat minder in de spotlight staat zichzelf weer op zien te werken. Als hij leert van zijn fouten kan het zeker voor de toekomst wat worden

Iets weigeren zonder uberhaupt gevraagd te hebben. Knap. Ik heb gister ook het bondscoachschap geweigerd van Italië.

16 november 2017 om 22:28

Zonde hoor, je had wel een ideaal instap moment, geen WK en voor het komende EK had je je makkelijk kunnen kwalificeren. Echt een gemiste kans hoor

16 november 2017 om 22:29

En zo is het.
Het duurt wel erg lang voordat mensen als de boer neergedaald zijn op aarde. Het liefst leven ze verder op hun eigen planeet waar heel de wereld draait om hem. Het is een eer als je gevraagd wordt. Het is een schande als je jezelf zonder gevraagd te zijn te goed vindt.
Zeker als je net in twee voetballanden je twee levenslessen hebt gekregen.

16 november 2017 om 22:37

@52

Helemaal mee eens!

Het probleem lijkt dat de mensen die aardig tegen een bal kunnen trappen erg worden opgehemeld door het publiek en hun omgeving. Een realistisch zelfbeeld wordt dan ook een lastig verhaal.

16 november 2017 om 23:10

@52 het probleem.in Nederland is niet zozeer de coaches maar de dalende en irritante visie van de gemiddelde voetbal liefhebber die graag zeilt en zannikt op elk bericht waar ze lekker negatief over kunnen zijn. Interpretatie en context ontbreekt en we praten graag namens de persoon in kwestie. Of jij moet echt denken dat de Boer naar de media stapt en zegt hey ik wil even wat kwijt. Ik wil even bekend maken dat ik geen bondscoach wil zijn. Ik snap en realiseer me heel goed dat er veel frustratie is mbt het Nederlandse voetbal maar de beperkte manier van denken en tragere op een VZ artikel is misschien nog veel zorgwekkender.

16 november 2017 om 23:22

@thamike

Het was voor mij wel duidelijk dat de kop van het artikel misleidend is. Dat wordt natuurlijk gedaan voor de kliks. En wordt heel vaak toegepast. Wat ook zeer begrijpelijk is en de gemiddelde bezoeker weet dat heus wel

Neemt niet weg dat de Boer zich ook wat bescheidener kan opstellen. Door bijvoorbeeld gewoon eerlijk aan te geven dat hij zeer waarschijnlijk niet eens in beeld is om het grote Oranje te coachen na twee keer kort op elkaar gefaald te hebben.

Hij zal zich opnieuw moeten bewijzen na twee opeenvolgende misstappen. Ik ben er ook van overtuigd dat het goed gaat komen als hij zijn voetbalvisie durft aan te passen. Zolang dat niet gebeurt zie ik geen toptrainer in hem.

17 november 2017 om 09:07

@thamike ben ik mij bewust. Maar in NL leeft over het algemeen een 6 jes cultuur als het gaat over voetbal het commentaar er op en de artikelen. Maar ook de in onze ogen hoofdrolspelers doen hieraan mee. In Italië, Spanje of UK wordt je gedragen op handen of keihard onderuit gehaald en is geen verschil tussen middelmatig en slecht. Tis goed of tis slecht. In Nederland is er niet een drang om constant op hoog niveau te moeten blijven presteren. Als je 5 keer landskampioen van een Mickey mouse competitie bent geworden, wordt je overal waar je het naar horen wil weggezet als een legende...moet je in Nederland eens de sportverslaggever een voetbalwedstrijd horen verslaan. "och jammer die ging er net niet in, maar wel een mooie actie van..." in andere landen is veel meer de drive om ook met lelijk voetbal gewoon resultaten te boeken. Dus wij zijn besmet met een virus dat middelmatigheid heet. Ajax is met afschuwelijk voetbal een aantal keer landskampioen geworden en dat is niet dankzij de boer maar vanwege ee nog slechtere staat waar het Nederlandse voetbal in verkeerde.

Als er dan na twee mislukkingen in Spanje een microfoon onder je neus wordt gezet en je zegt dat bondcoachschap niet in jouw plannen past dan heb je het niet begrepen. Je had 1000 en 1 andere dingen kunnen zeggen maar niet dit.

Gelukkig
Balletje terug en breed, is niet goed genoeg

Gelukkig maar. Beter Koeman of iemand anders. Wellicht eens een x geen Nederlander, dat juich ik maximaal toe

hij mag al blij zijn als er een eerste divisie club zich meld.

Wat een kritiek op De Boer hier. Ik heb hem nog steeds hoog zitten, maar denk eigenlijk dat hij een betere assistent is dan iemand die de poespas daarom heen moet managen.

16 november 2017 om 22:56

Volg het voorbeeld van 't Schip en zoek je geluk eens een paar jaar in down under....
Er is geen enkele club in Spanje die met de speelstijl van tikkie breed zich wil identificeren.

16 november 2017 om 23:17

Mwuaahh zou hem best wel bij m’n club willen zien. Maar dat zou wel te min zijn

17 november 2017 om 00:39

Zijn jullie vergeten hoe Ajax tekeer ging in de Champions League groep van 2012? Of hoe PSV meerdere malen overklast werd? En FC Twente, toen zij nog geweldig waren? De Boer kan echt wel een geoliede machine neerzetten, maar heeft wel technische teamspelers nodig. Spanje past hem perfect denk ik.

Inter was een buitenkansje om zo'n club te mogen coachen maar verder geen goede match. Bij Palace raakte hij wel in paniek denk ik, waarom ging hij met drie achterin spelen? Met Ajax ging dat wel eens lekker tegen Roda, maar dat is omdat je dan echt kan domineren. Bovendien speelde Roda toen altijd 4-4-2, dus werkt 3-4-3 uitstekend.

17 november 2017 om 03:34

Wel als ze denken dat "breed" betekent "tacka", dan past hij prima bij jet ticki tracks van barce

17 november 2017 om 09:17

@geert vs. Als je trainer van Ajax bent en ik vergelijk het dan maar even met als je trainer van barca Bayern of man city bent moet je weten dat je elke week de wil moet hebben om te domineren. Want wat jij zegt zijn incidenten van hier en daar eens een wedstrijd. Echte goede coaches weten hun speelstijl en opstelling aan te passen aan de tegenstander en de spelerskwalieiten die jezelf hebt. Niemand die bijvoorbeeld van gaal begreep p het wk met een 5-3-2 systeem..

18 november 2017 om 00:28

4 kampioenschappen dan, wil je dat ook incidenten noemen?

Van Gaal haalde de halve finales maar alleen tegen Spanje waren ze echt goed. 5-3-2 heeft het Nederlands elftal op de lange termijn geen goed gedaan.

De kritiek die hij krijg is wel een beetje onterecht en iedereen loopt elkaar na te praten zoals dat nu ook gebeurd bij Veltman.

Hij heeft wat ongelukkige keuzes gemaakt, helaas maar Frank is wel een echte winnaar.
Dat hij trainer was bij Ajax, had Ajax geen geld meer. door Frank wel elk jaar CL gehaald en gespeeld. waar hij goede resultaten boekte tegen Dordmund, Man city, Man united.

Ik wou dat hij dat elftal had, wat Peter Bosz had qua selectie, met Traore, Sanchez, en een Klaassen op z'n best in Europa.

Hi moest het veelal doen met Ozbiilic, Ebicillio, boerigter. hij had geen keus.
Iedereen moet elkaar niet zo na praten hier. Krijgt nog wel een carriere zoals Koeman, moet nog veel leren. maar kent wel de wetten van het topvoetbal.

17 november 2017 om 02:21

Heeft niet veel met napraten te maken, maar meer met constateren. Heeft Ajax 4x achter elkaar kampioen gemaakt, topprestatie: maar niet met goed voetbal, en de concurrenten haalden veel minder punten dan normaal. Heeft bij Inter gefaald, en bij Crystal Palace. Beide keren door een gebrek aan communicatie en feeling met de spelersgroep én een gebrek aan tactisch inzicht wat betreft de kwaliteit van zijn selectie. Het kan best een goede coach zijn/worden, maar dan wel in een relatief eenvoudige competitie, of als assistent coach naar mijn mening.

Je moet gewoon een bondcoach zoeken voor de komende 2/3 jaar zodat die rustig zijn eigen visie/spelers kan brengen aangezien de komende tijd tog nergends om gespeelt word heb je juist de tijd .

16 november 2017 om 23:21

433 is de visie! Geen bondscoach met eigen visie, want dan kun je weer helemaal opnieuw beginnen als er een nieuwe bondscoach is. Daarnaast moet je niet meegaan met de rest ik Bijvoorbeeld met 5 verdedigers te gaan spelen. Juist door het anders te doen haal jr succes. Koeman zal er hoe dan ook niet langer zitten, want hij zal op de eerste geld trein stappen die voorbij komt.

Er wordt hier echt gedaan alsof hij toevallig over die 4 schalen heen is gestruikeld en daardoor kampioen is geworden. Ik verbaas me over hoe kort van geheugen mensen zijn.

Natuurlijk is hij nu niet geschikt als bondscoach, maar om hem dan maar te kwalificeren als een drollen-coach die enkel de kunst van tikkie breed kent is wel heel kortzichtig. Daarnaast vroeg de journalist of hij bondscoach zou willen worden, hij zegt dit niet omdat hij zichzelf zo tof vindt.

16 november 2017 om 23:23

Onder de bier mocht er bij Ajax geen geld worden uitgegeven. Ziin team werd elk jaar minder en minder. Desondanks haalde hij 4 kampioenschappen.

Iedereeen in Nederland is altijd enorm snel met conclusies trekken. Bij Ajax werd hij gezien als de beste coach van Nederland ook omdat hij als Assistent van Oranje 2010 op het WK uitstekend werk verrichte. Na Ajax kwam hij in een verkeerde vaarwater namelijk Inter. Daar kreeg hij weinig vertrouwen wat weinig te maken had met De Boer. In Engeland was hij de kortstzittende trainer ooit. Ja hoe kan je dan altijd de mond snoeren van kritisie als je nooit gelijke kansen krijgt? Was hij al gedegradeerd. Het antwoord kan niemand geven. Is hij een slechte coach? Dat denk ik niet. Kijk anders eens naar Bosz die pakt geen enkele prijs met Ajax, maar had volgens mij wel de beschikking over betere spelers dan Frank de Boer toentertijd. Traore, Sanchez en Ziyech. Als je altijd iemand beoordeelt op basis van de eerste maand, dan zal geen enkele coach het gehaald hebben. Guardiola was ook dramatisch begonnen bij City vorig jaar. Wat dacht je van Mourinho vorig jaar. Hij stond zesde, maar Uefa Cup was de pleister op de wond. We hebben een coach hoger zitten die aantrekkelijk voetbal speelt en wellicht nooit vier keer achter elkaar landskampioen zal worden in zijn carriere. Frank is misschien geen coach die toernooien makkelijk wint, maar hij zorgt wel voor stabiliteit binnen het elftal. Hij heeft passie voor zijn beroep. Koester die mensen in plaats van de grond in te trappen op basis van je vermoedens. De top van Inter en Crystal Palace mogen wel heel goed in de spiegel kijken, want zij maken er zelf een puinhoop van. Soms is het echt een stap vooruit om ontslagen te worden. Ik spreek uit ervaring. Beter dan trekken aan iets wat toch nooit mee gaat werken.

17 november 2017 om 00:21

Dat is natuurlijk onzin. Uiteraard had hij bij zowel Inter als bij Palace meer tijd moeten krijgen, maar beide keren riep hij het over zichzelf af door een speelstijl te willen hanteren die totaal niet bij zijn spelersgroep pastte. Daarnaast was hij bij Inter communicatief ook heel beroerd. Bij Ajax heeft hij 4 titels op een rij behaald, maar ook dat was niet met verzorgd voetbal. Opzich niet erg als je er resultaat mee boekt, maar bij Oranje hebben we een trainer nodig die zijn visie aanpast op het materiaal. Dat heeft niks met conclusies trekken te maken maar met realistisch zijn. Frank de Boer is een goede assistent maar niet geschikt als hoofdcoach.

Balletje breed en langzaam opbouwen is ook niet iets wat in de plannen van het van voetbal van nu past. Of beweer je na je successen bij Inter en Palace dat de Ajax School heilig is?

Ik vin de boer geen echte bondscoach typetje, laat hem gewoon een mooie club in Duitsland of wat hij zelf aangeeft Schotland past gewoon beter. Laten we gewoon polsen naar tuchel of Klinsmann of de ontslagen bondscoach van Italië?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 17
2187 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Frankrijk2312
2.Zweden1917
4.Bulgarije13-5
5.Luxemburg6-18
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Europa
SpelersPositieW
Daley BlindVerdediger60
Georginio WijnaldumMiddenvelder61
Kevin StrootmanMiddenvelder50
Wesley SneijderMiddenvelder52
Quincy PromesMiddenvelder53
Davy KlaassenMiddenvelder51
Bas DostAanvaller50
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

1255 fans
Coach, 48 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 18 september
Een ruildeal tussen Manchester United en Arsenal kan in januari gaan plaatsvinden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren