Italië wacht hels karwei in San Siro na nederlaag in Zweden

Vrijdag, 10 november 2017 om 22:38

Zweden heeft vrijdagavond een belangrijke stap naar een WK-ticket gezet door te winnen van Italië. In de Friends Arena hadden de Scandinaviërs met name in de eerste helft het betere van het spel. Zweden creëerde de grootste mogelijkheden en via een gelukkige treffer van invaller Jakob Johansson kwam het na een uur spelen op voorsprong. Italië had kansen om langszij te komen, maar Robin Olsen hield zijn doel knap schoon: 1-0.

De mannen van bondscoach Janne Andersson begonnen voortvarend, waarbij met name Emil Forsberg voor gevaar stichtte. Een vrije trap van de vleugelaanvaller ging huizenhoog over, maar goed voorbereidend werk van de Zweed zorgde er even later voor dat Ola Toivonen kon afdrukken, maar de voormalig PSV'er kon Gianluigi Buffon niet testen. De beginfase stond niet bol van de grote kansen, wel van de kleine akkefietjes, waarbij onder anderen Daniele De Rossi en Toivonen hardhandig te werk gingen, maar niet werden bestraft door scheidsrechter Cüneyt Çakir.

Het publiek in de Friends Arena werd in de eerste helft niet verwend: na dertig minuten waren er nog geen schoten op doel geconstateerd. Toivonen had vlak voor het rustsignaal zijn ploeg echter wel op voorsprong kunnen brengen, maar de Zweed moest zijn meerdere erkennen in Buffon. In het tweede bedrijf bleef Zweden drukken en invaller Johansson schoot zijn ploeg na een uur spelen naar de voorsprong, nadat De Rossi de bal van richting veranderde.

Italië zocht naar de gelijkmaker en Matteo Darmian was erg dichtbij: de vleugelverdediger kon op de rand van de zestien uithalen, maar zijn poging spatte uiteen op de paal. De Zuid-Europeanen bleven het Olsen moeilijk maken, maar ook onder meer Antonio Candreva kon de Zweedse sluitpost niet passeren. Komende maandag staan de twee landen wederom tegenover elkaar in San Siro en wordt er bepaald welke ploeg naar het WK in Rusland mag.


Poll

Gaat Zweden zich kwalificeren voor het WK?


Gerelateerd

60 reacties (laatste reactie door desteek77)

Dit word wel heel moeilijk zo, de hele tijd zonder een echt idee erachter lopen klooien, ballen pompen en er het beste van hopen, een zwaar gedateerde coach die dringend uit zijn lijden verlost moet worden, een selectie zonder creatievelingen, zonder voetballers die dat geniale hebben (insigne ja maar die zit dankzij onze incompetente coach op de bank ?????) pff, dit Italie is zo ontiegelijk grijs. Allemaal harde werkers dat zeker, maar waar zitten onze spelers a la Del Piero, Totti, Pirlo? Dit is echt niks zo, er stond vandaag letterlijk geen enkele speler in de basis die ook maar 1/10de van het talent van een Totti of Alex heeft, om te janken. Je mist al zoveel creatieve impulsen en dan laat je Insigne nog op de bank ook, mag ie nog 20 minuutjes komen meedoen als het kalf al verzopen is, man man, die Candreva nooit nog oproepen, wat een mispeer is dat geworden zeg, dan is Eder nog een pak beter.

Hopelijk trekken we dit nog recht thuis, maar wat kunnen we uberhaupt gaan doen op zulk eindtoernooi? Met deze ploeg zonder rauwe klasse en deze trainer zonder tactiek of idee van wat hij doet?

Forza Italia! Hopend op betere tijden.

10 november 2017 om 22:43

Waarom spelen niet gewoon een 433 met Jorginho op het middenveld en Insigne/immobile/bernardeschi voorin? Dit zou alle creatieve problemen oplossen en ons een man meer op het midden geven maar nee we spelen een 424 met 2 nummer negens in de aanval... Ventura weg graag en Ancelotti of Allegri in

10 november 2017 om 22:47

Hou allegri maar in turijn, onbekwaam voor italie .. conti moet terug komen of ancelotti

10 november 2017 om 22:47

Snap ik ook niet, deze opstelling is zo bloedeloos en duf, we hebben enkele wat jongere (berna en Insigne) Italianen die best een talentvolle voorhoede kunnen vormen, die jongens gaan nog wel eens de mist in gaan (althans Berna, Insigne is ervaren genoeg) maar ze kunnen tenminste toveren, nu speel je met twee beukende nummers 9 die elkaar continu in de weg lopen en daarachter een middenveld zonder creativiteit. En de “flanken” waren helemaal drama. Die Candreva heeft zowat 10 keer geprobeerd zijn Zweed te passeren en is daar welgeteld 0x in geslaagd, schande.

Ventura eruit! Nu!

10 november 2017 om 22:48

Vooral de Rossi viel vandaag door de mand, leek in balbezit alsof er een man minder was. Parolo en verratti enorm ver uit elkaar, er was geen middenveld te bekennen bij Italië. Werk aan de winkel en jouw voorstel klinkt stukken beter om wat offensiever gevaarlijk te worden. Maar uiteindelijk ging Italië vandaag voor de 0-0 of lelijke 0-1 winst. Zweden heeft ook geen fatsoenlijke kans gehad, dus eigenlijk was de tactiek in dat opzicht nog wel prima.

10 november 2017 om 22:56

Zoiets, dan maak je wel goals.

Buffon
De Sciglio
Bonucci
Chiellini
Darmian
Marchisio
Verratti
Jorginho
Bernardeschi
Immobile
Insigne
10 november 2017 om 22:56

Klopt helemaal! En ik zou balotelli terug selecteren..

10 november 2017 om 22:55

We hebben genoeg spelers om een leuk team te bouwen. Maar als onze grote vriend iedereen op de bank houdt. Dan word het inderdaad lastig.

10 november 2017 om 23:03

Los van de tactiek is dit Italie ook zowat futloos zonder pure energie wat italie altijd heeft gehad. Ze worden gewoon afgebluft door dit Zweden. De strijdt wordt verloren, bijna overal. Het was vreemd om te zien dat Zweden het psychologische spelletje beter speelde dan italie. Echt als Italie en de spelers nu nog niet alles gaan geven in de terugwedstrijd, dan is de eer om te strijden voor italie best wel weg gevlogen in dit team.

En laten we aub ophouden dat Italie geen toppers meer heeft zoals vroeger, dat heeft Zweden, ijsland enz. ook niet. Gaan net als Oranje zitten praten dan, nee doe maar niet. Dit italie moet dit Zweden gewoon kapot maken, technisch en mentaal, maar blijkbaar spelen die Zweedse voetballer het mentale spelletje veel beter, met die Toivonen voorop (man wel echt een walgelijke speler zeg bah).

hoppa! goed gedaan jongens - ik ben alleen al blij omdat nu zlatan lekker met een mond vol tanden voor de tv staat. Want zonder die man zouden we verliezen van italiã« en kunnen we niet voetballen. We hebben hem nodig riep die.

Hejda Zlatan! we gaan gewoon zonder jou naar Rusland!

10 november 2017 om 22:44

Hebben wij tegen Nederland kunnen zien...

10 november 2017 om 22:46

Beter? Zweden was voetballend echt dramatisch.. Zeuren, treiteren, vallen, uitdelen. Niets was vandaag te veel voor ze, na vandaag gun ik het Italië toch net iets meer. Met Zlatan gebeurde er altijd wat leuks, nu is het opportunisme en hopen op een gelukje. En dat is vandaag precies het geval, enorm veel geluk.

10 november 2017 om 22:50

Oke, Ik geef toe dat het vandaag meer geluk was als voetbal skills maar toch voelt de overwinning goed vanwege dat gezeur van Zlatan. Uiteindelijk zal Italie gewoon doorgaan maar toch.

10 november 2017 om 22:51

Met Forsberg hebben ze wel een potentiële smaakmaker in de ploeg. De rest speelt heel gedisciplineerd en volwassen. Heb vanavond genoten van Zweden, de geniepigheden inbegrepen die een beetje bij dit soort duels horen.

10 november 2017 om 22:52

Als Ventura vasthoud aan deze opstelling gaan jullie naar Rusland, mark my words.

11 november 2017 om 06:44

Wat een irritant rotteam inderdaad die Zweden en dan vooral die toivonen en zijn maatje Berg die samen besloten maar in de 5 minuten een arm in iemands gezicht te planten. Hoop echt niet dat deze irritante houthakkers naar het wk gaan.

10 november 2017 om 22:53

Niet voor je beurt praten. Ze spelen tegen Italië, niet tegen Schotland. 1-0 is een goede uitslag voor Zweden maar ik zie Italië thuis gewoon met 2-0 winnen hoor

10 november 2017 om 22:53

Niet voor je beurt praten. Ze spelen tegen Italië, niet tegen Schotland. 1-0 is een goede uitslag voor Zweden maar ik zie Italië thuis gewoon met 2-0 winnen hoor

10 november 2017 om 23:34

Hebt he interview niet goed gecheckt schijnbaar. Zlatan heeft nooit gezegd dat Zweden zonder hem niet naar het WK kan. Zlatan zei dat mensen dat dachten toen hij stopte als international. Na die zin gaf hij Zweden juist complimenten om het hechte team en de werklust die ze hebben.

Eerst goed lezen/luisteren dan pas praten/typen.😜😜

10 november 2017 om 23:44

Als ik jou was zou ik het interview even terugkijken. In het begin zei Zlatan dat er nu minder druk ruste op Zweden omdat hij er niet meer bij was en de verwachtingen daardoor lager zijn. Dit meende hij serieus. Vervolgens zei hij met een grote grijns op zijn gezicht dat "de kwaliteit van zweden nu natuurlijk ook lager was". Nu weet je het met Zlatan natuurlijk nooit zeker maar het cynisme spatte er toch wel van af.

11 november 2017 om 01:23

Het is natuurlijk wel zo dat de blamage voor het niet halen van een eindtoernooi bij Italië vele malen groter is dan bij Nederland. Vraagje aan de Italianen hier/volgers van het Italiaans voetbal. Hoe wordt hier in Italië op gereageerd?

Bijzonder knap dat Zweden tegen uitgerekend Italië de meest smerige ploeg was en met een lucky 1-0 wint.

Wow... Dat wordt nog een leuke pot in Italië

Denk dat Italië gewoon eenvoudig doorgaat ondanks deze nederlaag.

Zweden dan toch naar het WK?😉😉

11 november 2017 om 13:00

Alsjeblieft zeg, zo'n ploeg wil je toch niet hebben op het WK? Alleen al omdat ik die Toivonen weer minimaal drie weken moet aanzien, blijft een vervelende kwal dat mannetje. Italië mag ze van mij keihard afmaken in San Siro met 4-0, hoewel ik dat met deze vorm helaas niet zo snel zie gebeuren.

Ik hoop toch echt dat Zweden zichzelf niet kwalificeerd, puur om het feit om ons pijn toch nog een beetje te verzachten..

10 november 2017 om 23:30

Als een nog veel groter voetbal land als Nederland zich ook niet plaats verzacht dat op een of ander manier ook wel de pijn. Ik kan het me echter niet voorstellen, die gaan dit thuis wel recht zetten. Als je zag hoeveel kansen Nederland pas al tegen Zweden kreeg dan mag Italië zich hierdoor nooit laten uitschakelen.

Leuke wedstrijd, mede door strijdlustige Zweden. Maar eerlijk is eerlijk, 1 a 2 rode kaarten voor Zweden was niet onterecht geweest. Komen goed weg vandaag door de altijd geweldig fluitende cakir. Maar een geweldige uitgangspositie nu, dit moeten ze met een uitgoaltje wel over de streep kunnen trekken tegen de nogal tegenvallende Italianen.

We zaten gewoon in de poule des doods man.

10 november 2017 om 22:48

Dat was toch al lang duidelijk. Frankrijk, Zweden en Nederland horen alle 3 gewoon op het WK thuis, Ook al heeft Zweden er natuurlijk niks te zoeken.

10 november 2017 om 22:55

Tja het is vooral de manier waarop we eruit zijn gegaan. Like a b...

Wat heb ik me kapot geërgerd aan Emile Schelvis, in zijn Italiëshirtje. De Zweden kwamen met een plan en hebben dat geweldig uitgevoerd, weinig weggegeven en een mazzelgoaltje meegepakt. Prima uitgangspositie voor ze!

10 november 2017 om 22:51

Italië speelde exact hetzelfde, nog minder weg gegeven en meer 'kansjes' gehad. Door een pure geluksgoal winnen ze vandaag, daar darmian nog de paal raakte met de enige fatsoenlijke doelpoging van vandaag naast de knal van candreva. Italië was heer en meester vandaag, ongelukkig verloren met een saaie spelopvatting

11 november 2017 om 12:02

Ik zap altijd als hij commentator is!!! Ongeacht welke wedstrijd!

Ik hoop dat Zweden het gaat redden. Ik kan wel genieten van hun 442 systeem waarin ze tactisch goed staan. Italië is niets aan om naar te kijken, zit geen enkele lijn in het spel en van de spelers word ik ook niet warm van.

Tsjonge die Zweden man wat zit het ze mee dit jaar. Dat terwijl zon ploeg echt niks te zoeken heeft op een WK de enige fatsoenlijke speler is forsberg.

Wat de Italianen daar tegenover zetten valt me wel echt tegen. Die zijn sinds het EK echt niks opgeschoten en spelen nog steeds in die mislukte 3-5-2 waar ze de spelers niet voor hebben (darmian speelde aardig vandaag maar toch verlang je naar meer op zon sleutelpositie). Verwacht maandag een Italie dat 4-3-3 speelt en ook wat verjonging en mag hopen dat Insigne gewoon in de basis begint!

Wat een aanfluiting van Italië. Zelden zoveel slordige passes gezien. En Insigne spande de kroon, ingebracht om het verschil te maken en dan gaat die verder van de 16 vandaan staan dan Chiellini en Bonucci. Mag hopen dat ze dit nog kunnen goedmaken in eigen huis

10 november 2017 om 22:51

Wat moest die jongen dan doen? Ze zaten constant ballen te pompen door het midden richting de onbereikbare spits(en), Insigne moest daar de bal wel komen halen. Bovendien moest Insigne gewoon starten, maar neen, lekker met blinde paarden starten.

10 november 2017 om 22:53

Snap ook wel dat die aan de bal wou komen, het was bovenal gewoon inspiratieloos. Het hele elftal en dan valt insigne op in negatieve zin. Hoop echt dat ze het halen, zonder Italië is het WK voor mij niet meer leuk ...

Zweden collectief erg sterk! We kunnen zeggen wat we willen dat Luxemburg en Wit-Rusland het lieten lopen, maar blijkbaar niet als ze ook gewoon winnen van Frankrijk en Italië. Alleen maar respect voor de passie en de strijdkracht.

10 november 2017 om 23:23

Tegen Frankrijk geluksgoal door blunder, Nederlands elfatl geldige goal afgekeurd, tegen Italië geluksgoal. Ook de scheidsrechters, wat betreft kaarten, werkten mee. Kan niks anders zeggen dan dat dit Zweden het meeste geluk in hun historie hebben...

update: Als reactie op reactie van Kenner070 hieronder. Ten eerste, bij gelijkspel zouden wij de play offs hebben gespeeld. Ten tweede, ik accepteer volledig dat zij wel gaan, maar kan toch wel stellen dat ze daar heel veel geluk bij hebben gehad? Jij doet net alsof Zweden zo fantastisch speelde, maar dat is niet zo. Ze spelen belabberd voetbal. Dat oordeel staat compleet los van hoe nederlands elftal heeft gespeeld (is ook belabberd)

10 november 2017 om 23:37

Niet gaan overdrijven, want je zegt tegen Frankrijk geluksgoal maar het stond gewoon gelijk en dat is al een prestatie van formaat! Nederland kwam tot 1 schot op doel. En geluksgoal tegen Italië, telt die dan niet ofzo? Ze houden ze gewoon van het scoren de hele wedstrijd. Frustratie zit nog hoog bij , accepteer het Zweden richt zich nog vol op het WK en NL is bezig met de fifa ranking opeens haha.

11 november 2017 om 00:17

@kenner070

Je vergeet wel dat de Fransen tegen Nederland veel beter speelden. Zweden is gewoon een hele matige ploeg, maar elk jaar gebeuren er wel rare dingen op zo'n voetbalveld.

Geen enkel land kan het zich veroorloven om een offday te hebben. Dat geldt dus ook voor grote voetballanden als Frankrijk of Italie. Als dat gebeurt, kan iedereen resultaat halen tegen die landen.

Je kunt alles afdoen als frustratie of jaloezie jegens Zweden, maar daarmee kun je elke discussie platleggen. Dat we niet gekwalificeerd zijn, wil niet zeggen dat mensen niet gewoon objectief kunnen kijken naar de Zweedse ploeg.

Ik ben wel voor de onderhond, dus hoop dat Zweden doorgaat. Ze moeten even een doelpunt maken en de Italianen moeten er 3 maken !

Waarom zou je met Belotti en Immobile samen spelen? Zijn allebei echte spitsen die elkaar alleen maar in de weg gaan lopen, doet me denken aan van Marwijk die naar de media ging luisteren toen ze schreeuwden om Huntelaar en van Persie voorin, dat liep ook voor geen meter. Die Italiaanse bondscoach snapt er vrij weinig van ben ik bang, ook gezien de reacties over die man.

Volgende wedstrijd opstelling van Italië: 424. Tactisch onbenul Ventura heeft alles verkloot. En nu dat Italië moet komen gaat hij dit zeker doen. En krijg je buiten een zwak middenveld, zootje counters om de oren. Echt zin in de return!!!!

11 november 2017 om 06:13

Nou Veratti was deze wedstrijd juist vertragend aan de bal.. waar hij vaak snel door kon spelen, ging hij eerst rustig kijken.. je had meer aan Marchisio gehad..meer snelheid

11 november 2017 om 10:25

Veratti brengt bij Italië ook heel vaak niet hetzelfde spel als bij Psg. Dus zo erg is het nou ook niet dat hij er niet is.

Zeker niet het mooiste voetbal om naar te kijken,maar het degelijke 442 van Zweden blijkt wel moeilijk te bestrijden en de uitslag nodigt zeker uit,ook de return te gaan aanschouwen.

11 november 2017 om 00:14

Dit ligt toch meer aan Italie dan aan de kwaliteiten van de tegenstander. Dit Zweden is gewoon zeer matig en ook het spel is belabberd. Echter kun je met vechtlust veel bereiken als de tegenstander een offday heeft. Dat was vanavond het geval en dan is Italie toch wel kwetsbaar.

Wat een slechte wedstrijd. En dat Zweden doet niets anders dan duikelen, slaan, schoppen en provoceren. Jammer dat Italiã« op ons niveau zit - misschien nog wel slechter - want zo gaan die houthakkers ook nog naar de WK. Nederland heeft Zweden 2 keer (bijna) weggespeeld. Dan verwacht je dat Italiã« geen probleem zou moeten hebben met Zweden, maar niets is minder waar. Dan maandag maar.

Dit zag ik eerlijk gezegd niet aankomen. Italie is normaal toch niet een ploeg die zich laat provoceren en het hoort eigenlijk geen kind te hebben aan Zweden. Zo zie je maar weer dat de bal rond is en de vreemdste scenario's mogelijk zijn.

We hebben het de laatste tijd alleen maar over hoe slecht we tegenwoordig wel niet zijn als voetballand, maar dit Zweden is ook gewoon een hele beperkte ploeg. Het verschil zit hem voornamelijk in de vechtlust, want kwalitatief is dit Zweden een stuk slechter dan Nederland, laat staan een land als Italie dat wellicht 3 top elftallen kan opstellen als het zou willen.

11 november 2017 om 04:02

Dan overschat je dit Italië nog altijd hoor. Wat Conte met deze selectie heeft verwezenlijkt is echt wel een topprestatie. Weinig dragende spelers bij de grote clubs in eigen land hoor. De verdedigers van Juve, insigne en Veratti. Dan heb je het wel gehad.

Ondanks dit plaatsen ze zich gewoon voor het WK hoor. De Zweden moeten zich nog niet rijk rekenen. Het zal niet mooi zijn, maar Italië plaatst zich.

Wordt een leuke pot in Italië. Italië staat niet bekend om het makkelijke scoren, dus heeft ik Zweden toch een goede uitgangspositie.
Over gebrek aan geluk heeft Zweden in ieder geval niet te klagen zeg, goeie genade. In de kwalificatie tegen ons een glaszuiver doelpunt van Dost afgekeurd en dan nog die ongelooflijke blunder van Lloris in de slotseconde. Deze wedstrijd valt de arbitrage ook niet tegen voor ze en winnen ze door een van richting verandert schot.

Hoop dat die italianen eruit flikkeren. Ben nog steeds die naaiactie nuet vergeten op het EK. Toen ze met allemaal reserves van noord ierland verloren en turkije eruit flikkerden. Noord ierland is uitgeschakeld nu die kut italianen nog. Ze spelen toch altijd laf en vies voetbal.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Italië

FIFA ranking: 21
243 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
Ciro ImmobileAanvaller65
Andrea BarzagliVerdediger50
Leonardo BonucciVerdediger50
Antonio CandrevaMiddenvelder52
Andrea BelottiAanvaller54
EderAanvaller51
Voor de complete selectie: Clubpagina Italië.

313 fans
Keeper, 40 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Paris Saint-Germain 2 0 0 0
2017/2018 Juventus 21 0 1 0
2016/2017 Juventus 30 0 0 0
2015/2016 Juventus 35 0 1 0
2014/2015 Juventus 33 0 0 0
Laatste voetbalnieuws

PSG dankt blunderende doelman in eerste speelronde

Paris Saint-Germain is prima begonnen aan het nieuwe seizoen in de Ligue 1. De titelverdediger rekende zondagavond in het eigen Parc des Princes met ruime cijfers af met SM Caen: 3-0....Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 18 augustus
Roberto Carlos gaat mogelijk aan de slag in Lissabon. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren