wk2018

Ziyech: ‘Er zijn wel wat dingen gebeurd rond Oranje, maar ik wist het vooraf al’

Dinsdag, 14 november 2017 om 23:45

Hakim Ziyech is na een bewogen week weer in Nederland. De middenvelder plaatste zich met Marokko voor het WK in een beslissende groepswedstrijd tegen Ivoorkust (0-2) en blikt terug op die feestelijke avond. "Nederland, België: overal waar Marokkanen wonen, was het feest", aldus Ziyech, die ook kort ingaat op zijn keuze voor Marokko in plaats van Oranje.

Actuele video's

Ronaldo arriveert in Turijn en wacht medische keuring bij Juventus

Franse spelers vieren feest op social media

Kroaten blij én teleurgesteld: 'Mogen toch trots zijn op zilver'


Poll

Dacht jij ook direct dat Hakim Ziyech de juiste keuze maakte?


Gerelateerd

22 reacties (laatste reactie door mmarkez)

Was leuk dat feest ja.
Het zou ook goed zijn als een speler als Ziyech ook eens zijn feestvierende "landgenoten" in Nederland opriep om zich eens normaal te gedragen!
Ipv zoals alle spelers van Marokko te doen alsof het inderdaad alleen maar een groot feest was..

15 november 2017 om 00:05

Ja, want dat is ook echt een taak van een voetballer om een handjevol raddraaiers tot de orde te roepen. Ik kan niet wachten op de presentatie van de nieuwe tenues 😃

15 november 2017 om 00:24

Plunderingen, tientallen agenten gewond, voertuigen vernield. En dit alles in Brussel, Den Haag, noem maar op. Ik vind overigens niet dat het aan Ziyech (of andere selectiespelers is om die lui tot de orde te roepen, luisteren zullen ze zeer hoogstwaarschijnlijk toch niet). Echter vind ik ook niet dat we hier kunnen spreken over een 'handjevol raddraaiers' hoor, stuitende beelden gezien uit beide eerdergenoemde steden. Dat ze er een feestje van willen maken en met vlaggen naar buiten gaan en toeteren enz. vind ik alleen maar prachtig maar dit was echt bizar.

15 november 2017 om 00:35

Handvol?? Honderden Marokkaanse Nederlanders en Belgische Marokkanen (of hoe je ze ook noemen wilt) die hebben gereld in onder meer Amsterdam, Den Haag en Brussel. Handjevol..🤣

15 november 2017 om 00:06

Is dat niet bij elke supportergroep het geval. Ben zelf een supporter van ajax en wordt iedere keer weer moedeloos van een aantal supporters die het verpesten voor de rest. Een aantal die bij iedere kampioensfeest weer voor overlast zorgen en voor confrontaties met ME. BTW wie is Ziyech om een aantal gekken tot orde te roepen. Denk je dat die gekken daadwerkelijk naar Ziyech zullen luisteren?

15 november 2017 om 00:11

Ben ook Ajacied en begrijp waar je het over hebt.
Maar de rellen van afgelopen zaterdag in verschillende Europese landen waren toch wel van een ander (erger) niveau.
En het is elke keer hetzelfde: stroom valt uit in Culemborg en wie slaan er aan het plunderen en rotzooi trappen? Precies..😞

15 november 2017 om 00:18

Oow ja sure je hebt ze allemaal om een paspoort gevraagd toch?

15 november 2017 om 02:08

Je bevestigt mijn punt. Misschien waren het Marokkanen die in Culemborg hebben geplunderd maar hebben alle Marokkanen geplunderd? Als dat het geval is dan kan ik jouw negatieve gevoelens tov Marokkanen begrijpen. De vieringen in de steden verliepen in het begin enigzins goed en vreugdevol maar liepen uit de hand doordat er weer een handjevol gasten beginnen te rellen. De ME grijpt vervolgens in de rellers reageren daar op en de ME reageert daar weer op waardoor het allemaal escaleert. De vergelijking die ik daarmee met Ajax supporters trek is daarom hetzelfde. Iedere kampioenschapsviering begin ontzettend leuk. Lekker drinken en vieren. Maar je ziet vaak al groepjes die de intentie hebben om te rellen en niet te vieren. Meer drank en dan loopt het weer volledig uit de hand. Elke kampioenschap weer.

15 november 2017 om 00:25

In België liep het vooral uit de hand. In Nederland zijn de vieringen op enkele kleine incidenten na goed verlopen. Jammer dat er toch mensen zijn die het meer willen maken dan het is.

15 november 2017 om 00:30

Net zo jammer dat er mensen zijn die het misselijkmakende gedrag van het tuig van afgelopen zaterdag proberen te bagataliseren..

15 november 2017 om 01:18

Ik woon in utrecht en hier was het supergezellig! Lees het nieuws maar. We hebben buiten het toeteren niemand kwaad gedaan. Jij als voetbal supporter weet ook dat er verkeerd volk op afkomt

15 november 2017 om 01:21

Die helemaal niet kwamen om het te vieren

15 november 2017 om 01:30

Er zijn minuten aan beeldmateriaal van honderden mensen die de straten in Den Haag blokkeren, motoragenten van hun motor af trappen/duwen, over voertuigen lopen enz. In Brussel werden er bussen omgekiept, tientallen winkelruiten ingegooid en vielen tientallen gewonden. Of het nou in België, Nederland of Duitsland is boeit me niet zo veel, ik vraag me alleen af waarom er in Marokko 1 gigantisch feest losbarst en waarom in West-Europa in een handvol steden de hele boel wordt afgebroken.. Hoe kun je spreken van 'meer maken dan het is' als in meerdere Nederlandse (en Belgische) steden zulke voorvallen plaatsvinden??

15 november 2017 om 01:31

Ik gun Marokko en haar supporters van harte de kwalificatie en deviering daarvan. Blij te horen dat het in Utrecht gezellig was en leuk is gebleven. Maar men kan toch noet ontkennen wat er op veel andere plekken is gebeurd? En dat is toch geen feestvieren? Dat was gewoon mensen terroriseren, vet verkeer tegenhouden, agenten aanvallen en verwonden en plunderingen. Dat mag toch ook gezegd worden? En het wordt nou toch ook eindelijk eens tijd dat het gaat ophouden, elke keer het gerotzooi door Marokkaanse Nederlanders (of hoe men ze noemen wil) als er wat te "vieren" of niet te vieren valt? Marokko kwalificeert zich voor het WK, rellen. Elk jaar met Suikerfeest, rotzooi met Marokkaans Nederlandse jongeren. En ga zo maar door.. En mijn ogen mag dit ook benoemd worden. En het zou fijn zijn als er eindelijk ook eens een eind aan gemaakt wordt vanuit de Marokkaans Nederlandse gemeenschap zelf.

15 november 2017 om 02:12

Het is niet meer maken dan het is. Het is een trend dat doorgetrokken kan worden naar elke groep. Waarom kan er niet gewoon een fatsoenlijke Klassieker worden gespeeld zonder ME? Waarom spreken wij uberhaupt van een risicowedstrijd of worden er wedstrijden gecanceld omdat er onvoldoende politie beschikbaar? Waarom is er uberhaupt politie nodig voor voetbalwedstrijd? Hoe vreemd is dat eigenlijk? Zijn al deze voetbalsupporters of hooligans ook allemaal Marokkanen? Hoe verklaar je het gedrag van deze hooligans?

15 november 2017 om 02:13

Idd. Er waren ADOsupporters naar een ander land afgereisd om te rellen. En er werd daar niet eens gevoetbald. Gaan we nu alle ADO supporters over 1 kam scheren?

15 november 2017 om 02:20

Hoe moet de Marokkaans Nederlandse samenleving dit dan oplossen. Denk je dat zij samenkomen in een grote vergadering en besluiten hoe alle Marokkanen zich gedragen? De ene Marokkaan is niet verantwoordelijk voor een andere Marokkaan. Als jij een Nederlander bent dan ben jij toch ook niet verantwoordelijk voor de daden van een Nederlandse crimineel? Of voor de daden van een Nederlandse pedo in Azië? Het feit dat jij überhaupt spreekt van Marokkaanse Nederlanders geeft aan dat jij hen niet als Nederlanders ziet maar als een groep binnen Nederlanders. Geloof me weinig Marokkaanse Nederlanders keuren het gedrag van hun soortgenoten goed. Zij keuren het niet alleen af omdat zij het gedrag niet waarderen maar ook omdat zij weten dat zij afgerekend zullen worden op het gedrag van hun soortgenoten door Nederlanders zoals jij. Terwijl zij machteloos staan tov van hun soortgenoten.

15 november 2017 om 09:14

Komt hoogstwaarschijnlijk omdat jullie niet met water kanonnen uiteen zijn gebdreven tijdens het vieren. K hoor steeds over de vernielingen etc etc maar je hoort niks over de aanleiding...er zijn filmpjes opgedoken dat feestvierende Marokanen werden uitersten gedreven met mobiele water kanonnen nog "voor" de vernielingen....

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Marokko

FIFA ranking: 41
392 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
Youssef El-ArabiAanvaller21
Adil KerrouchyVerdediger10
Brahim NakachMiddenvelder10
Marwane SaadaneMiddenvelder10
Anass LamrabatVerdediger00
Mohamed OulhajVerdediger00
Mohamed AberhounVerdediger00
Voor de complete selectie: Clubpagina Marokko.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Marokko.

200 fans
Middenvelder, 25 jaar
SeizoenClubW
2017/2018 Ajax 34 9 4 0
2016/2017 Ajax 28 7 2 0
2016/2017 FC Twente 4 2 1 0
2015/2016 FC Twente 33 17 6 0
2014/2015 FC Twente 31 11 4 0

In de wandelgangen

Maandag 16 juli
Barcelona moet kiezen tussen Frenkie de Jong en Adrien Rabiot. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren