‘Men was er bij Barcelona niet zeker van dat ik zou veranderen’

Maandag, 6 november 2017 om

Serge Aurier verruilde Paris Saint-Germain afgelopen zomer voor Tottenham Hotspur. De Ivoriaanse verdediger werd met diverse Europese topclubs in verband gebracht, waaronder Barcelona. In gesprek met Canal+ geeft Aurier toe dat de onderhandelingen met Barça al in een vergevorderd stadium waren.

De verdediger denkt echter dat de Catalanen uiteindelijk van hem afzagen door zijn reputatie. Bij Paris Saint-Germain raakte Aurier diverse keren in opspraak door incidenten buiten het veld. “Ik denk dat vier van de vijf Europese topclubs afgeschrikt werden door mijn reputatie. De onderhandelingen met Barcelona waren al in een vergevorderd stadium. Maar men was er bij Barça niet zeker van dat ik zou veranderen”, legt Aurier uit.

Hij wilde per se vertrekken bij Paris Saint-Germain. “Ik voelde me niet meer op gemak, door de media. Het was de juiste keuze om te vertrekken. Het zou nooit eindigen, ik voelde me als een gevangene. Iemand waar constant een vergrootglas op ligt. Ik was nooit van mijn reputatie afgekomen als ik in Frankrijk was gebleven.”

Barcelona heeft overigens direct ontkend dat het heeft onderhandeld met Aurier. "We hebben nooit met die speler of zijn zaakwaarnemer om de tafel gezeten. Zij wilden dat wel, maar we hebben dat nooit gedaan", laat een zegsman van Barça weten tegenover Sport.


Poll

Snap jij dat Barcelona afzag van de komst van Serge Aurier?


Gerelateerd

12 reacties (laatste reactie door edo)

Logische reactie van Barca. Voor de rest een prima speler, goede aankoop van Tottenham.

6 november 2017 om 12:56

Niet logisch van Barcelona. Als je een Suarez kunt kopen met zijn geschiedenis, kun je hetzelfde met een Aurier. Vooral gezien de prijs, want zijn gedrag is ongetwijfeld ook de reden waarom hij goedkoop was. Daarnaast is het niet zo dat we bepaald bezet waren betreft RB’s. In topwedstrijden schrik ik me altijd rot als ik zie dat Sergi Roberto daar gepositioneerd staat. Achteraf was het beter geweest Aurier te halen. Die was jaren eerder nog het dubbele waard, toen PSG hem en Marquinhos niet wilde laten gaan. Nu zit de getalenteerde Semedo er, maar die koekenbakker van een Valverde laat hem niet wedstrijden achterelkaar spelen om zo in ritme te geraken.

6 november 2017 om 13:05

Zit toch een groot verschil tussen wat Suarez heeft gedaan en wat Aurier heeft gedaan. Bij Suarez speelde de incidenten zich af op het veld, waar dat bij Aurier vooral buiten het veld plaats vond. Dat wil zeggen, strafrechtelijk is vervolgd voor zijn acties.

Groot wezenlijk verschil!!!!

6 november 2017 om 13:09

Naast het feit wat Conti zegt, moet je je afvragen wat de baten zijn als je Aurier haalt? Semedo vind ik persoonlijk beter dan Aurier, is jonger en heeft een vlekkeloze reputatie. Dat Valverde hem niet vaak genoeg opstelt, ligt meer aan Valverde dan aan het aankoopbeleid van Barca.

Daarnaast was Suarez een garantie voor succes, wat je bij een Aurier nog maar moet afwachten.

6 november 2017 om 13:47

Het is wel logisch. Suarez heeft zijn momentje(s) gehad in wedstrijden, voor de rest is er niets aan de hand. Aurier maakt zichzelf onmogelijk bij de clubs, bij zijn teamgenoten etc.

Gelukkig maar. Ik wil zo iemand nooit in het shirt van Barca zien.

6 november 2017 om 13:09

Nou als ik hem met Suarez vergelijk valt hij best mee. Aangezien Suarez veel vaker slecht in beeld is geweest. Bij Suarez gebeurde die dingens zelfs live op tv waar veel kinderen naar kijke/keken.

6 november 2017 om 17:22

Klopt. Maar Suarez zou een bijdrage leveren bij elk topteam. De laatste maanden heeft hij voor het eerst een vormcrisis. Terwijl Aurier en zijn carriere nooit van de grond is gekomen tot nu toe.

Je bent ook geen steek veranderd Aurier. Hij lijkt wat dat betreft heel erg op zijn vader. Die kwam ook altijd in de problemen. De ab valt klaarblijkelijk niet ver van de shun

Het zou natuurlijk kunnen, dat de Franse media hem nooit meer met rust hadden gelaten, als hij was gebleven. Maar ik lees in het artikel helemaal niets over de oorzaak van zijn reputatie. Ik lees niet dat hij zichzelf daar verantwoordelijk voor acht, of dat hij van plan is zijn leven te beteren. Wat hij nu heeft gedaan, is gewoon vluchten voor een situatie die hij zelf veroorzaakt heeft. En ik ben benieuwd of de Engelse media hem wel met rust gaan laten. Die hebben namelijk ook een reputatie...

Lachwekkende club dat Barcelona, met een lachwekkend bestuur! Je koopt Suarez, een kanibaal die maar liefst 3 keer een hapje uit iemands huid heeft genomen. Dan zit er echt een steekje los hoor, dan ben je rijp voor Parnassia.

Hele wilde voetballer, ongecontroleerd. Niet leuk on naar te kijken, niks voor Barca en eigenlijk ook niet voor Spurs. Mi lopen er ook genoeg betere rond in het voetbal.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Tottenham Hotspur

Stand
Actuele wedstrijden

5 fans
Verdediger, 26 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 23 juli
Bayern München is om de tafel gegaan met de entourage van Leroy Sané. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren