wk2018

‘Berg zulke bedragen maar op als hij op het WK geen pepernoot raakt’

Woensdag, 15 november 2017 om 07:00

PSV versterkte zich afgelopen zomer met Hirving Lozano en de komst van de Mexicaan lijkt vooralsnog een schot in de roos te zijn. De aanvaller is met negen treffers gedeeld topscorer van de Eredivisie en wordt al in verband gebracht met clubs als Arsenal. De Eindhovenaren lijken, als zij alweer snel afscheid willen nemen van Chucky, een mooie winst te gaan maken en zelfs bedragen van zeventig miljoen euro worden al genoemd.

Zulke transfersommen lijken voormalige PSV-manager Kees Ploegsma senior echter ietwat voorbarig: “Laten we niet te hard van stapel lopen. Natuurlijk maakt hij razendsnel carrière en ziet het er soms fantastisch uit wat hij doet. Het niveau in de Eredivisie is internationaal gezien niet hoog en scouts zijn daarvan echt wel op de hoogte. Wel laat hij het ook zien bij de nationale ploeg en dat zien diezelfde scouts ook”, legt hij uit aan het Algemeen Dagblad.

Volgens Ploegsma is een bedrag van zeventig miljoen euro dan ook aan de hoge kant en de huidige spelersmakelaar verwacht dan ook dat Lozano’s prestaties op het WK een grote rol gaan spelen: “Zeg nooit nooit, maar ik denk dat vooral het WK heel bepalend wordt. Gaat hij daar ook bijzondere dingen doen, dan wordt het inderdaad wat de gek ervoor geeft. Vliegt Mexico er in de poulefase uit en raakt hij geen pepernoot, berg dit soort bedragen dan maar op.”


Poll

Denk jij dat Hirving Lozano voor meer dan vijftig miljoen euro gaat vertrekken bij PSV?


Gerelateerd

44 reacties (laatste reactie door voetbaltjer)

Ja dat zou je zeggen, maar het EK bewees bij Milik ook al anders uit. Spelen is blijkbaar voldoende, dan komen de clubs vanzelf wel. Die clubs maken elkaar zo gek met dat ze hem willen hebben dat die prijs vanzelf wordt opgevoerd.

15 november 2017 om 07:53

Alleen zien scouts ook dat deze jongen een topper en dat hij alleen maar beter word met betere spelers omzich heen. Ik zeg 80 miljoen na het wk

15 november 2017 om 08:29

60, 70 of 80 miljoen gaan allemaal te ver ook al doet hij het goed op het WK. 40 a 50 miljoen lijkt me realistischer. Hij zou goed bij Arsenal passen wanneer Alexis vertrekt en de grotere clubs zullen niet voor hem komen want daar is hij nog niet goed genoeg voor. Laat hem eerst bij een subtopper zoals Arsenal proberen te slagen en dan komen de grotere bedragen pas op tafel.

15 november 2017 om 08:04

@ Janoww

Nee Milik is in Nederland altijd ongelofelijk onderschat geweest,heeft nooit de waardering gehad van ajacieden die hij zou moeten krijgen. Bij Polen schoot hij ze aan de lopende band er in en ook bij Ajax liet hij in zijn tweede seizoen zien heel veel te scoren. Bij Polen scoorde hij meer dan Lewandowski, en dat zegt wel iets.

Lozano is voorlopig een voltreffer voor Psv, en als hij zo blijft presteren dan gaat hij voor een hoog bedrag weg. Wat voor bedrag, dat is afwachten. Wel kan je een aantal vergelijkingen treffen met Ajax omtrent transfers om een schatting te geven.

Ajax verkocht Davinson Sanchez voor 40 miljoen euro. Deze had de Copa Libertadores gewonnen, Finale europa league gespeeld en was vast international. Stond al in de belastingstellen van Barcelona voordat hij naar Ajax kwam. Tel daarbij op dat over het algemeen de transferbedragen van Ajax een stukje hoger liggen dan die van Psv.

Lozano heeft geen Copa Libertadores gewonnen, speelt geen europees voetbal en stond veel minder in de belangstelling van grote clubs voordat hij naar PSV kwam. Ook ontvangt PSV over het algemeen lagere transfersommen. Daartegen over staat wel dat Lozano een aanvaller is, waar over het algemeen weer veel meer voor word betaald.

Maar als laatste, en zeker niet onbelangrijk.nu City zijn team grotendeels klaar heeft, PSG niet zomaar weer 150 miljoen kan aftikken, Barcelona hun ontvangen inkomsten alweer grotendeels uitgegeven hebben. United weer aan het rollen is. Is het een logische verwachting dat de markt komende zomer minder opgeblazen zal zijn dan afgelopen zomer.

70 miljoen voor een eredivisie speler, ik geloof het voorlopig nog niet. Lozano zal naar mijn idee 40-50 op gaan leveren komende zomer. wat alsnog een fantastisch bedrag is. De mensen die met 70 miljoen komen moeten naar mijn idee eerst maar eens iets normaler redeneren.

PS: Laatste relevante feitje:
PSV moet een transfer hebben komende zomer. Ze hebben niet de financiele slagkracht van Ajax die nee kunnen zeggen tegen 40-50 miljoen.

15 november 2017 om 08:12

Ja Psv heeft een transfer nodig maar laten we nou net nog andere spelers hebben die het gat kunnen opvullen mbt het tekort. Wij hoeven hem niet zomaar te verkopen.

15 november 2017 om 08:18

Het gaat uiteraard om de gehele vergelijking en niet 1 los staand feit. Bedragen van 70 miljoen zijn compleet uit de lucht gegrepen. Bedragen van 40-50 miljoen zijn te verklaren en daarom veel logischer. Ik zeg nergens dat 70 miljoen niet kan gebeuren. Zeg alleen dat 40-50 logischer us.

15 november 2017 om 08:22

Milik schoot ze er bij Polen niet aan de lopende band in, hij had in Polen dezelfde reputatie als in Nederland. hier snapten ze die transfer voor dat bedrag ook niet en werden ze echt niet wild als Milik het veld betrad omdat die wel ff de wedstrijd zou winnen....

15 november 2017 om 08:25

Grotendeels eens met je alleen scoorde Milik nooit meer dan Lewa. En Sanchez is pas sinds kort basisspeler bij Colombia. Maar denk ook niet dat Lozano meer dan 45 gaat opleveren

15 november 2017 om 09:12

@bvbrunschot als je de feiten niet kent houd dan je mond liever.

Milik Scoorde in zijn laatste EK toen hij nog bij Ajax speelde, 2 doelpunten voor Polen, daarnaast was Milik topscoorder van Polen in de EK Kwalificatiereeks destijds met 6 goals.
Maar hij scoorde niet voor Polen..

Lozano heeft slechts 7 goals gemaakt op dit moment uit 24 interlands, dat is niet veel voor een buitenspeler , die veelal tegen Kleine landen hoeft te spelen Tov Europese Landen.

Daarom vind ik die hype lachwekkend, en ik heb de match wel gezien eergisteren tegen Polen , nou Lozano verprutste 2 grote countermogelijkheden, daarnaast was hij gewoon onschadelijk gemaakt , tegenover 2 verdedigers, want hij had dubbele dekking..

Deze discussie had ik toevallig vorige week nog, toen zei ik al hij heeft geen acties om meerdere spelers uit te spelen en dan is hij onschadelijk gemaakt, tegen Polen zag je dat overduidelijk, ...

Maargoed..

15 november 2017 om 09:15

Dan zijn er alsnog andere clubs die deze zomer vast wel gaan inkopen, atletico's transferban is dan voorbij, Chelsea draait niet goed en gaan opzoek naar versterkingen, Arsenal verliest Sanchez en Oogzil kortom aan vraag geen gebrek.

Tevens is Lozano vanwege zijn nationaliteit ook aantrekkelijk, Mexico is een opkomend land.

Bovendien vertrekken Perreiro en Zoet sowieso dus die kunnen het transfer gat dichten

70 miljoen is inderdaad van de zotte, maar als je kijkt dat Depay 32 miljoen opleverde plus de huidige markt dan is bijna veilig om te zeggen dat Lozano zeker 40-45 miljoen gaat opleveren, en dat is zeker geen onaardig bedrag voor een eredivisie club!

15 november 2017 om 09:24

@thermisol , denk ik ook eerder aan , 40-45 miljoen moet lukken als hij deze vorm behoud , 70 miljoen zie ik niet gebeuren , daarvoor haal je een morata oid , wel iets beter dan Lozano ..

15 november 2017 om 10:10

Lozano won wel de Concacaf CL met Pachuca. Die heeft dan wel weer een mindere status als de Copa Libertadores.

15 november 2017 om 10:14

Fcknudde, je komt komisch over man. Topscoorder van ek-kwalificatie was Lewandowski met 13 goals. Makkelijk op te zoeken als je het toch over feiten hebt Maar goed....

70 miljoen? voor en paar wedstrijden eredivisie. Hij speelt niet eens europa of champions league. Daar zal hij toch echt eerst iets moeten laten zien voordat je ook maar in de buurt van 50 komt

15 november 2017 om 07:36

Dat is het leuke van de huidige markt. Dan hoeft dat niet meer. Elke jonge speler die het zo ongelofelijk goed doet in de eredivisie, nog 5 jaar vast ligt en er een paar inschiet met Mexico kan al zoveel waard worden.

15 november 2017 om 07:49

Jij denkt niet dat scouts meer waarde hechten aan het scoren tegen landen als België dan aan het eventueel spelen van Europa League wedstrijden?

15 november 2017 om 07:59

Hij moet het daar nog laten zien en ja europa league tegen bijvoorbeeld een lyon of fenerbache is al heel wat anders dan twente en zwolle

15 november 2017 om 08:32

Wellicht als het ergens om ging, maar dit was een oefenwedstrijd. Kom op nou.

15 november 2017 om 10:18

In een oefeninterland scoren tegen België dat 3 van de 4 basis verdedigers rust geeft, ja top prestatie man!

15 november 2017 om 08:57

De wereld is gek hoor. Dolberg had Ajax ook kunnen verkopen voor 50 van de zomer. Milik (niet eens een vaste waarde toen) ging ook over de kop qua prijs. Dus wie mag de waarde tegenwoordig nog bepalen?

15 november 2017 om 09:02

Er is nooit sprake geweest van een bod van 50 mil op Dolberg. Media geneuzel was het.

15 november 2017 om 09:10

Eheh, Ajax is toch wel meer waard dan 50 miljoen?

15 november 2017 om 09:14

@westend Dolberg scoorde ook maar 6 goals in de Europa League Campagne, waarvan 2 in de Halve Finale, ja dat zijn iets meer spraakmakende cijfers dan Lozano hier weerlegt.

15 november 2017 om 09:03

Ik denk dat PSV alleen maar kan winnen met het WK. Als Lozano schittert gaat hij voor echt heel veel geld weg(kan niet zeggen hoeveel, het is onzin dat sommige mensen die inschatting van achter hun bureau kunnen maken..). Stel Lozano stelt heel erg teleur in Rusland, dan blijft hij waarschijnlijk bij PSV en kan PSV samen met hem furore maken in Europa(hopelijk in de Champions League)

15 november 2017 om 09:15

@voetbaltjer,

Van de week heb ik van meerdere media gelezen dat de percentage betreft Lozano op 40% ligt, en dan over de alghele transfersom..
Dus PSV kan alleen verliezen, spelen misschien een bescheiden winst, maar niet veel, en verliezen een goede speler.

15 november 2017 om 10:52

Mag ik dan even vragen welke media dat verteld heeft? Rik Elfrink heeft hier namelijk helemaal niks over gezegd. En stel hij gaat voor 50 miljoen weg. Dan zou PSV in jouw geval 30 miljoen euro overhouden. Dat zie ik toch niet als 'bescheiden' winst

''het niveau in de Eredivisie is internationaal gezien niet hoog en scouts zijn daarvan echt wel op de hoogte''

Van de zomer Sanchez nog voor bakken met geld verkocht na éã©n seizoen. Wanneer zulke talenten het laten zien in de ED, kunnen ze echt wel voor veel geld verkocht worden tegenwoordig. Ongeacht ze in de ED spelen.

Echt een topaankoop gebleken voor Psv. Ik gaf ze aan het begin van het seizoen eigenlijk de minste kans om aanspraak te maken op de titel, maar zat er flink naast. Wanneer hij deze lijn doorzet, lijkt het mij lastig om hem te behouden. Jammer, want zulke spelers krikken het niveau omhoog.

15 november 2017 om 07:30

Ik denk toch echt dat Sanchez vooral gescout is op zijn fantastische Europese seizoen, en dat zijn ED prestaties slechts als extra zetje hebben geholpen. Sanchez liet al zien tegen clubs als Schalke en Lyon overeind te blijven, en zakte in de finale niet door het ijs. Lozano is ook al international, en de hype rondom hem komt ook grotendeels van zijn prestaties bij het nationale elftal, wat toch gemiddeld wedstrijden van een hoger niveau zijn dan het gemiddelde ED potje.

15 november 2017 om 07:50

Hij scoort twee keer tegen een topland als België, dat zal inderdaad meer waarde hebben dan de goals die hij in de eredivisie scoort.

15 november 2017 om 08:40

Plus, Sanchez had al een internationale reputatie door de Copa Libertadores te winnen en met Nacional in de finale van de Copa Sudamericana te komen. Gewoon drie continentale finales als tiener.

Lozano had ook al een reputatie voordat hij naar Nederland kwam. Vaak is dan puur bevestigen al genoeg. En Lozano laat vanaf dag 1 zien dat hij eigenlijk te goed is voor dit niveau.

Wat iedereen vergeet is dat hij op dit moment al 70 miljoen waard is. Na het WK kan het wel oplopen tot 100 miljoen. Als hij geen pepernoot raakt kan het minder zijn. Aanwezig zijn op een eindtoernooi kan je waarde ook verhogen.

15 november 2017 om 07:36

Groot deel van de waarde zal ook afhangen van het aantal gegadigden. Als maar 1 club serieus in de markt kan zijn, dan vang je veel minder. Als clubs tegen elkaar gaan opbieden haal je die 70 wellicht wel.

15 november 2017 om 08:00

Hahahahaha 100 miljoen nog wel.... Dit maakt mijn ochtend helemaal. 50 miljoen voor Dolberg was na afgelopen seizoen een bizar bedrag voor iemand die nog maar een paar wedstrijdjes had gespeeld, maar nu beweren diezelfde mensen dat lozano 100 miljoen gaat worden???? Man man man, hou toch op. Dolberg is nog maar 19, Lozano 22/23. Hij doet het prima deze periode, maar dat deed dolberg vorig seizoen ook rond deze tijd. Waarom zou Lozano dan wel voor 70-100 miljoen weg gaan en Dolberg niet?

15 november 2017 om 08:01

op dit moment al 70 waard? noem de clubs maar dan voor 10-20 mee haal je geariveerde wereldtop.

Dat Lozano na 1 seizoen PSV gaat verlaten ligt in de lijn van verwachting of hij moet fors geblesseerd raken. Denk dat de zaakwaarnemers en Lozano al veel aanbiedingen binnen hebben maar dat ze wachten met een keuze tot na het wk. Verwacht een Spaanse club met als outsider Bayern.

Ben ik de enige die een beetje moe wordt van alle artikelen over Lozano en zijn transferwaarde? Zou fijn zijn als iedere analist zijn zegje heeft gedaan en dat we daarna weer verder kunnen.

Niemand gaat 70 miljoen betalen voor een Eredivisie-speler.

Maar ik zou hem wel bij Arsenal willen zien als vervanger van Sanchez. Echt wel. Ik dacht echter te menen dat PSV deze speler heeft vastgelegd dankzij hulp van Manchester City, dus die zullen wel een eerste optie hebben of zoiets.

Het is maar wat een gek ervoor geeft, (al denk ik dat 70 miljoen nooit betaald gaat worden) 40-50 lijkt me meer een realistisch bedrag voor een buitenspeler. Als hij deze vorm weet vast te houden en er 20 in schiet dit seizoen is hij gewoon weg. Jammer voor PSV dat ze weinig over gaan houden aangezien ze een flinke doorverkooppercentage af moeten staan.

Het voorbeeld van Sanchez is natuurlijk een rare vergelijking. Davinson had zich al bewezen voor hij naar Ajax kwam, en haalde ook nog eens de EL finale.

Bij de verkoop van spelers is het moment allesbepalend voor de prijs, dus ik snap de uitleg. We zullen het zien, ik hoop dat hij voorlopig bij PSV blijft.

In de huidige markt. Zijn jullie wel goed? De markt is inderdaad gek, als het gaat om bedragen tussen de 20-50 mln. Maar 70 miljoen voor iemand die in de ED speelt? Kijk alstublieft even wie er voor dat soort bedragen verkocht zijn. Zolang Lozano in de ED speelt zal hij dat Never nooit waard worden.

En als hij er op het WK vijf in schiet kan je hem verkopen voor 70 miljoen.

Als hij op het WK geen pepernoot raakt dan blijft hij toch gewoon nog een jaartje.. Ook prima.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Jeroen ZoetKeeper10
Joshua BrenetVerdediger10
Daniel SchwaabVerdediger10
Santiago AriasVerdediger10
Jordy de WijsVerdediger10
Jorrit HendrixMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

32 fans
Aanvaller, 22 jaar
SeizoenClubW
2017/2018 PSV 29 17 4 2
2016/2017 Pachuca 29 10 10 3
2015/2016 Pachuca 40 12 6 1
2014/2015 Pachuca 35 7 2 0
2013/2014 Pachuca 16 2 0 1
Laatste voetbalnieuws

'Wij kunnen nee zeggen tegen een bod van vijftig miljoen op Lozano’

Mark van Bommel rekent erop dat hij komend seizoen gewoon over Hirving Lozano kan beschikken. De Mexicaans international heeft zich op het WK in Rusland van zijn goede kant laten zien...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 16 juli
Barcelona moet kiezen tussen Frenkie de Jong en Adrien Rabiot. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren