wk2018

Update: Ventura ‘bevestigt’ vertrek en krijgt 700.000 euro mee

Dinsdag, 14 november 2017 om 17:00

Gian Piero Ventura ontkent dat hij zijn ontslag heeft ingediend bij Italië. “Ik ben niet opgestapt, want ik heb nog niet eens met de voorzitter gesproken. Het spijt me dat ik laat ben, maar ik wilde iedere speler met wie ik gewerkt heb bedanken”, zo werd de 69-jarige keuzeheer op de persconferentie geciteerd door Sky Italia, enkele uren na de remise (0-0) tegen Zweden.

“Dit is een erg zwaar resultaat om te dragen, want ik was er absoluut van overtuigd, en dat heeft deze wedstrijd ook laten zien, dat we de diepe wens hadden om deze hindernis te overbruggen. Ik loop al een tijdje mee in het voetbal en weet hoe het voelt. Ik ben trots dat ik deel heb uitgemaakt van de Azzurri en ben trots dat ik met geweldige kampioenen heb gewerkt én met anderen die hopen ooit kampioenen te worden”, aldus Ventura.

“Ik ben ook teleurgesteld, want vanavond heb ik opnieuw gezien wat de nationale ploeg betekent voor mensen. Ik bedank het publiek in San Siro dat ons tot de laatste minuut heeft geholpen. Het was uniek en buitengewoon. Het feit dat we plaatsing voor het WK verdienden, daar hebben we alleen niets meer aan”, ging de ex-coach van onder meer Napoli en Torino verder. Hij kwam daarna ook terug op de ontslagbrief die hij zou hebben ingediend.

De liplezers hebben hun werk gedaan! Daniele De Rossi weigerde om zich warm te lopen en wijst naar Lorenzo Insigne: 'Waarom ik in godsnaam? We moeten winnen!'

Geplaatst door voetbalzone op maandag 13 november 2017

“Ik moet een oneindigheid aan zaken evalueren. We gaan met de bond praten en de boel bediscussiëren. We zullen spreken zoals we altijd met elkaar doen en er zal vervolgens ook een rapport komen te liggen van voorzitter Carlo Tavecchio en de rest van de bond. We zullen zien wat eruit komt, we gaan het erover hebben en ik zal spreken en luisteren. Wat er ook uit de gesprekken voortvloeit, ik zal het accepteren.” Ventura besloot tot slot om zijn excuses aan te bieden voor het feit dat Italië voor het eerst sinds 1958 een WK misloopt.

“Ja, ik bied mijn excuses aan. Ik bied mijn excuses aan voor het resultaat, maar niet voor het harde werken dat de ploeg vandaag heeft laten zien. Maar ik besef natuurlijk dat resultaat het belangrijkste is. Deze wedstrijd heeft in ieder geval laten zien dat er niets stuk is in de nationale ploeg en het enige wat ik nu nog kan doen, is mijn verontschuldigingen aanbieden voor het resultaat, maar dat zegt niets over de professionaliteit en de arbeidsethos die we met z’n allen aan de dag hebben gelegd bij de nationale ploeg”, besloot Ventura.

Update 14 november 17.00 uur - Ventura ‘bevestigt’ vertrek en krijg 700.000 euro mee
Gian Piero Ventura ontkende maandagavond op de persconferentie dat hij zijn ontslag had ingediend, maar het kan bijna niet anders dat de bondscoach bij de FIGC vertrekt. Toen een verslaggever dinsdagmiddag vroeg of Ventura kan beloven dat hij opstapt, antwoordde Ventura bevestigend. De coach krijgt normaal gesproken een ontslagvergoeding van 2,6 miljoen euro mee, maar neemt volgens Mediaset genoegen met zeven ton. De FIGC maakt woensdag bekend of men met de 69-jarige Ventura doorgaat of niet.


Poll

Denk jij dat Giampiero Ventura toch nog de bondscoach van Italië blijft?


Gerelateerd

46 reacties (laatste reactie door romeofc)

Gast je hebt een hele natie in rouw gedompeld met je debiele keuzes en formaties, je hebt onze helden zoals Buffon, Chiellini, Barzagli, De Rossi etc etc een waardig afscheid door de neus geboord! Er rest voor jouw niks meer bij de Squadra je hebt ons ten schande gezet, vertrek!

14 november 2017 om 07:15

Niks aam toe te voegen Alex. Ik heb zo slecht geslapen en met mij miljoenen italianen. Ventura moet echt heel snel oprotten

14 november 2017 om 07:18

Ook gisteren echt een rare opstelling en keuzes inderdaad, dit lijkt me duidelijk een vertrekgevalletje

14 november 2017 om 07:23

Als je kijkt naar het mondiale voetbal word er door de meeste top teams gespeeld in 4-3-3. In italie spelen Milan, Lazio, Roma, Napoli en Inter allemaal 4-3-3. Verrati speelt met PSG ook 4-3-3. Waarom zou je in GODSNAAM met de nationale ploeg ook niet 4-3-3 spelen? Insigne de man in vorm geen minuut gespeeld. El Sharawy man in vorm alleen ingevallen en dan laat je een pannekoek als Darmian spelen die de bank warmhoud bij Man U. Nee, deze Ventura moet echt zsm opzouten. Elke dag dat deze man nog bondscoach genoemd word is een schande voor het Italiaanse voetbal

14 november 2017 om 12:15

Wat was de opstelling en formatie waar italia mee kwam opdagen dan?
Ik heb ze niet zo super goed in de gaten gehouden..

14 november 2017 om 17:33

Ik wordt verdrietig als ik zie hoe coaches eigenhandig een club/land kunnen verpesten. Er zijn zat spelersgroepen die zouden kunnen schitteren, maar puur door een coach van successen worden weerhouden. Onze eigen Oranje, Arsenal, Belgie onder die vorige coach en nu Italie. Coaches hebben iets persoonlijks tegen spelers of voelen durven bepaalde spelers niet te passeren. Ik snap het gewoon niet.

Alleen jij bent stuk Ventura! Hoe kan als italie zijnde niet kwalificeren? Italie heeft nog steeds na spanje,frankrijk,brazilie,duitsland, de beste selectie! Sws qua teamgeest, maar als meneer de verkeerde spelers inzet, dan is het moeilijk ja. De woede uitbarsting van De rossi toen hij hoorde dat niet Insinge maar HIJ moest invallen bij een 0-0 stand,was prachtig. Eentje die zichzelf wegcijfert voor het team.

14 november 2017 om 07:20

Argentinië, Engeland en België kunnen ook wel aan deze selectie tippen denk ik. Maar dit is geen beste coach.

14 november 2017 om 07:27

Argentinie is alleen qua aanval goed, defensie en keeper is zoveel minder dan italie. Engeland is overschat (zoals je al jaren kan zien) en daarbij kan hun defensie en keeper ook niet tippen aan italie. alleen belgie vind ik gelijkwaardig

14 november 2017 om 09:30

Ik vind persoonlijk Belgie op papier echt wel wat beter dan dit Italie. Wellicht dat Bonucci, Chiellini, Buffon en Verratti in aanmerking komen maar we moeten natuurlijk niet doen alsof Vertonghen, Alderweireld en Courtois zo'n matige achterhoede is. Staat ook gewoon een wereldverdediging. Op het middenveld en op aanvallend gebied heeft Belgie natuurlijk momenteel absoluut de betere spelers.

14 november 2017 om 10:37

Zeg toch ook gelijkwaardig?

14 november 2017 om 11:43

België heeft qua team natuurlijk een beter elftal dan Italië. Maar het klopt dat ze beide subtop landen zijn. En nederland is pure middelmaat

14 november 2017 om 13:46

Maar ze zijn op dit moment niet gelijkwaardig.. Ik snap dat het pijnlijk is, maar in deze formatie en met deze selectie, is Italie gewoon geen top en staan ze onder Belgie.

14 november 2017 om 14:53

Belgie moet eerst eens gaan presteren

14 november 2017 om 18:34

En ik zei beter haha. Ieder zijn mening natuurlijk maar dit Italie heeft kwalitatief gezien gewoon een stuk minder toppers als enkele jaren geleden.

14 november 2017 om 07:20

Argentinië, Engeland en België kunnen ook wel aan deze selectie tippen denk ik. Maar dit is geen beste coach.

14 november 2017 om 08:58

Hoe kun je je als italie niet kwalificeren? Door de pech te hebben dat je bij het ongenaakbare spanje in de poule zit. Play offs was vanaf de start het hoogst haalbare. En daarin zat het vooral de tegenstander mee. Een ploeg die zich graag ingraaft en jou dwingt keuzes te maken... een spelletje dat Italie absoluut niet ligt.

14 november 2017 om 09:07

Wel raar dat je als 2e in de poule, playoffs moet doen...

14 november 2017 om 09:41

Niks raars aan, is nooit anders geweest bij WK kwalificatie. Je merkt het pas als je niet bij de top-9 van Europa hoort, dan kom je naast een topland in je poule te staan (in het geval van Italië nu Spanje)

14 november 2017 om 10:39

Vandaar, ja nooit merk je er wat van. Maar nu opeens wel omdat er 2 grote landen in 1 poule zitten

Ik citeer uit het artikel:
"Ik ben trots dat ik deel heb uitgemaakt van de Azzurri en ben trots dat ik met geweldige kampioenen heb gewerkt én met anderen die hopen ooit kampioenen te worden”, aldus Ventura

Als ik dat zo lees dan heeft hij al wel degelijk (mentaal) afscheid genomen van zijn baan. En terecht. Of het moet een vertaalfoutje van VZ zijn. Sluit ik ook niet uit, er lopen hier een paar taalwonderen rond.

Alleen maar goed voor de Nederlanders! Als Zweden zelfs Italië eruit gooit, hoeven we ons niet te schamen

Dramatisch om met zo'n team niet op een toernooi te staan. Ze hebben er toch een hoop geweldenaren bij lopen. Zonde om een Buffon etc geen waardig afscheid te zien kunnen nemen.

14 november 2017 om 07:46

Alsof we alleen tegen Zweden gespeeld hebben. Nederland mag zich gewoon diep schamen nog steeds. Laat Italië daar lekker buiten.

14 november 2017 om 08:00

Diep schamen? Als je nog denkt dat we rond de eeuwwisseling leven wel ja...nowadays stelt het Nederlands elftal maar weinig meer voor dus zo raar is het niet dat Nederland er volgend jaar niet bij is.

14 november 2017 om 08:02

Goedemorgen! Gelukkig kun je aan het poppetje dat ik gebruik niet zien dat het sarcastisch is. Ik weet het, het is nog vroeg..

En schamen? Ik schaam me nergens voor. De spelersgroep presteert al langere tijd niet goed meer, dus ik had er weinig verwachtingen van. Des te minder je teleurgesteld kan worden!

14 november 2017 om 08:03

Ja, diep schamen

14 november 2017 om 08:06

Oh sorry, die poppetjeshumor is mij kennelijk ontgaan. Verder mooie bijdrage dan!

14 november 2017 om 08:49

Het blijft voetbal. Italië heeft gaande de partij behoorlijk wat pech gehad in de afronding en Olsen bleek daarnaast ook een flinke sta in de weg. Zeker tegen het eind van de eerste helft verdiende Italië een doelpunt en in de tweede helft verdween de bal enkele malen vlak aan de andere kant van de paal. Schamen en trots zijn op een elftal en de coach ligt soms dicht bij elkaar.

Ook Oranje heeft de nodige pech gehad tijdens de kwalificatie. Laten we niet vergeten, dat Oranje gelijk aan Zweden op 19 punten is geëindigd, onderling niet van verloor en de Scandinaviërs enkel op doelsaldo door mochten, met dank aan o.a. Luxemburg, Lorris en scheidsrechter Daniele Orsato.

Nederland speelde in enkele wedstrijden matig,, net als de Zweden, en trok aan het kortste eind. We zitten even met een mindere lichting spelers, dus schamen hoeven we ons daarvoor even niet.

14 november 2017 om 08:21

Ik denk dat zowel Holland als Italië zich moet schamen zo een belachelijke ploeg en daarvan verliezen.

14 november 2017 om 08:28

Je kunt zeggen wat je wilt, maar ze flikken het wel gewoon. Dan is de term 'belachelijk' iet wat overdreven denk ik. Het is geen super team, maar vechten wel elke meter voor elkaar. En zie: daar kun je toch een eind mee komen. Iets wat ik bij ons mis. De winnaarsmentaliteit om zonder goed te spelen toch nog resultaat te halen.

14 november 2017 om 08:31

Nederland heeft niet verloren van Zweden.

14 november 2017 om 09:12

En als dost zijn goal niet was afgekeurd hadden we zelfs twee keer van ze gewonnen.

14 november 2017 om 08:21

Ik denk dat zowel Holland als Italië zich moet schamen zo een belachelijke ploeg en daarvan verliezen.

14 november 2017 om 08:36

Alleen: Oranje heeft in de kwalificatieronde niet verloren van deze Zweden. In Zweden werd het 1-1 (waar eigenlijk zelfs 2-1 als uitslag had moeten staan op het scorebord, onterecht afgekeurd doelpunt van Dost. Nederland was in Solna ook veel beter) en in de thuiswedstrijd won Oranje zonder problemen met 2-0.

Bovendien eindigden Zweden en Oranje met een gelijk puntenaantal, ondanks de nodige pech voor Oranje tijdens de reeks.

14 november 2017 om 09:11

Zo zie je maar weer dat dit land wat zich niet had mogen kwalificeren naar het WK gaat, ten koste van twee prachtige voetballanden, Nederland en Italië.

14 november 2017 om 16:16

Gaan we nu alles wat Zweden doet aan Nederland linken?

Buffon, De Rossi, Chiellini en Barzagli. Onze helden verdienden een beter afscheid dan deze ongelooflijke deceptie. Een verkeerd selectiebeleid, het hanteren van een prehistorische tactiek en het niet kunnen smeden van een team met de 11 beste spelers. Ventura deze zwarte dag in onze voetbalgeschiedenis is aan jou te danken! Ik hoop dat jij als incompetente coach nergens in Italia nog een job krijgt op het hoogste niveau en dat de media en de inwoners je compleet verguizen. Woorden schieten te kort, geen één van mijn twee landen actief op het WK....

Hij durft ook nog te blijven om zijn ontslag premie te pakken. Je bent de allerslechtste coach van Italië ooit. Dan moet je gewoon weg gaan en gewoon je mond houden. Alle schaamte voorbij.

14 november 2017 om 10:18

Bij niet kwalificatie konden ze hem gratis ontslaan dacht ik gelezen te hebben.

Hij kan het nog zelf ontkennen, maar gok dat de Italiaanse voetbalbond hier anders over denkt.
Gok dat hij een zak geld mee krijgt als ze hem ontslaan, dus vermoed dat hij daar op zit te wachten ;-)

Goh wat een verrassing dat hij ontslagen wordt. Ik denk dat het voor hem beter is om naar een ander land te verhuizen. Persona non grata.

Vreselijk om te zien dit Italië non stop afbraak voetbal.. nauwelijks winnen van landen als Macedonië en Albanië opgevreten worden door Spanje. Grote schande en nog geld mee krijgen ook, kan het gekker.

Hij heeft zijn eigen land in rouw gedompeld en krijgt daar 7 ton voor. Als hij ook maar een beetje eergevoel en Italiaans trots bezit dan moet die voor die 7 ton bedanken.

Maar ja uiteindelijk staat geld boven alles.

14 november 2017 om 17:31

Zeg eens eerlijk, had jij voor die 7 ton bedankt?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Italië

FIFA ranking: 19
243 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
Ciro ImmobileAanvaller65
Andrea BarzagliVerdediger50
Leonardo BonucciVerdediger50
Antonio CandrevaMiddenvelder52
Andrea BelottiAanvaller54
EderAanvaller51
Voor de complete selectie: Clubpagina Italië.

0 fans
Coach, 70 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 17 juli
Real Madrid is dicht bij de komst van Thibaut Courtois, die 'op korte termijn' afgerond kan worden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren