Beugelsdijk: ‘Pik, je naait me waar ik bij sta, dan had het op internet gestaan’

Maandag, 6 november 2017 om 16:22

Tom Beugelsdijk geniet van het leven als profvoetballer, maar realiseert zich terdege dat zijn arbeidsethos 'niets' voorstelt in vergelijking met die van andere hardwerkende mensen. De verdediger van ADO Den Haag sluit zich aan bij de woorden van Jens Toornstra, die eerder al opmerkte dat verpleegkundigen wat meer mogen verdienen en voetballers wat minder.

"Even serieus, wie ben ik nou helemaal? Zij werken op een andere manier veel harder. Ik ren me hier ook de pleuris. Maar wat zij doen is veel dankbaarder werk. Die verhoudingen kloppen niet", aldus Beugelsdijk in gesprek met NRC. De 27-jarige mandekker vertelt dat zijn moeder de belangrijkste persoon in zijn leven is. In 2014 vertrok Beugelsdijk naar FSV Frankfurt en toen drong hij erop aan dat zijn moeder minder ging werken en dat hij het verschil in salaris zou betalen.

"Het mooie is: vrijdag, zaterdag, zondag en maandag heeft ze nu vrij. (...) Mocht ik ooit nog een keer een klapper maken, dan kan ik zeggen: 'Mam, ga lekker met pensioen'", zegt Beugelsdijk, die de afgelopen drie competitiewedstrijden geschorst was. De verdediger zegt gelukkig te zijn met zijn huidige leven als profvoetballer, maar erkent dat de bekendheid niet altijd voordelen met zich meebrengt.

Beugelsdijk vertelt bijvoorbeeld dat mensen soms misbruik maken van zijn bereidwilligheid. Zo wilde vorig jaar een man met hem op de foto met een kartonnen bord met de tekst ‘daar moet een piemel in’ erop. "Dan denk ik: pik, je naait me waar ik bij sta. Hij was met een groep en wilde teruggaan met die foto. En had het de volgende dag op internet gestaan."Gerelateerd

9 reacties (laatste reactie door capis)

Heerlijke vent met een geweldige mentaliteit!!! @rustaaaggg

Mooie en eerlijke vent!
Geloof ook oprecht dat hij dit meent. Maar het is natuurlijk ook geweldig voor deze jongens dat ze hun moeder/ouders of familie kunnen ontzien.

Een flinke klapper zi eik hem niet maken. Binnen NL zit hij aan zijn top en in het buiteland kan hij niet goed wennen. En zie hem niet snel in China, de VS of midden Oosten spelen dan ook.

7 november 2017 om 10:46

Ja, maar ik gee ook aan dat ik hem daar niet zie aarden/wennen. Lex had dat ook en hijz elf ook al in Duitsland. Ze zijn niet graag "ver" van huis, laat staan in zo'n vreemde cultuur.

Mooie vent. Stond gister keihard te juichen met Mike van Duinen ! Was een mooie pot en ik ben alleen bang dat Tom op de bank beland als Meissner zo blijft spelen. Maar oh wat was Kanon gister goed, hij was dan ook absoluut de man of the match!

6 november 2017 om 17:10

Ja dat was echt een mooi beeld. Haagse ventjes onder elkaar.

Dit is 1 van de redenen dan ook dat Afrikaanse spelers vaak snel een stap willen maken als ze in NL spelen. Ze onderhouden hele families met hun salaris, dit is voor west europese spelers veel minder het geval.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

ADO Den Haag

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
6.Vitesse4916
9.PEC Zwolle44-12
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Tyronne EbuehiVerdediger10
Tom BeugelsdijkVerdediger10
Aaron MeijersVerdediger10
Bas KuipersVerdediger10
Donny GorterMiddenvelder10
Danny BakkerMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina ADO Den Haag.

46 fans
Verdediger, 28 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 15 augustus
Schalke 04 heeft zich met een bod van vijftien miljoen euro gemeld bij Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren