FC Utrecht bindt talent: ‘Hij gaat elk duel voor 100 procent aan’

Woensdag, 8 november 2017 om 12:15Tim Siekman

Redouan El Yaakoubi heeft zijn eerste profcontract getekend bij FC Utrecht, zo meldt de Eredivisionist woensdag via de officiële kanalen. De verdediger is de komende tweeënhalf jaar verbonden aan de Domstedelingen, met een optie voor een extra seizoen.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Redouan El Yaakoubi is een aanwinst voor FC Utrecht


Gerelateerd

Meer sportnieuws

12 reacties (laatste reactie door manan)

Best een laatbloeier. 2015/2016 speelde hij nog voor Elinkwijk en vanaf 2017/2018 is hij pas doorgestroomd naar Jong Fc Utrecht. Ben benieuwd hoe hij het gaat doen, misschien dezelfde ontwikkeling als Toornstra?

Heerlijk nieuws dit. Geweldige jongen die zon grote drive heeft en altijd is blijven geloven in zijn droom. Toen ik bij hem in het team zat was ie ook al zo veelzijdig en speelde hij nog als mid mid en soms zelfs in de spits. Bovendien ook erg slimme jongen die een universitaire studie doet en enorm veel om zijn familie heeft! Re, je hebt het verdiend man ik gun je het beste! Hopelijk krijg je de kans om te debuteren voor het eerste en wie weet wat er nog meer in zit!

Misschien is het te kort door de bocht maar het lijkt erop dat Ten Hag als enige (Nederlandse) trainer consequent de juiste snaar weet te raken bij Nederlands-Marokkaanse/islamitische voetballers. Zou het interessant vinden daar meer inzicht in te krijgen.

8 november 2017 om 12:43

Redouan is echt totaal geen stereotype marrokaan. Investeert juist heel veel in zichzelf en waar de meeste jongens die overlast veroorzaken hangen op straat is hij liever thuis met zijn familie of bij de kooi om zijn techniek te verbeteren.

8 november 2017 om 13:05

Wat een onzin reactie. Dit zegt meer over jou dan over Marokkanen. Uit je reactie te zien ken je geen Marokkanen. Fijn het Pvv geluid.

8 november 2017 om 13:13

Beni!

Een stereotype is een overdreven beeld van een groep mensen dat vaak niet (volledig) overeenkomt met de werkelijkheid. Het is vaak een vooroordeel of negatief denkbeeld en wordt vaak gebruikt als rechtvaardiging van bepaalde discriminerende acties. Het is een voorbeeld van een ecologische fout.

Ik, denk en hoop, dat Cyber ook niet zegt dat elke Marokkaan op straat hangt en verder niks doet. Dat is alleen helaas wel het stereotype beeld. Zwaar onterecht natuurlijk.

Hoe dan ook denk ik niet dat kwaad bedoeld is...

8 november 2017 om 16:01

Ik zal je meer inzicht geven. De kans is groot dat Erik Ten Hag, net als Willem van Hanegem en Martin Jol, Marokkaanse jongens hetzelfde behandeld als alle andere jongens en oprecht is t.o.v van hen. Veel Nederlanders zien dit soort jongens vaak als lastig of verongelijkt maar als je hen hetzelfde behandeld als alle andere jongens en oprecht bent dan zullen ze waarderen en voor je strijden. Dat is het kenmerk van alle goede trainers. Je kan nog zo goed tactisch zijn als trainer maar als de jongens niet meer voor je rennen dan ben je verloren. Dat zien we nu ook met Koeman.
Je vraag geen ook een dieper probleem weer namelijk dat autochtone Nederlanders geen inzicht hebben in de leefwereld van een allochtoon/marokkaan. Dit zagen wij ook in de hele discussie bij de keuze van Amrabat voor het Marokkaans elftal. Heel veel Nederlanders fans op deze forum begrepen de keuze niet en waren verontwaardigd dat deze jongen een keuze heeft gemaakt om voor Marokko te spelen. Geen van deze mensen heeft zich afgevraagt waarom een jongen die geboren en getogen is in Nederland de keuze maakt om voor een ander land te spelen? Dit is een zeer diepgaande vraag. Het antwoord is dat Amrabat zich geen Nederlander voelt. Dit is een groot probleem in Nederland. Er is sprake van segregatie; Nederlanders en Marokkanen leven in aparte werelden. Het feit dat de Nederlandse fans de keuze niet begrijpen geeft ook aan dat zij geen Marokkanen kennen aan wie zij vragen kunnen stellen en informatie kunnen inwinnen. Lees het onderzoekstudie van het Sociaal Cultureel Planbureau Integratie in Zicht.

8 november 2017 om 16:26

Dat is niet heel gek aangezien hij Ruttens assistent is geweest. Bij PSV en twente zag je ook al dat Rutten met jongens als Reis, Labyad, Arnautovic etc. Goed samenwerkte.

Ten Haag lijkt me autoritair, misschien dat dit helpt?

8 november 2017 om 14:27

Je en hij eet ook cous cous,

Zo moe word je hier van. Niet elke marrokaan is hetzelfde, en autoritair zijn werkt meestal averechts.

9 november 2017 om 12:03

Het gaat om het respect die deze trainers afdwingen bij de Marokkaanse jongeren. Autoritair of niet uiteindelijk gaan ze door 't vuur voor zo een trainer. Kijk naar Verbeek die is zo autoritair als de pest maar weet vaak ook de goede snaar te raken bij buitenlandse jongens, van Hanegem idem.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Utrecht

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
5.AZ3513
9.NEC26-2
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
A. DouvikasAanvaller194
M. MahiAanvaller133
M. SyllaAanvaller134
M. MallahiAanvaller51
E. MaddyAanvaller10
M. PaesKeeper170
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Utrecht.

0 fans
Verdediger, 25 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 15 januari
Barcelona ziet de komst van José Gayà als een interessante optie. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren