NAC knokt zich na drie nederlagen op rij naar een punt in Utrecht

FC Utrecht heeft zondagmiddag niet kunnen winnen van NAC Breda. De ploeg van Erik ten Hag kwam in de eerste helft nog wel op voorsprong, maar door doelpunten van Mounir El Allouchi en Giovanni Korte moest de thuisploeg even vrezen voor een nederlaag. Het was Nick Venema die in de slotfase van de wedstrijd de eindstand op 2-2 bepaalde.

Het zat NAC de afgelopen weken niet mee. Na de met 0-2 gewonnen uitwedstrijd tegen Feyenoord, verloren de Bredanaars achtereenvolgens van ADO Den Haag, Roda JC en PEC Zwolle, ploegen waartegen het team van Stijn Vreven doorgaans de punten moet halen. Ook in Stadion Galgenwaard begonnen de bezoekers niet goed aan de wedstrijd. Na achttien minuten spelen was het FC Utrecht dat op voorsprong kwam. Uit een hoekschop kwam de bal voor de voeten van Willem Janssen, die zich geen moment bedacht en de 1-0 tegen de touwen werkte.

NAC knokte voor wat het waard was en ging op jacht naar de gelijkmaker. Deze viel al drie minuten na de openingstreffer. Thierry Ambrose stuurde El Allouchi het strafschopgebied in en de middenvelder rondde keurig af. De tegentreffer was een flinke domper voor de thuisploeg, want er leek geen vuiltje aan de lucht. Maar het zou nog erger worden voor de ploeg van trainer Erik ten Hag. Vlak na rust dook Korte op voor de neus van doelman David Jensen. Op aangeven van opnieuw Ambrose maakte de kleine buitenspeler 1-2. Even was er onduidelijkheid of de bal de doellijn wel gepasseerd had, maar de arbitrage had het bij het juiste eind.

Op eigen veld verliezen van NAC Breda, daar had Utrecht geen trek in en dus nam de druk op de Bredase defensie enorm toe. De gelijkmaker kon niet uitblijven en viel uiteindelijk een klein kwartier voor tijd. Het was Venema die voor de 2-2 zorgde en zodoende een punt redde voor Utrecht. In de laatste minuut van de wedstrijd ontsnapte Utrecht nog aan een nederlaag. Mark van der Maarel schoot een voorzet van NAC tegen de eigen doelpaal aan. De club uit de Domstad blijft op de negende plaats staan, terwijl NAC nog altijd zestiende staat, maar wel iets dichter tegen Willem II aankruipt.

1
2

Al met al een hele mooie pot. Verdiend gelijkspel, zeg ik als Utrecht supporter. Er werd met vlagen zo slap verdedigd door Utrecht waardoor nac heel veel kansen creëerd in 90 minuten. NAC speelt overigens vrij leuk voetbal, snap niet dat die zo laag staan. Verder wordt ik weleens gek van dat gepiel van Labyad en ayoub door het midden steeds. Als je nou weet dat nac compact staat rondom de 16, moet je het eens over de vleugel proberen maar steeds maar dat kappen en draaien en pielen door het midden. Succes verder NAC, hoop dat jullie erin blijven

29 oktober 2017 om 16:39

Vooral heel veel pech gehad met de afronding. ADO thuis vooral. Die hadden we moeten winnen. We hebben 2x verloren in de slotfase, zowel ADO als tegen Roda. Dan gaat het ineens hard. Wel blij met het puntje

29 oktober 2017 om 16:43

Inderdaad en leuke pot.

Waar het bij nac nu vooral aan scheelt is een stukje overtuiging voorin. Voetballen lukt wel maar de goals blijven uit waardoor we bv ook van ado verliezen.

Een punt is denk ik terecht want utrecht was ook niet zo goed als verwacht (buiten 2x lat van jansen)

Hopelijk pakt utrecht het ook weer op want jullie hebben echt een leuk elftal

29 oktober 2017 om 16:48

Van die labyad word je doodmoe goede voetballer maar op 1 staat labyad op 2 staat labyad en op 3 staat labyad en ergens daaronder komt het teambelang en dat is jammer van hem. Veder een matig utrecht weer dat het zichzelf zo vreselijk moeilijk maak alles kruipt maar na elkaar in het centrum de vleugels worden te weinig gebruikt. Klaiber was ook dramatisch zeg snap niet dat troupee niet speelt.wel leuk dat venema scoorde hoor goede verhalen over hem geef hem maar is de kans ipv dessers of kerk

29 oktober 2017 om 17:34

@fcu_030, die 1-0. Assist labyad. En ik kan me vergissen, maar ik dacht dat bij de 2-2 ook labyad de assist gaf. Nu is het wel zo dat toevallig deze wedstrijd gezien heb. Ik kan niet oordelen over andere wedstrijden

29 oktober 2017 om 18:04

Hij geeft wellicht op papier een assist bij de 2e. Maar dat was een schot die van de keeper af sprong. 1e was een corner, kan je lastig zelf erin schieten

29 oktober 2017 om 19:35

Sorry, 2e was wel degelijk een bewuste assist.

29 oktober 2017 om 18:29

Lol Utrecht was slecht man... En die kerk al helemaal. Alles door het midden...goed bezig. Utrecht heeft wel eens beter gespeeld.

29 oktober 2017 om 18:33

Eens! Enigszins pech met geen penalty voor Janssen, zeker in vergelijking met Willem II gister.. En 3x bal op paal/lat.. maar bovenal gewoon te weinig gebracht in aanvallend opzicht en weer veel te slap verdedigd achterin.

team is echt los zand.. vorig jaar zo compact en collectief aanvallen en verdedigen. Nu speelt iedereen voor zichzelf. Achteraf ook blij zijn met speelminuten ipv balen van het resultaat 😔

Heerlijke pot strijd voor de objectieve kijker. Ik heb genoten..

Dat waren twee leuke wedstrijden op rij, nu hopen dat de derde ook mooi wordt (en daarna nog een spetterende afsluiter uit Mexico ).

Heb ook genoten. In deze wedstrijd zat zo ongeveer alles wat de Eredivisie best aantrekkelijk maakt om te kijken. Ging veel fout maar ook goede dingen gezien, veel strijdlust en veel kansen van beide. Utrecht verdiende eigenlijk wel meer, maar NAC heeft er ook voor geknokt.

Gezien de 2de helft misschien een terechte uitslag, maar denk zelf dat Utrecht toch te kort is gedaan. Kansen NAC kwamen vooral met het druk zetten door Utrecht, 2x lat en laten we ook niet vergeten penalty in de eerste helft waar Janssen gewoon naar het gras wordt gewerkt.
Al met al wel genoten van de wedsrijd.

Vind NAC een leuke ploeg hebben,beetje pech met afronden alleen.
Er is altijd veel commentaar op de scheids(terecht),maar vond deze wel goed fluiten eigenlijk.
Liet zich niet gek maken laatste 15min en loste alles prima op.

Over de hele wedstrijd natuurlijk terechte uitslag. Aan het einde was het wachten op de winnende die aan beide kanten kon vallen. Enige jammere is dat Labyad in de eerste helft natuurlijk al eraf had gemoeten. Eerst die heel opzichtige schwalbe waar hij mee weg kwam en daarna pakt tie een terechte gele kaart.

Utrecht paar goeie kansen gehad, dacht 2x lat onder anderen. Maar ook NAC nog paar kansen om het uit te spelen. Al met al terecht en daar mogen wij, vooraf bekeken, blij mee zijn en Utrecht zeker niet. Ik Zie Utrecht toch voor 4 tm 8 ondanks de blessures.

Leuke wedstrijd om te kijken! Deze wedstrijd bleef spannend tot het laatste fluitsignaal, heerlijk!
Over de wedstrijd gezien een terechte uitslag, maar Utrecht had ook veel pech met de afronding, anders hadden ze alsnog gewonnen.