wk2018

‘Het eerste woord dat Sánchez gebruikte toen hij kwam was: springplank'

Woensdag, 15 november 2017 om 09:38

Davinson Sánchez verruilde Ajax afgelopen zomer voor Tottenham Hotspur, dat een behoorlijk bedrag overhad voor de Colombiaan. De verdediger speelde pas één seizoen in Amsterdam, maar was volgens directeur spelersbeleid Marc Overmars onhoudbaar. Hij stelt in gesprek met Voetbal International dat het steeds moeilijker is om spelers vast te houden.

“Het eerste woord dat Sánchez gebruikte toen hij naar Ajax kwam was: springplank. Dan kun je zeggen dat we zijn transfer naar Tottenham hadden moeten blokkeren, maar dan had ik hier niet meer gezeten. Met die transfer hebben zeven zaakwaarnemers hun pensioen veiliggesteld. Dat houd je niet tegen”, is Overmars van mening. Hij is overigens van mening dat Ajax ook naar zichzelf moet kijken.

“We moeten ook zelf in de spiegel kijken: zijn we te krenterig? Betalen we niet genoeg salaris? Inmiddels hebben we wat dingen aangepast in ons beleid”, vervolgt de directeur spelersbeleid van Ajax. “We maken uitzonderingen op de transfermarkt en in ons salarisplafond als dat nodig is. Ik heb de naam een Dagobert Duck te zijn. Maar dat valt best wel mee.”


Poll

Denk jij dat Davinson Sánchez echt niet te houden was afgelopen zomer?


Gerelateerd

22 reacties (laatste reactie door doejezo)

Knap de meeste buitenlandse spelers leren eerst scheldwoorden en voetbal gerelateerde woorden maar Sanchez zei al eerste springplank......
Sanchez is een topper sterk snel sterk en hij kan meer dan behoorlijk voetballen. Toch jammer dat zo'n jongen na 1 jaar eredivisie al is uitgeleerd, dat zegt heel veel over het huidige niveau van het Nederlandse clubvoetbal....

15 november 2017 om 13:22

Mee eens, maar het zegt denk ik ook wel wat over het niveau van Sanchez

Sanchez was niet te houden en ik denk dat Overmars dit gewoon goed heeft gespeeld. Die Wã¶ber maakt op mij een goede indruk tot nu toe, dus ik schat in dat je daar straks ook nog wel aan verdient. Wel vrees ik dat het vragen en ontvangen van bedragen rond de 40 miljoen een flink effect zal hebben op je salarishuishouding. Als je iemand zo hoog taxeert, dan moet die waardering ook in het salaris laten blijken denk ik. Je kan niet 40 miljoen vragen voor iemand die voor twee ton per jaar voetbalt. Spelers als Younes, Onana, Dolberg en Ziyech, ik denk dat als je die deze zomer wil houden dat je dan wel over het salarisplafond moet gaan. Want bij hun nieuwe clubs beginnen ze met 3 miljoen per jaar.

15 november 2017 om 09:55

Wober is een leuke speler, maar in geen velden of wegen een Sanchez. De laatste verdediger die op hetzelfde niveau zat bij Ajax was Vertonghen.

15 november 2017 om 10:02

Dat ben ik met je eens, maar daar tegenover staat weer dan je Wöber waarschijnlijk langer bij je houdt. Sanchez was een schot in de roos, een talent die eigenlijk meteen al je beste verdediger was. Dat lukt je natuurlijk maar zelden, omdat Tottenham en dat soort clubs ook naar dit soort spelers zoeken. Als ze een talent kunnen halen die bij Ajax meteen de beste zou zijn dan doen ze dat, dat scheelt nogal in de aankoopsom. PSV heeft het nu met Lozano, maar het blijkt vaak moeilijk om spelers te halen die meteen de beste uit je selectie zijn. Als ze na een half jaar een basisplaats hebben is het al mooi meegenomen.

15 november 2017 om 11:10

Sanchez was idd niet te houden, maar in deze markt zat er meer in dan 40 miljoen. Ik heb nooit begrepen dat ze Sanchez voor 40 miljoen lieten gaan, terwijl ze voor Dolberg 50 miljoen zouden afslaan. Als je dat omdraait lijkt het mij logischer.

Ik ben natuurlijk niet bij de onderhandelingen geweest, maar ik heb altijd het idee gehad dat je er ook wel 50 miljoen uit had kunnen slepen. Dat is van belang, want dan hadden we niet 850, maar 860 miljoen op de bank staan. ;-)

Dat maakt het wel ontzettend lastig om een goed team te bouwen en vooral te behouden, Ajax kan ook heel moeilijk of gewoon niet een spelers terug kopen van hetzelfde niveau, alleen al omdat Sanchez behalve heel goed, ook al een jaar gewend is om bij Ajax te spelen. Dus al vind je Sanchez II, dan is hij nog niet meteen op hetzelfde niveau.

Mede daardoor vind ik de kritiek op, te laat kopen, te laat klaar, onzin, Ajax wordt gedomineerd door de transfermarkt en moet er zo goed mogelijk mee dealen. Het opvangen van kwaliteitsverlies moet komen van het ontwikkelen van andere spelers als bv. de Ligt of van de Beek.

De transfer van Sanchez moet Ajax zien als goed uithangbord, met Suarez, Eriksen, Sanchez, Blind, Verthongen, Alderweirld heeft Ajax er daar best veel van. Sanchez en ook Klaassen en Milik hopelijk zijn pure reclame voor Ajax en dat maakt het weer mogelijk om weer een dergelijk talent te kopen.
Onana, Younes (via Ajax het Duitse elftal gehaald), Dolberg worden hopelijk de volgende.

15 november 2017 om 12:46

Denk dat Klaassen de gouden Loekie niet meer zal winnen. Is voor hem klaar bij Everton.

15 november 2017 om 15:51

Ja ik hoop ook dat Younes de volgende wordt, gun hem een mooie transfer...

Ik denk dat het nadeel van het scouten van Zuid Amerikaanse en Afrikaanse spelers een nadeel met ze meebrengt, namelijk dat geld een erg grote rol speelt voor de speler/famillies. Vaak onderhouden die spelers bij wijze van een hele wijk. Als ze dan ergens meer kunnen verdienen, dan maken ze vanzelfsprekend sneller de overstap. Ik begrijp het wel!

"tottenham Hotspur, dat een behoorlijk bedrag overhad voor de Colombiaan"

Haha wat een onzin, de duurste transfer in de eredivisie 'een behoorlijk bedrag' noemen. Overmars heeft natuurlijk gelijk, een TD die deze deal niet gemaakt zou hebben is geen knip voor zijn neus waard.

Nou voortaan kent ieder talent die wil vertrekken het toverwoord: springplank. Niet te houden? 4 jarig contract had deze gozer nog. Hij gaat echt niet aan werkweigering doen, anders heeft hij geen carriere meer. Niet alleen zou hij dan 4 jaar niet spelen. Maar bij elke club zouden ze weten wat voor man dit is. Werkweigering staat nooit goed op je cv... Sanchez, laten gaan is gewoon super dom. Door de verkoop en het niet kwalificeren voor Europees voetbal, hebben ze in principe niet eens winst gemaakt op deze transfer. + aan het einde van dit seizoen mag alleen de nummer 1 meedoen aan de championsleague. Dat gaat nu waarschijnlijk niet gebeuren. Lijkt er veel op dat als je zo'n pion laat weglopen, dat het dus desastreuze gevolgen heeft.

15 november 2017 om 11:15

Dan behou je misschien Sanchez wel maar de volgende talentvolle spelers uit zuidamerika denken dan wel 3x na of die nog naar Ajax willen.

16 november 2017 om 12:15

Volgens mij hoor je vooraf afspraken te maken, zodat je achteraf niet meer kan zeiken. Je gaat niet voor niks een contract aan en dat doe je volgens mij bewust. Daar is ook heel ons juridisch systeem opgebouwd. Dan regel je dus als Zuid-Amerikaan maar dat een bepaalde clausule in je contract krijgt. Ajax biedt de speler een kans. Als hij er sws vanuit ging dat hij te goed was voor Ajax dan moest hij idd niet komen of beter onderhandelen.

Het meest interessante uit dit interview vind ik het zinnetje "dan kun je zeggen dat we zijn transfer naar Tottenham hadden moeten blokkeren, maar dan had ik hier niet meer gezeten"
Ik kan me niet voorstellen dat hij bedoeld dat Ajax hem ontslagen zou hebben. Dus bedoeld hij daarmee dat hij vermoord zou zijn door Colombiaanse zaakwaarnemers?

Lozano ziet PSV ook als springplank. Hij zegt wel in interviews dat hij nog jaren voor PSV wilt spelen. Maar dat is onzin als er komende zomer 40 miljoen of meer wordt geboden.

Goed, Overmars lijkt het te snappen. Ajax is Europees geen grote club meer, goede spelers willen dus naar grotere clubs, om zowel financiële als sportieve redenen.
Wat doe je daar aan? Zorgen dat je een grotere club wordt, zowel sportief als financieel.
Dus dat geld, die dikke 150 miljoen die op de bank staat, investeren in goede spelers.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
André OnanaKeeper10
Joël VeltmanVerdediger10
Mitchell DijksVerdediger10
Nick ViergeverVerdediger10
Matthijs De LigtVerdediger10
Hakim ZiyechMiddenvelder11
Frenkie de JongMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

63 fans
Verdediger, 22 jaar

In de wandelgangen

Maandag 16 juli
Barcelona moet kiezen tussen Frenkie de Jong en Adrien Rabiot. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren