wk2018

Waarschuwing voor KNVB: ‘Zij maken kans om voor beide landen te spelen’

Dinsdag, 14 november 2017 om 12:08

Marokko mag zich na twintig jaar weer melden op een WK en dat doet het Afrikaanse land wellicht met Nasser El Khayati binnen de gelederen. De middenvelder van ADO Den Haag, die dit seizoen belangrijk is voor zijn ploeg, hoopt dat hij komende zomer namens Marokko mag schitteren op het WK.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Komt Nasser El Khayati in aanmerking voor een oproep voor Marokko?


Gerelateerd

53 reacties (laatste reactie door speedyafc)

Deze jongens voelen zich ook Marokkaan. Knvb moet niet eens proberen om ze over te halen.
Liever kwalitatief wat minder dan met spelers die niets voelen voor het land waarvoor ze voetballen.
Broodvoetballers zien we al genoeg bij de clubs.

14 november 2017 om 12:20

Helemaal mee eens. Hebben spelers nodig die zich 100% voor hun land inzetten en met trots spelen. Als je gister buffon als een klein kind zag huilen en excuses aanbieden, zulke mannen hebben we nodig. Dat gaat ook voor kwaliteit, kijk maar naar Zweden, IJsland etc.

14 november 2017 om 12:25

Heb het gevoel dat deze lichting van oranje die trots sowieso een beetje mist. Ze zijn wat laconiek lijkt het. Dus als dat de maatstaf is kunnen we een Ayoub prima erbij hebben.

14 november 2017 om 12:28

Woezel, ik denk niet dat je dit ook zei toen de KNVB bij Ansensio aanklopte

14 november 2017 om 12:55

Bij Arsenio werd in eerste instantie gepeild of hij er wat voor voelde om in de toekomst voor Oranje te mogen uitkomen. Met de nadruk op voelen. Hij voelde zich klaarblijkelijk meer Spanjaard, dus verdere moeite was zinloos.

14 november 2017 om 14:56

Natuurlijk wel, hoe goed Asensio ook is, hij leeft al heel z'n leven in Spanje, spreek nieteens Nederlands, kent de Nederlandse cultuur niet of nauwelijks. Waarom zouden we dan willen dat zo'n jongen onze natie vertegenwoordigd in ons mooie Oranje tenue? Hij voelt zich een Spanjaard, hij dient zijn Spaanse kleuren te dragen en te verdedigen. Nederlandse jongens zullen dat op hun beurt weer voor ons doen!

14 november 2017 om 12:40

Nou als ik zo kijk naar bijvoorbeeld Cillessen of de Vrij ziet het er ook niet naar uit dat ze spelen met passie of trots.

14 november 2017 om 12:51

Jongens als Cillessen of De Vrij komen vol trots het veld op en staan trots wanneer de het Wilhemus wordt gespeeld. Beetje flauw om ze op de wat minder fanatieke gezichtsuitstraling af te rekenen,

14 november 2017 om 12:56

De Vrij heeft Nederland in de steek gelaten kon gewoon met Lazio meedoen om daarna af te zeggen bij Nederland ,moet je niet meer willen oproepen

14 november 2017 om 13:20

De Vrij kreeg zover in me kan herinneren van de medische staf van Lazio en in overleg met de Nederlande geen permissie om zich licht geblesseerd bij Oranje te melden.

Vervolgens kreeg hij daags voor een wedstrijd te horen dat hij zich toch moest melden voor de basis van Lazio en moest spelen met een spuit.

Het was niet zijn eigen beslissing om zich af te melden voor Oranje en spelen met een verdoving deed hij naar eigen zeggen met tegenzin en pijn op gezag van de club.

Je uitleg, dat hij Nederland in de steek heeft gelaten, is nogal een eigen interpretatie.

14 november 2017 om 13:29

Deze keer is ie er weer niet bij terwijl die met Lazio gewoon mee kan doen ik vind het maar een rare zaak,bij Lazio ben je fit genoeg om te spelen maar Nederland laat je links liggen

14 november 2017 om 13:40

Punt is dat het niet zijn beslissing was om zich af te melden, maar die van Lazio. De Vrij was zelf ook in de veronderstelling, dat hij niet kon spelen.

Hij was eigenlijk ook niet fit genoeg om voor Lazio uit te komen, maar de club veraste hem door beroep op hem te doen met een spuit toch te spelen.

Met dat soort verdovingen spelen brengt altijd zekere risico's met zich mee en is eigenlijk onverantwoord met het oog op verslechtering van de blessure.

Hem nooit meer oproepen voor Oranje is imo dan ook zwaar overdreven. Hij liet Oranje niet links liggen, masr kreeg van de medici van Lazio gewoonweg niet het fiat om zich bij Oranje te melden.

Dat hij er deze oefenpotjes om des keizers baard niet bij is, lijkt me niet zo'n probleem. Deze interlandperiode is voor Oranje niet zo van belang.

Voor een momenteel blessuregevoelige jongen als De Vrij is het goed om nu rust te pakken, ook in het belang voor Oranje in de toekomst. Daar zal de medische- en technische staf van Nederland waarschijnlijk ook wel achterstaan.

14 november 2017 om 15:06

Tsja....volgens mij zijn wij minimaal net zo hypocriet. Als je regelmatig Wilders hoort of de Telegraaf leest dan worden deze mensen niet gezien als Nederlander, maar marrokaan. Dus de gedachte dat ze voor marokko kiezen snap ik wel.

14 november 2017 om 17:16

Lekker stigmatiserend bezig boys, alsof iedereen in Nederland op die witte pruik heeft gestemt; even een update, dat was slechts 13 procent en 87 procent dus Niet. Toch lukt het jullie alle Nederlanders weg te zetten als Wilders stemmers, chapeau en bedankt maar weer!

On; het zou gewoon helpen als een Nederlandse Marokkaan er 3 in had gehengst voor oranje, dan krijg je dit soort eindeloze Marokko - Nederland discussies niet. Dit gaat nog wel effe door vrees ik en is juist koren op de molen voor eerdergenoemde....

14 november 2017 om 20:09

Dan zou de Knvb deze jongens ook niet langer voor jong oranje elftallen moeten selecteren. Nu leidt de Knvb op voor het Marokaanse elftal terwijl er mninder plekken overblijven voor voetballers die wel later voor Oranje willen spelen.

Van deze 3 spelers zie ik alleen Labyad op dit moment als toegevoegde waarde als Marokko de rest komt tekort. Ayoub en El Khayati met alle respect voegen niks toe misschien iets voor Oranje op dit moment. Marokko heeft met jongens als Harit ( Schalke 04 ) Belhanda ( Galatasaray ) El Kaddouri ( Poak ) Boufal ( Southampton ) Taarabt ( Genoa ) Ziyech ( Ajax ) Amrabat ( Leganés ) Boussoufa ( Al Jazira ) Tannane ( UD Las Palmas ) Carcela ( Olympiakos ) voldoende spelers die daar uit de voeten kunnen. Voor Ayoub is er geen plek bij Marokko komt tekort leuke speler meer niet Labyad zou ik wel willen zien.

14 november 2017 om 12:37

Waarom speelde Zou Feddal niet? Hij zat niet eens bij de selectie! Is toch een Marokkaan? Doet het bij Betis prima

15 november 2017 om 09:36

Had afgedankt jaar geleden dacht ik omdat hij een Keer niet was geselecteerd, daarna afgelopen maand ongeveer had ie op zijn twitter account een emotionele noodkreet gesmeekt om zichzelf weer beschikbaar te stellen. Is wel Een beest van een verdediger maar Saïs of Da Costa samen met Benatia doen et samen prima. 0 goals tegen hele kwalificatie reeks te danken aan deze verdediging...

14 november 2017 om 14:58

Voor labyad is ook geen plek. Er mogen 23 spelers mee en met harit boufal ziyech amrabat fajr tanane taarabt heb je al 7.

Wie voor Marokko wil spelen moet dat vooral doen. Om nu te stellen dat Marokko Nederland voorbij gestreefd is schijnt in de mode te zijn. Volgens mij won Nederland daar vorig jaar nota bene nog dus dat zal allemaal nog wel meevallen. Wanneer je de beleving van de Zweedse en Italiaanse spelers gisteren voorafgaand zag met het volkslied heb je de indruk dat Nederland op dat vlak misschien wel iets te kort schiet, zonder dat spelers hoeven te overdrijven.

14 november 2017 om 12:28

Iedereen beleefd het anders. Italianen, die het volkslied beleven is geweldig maar moeten Nederlanders dat dam ook gelijk doen? Dat is gewoon een andere cultuur.

Uiteindelijk wint en speelt NL gelijk tegen deze Zweden. Met meer passie het volkslied zingen gaat geem schokkende veranderingen brengen

14 november 2017 om 14:49

Klopt, toen Robbenmeerdere keren op deze manier het volkslied meezong zei iedereen dat hij verkrampt was en dat hij zich meer zou moeten ontspannen. Verder leent de treurige melodie van het Wilhelmus zich ook helemaal niet voor fanatiek meezingen, in tegenstelling tot het opzwepende Fratelli d'italia.

Al vind ik een Nigel de Jong die stoicijns voor zich uit staart wel het andere uiterste.

14 november 2017 om 13:12

@falcao

Dat Marokko Nederland als voetballand voorbij gestreefd is, is inderdaad zwaar oppurtunistisch en overdreven.

Marokko plaatst zich na 20 jaar eindelijk weer eens voor de WK met een verzameling talent, dat zo'n beetje in heel Europa is opgeleid met een uitzondering daargelaten.

Marokko profiteert optimaal van het uitwaaieren van landgenoten twee, drie generaties terug. Nazaten met dubbel paspoort selecteren mag volgens de regels, maar laten we niet doen alsof Marokko als voetballand Nederland heeft voorbijgestreefd.

Overigens wens ik Marokko het allerbeste toe op de komende WK, in het bijzonder de Nederlands-Marokaanse jongens.

14 november 2017 om 14:25

Ik vind het toch maar vaag. Stel je voor dat de Engelsen ineens een team van Amerikanen opstellen, ja die hebben allemaal roots in Engeland en als ze beter zijn dan de eigen jongens gaan die gewoon even voor. Dat moet toch vervelend zijn voor jongens die wel echt in Marokko zijn opgegroeid en met trots hun land willen vertegenwoordigen, in plaats van gasten die gewoon een mooie kans voorbij zien komen om international te worden omdat ze het in hun thuisland niet zouden redden?

14 november 2017 om 16:07

Helemaal mee eens. De FIFA zou er pal en perk aan moeten stellen, bijvoorbeeld. Nu mogen voetballers waarvan hun grootouders in een bepaald land zijn geboren voor dat land uitkomen, zelfs als zij er nog nooit geweest zijn. Vind ik vreemd.

Met die Marokaanse jongens zit je met dat dubbele paspoort, waardoor ze zowel Marokkaan als Nederlander zijn. Ik blijf dat raar vinden, zo'n dubbel paspoort.

Wat een paniek zeg allemaal. Laat die jongens lekker spelen voor het land dat ze willen. Die volksvreugde in Marokko was toch prachtig? Mooi voor die gasten om dat mee te maken en daar de held te zijn.

Aan de andere kant moeten we het niet overdrijven. Hoeveel van die jongens hadden echt vaste waarde geworden in het Nederlands elftal? Ik denk van de huidige spelers alleen Ziyech, en dan nog zet ik daar een klein vraagteken achter. Die moet het op internationaal niveau ook nog maar laten zien. El Ahmadi is leuk in de eredivisie maar wij hebben Blind op die positie. Nordin Amrabat is niet goed genoeg en Sofian is er nu nog niet aan toe. Dat bewijst hij wel bij Feyenoord. Ayoub is ook geen Oranje materiaal.

Al met al allemaal krokodillentranen zoals Waterreus terecht zei. Laat die jongens gewoon lekker met plezier en trots voetballen voor Marokko en laten wij lekker naar onszelf kijken en de puinhoop die wij er zelf van hebben gemaakt.

14 november 2017 om 12:26

Nederland heeft gewoon een mindere lichting. over vier of twee jaar hebben we weer een goede lichting. Nederand is en blijft een voetballand en zal dat blijven.

Die Nationale Europese ranglijst slaat ook nergens op paar jaar terug waren we nog tweede en derde. Ajax vorig jaar finalist Europacup het valt wel mee hoe Nederland ervoor staat, met het geld wat we tot onze beschikking hebben doen we het gewoon meer dan goed.

15 november 2017 om 09:45

Indd, maar ik ben toch echt bang dat ze de aankomende toernooien "weer" niet zullen plaatsen. Als we straks in een wk kwalificatie poule komen met bijvoorbeeld een Duitsland, Servië en een Bulgarije, of Turkije dan hou k echt Mn hart vast. K ben bang dat de kans dan echt nihil gaat worden. Dan nog al speel je voor de tweede plek bijvoorbeeld achter Spanje Duitsland Frankrijk dan kom je alsnog landen tegen als bijvoorbeeld Zweden Kroatië Italië en die landen zijn helaas veel verder als wij nu...

Alleen Ziyech zou een versterking hebben betekend voor Oranje. Voor de rest geldt, vind ik, pas als blijkt dat ze het zouden kunnen halen, onderneem dan pas actie. Dit prematuur handelen wekt verwachtingen die je niet waar kunt maken. Zet die jongens niet onder druk, maar zorg dat je organisatie goed staat en spreek aanspreekbaar voetbal. En dan komt een eventuele weloverwogen keuze pas ter sprake.

14 november 2017 om 15:25

Chevalrick oranje roept spelers als vilehna jansen op. Dan is labyad ook versterking. Oranje stelt niks voor meer bij marokko hebben die spelers meer concurentie dan bij oranje. Ze kunnen liever voor oranje kiezen

Nee met Labyad en Ayoub gaan we het WK winnen. Laat jongens die niet voor Nederland willen voetballen lekker voor een ander land kiezen. Doen we het wel gewoon met alleen kaaskoppen

14 november 2017 om 13:05

En dat heeft ons toch ook geen windeieren gelegd de afgelopen jaren? Het lijkt wel een hype momenteel om al die jongens met een Marokkaanse achtergrond voor oranje te laten kiezen. Waarom zouden we dat willen? De geschiedenis leert dat de absolute toptalenten uit Marokko zelden of nooit van toegevoegde waarde zijn in de absolute top. Terwijl wij WK finales gespeeld hebben.. ik begrijp de rage totaal niet.

Gutte gut zeg. Het is nu net alsof we 40 nieuwe Messis in Nederland hebben met een Marokkaanse achtergrond die we moeten overtuigen om voor Oranje te kiezen. Tot dusver zijn alle namen die genoemd worden leuke Eredivisie voetballers, maar zijn geen van allen nou echt van toegevoegde waarde. Ze zouden één van de 23 internationals zijn tijdens een interland week. Geen van deze jongens zou als eerste op een startformulier verschijnen, simpelweg omdat ze niet zó goed zijn.

@ 1az1 dat zegt iedereen wel maar ik zie ze momenteel niet de toptalenten bij jong Oranje of bij het grote Oranje. Marokko is ook een voetballand dat land ademt voetbal mensen hunkeren naar succes daar. Want jij zegt over 2 tot 4 jaar is Oranje er weer bovenop ik moet het nog maar zien ik hoop het natuurlijk wel. Belgie had dit probleem ook jaren die hebben nu een goede lichting maar dat kan over een paar jaar weer anders zijn.

14 november 2017 om 12:41

Dan moet je beter verdiepen in de jeugd van het Nederlands voetbal. Alle topclubs inclusief de subtop hebben allemaal jongens lopen die het ver kunnen schoppen Daarbij lopen in het buitenland ook nog talenten rond. Vergeet niet over twee jaar kan het perspectief voor Oranje er weer heel anders uitzien.

14 november 2017 om 15:08

Fosu-Mensah, Aké, De Ligt, Van de Beek, Til, Koopmeiners, F. de Jong, Lammers, Bijlow, Rosario, Ramselaar, Kluivert. Ik zie best veel jonge jongen die uit kunnen (let op: kunnen) groeien tot Nederlands elftal materiaal. Combineer dat met nog relatief jonge jongens als Tete, Karsdorp, Memphis, Promes en een paar meer ervaren jongens als Wijnaldum, Blind en Strootman en je kunt de komende jaren echt wel een prima selectie op de been brengen hoor!

14 november 2017 om 15:09

Pierie en Schuurs vergeten* (en vast nog meer talenten die op de deur staan te kloppen)

14 november 2017 om 15:26

Die talenten die jij opnoemt stellen niks voor. Ramselaar de ligt kluivert ? Bij marokko heb je 20 jarige harit die basis speelt bij shalke, 19 jarige hakimi die bij real madrid speelt. 19 jarige mendyl van lille. 20 jarige ait benasser van monaco, 23 jarige boufal van southampton. Zo kan ik nog lang door gaan.

@ daviddaan ik zou het niet weten Zouhair Feddal is inderdaad een prima CV maar volgens mij was hij geblesseerd. Hij speelde de laatste weken niet meer bij Real Betis hij had ook problemen met Renard maar dat is inmiddels opgelost. Ik denk wel dat hij meegaat naar het WK je hebt met Benatia ( Juventus ) Saiss ( Wolverhampton ) Da Costa Feddal en El Yamiq prima CV.

@ 1az1 dat kan wel zo zijn Marokko word natuurlijk ook steeds sterker zoals je weet kiezen steeds meer talenten voor Marokko. Nu het goed gaat zal dat steeds meer zijn bovendien zijn ze nu bezig met El Haddadi. Met El Haddadi erbij zie ik ons nog sterker worden de achterhoede is stabiel we geven bijna niks weg. op het middenveld en voorin is er genoeg kwaliteit het ontbreekt ons eigenlijk alleen aan een goede spits.

14 november 2017 om 12:59

Ik ken eigenlijk maar twee Marokkaanse-Nederlanders die voor het nl-elftal zijn uitgekomen Boulahrouz en Affelay. Beide waren niet onomstreden.

14 november 2017 om 13:40

Dries Bousatta ook. Kwam niet verder dan drie interlands trouwens. Eentje daarvan tegen Marokko, nota bene.

14 november 2017 om 14:09

Ik tel er uit het hoofd vijf: Boulahrouz, Afellay, Bousatta, Bakkal en Maher.

El Kahyati alsjeblieft zeg... Waar zijn we nu helemaal mee bezig? Wij moeten gewoon weer geduld hebben en wachten tot er absolute topspelers doorbreken die bij Chelsea, United, Real Madrid of Bayern München de dienst uitmaken en niet bij ADO Den Haag met alle respect.. Er zitten met een Viergever, Veltman en Vilhena en ga zo maar door, al meer dan genoeg über matige spelers bij Oranje. Daar wil ik er niet nog meer van zien aub.

Labyad? Hoezo hebben we het over hem als het over dit onderwerp gaat eigenlijk? Die heeft iets van zes interlands gespeeld voor Marokko, dus die kan nooit en te nimmer meer voor oranje spelen.

En zelfs bij Ayoub vraag ik mij dit af. Die speelde in de jeugd voor alle vertegenwoordigende Nederlandse elftallen, maar switchte recentelijk van 'voetbalnationaliteit' bij de Fifa omdat hij werd geselecteerd voor het Marokkaanse elftal. Daar kwam hij niet in actie, maar omdat een speler volgens de Fifa regels maar één keer in zijn leven mag switchen van 'voetbalnationaliteit' (wat hij dus deed van oraje jeugdspeler naar een A international voor Marokko) kan hij nu toch niet weer terug switchen en kan hij dus nooit meer voor oranje uitkomen.

Tenzij ik me hier enorm vergis trouwens. Maar volgens mij waren dat de regels van de Fifa.

14 november 2017 om 14:59

Die spelers in nederland hebben totaal geen zelf reflectie. Jongens als taarabt die schitteren in italie op hoogste niveau zijn niet opgeroepen. En dan wilt een spelertje uit eredivisie van ado denhaag mee gaan. Khayati mischien als waterdrager.

Ik begrijp de hele discussie niet. Je kiest voor een land omdat je je in geval van Oranje Nederlander voelt.
Je kiest niet voor een land alleen omdat ze beter zijn of omdat je meer kans maakt om op een toernooi te spelen. Overigens zijn Ayoub en Labyad, hoe goed ze het ook doen, nog niet van het niveau om in aanmerking te komen voor Oranje. Zelfs nu we op een redelijk dieptepunt zitten zijn ze niet eens in beeld. Zegt genoeg.

Kzou ook voor marokko kiezen als ik op dat niveau kon voetballen , als je moest kiezen om consant afgezeken te worden omdat je met 3-0 wint inplaats van met 8-0 (nederland) , of door een heel volk op handen en voeten gedragen worden , tevens ziet de teamsfeer er een stuk gezeliger uit bij marokko dan bij NL

14 november 2017 om 16:44

Dan denk je wel alleen op de korte termijn. Een speler die nu 20 is, kan nog 15 jaar interlandvoetbal spelen. En over een jaar of 2 kan het er voor het Nederlands Elftal al weer heel anders uitzien. Plaats je je dan voor het EK, dan loopt het hele land weer gewoon in polonaise...

laat ze lekker zelf kiezen het is graag of helemaal niet.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Marokko

FIFA ranking: 41
392 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
Youssef El-ArabiAanvaller21
Adil KerrouchyVerdediger10
Brahim NakachMiddenvelder10
Marwane SaadaneMiddenvelder10
Anass LamrabatVerdediger00
Mohamed OulhajVerdediger00
Mohamed AberhounVerdediger00
Voor de complete selectie: Clubpagina Marokko.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Marokko.

5 fans
Aanvaller, 29 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 17 juli
Real Madrid is dicht bij de komst van Thibaut Courtois, die 'op korte termijn' afgerond kan worden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren