wk2018

Update: KNVB volgt Amerikaanse plannen ‘met belangstelling’

Woensdag, 15 november 2017 om 16:33

Landen die zich niet hebben geplaatst voor het WK in Rusland, kunnen komende zomer misschien toch aan de bak. Volgens ESPN wil de Amerikaanse voetbalbond USFF namelijk een toernooi organiseren met WK-afvallers. Ook Nederland mag op een uitnodiging rekenen.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Goed initiatief van de Amerikaanse voetbalbond?


Gerelateerd

117 reacties (laatste reactie door boris19)

best leuk om oefenwedstrijden te spelen tegen deze serieuze tegenstanders. Dan kun je bouwen aan een team dat in de nations league en de volgende kwalificatiecyclus er meteen staat.

15 november 2017 om 11:37

Idd en sowieso goed om de groep/selectie enkele weken bij elkaar te hebben. Hoe vaker samen hoe beter dat kan uitpakken. Niks doen in de zomer kom je er ook niet. Plus het zijn goede tegenstanders. Beter dan oefenpotjes tegen Roemenië etc.

15 november 2017 om 13:38

Persoonlijk ben ik van mening dat je die jongens beter gewoon de rust kunt gunnen die ze keihard nodig hebben. Een WK spelen heeft zo zijn voor en nadelen. Een voordeel is dat je meer rust kunt pakken en het seizoen erna weer fris en fruitig kunt beginnen. De nadelen hoef ik denk ik niet te benoemen.

15 november 2017 om 14:44

Het is een vriendschappelijk mini-toernooi. Traningen en wedstrijden is het niet nodig om 110% te geven. En er zal het nodige geprobeerd worden door spelers te rouleren. Binnen twee weken kan je al klaar zijn.

15 november 2017 om 15:28

Als het officieel oefenwedstrijden zijn, kan je ook vaak wisselen tijdens de wedstrijden. Dus niet zo vermoeid als bij normaal EK/WK.

15 november 2017 om 19:11

De winnaar is geplaatst voor het eerst volgende toernooi in zijn continent.

Ik kan me maar 1 reden voorstellen waarom Nederland daaraan mee zou doen en dat is dat er flink voor betaald wordt. De spelers gaan trouwens denk ik liever op vakantie.

15 november 2017 om 11:41

Het zou de spelers sieren als ze liever dat toernooi spelen, los van de hoogte van de vergoeding. Hoewel de kwaliteit minder is dan voorgaande jaren hebben ze ook gefaald in bepaalde opzichten. Deze kans om een fundament te leggen met de nieuwe bondscoach voor de komende kwalificatie lijkt mij dan geen overbodige luxe en wellicht ook meteen een goed gebaar naar het volk.

15 november 2017 om 12:29

Na de blamages van de afgelopen 4 jaar, hebben de spelers niet veel te willen als ze een beetje zelfreflectie hebben. We geven vaak de coaches de schuld, maar de spelers hebben de grootste wanprestatie geleverd.

15 november 2017 om 13:37

Als je spelers geen vakantie geeft, krijg je juist dat ze uitgeput raken in het nieuwe seizoen. Beetje voorbarig dus om te zeggen dat ze geen vakantie verdienen na een wanprestatie. Ik begrijp de meeste spelers wel dat ze op vakantie willen na zo'n zwaar seizoen.

15 november 2017 om 14:34

Dat ligt er maar net aan over welke spelers we het hebben. De Eredivisie spelers spelen niet zoveel wedstrijden dit seizoen. Verder moeten we ook niet gaan overdrijven. Als ze een WK kunnen spelen, kunnen ze zo'n toernooi ook spelen. Spelers pamperen is 1 van de vele redenen waarom we niets meer voorstellen.

15 november 2017 om 14:43

Uitgeput? De stratenmaker mag uitgeput raken na een week keihard werken. Maar een voetballer? Stop toch alsjeblieft met dat pamperen van onze spelers, ze hebben de mooiste baan op deze planeet.

15 november 2017 om 15:29

Dat doen ze maar als hun voetbal carriere voorbij is

16 november 2017 om 10:40

@ consy

Je hebt ook zoiets als mentaal uitgeput en niet alleen fysiek uitgeput. Die stratenmaker hoeft niet onder de druk en stress van een profvoetballer te presteren.

Prima initiatief, vraag me alleen af of spelers en clubs hierom staan te springen..

15 november 2017 om 11:47

Spelers zouden het ergens moeten willen, denk ik - het is toch een internationaal podium waarop je je kunt laten zien. Dat is voor de clubs ook een reden om voorstander te zijn. Ook naar dat toernooi zullen de scouts en clubs kijken en ook daar kan de waarde van een speler stijgen.

15 november 2017 om 12:35

Als je als speler zijnde niet wil uitkomen voor je nationale team dan hoor je er ook niet thuis.

15 november 2017 om 15:32

Spelers kunnen zich mooi in de kijker spelen.

Leuk idee waar best eens animo voor kan zijn. Ik ben in elk geval voorstander. Voor Oranje zou het een kans zijn om, met de nieuwe bondscoach, al een fundament te leggen met oog op de kwalificaties. De nieuwe coach moet naar mijn idee wel het lef hebben om Sneijder te passeren of duidelijk te zeggen dat hij als 23e man mee mag - voor de kleedkamer, de ervaring en de motivatie binnen de groep met name.

Cillessen
Tete
De Vrij
Van Dijk
Ake
Propper
Blind
Berghuis
Promes
Depay
Babel
15 november 2017 om 11:53

Sneijder hoeft niet persee als 23e man als hij 1 van de beteren is dan kan die gewoon spelen! hij mag mischien zijn leeftijd hebben maar die jjonkies moeten hem er gewoon uitspelen. Hem passeren om zijn leeftijd vind ik kolder. En Berghuis in de basis? speelde gister een goede wedstrijd maar om hem nou op basis van 1 wedstrijd als basis speler te zien gaat mij te ver..heb lievre promes rechts Sneijder centraal en Dost in de spits. want ja Sneijder is in mijn ogen nog steeds 1 van de beteren! En wellicht proper er af voor Wijnaldum.

15 november 2017 om 12:03

Niet passeren om zijn leeftijd, maar om het feit dat hij minder fit wordt binnen het voetbal dat steeds meer fitheid en fysiek verlangt. Ik vind hem niet meer beter dan andere jongens.

15 november 2017 om 12:56

Hij is nu niet topfit maar kan die wel weer worden. een fitte sneijder is de best voetballende speler in het nederlands elftal maar dan moet de nieuwe bondscoach ook die kwaliteit van hem vragen ipv ren je rot want dat werkt idd nniet... bij Pirlo gebeurde hetzelfde voetballend gebruiken en achter hem iemand neer zetten die echt kan opruimen. Het Niveau in het nederlands team is momenteel laag waardoor je juist een sneijder nodig bent.

15 november 2017 om 11:54

Ik zou toch eigenljik de ligt in de basis houden! vond hem gisteren perfect spelen, lijkt me een super duo met van dijk voor de toekomst! Wat denk jij?

Cillesen
tete
de ligt
van dijk
ake
Propper
Blind
Fer
Promes
Babel
Depay
15 november 2017 om 12:05

Ik zou altijd De Vrij opstellen ipv De Ligt

15 november 2017 om 12:11

Ik vond De Ligt ook goed spelen gisteren en mag altijd bij de selectie zitten. Schat De Vrij, ook gezien zijn WK-ervaring, nog wel in als de betere verdediger van de twee. Ben ook fan van Tete en Ake op de backs, met Willems/kongolo en Karsdorp als meer aanvallend ingestelde alternatieven. Fer heeft fysiek en scorend vermogen, dus ook geen verkeerde om aan te denken.

15 november 2017 om 12:20

@ FeyCoev

Altijd is nu nog voorbarig lijkt me. Voorlopig heeft De Vrij door zijn leeftijd en qua internationale ervaring een voorsprong op De Ligt, maar de Ajacied is van de twee denk ik wel het meest talentvol.

Het blijft moeilijk om in te voorspellen, maar ik zie de jonge Ajacied uiteindelijk hoger in de top eindigen dan De Vrij. De Ligt heeft alles om uit te groeien tot een top centrale verdediger en vaste waarde Oranje op termijn.

De Ligt en Van Dijk uiteindelijk samen in Oranje zou in de toekomst een mooi, indrukwekkend duo kunnen vormen dat alles mee heeft. Fysiek sterk, verdedigend aquraat, in de lucht moeilijk te kloppen, moeilijk passeerbaar, opbouwend sterk en bovendien snel.

15 november 2017 om 12:30

@buitenspelval, Hou aub even op om altijd de Ajax spelers zo hoog op te hemelen. De Vrij is gewoon veel beter dan de Ligt. Wacht eerst maar eens zijn ontwikkeling af. Als ik de Ajax supporters mocht geloven dan was Veltman destijds ook beter dan de Vrij... lachwekkend! De Ligt maakt elke week foutjes dus wat is er voorbarig aan dat de Vrij voorlopig boven de Ligt verkozen wordt? De komende jaren lijkt het mij logisch dat het centrum uit de Vrij en van Dijk bestaat. Laat de Ligt er maar lekker bij, maar hij is duidelijk de man achter de twee heren die volgend seizoen voor een topclub spelen...

15 november 2017 om 12:47

de Ligt maakt helemaal niet elke week foutjes, dat is een misvatting die heerst bij 'kenners' die elkaar napraten. Hopen dat de ligt foutjes maakt en het feitelijk maken van fouten is een verschil

Voorlopig moet de Vrij natuurlijk spelen voor de Ligt. Maar wat buitenspelval zegt is gewoon niet gek.. Grote kans dat de Ligt en van Dijk het duo zal worden binnen een 5-tal jaar. Ik vind trouwens de Vrij overschat. Speelt nog steeds bij Lazio en ik moet het nog maar zien of hij een rol na een eventuele transfer goed zal invullen. Prima verdediger maar geen topclub materiaal. de Ligt in potentie wel.

15 november 2017 om 12:56

@jlenders, Waarom zou iedereen hopen dat een groot talent fouten maakt? Wat een onzin verkondig je. Hij maakt gewoon veel fouten, maar dan wordt altijd zijn leeftijd erbij gehaald en nu dat die foutjes er niet zijn, maar dat mensen het hopen... En als jij de Vrij als overschat ziet dan heb jij er weinig kijk op. Tijdens het WK gekozen als beste verdediger en in zijn eerste seizoen zat hij in het elftal van het jaar... en dat zou geen topclub materiaal zijn, maar een de Ligt die nog niks bewezen heeft, behalve dat hij bekend staat als veel fouten, wel? Lachwekkend. Ik weet 100% zeker dat jij een Ajax supporter bent...

15 november 2017 om 12:56

@leopart, Jij bent doorgaans minstens zo subjectief als het gaat om Feyenoord-spelers. De pot verwijt de ketel dat -ie zwart ziet.

Ik zie ook niet in waar Buitenspelval hier De Ligt zo hoog ophemelt, hij geeft nota bene aan dat De Vrij nu een voorsprong op De Ligt heeft. Ook ik schat de potentie van De Ligt hoger in dan De Vrij, maar dit soort dingen zijn altijd een momentopname. Als over 2 jaar De Ligt helemaal is weggezakt, wat ik niet waarschijnlijk acht maar ook niet onmogelijk, dan is het makkelijk roepen dat je dit al lang zag aankomen. Zolang je bij alle talenten van je rivaliserende club zo ontzettend pessimistisch blijft zul je vast een keer gelijk krijgen, ik vraag me alleen af wat het Nederlands Elftal daar mee opschiet.

15 november 2017 om 13:05

@ Leopart

Lees nou eens een keertje beter en secuurder, voordat je wat roept. Wat is dat toch met jou. Je herhaalt namelijk precies wat ik hierboven zeg over De Vrij en De Ligt. Ik maak duidelijk onderscheid tussen nu en de toekomst.

Ik zeg toch ook dat De Vrij op dit moment beter is met zijn leeftijd en ervaring? Hij verdient momenteel ook mij voorkeur. En ik zeg toch juist dat we moeten afwachten hoe De Ligt zich gaat ontwikkelen in de toekomst?

Ik verklaar toch ook dat voorlopig het duo De Vrij en Van Dijk de beste papieren heeft? Je moet echt beter lezen maat. Wat ik schrijf over het beste centrale duo is, dat het nog voorbarig is dat De Vrij altijd opgesteld zou moeten worden zoals FeyWiel voorstelt.

De nadruk in die zin ligt op 'altijd'. Dat is waar ik op reageer, dat is juist nog afwachten, zoals ik ook beoog. Ik vind De Ligt overall wel meer talentvol. Maar dat maakt 'm nu nog niet beter.

Overigens kun je mij generaliseren met alle Ajax supporters en mij in de mond willen leggen dat ik Veltman destijds beter vond dan De Vrij, Maar helaas voor jou: die mening heb ik nooit gehad.

Je opmerking dat ik altijd Ajax-spelers ophemel slaat kant nog wal. Ik wil het wel eens hebben over jonge Ajacieden, maar zie over het algemeen naar mijn idee prima in wanneer een Ajacied een gemiddelde speler is en wanneer niet. Als een speler van Ajax niks is, dan hoor je mij dat gewoon zeggen.

Tot slot laat ik me door jou uiteraard niet de mond snoeren om mijn mening te geven.

'Hou aub even op om altijd de Ajax spelers zo hoog op te hemelen.' is niet echt een vriendelijk vraagje en ten tweede herken ik me minder in je omschrijving.

15 november 2017 om 14:01

Beste Leopart,

ps: (uurtje later) Ik las zojuist nog één keer je reactie op mijn post door, in afwachtening van je reactie.

Vooral deze zin laat zien, dat je het punt in mijn tekst (altijd is voorbarig) compleet mist en moeite hebt met begrijpend lezen:

'De Ligt maakt elke week foutjes dus wat is er voorbarig aan dat de Vrij voorlopig boven de Ligt verkozen wordt?'

Mijn wedervraag: Waar beweer ik in godsnaam, dat het voorbarig is dat De Vrij voorlopig niet boven De Ligt moet worden verkozen? Kun je mij dat aanwijzen?

Wees eens grote jongen en durf de discussie aan te te gaan, ook na je tamelijk domme reactie vol verkeerde conclusietrekkingen. Het is namelijk niet de eerste keer dat je verkeerd begrijpend leest en je je daarna maar wijselijk stil houdt.

Ik hoor graag je antwoord.

15 november 2017 om 16:44

Ik zie dat hier een ferme discussie ontstaan is, maar met 'altijd' bedoel ik dat ik op dit moment altijd voor De Vrij zou kiezen. Over 3 of 5 jaar weet ik niet hoe De Ligt zich ontwikkeld heeft, dus daar praat ik dan ook niet over. Dit was bedoeld als reactie op rubenkersten10, die zei dat hij De Ligt in de basis zou laten staan. Daar ben ik het mee oneens.

15 november 2017 om 19:08

@FeyCoev

Dank voor je uitleg, dan zijn we het in grote lijnen met elkaar eens. Ik denk zoals gezegd hetzelfde over het nu opstellen van De Vrij ter faveure van De Ligt. 3 tot 5 jaar vind ik wat ruim genomen, ik ga voor 2 tot 3 jaar, maar allicht blijft het verder in zekere mate koffiedik kijken. Echter heeft hij alles om in potentie voor een topverdediger in wording,

15 november 2017 om 18:01

Goeie opstelling zo met promes op 10.

Geweldig initiatief. 6 landen toe laten op ranglijst 2 ‘wildcards, Nederland, VS, Italië, Ghana, Ivoorkust, chili, Ierland en Australië/Honduras/nieuw-zeeland/Peru Heb je leukere poulefases dan op t wk!

Kun je een leuk toernooi van maken met 16 landen.

(7) Europa: Nederland, Italie, Noord-Ierland, Ierland, Griekenland, Wales, Slowakije
(2) Zuid-Amerika: Chili, Peru of Paraguay
(2) Noord-Amerika: VS, Honduras
(3) Afrika: Ghana, Ivoorkust, DR Congo
(2) Azie en Oceanie: Nieuw-Zeeland of Uae, Syrie

4 poules van 4, de beste 2 gaan door naar de kwartfinales

15 november 2017 om 12:17

Niet eens een verkeerd idee. Hoop dat de clubs mee werken dan. Kan je mooi met een nieuwe bondscoach, alvast aan een team bouwen. En heb je een leuk toernooi om te volgen.

15 november 2017 om 12:33

Een toernooi van dat formaat zal de Fifa nooit goedkeuren. In zo'n geval zullen mensen (en dan vooral de neutrale voetballiefhebber) sneller schakelen naar Nederland - Italie dan naar de meeste poulewedstrijden van het WK. De Fifa zal de kijkers toch bij het WK willen houden.

15 november 2017 om 15:33

Je hoeft het toch niet onder FIFA te organiseren?

15 november 2017 om 12:54

Ik denk dat dat veel te groot is, dat is een echt toernooi. Ik zou er 6 uitnodigen (Nederland, Italië, VS, Chili, Ghana, Syrië). Twee pouls van drie, laatste valt af. De nummer 1 van poule A speelt tegen de nummer 2 van poule B en vice versa.

15 november 2017 om 18:06

Een toernooi van 12 lijkt me ideaal, landen als Oostenrijk en Peru kan je ook uitnodigen, dan behoudt je ook nog een vrij hoog niveau.

15 november 2017 om 13:37

Feycoev

Dit is veel te groot naar mij mening.

Denk ook aan bezettingsgraad van een stadion... Hoeveel mensen in de VS willen een veredelde oefenwedstrijd tussen Syrie en Honduras kijken?? Stadion zal nagenoeg leeg zijn!

8 landen maximaal, waarvan ieder land spelers heeft waarvoor mensen naar een stadion komen.

15 november 2017 om 13:57

Ligt er heel erg aan waar je de veredelde oefenwedstrijd van Syrie en Honduras houdt?!
Wanneer je die bijv. in L.a. houdt, denk ik dat de bezettingsgraad nog wel eens kan verbazen. Het is een miljoenen stad vol met latino's die verzot zijn op voetbal, waar er ongetwijfeld ook Hondurezen tussen zitten.

Zo vaak zien die gasten geen landenteams voetballen, dus denk dat er in z'n stad best animo is voor zoiets...
Alleen moet je die wedstrijd idd niet in New York laten houden, dan wordt t vrees ik niets.

15 november 2017 om 17:33

Zou het veel kleinschaliger doen. 4 tot 8 landen, max 4 wedstrijden per land.

Leuk idee,xou er zeker naar kijken

Vind het een beetje triest. Wij zijn niet goed genoeg om aan het echte wk mee te doen dus begin we maar ons eigen toernooi. Kan ook niet anders denken dat hier ook een politiek motief achter zit.

15 november 2017 om 12:23

Typisch Amerikaans!

15 november 2017 om 12:35

Gewoon goed toch? Clubs spelen tijdens de voorbereiding ook oefentoernooitjes. Lekker laten spelen en een team bouwen!

15 november 2017 om 12:50

Puur om marketingstechnishe redenen als Amerika dit wil gaan doen.

15 november 2017 om 15:35

Tsja, zo heb je ook een Europa League voor clubs die niet goed genoeg zijn voor de Champions League. Toch een erg leuk toernooi.

15 november 2017 om 18:49

Wk kwalificatie is ook politiek. Veel tickets gaan tegenwoordig naar andere werelddelen (voor de stemmen tijdens de verkiezingen) terwijl Europa uit veel meer landen is gaan bestaan, waardoor het in Europa lastig geworden is om je te kwalificeren. Hetzelfde zie je in zuid Amerika. Terwijl het in Azie of Oceaniã« een fluitje van een cent is om je te plaatsen voor het Wk.

Dat zorgt ervoor dat er goede landen als Chili, Italie en Nederland niet mogen meedoen aan het WK. Let wel, je hebt het hier over de nummers 9, 15 en 20 van de Fifa ranglijst die niet mogen meedoen omdat ze in loodzware poules zaten.

Installeer ook een videoref (3 tiebreak per elftal en voor de scheidsrechter zelf) en een moderne regels oa 2x 35 zuivere spelminuten. Kijk dan hoe het gaat!

Wereldkampioen van de WK-afvallers. Welk land staat op deze eretitel te wachten?

15 november 2017 om 12:38

Bij een aantal landen is de reputatie sowieso al nauwelijks nog aanwezig, dus daar hoeft niemand zich zorgen om te maken. Commercieel en sportief is het een interessant idee, al betwijfel ik of de Fifa er zo blij mee zal zijn.

15 november 2017 om 13:59

Ze hebben de Fifa niet nodig om zoiets op te zetten.
Ze hebben alleen de Fifa nodig om de spelers te verplichten mee te doen aan het toernooi, wat dan inderdaad niet gaan gebeuren.

15 november 2017 om 14:39

De Fifa zal er vast geen medewerking aan verlenen. Dat bedoelde ik ook vooral te zeggen. Vooral eventuele wedstrijden tussen Italie, Nederland en Chili zijn voor de neutrale kijker interessante wedstrijden, terwijl zo'n 75% van alle poulewedstrijden totaal niet interessant is. De Fifa zal zo'n toernooi dus dwarsbomen waar het kan.

15 november 2017 om 14:53

Valt niet onder de Fifa kalender, dus kunnen spelers en clubs gewoon weigeren zonder enig probleem. Dat zou de enige reden voor de hulp van Fifa kunnen zijn.
Verder kan Fifa niets dwarsbomen

15 november 2017 om 16:07

Ik zou niet weten waarom deze wedstrijden meer toeschouwers zouden trekken dan een mindere wedstrijd op de WK, behalve dan in de 3 genoemde landen.
Ik kijk nog liever naar een Ijsland-Denemarken op de WK dan een voor spek-en-bonen Nederland-Italie.

15 november 2017 om 19:43

Nou is Nederland - Italië historisch gezien al WK finale waardig.
IJsland-Denemarken klinkt als een poule wedstrijd.

Als het niet op de FIFA-kalender staat, hoeven clubs hun spelers niet af te staan. De clubs zullen hun spelers liever met vakantie sturen dan mee te laten doen aan zo'n toernooi. Wellicht wel leuk om Michel Breuer tegen Italie F te zien met in de rust een optreden van Katy Perry.

Weet iemand wanneer de loting is voor de WK poules?

15 november 2017 om 12:30

1dec

15 november 2017 om 12:37

Volgens mij ergens begin december. 1 december zelfs als ik me niet vergis!

Lijkt me een topidee! Zo bouwen naar een nieuwe toekomst met oranje, waarin alle spelers weer een kans krijgen. Dus: Fer en Willems weer bij de selectie halen, zijn types die we nodig hebben en gewoon in een topcompetitie spelen. Promes naar het middenveld voor meer creativiteit en Memphis en Babel als dynamische spitsen (die natuurlijk positiewisselingen met Promes kunnen doen). Twee bonken (van Dijk en De Vrij) in de verdediging naast een linksbenige en opbouwend sterkere Blind.

Lijkt me een oranje met ervaring, snelheid en kracht: een oranje dat meegaat met het internationale topvoetbal.

Zoet
Van Dijk
De Vrij
Blind
Van Ginkel
Fer
Wijnaldum
Willems
Promes
Babel
Memphis
15 november 2017 om 12:45

Wat een verschrikkelijke opstelling. Alleen Van Dijk en De Vrij zijn potentiele basisspelers in een nieuw team. De rest mogen blij zijn als ze bij de 23 zitten. Kom op zeg..!

15 november 2017 om 13:35

Hahaha met wie wil je ze vervangen dan? Persoonlijk denk ik dat je inderdaad over Babel, Van Ginkel en Fer kan twisten, maar de rest moet er gewoon altijd bij zitten. En ik kies dan voor Babel, Van Ginkel en Fer omdat ik van een team houdt met kracht en loopvermogen, iets wat we op dit moment bij het NL elftal missen.

Een beetje net als met onze clubteams. We kunnen alleen nog maar meedoen als we geen kwalificatieduels hoeven spelen.

Spelers uit de eredivisie kunnen niet mee doen, die spelen begin juli al voorronde cl El, dus denk dat die clubs het niet willen

Wat een Europa League is voor de Champignons League zou dit dan voor het WK zijn. Als je het klein houdt en een klein oefentournooitje van maakt klinkt het idee best aardig.

15 november 2017 om 15:55

Ik vraag mij af hoeveel belangstelling er daadwerkelijk voor zou zijn, zo'n Losers Cup. En dat dan in de zomer.
Tegelijk met de WK? Of later als de clubs al bezig zijn met de voorbereiding op het nieuwe seizoen?
Als er al clubs Europees voorrondes moeten spelen?

Voetbal moet uitkijken voor verzadiging.
Als ik vergelijk hoe ik tegenwoordig kijk en vroeger keek. Zelfs jeugtoernoien op Eurosport vroeger. (Ik zag Ronaldo CR7 in Toulon toen hij 16 was)
Door het ruime aanbod kijk ik alleen nog maar naar topwedstrijden van de 2 topcompetities in Europa.
1 op zaterdag en 1 op zondag en als er CL is beide avonden.
Interland kwalificatie wedstrijden. WK, EK. Op zaterdagavond soms een half uurtje samenvattingen van de Eredivisie voor het slapen gaan. (het werkt)
Zelfs naar mijn eigen Portugese competitie, als er af en toe live wedstrijden zijn op Ziggo, zie ik hooguit 1 op de 2 wedstrijden.

15 november 2017 om 20:04

Dat zal wel mee vallen, de wijze waarop je je kan kwalificeren voor het WK leid ertoe dat er in Europa en zuid Amerika altijd sterke landen afvallen, afvallers die wel in de top 20 van de Fifa ranking staan. Landen die sterker zijn dan minimaal de helft van de WK deelnemers die wel mogen meedoen.

Na het WK krijg je de EK kwalificaties. Voor het EK kan je je vrij eenvoudig kwalificeren omdat er genoeg plekken zijn. En kwalificeer je je niet, dan kan je zelfs via de Nations cup alsnog deelname afdwingen (of zelfs kado krijgen).

Geweldig idee en wanneer het een succes wordt - en laat het organiseren van sport evenementen nu net iets zijn waar de Amerikanen in uitblinken - is het wellicht de start van een nieuw tijdperk zonder die corrupte Fifa aan het roer. 16 landen: VS, Nederland, Italiã£â«, Kameroen, Ivoorkust, Ghana, Chili, Equador, Paraguay, Tsjechiã£â«, Schotland, Ierland, Wales, Griekenland, Turkije en NZ of Peru. Wat een line-up. En zeker als er miljoenen op het spel staan. Kijk ernaar uit!

Cillessen
Troupe
De Vrij
Van Dijk
Haps
15 november 2017 om 13:28

We hebben weinig goede spelers op het middenveld en voorin, maar om ze nu maar helemaal weg te laten is wel erg overdreven...

On: 16 landen zal nooit worden toegestaan. Ziedaar meteen hoe irritant de macht van de Fifa is. Stel dat 16 landen gezellig samen willen oefenen, waarom zou iemand daar dan bezwaar tegen kunnen maken? Natuurlijk staat dit allemaal keurig in de FIFA-regels (en je Moet je wel bij de Fifa aansluiten), maar het is wel intens triest.

Een soort van toernooi voor verliezers? Om zout in de wonden te strooien? Nee bedankt. Zo snel mogelijk jezelf hiervan distantiëren. Gewoon je kop in het zand steken tot de kwalificatiereeks voor het EK weer begint.

15 november 2017 om 14:40

Onzin natuurlijk, maar wel gebruiken om een nieuw team te bouwen.
Dus geen dertig plussen mee en "vaste waarden" nog eens goed bekijken.

Leuk initiatief voor B landen

15 november 2017 om 20:05

Zijn geen B landen, het zijn landen uit de sterke werelddelen. Daar vallen tegenwoordig sterke landen af waaronder de winnaar van de copa America. Uit zwakke werelddelen kwalificeren minder ploegen zich wel voor het WK.

En wanneer willen ze dit toernooi spelen dan? Vraag me af of er genoeg animo/ sponsoren ervoor zijn. Tegenover een WK die plaatst gaat vinden. Is moeilijk tegen te concurreren. Ik vind het idee opzich wel leuk. Om zo te kunnen bouwen aan een nieuwe ploeg. Maar een soort van alternatief van de confederarion cup zou beter zijn. Ook voor die datum zou dat beter uitkomen

Totdathier meer geld in omgaat dan het WK en spelers liever aan dit "toernooi" mee willen doen dan aan de daadwerkelijke eindrondes. Goed initiatief maar denk dat de voetbalorganisaties het hier nee mee eens zullen zijn. Zou een zelfde kant op kunnen gaan als een door het midden oosten gesponsorde Champions cup.

15 november 2017 om 16:01

je bent niet wijs Umpa.
Waarom zou er hier meer geld in omgaan? Gokgeld, door matchfixing of zo?
En waarom zouden spelers liever hieraan mee willen doen dan? Om niet af te gaan?
Zouden er spelers zijn die liever in de Jupiler League spelen dan in de Eredivisie, bv?

15 november 2017 om 20:10

Bij elke Fifa verkiezing zullen er meer tickets naar zwakkere werelddelen gaan om de stemmen te krijgen. Uit de sterke werelddelen zullen steeds vaker sterke landen zich neit kwalificeren. Dan kan een toernooi met de beste, niet gekwalificeerde landen best heel aardig worden.

En vergis je niet, zelfs Argentinie was bijna uitgeschakeld voor het WK. Argentinie - Italie, Nederland - Chili, het ziet er best aardig uit, zeker als op de andere zenders Saudia Arabie - Spanje en Duitsland -Egypte uitgezonden worden.

Lijkt me prima, niet te goot opzetten; 8 landen, 2 poules en meteen door naar halve finales de nummer 1 en 2.

- Nederland
- Italie
- Tsjechie
- Griekenland of Ierland
- Ghana
- Chili
- Vs
- China

Lijkt mij een superplan, uitzendrechten verkopen, weet zeker dat er dan meer animo voor is dan voor het WK. Toch nog een leuke opvulling voor komend voorjaar/zomer!!

Van mij mag het!

15 november 2017 om 19:11

Eens! Leuk initiatief 👍

Goed idee van die Amerikanen. Zo zal de nieuwe bondscoach meer wedstrijden kunnen spelen om zich voor te bereiden op de kwalificatie. En stel je wint dat toernooi is het ook even lekker voor het zelfvertrouwen in de groep.

Mooi! Mij niet gezien! Ik kijk liever toch naar het WK.

Ik weet niet wanneer ze de afvallers uitzenden in de zomer, maar na drie weken WK wedstrijden gezien te hebben houd het voor mij op. Dan ga ik niet meer afvallers weet ik veel weken naar kijken.

Sorry, plan kan meteen in de prullenbak icoontje in wat mij betreft.

Edit:
Het kan best zijn dat die toernooi tegelijkertijd met het WK start.
Het wordt in States gehouden. Misschien geldt de regel daar net wat anders dat ze het wel mogen uitzenden tijdens WK.

15 november 2017 om 20:14

Is prima geniet maar van Iran tegen zuid Korea, Saudi-Arabie tegen Nigeria, Costa Rica tegen Egypye, Panana tegen Senegal en Tunesie tegen Ijsland. Kijk ik wel naar Italie tegen Chili. En Argentinie had zich ook bijna niet gekwalificeerd, hadden we Nederland tegen Argentinie kunnen kijken. Messi, Messi, Messi.

15 november 2017 om 21:38

Eerlijk, ik geniet er wel van. Kijk alleen wat er afgelopen EK aantal landen ons hebben verast. IJsland en wales bijvoorbeeld.

Team USA doet niet mee op het WK.
Amerikanen willen een toernooi organiseren voor afvallende landen die niet mee mag doen op het WK. Dit toernooi geven ze ons een lollie en mogen we meedoen met hun evenement. Één ding zijn ze goed in: troosten vooral in sportcultuur.

Zie het voor je b of c spelers die naar dat toernooi gaan leker Italië tegen Chili kijken.... sterkte alvast mij niet
gezien 😘

15 november 2017 om 22:41

Dit is een WK en daaraan doen heel erg veel C landen mee. Wedstrijden waarvan ik zeker weet dat ook jij ze niet gaat kijken. Pas na de eerste knock out ronde wordt het enigzins interessant maar dan zijn er bijna alleen zuid Amerikaanse en Europese ploegen over. Tot die tijd valt er weinig op het WK te beleven.

15 november 2017 om 22:50

Dan ga jij er vanuit dat de Italianen mee gaan doen aan een toernooi zonder enige status.

15 november 2017 om 23:03

Ik ga er vanuit dat door de drukte van goede ploegen in Europa en zuid Amerika en het geringe aantal plaatsen dat voor die ploegen beschikbaar is, er steeds vaker goede ploegen het niet zullen halen.dit keer was Argentinie zelfs bijna uitgeschakeld. Nu zijn Nederland, Italie en Chili de klos, normaliter toch degelijke toernooi ploegen die vaak door de poule fase heen komen en het sterkere tegenstanders lastig kunnen maken.

Daarmee wordt het toernooi zwakker en is het niet meer het zwaarste toernooi van de wereld. Het EK is straks lastiger om te winnen dan het WK. Dan krijg je de situatie zoals bij het schaatsen, het NK is moeilijker om te winnen dat het EK, alleen maar omdat veel goede tegenstanders zich niet zullen plaatsen.

Of lekker binnen Europa een toernooi organiseren. Scheelt de nodige kilometers reizen. Italië, Nederland, Ierland, Tsjechië, Oekraine, Wales, Slowakije en Turkije. Twee poules van 4. Nummer 1 en 2 door naar de halve finale.

Regels ook gewoon versoepelen. Grotere selecties toestaan, optie om extra spelers toe te voegen aan de selectie gedurende het toernooi (bij blessures bijvoorbeeld), meer dan 3 keer wisselen, etc. Dan houdt je de belastbaarheid wat lager ook. Gewoon lekker voetballen. Open wedstrijden met veel goals. Desnoods telt een goal ook als een punt. Zie het wel zitten.

15 november 2017 om 23:00

Of gewoon niet zo kinderachtig zijn en accepteren dat je dit keer gewoon verloren hebt en er terecht niet bij bent. Wedstrijden zonder status zijn het aanzien niet waard.

16 november 2017 om 00:57

Kan geen kwaad als die gasten eens voor een wat langere tijd samen spelen. Onsamenhangend zooitje vaak als ik ze zie spelen. Dergelijke toernooien zijn overigens vaker georganiseerd. Nogmaals, het kan geen kwaad lijkt mij.

Met alle plannen die er zijn om meer en meer interland wedstrijden te organiseren, wordt het wel eens tijd dat de bonden een groot gedeelte van de salarissen van hun internationals gaat overnemen van de clubs.
Momenteel betalen de bonden een schijntje voor het "huren" van hun internationals, in vergelijking met wat de clubs betalen. Het is feitelijk meer "confisqueren" en misbruiken.
En het mooie is wel dat de clubs er niets tegen in kunnen brengen. Wanneer ontploft de bom?

Mooi! Dan hebben we toch nog een toernooi om naar uit te kijken!

Op zich wel is het wel een goed idee. Op zich is het wel nieuw dat Amerika een plan voor een landentoernooi voorgesteld wordt aan andere bonden annex landen niet mee doen aan het WK voetbal, dit is ook echt niet in verleden voorgekomen. Maar dan zitten alle ploegen ook niet meer thuis voor de buis om andere landen zien te voetballen op het WK-voetbal. Uefa heeft dan een Nations League als competitievorm voor landenteams die een kans biedt om te kwalificeren voor het EK voetbal.

De Fifa moet ook in de toekomst een soort landencompetitie op zetten als een troosttoernooi voor de afvallers van het WK voetbalkwalificatietoernooi, waar mogelijk de nummers 3 en 4 van hele wereld mee kunnen doen. Die toernooi kan het best paar weken na het WK voetbal gespeeld worden, in de maand augustus, waardoor een land op zeer binnenkort termijn door de Fifa aangewezen als organisator. Een organiserende land moet stadions van 40.000 tot 80.000 zitplaatsen hebben waar de wedstrijden worden gespeeld. In een toernooi kan men 16-24 landen gaan deelnemen, Zo'n toernooi kan door 1 grote land of 2 kleinere landen georganiseerd worden. De kampioen van troosttoernooi neemt dan op tegen de wereldkampioen in een supercupfinale die later in het jaar(bijvoorbeeld december) wordt gespeeld in een stadion met capaciteit van 60.000-80.000 zitplaatsen. Dan hebben supporters van landen die niet deelnemen aan het WK voetbal toch een mooie zomer tegemoet.

Maar we zien het wel.

15 november 2017 om 20:20

Fia heeft een probleem met hoe ze opgezet zijn. Elke bond heeft één stem. Dus zullen kandidaten steeds meer tickets aan zwakke werelddelen toewijzen in ruil voor stemmen.

In Europa is het bijna onmogelijk geworden om je te kwalificeren. Alleen de eerste van de poule plaats zich rechtstreeks dus moet je ernorme voetbalnaties als Spanje, Duitsland, Engeland of Frankrijk uitschakelen. En anders ben je aangewezne op de play/offs. maar ja, een beetje pech, afgekeurd doelpuntje in de laatste minuut en je ligt eruit. Maar dertien plekjes voor Europa waren er beschikbaar.

Dus zie je dat de afvallers steeds sterkere landen zijn., dit jaar Nederland italie en Chili. Was zelfs bijna Argentinie geweest.

15 november 2017 om 21:11

Tja, dat probleem heeft altijd al bestaan in Europa. Er nu ineens over beginnen mekkeren omdat Nederland er eens de nadelen van ondervind vind ik hoogst storend. Je krijgt in Europa ook nog eens een tweede kans via barragematchen, en zo moeilijk hoeft het niet te zijn om tweedes te worden als je de kwaliteiten zou hebben om een eindronde te kunnen spelen.

Ik vind het net interessant dat ploegen uit andere werelddelen ook goed vertegenwoordigd zijn. Zo leer je spelers kennen die je anders nooit aan het werk ziet bijvoorbeeld. Als ik enkel Europese ploegen wil zien kijk ik wel naar een EK.

15 november 2017 om 21:36

Ik ben met jou eens, Speedyafc. Maar ik vind 13 plaatsen voor Europa te weinig voor zo'n grote WK. maar Fifa heeft echt in nesten gewerkt om steekpenningen aan te nemen van zwakke werelddelen, dat is de oorzaak van waar ook meer plaatsen werden toegekend aan Afrika, Azië en Zuid-Amerika. Ik denk met name dat ook de oorzaak van kunnen zijn dat het WK voetbal in 2026 wordt uitgebreid van 32 naar 48 landen, op zich is het voor Europa nog veel moeilijker te kwalificeren voor zo'n grotere WK eindronde.
Misschien is het verstandig geweest dat Fifa beste voetballanden zoals Engeland, Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje, Nederland automatisch samen met de organiserende land tot het WK eindronde toe te laten. Dan is elke WK voetbal zeker van grote landen die bijna altijd mee doet, de maatregel zou ook moeten gelden voor Brazilië en Argentinië,

15 november 2017 om 22:45

@blieke

Het is niet alleen Nederland, heel veel landen met best een aardige Fifa ranking zullen niet meedoen. Europa is afgelopen decennia echt heel veel groter geworden waardoor er best veel sterke landen bijgekomen zijn.

En nee het is niet interessanter wanneer landen als Saudie Arabie, Senegal of Panama mee doen. Die ploegen, die tegen Nederland, Italie of Chili kansloos zouden zijn, vliegen er allemaal uit tijdens de poule fase. Maar een sterke, spannende poule des doods, dat zit er voorlopig niet meer in. En dat maakt de hele poule fase on-interressant terwijl sterke landen die echt wel een rol konden spelen, thuis blijven.

Hoop dat dit haalbaar is.. zou een verademing zijn om oranje op n tournooi te zien... het wk laat ik voor wat het is... Kom ik toevallig n wedstrijdje tegen die het kijken waard is qua affiche.. dan wellicht een blik werpen.. maar een tournooi met onze leeuwen ... volg ik uiteraard graag

Je verliest echt al je eergevoel als je mee gaat doen aan een toernooitje zonder enige status terwijl elders op de wereld de grote jongens spelen om de echte prijzen. Wat kansloos zeg. Ik vind het van een enorme kinderachtigheid getuigen om zelf een fluttoernooitje te organiseren om te verdoezelen dat je het zelf in de kwalificatie hebt verpest. Deze landen moeten zich vooral heel stilhouden deze zomer.

Ik ga er ook niet vanuit dat zichzelf respecterende landen die zich niet geplaatst hebben dit ook aan zich voorbij laten gaan. Nederland mag dan wel alle schaamte voorbij zijn, maar je kan niet van winnaarstypes als Chiellini, Bonucci en Vidal verwachten dat ze komen opdraven voor een loserstoernooitje terwijl een paar duizend kilometer verderop het echte toernooi om de knikkers gaande is. Tevens kan ik me niet voorstellen dat de clubs staan te springen om hun spelers in de zomer een statusloos toernooi te zien spelen en ze hierdoor later te zien aansluiten bij de voorbereiding. Maar vooral uit eergevoel zou je hier nooit of te nimmer aan mee moeten doen.

Een belachelijk idee dat door de FIFA verboden moet worden. Altijd weer dat gehuil van machtige landen die niet krijgen wat ze willen maar het toch gewoon nemen. Het begint lachwekkend te worden. Ze hebben zich niet geplaatst en daarmee basta. In de zomer is het WK, en dan ga je geen spin off maken omdat je teleurgesteld bent dat je niet meedoet waarbij je alleen "wk waardige" teams oproept. Accepteer het verlies en ga verder.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 17
2185 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Frankrijk2312
2.Zweden1917
4.Bulgarije13-5
5.Luxemburg6-18
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Europa
SpelersPositieW
Daley BlindVerdediger60
Georginio WijnaldumMiddenvelder61
Kevin StrootmanMiddenvelder50
Wesley SneijderMiddenvelder52
Quincy PromesMiddenvelder53
Davy KlaassenMiddenvelder51
Bas DostAanvaller50
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

In de wandelgangen

Maandag 16 juli
Barcelona moet kiezen tussen Frenkie de Jong en Adrien Rabiot. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren