‘Bosz levert verlanglijst met twee Ajacieden in bij clubleiding Dortmund’

Woensdag, 15 november 2017 om 09:13

Borussia Dortmund begon geweldig aan het seizoen onder Peter Bosz, maar in de afgelopen weken is de klad er in gekomen in het Westfalenstadion. Het zal dan ook geen verrassing zijn dat die Borussen alvast rondkijken op de transfermarkt voor de winterse transferperiode en aankomende zomer en Bosz let daarbij volgens BILD goed op zijn oude club Ajax.

De Duitse krant meldt namelijk dat de oefenmeester een verlanglijstje met daarop drie namen bij de clubleiding van Dortmund heeft neergelegd en twee van zijn drie wensspelers zijn op dit moment actief in de Johan Cruijf ArenA. Naast Matthijs de Ligt zou Bosz ook zijn zinnen hebben gezet op André Onana.

BVB lijkt met de 27-jarige Roman Bürki, die nog tot medio 2021 onder contract staat in Dortmund, voorlopig goed voorzien onder de lat, maar volgens BILD is er de afgelopen tijd door een aantal fouten van de Zwitser steeds meer twijfel over zijn capaciteiten ontstaan. Bosz zou de sluitpost graag willen vervangen door Onana, die bij Ajax eveneens onder contract staat tot 2021 en meer dan tien miljoen euro zou moeten kosten.

De Ligt moet Dortmund van meer defensieve stabiliteit voorzien en voor extra ‘robuustheid en agressiviteit’ op het middenveld heeft Bosz naar verluidt ook Emre Can op het oog. De Duits international beschikt over een aflopend contract bij Liverpool, maar de concurrentie is fors: onder meer Juventus en Manchester City zouden het ook op Can hebben voorzien.


Poll

Denk jij dat Matthijs de Ligt en André Onana versterkingen zouden zijn voor Borussia Dortmund?


Gerelateerd

60 reacties (laatste reactie door superbuli)

AFBLIJVEN!!!! of de absolute hoofdprijs. Onana 25 miljoen en de Ligt 35 tot 40 miljoen. Wellicht nog laag gezien zijn potentie. Maar komend uit de Nederlandse competitie en geen Europees voetbal dit jaar hierop houden.

15 november 2017 om 09:29

Ik geef Ajax groot gelijk als ze 40 miljoen vragen, de markt is op hol en De Ligt is nog heel erg jong. Maar als ze het krijgen geboden zou ik het meteen pakken. Kijk eerder bij Bazoer, of nu bij Dolberg, soms moet je het ijzer smeden als het heet is. Ajax kan voor De Ligt een betere vervanger halen, misschien iets ouder, maar dan we een verdediger die minder fouten maakt en iets verder in zijn ontwikkeling is. Want De Ligt heeft veel potentie, maar Ajax zal daar slechts een gedeelte van zien, ver voordat hij foutloos is zal hij al weg zijn vrees ik.

Een ander verhaal is dan nog het salaris, zodra je 40 miljoen vraagt voor spelers moet je die ook een van de best betaalde spelers maken in de selectie ben ik bang. Als je ze op 40 miljoen taxeert, kom je niet weg met 3 ton salaris.

15 november 2017 om 09:52

Onana kan Ajax minimaal 40 miljoen euro vragen want hij pakt meestal punten.

15 november 2017 om 16:28

Maakt me niet zoveel uit wat we er voor krijgen, maar meer of we tijdig een waardige vervanger krijgen.

Leuk dat Bosz wil investeren in talentvolle jeugdspelers maar op dit moment zie ik dit niet als directe versterking, Je hebt met Toprak en Sokratis (batra )een degelijk centraal duo en daarbij denk ik niet dat Onana beter is dan Burki. Natuurlijk wel heb je over 2 jaar met de Ligt wel een potentiele wonderkid in huis maar op dit moment lijken mij deze twee niet meteen invloed te kunnen uitoefenen op het elftal.

15 november 2017 om 14:43

Als je kampioen wilt worden zijn Toprak, Bartra en Sokratis niet goed genoeg. Bayern heeft achterin wereldtoppers lopen met Boateng, Hummels en Martinez. Sokratis is dan nog wel vergelijkbaar, maar naast hem heeft Dortmund gewoon een ervaren (!) topper nodig.

Die gaan nergens heen. Onana snapt hoe het leven in elkaar steekt en zal daarom ook in Amsterdam blijven. Mathijs is een echte Ajacied, dat zie en voel je aan alles. Daarentegen moet ik zeggen dat iedereen voor de juiste prijs te koop is. Stel dat Dortmund 15 miljoen biedt op Mathijs, zal Ajax dat dan kunnen weigeren? Of een miljoentje of 12 op Onana? Weet ik niet, die vragen moet je mij niet stellen.

15 november 2017 om 09:26

15 miljoen voor De Ligt zal Ajax echt niet accepteren , heeft net zijn contract verlengt tot 2021 , daarnaast is hij verkozen in top 10 , 18 jarige van de wereld.
Nee, ik denk dat Ajax minimaal op 30 miljoen in zal zetten voor De Ligt.

15 november 2017 om 09:28

Haha jij denkt serieus dat Ajax 15 miljoen zal overwegen voor de ligt? Dat wordt direct de prullenmand in gegooid. De Ligt is volgens het blad 442 het grootste verdedigende tienertalent van de wereld. Ajax wil minimaal een Sanchez bod voordat ze een verkoop overwegen.

15 november 2017 om 09:49

Ik denk, jij denkt, wij denken. Niemand weet het zeker. Ik denk dat Ajax wel tevreden is met een miljoentje of 15.

15 november 2017 om 09:58

Dat denk ik niet, waarom denk je dat? Omdat ze Sanchez net voor 40 hebben verkocht, de Ligt ouder en minder waard is?

15 november 2017 om 10:00

15 miljoen voor De Ligt is gewoon een appel en een ei.
Veel mensen vergeten dat hij als 17 jarige broekie in de EL Finale, de beste aan Ajax kant was, hij hield Rashford gewoon weg , Rashford word de hemel in geprezen , De Ligt de grond in getrapt.
Nee, iedere scout zag dat , De Ligt heeft daar zijn naam gevestigt, daarnaast is hij nog maar 18 maar al lang Ajax basisspeler, en heeft ook al 3 Oranje Caps achter zijn naam, nee, deze kerel zal echt niet onder de 30 miljoen vertrekken..

15 november 2017 om 10:24

Gebaseerd op wat? De vele "goedkope" uitgaande transfers van de afgelopen jaren? Fijn dat je dat denkt, maar mag het dan ook even wat gedachten erachter hebben.

15 november 2017 om 10:29

@ Batuhan, jij roept maar een bedrag en houdt geen rekening met huidige markt , de duur van het contract van de Ligt en de financiële positie van Ajax.

Als je daar wel rekening mee had gehouden dan weet je dat Ajax daar nooit mee akkoord zal gaan. En dat denk ik niet, dat weet ik wel zeker.

15 november 2017 om 10:32

Denk nou eens na Batuhan, waarom zou een super rijke club als Ajax het grootste verdedigende talent (uit 1999) ter wereld (!) verkopen voor een schamel prijsje van 15M, waarmee ze amper een goeie vervanger kunnen aantrekken?? Je bent gewoon weer ouderwets aan het provoceren want ookal ben je geen Ajacied, ik weiger te geloven dat je denkt dat zo'n bedrag ook maar overwogen zou worden. Ik denk dat ze bij het dubbele pas net beginnen te luisteren maar ik dat zou ik nog niet heel veel vinden..

15 november 2017 om 13:21

Waarom gaan mensen hier überhaupt serieus op in?

15 november 2017 om 14:43

Min 30 mil. Wij praten later nog wel eens 15 Mill haha

15 november 2017 om 15:06

jij begint ook altijd meteen over het woord provoceren, in bijna elke reactie die ik zie over kritiek op De Ligt...

On: In een ideaal scenario beschermen Nederlandse (sub)top clubs Nederlandse spelers van zulke scenario's. Spelers als De Ligt (en ongelofelijk veel andere spelers) transfereren te vroeg naar een club waar ze niets te zoeken hebben. Het gevolg is dat het Nederlands elftal één grote grap is geworden. Ik ben van mening dat clubs standaard dit soort transfers moeten laten afketsen in naam van oranje. (gebeurt natuurlijk niet).

Zouden we bijvoorbeeld naar Rusland gaan als Depay en Janssen nog een seizoen langer basis stonden in de eredivisie in plaats van bankzitten bij united en the spurs? we gaan het nooit weten, maar ik vind het zonde.

15 november 2017 om 09:31

Onana gaat weg denk ik. Dat kun je van mijlenver al zien. Ajax heeft naast Onana twee volwaardig eerste keeper gehaald Lamprou en van Leer.

15 november 2017 om 09:58

Lamprou is geen volwaardig eerste keeper. Redelijke back-up maar niet als eerste keeper.

15 november 2017 om 10:07

Ja dat klopt een goede back up achter van Leer.

15 november 2017 om 09:57

15 miljoen op de Ligt.. hahaha, ik zou meteen ophangen, bellen vanaf een bod van 40 miljoen. Onana gaat ook niet voor 10 miljoen, eerder voor het dubbele.

15 november 2017 om 10:53

@batuhan, Ajax kan zo ongeveer alles weigeren. Al wordt er 100 miljoen geboden voor beide spelers. De vraag is willen ze dat weigeren. Het bod moet dusdanig zijn, dat ze gaan twijfelen en niet langer willen weigeren. Dus begin maar bij minimaal het verdubbelen van beide bedragen voordat je Ajax eventueel aan het twijfelen brengt, misschien zelfs wel verdriedubbelen.

De Ligt wordt moeilijk, omdat je dan moet concurreren met Barcelona. Jonge jongens als De Ligt zien Barcelona als "droom". Onana daarentegen vind ik niet zo sterk keepen om een versterking te zijn voor Dortmund kun je net zo goed Burki houden. Ik hoop wel dat Can naar Dortmund gaat, heb hem altijd al een sterke middenvelder gevonden, maar van Liverpool naar Dortmund is een stapje opzij of zelfs terug omdat je dan niet meer in de PL speelt maar in de Buli waar Bayern het voor het zeggen heeft.

15 november 2017 om 09:29

Onana heeft ajax al zo vaak gered dit seizoen... is echt wel een topper

15 november 2017 om 09:45

Onana is beter dan Cillessen was toen die weg ging naar Barca. En niet een beetje verschil ook. Onana zou Burki er lachend uitspelen.

15 november 2017 om 09:53

Burki vind ik ook slecht. Ik bekijk Onana vanuit mijn standpunt en het kan zeker kloppen, voor nu heeft hij mij nog niet echt overtuigd.

15 november 2017 om 11:52

En in de PL heeft of City, of Chelsea, of Tottenham het voor het zeggen. Wanneer werd Liverpool ook alweer landskampioen? In de Bundesliga zwaait Bayern inderdaad de scepter, maar daarna is Dortmund een van de beste clubs.

15 november 2017 om 13:35

Historie heeft niets met de toekomst of huidige stand van zaken te maken, in de PL heeft niemand het voor het zeggen, tenminste niet zo dominant als Bayern dat heeft.

15 november 2017 om 14:29

Klopt, maar feit is wel dat Liverpool het al jaren aflegt tegen een willekeurige andere ploeg in de PL, dus als je netto kijkt hoeveel kans je maakt op een kampioenschap als Dortmund-zijnde in de BL en Liverpool in de PL, zit daar mijn inziens niet zoveel verschil tussen. In beide gevallen speel je echter wel gewoon bovenin mee in de respectievelijke competitie en maak je altijd kans op CL voetbal.

De Ligt gaat nergens heen, Onana zie ik einde van het seizoen wel vertrekken in de winter niet, maar niet voor een vriendenprijsje van 10 miljoen, gezien zijn leeftijd en kwaliteit denk ik dat er genoeg concurrentie komt voor bedrag van 20-30 miljoen. Onana zit wel goed op zijn plek nu, die moet minuten draaien, maar Dortmund zou een goede stap zijn.

Verbaasd mij niks dat Bosz weer een half elftal wil kopen, schijnbaar kan hij niet werken met het materiaal dat hij heeft, oftewel het ligt aan de spelers, niet aan Bosz.

15 november 2017 om 10:45

Maar is spelers kopen zo erg dan? Bosz heeft ze nu een half jaar onder zijn hoede en ziet over een langere tijd dat er blijkbaar versterkingen/vervangers nodig zijn. Hoeveel trainers zijn er überhaupt die het maar doen met de selectie die ze voorgeschoteld krijgen?

Maargoed; ik zie de Ligt ook niet vertrekken en zou er ook goed aan doen om gewoon een aantal jaren bij Ajax te blijven. Onana daarentegen zie ik wel vertrekken en liet ook al een aantal keer doorschemeren dat hij best een stap wil maken. Daarnaast kan hij ook Bosz volgen natuurlijk.

Can wordt wel een kansloos verhaal. Die kan een betere stap maken dan Dortmund, anders had hij net zo goed bij Liverpool kunnen blijven.

Beide willen halen??

Minimaal 50 miljoen aub , anders zou ik het niet doen , want dan haal je bijna heel je as achtern in 1 klap weg.

15 november 2017 om 10:23

Blijft koffie dik kijken, maar ik denk het volgende indien het überhaupt d Er van komt. De Ligt - €35/40 Milj Onana - €20/25 Milj En vergeet Dolberg niet. Die kon wel eens de 1ste zijn die ons verlaat. Bedrag???? Ligt aan diverse factoren .

Mensen die zeggen dat Onanan niet goed genoeg is voor Dortmund tsja...
Misschien wel de beste speler op het moment bij Ajax.

Weer geen Europees voetbal en ze gaan allemaal weg: Ziyech, Onana, de Ligt, Frenkie de Jong etc etc etc.

15 november 2017 om 10:17

Maar waarom haal je geen CL en EL? Omdat je onverantwoord verkoopt in een onverantwoorde periode. Daar ligt al jaren het probleem. Snap best dat Ajax graag financieel gezond wil zijn, dat is niet meer dan terecht. Maar nu moet een omslag plaatsvinden, anders gaat dit beleid zich tegen je keren en verlies je juist aantrekkingskracht en daarmee uiteindelijk ook geld. Dan krijg je een soort Arsenal-situatie, gezond beleid en goede liquiditeitspositie maar toch wringt het (afgezien van Wenger).

Mathijs de Ligt zou ik mijn handen nog niet aan branden. Absoluut een talent, maar nog lang niet uit geleerd bij Ajax, dus heeft bij Dortmund momenteel nog helemaal niks te zoeken. Eerst maar eens stabiele verdediger worden in Nederlandse competitie voor hij verder gaat kijken. Onana zie ik wel als goede optie.

Onana is een logische versterking. Keept bij vlagen fantastisch dit jaar en kan gewoon prima voetballen.
De Ligt moet Dortmund niet willen. Dortmund moet spelers halen die er direct staan. De Ligt is nog niet zover. Wellicht nu kopen en nog 1 a 2 jaar stallen in Amsterdam?

15 november 2017 om 09:56

Ajax gaat niet iemand voor een andere club opleiden, we maken juist grote winst door spelers zelfs op de te leiden of vroeg te kopen en verder op te leiden. Ze mogen hem voor meer dan dat Sanchez heeft gekost, kopen, hij is nog jonger en nog gewilder, maar eerst is het beter voor hem om een jaar of 2 te blijven. Denk ook niet dat Dortmund de Ligt voor 50 miljoen koopt en hem vervolgens twee jaar gaat stallen?

Ajax zal dan een andere jeugdsspeler doorschuiven of iemand als Wober kopen.

Wat heb je aan geld wanneer je er geen goede vervangers voor terug kunt halen. Wanneer Ajax in Europa structureel weer enigszins mee wil doen zul je toch echt de poot een keer flink stijf moeten houden. Dan komt het geld via een andere weg wel binnen.

Ik vind, we hebben deze spelers niet nodig. Misschien een andere keeper, Kevin Trapp zal een verbetering zijn. Maar wat veel belangrijker is: Laat Bosz moet nu overtuigend werk afleveren. De spelers groep is Europese top en positief ingesteld, dus, daar ligt het probleem niet.

15 november 2017 om 12:29

Het klinkt raar, maar aangezien Ulreich het heeft geproeft om eerste keeper te zijn bij een club als Bayern wilt hij vast meer spelen. Dortmund zou een gok moeten wagen hem te halen.

15 november 2017 om 22:08

Ja, misschien. Maar, de keeper is niet het hoofdprobleem van Bvb. In elke match sinds de overname door Bosz komt de tegenstander met drie vrije mensen op de keeper af. Zeker niet de fout van Bürki. Ben benieuwd naar vrijdag.

15 november 2017 om 22:43

Nee dat zeker niet. Het spel wat Bosz speelt moet je met een ontzettend goede meevoetballende keeper spelen. Het spel lijkt op hoe Guardiola speelde, Neuer dekte dat stukje heel erg goed.

We zullen tijdens de winterse transferperiode zien wat de werkelijke ambities van Ajax zijn. Selectie intact houden en een paar versterkingen halen of de selectie wederom verzwakken, maar de bankrekening laten ontploffen..

Wat heeft De Ligt in hemelsnaam gepresteerd om 15 miljoen euro's te kosten? Als je dat bedrag krijgt aangeboden, moet je je handjes dichtknijpen als Ajax zijnde.

15 november 2017 om 11:05

Hou toch op. De prijzen zijn tegenwoordig erg hoog, dus logisch dat ook de Ligt een hoge prijs krijgt. Die jongen heeft op zijn 17e een basisplek verovert bij Ajax, is international geworden en heeft een Europa League gespeeld t/m de finale. Dat zijn gewoon geweldige prestaties voor zo'n jonge jongen.

Natuurlijk maakt hij ook fouten, maar het is niet voor niets dat hij wordt gezien als zowat het grootste verdedigende talent ter wereld.

15 november 2017 om 11:14

Uhm het beste verdedigende talemt ter wereld zijn van zojn jaargang (1999) volgens meerdere buitenlandse bronnen bijvoorbeeld. Of als je net 17 bent (1e jaars A-junior!) in de basis staan bij Ajax in de ED en EL. Een Europa League finale spelen op je 17e en daarin de beste man aan Ajax' zijde zijn tegen Manchester United. 3 interlands en bijna 40 wedstrijden in Ajax 1 achter je naam hebben terwijl je net 18 bent geworden, dit alles afgetopt met nog een contract dat loopt tot 2021 als ik me niet vergis. Moet ik nog even doorgaan of zie je zelf wel in dat het een rare vraag was? Hij kost overigens geen 15M, vanaf het dubbele daarvan wil Overmars misschien luisteren wat je allemaal te vertellen hebt..

15 november 2017 om 12:34

Pure BS, hij is een verdediger bij een Europese middenmoter (niet eens subtopper), zeg maar het Willem II van Europa, waar hij wekelijks dezelfde fouten maakt (en dus geen progressie boekt), dus 15 miljoen = grote strik eromheen.

15 november 2017 om 12:50

Als je ziet dat Wöber Ajax al 7,5 miljoen heeft gekost, dan kan je voor De Ligt echt wel meer dan 15 miljoen vangen.

15 november 2017 om 13:30

Nouja verdere discussie over dit onderwerp is uitgesloten omdat je een dusdanig gekleurde bril draagt dat je niet normaal kunt kijken. Laat ik maar afsluiten met het feit dat ik blij (heel blij) ben met het feit dat er niet iemand met jouw voetbalinzicht en onderhandelingsvermogen op de stoel van TD van mijn club zit!

Onana zou ik wel begrijpen. Burki vind ik persoonlijk niet echt speciaal en maakt meer dan genoeg fouten, vooral met zijn positionering. Onana is wel een jonge die alles uit de kast haalt om beter te worden en het is gewoon een geweldige keeper. Genoeg doorgroeimogelijkheden.

In januari nog wel. Geen sprake van, beide spelers moeten blijven. Als Ajax hier aan meewerkt mag Overmars mee naar Dortmund.

10 miljoen voor Onana. .. Plus winterbelasting a 30 miljoen en anders hebben ze pech. En de ligt moet zeker nog 2 a 3 jaar wachten voor hij gaat.

Beide spelers zullen deze winter niet vertrekken, alleen voor de absolute hoofdprijs. Onana zal wel aan zijn laatste seizoen bezig zijn ben ik bang, de beste keeper van de ED. De Ligt moet daarin tegen eerst maar eens een paar seizoenen zijn waarde laten zien voor die überhaupt aan een vertrek mag gaan denken.

Hahahahahhaha, Onana moet meer dan 10 miljoen euro kosten. Als Ajax Onana voor minder dan 30 miljoen verkoopt kan Overmars vertrekken. Doe ff normaal.

Onana moet zo snel mogelijk weg! Veel te goed voor Ajax. Al doe je het voor het land: van een grijze, kille en saaie Nederland naar het mooie Duitsland. Een van de beste plekken in Europa om te leven!

Onana zie ik wel op de interesse ingaan, die heeft nooit aangegeven lang te willen blijven en Dortmund is een hele goede stap voor hem. De huidige keeper maakt ontzettend veel fouten dus, hij past perfect bij de manier waarop Bozs wil voetballen. Voor zijn ontwikkeling is minimaal een jaar bij Ajax belangrijk, hij heeft toch af en toe nog wat foutjes al is het zelden maar hij kan nog groeien bij Ajax. De Ligt heeft nog iets langer nodig en kan dan gelijk naar een grotere club dus ik zie hem hier niet op in gaan.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Borussia Dortmund

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: 1. Bundesliga
SpelersPositieW
Roman BürkiKeeper00
Joo-Ho ParkVerdediger00
Marc BartraVerdediger00
Raphaël GuerreiroVerdediger00
Lukasz PiszczekVerdediger00
Voor de complete selectie: Clubpagina Borussia Dortmund.

30 fans
Coach, 54 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 19 juli
Barcelona heeft een bod van dertig miljoen euro uitgebracht op Aleksandr Golovin. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren