wk2018

‘Sneijder wordt een blok aan het been van de nieuwe bondscoach’

Woensdag, 15 november 2017 om 08:50

Met een 0-3 oefenzege op Roemenië kwam er een einde aan de derde termijn van Dick Advocaat als bondscoach van Oranje. Als het aan Aad de Mos ligt, wordt Ronald Koeman de opvolger van de afzwaaiende Advocaat. De voormalig oefenmeester voorspelt dat Wesley Sneijder weleens ‘een blok aan het been’ kan worden van de nieuwe bondscoach.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Ben jij het met Aad de Mos eens?


Gerelateerd

18 reacties (laatste reactie door peter isaias)

Gewoon aan het begin 1 op 1 duidelijkheid scheppen richting Sneijder. Stel hij speelt nog basis op een aardig niveau dan komt hij wellicht in aanmerking voor een selectie, maar als hij het gewenste niveau niet haalt dan moeren we door met andere spelers. Als dat vanaf het begin maar duidelijk is.

Misschien kan hij het niet belopen maar hij kan met al zijn ervaring wel ontzettend belangrijk zijn in de groep/kleedkamer. Iets meer respect voor Sneijder!

15 november 2017 om 09:13

Inderdaad, als hij het niet kan belopen: stel hem dan in ieder geval niet op een positie waar dat nodig is. Pirlo ging ook nog lang mee

15 november 2017 om 16:44

Pirlo stond vaak tussen het middenveld en de verdediging. Hij stond in principe het spel te verdelen en altijd op een nuttige plek in defensief opzicht. Hij was in iedere opbouw betrokken en hoefde niet veel meters te maken. Sneijder daarentegen staat vaak ergens tussen middenveld en aanval. Bij aanvallen is Sneijder soms een aanspeelmogelijkheid, maar vaak ook niet. Als hij de bal krijgt geeft hij vaak een steekpass of schiet hij. Hij moet vervolgens veel meters maken om defensief in positie te komen. Ofwel om nuttig te zijn moet hij, met jouw uitleg, op een positie gaan voetballen waar hij nooit gespeeld heeft. Om Sneijder te kunnen opstellen moet je in mijn optiek de betere ploeg zijn en hoog op het veld druk kunnen zetten (dan komt hij in zijn kracht en hoeft hij weinig meters te maken), waarmee je jezelf in de staart bijt aangezien Sneijder ver van het niveau wereldtop af zit en daarmee voorkomt dat je de betere ploeg hebt. Dus Sneijder is passé.

15 november 2017 om 10:16

Dan roepen we Kuyt ook toch weer op..

Respect voor Sneijder zal er echt wel zijn, maar ik denk dat hij zelf ook wel zal begrijpen dat het gewoon tijd is voor een nieuwe generatie en dat er jongens zijn die hem nu gewoon voorbij gaan. Geen schande op die leeftijd. Het moet een keer gebeuren. Volgende kwalificatiereeks in ieder geval niet in gaan met Sneijder als basisspeler. Als er ruimte is kun je hem nog best oproepen voor de ervaring/kleedkamer waarde etcetera, maar de volgende kwalificatiereeks is voor de nieuwe generatie, waarin jongens als Van Dijk, Strootman, Wijnaldum, De Vrij en Cillessen de ''ervaren'' jongens zijn.

Het tijdperk Sneijder is voorbij. Samen met Robben heeft de middenvelder oranje echt veel gegeven. Helaas was het gisteren ook niks bijzonders. Misschien tegen Luxemburg of San Marino kan je Wesley nog gebruiken, maar niet tegen betere tegenstanders. We moeten ons nu echt richten op de toekomst. Spelers als Wijnaldum, Strootman, Propper en Memphis moeten de kar gaan trekken. Zeker de laatst genoemde moet positieve stappen gaan maken. De buitenspeler van Lyon kan heel goed voetballen als hij echt geconcentreerd is. Wat betreft Frenkie de Jong. Stop alsjeblieft om het zoveelste talent te vroeg voor de kar te zetten. Deze jongen heeft potentie, maar laat hem rustig groeien. Nogmaals, er moeten nu andere spelers opstaan. Bij de Mos is het altijd zo zwart wit. Of je kan alles of je kan niks.

Ja, ik snap ook wel dat Sneijder zijn tijd wel over is, maar als je dan De Jong zo prominent naar voren schuift, zonder dat hij bij Ajax al echt een basisplaats heeft, dan haal je je eigen verhaal een beetje onderuit vind ik. We doen blijkbaar twee dingen heel graag, oude spelers afschrijven en jonge spelers al vroeg op een voetstuk plaatsen. Laat De Jong en ook vd Beek eerst maar eens onomstreden worden bij Ajax op een vaste plek op het middenveld, dan komt Oranje vroeg genoeg.

Sneijder is vergane glorie. Accepteren dat je het allemaal niet meer kan belopen en stoppen. Denk ook niet dat hij een blok aan de been van de nieuwe coach wordt. Gewoon meteen duidelijk maken aan Snidrings dat hij moet stoppen en wellicht een reality show moet beginnen met zijn vrouw ipv voetballen.

Gewoon op houden met Sneijder, heeft zijn beste tijd gehad, wel vind ik dat de Mos deels gelijk heeft over Frenkie de Jong, of hij echt wereltop is, dat is nog maar afwachten, maar hij kan wel wat genialiteit en creativiteit aan het middenveld toevoegen. Het zijn nu waterdragers, uitstekende waterdragers, maar weinig spelers die een wedstrijd kunnen opbreken of de voorhoede goed kunnen bedienen.

Ik snap dan ook werkelijk niet waarom Sneijder moet invallen en waarom geen Frenkie de Jong bv. Blind is de perfecte VM voor het NL elftal, zowel zonder bal als aan de bal, dan heb je er een nodig die veel meters maakt, normaal gesproken zou ik zeggen dat Wijnaldum op het hoogste niveau zit, maar hij moet dat ook laten zien.

Gezien ons gebrek aan topspitsen en overvloed aan waterdragers (strootman, Klaassen, Vilhena, van Ginkel, Siem de Jong, Klaassen) denk ik dat Klaassen wel eens een ideale valse spits zou kunnen zijn, als je daar een Promes of Babel bij zet op de vleugels dan kan Klaassen ook ruimte maken voor Promes/babel.

Depay draait nu lekker op LA, heeft veel meer inzet, hij lijkt de knop goed om te zetten.

Haha, onzin natuurlijk. Sneijder wordt niet meer geselecteerd, geen zorgen. Zelfde als met vdVaart, Huntelaar eerder.. vrij geruisloos vh podium. Maakt ook niet uit. Niveau wordt met hem niet significant hoger (veel lagermkan helaas ook niet).

Ik word een beetje moe van dat ophemelen van Frenkie de Jong. Hij wordt enorm overschat. Voetbalt veel te veel uit stilstand en beweegt niet door. Als zijn spel zonder bal niet verbetert dan wordt het niets.

Gewoon Sneijder bedanken voor bewezen diensten. Mooie huldiging bij eerst volgende wedstrijd. Hij kan er echt wel tegen als hij niet meer wordt opgeroepen. Seedorf destijds mocht ook nooit mee doen, terwijl hij van wereldklasse was! Sneijder is klaar met de top, nu een afgang als vd Vaart zien te voorkomen.

Nou Aad, als Koeman idd de nieuwe bondscoach wordt, als er nu één is die lak heeft aan reputaties en indien nodig grote, geroutineerde spelers er naast durft te zetten, is het wel Koeman. De Boer heeft dat overigens ook.
Hoe lang, beste Voetbalzone.nl en andere voetbal media mag Aad de Mos nog van dit soort gebrabbel in de ether blijven slingeren. Het niveau van het Nederlands voetbal is de laatste jaren naar een zeer bedenkelijk niveau gezakt, ik kan u melden Aad de Mos zit al vanaf 1988 op dat niveau. Misschien dat u allen dat plat Haags zo leuk vindt klinken, een andere reden voor het steeds opvoeren van deze man kan ik eerlijk gezegd niet bedenken.

Het valt me wel op dat onze absolute topspelers, op Robben na, zo snel uitgeblust zijn. Sneijder, van Persie en van der Vaart waren op hun 32-33e geen schim meer van de vedettes die ze waren. Bij van der Vaart was de koek al helemaal snel op.
Als je dat vergelijkt met bijvoorbeeld Kuyt, dan vind ik dat vreemd.

De nieuwe bondscoach belt hem op, vraagt of ie langs komt voor een kop koffie zegt dat hij onzettend veel heeft betekend voor Oranje en dat hij dat respecteerd, maar dat hij gaat kiezen voor een nieuwe lichting. Nog een afscheidswedstrijd in de Arena en klaar. Respectvol einde voor een respectabele interlandcarrière. Niets moeilijks aan. Geef mij de baan anders maar, ik regel het wel.

Waarom moet hij zoveel lopen ? Was bet niet in zijn beste periode bij inter dat hij juist minder mee verdedigde ? En meer bleef hangen en dan bij interceptie of bal verovering Sneijder werd gezocht om zo snel te kunnen counteren met zijn inzicht en trap techniek ? Zoals ik eerder in een artikel las wrm de nederlandsche filosofie bewaken als die biet meer werkt met de huidige groep? Wrm dat eindeloze getik breed en terug ? Zoals wij Spanje versloegen in Brazilië was op karakter en vooral op counteren. Je hebt zoveel spelers met snelheid en dan dost als t neusje voor de goal.

Laat Sneijder dan kort voor de verdediging spelen met Blind bijvoorbeeld naast hem. Zoals Pirlo ook bij het Italiaans elftal speelde. Sneijder heeft een schitterende trap en goed overzicht.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 17
2185 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Frankrijk2312
2.Zweden1917
4.Bulgarije13-5
5.Luxemburg6-18
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Europa
SpelersPositieW
Daley BlindVerdediger60
Georginio WijnaldumMiddenvelder61
Kevin StrootmanMiddenvelder50
Wesley SneijderMiddenvelder52
Quincy PromesMiddenvelder53
Davy KlaassenMiddenvelder51
Bas DostAanvaller50
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

71 jaar
10 fans
Coach
SeizoenClub
2010-2010 Sparta Rotterdam
2004-2005 Ver. Arab. Emir.

In de wandelgangen

Maandag 16 juli
Barcelona moet kiezen tussen Frenkie de Jong en Adrien Rabiot. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren