‘De enige met wie ik moeite had om hem te passeren, was Riedewald’

Dinsdag, 14 november 2017 om 12:45

Peter Bosz werd vorig seizoen bij Ajax verweten dat hij bepaalde talenten te weinig kansen zou geven. Kenny Tete, Jaïro Riedewald, Riechedly Bazoer en Anwar El Ghazi waren onder de trainer geen vaste basisspelers en in de winterstop vertrokken de twee laatstgenoemden. Vanuit de clubleiding is er nooit druk uitgeoefend om deze spelers toch te laten spelen, vertelt Bosz.

"Nee, en daar zou ik ook niet naar hebben geluisterd. Wat een onzin. Dan staan er toch nieuwe jongens op die meer waard worden?", laat Bosz optekenen in gesprek met Helden. "Ik had ze allemaal even lief. Ik had geen voorkeuren, kende die jongens persoonlijk allemaal niet. Maar zo gaan die dingen tijdens de ontwikkeling van een elftal. De enige met wie ik moeite had om hem te passeren, was Riedewald, Omdat Jaïro bij mij in het begin goed speelde. En ik heb hem naar het middenveld doorgeschoven omdat ik niet tevreden was over ons middenveld.”

"Toen het elftal in elkaar begon te vallen, viel hij er op een gegeven moment buiten. Maar dat kwam niet omdat Jaïro slecht speelde”, vervolgt Bosz. “Daarom heb ik daar moeite mee gehad. Bij de anderen was het een kwestie van presteren, zij deden dat niet goed genoeg in het begin van het seizoen." Afgelopen zomer vertrokken ook Tete en Riedewald naar respectievelijk Olympique Lyon en Crystal Palace.Gerelateerd

26 reacties (laatste reactie door trefkans)

Bosz zei zelfs dat Riedewald zijn beste CVM was, 2 weken later zat zijn beste CVM het hele jaar op de bank. Logisch dat je er dan als speler er genoeg van hebt. Overigens vind ik wel dat talenten tegenwoordig te veel willen en eisen. Maar de meeste van deze Ajacieden waren een jaar basisspeler en toen opeens weer bankzitter, dat is ondanks je leeftijd lastig te accepteren.

14 november 2017 om 12:58

Dan moet je als talent ervoor knokken, een Zlatan heeft ook op de bank gezeten bij Ajax, Sneijder idem dito , het slaat nergens op wat de talenten tegenwoordig eisen.
Een snotjochie als Frenkie De Jong eist een basisplaats anders verlengt hij niet en wilt weg, zelfde als Riedewald destijds , Bazoer, en El Ghazi , bah, geen mentaliteit, dan moet je noujuist denken nog harder werken om weer de basisplaats te veroveren, indien je goed genoeg bent kom je echt wel in de basis, dat is logisch , maar als je geen mentaliteit hebt kom je er niet.

14 november 2017 om 13:38

@fcknudde

Bosz zegt het zelf al hij had veel moeite met het passeren van Riedewald, die deed het goed, werd doorgeschoven naar het middenveld omdat dat niet presteeerde en vervolgens valt het team in elkaar en valt hij buiten de boot. Zie je dat gesprek al voor je. trainer wat kan ik verbeteren zodat ik weer kans maak op minuten, ja eigenlijk deed je het al goed, maar het elftal draait zo lekker......

En het dan raar vinden dat spelers vertrekken en het idee hebben geen eerlijke kans te krijgen. Erger nog Riedeald kreeg zelfs een nog lager nummer aan het begin van dit seizoen. Dan zou ik ook mijn biezen pakken. Dat heeft echt helemaal niets meer met mentaliteit te maken, want van terugknokken is er geen sprake meer.

14 november 2017 om 15:34

Fcknudde,

Dat Riedewald er de brij aan heeft gegeven bij Ajax, is volledig terecht.
Zoals Delpay96 aangeeft, hij was de nr 1 als CVM voor Bosz, paar weken verder ben je ineens nummer 3 en speel je daar nagenoeg niet meer....
Terwijl je wel goed speelt, zoals Bosz zelf aangeeft. Jaa, dat is een kwestie van vertrouwen voelen en juist doordat hij eerst, in t openbaar, als nr 1 werd gepresenteerd en twee weken later niet meer aan voetballen toekomt, krijgt dat een gigantische knauw....
Goed spelen, maar van 1ste naar 3de keus gaan, heeft niets met mentaliteit te maken. Heeft te maken met t vertrouwen wat je voelt en Riedewald voelde dat, terecht, niet.

14 november 2017 om 12:58

‘Logisch’ ? ... Jij bent kennelijk een voorbeeld van de huidige generatie. Terug knokken en klote tonen kennen ze tegenwoordig niet meer.... en dan zal je zoals je riedewald nu bij palace ziet, de top ook niet halen!

14 november 2017 om 13:02

Tuurlijk moet je je terug knokken, dat zeg ik. Zulke speler eisen te veel, psv brengt ze wel rustig. Als ze niet goed genoeg zijn, komen ze er simpelweg niet in. Maar deze jongens waren basis en dan bankzitter. Tegen Riedewald werd gezegd dat hij de beste cvm is. Tete moest banken voor Veltman, terwijl iedereen weet dat Tete veel beter is. Bij Bazoer heb je gelijk, die dacht dat hij de hele wereld aankon. Vind de mentaliteit van jeugdspelers bij psv over het algemeen best goed trouwens. Brenet en Hendrix werden zovaak weer gepasseerd, toch hebben ze geduld gehad. Locadia had het een tijdje lastig, maar heeft de knop ook omgezet.

14 november 2017 om 13:05

En weer een die niet weet waarom Tête op de bank kwam,hij wou NIET VERLENGEN. Niet omdat Veltman beter was of Tête slechter.

14 november 2017 om 13:12

Omdat Bosz vond dat Veltman aanvallend beter was. Niet omdat Tete niet wilde verlengen

14 november 2017 om 13:14

Als je weet dat hij toch vertrekt kun je hem toch net zo goed laten spelen? Zeker als hij beter is als het back-up plan.

Als hij speelt heb je misschien nog kans dat hij alsnog bijtekent?

Het blijft lastig met de huidige generatie voetballers. Alles gaat om de poen. Wat in sommige gevallen ook best te begrijpen is.

14 november 2017 om 13:15

Haha precies. En hoe kan iemand Veltman nou aanvallend beter vinden dan Tete. Veltman valt nooit aan, Neres staat elke weds tegen 2 man. Veltman gaat nooit diep/ buitenom, Tete gaat regelmatig met volle snelheid richting de achterlijn. Veltman is miss aan bal goed, maar je hebt als buitenspeler veel meer aan een bewegende back die een verdediger meetrekt. Kijk maar hoe Tete het bij Lyon doet, meer assists en aanvallende momenten dan Veltman z’n hele carrière. Kortom dat Veltman aanvallend beter is, is de grootste onzin.

14 november 2017 om 13:17

Is natuurlijk geen eerlijke vergelijking. Brenet, hendrix en locadia staan niet al jarenlang in de belangstelling van buitenlandse clubs. Als Brenet 2 jaar geleden had gezegd dat ie geen bankzitter bij psv meer wilde zijn was ie bij Zwolle ofzo terechtgekomen. Bazoer had ruim de keus uit buitenlandse clubs

14 november 2017 om 13:27

@ Apjo , Denk dat jij het niet weet. Tete wilde niet verlengen NADAT hij een jaar had gebankt ten gunste van Veltman.

14 november 2017 om 13:44

Want crystal palace is een geweldige stap, alsof Hendrix niet meekan met een laagvlieger in Engeland. Nee vind het juist lastiger en knapper van Hendrix. Hendrix was telkens basisspeler in de voorbereiding en begin van het seizoen en telkens kwam er last-minute een betere op z’n plek. Guardado werd last-minute gehuurd, jaar later werd Guardado defenitief overgenomen en de 2 jaar daarna kwam v.Ginkel in de winterstop.

14 november 2017 om 13:57

@bander

Jij bent toch echt degene die het fout heeft. Eind 2015 wou Ajax al verlengen met Tete. Dit was het seizoen dat hij zo goed als altijd basis stond (helaas raakte hij geblesseerd en mistte hij de tweede seizoenshelft). Zelfs toen wou Tete niet verlengen. Dus om nu te beweren dat hij niet wou verlengen omdat hij geen basisspeler was is niet waar. Goed, het zal zijn keuze om niet met Ajax door te gaan wel makkelijker gemaakt hebben.

14 november 2017 om 14:07

Siem de Jong en Anita konden ook amper mee met een Newcastle United dus om nou zomaar stellen dat Hendrix makkelijk meekan met Crystal...

14 november 2017 om 17:35

Want riedewald gaat wel makkelijk mee. Hij houdt de bank goed warm, kan Hendrix ook.

14 november 2017 om 17:00

En aan het eind vd rit krijgt Keizer de schuld. Ik begrijp Bosz (en het niet zeuren vh TH) volledig. Maar het lullige is dat Keizer het nu zonder 3 zeer bruikbare spelers moet doen die niet vervangen zijn en er door het publiek wel op wordt afgerekend.

Het is een combinatie van mentaliteit, omgeving, talent en de pers.
Deze jongens zijn stuk voor stuk erin gaan geloven dat zij de nieuwe generatie topspelers voor Ajax en Nederlands elftal zouden gaan worden. Daarin gesteund door de pers die spelers de hoogte inschrijven zodra zij enkele wedstrijden goed spelen en zaakwaarnemers/ netwerk die weinig tot geen kritiek leveren op deze spelers. Ergens in dit verhaal is het belangrijkste aspect om een grote speler te worden vergeten namelijk mentaliteit om je terug te knokken om wekelijks te beste te willen zijn en je te ontwikkelen tot een bepalende speler die een volgende stap maakt omdat hij uitgeleerd is in de Eredivisie. Zij hebben stuk voor stuk veel talent maar dit is geen garantie dat je wekelijks speelt. Als je dit niet inziet en je geloofd dat je onterecht word gepasseerd en je ziet hierin geen signaal dat het aan jezelf kan liggen is de keuze om meer te verdienen, en naar een andere club te gaan ineens een stuk makkelijker. Heel erg zonde en denk dat deze jongens op deze wijze het zichzelf lastiger hebben om daadwerkelijk de grote speler te worden die zij al dachten te zijn. Peter Bosz stelt gewoon het elftal op waar hij het beste mee dacht te presteren. Deze jongens hadden kwaliteit getoond als zij zich hier niet bij hadden neergelegd maar hadden terug geknokt in het team.

14 november 2017 om 13:44

Nou ik weet het nog net niet zo hoor. Deze jongens zijn er in gaan geloven en hopelijk geloven ze het nog steeds. Tete is namelijk gewoon het tegendeel aan het bewijzen in Frankrijk. Riedewald kreeg gewoon onterecht geen kansen meer (geeft Bosz notabene zelf toe), dat hij bij dat crisal palace compleet verzuipt kon iedereen voorspelen, maar hij vertrok naar een trainer die wel vertrouwen in hem had. Bazoer bungelt er echt een beetje bij, al heb ik het idee dat die jongen in Duitsland keihard aan zijn fysieke gesteldheid aan het werken is. En vergis je niet, over twee jaar kunnen zaken er echt heel anders voor staan en dan zijn de meeste van deze jongens geen eens de 25 gepasseerd. Terwijl ze nu dus wel op het juiste moment (21) de fysieke training krijgen die vereist wordt in topcompetities.

Riedewald is en blijft een leuke speler voor een middenmoot Eredivisie team. Niets meer en niets minder. Heeft kansen zat gehad bij Ajax, maar net als veel Nederlandse verdedigers betrokken bij veel tegendoelpunten. Ook als nummer 6 middelmatig en nooit snel het spel verplaatsend. Bij Crystal Palace onder Frank de Boer, initiator van zijn komst bij CP, verdween Riedewald snel naar de reservebank, en onder het nieuwe bewind zelfs naar het reserveteam. Eenzelfde lot als Bazoer in Duitsland. Hopelijk een eyeopener voor andere jongens met het etiket groot talent, om toch eerst maar even te rijpen in de eigen omgeving. Al snap ik best dat op die leeftijd onvrede en een redelijke buidel met geld een overstap rechtvaardigen. Je bent tenslotte eerst broodvoetballer....

Dit is wel echt onzin, dus Veltman presteerde beter dan Tete? Ik denk dat Bosz gwn persoonlijk iets tegen die jongen heeft, dat kan niet anders.

14 november 2017 om 15:37

Waarom kwam Tete na zijn blessure dan niet terug? Toen was De Boer nog de coach

Buiten het banken van Tete is Bosz niks te verwijten. We hebben de EL finale gehaald en hebben tot de laatste snik gevochten tegen Feyenoord die in de competitie een topjaar had. Er kan veel gediscussieerd worden over de gang van zaken na mei, maar absoluut niet daarvoor. Als je ziet hoe 'goed' Bazoer, El Ghazi en Riedewald hadden veel meer moeten knokken voor hun plek. Helaas kozen ze de makkelijkste weg en lijken hun carrière nu compleet mislukt.

Als Bosz alles gaat zeggen dan wordt hij aangeklaagd. Maar hij wil aangeven dat riedewald wel hoorde te spelen, maar er spelen commerciële belangen, dus Bergkamp en co bepaalden op sommigen posten wie er moest spelen..

Het vreemde is dat de meeste verontwaardiging was omtrent de keuze Veltman of Tete, terwijl het ernaast laten van Riedewald door de critici gedoogd werd. Vanuit dat perspectief vind ik deze uitlating van Bosz enigszins vreemd te noemen.

"wat een onzin. Dan staan er toch nieuwe jongens op die meer waard worden?"
Binnenkort maar even die 150 miljoen voor Schöne en Veltman en Viergever cashen dan.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
André OnanaKeeper10
Joël VeltmanVerdediger10
Mitchell DijksVerdediger10
Nick ViergeverVerdediger10
Matthijs De LigtVerdediger10
Hakim ZiyechMiddenvelder11
Frenkie de JongMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

62 fans
Verdediger, 22 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 19 juli
Barcelona heeft een bod van dertig miljoen euro uitgebracht op Aleksandr Golovin. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren