‘Real heeft een buitengewoon goede aankoop gedaan, hij is uniek’

Donderdag, 16 november 2017 om 10:18Dominic Mostert • Laatste update: 10:59

Real Madrid heeft een gouden zet gedaan met het aantrekken van Vinícius Júnior, zo vindt ploeggenoot Diego van Flamengo. In mei telde de Koninklijke 45 miljoen euro neer voor de pas zeventienjarige aanvaller, die zich waarschijnlijk vanaf 2019 aansluit bij Real. In Brazilië heeft Vinícius Júnior geen basisplaats, maar hij heeft zich volgens Diego wel in sneltreinvaart ontwikkeld.

Zelf speelde Diego voor clubs als FC Porto, Werder Bremen, Juventus, VfL Wolfsburg, Atlético Madrid en Fenerbahçe. Hij weet dus wat ervoor nodig is om te slagen in Europa en denkt dat Vinícius Júnior uit het juiste hout is gesneden. "Real Madrid heeft een buitengewoon goede aankoop gedaan", oordeelt de spelmaker in gesprek met AS. "Hij heeft zich fantastisch ontwikkeld sinds hij zich aansloot bij het eerste elftal. Het was al meteen duidelijk dat we te maken hadden met een speler met een uniek talent."

"Het was een kwestie van tijd voordat hij op doorslaggevende momenten van waarde zou zijn, zoals hij nu is", vervolgt Diego. Hij ziet zijn jeugdige ploeggenoot steeds volwassener worden en is daarom positief gestemd. "Real hoeft zich wat dat betreft geen zorgen te maken. Hij is een enorm gedisciplineerde speler, zijn gedrag is voorbeeldig en hij is verrassend volwassen voor iemand van zijn leeftijd. Hij geeft het maximale op de training en wil zichzelf constant verbeteren. Aan kwaliteit is zeker geen gebrek."


Poll

Verwacht je dat Vinícius Júnior gaat slagen bij Real Madrid?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

34 reacties (laatste reactie door real8madrid)

Ik snap niet goed waarom die niet alles speeld, als hij 45 mil waard is. Ik wil best geloven dat hij dat is, maar hoe weet real dat?

16 november 2017 om 10:55

Het zou zomaar zo zijn dat zij meer onderzoek doen dan op een forum lezen wat mensen ervan vinden en een wedstrijdje op TV kijken. Gokje maar hoor.

Daarnaast, de enige reden waarom er 45 miljoen voor hem is neergetikt is om een Neymar scenario te voorkomen, namelijk dat hij op het moment dat hij 18/19 is en een dragende speler is, de hele wereld hem wilt kopen voor bizarre bedragen. 45 miljoen is dan heel erg veel geld voor iemand van zijn leeftijd, maar dat is een schijntje van wat zo iemand op z'n 19e kost wanneer hij zich mega erg zou doorontwikkelen.

16 november 2017 om 11:15

Kijk maar naar die Mbappé die volgende zomer voor €180 miljoen naar PSG gaat... Die knul wordt volgende maand pas 20

16 november 2017 om 11:30

Sterker nog: die wordt komende maand 19.

16 november 2017 om 11:46

Ohja excuus, hoofdrekenen op donderdagochtend gaat niet lekker

17 november 2017 om 16:35

Vind het nog al een gok;iemand voor 45 mil kopen zodat je hem over 2 jaar niet voor 80 mil hoeft te kopen? Wie zegt dat hij dat waard is tegen die tijd?

16 november 2017 om 12:33

Ook als hij niet slaagt kan real hem nog wel weer duur verkopen puur omdat die speler dan van Real komt. Dus de gok is minder dan 45 mil.

16 november 2017 om 15:18

Omdat het een jochie is van 17. Wanneer hij invalt is hij altijd meteen dreigend en belangrijk voor het team. Ik heb hem nu 5x zien spelen en hij is echt wel indrukwekkend, zeker de laatste tijd. Dat heeft ertoe geleid dat medespelers, fans en enkele analisten zich afvragen waarom hij nou geen vaste basisspeler wordt. De coach wil dit echter niet omdat hij naar zijn mening nog te jong is. Hij kan hoe dan ook geen 90 minuten aan en denkt ook dat hij er mentaal nog niet aan toe is. Ik zie wel wat in de visie van die coach hoor. Zulke jonkies worden imo veel te vaak te snel voor de leeuwen gegooid.

Ik was net zo ontdaan en verrast als iedereen toen ik over deze transfer las afgelopen zomer. Ik vond het om verschillende redenen niet eens zo'n heel groot financieel risico eerlijk gezegd maar ik had niet de verwachting dat die jongen de belofte zou kunnen inlossen en het ging maken. Nu begin ik die verwachting toch langzaamaan en nog uiterst voorzichtig bij te stellen. We zullen het zien

Toch wel een gok als je het mij vraagt, 45 miljoen voor een 17 jarige jongen. Ik heb hem nooit zien spelen dus daar oordeel ik niet over, maar op zo een jonge leeftijd kan je nooit zeggen dat gaat een grote worden. Vooral als hij nog niet eens in Brazilie onbetwist is.

16 november 2017 om 10:55

Alsof Neymar toen hij 16 (en net 17) was al onbetwiste basisspeler was. Geef zo'n jongen de tijd. Je kan al snel genoeg zien of iemand een enorm talent is of niet; waar het vooral omgaat is de mentaliteit die men daarnaast heeft. Als Diego zijn jeugdige teamgenoot geen veren in z'n reet steekt, lijkt het met deze jongen wel goed te komen.

16 november 2017 om 11:24

Toch blijft het een enorm risico wat je neemt. Wie hier kent Freddy Adu nog? Je weet gewoon niet hoe die jongens zich over een aantal jaar ontwikkelen.

16 november 2017 om 11:56

Is nooit een toptalent geweest adu. Werd opgehypt door nike. Niet echt een goed voorbeeld

16 november 2017 om 12:22

Adu scoorde erop los anders, in de jeugd. Debuteerde als ik het goed heb op 14 jarige leeftijd al op het hoogste niveau in de VS. Overhypt vind ik niet het goede woord, hij was wel echt veel en veel beter dan zijn teamgenoten en tegenstanders. Wel enorm door de mand gevallen natuurlijk, was waarschijnlijk zo vroeg zo goed door zijn fysiek.

16 november 2017 om 12:45

Real kan ook gewoon niet anders. Topclubs moeten nu meer risico's gaan nemen. Ten eerste gaan de prijzen omhoog waardoor het risico groter wordt, ten tweede is er veel concurrentie de top 3(Bayern, Barcelona, Real) van de afgelopen jaren zal niet meer zo makkelijk door komen in de CL ten derde zijn spelers van clubs van het niveau Spurs, Dortmund, Monaco etc. Al heel erg duur. Clubs als Real moeten het transferbeleid nou eenmaal aan gaan passen neem zo'n Coutinho nou zo'n prijs kan je 1x betalen maar niet 4x daarom moet je creatiever zijn. Vroeger had je voor 200-300 miljoen 5 absolute topspelers dat is nu niet meer het geval.

16 november 2017 om 15:20

Vooral dat he. Aan de ene kant goed dat die zich verder kan ontwikkelen in Brazillie maar aan de andere kant moet men hem daar zo snel mogelijk weg halen als je ziet hoe die Brazillianen hun nieuwe parel al meteen op een voetstuk plaatsen. Snapt men dan echt niet hoe slecht dat is voor een jongen op die leeftijd?

16 november 2017 om 11:08

Tuurlijk is het een gok, maar dat is het altijd. Als ze hem in 2019 zouden halen en meer clubs hem op de radar zouden hebben, zou hij zo 2/3 keer zo veel kosten. Kijken maar naar Neymar en de stijgende transfersommen.

Buitengewoon goed, Uniek... Hij is 17. Laten we over een jaar of 3 maar beoordelen of hij uniek is of een 'buitengewoon goede aankoop'. Hij kan een superster zijn, maar hij kan ook de waarde van een rioolrat hebben over een aantal jaar.

Deze jongen is gruwelijk goed! Dat hij nog geen basisspeler is heeft te maken dat ze hem rustig willen brengen zonder te veel druk op hem uit te oefenen. Het is echt een kwestie van tijd voordat deze jongen een basisplek krijgt.

Tja, dat zeiden ze over Viktor Fischer ook, maar waar zit die nu? Ik vind het lastig te zeggen dat je op die leeftijd al kan zeggen dat hij gaat slagen in het grote voetbal als hij nog niets daarin heeft laten zien. Het kan twee kanten op gaan.

16 november 2017 om 11:42

Aan de andere kant zal Real ontzettend goed weten wat ze doen, aangezien het niet de twintigste 17-jarige o.i.d. is die voor 40+ milj. gehaald is. Het is volgens velen misschien "wisselgeld" voor Real, maar Perez en co weten heel goed waar ze het aan uitgeven.

16 november 2017 om 12:18

Net zoals Odegaard zeker... Ook voor RM blijft dit een gok. Juist voor een grote club als RM. Een club zoals een Betis zou dit wellicht beter doen. Want zij moeten elk dubbeltje 2 x mdraaien.

16 november 2017 om 12:24

Want odegaard is een grote miskoop? Die jongen is nog altijd pas 19 en koste beduidend minder dan junior. Denk dat deze jongen echt wel kan ballen anders betalen ze er niet 45 miljoen voor.

16 november 2017 om 13:15

Odegaard kostte toch geen 40+ miljoen? En is inderdaad nog altijd erg jong.

16 november 2017 om 15:25

Odegaard kostte 3,5 mio en ontwikkelt zich gewoon goed. Misschien niet zo snel en stormachtig zoals velen verwacht hadden maar gewoon goed. Hij heeft zeker de potentie om ooit voor Madrid te spelen. Of het 'm ook gaat lukken betwijfel ik, ik denk niet dat ie daar de juiste mentaliteit voor heeft.

Hoe dan ook, zijn marktwaarde ligt nu al hoger dan zijn aankoopsom als ik het goed heb. Als ze hem deze zomer verkopen aan een Sevilla of Valencia of misschien een Duitse subtopper vangen ze er gewoon makkelijk 12 miljoen voor en maken ze al winst. Dus ja, ze weten heel goed wat ze doen en Odegaard is daar ook een voorbeeld van. Net als Vallejo en Asensio.

Overigens draaide het bij Odegaard niet louter om het sportieve of over evt winst. Het ging vooral om aanzien, Perez wou even tonen wie de grootste had. Kinderachtig uiteraard maar het heeft weliswaar nut voor de club.

Ik kan mij herinneren dat dit over heel veel jongens gezegd is. Fischer, Adu en (volgens mij, correct me if Im wrong) Koulibaly van Ivoorkust die tijdens een WK u17 de pannen van het dak speelde en naar Tottenham ging. Daarna nooit meer wat over die jongen gehoord.

Je neemt gewoon een enorm risico. En al helemaal wanneer je 45 miljoen neerlegt. Maar aan de andere kant. Wat is 45 miljoen euro tegenwoordig voor een club als Real Madird?

16 november 2017 om 12:10

Ik zal jullie zeggen waarom hij is geen basisspeler is.
Hij speelt voor Flamengo, Julie weten het niet hoe druk daar is, Santos waar Neymar Zat kan jij niet eens vergelijken...want Santos heeft niet zoveel support als Flamengo en komt niet eens dicht bij.
Op ranglijst van Fifa Flamengo staat op nummer één 40 miljoen supporters.
Real Madrid heeft een contract gemaakte waar als geblesseerd raakte FLAMENGO moet compenseren.
Hijs is zeker unieke en ik weet zeker hij woorden één Top Speller.

16 november 2017 om 13:16

Wat maakt het uit dat Flamengo veel supporters heeft? Als speler moet je je laten gelden op het gras, en niet op de tribunes. Het zal denk ik zijn omdat hij rustig gebracht wordt en zo niet teveel druk op zijn schouders krijgt.

Blijft een groot risico als je het mij vraagt, 45 miljoen voor een speler die niet eens op een groot podium iets heeft laten zien, en ook nog eens 17 jaar is. De potentie spat er vanaf, maar daar zijn tal van voorbeelden van die dat ook hadden maar waar achteraf niet veel van terecht gekomen is, het blijft dus afwachten.

Zeiden ze dit ook niet over Robinho?

16 november 2017 om 15:27

Robinho heeft het toch ook gemaakt? Staat volgens mij weer een leuk artikel over 'm hier op vz.

Hij is uniek!! Waarom? "Braziliaans". Naja goed er kunnen best leuke super stoned (sorry) gozertjes als Neres (sorry inkopper) uit Sud Paus America voortkomen maar het liefst maak ik het meer Nederlands Suri (concept failed though i know) en niet zo los

Toen Marcello kwam was het ook en gok,en die kwam nog jonger dandeze jongen.

16 november 2017 om 15:29

Marcelo was bijna 19. Jonger dan deze jongen kan op zich niet. In Brazillie hebben ze een wetgeving die transfers naar het buitenland verbied voor de 18e verjaardag geloof ik.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Real Madrid

4272 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
3.Sevilla178
5.Osasuna171
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
F. ValverdeMiddenvelder80
T. CourtoisKeeper80
K. BenzemaAanvaller89
RodrygoAanvaller80
CasemiroMiddenvelder70
NachoVerdediger71
Voor de complete selectie: Clubpagina Real Madrid.

5 fans
Aanvaller, 21 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Real Madrid 8 5 3 0
2020/2021 Real Madrid 35 3 3 0
2019/2020 Real Madrid 29 3 4 0
2018/2019 Real Madrid 18 2 0 0
2018/2019 Real Madrid II 5 4 4 1

In de wandelgangen

Woensdag 20 oktober
Ook Liverpool heeft zijn pijlen gericht op Ricardo Pepi. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren