wk2018

Ajax reserveert 36 miljoen euro voor verbouwing van De Toekomst

Zaterdag, 11 november 2017 om 10:47

Ajax heeft tijdens de algemene ledenvergadering bekend gemaakt dat het een bedrag van 36,7 miljoen euro reserveert voor de verbouwing van De Toekomst. Voor dat bedrag wordt het aantal velden uitgebreid naar vijftien, terwijl er op de plaats van de huidige P2 een stadion moet verrijzen dat plaats biedt aan zesduizend toeschouwers.

“Het huidige sportcomplex moet worden uitgebreid naar vijftien velden, veel daarvan worden natuurgras. We willen de ArenA en de Toekomst dichter bij elkaar brengen. Waar nu P2 zit, moet een nieuw stadion komen met de capaciteit van zesduizend toeschouwers. We hopen dat het in 2022 klaar is, maar wellicht is dat net iets te ambitieus”, zegt operationeel directeur Rutger Arisz op de algemene ledenvergadering.

Ajax spreekt van een ‘topfaciliteit op Europees niveau’. De natuurgrasvelden die nu worden gebruikt door Jong Ajax, de jeugdteams en het vrouwenelftal worden over een aantal jaar alleen trainingsvelden. Op die manier wil de Amsterdamse club de spelers meer privacy geven.


Poll

Goede zaak dat Ajax De Toekomst zo grondig gaat verbouwen?


Gerelateerd

32 reacties (laatste reactie door jordyb)

Wat een geldverspilling. Is al prima zo. Kunnen ze beter investeren in goede spelers

11 november 2017 om 11:06

Als spelers niet meer willen komen kan je beter spelers trainen!!

11 november 2017 om 11:18

Dat 'spelers willen niet komen' is gewoon simpelweg het domhouden van de eigen fans. Zijn genoeg bankzitters van subtoppers, sterspelers uit mindere competities etc die echt wel haalbaar zijn. PSV haalde een gewaardeerde La Liga verdediger (Moreno), de aanvoerder van Mexico en 1 van de grootste talenten van Mexico binnen. Waren blijkbaar allemaal haalbaar hoor.

11 november 2017 om 11:31

Ja en in tegenstelling tot PSV mag Ajax de hoofdprijs houden als ze de speler verkopen. Ajax doet niet aan deel van de transferrechten. Dat houdt in dat lozano onder de huidige voorwaarden niet in Amsterdam zou spelen. Maar goed Alex en van Ginkel schroef situaties komen ook niet voor in Amsterdam. Zo heeft elke club zijn eigen beleid, los van goed of fout, en afhankelijk daarvan zijn bepaalde dingen wel en niet mogelijk.

11 november 2017 om 11:33

Tegenover Lozano staat dat Ajax Neres heeft gehaald dus dat kan je tegen elkaar wegstrepen. Moreno (en Guardado) bleken inderdaad ervaren spelers die bij PSV in het eerste wat toevoegden maar die garanties heb je vooraf niet. Poulsen bleek voor Ajax bijvoorbeeld ook een versterking terwijl Zimling en Heitinga dat weer niet waren. Ik ben blij dat Ajax blijft investeren in jeugdspelers, trainingsfaciliteiten en dames. Dan weet ik zeker dat het geld goed wordt geïnvesteerd.

11 november 2017 om 11:54

Mexicaans international, begeert door Manchester City en Celta, met 120 wedstrijden in de Liga MX, Concacaf Champions League op zijn erelijst wegstrepen tegen Neres, die 8 wedstrijden op het hoogste niveau van Braziliã£â« had gespeeld. Okã£â©.

Hou op. Lozano had meer interlands voordat hij naar PSV ging, dan Neres wedstrijden had gespeeld in de Serie A.

Neres is goed gescout maar valt in een hele andere categorie.

Trouwens, met het aantrekken van Guardado en Moreno heb je 99 zekerheid dat ze wat toevoegen aan het eerste. De Eredivisie is een speeltuin voor spelers van dat kaliber.

11 november 2017 om 12:18

Van de transfersom van Sanchez moet Ajax ook een deel afstaan.

11 november 2017 om 12:41

Diego_forlan, PSV haalt 1 van de grootste talenten van Mexico, Ajax die van Colombia. Speler die ook gelijk al voor dikke winst is verkocht, dus Lozano in dit verhaal betrekken heeft geen nut. Daarnaast is het simpel weg een verschil in beleid. PSV huurt graag spelers en rekent op bepaalde spelers die hun carrière weer willen opbouwen, Ajax rekent op jeugd en wil daarom investeren in het jeugdcomplex.

11 november 2017 om 13:43

Je vergeet wel even te melden dat die verdediger door blessureleed niet veel gespeeld had en Espanyol ook nog eens dringend geld nodig had. Guardado is inderdaad een buitenkansje geweest, maar de meeste van dat soort spelers spelen liever ergens in de middenmoot van een topcompetitie.

11 november 2017 om 13:40

Meer prive maken van het trainingscomplex maakt de boel meteen gemoedelijker. Ben je ook dat gezeur over harde sfeer kwijt. Gewoon lekker als de hertgang wat boompjes, prima

11 november 2017 om 16:07

@matjeq: Dat is het voordeel bij Ajax, geld is er genoeg, ook na deze investering. Is in mijn ogen gewoon een goede investering. Een klein stadion voor JA en de vrouwen is ook gewoon veel beter.

Ajax moet slim investeren en dat is dit wel om in de top van europa te komen. Meer mogelijkheden om te trainen en individueel te kunnen trainen. Uren maken, maar daarvoor is ruimte nodig. Zo'n stadion is leuk en mooi voor de JL en de dames. Ik denk dat je zo de jeugd wel kan aanspreken om bij Ajax te spelen door dit soort trainingsomstandigheden te kunnen creëren.

Ze mogen wel met het veld in de arena beginnen

11 november 2017 om 11:35

Kan hier wel om glimlachen. Je hebt inderdaad een goed punt. Vreemd dat het veld nu weer zo belabberd is terwijl ze het de laatste jaren goed op orde hadden.

11 november 2017 om 12:29

Heeft (denk ik) met het Amsterdam dance event te maken, was vlak voor de wedstrijd tegen Utrecht

11 november 2017 om 13:45

Weet ik wel zeker! Veldcover wordt er op de ochtend van ADE erin gelegd en als de Arena leeg is, er gelijk weer uitgehaald. Het veld zou ongeveer 48 uur redelijk goed moeten blijven onder de cover. Daardoor worden er minder onkosten gemaakt.

11 november 2017 om 15:30

Dat wordt binnenkort weer vervangen. probleem zit overigens niet in de kwaliteit van het veld maar in de overige activiteiten die plaatsvinden in de Arena. Die leveren miljoenen op maar gaan wel ten koste van de huidige grasmat.

Ik lees wat minachtende commentaren hierboven, maar ik vind dit juist een besluit dat getuigt van durf en lef en zeer dicht tegen de filosofie van Ajax aan zit. Heel goed dat ze zo'n bedrag durven te investeren !

11 november 2017 om 12:53

Inderdaad. Als je de jeugdopleiding structureel naar een hoger niveau kunt stuwen is dat gewoon een zeer goede en duurzame zet voor slechts een schijntje van wat spelers kosten, die vaak niet slagen en in een risicogroep vallen betreft het besteden van je geld. Echter zie ik niet direct hoe een stadion en extra trainingsvelden direct tot betere jeugdspelers leidt. Kennis en begeleiding zou een nog betere zet zijn maar ik denk dat het gereserveerde geld ook deels daar naartoe zal gaan. Al met al juich ik dit toe. Hoe meer je een topsportomgeving kweekt, hoe beter.

11 november 2017 om 16:14

36 miljoen is anders wel erg veel geld voor een land waar trainingsintensiteit ligt op amateurniveau.

11 november 2017 om 17:46

Kwaliteit kost nu eenmaal geld en bij Ajax klotst het geld tegen de muren.

11 november 2017 om 17:58

Begrijp mij niet verkeerd, ik juich dit toe. Maar ik probeer alleen aan te geven dat een mooi trainingscomplex weinig zin heeft wanneer desbetreffende spelers liever lui dan moe zijn.

Als deze stap betekend dat de trainingsintensiteit vele malen hoger gaat liggen, en wij dus dat resultaat mogen aanschouwen op het veld dmv betere condities, hoger baltempo, beter aanvallend en verdedigend voetbal etc, ben ik een zeer tevreden man. Maar dan moet de instelling vd spelers drastisch veranderen, niet het sportcomplex.

Nou nu nog het salarishuis omhoog zodat je de nieuwe talenten langer kunt gaan binden en sterspelers kunt begouden. Dan zorgen voor een absolute heerschappij in de eredivisie, zie Celtic als voorbeeld. Misschien dat Nederland dan weer kan meedoen in Europa

11 november 2017 om 17:50

De enige Nederlandse club die kan meedoen in Europa is Ajax en misschien PSV. Feyenoord en alles wat daar onder zit zullen altijd de lachertjes van Europa blijven. De vreugde van de landstitel van Feyenoord was logisch, wat ze nu laten zien is beschamend slecht. Feyenoord en Europa blijft een moeizaam verhaal.

Waren de faciliteiten dan zo slecht dat er zo bizar veel geïnvesteerd gaat worden? Naar mijn mening is begeleiding veel belangrijker dan faciliteiten. En vooral het mentale mag meer aandacht aan besteed worden. Er loopt genoeg talent rond.

11 november 2017 om 19:22

Natuurlijk zijn de fasciliteiten niet slecht maar ik denk niet dat je begrijpt wat Ajax hiermee wilt bereiken. Het is namelijk zo dat de club als opleidingsclub bekend staat maar de toekomst is gewoon maar een doodnormaal trainingscomplex, van alle gemakken voorzien maar niet bijzonder of onderscheidend qua fasciliteiten. Vaak komen er talenten langs om te bekijken of ze hun vervolgstap bij Ajax willen zetten en krijgen dan een rondleiding op de toekomst. Om die talenten nu over de streep te trekken wil Ajax nu gaan renoveren en onderscheidend worden ten opzichte van andere clubs waardoor het talent denkt:"verrek, hier wil ik spelen, hier moet ik zijn". De club begrijpt dat het met enkel Nederlandse talenten niet meer gast lukken, die vijver is te klein. Maar als Ajax talenten uit zuid Amerika, Scandinavië, het voormalig Oostblok en Afrika wil blijven aantrekken zullen de fasciliteiten omhoog moeten als andere clubs met geld strooien. Op die manier kun je weerstand bieden ten opzichte van de grote jongens. Dat probeert Ajax op een duurzame manier. En daarom wil de club renoveren. Dat talent moet weer voor Ajax kiezen voor de opleiding in plaats voor het geld.

11 november 2017 om 19:22

Natuurlijk zijn de fasciliteiten niet slecht maar ik denk niet dat je begrijpt wat Ajax hiermee wilt bereiken. Het is namelijk zo dat de club als opleidingsclub bekend staat maar de toekomst is gewoon maar een doodnormaal trainingscomplex, van alle gemakken voorzien maar niet bijzonder of onderscheidend qua fasciliteiten. Vaak komen er talenten langs om te bekijken of ze hun vervolgstap bij Ajax willen zetten en krijgen dan een rondleiding op de toekomst. Om die talenten nu over de streep te trekken wil Ajax nu gaan renoveren en onderscheidend worden ten opzichte van andere clubs waardoor het talent denkt:"verrek, hier wil ik spelen, hier moet ik zijn". De club begrijpt dat het met enkel Nederlandse talenten niet meer gast lukken, die vijver is te klein. Maar als Ajax talenten uit zuid Amerika, Scandinavië, het voormalig Oostblok en Afrika wil blijven aantrekken zullen de fasciliteiten omhoog moeten als andere clubs met geld strooien. Op die manier kun je weerstand bieden ten opzichte van de grote jongens. Dat probeert Ajax op een duurzame manier. En daarom wil de club renoveren. Dat talent moet weer voor Ajax kiezen voor de opleiding in plaats voor het geld.

Ik weet het niet. Het is uiteraard goed om in je jeugdopleiding te investeren maar ik vraag me af of dit nou echt tot concrete verbetering en een hoger niveau van spelers leidt. Maakt m.i. niet zo heel veel uit of je nou 10 of 15 velden hebt, of dat je als club spelers lokt met gouden bubbelbaden. Ajax kan slechts een heel beperkt aantal jeugdspelers halen die van het niveau buitencategorie zijn. Dat zal in de toekomst alleen nog maar minder worden. Het is niet lullig bedoelt maar als je objectief naar de huidige selectie zijn dan zijn het er m.i. maar een of twee die er bovenuit steken. De rest van de "geweldige" lichting uit de A1 van een paar jaar geleden is toch voornamelijk middelmaat gebleken of al weer vertrokken naar financieel graziger voetbalweiden.

11 november 2017 om 17:45

Hoe kom je aan die wijsheid, Ajax verkoopt elk jaar 42 duizend seizoenkaarten. Beetje in het wilde weg blaten voegt niet zo veel toe aan dit bericht. Ps erg goed dat Ajax hierin investeerd, we kunnen wel lacherig en zuur over Ajax doen, maar Ajax komt altijd weer terug en maakt altijd het verschil.

11 november 2017 om 18:05

Ik heb het over het vullen van het stadion, niet over de al dan niet verkochte kaarten. Iedereen weet de dramatische no-show percentages bij jullie. Juist door jullie slechte dedication denk ik dat ajax beter het geld kan steken in het huren van een ander stadion als ze werkelijk denken het stadion met 6000 man te kunnen vullen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
André OnanaKeeper10
Joël VeltmanVerdediger10
Mitchell DijksVerdediger10
Nick ViergeverVerdediger10
Matthijs De LigtVerdediger10
Hakim ZiyechMiddenvelder11
Frenkie de JongMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

In de wandelgangen

Maandag 16 juli
Jürgen Klopp en Liverpool hebben de knoop doorgehakt over de keeperspositie. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren