wk2018

Update: Oefeninterland tussen Nederland en Spanje definitief van de baan

Woensdag, 24 januari 2018 om 14:10

Het Nederlands elftal mag zich volgend jaar zomer niet gaan melden in Rusland voor het WK, maar mag in maart het wel opnemen tegen twee WK-gangers. De KNVB bevestigt dinsdagmiddag dat Oranje het volgend jaar opneemt tegen Engeland en Spanje, twee landen die zich als nummer één van hun kwalificatiepoule wisten te plaatsen voor het eindtoernooi.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Engeland en Spanje behoren tot de favorieten voor de WK-titel


Gerelateerd

50 reacties (laatste reactie door migi84)

Dit zijn op zich leuke affiches maar ik zou toch alles gooien op de Fifa-ranglijst en spelen tegen landen waarbij je een iets betere kans hebt om te winnen, zoals Oostenrijk, Griekenland etc.

14 november 2017 om 13:44

Wat een flauwekul. Je gaat toch niet uit wanhoop oefenpotjes spelen tegen C-landen om zo maar punten bij elkaar te sprokkelen. Dan liever prachtige affiches voor de fans waarbij we het een stuk moeilijker hebben. Dat we momenteel geen gouden generatie hebben, zoals de 20 jaren hiervoor wel het geval was, kan gebeuren. Er komt vanzelf wel weer een generatie die ons terug op de mondiale voetbalkaart zet.

14 november 2017 om 14:37

Dat zijn geen C-landen he, je moet het ook weer niet overdijven. Met oog op de FIFA-ranking is het spelen tegen landen van het kaliber Zweden, Oostenrijk, Turkije, etc. wel degelijk voordeliger. Aan de andere kant leren die jongens ook weer veel tegen de echte toplanden en als je ze dan wint levert het helemaal 'veel' (voor zover je bij oefeninterlands over veel kunt spreken) punten op.

14 november 2017 om 17:30

Prachtige affiches op papier, maar heb niet echt zin in twee keer 90 minuten niks in kunnen brengen en ruim verliezen met 3-0 of hoger. Krijg je twee keer zo'n pot als laatst tegen Frankrijk, grote mannen tegen jongens.

15 november 2017 om 01:14

Precies ja. En ik maak me ook geen zorgen. Onze zuiderburen hebben ook vanaf 2000 tm 2014 op geen ek of wk gestaan. Nu hebben ze een wereld selectie. Onze tijd komt nog wel en ik geloof ook in dat ieder land met een domper te maken krijgt. Frankrijk had dit vanaf 2008 t/m 2016 Belgie dus van 2000 t/m 2014 Spanje was in 2014 nergens En nu dus nederland en italie ook wel. Alleen duitsland heeft eigenlijk altijd wel een stabiele lichting. Duitsland begint altijd heel stroef en meestal de oefenwedstrijden voor een wk of ek denk je dat duitsland met de poule al naar huis kan maar eenmaal het toernooi begonnen worden ze met de wedstrijd beter en staan meestal wel in de halve finale of finale.

14 november 2017 om 13:46

Mwa ik vind dit persoonlijk gewoon leuker dan voor de zogenoemde punten spelen. Die pas over 2 jaar weer van belang zijn voor het EK. We staan er nu toch al redelijk goed voor in de Europese ranglijst dus om ons nog hoger te laten eindigen maakt niet zoveel uit. Of we nou eerste of tweede geplaatst zijn voor de kwalificatie...

14 november 2017 om 13:47

Van de ek kwalificatie bedoel ik natuurlijk.

14 november 2017 om 15:02

Aan de andere kant zijn er tegen kleine landen weer veel minder punten te verdienen. Daarom zou een oefenwedstrijd tegen een Spanje of Duitsland, dat nog dingen wil uitproberen en spelers ritme wil geven, misschien wel interessanter zijn.

Hup, werk aan de winkel voor de Knvb.

Zorgen dat het voor iedereen duidelijk is. Probeer een speelstijl te implementeren die past bij de spelers die je grotendeels vaak zult selecteren. Spelers als Wijnaldum, Depay, van Dijk, Tete, Promes etc zullen een vaste waarde moeten gaan worden voor oranje. Spelen wekelijks bij goede clubs en dat is wat we nodig hebben. Selecteer jongens die wekelijks bij hun club spelen en goede dingen laten zien. A.u.b. niet de Janssens die oneindig veel kansen hebben gehad terwijl hij niet eens speelde bij zijn club. Dit heb ik al vaak geroepen, dus hoop dat het niet meer nodig is.

Ook moet er iets aan de mentaliteit van de jongens gedaan worden en dat lijkt me moeilijk. Is dat een stukje cultuur/huidige generatie kwestie? Of worden talenten zo snel op een voetstuk gezet om er daarna net zo hard weer af te vallen wanneer het minder gaat? Of een combinatie van beide? Het begint misschien al op clubniveau dat er minder hard/lang getraind wordt. (oud) spelers zeggen dat vaak ook die in het buitenland werkzaam zijn geweest. Als je ziet dat Zweden gewoon doorgaat met een 'matig' elftal is dat toch schandelijk. Die weten dat ze voetballend vaak de mindere zijn, maar knokken kei hard voor elkaar. Ze hebben natuurlijk ook wat geluk gehad, maar dat dwingen ze dan terecht af.

Mooi ook dat je Johan Derksen hoort zeggen; ja zie je wel vroeger oefenden we tegen grote landen. Die willen dat nu niet meer, nu spelen we tegen Schotland.

On:
Dit soort oefenpotjes moet je winnen om te stijgen op de Fifa ranking.

14 november 2017 om 14:12

Die lult compleet uit zijn nek. En tegen de Schotten wonnen we vroeger trouwens ook niet altijd even makkelijk. In 2003 nog een 1-0 nederlaag daar.

14 november 2017 om 14:33

Laatste 4 interlands natuurlijk wel gewonnen, maar over het algemeen ook best veel gelijke spelen en zelfs verlies op het WK 78 en gelijk op EK 96.

14 november 2017 om 14:43

Ook zo'n mooie dooddoener: "De tijd dat we Schotland met 5-0 oprolden is voorbij", dit terwijl Nederland van de 18 ontmoetingen er slecht één won met meer dan 3 goals verschil (6-0 in de EK 2004 kwalificatieserie).

14 november 2017 om 16:46

Sanderkoevoets. Dan heeft hij het gewoon over het niveau van landen als Schotland, niet alles letterlijk nemen.

14 november 2017 om 18:33

Vroeger wonnen we ook soms maar met 1-0 van Malta of Cyprus hoor.

14 november 2017 om 20:54

Van landen als Schotland (staan om en nabij plek 40 op de wereldranglijst) hebben we sowieso niet altijd in de pan gehakt hoor. Natuurlijk hebben we betere tijden gekend maar ik vind de algemene opinie altijd zó extreem. Nu moeten we weer ineens met z'n allen doen alsof we he-le-maal niks kunnen.

14 november 2017 om 14:49

Johan Derksen en co moet je net zo serieus nemen als die gasten aan de bar die een nabeschouwing doen en hun mening geven. Dit hebben ze zelf ook al eens gezegd

14 november 2017 om 15:28

Ja ik weet het, ik vind ze ook zeer vermakelijk hoor, ze nemen zichzelf ook helemaal niet serieus. Vooral Derksen vind ik persoonlijk een held.

16 november 2017 om 07:27

En dat is het vermaak en amusement

15 januari 2018 om 21:23

Ironisch dat Spanje nu afblaast zeg. Maar ik snap het wel, dit nog bondscoachloze elftal is natuurlijk geen serieuze sparringpartner voor een WK-titel kanshebber.

15 januari 2018 om 21:26

Had die snorremans dan toch maar weer is gelijk hé.

15 januari 2018 om 21:54

Grappig dat dan Spanje toch liever niet tegen NL wilt spelen, niet?

15 januari 2018 om 23:30

Dit bericht is 3 maanden oud, mn comment is duidelijk verjaard

16 januari 2018 om 00:26

Wat zei je?

16 januari 2018 om 05:07

Tja en nu spanje wil cancellen?

Sinds wanneer is t de johan Cruijff arena? Volgens mij is dit nog niet officieel toch?

14 november 2017 om 14:06

Officieel nog niet inderdaad. De naamswijziging zou eigenlijk 25 oktober dit jaar gerealiseerd worden, maar de betrokken partijen hebben nog meer tijd nodig om het proces goed te laten verlopen. Nu willen ze aan het eind van dit jaar alles rond hebben.

14 november 2017 om 14:46

Door het overlijden van burgemeester Van der Laan, die nauw betrokken was bij dit proces, heeft het hele gebeuren inderdaad wat (meer dan nodig mijns inziens, maargoed..) vertraging opgelopen. Voor de jaarwisseling moet de naamsverandering officieel zijn zo meldden Ajax en de gemeente Amsterdam.

15 november 2017 om 13:16

Ik blijf het maar raar vinden, volgens mij is t een soort van journalistiek forum en je leest overal Johan Cruiyf arena. Is het zelfde om het de Meer te noemen, dat is het ook niet. maja..

14 november 2017 om 14:07

Volgens mij tegen die tijd wel. Althans, dat dacht ik.

Zul je zien dat we van die Engelsen gewoon winnen en tegen Spanje ook een goed figuur slaan nu de druk eraf is. Voor het EK 2016 wonnen we bv. 'gewoon' in Polen en Oostenrijk die naar het EK gingen en iets daarvoor zelfs ook met 2-0 van Spanje.

14 november 2017 om 14:29

Tegen Spanje maakt ons team op dit moment een betere kans om goed te voetballen als tegen Schotland, Nederland hoeft nu het spel niet te maken en in de omschakeling is Nederland op zijn sterkst op dut moment

14 november 2017 om 15:40

Beide teams hebben iets recht te breien tegen Oranje, Spanje al twee nederlagen op rij, Engeland idem dito.

Dat die Engelsen en Spanjaarden hun borst maar alvast nat maken voor een flink pak slaag hier in het hol van de Leeuw!! #oranjevoorhetleven #geensuccessuporter

Allemaal weer van die teams die we recent not met gemak hebben verslagen. De laatste twee keer was Spanje kansloos tegen ons, en Engeland ging er anderhalf jaar geleden ook af tegen Oranje. Het mag wel wat uitdagender hoor, van die walk-overs wordt Oranje niet beter. Doe eens Ijsland of zo.

Hartstikke leuk en handig als je op de ranglijst wil stijgen om tegen dit soort landen te oefenen. Valt eerlijk gezegd ook weinig tegen te verliezen, van het huidige Nederlands elftal moet je niet verbaasd opkijken als ze twee keer verliezen. Maar Engeland maakt ook geen bijzonder sterke indruk, het zou me niks verbazen als we thuis daar nog een mooi resultaat tegen kunnen neerzetten. Spanje zal denk ik wel veel te sterk zijn.

14 november 2017 om 16:19

Inderdaad. Als Nederland zijnde heb je niets te verliezen en kan je bovendien nog goed scoren bij winst (voor een oefenmatch). In maart zijn het ook maar de eerste oefeninterlands sinds november en de eerste in aanloop naar het WK, dus die landen zullen nog volop in opbouw zitten.

14 november 2017 om 16:49

Dachten we de laatste twee keer tegen Spanje ook natuurlijk, die kunnen we van het voorjaar de derde nederlaag op rij bezorgen tegen ons. Al had ik ze alle drie ingeleverd voor een overwinning in 2010.

Nederland kan tegen deze landen wel een resultaat neerzetten. Het zijn in ieder geval ook teams die een niveau hebben waar Oranje naar moet streven op het moment. Met name Spanje natuurlijk.
Hopelijk hebben we tegen die tijd een bondscoach die realistisch durft te voetballen en niet altijd maar uit gaat van 4-3-3. Welk systeem het wordt, maar niet zoveel uit. Als het maar een systeem wordt die is aangepast op de beste spelers die we hebben en niet spelers selecteren om altijd maar 4-3-3 te spelen.

Cilessen
Tete
De Vrij
Van Dijk
Willems
Wijnaldum
Blind
Strootman
Promes
Locadia
Memphis
14 november 2017 om 18:37

Een vaste basis bestaat niet, een geraamte van 6-7 spelers wel.

Lag er dan nog niks vast omtrent deze wedstrijd? Vind het nogal respectloos om een afspraak te hebben met de Knvb en dan intussen gewoon te zoeken naar een andere tegenstander.

Ik begrijp al dat gedroeftoeter over de kwaliteit bij het NL elftal niet.

Met Janmaat, de Vrij, Hoedt, Blind, Zegelaar, Aké, Fonsuh,mensa, v Dijk, v Aanholt, Riedewald, Tete, Verhaeg , Indi, Pieters kunnen wel 3 achterhoede’s opstellen met spelers die wekelijks in grote competities acteren en dan noemen we de Ligt niet eens

Hebben we Wijnaldum gezien tegen city? Strootman, Pröper en Blind ( kan je mee schuiven) aangevuld met wat Nederlands talent als v Ginkel, vd Beek, dan ben je toch niet minder dan Zweden

Voorin Depay, Dost!!!!!!! om die man kun je toch niet heen, Promes, Berghuis, de Jong evt Kluivert.

Het gaat om de coach en de goede haalbare op het team afgestemde tactiek en je draait makkelijk bij de bj de eerste 15 landen mee

16 januari 2018 om 05:09

Van ginkel is 25 geen talent maar een net niet speler

Ik was al voorbereid op die wedstrijd maar ja van andere kant snap ik het ook. Maar het zou mooi zijn spanje vs netherlands maar ja spanje wint dan dik maar Ik hoop echt niet dat ze tegen de kleinetjes spelen zoals (griekenland, Roemenia enz...)

Ze durven natuurlijk niet na die 1-5 oorwassing, logisch.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 17
2185 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Frankrijk2312
2.Zweden1917
4.Bulgarije13-5
5.Luxemburg6-18
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Europa
SpelersPositieW
Daley BlindVerdediger60
Georginio WijnaldumMiddenvelder61
Kevin StrootmanMiddenvelder50
Wesley SneijderMiddenvelder52
Quincy PromesMiddenvelder53
Davy KlaassenMiddenvelder51
Bas DostAanvaller50
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

In de wandelgangen

Dinsdag 17 juli
Real Madrid is dicht bij de komst van Thibaut Courtois, die 'op korte termijn' afgerond kan worden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren