Voormalig Ajax-spits loopt het veld af na ‘onterechte strafschop’

Woensdag, 15 november 2017 om

Wadi Degla staat in de degradatiezone van de Egyptische competitie en de druk op Ahmed ‘Mido’ Hossam is dan ook groot. Het leek hem woensdagavond allemaal even te veel te worden, want na een in zijn ogen onterecht gegeven strafschop tegen Misr Lel-Makkasa (3-3) sommeerde hij zijn spelers om het veld te verlaten. En dat deden de voetballers dan ook.

De bezoekers uit El-Fajoem waren na een kwart wedstrijd op voorsprong gekomen via een strafschop van Hussein El Shahat en diezelfde speler maakte er na 59 minuten 2-2 van, nadat verdediger Mahmoud Marie twee keer had gescoord voor Wadi Degla. Mido vond de tweede penalty onterecht en liep met zijn spelers het veld af. Aan de zijlijn kreeg hij echter een telefoontje en zes minuten later werd de wedstrijd hervat.

Het is niet duidelijk door wie de 34-jarige Mido werd gebeld, vermoedelijk door de voorzitter van Wadi Degla of een official van de Egyptische voetbalautoriteiten. Het duel eindigde uiteindelijk in een 3-3 gelijkspel; Lel-Makkasa scoorde in de tweede minuut van de blessuretijd de gelijkmaker en het was opnieuw El Shahat die het scorebord in beweging kreeg. De druiven werden zo nog zuurder voor de geplaagde Mido.

De oud-aanvaller van onder meer Ajax en Olympique Marseille staat na negen speelronden met Wadi Degla op de vijftiende plaats, één punt boven de rode streep. De concurrentie heeft echter een duel minder gespeeld en de nummer voorlaatst, Al-Nasr, heeft zelfs twee wedstrijden te goed. Mido speelde overigens nooit voor Wadi Degla, maar ging er vorig jaar zomer als adviseur aan de slag en is sinds november 2016 de trainer. Hij sprak voor dit seizoen de hoop uit om met Wadi Degla in de top vijf te eindigen.


Poll

Denk jij dat Mido ooit trainer van Ajax wordt?


Gerelateerd

7 reacties (laatste reactie door cacciat0re)

Die Mido toch, blijft een mannetje zeg. Maakt wel iets te veel gebruik van z’n heldenstatus in Egypte. Wel lekker overal gratis eten in restaurants in Egypte Haha.

ik vind het ergens wel een goed statement. niet dat je bij elke fout van de scheids (als het een fout was) weg moet lopen, dat is wat overdreven, maar een fout van de scheids (bal over de doellijn, schwalbes) kan ongelooflijk duur (en zuur) uitpakken. met zo'n statement maken ze duidelijk dat daar iets aan gedaan moet worden. en daarmee doel ik op doellijntechnologie en andere hulpmiddelen.

het is toch een schande dat die bal van lampard , die een meter over de lijn was, niet als doelpunt goedgekeurd werd. dat kan een land ooit eens de wereldtitel kosten. hoe onrechtvaardig kun je het krijgen? en ja, het is de charme van het spelletje. mee eens. maar het is niet uit te leggen als je een penalty tegen krijgt door een schalbwe en dat is het enige doelpunt.

16 november 2017 om 06:41

Enerzijds ben ik het met je eens, anderzijds voorspel ik dat wedstrijden op deze manier heel lang gaan duren...

Totaal onduidelijk of Mido speler is of trainer.

16 november 2017 om 12:47

'zijn spelers', 'sinds november 2016 trainer', is dat te onduidelijk voor je?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

36 jaar
3 fans
Coach

In de wandelgangen

Maandag 15 juli
Real Madrid wil Andriy Lunin wederom verhuren, met Real Betis als een serieuze kandidaat om hem tijdelijk over te nemen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren