‘Bayern wil aan wens Lewandowski voldoen en komt uit bij Ajax’

Woensdag, 15 november 2017 om

Robert Lewandowski liet eerder dit seizoen al blijken dat hij vindt dat Bayern München de portemonnee moet trekken om de selectie sterker te maken. In een interview met SPORT Bild geeft de Poolse spits aan dat hij in januari hoopt op een ‘jonge, hongerige spits’. Volgens hetzelfde medium is Ajax-spits Kasper Dolberg een van de twee kandidaten.

Duitse media meldden dat Bayern München al op zoek is naar een extra spits. De 29-jarige Lewandowski ziet de selectie van Bayern graag versterkt worden met een aanvaller, die kan dienen als zijn stand-in. “Het zou mooi zijn om er een jonge, hongerige spits bij te krijgen. Iemand die leergierig is. Het zou voor mij fijn zijn om in sommige wedstrijden een kwartier of twintig minuten minder te spelen. Je hebt dan wat meer reserves voor de volgende wedstrijden. Ook verlaag je op die manier de kans op blessures.”

Behalve Dolberg wordt ook Arsenal-spits Olivier Giroud genoemd als optie. De Frans international is bij Arsenal niet zeker van een basisplaats. Lothar Matthäus noemde eerder al Vedad Ibisevic van Hertha BSC Als optie, terwijl ook Edin Dzeko (AS Roma) een optie zou zijn. Lewandowski weet dat het niet makkelijk is om een goede spits te vinden die genoegen neemt met een bijrol. “Maar we hebben het niet over een internationale topspits. Aanvallers van die categorie willen tijdens iedere belangrijke wedstrijd van het seizoen op het veld staan.”


Poll

Kasper Dolberg kan eerst nog beter een paar jaar rijpen bij Ajax


Gerelateerd

47 reacties (laatste reactie door sirius)

Ik zou gewoon 70 miljoen vragen als Lozano dat waard is zonder Europees voetbal en een paar leuke goaltjes in de eredivisie dan moet Dolberg dat ook makkelijk kunnen opbrengen

15 november 2017 om 15:01

Spelers zijn niet meer te vergelijken tegenwoordig. Het is wat een gek er voor wil betalen. Kan zo zijn dat de ene dag Dolberg voor meer geld verkocht zou worden dan Lozano en een week later zou het andersom zijn. Het heeft niet alleen met statistieken te maken van de speler maar ook met de noodzaak van een club om een speler te kopen, vertrekwens van de speler, transfers van concurrenten van de kopende club, etc.

15 november 2017 om 15:01

Volgens wie is lozano 70 mil waard?

15 november 2017 om 15:17

Kees Jansma, zie het bericht op voetbalzone dat deze week is geplaatst.

15 november 2017 om 15:55

En dan is dat opeens de waarheid?
Over opportunisme gesproken.

15 november 2017 om 15:03

70 Miljoen vragen aan Bayern München voor een spits die op de bank zit. Ook in de wetenschap dat Bayern dit seizoen het tranferrecord heeft verbroken en die op 43 miljoen ligt. Ik denk dat Bayern heel snel afhaakt en dat je hier alleen maar een ontevreden Dolberg van krijgt.

15 november 2017 om 15:16

Mooi toch dan kan Ajax nog wat jaartjes van hem genieten en Dolberg heeft al vaak genoeg aangegeven nog niet klaar te zijn dus ik zeg win-win

15 november 2017 om 15:07

Hahahaha alleen Lozano scoort ook internationaal. Wie dolberg wilt kopen is gek. Dat ventje haalt nooit de top. Ik weet niet waarom mensen hem zo geweldig vinden. Hij wordt door een 34 jarige uit basis gehouden en dat zegt genoeg

15 november 2017 om 15:39

Lozano scoort ook internationaal? Hoe bedoel je? Tegen Panama en Trinidad en Tobago ja, dan mag je er ook wel af en toe eentje inprikken als jouw team 6x zo goed is. En ga nou niet refereren aan die 2x goals tegen een totaal ongemotiveerd Belgie die met hun tweede verdediging speelde. Volgens mij heeft hij in Europees voetbal ook nog niet zoveel gescoord toch? Dus wat bedoel je nou eigenlijk? Dolberg scoorde in elk geval vorig jaar nog aan de lopende band in halve finales van een Europa cup waar het er serieus om gaat. Dat kan je niet vergelijken met die semi-vriendelijkschappelijke wedstrijden waarin Lozano wel eens tegen een bal aanloopt.

En ja, het feit dat Dolberg internationaal bij elke grote club staat aangeschreven als misschien wel het grootste talent in zijn leeftijdsklasse op zijn positie en afgelopen zomer werkelijke elke club Lozano heeft links laten liggen zegt toch ook wel wat toch? Want als ik van een van die tweeã«n in elk geval zeker weet dat hij teveel mist om de echte top te halen is het Lozano wel. Dat City is niet gek he, die kopen alles wat los en vast zit. Als ze ook maar enigszins twijfelde of Lozano ooit goed genoeg voor City zou zijn hadden ze hem al lang genomen.

15 november 2017 om 15:46

Ehm, Dolberg ook? Gaat naar het WK, heeft zijn debuut gemaakt en gescoord en vergeet vorig Europees seizoen ook vooral even niet, waar hij scoorde tegen Lyon en Celta de Vigo of de Klassiekers tegen Feyenoord.

Verder kan je lekker populistisch zijn en Huntelaar beledigend benaderen, maar het is juist goed dat een dergelijk talent op mindere momenten in de luwte kan worden gehouden door een sterspeler.

15 november 2017 om 16:08

En voor de rest scoorde hij alleen tegen clubs uit het rechter rijtje. Dolberg scoorde meer wedstrijden niet dan wel. Daarnaast speelde hij ook meer slechte dan goede wedstrijden. Ook mis ik bij hem de gedrevenheid. Als je hoort hoe Bosz hem vorig jaar moest stimuleren er meer uit te halen is een slecht teken.

15 november 2017 om 17:34

Volgens mij gaat deze 'welles of nietes' totaal niet over een objectieve blik richting de twee spelers maar meer over de clubvoorkeur.

15 november 2017 om 17:49

België 2 goals vorige week. Tegen een back van psg.

15 november 2017 om 19:43

Dolberg scoorde 6 goals in de EL Campagne vorig jaar , Topscoorder onder de tieners aller tijden in een EL jaar..
Toppie.. maar kan er geen klote van.. gast.. serieus..

15 november 2017 om 15:15

Lozano maakt meer indruk bij PSV dan Dolberg ooit heeft gedaan. We moeten nu ook niet gaan overdrijven, want een paar leuke goaltjes in de Europa League zeggen ook niet bijzonder veel.

Dolberg laat tot nog toe weinig zien en is inmiddels niet meer zoveel waard. Lozano daarentegen scoort de ene naar de andere goal voor PSV en geeft bovendien ook aardig wat assists. Verder laat Lozano het momenteel ook zien bij de Mexicaanse ploeg, terwijl Dolberg er nauwelijks speelt.

15 november 2017 om 15:43

Een paar leuke goaltjes in de Europa League zegt niks, maar een paar goaltjes in de Eredivisie wel? Je praat jezelf gruwelijk tegen.

Overigens moeten Nederlandse clubs sowieso veel geld vragen, als je je eigen spelers in principe niet wil verkopen moet je de hoofdprijs vragen. We moeten af van het feit dat Nederlandse clubs hen spelers voor een appel en ei laten gaan. Ajax doet dat al redelijk goed, PSV nog niet vind ik.

15 november 2017 om 15:48

Lozano maakt meer indruk bij PSV dan Dolberg ooit heeft gedaan, dat klopt gezien Dolberg bij Ajax speelt. Jij hebt duidelijk vorig jaar niet naar de Europese wedstrijden van Ajax gekeken. Het maakt ook niet uit, want als Dolberg weer uit zijn dalletje is kunnen we PSV weer angst inboezemen met een serie doelpunten van onze Deense held.

15 november 2017 om 15:58

@denn7nho

Vandaar dat ik ook zei "ook niet bijzonder veel". Feit is nou eenmaal dat voetbal erg snel verandert en daarmee ook de waarde van spelers als ze in een dip zitten.

Momenteel presteert Lozano veel beter dan Dolberg en is ook meer waard. Ook presteert Lozano momenteel goed bij Mexico, terwijl Dolberg nog steeds weinig minuten maakt bij Denemarken.

Verder deel ik jouw mening, al kunnen Nederlandse clubs sommige bedragen niet laten schieten. Nederlandse clubs mogen inderdaad brutaler zijn op de transfermarkt, maar het probleem is dat ze het zich niet kunnen veroorloven.

15 november 2017 om 16:00

@myvision

Ik mag toch aannemen dat je wel snapt hoe ik dat bedoel, doelend op jouw eerste zin. Verder is het niet echt relevant wanneer en of Ajax PSV weer angst inboezemt.

Ik heb het over de waarde van beide spelers en in dat geval is Lozano momenteel meer waard. Hij presteert simpelweg beter, is in vorm en weerlegt cijfers die Dolberg dit seizoen absoluut niet laat zien.

15 november 2017 om 16:54

@Sirius. Het maakt mij niet heel veel uit hoor, maar er is een klein verschil tussen spelen in een draaiend elftal tegenover spelen in een zoekend elftal, los van het verschil in leeftijd. Maar alles wat je nu roept over Dolberg, werd ook geroepen toen Ajax blij moest zijn met max 20 miljoen voor Millik of de zogenaamde max 25 mil voor Sanchez. Het enige waar ik je gelijk in moet geven is dat Lozano momenteel meer laat zien. Dat meer indruk dan ooit, ben ik dan weer niet met je eens. Als jij het voor elkaar krijgt dat een koppige coach zijn lievelingetje voor de spits, waar hij vertrouwen in heeft en reeds mee samengewerkt, verschuift om plek voor jou in het elftal te maken als jeugdspeler is zo ongeveer het indrukwekkendste wat je kan doen.

16 november 2017 om 12:45

"maar alles wat je nu roept over Dolberg, werd ook geroepen toen Ajax blij moest zijn met max 20 miljoen voor Millik of de zogenaamde max 25 mil voor Sanchez".

Dat heb je mis. Ik doel puur op Dolberg op dit moment en Lozano op dit moment. Je kunt toch niet ontkennen dat Lozano momenteel meer waard is? Z'n statistieken zijn beter, speelt tegenwoordig veel bij Mexico en doet het daar ook goed. Bovendien heeft Dolberg geen vaste basisplaats op dit moment.

Verder zal Lozano zonder blessures wel uitkomen op zo'n 30 doelpunten (goals en assists). Dat is Dolberg niet gelukt in de Eredivisie. Ik zeg niet dat hij slecht is en nooit meer waard zal worden. Ik zeg alleen dat Lozano op dit moment beter is en meer waard is.

15 november 2017 om 16:59

Dolberg heeft de afgelopen maanden niet gepresteerd. Lozano doet het geweldig bij Mexico en loopt bijna 1 op 1 bij psv. En hij ligt nog 6 jaar vast dus psv hoeft hem niet te verkopen.

15 november 2017 om 20:41

Dolberg ligt voorlopig ook nog vast bij Ajax, tot 2012 zelfs. Dus ook voor Ajax geen enkele reden om hem nu te verkopen.

Edit: 2021 uiteraard.

15 november 2017 om 20:54

Denk dat je 2021 bedoelt.
Ze hadden hem half jaar terug moeten verkopen zo’n bod krijgen ze niet weer.

15 november 2017 om 21:59

Ajax heeft ook geen enkele reden om hem nu te verkopen. Hij ligt nog lang vast en is nu niet in vorm. Ik zeg lekker wachten tot hij weer gaat voetballen en dan is hij misschien wel 70 miljoen waard. Of nu van de hand doen als ze geen vertrouwen hebben dat het nog goedkomt.

15 november 2017 om 23:30

Oh dan heeft hij een probleem. Hij speelt al 5 jaar zonder contract

15 november 2017 om 17:25

Op basis van wat zou Dolberg meer waard moeten zijn dan Lozano, los van het feit dat 70 miljoen voor Lozano natuurlijk al van de zotte is. Dolberg staat er niet eens in op dit moment en moet gaan oppassen dat het geen one season miracle is geweest. Ik bedoel, 2e spits achter een Huntelaar van dik in de 30 die de laatste jaren ook niet meer zo scherp is als hij oooit geweest is.. het is natuurlijk wat de gek ervoor wilt geven, maar als een gek 70 miljoen voor een Dolberg wil betalen dan zijn we er denk ik met zijn allen over eens dat deze persoon in een gesticht thuis hoort.

Een jonge, hongerige spits en "giroud" lijken mij tegenpolen.

50 miljoen, dan betalen wij de strik

dit zou ik wel een rare zet vinden van Bayern.. Mochten ze Lewandowski in de nabije toekomst (1-2 jaar) verkopen zie ik Dolberg absoluut nog geen 1e spits van Bayern worden. Daar komt nog bij dat Ajax Dolberg zeker niet voor niks zal laten gaan.

15 november 2017 om 15:23

Wanneer Lewandowski vertrekt dan zal de spits die nu wordt gekocht om als tweede viool te fungeren niet ineens eerste spits worden hoor. Ze zullen nu inderdaad voor een Gignac, Dolberg of Ibisevic gaan en mocht Lewandowski vertrekken zullen ze voor een wereldspits gaan.

In mijn ogen komt Dolberg (op dit moment) tekort voor Bayern München. Een spits die bij Ajax de pannen van het dak speelt, is een serieuze optie als reserve bij Bayern, maar die loopt er op dit moment niet rond.

15 november 2017 om 15:02

Maar Bayern gaat natuurlijk ook niet wachten tot Dolberg weer in bloedvorm is. Hij is nu juist goedkoop en voor de toekomst

15 november 2017 om 15:07

Ik ben er in ieder geval niet rauwig om dat Denemarken zich heeft geplaatst voor het WK. Dat kan alleen maar bijdragen aan een hogere transferwaarde t.o.v. de huidige (dus niet einde transferperiode zomer 2017).

15 november 2017 om 15:13

Dolberg is zeker niet goedkoop hoor nu ook niet.
Zal voor minimaal 40 miljoen gaan.

ik vind het altijd een beetje grappig als spelers zo vol van zichzelf raken dat ze denken dat ze het transferbeleid van hun club mogen bepalen...

15 november 2017 om 16:07

Persoonlijk vind ik, dat hij best wel vol vanzichzelf mag zijn kijkend naar zijn resultaten en hoe belangrijk hij is, maar dat terzijde. Dat hij niets mag zeggen over het transferbeleid slaat nergens op, als hij daar een vraag over krijgt, antwoord hij deze. Straks hebben we voetballers die alleen politiek correct knikken met ja of nee of dat mag ik niet antwoorden. Lijkt mij niets.

Daarnaast heeft Bayern momenteel geen echte spits als invaller voor Lewandowski, wat ertoe leidt dat hij bijna elke wedstrijden elk seizoen speelt(zijn al 4 seizoenen volgens mij). Kijkend naar zijn stats van aantal wedstrijden en hoevaak hij geblesseerd is, oogt hij toch wel als een echte professionel, die weet hoe zijn lichaam werkt. Vaak geblesseerd is hij namelijk niet en blijft nog aardig preseteren. Dat hij dan nu merkt, dat hij vermoeid begint te geraken in der loop van het seizoen, geloof ik hem best en mag hij erzeker wel iets overzeggen.

Daarnaast zijn die gekke dingen die Lewandowski nog aan het begin zei over sterspelers aanschaffen, wel heel erg te sprake gekomen in dit forum toen Bayern verloor van PSG en was het niet meer zo raar. Maarja dat terzijde, een jonge speler kopen voor een redelijke prijs, is volgens mij wel volgens het beleid van Bayern.

Dolberg heeft zeker de potentie om tot een spits van een zeer goed en hoog niveau uit te groeien, maar het is voor Dolberg beter als hij eerst nog een paar jaar bij Ajax blijft en dat hij nu minder presteert, dat was wel te verwachten met z´n 19-jaar.

Maar om eerlijk te zijn: dat Dolberg (net als Ziyech) dit seizoen (wat) minder is als het vorige seizoen, heeft in mijn ogen met Keizer te maken. Natuurlijk ligt het ook aan Dolberg (en Ziyech) zelf, maar Keizer heeft nu, halverwege november, nog steeds geen vaste basiself en geen vast systeem gevonden en dat is in mijn ogen ook van invloed op de prestaties en de vorm van een speler: juist rondom je basiself en systeem moet je snel duidelijkheid creëren en zoveel mogelijk vastigheid hebben en daardoor zullen spelers in mijn ogen ook beter presteren, maar dat heeft Keizer tot op de dag van vandaag nog niet bij Ajax en ik betwijfel of Keizer in de loop van dit seizoen überhaupt nog wel een vaste basiself en systeem zal vinden.

Ten eerste is het nogal vreemd dat Lewandowski zich met transferzaken bemoeit. Bayern weet zelf ook wel dat ze niet heel veel mogelijkheden hebben voor de spits-positie. Daar hebben ze Lewandowski niet voor nodig.

Verder snap ik aan de ene kant wel hoe ze uitkomen bij Dolberg, maar aan de andere kant komt die jongen nog flink tekort voor een club als Bayern Munchen. Hij heeft het momenteel al lastig bij Ajax. Ik betwijfel dan ook of dit gerucht uberhaupt klopt.

Ik denk niet dat een Dzeko op een dergelijke rol zit te wachten, dat heeft hij al eens vervuld bij City en nu eindelijk een club gevonden waar hij aan de lopende band scoort. Verder zie ik niet zoveel opties, misschien Gameiro want die staat wel aardig op een zijspoor bij Atletico. Anders wellicht Carlos Bacca aan het eind van het seizoen, een Sandro Wagner, Mario Gomez verleiden tot een terugkeer of Gignac uit Mexico plukken. En anders wordt het de portemonnee trekken voor een jongere spits die na Lewandowski er helemaal staat, Dolberg zou dat kunnen zijn maar ik zie dat nooit zo ontstaan vanuit een paar invalbeurten. Andere opties zijn dan denk ik Belotti (heel duur), Haller, Santi Mina.

15 november 2017 om 15:16

Ik zou dan eerder gaan voor Timo Werner, jong, Duits en toekomstige spits van Duitsland. Alleen denk ik wel dat hij zeker 50 miljoen gaat kosten tenzij zijn contract minder dan 3 jaar doorloopt

15 november 2017 om 15:20

Ik denk dat hij nu minimaal 75 miljoen moet kosten. Zijn contract loopt nog 2,5 jaar door dus RB Leipzig zal druk bezig zijn om dit te verlengen. Financieel is er natuurlijk veel mogelijk maar voor veel Duitse spelers is de lokroep van Bayern natuurlijk onweerstaanbaar. Nog maar 21 jaar en Duits, hier zal Bayern wel op azen inderdaad.

Die heeft door natuurlijk nog niets te zoeken. Bayern is ook niet een club die de hoofdprijs gaat betalen voor een ventje dat nog alles te bewijzen heeft.

In januari gaat niemand weg. Niet Dolberg, niet Onana, niet de Ligt. Na het WK zien we wel verder. Hoop dat Overmars het zelfde denkt...

Niemand gaat weg. Niet een van onze talenten en zeker Dolberg niet! Het is ondanks zijn tot nu toe mindere jaar nogsteeds een talent met de potentie om een pak em beet Arsenal , Spurs te spelen als Harry Kane ooit vertrekt. En als ze Dolberg echt zo graag willen tel dan maar 50 miljoen neer heeft het vorig jaar in EL behoorlijk goed gedaan.

Huntelaar was voor een of twee jaar voor Bayern een prima back-up geweest zonder veel risico. Voor Dolberg is het zonde weinig te spelen. Gomez zou natuurlijk ook prima kunnen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Bayern München

Stand
Actuele wedstrijden

327 fans
Aanvaller, 30 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Bayern München 0 0
2018/2019 Bayern München 33 22 2 0
2017/2018 Bayern München 30 29 1 0
2016/2017 Bayern München 33 30 5 0
2015/2016 Bayern München 32 30 2 0
Laatste voetbalnieuws

Bayern München wil doorpakken en aast op deal: ‘We zijn nog niet akkoord’

Bayern Munchen wil langer door met Robert Lewandowski. De spits geldt al jarenlang als een belangrijke speler in de hoofdmacht van der Rekordmeister en kan binnenkort zijn handtekening zetten onder een...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 20 juli
Sporting Portugal houdt er serieus rekening mee dat Bruno Fernandes deze zomer geen transfer gaat maken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren