RvC Ajax gepasseerd: ‘Ons is niet de kans gegeven te bemiddelen’

Zaterdag, 11 november 2017 om 00:00Demen Bulbul

Peter Bosz trok afgelopen zomer de deur achter zich dicht bij Ajax na onenigheid met het technisch hart van de Amsterdamse club. De trainer leefde al enige tijd in onmin met enkele directieleden en hapte toe toen Borussia Dortmund interesse toonde. De Raad van Commissarissen was niet op tijd op de hoogte gesteld van de interne spanningen bij Ajax, zo bekent voorzitter Leo van Wijk vrijdag.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Verbaast het jou dat de Raad van Commissarissen niet de kans is geboden te bemiddelen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

27 reacties (laatste reactie door pinko)

Je hebt formele en informele kanalen binnen een bedrijf.

Als je begeeft binnen de club, bv tiijdens wedstrijddagen, maar ook daarom heen, en je oor goed te luisteren legt, zal je best eea oppikken. Dat mag een man als van Wijk voor wie alle deuren binnen Ajax open gaan zichzelf ook aanrekenen. Hij is hier nadrukkelijk bezig zijn straatje schoon te vegen.

11 november 2017 om 00:38

De RvC kan op verzoek wel bemiddelen, maar heeft in principe niks te zeggen over de relatie tussen de TD en de trainer.

11 november 2017 om 00:42

zie mijn eerste zin.

11 november 2017 om 01:19

Ik heb even een oprechte vraag over een ander onderwerp (mijn reacties worden namelijk onder elk relevant artikel verwijderd). Mijn vraag gaat over het feit dat Ajax geen spelers meer wil verhuren aan clubs die op kunstgras spelen. Dit begrijp ik volledig en ik vind het een statement die op zijn plaats is als grootste club van Nederland. Wat ik me wel af vraag (correct me if i’m wrong), speelt jong Ajax op de Toekomst niet ook op kunstgras? Dan vind ik het namelijk een beetje een misplaatst statement. Wat ik al zei, het is off topic maar omdat mijn vraag elke keer wordt verwijdert vraag ik het maar in dit topic.

11 november 2017 om 09:34

Volgende week krijgen we een artikel met de mening van de kofiejuffrouw bij Ajax over het vertrek van Bosz. Die had wellicht onder het genot van een goede bak koffie wonderen kunnen verrichten. Zucht..

11 november 2017 om 12:05

Ik hoop dat je het verschil kent tussen de koffiedame en de voorzitter van de RvC

11 november 2017 om 12:29

Ik hoop voor jou dat je het verschil kent tussen cynisme en iets daadwerkelijk bedoelen. Daarbij is het ook iets van mosterd na de maaltijd (we zitten ondertussen halverwege november)..

Waarom verbaast mij dit niks.

11 november 2017 om 00:43

Geen idee...

On: Bosz had die trein naar Dortmund überhaupt wel genomen, met of zonder de RvC als intermediair. Alle mooie praatjes van Bosz om een verwijdering te creëren zijn imo een farce om als the good guy in de slachtofferrol de club achter zich te laten.

11 november 2017 om 00:57

Alleen dat het al vanaf januari liep, ver voor Dortmund uberhaupt een realistische optie zou worden.

11 november 2017 om 01:31

Er waren wat verschillen van meningen ja, echter toe Dortmund aan Bosz trok, kwam de beste man plotseling met eisen waarvan hij wist dat ze niet konden worden ingewilligd. Bosz is ook geen heilig boontje, ook al ziet men hem blijkbaar graag zo.

Dit soort capriolen krijg je, als je dus vriendjes van elkaar de dienst laat uitmaken. Er had sowieso een onafhankelijke ervaren algemene directeur moeten komen, daar blijf ik bij ondanks Van der Sar netjes zijn papieren heeft gehaald. Zelfde verhaal met Keizer, bij een moeilijke club als Ajax kan je beter een ervaren leider aanstellen. Nu heb je niemand die elkaar de waarheid zal zeggen, of tegenspreken wat een ongezonde situatie. De verkeerde mensen hebben teveel macht in mijn ogen.😦

Alweer een stukje over het vetrek van Bosz... Het geeft alleen maar aan, hoe zeer ze (en wij supporters) hem missen. Keizer; Spijkerman en Bergkamp kunnen we missen als kiespijn.... Alleen jammer dat we nu die praatjes achteraf krijgen...

11 november 2017 om 00:49

Precies, wat heb ik er aan? Niks, noppes. Het enigste wat ik als fan hoop is dat men er wat van heeft geleerd. Tijd zal zeggen...

11 november 2017 om 00:53

Je kunt op z'n minst naar de rol van Bosz kijken. Bosz wilde sowieso vertrekken naar Dortmund, dat was een kans uit duizenden voor hem. Waarschijnlijk is het vloeken in de kerk, maar ik mis als supporter de persoon Bosz niet. De coach wel, maar de zelfingenomenheid van eigenzinnige Bosz mis ik al kiespijn. Dat gemanoeuvreer in de slachtofferrol door hem laatst in dat interview, waarbij hij zijn handen waste in onschuld.

11 november 2017 om 01:12

Leuk en aardig maar hij is een coach, en daar moet je hem op beoordelen, als hij soortgelijke prestaties als vorig seizoen zou behalen mag hij wat mij betreft de grootste idioot zijn in de voetballerij, wat merken wij er nou van, precies niks, wel hoe hij zijn elftallen laat spelen.

11 november 2017 om 01:36

Een coach is naast een coach ook mens. En mensen kunnen ook op persoonlijk vlak botsen. Dat beïnvloed nou eenmaal een werkrelatie en heeft invloed op het functioneren. Alleen maar beoordelen op prestaties is in de praktijk niet altijd haalbaar. Waar mensen met elkaar werken moeten ze minimaal door één deur kunnen.

11 november 2017 om 06:14

Buitenspel, dat heb ik ook, een coach die eerst zegt, ik blijf en dan bij de eerste die aankomt, dan die trein pakt, die hoeft dan toch ook niet meer te blijven vindt ik, dat vindt ik in een zekere manier verraderlijk. Dit geld ook voor spelers, voor mijn gevoel.

11 november 2017 om 08:35

Maar past die zelfingenomenheid nou juist niet goed bij Ajax? Ik vond hem juist verfrissend. Iemand met eigen ideeën die daar ook aan vast hield, met een overtuiging dat het goed zou komen. De persoon kan je niet los zien van de coach

11 november 2017 om 08:50

Zelfovertuiging is voor een coach iis geen slechte eigenschap, ongeacht de club waar hij werkt. Er is niks verkeerd aan een coach die vertrouwen in eigen kunnen uitstraalt en overbrengt naar de groep.

Maar zelfingenomenheid gaat toch wat verder imo. Dat is een treedje hogen in het overtuigd zijn in jezelf en nijgt naar een vorm van narcisme. Wanneer Bosz door de jaren heen aanschoof bij bijvoorbeeld Studio Voetbal, dat kwam hij mij niet altijd over als een heel prettige persoonlijkheid. Flexibiliteit naar andere tafelgasten was vaak ver te zoeken. Als coach heeft hij natuurlijk wel fijne ideën.

11 november 2017 om 09:33

(buitenspelval)
Nee wat we nu op de bank hebben straalt wat uit zeg Keizer mag volgens mij niet eens de opstelling zelf bepalen en we kunnen wel zeggen dat Bosz voor het geld heeft gekozen nou ik betwijfel dat ten zeerste want waarom koopt hij een huis in de buurt van Amsterdam volgens mij niet om na een jaar weer weg te gaan , volgens mij wilde hij meer zeggenschap en dat wilden de zogenaamde beleidsbepalers niet en kijk hoe we nu staan een Coach die in mijn ogen niet capabel is om een club als Ajax te trainen en een ploeg die nog steeds niet op de rit staat nee het gaat crescendo toch? , ze moeten zo snel mogelijk van deze trainer af en een coach aantrekken die echt de baas is en zelf bepaalt hoe hij speelt en wie hij opstelt en niet zijn oren laat hangen naar mensen die je nooit voor een camera ziet maar wel alles bepalen .

Al met al, Ajax presteert niet op het veld en ze gaan weer naar excuses zoeken! Bijna elk jaar hetzelfde liedje bij Ajax! Als ik Ajax supporter zou zijn dan zou ik er echt kotsbeu van worden. Bij PSV blijft het altijd rustig. Feyenoord laatste jaren ook! Weet je, als Ajax nu eens een keer niet zo arrogant wil overkomen, moeten ze kappen met proberen vernieuwend te zijn! Alleen al om een technisch hart te hebben! Wat is dat voor een verzinsel joh? Welk voetbalclub heeft dat ook dan? Wat is dit joh? Als je wilt uitblinken in anders zijn dan de rest, dan ga je toch niet een voetbalclub laten runnen door ex voetballers die nooit tegenspraak hebben gehad in hun doen en laten? Die niet gehard zijn in het echte leven? Die niet begrijpen als er een keer iemand hun kritiek geeft! Die niet snappen dat er gewerkt dient te worden ipv dat ze denken dat alles wat ze doen dat dat juist is! Zag je bergkamp vandaag op tv bij VI? Wat zegt hij nou dan? En dat is jullie beleidsbepaler of wat dan ook? Wat staat hij daar nou als een kind! Bang voor vragen, terughoudend! En dat vertegenwoordigd jullie zgn technisch hart? Ik vind het maar een zielig hoopje onkunde wat hij uitstraalt! Niet mee eens? Prima hoor! Maar je kan mij niet overtuigen dat hij daar staat namens Ajax! Wij zijn Ajax! Hahaha

11 november 2017 om 09:45

Ik ben het compleet met je eens. Het doet me al jaren pijn aan de ogen wat voor een mismanagement er seizoen op seizoen wordt uitgevoerd. Het lijkt wel alsof ze daar in Amsterdam zich compleet afsluiten in hun bunker voor wat de buitenwereld te melden heeft.

Het is elk seizoen bijna wel raak, voorheen was het Marc Netto die de geldkraan niet wilde opendraaien. Nu is het weer Bergkamp en co die de boel naar de pleuris helpen bij Ajax. Ik kan alleen maar concluderen dat al die hoge petten daar veelal handelen uit eigen belang, precies doen waar ze zelf zin in hebben en uiteindelijk de ons (de supporters) in de kou laten staan. Ik ben er wel echt klaar mee en van mij mag er weer een nieuwe revolutie komen. Grote schoonmaak houden en dan weer opnieuw bouwen met een duidelijk beleid.

11 november 2017 om 10:40

Ajax had al lang en breed het Basel van Nederland kunnen zijn. Daar ben ik van overtuigd. Met de voorsprong in middelen die het heeft. Maar goed, ons kent ons. Met mismanagement pur sang als gevolg. Pijnlijk om te zien.

Dit lezende lijkt het er op dat Bergkamp, met ruggensteun van van der Sar, dit mooi onder de pet heeft kunnen houden. Bosz in stilte naar de achterdeur geduwd en vriendje en marionet Keizer naar voren geduwd. Dat dit ten koste gaat van Ajax is in de ogen van Bergkamp even niet het belangrijkste. Jaloers op de successen van Bosz, die ook nog eens zo eigenwijs was om zijn eigen gang te gaan en in zijn ogen verbeteringen aan te dragen die nog eens ten koste zouden gaan van b.v. Spijkerman en Co. Of de RVC is nu wakker, of vindt nu het moment om haar kritiek in openbaarheid te brengen; vooral met de huidige resultaten van Ajax 1 in het achterhoofd. Gedane zaken nemen geen keer en Ajax is weer eens voor de zoveelste keer door eigen toedoen terug bij af. Het ergste is - dat merk je ook als je van der Sar hoort - dat Bergkamp geen enkele verantwoordelijkheid voor zijn daden neemt en/of duidelijke uitleg geeft voor zijn handelen. Nee, het blijft bij: als ik vroeger slecht speelde hoefde niemand mij dat te vertellen, dat wist ik zelf wel. En andersom ook. Dus heb ik het probleem Bosz in mijn ogen goed opgelost. En dat hoef ik niemand uit te leggen. Die soort arrogantie doet Ajax nu zo vaak de das om. Misschien dat de RVC genoeg kennis en de guts heeft om de mensen, die jarenlang Ajax niet vooruit helpen, weg te sturen. Te beginnen bij Bergkamp. Of hem alleen spitsen laten trainen, maar absoluut geen verantwoording geven voor andere zaken zoals beslissingsbevoegdheid en beleidsmaker. Vraagje: zouden Bergkamp en van der Sar ook al een kritisch gesprek hebben gehad met “vriend” Keizer? Want als Bosz al onder een vergrootglas lag, moet Keizer zonder die vergroting al dik in de problemen zitten....

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax3646
2.Feyenoord3524
3.PSV3416
5.Vitesse26-2
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
R. GravenberchMiddenvelder151
D. TadićAanvaller156
S. BerghuisAanvaller145
S. HallerAanvaller149
David NeresAanvaller143
D. KlaassenMiddenvelder123
R. PasveerKeeper120
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

43 fans
Coach, 58 jaar

In de wandelgangen

Zondag 5 december
Everton ziet in José Mourinho een geschikte vervanger van Rafael Benítez, mocht de club besluiten om de Spaanse oefenmeester te ontslaan. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren