Italië loopt voor het eerst sinds 1958 WK mis

Maandag, 13 november 2017 om

De nationale ploeg van Italië zal er volgend jaar niet bij zijn in Rusland. I Azzurri slaagden er maandagavond niet in om de uit Solna meegenomen 1-0 nederlaag weg te poetsen tegen Zweden, want in Milaan bleef het bij een doelpuntloos gelijkspel (0-0). Italië mist zodoende voor het eerst sinds 1958 een mondiaal eindtoernooi.

In een kolkend San Siro ging Italië op zoek naar een vroeg doelpunt, maar in die missie slaagde het team van bondscoach Gian Piero Ventura dus niet. Men claimde na tien minuten wel recht te hebben op een strafschop na contact tussen Ludwig Augustinsson en Marco Parolo, maar de scheidsrechter slingerde laatstgenoemde op de bon voor een schwalbe. Drie minuten na dat moment, in minuut dertien, kwam Italië goed weg toen Antonio Mateu de bal weigerde op de stip te leggen na een handsbal van Matteo Darmian. Het tempo lag hoog en de spanning was voelbaar. Italië bleef het balbezit domineren en de aanval zoeken, maar Zweden kwam er een paar keer gevaarlijk uit.

ONGELOOF bij ????! Had de bal hier op de stip gemoeten?

Geplaatst door voetbalzone op maandag 13 november 2017

Zo moest Gianluigi Buffon handelend optreden op een schot van Victor Claesson en schreeuwden de Scandinaviërs na een klein half uur om een strafschop: Andrea Barzagli hield een voorzet van Emil Forsberg met de hand tegen, maar deed dat in de ogen van Mateu niet opzettelijk. Forsberg kreeg geel vanwege protesteren. Italië voerde hierna de druk op en kreeg die kansen: Antonio Candreva schoot over, een inzet van Ciro Immobile werd voor de lijn weggehaald door Andreas Granqvist en Alessandro Florenzi’s schot werd op slag van rust met de benen gekeerd door doelman Robin Olsen. De ploegen gingen rusten bij een brilstand.

Scheidsrechter Mateu leek te hebben besloten de bal sowieso niet op de stip te leggen, want kort na de onderbreking had hij dat eigenlijk wél moeten doen: Matteo Darmian ging naar de grond na een overtreding van Mikael Lustig, maar Mateu gebaarde doorspelen. Even later was Florenzi dicht bij de openingstreffer, maar de middenvelder volleerde naast. Ventura keek het hierna nog even aan en greep na ruim een uur spelen in: Stephan El Shaarawy en Andrea Belotti kwamen binnen de lijnen voor Darmian en Manolo Gabbiadini. Zij konden Italië echter niet behoeden voor uitschakeling.

In het laatste half uur kreeg Italië nog enkele mogelijkheden: Immobile trapte naast, een van richting veranderde voorzet van Florenzi belandde op de kruising en Olsen bokste een volley van El Shaarawy naar de zijkant. Zweden counterde tweemaal via invaller Isaac Thelin, maar kon Buffon niet echt in verlegenheid brengen. Ventura hoopte nog dat zijn ploeg er een slotoffensief uit kon persen, maar verbaasde zelf door niet Lorenzo Insigne, maar Federico Bernardeschi in te brengen. Ook met die invaller wist Italië niet te scoren en dus lijkt de 69-jarige Ventura zijn koffers wel te kunnen pakken.


Poll

Had Italië meer verdiend vanavond?


Gerelateerd

234 reacties (laatste reactie door grunbor)

Grootste schande voor het Italiaanse voetbal ooit, het is heel triest. Wel prachtig voor Zweden, gefeliciteerd!

13 november 2017 om 22:44

180 minuten anti voetbal tegen en enorm veel pech. Het was niet goed van Italië, maar 10 klassen beter dan dit Zweden.. hoe onterecht en hard het voetbal kan zijn zien we hier wel, jammer een grootmacht als Italië afwezig op het WK

13 november 2017 om 22:45

Maar Italie speelt zelf ook vaak beton voetbal.. nee eerder Karma dan oneerlijk.

13 november 2017 om 22:46

Zweden speelde op z'n italiaans. Koekje van eigen deeg dit.

13 november 2017 om 22:47

Zweden heeft gewoon niet de kwaliteiten om prachtig voetbal te spelen, naar hun mogelijkheden hebben ze het geweldig gedaan. Je kan het anti voetbal noemen maar ze redden het, en dat is het enige dat telt. Waarom kwam Insigne trouwens niet erin?

13 november 2017 om 22:48

Italie speelde gewoon domvoetbal. Tactiekloos. Zweden kwam voor de 0-0. Veld klein houden, niks weggeven. Italiaanse spelers gingen er gewoon naast staan. Dan maak je het jezelf vooral heel lastig.

13 november 2017 om 22:50

Als er iemand niet mag zeuren over antivoetbal dan is het Italië wel. Je kunt Zweden ook niet echt iets verwijten trouwens. Op Forsberg na hebben ze geen enkele mooie speler.

13 november 2017 om 23:22

Wat was dat allemaal?

Die Zweden gaan naar het WK. Wie had dat gedacht? Ze hebben het voor hun kunnen uitstekend gedaan, maar je kan het moeilijk een aanwinst voor het WK noemen. Dan toch veel liever Nederland of Italia, die er tegen volgende zomer wel met een leuke ploeg kunnen staan.

Maar dat die Italianen op 180 minuten niet kunnen scoren tegen zo een matige ploeg, mogen ze bij zichzelf zoeken. Er zit geen idee in het spel, iedereen doet maar wat. En dan die Buffon ... wat moet hij daarvan denken? Die moet toch zijn handschoenen opeten bij het zien van zoveel onmacht...

Nee, vanavond was geen goede avond voor het voetbal...

14 november 2017 om 05:50

Ok snap dit onzin van anti-voetbal niet. Wat hadden jullie nou verwacht? Dat Zweden volop de aanval zou gaan wanneer overduidelijk is dat Italië tig x beter is? Het is niet dat er ene Messi, Neymar of Iniesta speelt ofzo. Ze hebben zulke spelers niet. Dan maar tactisch zijn. Op zoeen cruciale monument gaat niet meer om t publiek te vermakenm maar winnen (of zich kunnen kwalificeren in dit geval). Ook speelde Zweden met alle 11 spelers binnen de 16. Het was aan Italië om daar een oplossing voor te vinden. ...oh ja, in de jaren 80 en 90 toen Italië 9/10 wedstrijden de bus parkeerde riep nniemand anti voetbal. Sterker nog: iedereen had daar dikke respect voor omdat ze 90mint lang zo georganiseerd konden verdedigen. Dit is ook voetbal.

14 november 2017 om 09:07

Begin nou niet met een zielig verhaal dat Zweden anti-voetbal speelde. Tijdens Euro 2000 in de halve finale speelde Italië op dezelfde manier tegen ons. Iets met karma.... en koekje van eigen deeg.

Voor Buffon vind ik het overigens erg triest, die man had een mooier afscheid verdiend. Op en top sportman.

14 november 2017 om 09:20

Forsberg ook overschat in dit verhaal was ook bezig met antivoetbal

14 november 2017 om 11:31

Zweden terecht naar het WK.
Ik had ook liever Italie gezien maar Zweden had recht op 2 100% penalties.
Toen ik die tweede handsbal zag dacht ik al meteen dat er iets gaande tussen Italie en deze scheids.
Ook al had deze play off over 10 wedstrijden gespeeld moeten worden had Italie nog geen doelpunt gemaakt.

14 november 2017 om 14:33

Wat lul je nou, de meest duidelijke penalty had gegeven moeten worden aan Italiaanse kant na die dikke trap van die Zweed. Italie heeft genoeg grote kansen gehad, maar hadden over twee wedstrijden pech met paal, net naast of de keeper van Zweden. Zweden heeft echt niets gecreeerd.

13 november 2017 om 22:47

Zo slecht is het dus niet gesteld bij het Nederlands elftal. Italie nu ook niet naar het WK. Nederland heeft ongelofelijk veel pech gehad met loting dat ze Zweden en Frankrijk lootte. Als je bedenkt dat Zweden nu beter is dan Italie, heeft Nederland het eigenlijk niet slecht gedaan. Pure pech loting dus voor NL. Zweden is veel beter dan we denken...

13 november 2017 om 22:51

''als je bedenkt dat Zweden nu beter is dan Italie, heeft Nederland het eigenlijk niet slecht gedaan. Pure pech loting dus voor NL. Zweden is veel beter dan we denken''

Jij snapt hopelijk ook wel dat niemand jou ooit nog serieus kan nemen als je dit meent toch? Wat een hoop stront weet jij toch elke keer weer te verkondigen.

Zweden is een van de slechtste landen die we gaan zien op het WK. Zit echt 0,0 voetbal in.

13 november 2017 om 22:52

Italie heeft gewoon een idioot als bondscoach. Insigne belotti, bernadeschi en el shaarawy op de bank en gabiadinni op het veld. waar hebben ze deze man vandaan gehaald..

13 november 2017 om 22:52

Je kunt zeggen dat je geluk af dwingt, inderdaad geweldig dat Zweden. Zoals afgekeurd doelpunt Dost, dit over 2wedstrijden tegen Italië, 8 0 mogen winnen van Luxemburg, de blunder van lloris. Het valt wel allemaal op zijn plek voor Zweden, ik kijk niet raar op mochten zij het WK winnen

13 november 2017 om 23:17

Ben het met veel van je eens Zermat maar Zweden beter noemen dan we denken klopt niet. Nederland heeft in de wedstrijden tegen Zweden laten zien gewoon duidelijk beter te zijn. Dat ze boven ons in de poule eindigde kun je gerust een wonder noemen. Echt alles heeft ons tegen gezeten en Zweden alles mee. Gewoon een heel matig team die Zweden en dat zal een topland als Brazilie, Duitsland, Frankrijk of Spanje ze wel laten zien op het WK

13 november 2017 om 23:24

Je ziet toch ook wel dat hij compleet sarcastisch is. Iedereen die de wedstrijden tussen Italië en Zweden heeft gezien weet dat Italië 4 klassen beter was. Het mag een godswonder genoemd worden dat Zweden zowel 2e in de poule is geworden als Italie heeft uitgeschakeld. Als je ziet hoe ze spelen, dan mag je dit een grotere verrassing noemen dan het kampioenschap van Leicester.

Ik kan er echt niet bij dat 1 team zoveel geluk kan hebben.

14 november 2017 om 00:44

Alsof wij zo goed waren Zweden heeft het beter gedaan accepteer dan nou gewoon deden het goed tegen Frankrijk waar wij 2 keihard tegen faalde. Nee we waren gewoon minder de harde waarheid,

14 november 2017 om 01:55

@zermattperson

Ik mag hopen dat het sarcastisch is, want Zweden is kwalitatief gewoon een hele matige ploeg. Ik ben regelmatig erg kritisch op het Nederlands voetbal, maar het is bijna wonderbaarlijk dat Zweden het WK heeft gehaald.

Zelfs dit Nederlands elftal is al een stuk beter dan Zweden, laat staan Italie. Nederland kan zo'n poule 10x spelen en kwalificeert zich 9x. Frankrijk kan zo'n tweeluik 10x spelen en het kwalificeert zich 9x. Beide landen hebben het zichzelf moeilijk gemaakt en leggen het af tegen een tegenstander waar je 90% van de tijd boven eindigt.

14 november 2017 om 11:33

Je speelt niet alleen tegen Zweden in de kwalificatie maar nog tegen 5 andere tegenstanders en daarom is Zweden terecht hoger geëindigd.

13 november 2017 om 22:56

Ongelooflijk weer die scheids. Gewoon duidelijk hands en zn handen niet langs het lichaam. Klinkt zwak om te wijzen maar de heenwedstrijd nu weer!!!

13 november 2017 om 23:39

Waar staat precies in de regels dat de handen langs het lichaam moeten zijn?

14 november 2017 om 11:34

Handen hoeven zeker niet langs het lichaam maar als er hands wordt gemaakt terwijl je met je handen ligt te zwabberen moet hij gewoon op de stip.

13 november 2017 om 22:58

Ach ach, overdrijf het niet zo man. Dit kan eens gebeuren. Het is van 1958 geleden dat ze niet mee hebben gedaan. C’est la vie.

Jemig wat een spanning zat er in deze wedstrijd. Italiã« heeft het geprobeerd, maar de zweden hebben het geflikt hoor. Wat hebben zij verdedigt en gestreden vandaag. In mijn ogen ook verdiend door naar het WK! Granqvist met afstand man of the match. Wat heeft hij zijn verdediging goed geleid als een echte aanvoerder. De Zweden hebben op mentaliteit en strijd het WK bereikt en daar mogen ze trots op zijn!

13 november 2017 om 22:44

Lustig was ook een baas

13 november 2017 om 22:46

Verdiend?!? Zweden heeft bijna niets laten zien.

13 november 2017 om 22:51

Zweden wist wat ze moesten doen en dat was thuis winnen en in Italië massaal verdedigen. Zo win je wedstrijden en ga je naar het wk. Niet mooi maar over 2 wedstrijden wel terecht (schijnbaar).

13 november 2017 om 22:59

Zweden heeft heel goed verdedigt en daardoor zijn ze verdiend door. In San Siro, 80.000 man en zo'n cruciale wedstrijd, hebben ze gewoon de 0 gehouden. Hele knappe prestatatie van de Zweden!

Ik kan niks zinnigs zeggen nu, alleen janken, grazie Ventura!

13 november 2017 om 22:46

Ik huil met je mee... Dit doet heel pijn

13 november 2017 om 22:47

Sterkte man!! Gestreden als krijgers

13 november 2017 om 22:47

Ik zou het niet alleen bij hem leggen want deze wedstrijd moet je er met de gekregen kansen en het balbezit minstens 2 goals maken.

13 november 2017 om 22:51

Zo zuur dit. Ventura dikke faler gewoon.

Italie heeft deze psychologische battle kansloos verloren.

13 november 2017 om 23:04

Heeft Ventura het dan zo slecht gedaan? Bedoel tweede worden achter Spanje is normaal en als je dan een keer kut speelt (de wedstrijd van vandaag win je namelijk op deze manier 9 keer uit 10..) tegen Zweden is kan dat gebeuren. Of speelde Italie de hele kwali al slecht?

13 november 2017 om 23:25

Kijk alleen al naar die opstelling. Als je thuis moet winnen kan je Insigne, El Shaarawy, Bernadeschi etc niet buiten de basis laten. Dat zijn juist de creatieve jongens die wedstrijden kunnen openbreken. Als je dat als coach niet kan zien, dan faal je enorm tactisch.

14 november 2017 om 00:53

Het was toch niet zo moeilijk? Buffon op goal. Barz, Chiel, Bonucci achterin. Candreva en Darmian of Zappacosta (laatste mijn voorkeur) op wingbacks. Jorginho en Florenzi blok. Insigne op papier achter de spitsen. Belotti met Immobile / El Shaarawy in de spits. Voorste drie wisselen elkaar lekker af. Kortom, het opstellen van Parolo en Gabbiadini begrijp ik écht geen bal van.

Normaal gesproken was ik voor Italië ,maar nu Nederland niet meedoet ben ik blij dat wij niet het enige topland zijn dat niet meegaat

13 november 2017 om 22:46

Wij zijn (momenteel) geen topland. Italie daarentegen wel. Echter is Zweden wel het bewijs dat je zelf met een matige selectie het wk kan halen als Europees land. Ik denk oprecht dat Nederland beter is dan Zweden, zelf met het matige elftal dat we nu op moeten stellen.

13 november 2017 om 23:02

Italie is hoogstens subtop. Duitsland, Frankrijk, Brazilie, Spanje is top. Qua naam is Italie natuurlijk een groot gemis, zeker omdat Zweden nu gaat, die gaan hopelijk na 3 potjes naar huis, bah.

13 november 2017 om 23:05

We hebben misschien betere individuelen, maar Oranje is al tijden geen team meer. Waar Zweden dat wel is. Ze wisten wat ze moesten doen, en hebben er steeds met 11 man voor gezorgd dat dat ook gebeurde, op wat voor manier dan ook. Die mindset heeft Oranje niet. 2010 hadden we 'm. Maar goed, dan vallen 16 miljoen man over hoe verschrikkelijk het uit ziet. Het kan niet altijd mooi. Al helemaal niet als je geen topspelers hebt. Zweden snapt dat. Nu wij nog. Misschien dat het afzwaaien van Robben en dergelijke dezelfde catalyst kan zijn als dat van Ibrahimovic.

13 november 2017 om 23:30

@Deem, met 11 man? Ik dacht echt dat die kwibus met die fluit gewoon een verkeerd shirt had aangetrokken. Dat was toch duidelijk de 12e Zweed op het veld?

14 november 2017 om 06:53

Ach lekker makkelijk om de scheids de schuld te geven, volgens mij had Italië na een kwartier al een penalty tegen moeten hebben na hands van Darmian, wellicht kom je dan 0-1 achter en is het gelijk gespeeld, of wil je beweren dat die paar minuten ervoor met dat incident in het strafschop gebied een penalty is?

14 november 2017 om 11:37

Die scheids had een blauw shirt aan toch? Hij moet gewoon twee penalties geven en dan was het bij rust 0-2 en was het al helemaal voorbij.

13 november 2017 om 22:47

Chili is er ook niet bij

13 november 2017 om 22:53

Omdat Zuid Amerika kwalificatie kapot zwaar is, landen als Uruguay,Colombia die wel meegaan zijn ijzersterk zelfs Argentinië had bijna gefaald

13 november 2017 om 22:56

Haha, grapjas, Chili is de kampioen van Zuid-Amerika !
USA is er ook niet bij !

13 november 2017 om 23:00

Nee 2x de copa america winnen kan iedereen inderdaad.. En of chili een topland is

13 november 2017 om 23:41

Maar bij Chili is het een generatie waar ze op teren.. En die blijven het ook niet altijd volhouden blijkbaar. In Zuid Amerika is het gewoon zwaar(der).

Mijn voetbalhart huilt.... wat een drama.

Gefeliciteerd Zweden, wat een geluk ploeg en hoeveel geluk dat ze hier mochten staan.
Ik hoop dat ze met alle grote landen in de poule zitten en helemaal kapot worden gemaakt, dit land verdient geen WK met dit zielige voetbal.

Buffon...... wat een held en wat zonde, jammer....

13 november 2017 om 22:49

Wist niet dat Sjaak Swart ook op VZ zit. "Zij verslaan ons, hoop dat ze vanaf nu alles verliezen". Lekker volwassen. Trouwens, wat kun je Zweden in godsnaam kwalijk nemen? Alles gegeven en het WK behaald. Geen individuele sterke spelets, maar spelen als een team. Geluk is altijd een factor in het voetbal. Soms zit het mee, soms tegen.

13 november 2017 om 22:51

Zweden verdient het gewoon niet met al dat geluk. Hoop ook dat ze er in de groepsfase uitgaan. Schandalige ploeh

13 november 2017 om 23:06

Er zijn gewoon veel mensen die Italië (voor mij persoonlijk vooral Buffon) het gunnen boven Zweden, komt het algehele niveau van het toernooi ook ten goede. En bovendien, Zweden heeft ons helemaal niet verslagen

13 november 2017 om 23:15

Maar leg eens uit waarom ze een schandalige ploeg zijn die alles moeten verliezen omdat ze geluk hebben gehad? Dat is toch niet hun schuld? Je doet het overkomen alsof ze hebben valsgespeeld of iets dergelijks.

13 november 2017 om 23:41

Beetje vals spelen zat er wel bij 😂. Als een.malloot vallen bij die goal van Dost. Maar het geluk van Zweden was zo groot dat je een WK zo niet kan missen. Ze zijn er uit bij en dat maakt het voor Oranje en supporters wel frustrerend.

14 november 2017 om 01:20

Zul je altijd zien dat ze de volgende ronde halen door een buitenspeldoelpunt in de laatste minuut tegen trinidad & tobago of een ander land van die strekking

14 november 2017 om 10:08

Ik neem ze kwalijk hoe hard en vies ze spelen met daarnaast gespeeld met zo veel geluk. Nee het heeft niks te maken met Nederland dat ze er niet bij zitten dit jaar, maar hoe Zweden hier doorheen gelopen is, is tenenkrommend. Als ze nou super scherpe counters hadden dan had ik er nog naar kunnen kijken, maar dit was gewoon onkunde. Daarnaast gunde ik het Buffon en de andere oudere Italianen veel meer dan het slappe spel van Zweden. Italie kan het de andere landen op oorlogssterkte nog moeilijk maken. Dit zweden wordt elke wedstrijd minimaal 3-0 afgedroogd nou super leuk.

Zoals meerdere mensen hier al aangeven: het is een schandalige ploeg en verdient het niet met al dit geluk. Het hele niveau gaat hierdoor omhoog. Nee nu krijg je Zweden met 11 man in het doel staan en bijna niemand voorin die deze tactiek kan hanteren met snelle counters. Triest.

13 november 2017 om 23:23

Precies dus dat Professor Oak! Wat een vieze nare en vooral onsportieve ploeg is dat Zweden. Met akelige figuren als Berg en vooral Toivonen bah! Wat hoop ik dat Zweden de volgende poule krijgt op het wk Brazilië, Portugal, Uruguay en dan meteen naar huis!

14 november 2017 om 00:13

Zou wat zijn als ze nog meer grote landen uitschakelen

14 november 2017 om 02:49

Haha, hopen dat Zweden kapot wordt gemaakt en ze geen WK gunnen, maar ze wel eerst feliciteren

De enige Zweden die ik het WK gun zijn de Zweedse dames, maar verder.... Drama voor Italië

Zo ontzettend onverdiend. Maar gefeliciteerd Zweden!

Hahaha geweldig dit. Italië al jaren geen mooi voetbal zien spelen, verdienen ze wel een keer. Samen met NL lekker voor de buis..

13 november 2017 om 22:46

Vergeet een chili ook niet, ook een gemis.

13 november 2017 om 23:45

Italië voetbalt juist al jaren leuk.

14 november 2017 om 02:00

Zweden is ook gewoon een hele matige ploeg. Dit Oranje is ongetwijfeld het slechtste Oranje van de afgelopen 25 jaar, maar nog steeds een stuk beter dan het huidige Zweden, laat staan Italie. Voor zowel Oranje als Italie geldt dat je dit soort kwalificaties van de 10x gewoon 9x succesvol afsluit. Zweden kan dit nog 100x doen en zou hooguit 5x zo goed presteren. Het mag bijna een wonder genoemd worden dat die ploeg naar het WK gaat.

Weinig respect voor de speelwijze van de Zweden. Man wat heb ik me aan hun geërgerd zeg... Antivoetbal heeft vandaag gewonnen.

13 november 2017 om 22:45

Italië wint al jaren met antivoetbal dus karma :D

13 november 2017 om 22:48

Niet geheel onwaar maar het is toch een stuk beter dan dit Ikeavoetbal.

14 november 2017 om 01:07

Wint al jaren met antivoetbal? Haha kom nu met voorbeelden dan je praat namelijk echt onzin

14 november 2017 om 02:02

Misschien wel, maar Italie kon het altijd wel bolwerken met kwaliteit. Dit Zweden heeft echt alles mee gehad de laatste twee jaren. Zie bijvoorbeeld de twee dramatisch slechte wedstrijden van Frankrijk tegen Zweden.

14 november 2017 om 12:35

Iedere wedstrijd m.u.v. zeer matige tegenstanders lijkt me genoeg Juventus speelt ook extreem lelijk en defensief overigens.

Italie en Nederland niet op het wk maar Ijsland wel. Als je me dat 11 jaar geleden had verteld...

13 november 2017 om 22:54

11 jaar? Paar jaar terug had ik je ook al uitgelachen als jij mij dat had verteld. Ongelooflijk, doodzonde. Deze landen horen gewoon op een WK.

13 november 2017 om 22:54

4 jaar geleden is ook al genoeg.

14 november 2017 om 00:09

11 jaar geleden gingen we er roemloos uit tegen Portugal in de 8e finales in een verschrikkelijke schwalbe wedstrijd waar Ivanov met gele kaarten strooide. Hoezo toen? Neem dan '98, '10 of '14

Zweden wat een team geven echt alles! Toivonen en Berg zo bloedirritant maar o zo slim.

13 november 2017 om 23:00

Laat maar weer eens zien dat het niet meer kan met een 'henkie' met een fluit. Slim noem jij het.. Ik noem het structureel de boel besodemieteren.

13 november 2017 om 23:03

Als je het niet op kwaliteit kan winnen , moet je maar slim zijn. Volgens mij stond jij te juichen toen Nederland een penalty kreeg tegen Mexico op het WK.

13 november 2017 om 23:10

Een terechte penalty, ondanks dat ze er eerder al 1 hadden moeten krijgen

14 november 2017 om 08:12

Wat een kulargument. Ik veroordeel theater en bedrog. Deze sport is langzaam aan het afsterven door de conservatieve manier van arbitreren. Dat is mijn punt.

Is het nu te laat om me nog te laten dopen? Ik begin toch wel erg in een God te geloven als ik dit armoedige Zweedse elftal zie. Man man man een klungelcorner tegen Italie was genoeg. Een blunder van Lloris tegen Frankrijk en een blunder van de arbitrage tegen NL...

Mijn hart bloed ... geen woorden voor 😢😢😢

14 november 2017 om 02:07

Tja, het is eigenlijk hetzelfde als Oranje, al is Italie kwalitatief een stuk beter. Dit soort situaties komen normaal alleen in sprookjes voor. Een kwalificatiereeks als deze kun je vanuit het oogpunt van Zweden 100x spelen en je gaat misschien hooguit 5x naar een WK. Het is natuurlijk niet best wat Nederland, maar ook Italie hebben laten zien. Echter zijn beide landen ondanks vorm of chaos stukken beter dan dit Zweedse elftal. Daar zit een troost in, maar bovenal laat het zien hoe erg beide landen het hebben laten liggen.

Echt een paar zeer discutabele momenten gezien van de scheidsrechter deze wedstrijd.... Verder vond ik persoonlijk Zweden niet om aan te zien, maarja dat zal hen niks boeien, zij gaan namelijk naar het WK itt tot bijvoorbeeld Nederland. Italiã« er dus ook niet bij, wat een gemis Zeg, had het alleen Buffon al gegund

Man man man, wat heeft Zweden ontzettend veel geluk gehad deze kwalificatie, echt ongelofelijk gewoon maar ja na zoveel geluk is het geen mazzel meer...

13 november 2017 om 22:48

Het compenseert wel een beetje de pech die ze hadden dat ze geloot werden tegen italie nederland en frankrijk

13 november 2017 om 23:36

Haha ja voor Zweden was dat wel een kapot moeilijke opgave vooraf ja. Als je dat vergelijkt met landen als Polen, Zwitserland en Denemarken die hebben het toch een stuk makkelijker gehad.

Voor een neutrale toeschouwer was dit een geweldige wedstrijd om naar te kijken. Ongelofelijk dat Italië niet tegen dit Zweden heeft kunnen scoren. Toch complimenten naar hoe de Zweden, want de verdediging heeft een super prestatie verricht. Voor het WK toch jammer dat Italië er niet bij is. Zweden zal niet ver komen. Dit verzacht enigszins wel de pijn dat ons Nederland ook niet naar het WK is gegaan.

Nou dit zet ons falen ook weer in perspectief

Ongelofelijk. Italië speelde combinerend gezien slecht maar het was ook een wonder dat er niet werd gescoord bij sommige kansen.
Gefeliciteerd Zweden!

13 november 2017 om 22:57

Maar wij falen stelselmatig, dit is slechts incidenteel bij Italië.

13 november 2017 om 23:04

Laatste wk's werden we 2e en 3e. Das inderdaad stelselmatig, maar falen? Weeniet.

13 november 2017 om 23:17

WK 2010 : 4de in de poulefase achter Paraguay, Slowakije en Nieuw-Zeeland
WK 2014 : 3de in de poulefase achter Costa Rica en Uruguay
WK 2018 : niet geplaatst, uitgeschakeld in de kwalificatie door Spanje en Zweden

Misschien dat de laatste twee Ek's het beeld wat veranderen, maar als het om Wk's gaat lijkt het falen is het bij Italie ook gewoon stelselmatig aan het worden.

In dat opzicht doet Nederland met een tweede plek in 2010 en een derde plek in 2014 gewoon uitstekend. Okã©, nu ontbreken we een editie. Maar dat is historisch gezien niet bepaald uniek, van de 16 kwalificaties na de Tweede Wereldoorlog mislukte er 8.

13 november 2017 om 23:46

@ Adzevedo nooit bij stilgestaan dat we maar liefst de helft van de eindtoernooien hebben gemist (na ww2). Over perspectief gesproken.

14 november 2017 om 00:12

Dat zegt hij toch Dani

Zweden op z’n Italiaans, maar winnen is winnen. En toch ook wel knap. Tweede worden in een poule met Frankrijk en Nederland en dan Italië in twee wedstrijden verslaan. Gefeliciteerd!

Toch vind ik het ook wel mooi dat Zweden gewoon naar het WK gaat. Wij zijn volgens onszelf een Derde Wereldvoetballand, de Italianen zijn dus niets beter.

Buffon het is zonde om zo’n grootheid zijn afscheid niet op het WK te zien die gaat nu zijn interland carriere beeindigen.

14 november 2017 om 02:12

Hetzelfde geldt natuurlijk voor Robben. Voor beiden een sneu verhaal en beiden verdienen ze veel meer. Het is eigenlijk haast een wonder dat 1 van de twee geen eindronde speelt. Als je ziet hoeveel er fout moest gaan voor beide landen, is het eigenlijk bijna een wonder dat Zweden uiteindelijk de lachende derde is.

Hier baal ik van.. Totaaal geen fan van Zweden, al spelen ze natuurlijk gewoon naar hun mogelijkheden. Italie niet goed genoeg, met name die Ventura. Wat een waardeloze coach. Bijna alles via voorzetten, terwijl Zweden juist in de lucht ijzersterk is. Nul creativiteit, geen Insigne.. Ongelooflijk.

13 november 2017 om 23:53

Alles ging op goed geluk leek het wel. Ze kregen nog een paar mooie kansen, maar Italië is al een tijd zijn geslepenheid aan het verliezen. Je ziet het aan de langzame devaluatie van de competitie en de resultaten op de laatste eindtoernooien. EK's gingen nog wel, maar de laatste Wk's waren dramatisch.

Nou ja, maakt het gemis van Oranje nog tenminste iets dragelijker :P

Bedankt Ventura echt bedankt. Sla dat hele tering wk wel over. 0 landen om voor te juichen. Allemaal dankzij incapabele coaches. Ongelofelijk. Nederland al 2 toernooien. En Italië niet op het belangrijkste toernooi ter wereld.

13 november 2017 om 22:48

Coaches en de directie die ze aanstelt....

Ik vind dit met name erg voor Buffon. Maar wat een sportman is dat zeg en respect wat hij doet bij het zweedse volkslied. Jammer, want ik zie de Italianen liever dan de Zweden op het al.

Er wordt nu wel naar het falen van Italië gekeken, maar ik vind dat Zweden respect verdient. Met de nodige geluk en vooral een collectief hebben ze een fantastische prestatie neergezet. Geeft nog hoop voor het Nederlands elftal in de toekomst, want die Zweden hebben ook geen sterspelers

13 november 2017 om 23:31

Dit is echt incidentieel van Zweden. Weet niet of er een land is die ooit zoveel mazzel heeft gehad. Echt een achterlijk geluksgoal in de heenwedstrijd, en Italie hoort er normaal zeker drie in te schieten met die kansen over twee wedstrijden. Zweden gaat natuurlijk op het WK een compleet kansloos toernooi spelen, net zoals ieder toernooi waar ze aan meedoen. Weet niet of we daar met Nederland op moeten hopen, heb liever een toernooi waar we iets voorstellen.

Yes!!! Geweldig nu is Kroatie in de pot 2 bij de loting! Klasse Zweden!

Wie de twee wedstrijden bekijkt kan maar een ding concluderen: Zweden is het nieuwe Italie. Passie, strijd, hard wanneer nodig maar ook bij vlagen sublieme genialiteit. Meer dan terecht dat de Zweden zich dan ook plaatsen. Eerlijk gezegd kijk ik deze zomer liever naar de hondsbrutale doch sympathieke Toivonen dan naar een overschatte dwerg als Veratti. Aangezien Oranje zich helaas niet heeft geplaatst, zal ik tijdens dit WK voor Blågult juichen.

13 november 2017 om 22:48

Het oude Italië had tenminste ook aanvallende briljante spelers. Dat ze nu juist missen. Zweden heeft daar ook niets van laten zien.

13 november 2017 om 22:50

Meer dan terecht? Dat vindt ik wel overdreven

13 november 2017 om 23:39

Lol, genialiteit...? Welke? Jij legt de lat wel heel laag met wat je genialiteit noemt zeg, volgens jouw normen zou Luxemburg zelfs nog geniaal zijn.
En Passie? Eerder janken en liggen, en vind ze ook niet hard, eerder smerig.
En bij die vierde zin ben jij waarschijnlijk de enige op aarde die dat vindt, nou naast de Zweedse inwoners dan

Heb als een Italiaan voor de tv gezeten vandaag, maar het voetbal heeft helaas weer verloren. Als voetbalfan word je hier toch helemaal gek van. Het prachtige Italie dat met zon matige opstelling al begint. Ik miste bij sommige Italianen ook gewoon de passie om te winnen en dat doet pijn om te zien toch. Chiellini is wel echt een eindbaas wat heeft die man veel gegeven, maar het mocht ook voor hem niet zo zijn. Helaas gaan de Zweden door, want ik heb mn ogen er bijna uit willen krabben door hun voetbal.

13 november 2017 om 22:54

Alsof Italië altijd zo lekker speelt. Het land waar de cattanacio is uitgevonden... Klinkt als krokodillentranen.

13 november 2017 om 23:04

Inderdaad, met eigen wapens bestreden

13 november 2017 om 23:11

Er zit een best groot verschil tussen catenaccio en met 11 ikea kasten de boel dicht timmeren. Krokodillentranen? Ik ben geen fan van Italie alleen vandaag wel, want ik gunde een aantal spelers van Italie nog een wk en vooral gunde ik Zweden geen wk

14 november 2017 om 00:41

Nou pech gehad dan, Zweden heeft het goed gedaan

14 november 2017 om 01:12

Italie speelt gewoon prima anders moet je lekker zaalvoetbal gaan kijken.

14 november 2017 om 02:17

Je vergeet wel dat het Italiaanse cattanacio wel gebaseerd is op sublieme kwaliteiten. Het is natuurlijk niet aantrekkelijk om naar te kijken, maar Italie heeft altijd wel geweldige spelers die in elk systeem feilloos mee kunnen draaien.

Dit Zweden daarentegen is gebaseerd op vechtlust en veel geluk. Als ik Nederland even buiten beschouwing laat, zie ik veel liever Italie dan Zweden op een WK. Je kunt ook met vechtlust en geluk resultaten halen, maar met een normale loting en normale omstandigheden kan dit Zweden na drie wedstrijden gewoon weer naar huis.

Echt zonde dat een land als Italië niet doorgaat maar een Zweden wel, totaal geen voetbal

13 november 2017 om 23:04

Italië speelt ook anti voetbal, is om het even, doe mij Zweden maar Hard voor geknokt

14 november 2017 om 01:13

Italië speelt anti voetbal? Waar heb jij het over? Als Italië anti voetbal speelt speelt 95% van de clubs en landen dat volgens jou redenatie. Anders moet je lekker zaalvoetbal gaan volgen met je onzin

13 november 2017 om 23:06

Land als Nederland meer Zonde

Tja, dit heeft de Italiaanse voetbalbond aan zichzelf te wijten. Hoe kan je zo'n onbenul aanstellen als bondscoach?

180 minuten voetballen tegen een zeer matig Zweden en geen doelpunt weten te maken. Dramatisch.

Ja 75% balbezit en niet scoren dan verdien je het ook niet. Granqvist de beste vandaag.
Zweden gefeliciteerd. Hoe jammer ook voor Italie.

Wat heeft dat Zweden een geluk gehad zeg... niet vandaag maar wel over de hele kwalificatie gekeken... pfff antivoetbal

Man wat en drama. Nederland is niet door, was zuur maar eindelijk een Marokko wel maar nog voel ik gewoon frustraties bij deze match, wat dan van de echte Italiaanse fans, die zullen toch koken zeg. En dat Italie niet doorgaat nu pfff. Hoe dan!? ... Echt er is maar 1 faler om naar te wijzen en vandaag die scheids ook, zure fluiter zeg.

En dat is coach Ventura, wat een balgehakt. Wie is dat? Waar komt hij vandaan? Totaal geen visie en onnozele formaties zonder enig gedachte achter het voetbal. Leuk 532 spelen is niks mis mee, maar het spel is totaal het tegenovergestelde van wat we bij Italiaanse trainers zien zoals een Conte of Allegri. Wauw echt dit was zuur en pijn aan de ogen! Zo jammer dit, maar ja nou hoeft Marokko iig Italie niet te vrezen en echt hopelijk loten ze Zweden!

Italie heeft deze psychologische battle kansloos verloren gewoon, van dit zure matige Zweden.

13 november 2017 om 22:51

Ben het wel met je eens maar de scheids? Italië heeft geluk gehad dat die niet pietje precies is anders een penalty tegen.

13 november 2017 om 22:54

Nee klopt, wat betreft de scheids die was in het algemeen een drama. 4 duidelijke strafsch. niet gegeven en strooien met gele kaarten en overtredingen geven voor niets.

Ik snap noet waarom je met 5 middenvelders begint en 4 van die spelers waren verdedigend ingestelde spelers, en de 5e is Candreva die geen man voorbij komt. Je ziet dat je individuele kwaliteit mist, heb je insigne die in vorm is op de bank breng je hem niet in... gelijk ontslaan die trainert.

ik snap het niet, waarom 3 centrale verdedigers, met 4231 kon je door het midden voetballen en voorzetten. hele tijd blind voorzetten wtf een land als italie kan meer dan dat toch ???? !!!!!

Ventura is hartstikke blij. Hij heeft lekker in zijn 3-5-2 kunnen spelen Die man gaat heeeerlijk slapen vanavond, dat garandeer ik je. Die man gaat nog liever dood dan in een andere opstelling spelen. Vanaf het begin hadden ze in een 4-3-3 of 3-4-3 moeten spelen. Maar goed Ventura hea

dit is echt een schande. Italiaans voetbal kent alleen maar schandes de laatste jaren. Dit kan er ook wel bij. Mamma mia! Ik begin er gewoon aan te wennen, zo erg is het. Weet iemand nou waarom Insigne niet heeft gespeeld? Hij had wat mij betreft wel erin mogen komen.

Nogmaals bedankt Ventura. Het WK zal nooit hetzelfde zijn zonder Italie. Samen met Duitsland het meest succesvolle Europese land. Ciao Italia...

13 november 2017 om 22:52

Duitsland zie ik het winnen dit jaar. Maar hoe je het went of keert hor slecht de coach is had je hoe dan ook 1x moeten scoren over 2 wedstrijden.

13 november 2017 om 22:57

3-5-2 of 5-3-2 is niks mis mee, maar wel hoe je je spelers opstelt en hun taken. Conte speelt er ook mee, maar je ziet de speelstijl is totaal anders. De fout van Ventura is dat hij Insigne, Bernadeschi en Shaarawy niet gebruikt dan was er niks aan de hand en had je creativiteit. Op het eind zag je meer mogelijkheden door El Shaa. Die Ventura heeft blijkbaar totaal geen visie, waar komt hij eigenlijk vandaan man man man. Met Darmian op links die geen pepernoot raakt terwijl je ziet hoe belangrijk die positie is in zo'n formatie. Kijk naar een Alonso bij Chelsea of Alex Sandro bij Juve. Opkomen en voor toevoer zorgen naar de spitsen. Of met 1 spits voorin spelen en erachter Gabbi en een Insigne op zwevend op 10, maar nee deze man stelde een statische formatie op. Gewoon een drama zeg!

Nou, in ieder geval kunnen de heren zich nu niet in Rusland voor schut gaan zetten. Afgelopen twee WK edities waren al om te huilen, met Ventura als coach zou het in 2018 toch niet beter zijn gegaan. Officieel de slechtste Italiaanse bondscoach ooit.

Hopen dat ik hem en die corrupte, oude zooi onder leiding van Tavecchio die hem hebben aangesteld nooit meer hoef te aanschouwen.

Jammer wel hoor, zeker ook omdat die saaie bende van Zweden te zien zal zijn op het WK. Alleen maar aanstellerij en tijdrekken vandaag, niet om aan te gluren. Mensen zeuren over Mourinho, dit is nog 10 keer erger.

13 november 2017 om 22:58

Op z'n Italiaans dus Met eigen wapens bestreden. Zweden heeft echt een geweldige mentaliteit, Forsberg is een geweldige voetballer, sterke verdediging, hopelijk is Alexander isak er klaar voor. Ze hebben snelheid voorin nodig, heja Sverige

13 november 2017 om 23:09

Forsberg een geweldige voetballer, humor heb je wel

14 november 2017 om 00:40

Tja gewoon je ogen openen

14 november 2017 om 02:26

Eerlijk gezegd heb ik van die sterke verdediging weinig gezien. Forsberg is een leuke speler, maar meer ook niet. Van Alexander Isak verwacht ik in de toekomst overigens wel veel. Een groot talent, maar dit WK komt voor hem te vroeg naar mijn mening.

Verder zal dit Zweden moeten hopen op nog meer geluk, anders slaan ze een flater op het WK. Landen die wel in vorm zijn laten weinig heel van deze ploeg. Tot nog toe was vechtlust en erg veel mazzel genoeg om het WK te halen, maar ik betwijfel of ze dat nog langer kunnen volhouden nu het doel bereikt is.

Wanneer worden we nu eens verlost van het leed dat Wim Kieft heet?

"ja nou ja, het shirt en dat volkslied, verder missen me er niets aan." Hoe kun je voetbal niet snappen?

Italië is de toernooiploeg pur sang. Staan er altijd. Hadden alleen de pech dat ze met Spanje in de poule zaten. Zweden verdiend gewonnen hoor, maar die maken niets klaar. Twee 0-0'tjes en terug naar huis. Maar iedere voetballiefhebber vind dit toch jammer? Fucking Wim Kieft. Ik geef hem gewoon de schuld, voor al dat domme geleuter.

13 november 2017 om 23:08

Heb ook niks met Italiaans voetbal. Ze hebben mooi haar en kunnen goed tackelen, boeie.

13 november 2017 om 23:40

Laatste 2 wk's gemist ofzo? Ze bakken er al tijden niks van. Toernooiploeg pur sang? Pff 80 jaar geleden ja

13 november 2017 om 23:59

Italië is niet meer het Italië van 'vroegah'. Het is al jarenlang een teleurstelling, zeker op Wk's.

Nou ja, laat dan Juve maar de CL winnen, afsluiten op een hoogtepunt is wat je Buffon toch gunt. Zelfs in deze wedstrijd de sportiviteit zelve. Zonde dat hij niet op het WK mag afsluiten.

Een eindtoernooi zonder Buffon. Ik heb dat in geen lange tijd meegemaakt. Sterkte aan de supporters van Italië !

Geweldig Zweden, mijn tweede huis! Op z'n Italiaans verdedigd en alles eruit gehaald. Alles om het resultaat, met Forsberg hebben ze echt een geweldige voetballer en die verdediging staat als een huis! Gratiss till alla!

Ik kan niet begrijpen dat sommige mensen het Zweden gunnen. Hun voetbal is om van te janken. Nou heeft Italië ook niet altijd oogstrelend voetbal, maar die laten toch zoveel strijd en passie zien. Die zie ik 100x liever dan Zweden. Dankzij een geluksoverwinning tegen Frankrijk tweede geworden en in deze playoffs 180 minuten antivoetbal spelen. Sorry hoor maar van mij mag Zweden lekker loten tegen een Duitsland of Spanje en met 0 punten uit 3 eruit geknikkerd worden.. Bah wat een saaie houthakkersploeg. En dan nog het idee om die Toivonen op een WK te zien.

13 november 2017 om 22:59

En dan nog denken aan die goal van Bas Dost.

13 november 2017 om 23:01

Italië is de evenknie van anti voetbal, heerlijk juist dat ze er nu zelf op die manier af gaan. Heel knap van Zweden! Forsberg is echt geen houthakker, goede voetballer.

Jezus wat doet dit pijn. Had het laatste wk geweest voor helden als barzagli, chiellini, buffon, de rossi enz. Kan eigenlijk alleen maar janken nu.

Pfffff, hoe vaak winnen topploegen tegen beter spelende kleinere teams. Dan heet dat "klasse". Nu schreeuwt iedereen opeens moord en brand. Beetje zielig en raar.

Gekke scheids, penals niet gegeven. Je weet soms echt niet waar je aan toe bent. Mensen in de zestien neerhalen en torpederen, handsbals.

Maar bijzonder lijstje van afwezigen: Usa, Ivoorkust, Italie, Chili en Nederland dus. Mogen we nu naar Panama, Senegal, Saudi en Iran gaan kijken.

Doodzonde dat Italie Rusland mist. Net als die scheidsrechter trouwens, maar dat is minder jammer. Niet alleen verzuimen een penalty te geven aan de uitploeg terwijl je erboven op staat, maar ook nog eens geel uitdelen als de benadeelde zijn frustratie uit. Het moet niet gekker worden! Die kan mooi de kroeg in met die Roemeense collega die Zwitserland naar het WK bracht...

Hahaha, Italie verslagen door catenaccio voetbal !
Een koekje van eigen deeg noemen we dat hier in Holland.
Kunnen de Italianen eindelijk eens voelen.... hoe wij ons vroeger altijd voelden.
Forza Zweden !

13 november 2017 om 23:43

Een pizza van eigen deeg

14 november 2017 om 01:15

Awh haten omdat Nederland nooit wat wint, Wat zielig. 4 sterren op het shirt hoeveel heeft Nederland er?

Ik hoop dat er ooit een FIFA of een UEFA-team komt van spelers van landen die het toernooi NIET hebben gehaald. De selectie wordt samengesteld door een comite van voetbalhelden. Er zijn zoveel spelers die niet de kans krijgen om aan een eindtoernooi deel te nemen omdat hun team niet goed genoeg is. Op deze manier hadden Giggs, Berbatov en Litmanen ook aan eindtoernooien deel kunnen nemen. Buffon komt dan wat mij betreft sowieso op doel.

Geen Italië. Ik hou aankomende zomer ontzettend veel tijd over

Zweden heeft al het geluk van de wereld gehad het laatste anderhalf jaar, van de wedstrijd in Solna tegen NL, de idiote trap van Lloris, het wanbeleid van Blind, de uitschieter in Luxemburg, en dan de goal van Vrijdag. Nee, ik ben absoluut geen fan van Zweden, het zijn 10 koekenbakkers en Emil Forsberg (die een hele goede is).
Dit is toch nog meer beschamend dan NL bijvoorbeeld. Buffon, Chielini, Bonucci, Insinge, ik kan wel door gaan maar het is een team met grandioze voetballers.
Ventura is een idioot, niet met Insinge beginnen en ook niet met Belotti, maar wel bijvoorbeeld met Gabbiadini.
Nou tenminste zijn we niet de enige, voor de lol maar een beste uit 3 tussen NL en Italie doen

Zweden heeft het geluk van een (wereld)kampioen. Het begon met de afgekeurde goal van Dost, blunders Strootman en Lloris, Luxemburg thuis en ook vandaag hadden ze het geluk aan hun zijde. Zlatan moet zich gewoon klaarstomen voor het WK en Zweden wereldkampioen schieten. Dan kan hij nog een boek schrijven

Ik vond de opstelling al erg raar aan het begin, dit is toch niet te geloven. Ik hoop dat de bondscoach meteen ontslagen wordt, dit is gewoon om te janken.

We kunnen wel allemaal wijzen met de vinger naar zweden maar italie moet ook bij zich zelf te raden gaan. Als je over de 20 schoten op doel lost en er vliegt er geen. Eentje in roep je het zelf op je af. Zweden zal ook niet ver komen op wk. Maar wij of italie zouden in deze staat ook alleen veldopvulling zijn in rusland. Zijn maar 4 a 5 landen wat ik de titel toedicht en dat is brazilie frankrijk duitsland en outsiders belgie mexico en spanje Landen als zwitserland en rusland zelf en marroko liggen na de poule er al uit.

13 november 2017 om 23:29

Uruguay kan ook ver komen

Ongelofelijk dat een elftal als Zweden naar WK gaat. Zeer onverdiend. Anti voetbal wat ze spelen. Mijn voetbalhart huilt. Chili Italië en NL er niet bij.

Leuk om naar zweden te kijken.. dus niet..

Het begon al met het uiftluiten van het Zweedse volkslied. Hierna weer overdreven het İtaliaanse volkslied meezingen. Mensen noemen het passie, maar ik vind het maar overdreven en vooral nep uitzien (zie İmmobile). İk kan me nog herinneren dat hetzelfde met Brazilie gebeurde op het Wk. Hierna de deksel op de neus gekregen van Duitsland. Zweden is gewoon verdiend door. İtalie gaf mijn geen enkel moment het gevoel dat ze nou echt een goal gingen scoren. Zweden had daarentegen zelfs twee penalty's kunnen krijgen. Knap werk van de Vikingen.

14 november 2017 om 00:27

Een beetje meer respect mag wel naar deze legende. In welke opzichte is men 'verlos' van een 'buffon Show'. Wat een vreemde opmerking, zoiets heb ik nog nooit gehoord.

Ongelofelijk, het gaat de laatste jaren als het op Wk's gaat niet goed bij Italie met een dieptepunt dat zij zich niet hebben gekwalificeerd. Jammer, ik kan mij nog 11 jaar geleden herinneren. Destijds had Italie een dream team met mensen als, Cannavaro, Maldini, Totti, Zambrotta, Grosso, Del Piero, Nesta etc.

4 van de 7 play-offs zijn in 0-0 geã«indigd. Gemiddeld werd er minder dan 1 doelpunt per wedstrijd gescoord. Zonder Kroatiã« - Griekenland (4-1) is het al helemaal dramatisch.

Hopelijk scoort Eriksen er morgen nog even op los

Zweden heeft het gewoon simpel slim gedaan. Zweden bleek gehaaider en slimmer dan de Italianen dat gaf de doorslag. Zweden heeft Italianen gepakt met hun eigen stijl maar dan 10 keer harder....

Lachwekkend. Reden voor het slechte spel is gewoon de opstelling. Wat hebben die itianen toch met die verdomde 352? Ze hebben de perfecte spelers om in een aanvallende 433 te spelen, zo creëer je aanvallend gezien zo veel meer. Erg zonde dit.

Idd, Goed materiaal om 433 te spelen. Wat een prutsers. Net zulke prutsers als wij. Welkom bij de zijlijn club.

Je kunt wel zeggen anti voetbal en mooi was het niet. Maar resultaat levert het wel. Als je tegen een betere tegenstander speelt moet je de boel dichtmetselen en met een gelukje scoor je dan nog ook. Das beter dan de feestopstelling die dickie tegen Frankrijk het veld in stuurde , dan weet je in ieder geval coor 100% zeker dat je verliest. MEt de strijdwijze van de Zweden maak je een kans ook al is de tegenstander eigenlijk beter .

Ik vond het een heerlijke wedstrijd om te zien. De wedstrijd had alles en ik vond het als neutrale toeschouwer zelfs enigszins spannend om te zien.

Mensen op het forum klagen over anti voetbal, maar italie verzuimd in 2 wedstrijden tegen Zweden om te scoren. Vandaag heeft Zweden gedaan wat het moest doen en heeft het voor elkaar gekregen om een grootmacht als Italie eruit te gooien. Zelfs Nederland speelde beter tegen Zweden ookal kun je die wedstrijden misschien niet met elkaar vergelijken.

Gefeliciteerd Zweden! heel knap gedaan. Ik gun ze een goed toernooi.

Italie kreeg een koekje van eigen deeg gisteren.... betonvoetbal tegen zich wat ze zelf ooit bedacht hebben.

Wat ik mis bij Italie is een echte centrumspits a la Toni / Pelle. Alle spitsen die ze hebben zijn snelle buitenspelers maar als er iets geforceerd moet worden hebben ze niks.

Buffon had een mooier afscheid verdiend.... Dit is voor Italiã« een mokerslag. Heb morgen een Italiaanse collega op bezoek en ik zal hem nog even wat moed in moeten praten.

Wow dit zag ik echt niet aankomen! Ik dacht dat Italië het thuis wel zou afmaken, maar in tegendeel.
Zweden kwam voor de 0-0 en hebben het geflikt, erg knap, zeker met de beschikbare middelen die zij hebben! Heel verdedigend, puur op de counter spelen en zorgen dat je geen tegen doelpunt krijgt. Zo speelt Italië ook regelmatig, dus de tactiek heeft gewerkt.
Maar Nederland niet op het WK zag ik wel gebeuren maar dit niet! Nederland was over 2 wedstrijden ook beter dan Zweden, maar hebben het in Zweden en Bulgarije laten liggen...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Italië

FIFA ranking: 21
243 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
Ciro ImmobileAanvaller65
Andrea BarzagliVerdediger50
Leonardo BonucciVerdediger50
Antonio CandrevaMiddenvelder52
Andrea BelottiAanvaller54
EderAanvaller51
Voor de complete selectie: Clubpagina Italië.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Italië.

315 fans
Keeper, 40 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 18 september
Een ruildeal tussen Manchester United en Arsenal kan in januari gaan plaatsvinden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren