Álcacer blijft scoren als basisklant en gidst Barcelona langs Sevilla

Barcelona heeft zaterdagavond geen fout gemaakt voor eigen publiek tegen Sevilla. De koploper van LaLiga had genoeg aan twee treffers van Paco Álcacer om de nummer vijf te verslaan: 2-1. Álcacer scoorde negen keer in zijn laatste negen duels als basisspeler. De voorsprong van Barcelona op nummer twee Valencia bedraagt dankzij de zege weer vier punten. Atlético Madrid staat op acht punten achterstand; het gat met Real Madrid is elf punten. De Koninklijke komt zondag nog wel in actie.

Lionel Messi stond voor de zeshonderdste keer op het veld bij Barcelona en wilde die mijlpaal meteen opluisteren met een doelpunt. De Argentijn stuurde enkele verdedigers het bos in en schoot in de korte hoek, maar zijn inzet werd naast het doel getikt door keeper David Soria. Het was het startsein voor een spervuur aan kansen voor de thuisploeg. Sergio Busquets was niet doeltreffend op aangeven van Messi, Soria doorzag een stift van Luis Suárez, Messi schoot over na een pass van Ivan Rakitic, de Kroaat mikte zelf naast en Álcacer had het vizier evenmin op scherp staan.

De wedstrijd was nog geen tien minuten oud na de laatste kans. Sevilla doorstond de vroege storm en kreeg na dertien minuten zelf een kans: Luis Muriel schoot naast in de counter. Toch raakte Barcelona het initiatief nimmer kwijt en halverwege de eerste helft opende de thuisploeg de score. Een fraaie lange bal van Suárez werd door Sevilla-verdediger Sergio Escudero onhandig verlengd in de voeten van Álcacer, die het cadeautje overtuigend uitpakte. Sevilla had moeite om de bal in de ploeg te houden en oogde niet als een bedreiging voor Barcelona in de fase na het openingsdoelpunt. Het team van Ernesto Valverde leek juist te blaken van het zelfvertrouwen.

Toch daalde het tempo in naarmate de eerste helft vorderde en het bleef dan ook bij 1-0. Ook na rust speelde Barcelona lang niet zo overtuigend als in de openingsfase van de wedstrijd. Sevilla kwam juist een stuk sterker voor de dag. De bezoekers kregen voet aan de grond in Camp Nou en na een klein uur werd het zelfs gelijk door een knappe kopbal van Guido Pizarro. Na een hoekschop troefde hij Gerard Piqué af, knikte Pizarro naar de grond en vloog de bal in de bovenhoek achter keeper Marc-André ter Stegen.

Barça opende vervolgens de jacht op de voorsprong weer. Piqué zorgde bijna zelf voor de 2-1, maar trof de lat met zijn schot. Het was uiteindelijk Álcacer die ervoor zorgde dat de vreugde bij Sevilla van korte duur was. Vanaf de rechterflank gaf voormalig Sevilla-ster Rakitic een uitgesneden voorzet aan de aanvaller, die het onderlinge duel met zijn bewaker Simon Kjaer won en binnentikte. De overwinning van Barcelona kwam daarna niet meer in gevaar. De kansen die er nog kwamen waren voor de gastheer, maar schoten van Messi en Suárez leverden niets op in het regenachtige Camp Nou.

Wordt Barcelona kampioen van Spanje?

1
2

De 442 werkt gewoon niet voor Barcelona. Je mist aanspeelpunten aan de zijkanten en de derde man voor de driehoek ontbreekt.

Hoe pijnlijk het ook klinkt, maar het einde van Iniesta zijn carriere komt dichtbij. Kan het simpelweg niet meer belopen.

Slechte wedstrijd van Barca. Hadden in de 69e en 81e minuut wel een penal moeten krijgen imo.

4 november 2017 om 22:51

Ik begrijp dat je zegt over de 442, maar de winnende coach heeft altijd gelijk.
Wat je zegt over Iniesta kan ik me niet erg in vinden. Ja, deze wedstrijd was hij al snel op, maar is dan ook net terug van een blessure. Heeft zeer nuttige dingen gedaan en is altijd gevaarlijk.

En de penalties, ja vooral die overtreding op Rakitic was een overduidelijke.

4 november 2017 om 23:17

@ruudtoer in balbezit is Iniesta altijd goed. Ik heb het meer over het verdedigende werk. Hij laat meerdere malen zijn man lopen. Pique en Umtiti staan hierdoor te vaak in een 2v2. Tegen Sevilla kom je er soms nog mee weg. Tegen de sterkste ploegen ga je er keihard van af.

5 november 2017 om 09:50

Persoonlijk zou ik die last niet bij Iniesta neerleggen gezien ze met 2 controleurs op het middenveld spelen. Dus misschien heeft hij die opdracht meegekregen.

Ik vond de handsbal geen penalty. Was te dichtbij en de vraag is of de bal op doel ging. Volgens de nieuwe regel geen penalty volgens mij.

Was de eerste goal vam Barcelona niet offside? Volgens de commentator Ray Hudson wel maar ik heb de herhaling niet kunnen zien.

4 november 2017 om 22:55

Geen van de goals was off side.

En ja, dat schot van Suarez ging richting de parking. De plek waar Suarez beter was gebleven voor de wedstrijd. Wat een drama. Zelden gezien.

4 november 2017 om 23:15

lol. Iniesta en Busquets waren juist sterk vandaag.

4 november 2017 om 23:21

Ik zeg helemaal niks over Busquets? Daarnaast liegen de statistieken er niet om. Iniesta was met Suarez de minste aan de kan van Barca.

4 november 2017 om 23:30

Welke statistieken?

5 november 2017 om 00:00

Iniesta vond ik echt geweldig. Ben ik nou de enige die dat vind? Excuses als dat niet zo is, dan heb ik een andere wedstrijd gekeken.

5 november 2017 om 01:03

De statistieken van Iniesta deze wedstrijd. Wat anders..

5 november 2017 om 09:21

Statistieken laten niet altijd het juiste beeld van een wedstrijd of speler zien.
Alcacer was niet echt best maar scoort er wel 2

Als die 3 fantastische passes van Iniesta "gewoon" afgerond waren
Had hij 3 assists gehad en waren de statistieken weer in zijn voordeel

Vergeet ook niet , Iniesta is 33 jaar en net terug van een hamstring blessure
snap dus wel dat hij het nog niet aandurft om volle bak achter spelers aan te rennen.

Vooral met alle langdurige hamstring blessures die op dit moment bij Barca gaande zijn.

5 november 2017 om 09:22

Laat de statistieken zien die aantonen dat Iniesta met Suarez de slechtste waren aan de kant van Barca. Want tot dusver lijkt het alsof je niet weet waar je het over hebt.

Suárez was weer goed bezig zeg. In mijn ogen de match winnaar verzilverd iedere kans, valverde heeft groot gelijk niet wisselen die man hij is in bloedvorm!

4 november 2017 om 22:53

Waarom proberen altijd mensen hier sarcastisch te doen? De winnende coach heeft altijd gelijk. En valverde wint en rijgt de zeges aan elkaar. Suarez is nog steeds een topper, maar speelt momenteel te grillig. Wissel je hem, dan kun je hem kapot maken. Dat doe je niet als prof zijnde. Hij blijft hard werken en daarmee komen doelpunten vanzelf.

4 november 2017 om 22:58

Ja, en Paco vindt het natuurlijk heel leuk om gewisseld te worden na 2 doelpunten.
Paco kent zijn plek, maar is toch heel overdreven wat Valverde hier doet.

4 november 2017 om 23:02

Hij werd gewisseld direct na zijn tweede doelpunt, dit was dus al afgesproken.

4 november 2017 om 23:18

Ik snap je punt, maar deze jongen komt net kijken. Terwijl suarez staat van dienst heeft bij barca. Kwestie van rangorde en krediet wat hij afgelopen jaren heeft opgebouwd. Paco heeft nog een lange weg te gaan, en hij is goed bezig.

5 november 2017 om 02:16

Het interesseer mij geen worst dat we winnen. Het spel is dramatisch en niet om van te genieten.

5 november 2017 om 02:19

Ach, hopelijk kan jij de periode begin deze eeuw waarin barca weinig klaar speelde. Wees blij dat ze winnen en het spel is indd soms niet om aan te zien, maar we moeten ook beseffen wat voor bijzondere generatie afgelopen 10 jaar wereldtoneel heeft gedomineerd met pure kunst. Die ga je niet 1 2 3 vervangen.

5 november 2017 om 02:35

Hem kapot maken? Nou nee de beste spelers mits ze nog fit zijn horen te spelen, en de slechtste in dit geval Suárez had gewisseld moeten worden hij was nergens vandaag. Waarom iemand op het veld houden die niets toevoegt op het moment???????

Waarom haalt valverde alcacer eruit en niet suarez? Suarez speelt al wekenlang pover, maar mag elke keer de 90 minuten spelen. Paulinho vond ik alweer ijzersterk spelen. Hij is momenteel de mond van de critici aan het snoeren.

4 november 2017 om 22:42

Een beetje net als Benzema en Zidane, het is ongekend hoe slecht hij was vandaag.

4 november 2017 om 22:45

Echt he, benzema en suarez hebben waarschijnlijk naakte foto's van hun trainers want er is geen enkele andere reden dat ze elke week 90 minuten kunnen spelen terwijl ze de laatste tijd superslecht spelen 😂😂😂

4 november 2017 om 22:59

Benzema wordt dan wel gewisseld ahah

dacht precies hetzelfde hahaha!

Wat is Suarez de laatste tijd slecht zeg! Valverde doet het erg goed en ik begrijp dat hij Suarez vaak laatst staan om het vertrouwen te geven maar Alcacer vandaag wisselen vond ik slecht zeg. Twee goals vs een speler die alle ballen verliest is onbegrijpelijk. Suarez is rijp voor een aanpak!!!!

Het is wel heel tekent dat juist Alcacer hier barca de 3 punten bezorgt ... wat een dramatische 2de helft ... totale balans is kwijt bij barca .. Suarez is echt belachelijk slecht en speelt al maanden als een amateur .. tranentrekkend gewoon.. hij mag van mij een tijd op de bank .. toen Iniesta eruit ging was meteen de wedstrijd afgelopen voor barca .. niemand met creativiteit buiten Messi ... dit kan nooit goed blijven gaan ...

Zolang ze achterin weinig weg blijven geven kunnen ze eraan werken. Dat het middenveld wat meer onder het vergrootglas ligt is voornamelijk te danken aan een gebrek aan druk voorin. Messi is de enige echt gevaarlijke speler op het moment. Zodra Dembele terug en ingespeeld is zal het middenveld toch wat meer vrijhijd krijgen om creatiever te zijn. Nu is het vaak wat stroperig en meer fysiek. Er word ook erg veel gelopen met de bal doordat het zo statisch is.

Barca maakte het zichzelf moeilijk, ze lieten het na op de wedstrijd in de 1ste helft af te maken.
2de helft was minder, wle 2 duidelijke penalties ontnomen.
Suarez is trouwens een ramp dit seizoen, die moet je niet blijven opstelle

Geen geweldig goede wedstrijd maar wel 3 punten binnen tegen een sterke ploeg als Sevilla wat het belangrijkste is. Messi, Suarez en nog meer spelers waren vandaag gewoon zo goed als stront op een paar leuke combinaties na.

Busquets was de enige die een redelijk niveau had gehaald. Evenals Semedo. De rest maakte teveel kinderachtige fouten. In de CL zal dit gewoon afgestraft worden.

Hoe dan ook, 3 belangrijke punten zijn binnen. Morgen achterover leunen bij Real. Hopelijk lijden zij weer puntverlies in Bernabeu zoals dat vaker dit seizoen is gebeurd.

Visca Barca Visca Catalunya

Heerlijke wedstrijd met de terechte winnaar! Het spel was geweldig, met name Iniesta, Busquets, Rakitic, Pique, Umtiti en Semedo speelden goed. Paco met twee belangrijke goals die hem zeker vertrouwen zullen geven. Buiten deze twee doelpunten was hij dramatisch. En dan Messi, wat waren zijn eerste 20min geweldig!

Verder was scheidsrechter echt slecht, twee duidelijke strafschoppen ontnomen. Nu rustig achterover leunen en morgen naar Real kijken.

4 november 2017 om 22:46

Paco was helemaal niet dramatisch. Viel goed aan en verdedigde ook goed mee. Hij heeft 2 goeie ballen gehad en beide erin geprikt.

4 november 2017 om 23:06

En er ook twee gemist, een kopbal en een pass van zijkant. Hij verdedigde goed en werkte echt hard, maar gaf stuk of 6 verkeerde passen op toch wel simpele situaties. Bovendien was hij aanvallend niet echt bij het spel betrokken.

4 november 2017 om 22:47

Ik wil niet weten hoe jij naar een echt goede wedstrijd kijkt. DIt was zeer matig op de eerste 10 minuten na..daarna was het vooral controleren en het tempo volledig uit de wedstrijd halen...en als Messi een off day heeft zoals vandaag gebeurd er voorin ook helemaal niks. Want van Suarez hoef je niks te verwachten dit is al een dikke maand spoorloos verdwenen..en speelt daarnaast enorm slecht...messi speelt vandaag gewoon zijn slechtste wedstrijd van het seizoen...veelste veel balverlies en gewoon totaal niet scherp in zijn acties (op een geweldige dribbel na in de 2e helft)

Ik wil niet heel kritisch zijn. Barca creëerde in de eerste helft minstens 5goede kansen. Wedstrijd werd met een zeer goede tempo en instelling begonnen. Messi was heel actief in de eerste 20minuten. Overal was het eerste helft prima. Dan werd er zeer slecht aan tweede helft begonnen. Messi verdween op het veld, Suarez was slecht en het spel aanvallend dramatisch. Messi leed idd ook veel te veel balverlies. Maargoed er werd goed gereageerd na de gelijkmaker en daarna werden er nog een paar kansen gecreeërd. Twee duidelijke penalties wordt Barca ontnomen en Sevilla had zelf bijna geen kansen. Dit is hoe ik het zag. Je best absoluut gelijk dat het niet zo geweldig was allemaal, maar het was beduidend beter. Daarom ben ik ook positief. Had Barcelona beter zijn kansen afgemaakt, dan stond het 6-7....-1.

Ah, nu snap ik de cijfers van de wedstrijd een beetje. Bij net krijg je standaard almenhoger cijfer dan bij verlies.

Heel apart VZ.

3 punten, meer valt er niet over te zeggen.

Na 90 min er nog altijd niet uit....wat was het triestigst:
het spel van Barcelona, dat van Sevilla, het weer of de scheids?

Nu, 31/33, dan moet je niet teveel klagen. Maar het moet echt beter, dit was vanaf minuut 6 niet om aan te zien. Blessures zijn er natuurlijk, maar dan nog moeten de spelers meer kunnen brengen.

Valverde heeft geen ballen.

Suarez is maanden (!) uitvorm, maar Paco die 2 keer gescoort heeft wordt gewisseld. Kan echt niet.

5 november 2017 om 11:17

Prachtig dat opportunisme maar er is wel een heel klein verschilletje tussen de staat van dienst van Suarez en die van Paco, en buiten dat speelde paco ook niet eens goed scoort er alleen wel 2..

De wedstrijd begon veel belovend, binnen vijf minuten kon het al 3-0 staan. Daarna werd de wedstrijd steeds wat minder. Wel leuk dat Paco 2x scoort. Snap Valverde echt niet dat hij Suarez laat staan en Paco eraf haalt, Suarez verkeerd in een erg slechte vorm maar hij mag maar blijven staan. Vond Iniesta, Rakitic en Paulinho sterk spelen, Messi iets minder maar had wel enkele goede acties. Ik vond trouwens dat Barca wel een penalty mocht krijgen of zelfs misschien wel twee, helaas dacht de arbitrage daar anders over.

Tegenvallende wedstrijd maar de drie punten zijn binnen!

Eerste tien minuten waren veelbelovend, maar daarna ging het in dalende lijn tot op het einde. De laatste 15 minuten van de wedstrijd waren eigenlijk niet meer om aan te zien. Tactisch klopte er toch iets niet bij Barcelona. En verder veel te veel spelers die door de ondergrens zakten, vooral in de aanvalslinie. Suarez heeft niet een bal goed geraakt, Deulofeu heeft in zijn invalsbeurt helemaal niets klaar gespeeld, Messi was bijzonder ongelukkig in zijn acties en wilde te veel alleen spelen, Paco maakt twee goals maar doet verder niets, Iniesta was een beetje het noorden kwijt in dit systeem, ... Gelukkig stond de verdediging goed, want in voorgaande seizoenen laten we in zo wedstrijden punten liggen. Een Barcelona waar de verdediging beter was dan de aanval. Nu goed, we gaan met een ruime voorsprong de interland break in. Hopelijk gaan ze die Suarez eens gaan opereren, want zo kan het echt niet verder. Trouwens ook teleurgesteld in het spel van Sevilla, dat was zo mogelijk nog slechter dan dat van Barcelona.

Barca moet niet meer 4-4-2 spelen... het werkt gewoon niet... door de formatie missen we aanspeelpunten en kan het befaamde tiki taka niet gespeeld worden!

Valverde moet ingrijpen het spel moet beter al hoewel het heletijd ging regenen in Barca heel apart. Suarez gewoon laten banken hij moet naar zich zelf kijken en hij oogt gewoon niet fit. Denis geen kans gekregen zoals gewoonlijk niemand zegt er van wat. Deulofeu daarin tegen telkens wel de kans geven dat zegt genoeg over Valverde (ik word er scheitziek van). Wat moet bij die jongen in de hoofd spelen je geeft hem amper vertrouwen. Met Denis is de spel 100x keer aantrekkelijker en met hem en iniesta heb je misschien zelfs een goude duo. Ze spelen zelden met elkaar dat is een minpunt met messi heeft ie al een klik. Geef toch die jongen de vertrouwen die hij verdiend.

Wanneer mag Suarez nou een keertje banken? Speelt al maanden slecht en mag toch steeds hele wedstrijden spelen. Hij betaalt het nog niet echt uit dat hij al maanden loopt te prutsen. Ik neem vorig seizoen niet mee, want toen liep hij al te sukkelen met zijn vorm. Ik zag vanavond een identieke situatie net als vorige. Kon de bal lepelen over de keeper, maar mist volledig de timing.

5 november 2017 om 01:00

Waarom moet iemand altijd per se banken als die uit vorm is? Op de bank krijg je je vorm niet terug. Een speler als Suarez wil je in vorm hebben en laat je dus spelen. Dat Paco 2x scoorde is zeer leuk voor hem maar verder heeft hij toch bewezen een drama speler te zijn in balbezit. Dat is ook de reden waarom ze Suarez niet willen opereren. Je kan zeggen wat je wilt over zijn vorm maar hij blijft altijd onverminderd hard werken. Ook belangrijk om meer ruimte te geven aan medespelers.

Om een beetje tegenwicht te bieden aan de kritische posts hierboven:
De eerste 20 minuten was het beste spel van Barca sinds 1,5 seizoen!
Ze kunnen het dus wel! Jammer dat een wedstrijd 90 min duurt ipv 20.

Ongelooflijk heb deze wedstrijd live mogen bekijken in et stadion. Zeer indrukwekkende start. Gave sfeer en leuke acties van de harde kern. En pas in et echt besef je hoe goed Messi eigenlijk is.. geweldige avond gehad in ieder heval

Heb de wedstrijd niet gezien. Zo te horen een zakelijke overwinning. De doelpunten van Alcacer zullen goed doen voor zijn vertrouwen en wat mij betreft verdiend die zeker meer kansen als Suarez zo moeilijk tot scoren komt. Met de statistieken van 31 op 33 moeten we zeer tevreden zijn in La Liga. Hopelijk raken ze ook nog in topvorm richting de 2de helft van het seizoen. Maar El Classico in december zal een belangrijke krachtmeting worden aangezien ik vind dat zowel Barca en Real niet in hun beste vorm verkeren, de ene ploeg morst weliswaar niet met de punten. Visca Barca !

Barca en 442 ongelofelijk!! Wat zou wijlen Cruijff hier toch hebben gehuild als hij dit zou zien. Als Suarez hier niet bovenop komt zie ik Barca gaan voor Gabriel Jesus. Er moet zoveel gedaan worden aan dit Barca. Er was al een groot probleem voordat Neymar vertrok. Maar zijn vertrek was natuurlijk de druppel

5 november 2017 om 09:41

Nou ja dat valt ook wel mee
Cruijff was ook wel een realist hoor

Die had wel gezien dat er mede door blessures weinig mogelijk is en dat Valverde na het uitvallen van Dembele al genoodzaakt is om een andere tactiek dan 433 te spelen.

Maar die zou dan wel ,net als ik, hopen
dat het een tussenoplossing is vanwege de blessures en dat er na de winterstop weer gewoon 433 gespeeld wordt als spelers terug zijn en er waarschijnlijk spelers gehaald zijn.

Als Valverde dan nog steeds 442 gaat spelen,zou Cruijff in alle kranten (terecht) zijn kritiek gaan uiten richting de coach

Want het doet pijn aan de ogen omdat er ook totaal geen tempo in de wedstrijden zit,
linies soms vrij ver uit elkaar liggen en het aanvallende spel van toevalligheden aan elkaar zit
en dat kan Valverde op dit moment wel gewoon aangerekend worden.
Net als het dat hij Suarez geen rust geeft of dat niet durft.